Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 9 iunie 2012

Veta Biris Doamne ocroteste-i pe romani

Despre alegeri


 Impresii de naționalist în perioada alegerilor locale 2012

Autor: Alex Năstase
Scriu in graba aceste randuri in seara zilei de 9 iunie, cand au ramas mai putin de 48 de ore pana la debutul alegerilor locale. Personal am sentimente impartie fata de acest scrutin. Pe de-o parte e sila obisnuita pe care mi-o produce oferta electorala a partidelor de sistem si pe de alta e emotia faptului ca organizatia de care se leaga ultimii 12 ani din viata mea, Noua Dreapta, face un prim pas; poate nu mare din punct de vedere politic, dar in tot cazul istoric!
Dupa ani de zile, dintre care multi nu ne-am gandit la asa ceva…am ajuns s-o facem si pe asta! “Justitia” din Romania a avut grija sa nu putem candida inca sub semnul Partidului Nationalist, dar nu-i nimic…ne-am obisnuit cu nenumaratele sicane. O sa treaca si mizeria asta!
Pana una alta, oamenii nostri poarta cu cinste numele de iNDependent in aceste alegeri! La Teleorman, Bistrita, Maramures si Neamt se dau patru lupte in urma carora indiferent de rezultat, am senzatia ca vom iesi castigatori!
Pentru ca nu ne-au vrut in acest joc, pentru ca au facut si fac tot posibilul sa ne impiedice…dar noi suntem acolo! Deja avem informatia ca in cel putin una dintre aceste locatii tentativele de fraudare au inceput. Nu ne sperie acest lucru, ne asteptam la asa ceva si ii anuntam pe toti mafiotii politici ca toate manevrele se vor intoarce impotriva lor si s-ar putea sa aiba o mare surpriza!
Baietii care pana acum ii tulburau din strada cu marsuri si proteste se indreapta direct spre ei…spre inima esafodajului politic cladit prin minciuna. Incet dar sigur, trecand prin nenumarate obstacole, drumul nostru merge inainte, iar forta ideilor noastre va da pana la urma lovitura decisiva sistemului spurcat care conduce Romania! Asadar sa inceapa spectacolul!
http://blog.nouadreapta.org/

100 de ani de la moartea lui Caragiale


Azi se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Caragiale

Acum un secol, la 9 iunie 1912, se stingea din viaţă cel care avea să fie socotit drept cel mai mare dramaturg român. Ion Luca Caragiale, autorul nemuritoarelor ”D`ale carnavalului”, ”O scrisoare pierdută” sau ”O noapte furtunoasă”, a murit la Berlin, la vârsta de 60 de ani.
Caragiale s-a născut la 1 februarie 1852 în satul Haimanale, pe atunci arondat judeţului Prahova. Tatăl său, Petru, venise pe lume la Constantinopol (actualul Istanbul), în familia unul bucătar din suita lui Ioan Vodă Caragea, iar mama sa, braşoveanca Ecaterina, era fata unui negustor grec. Tânărul Caragiale a absolvit gimnaziul ”Sfinţii Petru şi Pavel” din Ploieşti, perioadă în care a început să scrie poezii, apoi a început să freventeze Conservatorul de artă dramatică. După ce a împlinit 18 ani, în 1870, Caragiale s-a angajat copist la Tribunalul Prahova, iar un an mai târziu a prins un post de sufleor şi copist la Teatrul Naţional din Bucureşti. Din 1873, Caragiale şi-a început activitatea jurnalistică, colaborând cu cronici, poezii şi foiletoane teatrale în publicaţii ca ”Telegraful”, ”Ghimpele”, ”Revista contemporană”, ”Naţiunea română”, ”România liberă” sau ”Timpul”. În 1879 a publicat în ”Convorbiri literare” piesa de teatru ”O noapte furtunoasă”, salutată cu entuziasm de marele critic Titu Maiorescu, pentru ca la 1 februarie 1880, în aceeaşi revistă, Caragiale să publice comedia într-un act ”Conu Leonida faţă cu reacţiunea”. La 6 octombrie 1883, la aniversarea a 20 de ani de la crearea asociaţiei culturale ”Junimea”, Caragiale a citit în premieră, la Iaşi, piesa ”O scrisoare pierdută”, pusă în scenă în acelaşi an, la 13 noiembrie. Marele dramaturg se afla la apogeul luminoasei sale cariere. Cu toate acestea, comedia ”D`ale carnavalului” este fluierată la premiera din 8 aprilie 1885.

