Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 26 mai 2012

Un banc... sec.....- Itzic, trebuie sa-ti marturisesc ceva.
Strul, asta mic, copilul nostru, nu e al tau.
- Dar cu cine l-ai facut?
- Cu studentul care a fost in gazda la noi.
- Cum l-ai convins sa se culce cu tine?
- I-am dat bani…..
- De unde ai avut banii?
- I-am luat din buzunar, de la tine.
- Si atunci de ce zici ca nu e al meu? 

Mandra mai era TaniusaMândra mai era Taniusa, nu-i gaseai pereche-n sat,
Albu-i sarafan, la poale, cu fir rosu era dat.
Seara ea sarea pârleazul catre-o moina uneori,
Cu luceafarul, de-a mija, luna se juca prin nori.

Si-ntr-o seara, catre Tania, grai falnicul fecior:
Fericirea mea, cu bine, eu cu alta ma însor.
Fata s-a facut ca ceara, ca de frig s-a-nfiorat,
Cu cosita despletita, ca un sarpe înfuriat.

Ah, voinic cu ochi albastri, nu fi, nu fi necajit,
Am venit sa-ti dau de stire:eu cu altul ma marit.
Nu e toaca de utrenii, ci strigari de vornicei,
În carute trec nuntasii, scot potcoavele scântei.

Nu-i jelit de cuci în crânguri, ci-i bocire de sfârsit:
Tania are-un semn în tâmpla, unde ghioaga a lovit.
Fruntea alba i-o-ncununa stropi de sânge închegat.
Mândra mai era Taniusa, nu-i gaseai pereche-n sat.

Directorul CIA


Directorul CIA: oamenii pot fi supravegheati chiar si prin intermediul televizorului, al frigiderului si al cuptorului!

autor: Ursu 24.05.2012
Nu ne-am aştepta ca o activitate inofensivă cum ar fi descărcarea unui film de pe Internet şi transferul său pe o plasmă, pentru a fi vizionat într-o duminică după-amiază, sau deschiderea radioului în maşină să activeze vreun sistem de supraveghere. Totuşi, ne avertizează Daily Mail, aceste două mişcări simple pot transmite date exacte despre ceea ce facem la un moment dat şi unde ne aflăm.
„Spionii” nu vor mai trebui să se infilltreze cu discreţie prin case pentru a instala dispozitive de supraveghere – e suficientă valorificarea conexiunilor între dispozitivele controlate de aplicaţii pe care le folosim în fiecare zi, afirmă directorul CIA, David Petraeus.
CIA susţine că are resursele necesare pentru a „citi” aceste dispozitive prin intermediul Internetului, şi poate chiar prin intermediul undelor radio. De altfel, toate dispozitivele electronice cu care ne-am obişnuit – de la telecomandă la ceasul electronic de ultimă generaţie – pot fi acum controlate prin aplicaţii.
ARM, o companie producătoare de cipuri, a scos recent pe piaţă un cip de mică putere, care poate fi utilizat pentru aproape orice dispozitiv din casă – de la un figider sau cuptor la soneria de la uşă – acestea putând fi controlate prin conexiunea la Internet.
Totuşi, informaţiile cumulate de la gadget-uri conectate „vor putea fi citite cu foarte mare uşurinţă şi chiar controlate de la distanţă”, avertizează directorului CIA într-o analiză realizată pe blogul Danger Room al publicaţiei Wired.
Petraeus spune că toate aceste gadgeturi conectate la web au revoluţionat arta spionajului, permiţând monitorizarea indivizilor aproape automat.
Acesta afirmă că noile tehnologii au revoluţionat domeniul monitorizării indivizilor  – „în special pentru efectul lor asupra traficului clandestin”. Elementele de interes vor fi amplasate, identificate, monitorizate şi controlate de la distanţă prin tehnologii avansate, cum ar fi radio-frecvenţele de identificare, reţelele de senzori, serverele  încorporate – toate conectate la un Internet de ultimă generaţie, folosind tehnici de mare putere, diversificate şi eficiente din punct de vedere al costului.
Petraeus a vorbit şi despre capitalul de risc care derivă din tendinţa de a instala procesoare pentru conexiuni la Internet tuturor dispozitivelor de care ne înconjurăm, inclusiv unora „neutre” cum ar fi frigiderele, cuptoarele şi sistemele de iluminat.
Declaraţia acesta este relevantă mai ales în contextul în care, în această săptămână, una dintre cele mai mari companii producătoare de cipuri, ARM, a prezentat clienţilor săi un nou procesor.
Cipurile scoase pe piaţă sunt mai mici, mai ieftine şi cu un nivel mai redus de consum decât procesoarele anterioare, fiind concepute pentru a ataşa conexiune la Internet aproape oricărui aparat electric, înaintând conceptul de “Internet al  obiectelor”.
Analiştii care încearcă să întrevadă consecinţele viitoare ale acestor tehnologii cred că, într-o zi, toate aceste dispozitive conectate la Internet vor ajunge să transmită date exacte despre locaţia noastră şi activităţile în care suntem implicaţi, date care vor fi arhivate şi stocate pe termen lung.
Grupurile de apărare a confidenţialităţii, între care Electronic Frontier Foundation, au avertizat că informaţiile personale vor ajunge să fie folosite în mod abuziv şi că, prin multiplicarea dispozitivelor conectate la Internet, posibilităţile de supraveghere a indivizilor se vor mări exponenţial, fără ca utilizatorii să aibă dreptul de control sau de apărare în faţa acestor metode intruzive. De pe: Financiarul.ro
 