Acuzat de plagiat, s-a exilat la Berlin

Din 1885, Caragiale a colaborat intens cu zeci de ziare şi reviste,  publicând articole literare şi politice într-un stil satiric, ironic, pamfletar. Între 1888 şi 1889 a ocupat postul de director al Teatrului Naţional, dar a demisionat pentru că unii din marii actori, printre care şi Constantin Nottara, nu i-au susţinut toate proiectele. Caragiale s-a retras din presă în 1889, pentru ca în 1893 să înfiinţeze revista umoristică ”Moftul român”, în care au apărut majoritatea schiţelor sale, precum ”Căldură mare”, ”D-l Goe” sau ”Bubico”. In 1904, când avea 52 de ani, Caragiale s-a mutat cu familia în Germania, la Berlin, dezamăgit că în România fusese acuzat că ar fi plagiat ”Năpasta” după o piesă a unui scriitor maghiar. Deşi câştigase procesul cu ”Revista literară”, care publicase în 1901 mai multe articole pe tema plagiatului, Caragiale a ales calea exilului. Lăsase în urmă o carieră fabuloasă de dramaturg, pamfletar, nuvelist, poet, director de teatru, ziarist şi comentator politic, dezgustat că fusese umilit în propria ţară. A tăcut până în 1907, când a publicat la Bucureşti”1907 din primăvară până`n toamnă”, un eseu despre răscoalele ţărăneşti. Peste doi ani a scris nuvela ”Kir Ianulea”, dar a murit la 60 de ani, pe 9 iunie 1912, în locuinţa sa din Berlin. Fumător înrăit, se pare că fumase 80 de ţigări în ziua morţii, Caragiale s-a stins din cauza unei arterioscleroze. Sicriul său a fost depus într-un cavou dintr-un cimitir protestant din Berlin, dar cinci luni mai târziu, la 18 noiembrie, a fost adus în ţară. Caragiale a fost îngropat pe 22 noiembrie 1912, în cimitirul Bellu. La căpătâiul marelui dispărut, scriitorul Barbu Ştefănescu Delavrancea a spus: „Caragiale a fost cel mai mare român din câţi au ţinut un condei în mână şi o torţă aprinsă în cealaltă mână. Condeiul a căzut, dar torţa arde şi nu se va stinge niciodată”.
 

Primul mort


Primul mort la EURO 2012: Spaniol ucis in Ucraina (VIDEO)

autor: FrontPress 09.06.2012
Un suporter spaniol, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost gasit mort vineri in Ucraina, intr-un oras din regiunea Donetsk. Politia a anuntat ca retinut deja trei suspecti. Autoritatile ucrainene au inceput cautarea suporterului dupa ce personalul hotelului in care era cazat a semnalat absenta sa.
Campionatul European de Fotbal din Ucraina si Polonia a inceput deja cu mai multe incidente. Vineri, la Lodz, mai multi suporteri straini au fost atacati si batuti de polonezi. Deasemenea, la antrenamentul nationalei Olandei cativa suporteri au imitat sunetele scoase de maimute. In plus, la meciul disputat intre nationala Rusiei si Cehiei (4-1), mai multi suporteri rusi au atacat personalul de securitate chiar in incinta stadionului. Sursa: FrontPress.ro


Salutari de la EURO


Salutari de la EURO

autor: FrontPress 09.06.2012

Testare de succes


Rusia a testat cu succes o arma capabila sa strapunga scutul american antiracheta

autor: FrontPress 09.06.2012
Rusia a efectuat vineri cu succes un test cu o racheta balitstica intercontinentala Topol, la poligonul Kapustin Iar, situat in regiunea Astrahan.
Racheta a distrus tinta situata in poligonul Sari-Ceagan, din Kazahstan, potrivit purtatorului de cuvant al trupelor balistice strategice, Vadim Koval, citat de China Daily.
In campania electorala, presedintele Vladimir Putin anuntase un plan amplu ce prevede dotarea si modernizarea fortelor armate, inclusiv achizitionarea in urmatori 10 ani a nu mai putin de 400 de noi rachete balistice intercontinentale. Deasemenea in vara si toamna acestui an armata rusa va efectua peste 1.000 de exercitii militare, unele cu participare internationala.
Cu o raza de actiune de peste 10.000 de kilometri, racheta de tip RS-12M Topol poate fi echipata cu o ogiva nucleara de 550 de kilotone. Racheta, fabricata in anii ’80 de catre sovietici si modernizata de mai multe ori dupa aceea, are o capacitate mare de manevrare si are avantajul ca este usor de manipulat.
Noua generatie de rachete din familia Topol-M isi propune sa contracareze dezvoltarea scutului american antiracheta, care include si amplasarea unor radare performante pe teritoriul Romaniei. Sursa: FrontPress.ro

De ce ????


De ce Israelul nu o sa atace niciodata Iranul fara SUA?

autor: FrontPress 09.06.2012
Pe o colina, in sud-vestul Israelului, se afla cel mai important argument pentru care statul evreu nu va lansa niciodata un atac impotriva Iranului fara Statele Unite.
Complexul discret de pe dealul Keren este o instalatie militara americana, deservita de 100 de militari americani, singurele trupe straine stationate in Israel. Tehnicienii si garzile au in grija un aparat extraordinar, motivul pentru care baza este construita aici.
Radarul portabil care se iteste de dupa un zid de ciment este atat de avansat, incat poate “vedea” dincolo de orizont si atat de sensibil incat detecteaza un obiect cat o minge de tenis de camp, aruncata in aer la o distanta de 4.667 de kilometri – in conditiile in care Teheranul este la o distanta de doar 1.600 de kilometri nord-vest, scrie Time.
Radarul este indreptat inspre Iran, unde ar putea detecta o racheta Shahab-3 lansata impotriva Israelului la doar cateva secunde dupa ce a fost lansata si cu sase-sapte minute mai repede decat ar depista-o Israelul cu radarul sau, Green Pine.
Cele sase minute suplimentare inseamna ca oficialii israelieni au cu 60% mai multe sanse sa declanseze sirenele si sa trimita civilii sa se adaposteasca in buncare. Aceeasi perioada inseamna o sansa crescuta de a ridica la timp interceptorii care sa loveasca racheta, inainte ca aceasta sa atinga Israelul. Si daca primii interceptori esueaza sa loveasca racheta, este timp pentru lansarea unei noi runde.
Toate acestea sunt posibile, insa, doar daca oficialii americani impartasesc informatia israelienilor, deoarece doar americanii urmaresc acest radar. Este dificil de imaginat situatia in care un sef de stat american ar alege sa nu divulge informatii care ar salva vieti civile intr-o tara aliata. Cu toate acestea, ambele parti recunosc ca, daca rachetele iraniene ar fi lansate ca reactie la un atac aerian israelian, accentul ar cadea pe guvernul israelian, care a pus in miscare aceasta actiune.
Israelienii sunt constienti ca, in acest caz, informatia inseamna putere, iar Washingtonul are dreptul sa nu o impartaseasca cu nimeni. “Impartasim o multime de informatii, insa exista o valva pe conducta si e o valva intr-un singur sens”, a avertizat un oficial american implicat in program.
“Este un sistem foarte sofisticat… Un radar de acest gen a fost utilizat in operatiunea Burnt Frost, cand am tras intr-un satelit care se afla pe o orbita foarte joasa, de pe un vas Aegis, in urma cu cativa ani. Nu numai ca am lovit un glont cu un glont, ci am lovit un punct de pe glont”, sustine sursa americana.
Realitatea este ca nici Israelul n-ar putea lansa un atac-surpriza impotriva Iranului, intrucat radarul ar detecta imediat orice miscare neobisnuita la bazele istaeliene, inclusiv pregatirea unui atac aerian masiv.
Radarul ofera avantaje evidente ambelor parti si reprezinta, spune un oficial israelian, o pereche de “catuse aurite”. De pe Ziare.com
 

Acesta este semnul dupa VOT ????Care dintre fortele politice dupa alegeri, care sper sa fie un inceput pentru daramarea cosmeliei coruptiei, va face acest semn ?
Niciodata nu am crezut ca se va ajunge la  acest rafinament al  mafiei care anunta mereu prin pliante tot felul de   sabotaje, ba ca unii s-au retras, ba ca altii......
Dupa alegeri care daca nu vor fi  furate in mod grosolan, vom afla pe ce picior dansam.
Cu toate ca mai ales la sate  alegerea primarului trebuie  facuta cu grija, pentru ca la el in PIX sta ajutorul social si tot felul de  ajutoare sociale chiar de la UE.
Asa ca nu putem fi siguri 100 la % ca alegerile sunt curate.
Dar este un inceput.
Ia sa vedem noi duminica seara, sau luni sau marti adevarul.  Cui ii va arata limbuta acest mic copilas care ne va reprezenta pe noi cei multi, care speram totusi la o viata mai omeneasca. Dar sa nu uitam ca aceasta alegere locala va reprezenta numai o batalie, pentru ca drumul pana la sfarsitul razboiului, este lung si presarat cu surprize placute sau m ai putin placute.
Ati vazut la sate cum s-au organizat lupte  pentru suprematie cu ajutorul pumnului. Cine credeti ca ia  antrenat si remunerat, la aceste  infantilitati dar, cu miza mare?
 Sa fim lucizi si sa ne alegem primarii dupa mintea si vointa  noastra.
Sa mergem la vot cu incredere, pentru ca  este un umar pus la darimarea sandramalei care ne-a stors de vlaga,  care nu are nevoie decat de curaj ca sa pice si sa dovedim  ca suntem curajosi.
Sa nu permitem altora sa voteze in locul nostru sau sa masluiasca voturile in orice chip, fara a fi pedepsiti(ca pana acum). LA VOT !!!

EURO 2012


Debut EURO 2012: Suporterii polonezi au atacat un gurp de straini. Rusia a zdrobit Cehia