Israelul stat AGRESIV


Majoritatea germanilor considera Israelul un stat “AGRESIV”

autor: FrontPress 26.05.2012
Un sondaj de opinie, publicat miercuri de revista Stern, arată că 59% dintre germani consideră Israelul un stat “agresiv”, comparativ cu doar 49 de procente în urmă cu trei ani. 
În plus, 70% dintre respondenţi au fost de acord cu afirmaţia că “Israeulul îşi urmăreşte propriile interese, fără a lua în considerare nici o altă naţiune”.
Conform unui alt sondaj de opinie,  dat publicităţii luna trecută de Financial Times, majoritatea germanilor susţin opiniile scriitorului Gunter Grass referitoare la regimul sionist din Israel. Astfel, circa 57 la sută dintre respondenţi au catalogat ca fiind justificate criticile laureatului premiului Nobel la adresa Israelului.
Gunter Grass, în vârstă de 84 de ani, este cel mai apreciat scriitor german în viaţă şi a reuşit să ajungă în atenţia publică internaţională după ce a scris un poem în care critică programul militar nuclear al Israelului, afirmând că statul sionist ar fi “cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale”. Sursa: FrontPress.ro

Disciplina


DISCIPLINA, ca stil de viata

autor: FrontPress 26.05.2012
“Disciplina este chezăşia biruinţii, pentru că ea asigură unitatea efortului. Sunt greutăţi pe care, numai un Neam întreg unit, ascultând de o singură comandă, le poate birui. Cine este imbecilul, care într-un asemenea caz, să refuze a se grupa cu toţi ai lui la un loc, ascultând de aceeaşi comandă, pentru motivul că disciplina i-ar ştirbi din personalitate?
În asemenea cazuri, când Neamul îţi este ameninţat şi când firea lucrurilor te îndeamnă să-ţi schilodeşti trupul, să-ţi pierzi viaţa, să-ţi sfarmi familia, să-ţi periclitezi viitorul copiilor, să renunţi la tot ce ai pe acest pământ, pentru a ţi-l salva, este cel mai puţin ridicol să vorbeşti despre știrbirea personalităţii.
Disciplina nu înjoseşte pentru că te face biruitor. Şi dacă biruinţele nu se pot câştiga decât cu jertfă, disciplina este cea ceva mai mică dintre toate jertfele pe care un om poate să le facă pentru victoria Neamului său. Dacă disciplina este o renunţare, o jertfă, ea nu înjoseşte pe nimeni. Pentru că orice jertfă, înalţă, nu coboară.
Neamul acesta al nostru având în calea sa uriaşe greutăţi de trecut, fiecare Român trebuie să primească educaţia disciplinei cu dragă inimă şi cu conştiinţa că astfel contribuie la biruinţa de mâine. Nu există biruinţă fără unitate. Şi nu există unitate fără disciplină. De aceea Neamul nostru va trebui să condamne şi să considere ca acţiune vrăjmaşă orice abatere de la şcoala disciplinei, ca pe ceva care-i periclitează biruinţele şi viaţa.” Fragment din “Pentru Legionari”, de Corneliu Zelea Codreanu