autor: FrontPress 08.06.2012
Vineri seara a început Euro 2012 cu două meciuri în care Polonia a făcut egal cu Grecia şi Rusia a zdrobit naţionala Cehiei. Partidele au fost precedate însă de un scandal provocat de suporteri. La câteva ore distanţă de prima atingere a balonului, un grup de polonezi din Lodz a atacat toţi vorbitorii de limbă engleză şi fanii străini care le-au ieşit în cale.
Aproximativ 50 de suporteri, care purtau culorile echipe locale de fotbal i-au atacat cu pumnii şi picioarele pe fanii străini, mare parte dintre aceştia fiind nevoiţi să se baricadeze într-un pub local, scrie Jurnalul Naţional. Cei care au rămas afară au fost bătuţi crunt.
Căpitanul echipei Olandei, Mark van Bommel, a ameninţat că jucătorii săi vor ieşi de pe teren în cazul în care “rasismul şi violenţele continuă”, însă preşedintele UEFA, Michel Platini, avertizează jucătorii că vor primi cartonaş galben în cazul în care părăsesc terenul fără acceptul arbitrului. Anterior jucătorii olandezi s-au plâns că li s-au adresat diferinte invectie şi “cântece rasiste” în tipul antrenamentelor, de către suporterii polonezi.
Şi în cealaltă ţară gazdă, Ucraina, suporterii au ajuns la un armistiţiu care va dura pe întreaga durată a Campionatului European de Fotbal din vara acestui an, pentru a lupta împreună împotriva ultrasilor străini şi a fanilor cu origini etnice non-europene. În ambele ţări majoritatea suporterilor echipelor de fotbal sunt membri sau simpatizanţi ai grupărilor naţionaliste radicale.
Pe de altă parte, Euro 2012 a respectat tradiţia. Gazdele nu au reuşit să se impună în meciul de deschidere, ba chiar au evitat un eşec după de portarul Poloniei a apărat un penalty.
Selecţionata Poloniei a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Greciei, în meciul de de deschidere, disputat pe Stadionul Naţional din Varşovia, în grupa A, în care s-au acordat două cartonaşe roşii şi s-a ratat un penalti, informează Realitatea Tv. Pentru Polonia a marcat Lewandowski iar pentru Grecia a înscris Salpingidis.Din minutul 44, Grecia a evoluat cu un jucător mai puţin, Papastathopoulos fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe.
Şi Polonia a avut un jucător mai puţin în teren, din minutul 69, când portarul Szczesny a fost eliminat pentru fault din postura de ultim apărător. La această fază, arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo a acorda lovitură de la 11 metri pentru Grecia, executată de Karagounis, dar apărată de portarul Tyton, intrat în poartă în locul lui Szczesny.
În al doilea meci al serii, Rusia a învins Cehia, scor 4-1. Ruşii, antrenaţi de  olandezul Dick Advoocat, au făcut la Wroclaw o adevărată demonstraţie de forţă marcând un gol mai frumos ca altul. În urma acestui scor, Rusia s-a instalat pe primul loc în grupa A, urmată de Grecia, Polonia şi Cehia. Sursa: FrontPress.ro 

vineri, 8 iunie 2012

PSD in Teleorman


 PSD confundă județul Teleorman cu propria moșie


Județul Teleorman este printre cele mai sărace județe din România. Partidul care are cei mai mulți reprezentanți în Consiliul Județean și Consiliul Local, precum și cele mai multe primării este PSD. Liderii locali ai acestei grupări politice au tratat județul ca pe moșia lor.

31 de limbi in scoala


Viitorul Marii Britanii: Scoala generala unde se vorbesc 31 de limbi materne

autor: FrontPress 08.06.2012
În tot mai multe şcoli britanice, mai ales în instituţiile de învăţământ din marile aglomerări urbane, copiii nativi devin pe cale de dispariţie. Un exemplu în acest sens este Şcoala Catolică “Martirii Englezi” din Birmingham unde sunt înscrişi 414 elevi care vorbesc între ei nu mai puţin de 31 de limbi materne.  Cei mai mulţi provin din Pakistan. 
Cotidianul Daily Mail a publicat chiar o fotografie edificatoare, jurnaliştii recunoscând că elevii care vorbesc engleza ca limbă maternă sunt o minoritate infimă. În plus, în dreptul copilului care este exemplificat drept român apare o fetiţă care aparţine însă minorităţii ţigăneşti.
Pentru a reuşi să se înţeleagă cu elevii, şcoala generală apelează regulat la translatori care cunosc de exemplu afrikaans (limba burilor din Africa de Sud), araba, bengaleza, ceha, olandeza, nepaleza, româna, spaniola sau somaleza. Sursa: FrontPress.ro
 

Viitorul nostru este in ceata profundaMa asteptam ca in urma atator provocari  din aceste zile  tinerii nationalisti sa-si faca simtita  prezenta si hotararea de a nu lasa la voia intamplarii soarta tarii si a noastra a tuturor romanilor. Dar surpriza! Tacere deplina. Dar pun asta pe lipsa de strategie si pe apropiatele alegeri. Pentru a nu se confunda campania electorala, cu campania pentru alegerile locale.
 Acum cand situatia interna si internationala,  ne dovedesc  alarmarea in  legatura cu viitorul tulbure al omenirii, a Europei si mai ales a noastra romanilor, sleiti de puteri dupa acesti 22 de ani de  conducere a Mafiei si coruptiei  esalonului 2 ai Romaniei comuniste, tocmai acum  parca ni s-a muiat gura, limba, sufletul si inima. Deci aceste lucruri nu sunt in  imaginatia noastra, le traim aievea dar, poate nu suntem toti pe deplin constieni.
 Ce spunem noi acum? Nu are nimic ca au furat tot, dar macar a mai facut si pentru noi cate ceva 1- 2 cm de asfalt,  au impartit pungi cu alimente de sarbatori la saraci si au mai pus si panselute cu  cateva milioane de euro brazda.
Aici in oras(Ploiesti), au desfiintat Statuia Libertatii veche, din 1876, executata la Paris din  bronz galvanizat simbolizand Revolutia de la Ploiesti si instalarea Partidului Liberal la putere. S-a pus  ceva kici cu Caragiale pe o banca impreuna cu  Mama Mare, Mamita, Tanti Mita si dl.Goe care a costat bugetul local 8oo.ooo lei.:(((
Dar au incercuit cu  plasa de sarma  fantana arteziana, in  preajma careia se mai racoreau oamenii pe banci si copii. Au incercuit si spatiul verde din  fata Palatului Administrativ. In  occident am vazut ca oamenii iesiti la plimbare si obosind stau linistiti pe iarba. La noi nemernicii care s-au autointitulat si se comporta ca niste stapani fac  ce vor cu noi, in dispretul profund pe care ni-l poarta.
Parca ma apuca desnadejdea ca,  nici  urmasii nostrii nu vor trai intr-o tara normala.
De aceea spun ca  lupta nationalistilor va fi grea si cu putine sorti de izbanda. As vrea sa fiu optimista !!!! Suntem  si in  tara si in afara tarii inconjurati de dusmani, care  vor distrugerea noastra si stergerea noastra definitiva de pe harta Europei.
Acesta este  gandul lor ascuns de a da  dreptate si a fi favoritati tiganii, tocmai pentru a ne  injosi si a ne declasa ca un neam  barbar si care nu merita o tara a lor si sa traiasca bine din bogatiile tarii. Totul are un substrat ascuns.Dar mintea noastra agera intelege dar, nu poate face nimic. Mamaligile instalate in noul guvern nu vor si nu pot  ca sunt tinuti in lant de Basescu si ai lui.
Privesc cu deznadejde si manie cum ne afundam tot mai adanc in  mlastina mortii noastre, fara putere de aparare.
Poate printr-o minune daca am fi uniti  toti, un  suflet si un  gand, poate numai asa vor reusi sa  miscam caruta existentei noastre spre iesirea la liman. Dar, ce putem face?
Un inceput promitator poate sa fie alegerile locale de duminica.  Poate mai cosim iarba putin, ca sa ne fie mai usor la alegerile parlamentale si prezidentiale. Dar va fi oare de ajuns? Sau poate trebuie sa se taie in carne vie ? Parca intrevad ca altfel nu se poate. Si armata este formata din tot felul  de lepadaturi(mai bine zis exemple am din  cei care sunt la pensie).  

Azi a plecat Constantin Iulian


Se umple Cerul de martiri. Azi a plecat şi Constantin Iulian

autor: Ursu 08.06.2012

Azi, la ora 10.20, a trecut la cele veşnice dr. Constantin Iulian, preşedintele Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politic Luptători Anticomunişti.
Constantin Iulian a fost deţinut politic timp de 13 ani, fiind întemniţat în 1948 ca şef al Frăţiilor de Cruce din Vaslui. A  fost unul dintre puţinii intraţi în malaxorul “reeducării” de la Piteşti care au rezistat pînă la capăt verticali. Eliberat în 1954, a fost rearestat doi ani mai tîrziu şi condamnat în lotul lui Puiu Atanasiu, pentru tentativa de reorganizare a Mişcării Legionare. În timpul reeducării de la Aiud nu a făcut nici o concesie, drept pentru care a stat aproape numai în Zarka.
Eliberat în 1964, cu decretul de amnistie generală, şi-a terminat facultatea şi un doctorat în hidrotehnică. După ’90 a fost profesor la catedra de hidrotehnică a Politehnicii bucureştene. Între anii 1995 şi 2005 a fost preşedintele Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politic legionari.Puteţi afla mai multe despre această personalitate-reper dintr-o ediţie a emisiunii “Profesioniştii”, aici.
Dumnezeu să-l odihnească! De pe Claudiu Tarziu Blog

Patriarhia Moscovei


PATRIARHIA Moscovei critica autoritatile de la Chisinau pentru legislatia care protejeaza “PERVERSIUNILE SEXUALE”