Ungaria isi protejaza tinerii


UNGARIA isi protejeaza investitia facuta in tineri. ROMANIA isi alunga absolventii peste hotare

autor: FrontPress 26.05.2012
Potrivit prevederilor reformei realizate de Victor Orban la inceputul anului, absolventii de studii superioare din Ungaria care doresc sa emigreze trebuie sa restituie contravaloarea scolarizarii.
Aceasta masura a fost adoptata pentru a stavili exodul mintilor valoroase din Ungaria catre alte colturi ale lumii, in tentativa de a-si construi o viata mai buna pe alte meleaguri, dar constituie un subiect a carui legitimitate urmeaza sa fie analizata de autoritatile europene, relateaza Giornalettismo.
Asadar, o persoana care a studiat ani in sir pentru a dobandi o diploma universitara, in speranta de a-si imbunatati situatia materiala sau pentru a-si cladi o cariera peste hotare, are obligatia de a rambursa mai intai statului maghiar contravaloarea studiilor absolvite.
Desi Ungaria nu poate garanta nici pe departe un loc de munca tuturor, somajul atingand in aceasta tara cota de 26%, nici nu lasa o portita deschisa tinerilor absolventi ai institutiilor de invatamant superior, pentru a-si cauta norocul in alta parte.
Guvernul de la Budapesta nu avanseaza solutii, ci readuce in actualitate iobagia, termen care pare ca nu intamplator isi are originile in limba maghiara, noteaza presa italiana.
Potrivit sursei citate, studentii unguri se gandesc din ce in ce mai mult la “evadare”: orasul cel mai la indemana este Viena, pentru vorbitorii de limba germana, dar cei care au studiat engleza sunt nevoiti sa puna la cale un plan cu bataie mai lunga, alegand drept destinatie Scotia, Anglia, Danemarca sau Olanda.
In prezent, autoritatile nu pot preciza totalul studentilor care au parasit deja Ungaria, dar anul acesta a fost inregistrat un numar de circa 30 de mii de absenti la apel, subliniaza sursa. De Diana Mirea - Ziare.com
 