autor: FrontPress 08.06.2012
Patriarhia Moscovei îndeamnă autoritățile Republicii Moldova să opereze modificări în Legea cu privire la asigurarea egalității, votată la 25 mai curent, pentru a preveni „promovarea de perversiuni sexuale”, informează agenția de presă Ria Novosti cu referire la un comunicat de presă emis de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Asta după ce acum 3 luni, aceasta a cerut Chişinăului să se dezică de lege, chiar şi cu preţul renunţării la UE.
„Facem apel către autorităţile Republicii Moldova şi întregii societăţi să se opună tentativelor de promovare a perversiunilor sexuale, desfrâului, imoralității, şi să găsească o modalitate de a modifica legea… Doar valorile morale date de Dumnezeul veşnic, pot constitui un fundament solid pentru consolidarea tuturor sferelor vieţii naţionale”, se spune în declaraţie.
Totodată, Sfântul Sinod menționează că „Biserica Ortodoxă observă în unele dispoziţii ale legii … un pericol pentru valorile morale şi spirituale ale societăţii moldoveneşti”.
„Din păcate, mai multe apeluri venite din partea Mitropoliei Chişinăului şi altor confesii de a elimina din proiectul de lege sintagma ‘orientare sexuală’ au fost ignorate”, constată Sfântul Sinod.
Cu toate acestea, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat bucuria pentru faptul că legea protejează familia bazată pe căsătoria de comun acord între un bărbat şi o femeie.
Legea cu privire la asigurarea egalității a fost votată de Parlament la 25 mai curent. Proiectul a fost aprobat în ambele lecturi, cu votul majorității celor prezenți. Împotrivă s-au expus grupul parlamentar al socialiștilor, dar și doi deputați din sânul Alianței. De pe Unimedia

Marine Le Pen


Marine Le Pen doreste “COLAPSUL” U.E. si crearea unei “EUROPE A NATIUNILOR”

autor: FrontPress 08.06.2012
Preşedinta partidului anti-imigraţionist Frontul Naţional din Fraţna, Marine Le Pen, susţine “colapsul Uniunii Europene, pentru a face posibilă o Europă a Naţiunilor”. În plus acesta nu de puţine ori se referă la U.E. ca la o “Uniune Sovietică Europeană”.
Într-un interviu publicat vineri de cotidianul austriac Kurier cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor legislative de duminică din Franţa, Marine Le Pen se declară “european convins, mai mult decât oricine altcineva”. Însă “eu vreau să revenim la o Europă a popoarelor în care să existe cooperare între naţiuni”.
“Sistemul Uniunii Europene trebuie să se prăbuşească înainte de a putea construi un nou sistem. Şi cu ajutorul euro, UE se va dezmembra”, a afirmat aceasta, conform Mediafax. În plus, lidera Frontului Naţional s-a pronunţat în trecut şi pentru abandonarea monedei unice şi revenirea la francul francez.
Marine Le Pen, candidată a Frontului Naţional, a obţinut 17,9 la sută din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale câştigate în al doilea tur de socialistul Francois Hollande, şi vrea să transforme această încercare la alegerile legislative, din 10 şi 17 iunie. Scorul de la prezidenţiale a reprezentat un vârf electoral pentru naţionalişti. Sursa: FrontPress.ro

Armata romana


Ministrul apararii: Armata romana abia sta in picioare

autor: FrontPress 08.06.2012
Corneliu Dobriţoiu, ministrul apărării,a recunoscut că că Armata Română “abia stă în picioare la capitolul dotări”. Acesta a mai declarat că bugetul alocat armatei este foarte mic.
Ministrul dă vina pe guvernul Boc pentru bugetul redus. ”În momentul în care cheltuielile de personal se cifrează la 85 la sută din total buget, bugetul de înzestrare este atât de infim, atât de superb, încât nici nu îl putem zări. Asta nu înseamnă că nu ne interesează să găsim soluţii pentru a rezolva această chestiune” menționează Dobrițoiu.
El a precizat că guvernul caută soluții de valorificare a patrimoniului în exces al armatei pentru reechilibrarea tuturor capitolelor bugetului Apărării. Totuși ministrul apărării a afirmat că armata nu se va transforma într-o agenție imobiliară.
Starea jalnică în care se află armata română la ora actuală este rezultatul politicii duse de toate partidele ce s-au aflat la guvernare din 1989 până în prezent. Însă, așa cum este carcteristic politicienilor, aceștia dau vina unii pe alții și în această chestiune. De pe Schimbarea.info

PDL neinspirat


Ion Iliescu: PDL a fost neinspirat cand a ales culoarea MISCARII LEGIONARE, cea mai “odioasa” organizatie din istoria Romaniei

autor: FrontPress 07.06.2012
Presedintele de onoare al PSD, batranul comunist Ion Iliescu, a dovedit joi ca istoria politica invatata in scolilde de cadre ale PCR nu se uita asa usor si a revenit la obsesia “pericolului legionar”, atat de pregnanta in timpul primelor mineriade si a fenomenului Piata Universitatii. Mai precis, acesta a declarat la Targoviste ca PDL a ales neinspirat culoarea verde, pentru ca “in istoria Romaniei verdele a fost culoarea legionarilor, a miscarii celei mai odioase din istoria politica a Romaniei anilor ’30″, relateaza Agepres.
“Asta arata deruta acestui partid. Nici macar acest lucru nu au mai putut, sa mearga sub flamura cunoscuta, a unui partid care are in spate o experienta a lui: de la FSN-ul care s-a spart in doua, PD care s-a unit apoi cu ramura Stolojan si a facut PLD-ul (…). Nu mai au curaj sa mearga sub propria sigla, sub propria culoare, sub propriul legamant fata de electorat. Asta arata deruta acestui partid. Este un semn al slabiciunii lui”, a spus, intr-o conferinta de presa, Ion Iliescu.
Presedintele de onoare al PSD continua si spune ca alegerea de catre PDL a culorii verde “arata lipsa de orientare”. “Sa alegi culoare verde… In istoria Romaniei verdele a fost culoarea legionarilor, a miscarii cele mai odioase din istoria politica a Romaniei anilor ’30. Eu am trait acei ani, stiu ce a insemnat rebeliunea legionara din 1941 (…) Sa iei culoarea verde a acestui partid, care a adus o asemenea nota odioasa in istoria tarii, asta arata lipsa totala de orientare“, a adaugat Iliescu.
Ion Iliescu s-a aflat joi la Targoviste pentru a-l sustine pe candidatul USL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, senatorul PSD Adrian Tutuianu, si pentru o prezentare de carte, a volumului “Fragmente de viata si de istorie traita”, la Centrul de conferinte al Universitatii Valahia.
Miscarea Legionara a fost expresia politica si spirituala a tinerei generatii interbelice si a marcat profund societatea romaneasca, prin atragerea in randurile ei sau in cercurile “prietenilor legionarilor” a unei parti insemnate a elitei intelectuale a acelei perioade, in frunte cu Mircea Eliade, Radu Gyr, Mircea Vulcanescu, Nae Ionescu, Lucian Blaga, Emil Cioran si multi altii. Prin caracterul sau crestin si nationalist, Miscarea Legionara s-a remarcat ca fiind cea mai militanta structura politica anticomunista din Romania, dovada stand si faptul ca din randurile ei s-au ridicat cei mai multi luptatori care au luat parte la Rezistenta din munti, dupa ocuparea tarii de catre tancurile bolsevice. Din aceasta cauza legionarii au fost permanent prigoniti de noile structuri de putere si imaginea lor a fost constant denigrata prin propaganda mincinoasa, obicei pastrat si continuat si de “comunistii reformati” sau “cu fata umana” de dupa 1989. Sursa: FrontPress.ro

joi, 7 iunie 2012

Tiganii majoritari in Bulgaria


TIGANII ar putea deveni etnia majoritara si in BULGARIA

autor: FrontPress 07.06.2012
De cel puţin 20 de ani în România singura etnie care înregistrează un spor natural pozitiv sunt ţiganii, tot mai multe studii de specialitate indicând că într-un viitor nu foarte îndepărtat aceştia s-ar putea transforma “din minoritate conlocuitoare în minoritate înlocuitoare”, bineînţeles dacă actuala tendinţă demografică se va păstra. Cu aceeaşi dilemă se pare că se confruntă şi vecinii de la sud de Dunăre, care riscă şi ei să devină minoritari. 
În condiţiile în care populaţia Bulgariei îmbătrâneşte de la an la an, cercetătorii de la Institutul pentru Statistică Demografică sunt îngrijoraţi că bulgaii vor ajunge să reprezinte doar o etnie minoritară în propria ţară, potrivit B1 TV.
Conform datelor Institutului, şase bulgari mor în fiecare oră. În câteva luni, populaţia va scădea la sub şapte milioane de locuitori, mai ales că numărul de nou-născuţi bulgari este foarte mic. În acest ritm, susţin experţii, în 10 ani, bulgarii nu vor mai fi majoritari în ţara lor, scrie Novinite.
Pe de altă parte, creşte numărul locuitorilor de etnie ţigănească. Încă de pe acum există tensiuni etnice în acest sens iar experţii se tem chiar de un “război civil”, spun sursele.
Conform recensământului din 2001, în Bulgaria ar trăi 370.000 de ţigani. Estimările neoficiale indică însă un număr mult mai mare, care merge până la 7-800.000 de ţigani, însumând peste zece procente din totalul populaţiei de puţin peste 7.000.000 de persoane. În Bulgaria, alte zece procente din populaţie sunt reprezentate de minoritatea turcă.
În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământ doar 619.000, adică 3,2 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Sursa: FrontPress.ro
 

Cantec patriotic german

Nu cumparati de la TIGANIReferitor la  anuntul imperios din Germania Nu CUMPARATI DE LA EVREI, eu va spun ca daca mergi in piata la noi Halele Centrale tarabele sunt ocupate numai de tigani intermediari. Daca zici nu cumpara de la tigani, nu ai de unde lua.
Taranii le lasa lor la mijirea zorilor pe de pomana munca lor in solarii sau la gradina.
Cum sa facem sa  scoatem din viata noastra tiganii care  fara munca, obtin venituri mai mari decat cei care trudesc si de 10 ori?
Ce solutie sa gasim?
De ce suntem discriminati in propria noastra tara ?
Romania este sat fara caini???
Cand luam taurul de coarne si  refuzam sa mai fim  prostii tiganilor, care nu platesc nici pe marfa nici un  fel de impozit? Nici pe palatele cu turnulete si care  iau mancarea de la cantina saracilor cu mercedesul si o dau la porci ?
Lectiile teoretice date de occident  dar care lor nu le convin, ne impovareaza nemeritat  viata care si asa este greu de suportat. Statul ne fura, conducatorii tarii ne fura, tiganii ne fura, toti neica nimeni  smecheri ne fura, cum sa mai simta ca traieste si neamul acesta care nu stiu de cine este blestemat? Blestemat de cei care  au beneficiat de bunatatea lui ! Facerea de bine este f....re de mama!
Sa rupem  odata vraja asta tiganeasca si sa dam cu toti de pamant.
Nu trebuie neglijat faptul ca  tiganii fac ce vor cu noi si cu ajutorul cozilor de topor romani, care au  uitat de neamul lor si  sunt pres pentru tigani.
Nu mai vreau sa  fim sclavii tiganilor !!!!! 

R O M A N I A
MERCENARUL ROMAN

ROMANIA = SARACIA = REGIMUL BASESCU     

Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna


  • 3476-muncitori2
Daca ai un serviciu, sa-ti vezi de el, ca asa iti castigi o paine si supravietuiesti! Asa spune o vorba din batrani.
E important sa ai un serviciu si conteaza mai putin cat de bun e.
Adica, cat de bine platit e. Din nefericire, aceasta ‚lectie de viata’ s-a extins la nivelul intregii tari. Iar Romania a devenit o tara a angajatilor cu salarii mici. A angajatilor cu salarii mici si care de abia traiesc de pe o zi pe alta.
Econtext va prezinta o realitate trista pentru Romania, pentru romanii care muncesc zi de zi. Va prezentam un top al saraciei, dar pentru angajati. Mai precis, va aratam cati angajati din fiecare stat european traiesc sub pragul saraciei.
Iar tara noastra e pe o pozitie ingrijoratoare.
Saracie
Inainte de a vedea clasamentul european, sa mai spunem ca Econtext a realizat si alte analize despre saracie. Numeroase alte analize! Sa amintim doar cateva dintre acestea!
In urma cu un an, am publicat o analiza despre numarul de persoane din fiecare judet care sunt nevoite sa manance la cantinele sociale (vezi aici cati saraci apeleaza la cantinele sociale).
Dar am aratat si cati pensionari saraci are tara noastra (click catre aceasta analiza), dar si cati intelectuali care traiesc de pe o zi pe alta (citeste AICI). Si, in final, cati romani traiesc sub pragul de saracie (acceseaza AICI).
Angajati saraci
Iar in analiza de fata vom arata cati dintre salariatii romani si europeni traiesc la limita saraciei. Definitia europeana a saraciei este cand o persoana are un venit lunar mai mic de 60% din venitul mediu net din tara respectiva. Din venitul mediu, nu din salariul mediu.
Dar sa vedem situatia in Romania. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), venitul total pe economie a fost de 835 de lei in trimestrul al treilea al anului 2011.
Iar 60% din aceasta suma inseamna putin peste 500 de lei (501 lei mai exact). Adica circa 115 euro. Asadar, vom vedea cati angajati romani traiesc cu aceasta suma. Si cati angajati din fiecare stat european traiesc doar cu 60% din salariul mediu din tara lor.
Top
Dar sa vedem topul! Cand spuneam ca prezentam o realitate trista, nu exageram deloc. Da, din nefericire, Romania este pe primul loc in Europa la ponderea angajatilor care traiesc la limita saraciei.
Din toata Uniunea Europeana, cei mai multi salariati care traiesc cu doar 60% din venitul pe economie se afla in Romania! Pe a doua pozitie se plaseaza Grecia, iar pe locul urmator vine Spania.
La polul opus, tara cu cei mai putini angajati care traiesc sub pragul saraciei este Cehia. Doar 3,7% din angajatii cehi traiesc sub pragul saraciei.

“A doua cea mai săracă ţară din UE, România    

http://mercenarul.weblog.ro/ 

Aceasta este lumea in care traimNationalistii rusi


Nationalistii rusi au aniversat prin SPORT 200 de ani de la infrangerea lui Napoleon (FOTO)

autor: FrontPress 07.06.2012
Naţionaliştii ruşi, adepţi ai curentului “Streight Edge” care promovează stilul de viaţă sănătos prin excluderea consumului de alcool, tutun şi droguri, au participat sâmbăta trecută la o serie de competiţii sportive pentru a marca 1150 de ani de “statalitate rusească” şi 200 de ani de la victoria împotriva armatei imperiale franceze conduse de împăratul Napoleon Bonaparte. Evenimentele, organizate de mai multe asociaţii cultural-patriotice şi reunite sub denumirea “Calea frăţească”, s-au desfăşurat într-un complex sportiv din apropierea Moscovei.
Au avut loc într-o atmosferă camaraderească concursuri de power-lifting, box sau alergări. Ziua s-a terminat cu scurte cuvântări şi un concert de muzică identitară. Toate evenimentele, la care au participat şi tineri din Bielorusia şi Ucraina, s-au bucurat de binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Ruse. Sursa: FrontPress.ro