vineri, 25 mai 2012

Fernando Americo Sima

Fernando Americo Sima instructor de arte martiale din Brazilia

Capitanul si Italia


Capitanul si Italia

autor: FrontPress 25.05.2012
În cursul întâlnirii noastre din 26 si 27 septembrie 1992, Elena Ilinoiu, vãduva lui Corneliu Zelea Codreanu, pentru a arãta cã sotul ei avea adeseori presentimente si intuitii surprinzãtoare, îmi povesti un inedit episod din viata Cãpitanului.
Era în 1927, când Cãpitanul, aflat în apropiere de Grenoble, unde intentiona sã-si dea doctoratul în Drept, a primit de veste cã în România urmau sã aibã loc alegeri partiale; s’a hotãrât atunci sã rãspundã invitatiei de a se reîntoarce în tarã pentru a participa la alegeri, si a plecat imediat. Pentru a lua trenul care avea sã-l ducã în România, trebuia sã se opreascã în Italia, la Milano. Aici, având înainte întreaga zi, si-a lãsat valiza la oficiul de bagaje al gãrii centrale si s’a plimbat în împrejurimile gãrii, în cãutarea unei frizerii; însã acolo, când a trebuit sã plãteascã, a constatat cã nu mai are portofelul, în care se aflau atât banii, cât si biletul de Bucuresti. S’a dus la consulatul român (pe vremea aceea era unul si la Milano), dar i s’a refuzat orice ajutor. Întors la garã, s’a asezat sã-si tragã sufletul, urmãrind o vreme lucrul hamalilor. Deodatã s’a ridicat si a pus mâna pe umãrul unuia dintre acestia, întrebându-l dacã nu cumva gãsise un portofel. Tocmai omul acela, cu putin timp înainte, gãsise într’adevãr un portofel si-l depusese la politia feroviarã! Era chiar cel al lui Codreanu, astfel cã si l-a putut recupera îndatã.
Un alt episod neobisnuit li s-a întâmplat câtorva italieni care veniserã la Bucureçti anume ca sã-l întâlneascã pe Cãpitanul Gãrzii de Fier. “Ziaristi, probabil” – spunea vãduva Cãpitanului, cea care îsi amintea cã faptul se petrecuse prin primele luni ale anului 1938. Pe vremea aceea, Codreanu i-a primit pe Virgilio Lilli (care a scris apoi un lung articol pentru “La lettura”), pe Virginio Gayda de la “Giornale d’Italia”, pe Francesco Maratea de la “Messaggero” si pe Julius Evola, care a relatat convorbirea sa cu Cãpitanul în mai multe cotidiene si periodice. (Nu si pe Indro Montanelli, care, în ciuda portretului detaliat fãcut Cãpitanului în “Corriere della Sera”, a ajuns la Bucuresti numai dupã asasinarea lui Codreanu). S-a întâmplat ca vizitatorii veniti din Italia sã ajungã la Casa Verde într’o miercuri sau într’o vineri, adicã într’una din cele douã zile ale sãptãmânii în care legionarii tineau “post negru”: se abtineau complet de la mâncare, bãuturã si fumat, pânã la apusul soarelui. Sau poate sã fi fost într’o marti – altã zi în care Cãpitanul obisnuia sã posteascã.
În orice caz, acesta i-a poftit în biroul sãu pe ziaristi, pânã ce, spre searã, îi spune sotiei sale sã pregãteascã masa: italienii aveau sã-i fie oaspeti. Biata doamnã s-a cam speriat, fiindcã nu aveau decât o strachinã cu fasole verde si nu prea vedea cum o sã-i sature pe toti. “Dar acei italieni – povestea amuzatã vãduva lui Codreanu – nu mai pridideau sã-si manifeste entuziasmul pentru acel fel de mâncare si sã laude cina!”
În aceeasi perioadã, mai exact pe 21 februarie 1938, a fost fãcut public proiectul noii constitutii românesti, ce prevedea dictatura personalã a Regelui Carol II; atunci Corneliu Codreanu dizolvã partidul legionar “Totul pentru Tarã” si îsi anuntã intentia de a pleca la Roma, unde ar fi urmat sã se ocupe de editia italianã a cãrtii sale.
Cã aceastã problemã îl preocupa pe Cãpitanul se confirmã si prin patru scrisori inedite, pe care el le a scris, între 1937 si 1938, profesorului Leon Zopa, seful cuibului legionar “Dacia”, întemeiat la Roma în septembrie 1937. În prima dintre acestea, care poartã data de 19 noiembrie 1937, Codreanu le traseazã militantilor legionari rezidenti la Roma sarcina de a se îngriji de editia italianã din Testamentul lui Ion Mota, ca si de propria lui carte, Pentru legionari. În ce priveste Testamentul, pe lângã instructiuni precise privitoare la format, titlu, tiraj (zece mii de exemplare) si difuzare partial gratuitã, Codreanu solicita o prefatã a generalului Mario Sani sau a lui Eugenio Coselschi, care, scrie el, “l-au cunoscut pe Mota atât în România cât si la Congresul de la Montreux si i-au apreciat valoarea intelectualã si caracterul”(2). Indicatii asemãnãtoare erau date si pentru editia italianã din Pentru legionari; în privinta prefetei, Codreanu noteazã: “Cartea n’are nevoie de prefatã. Mi-ar plãcea însã foarte mult dacã aceastã carte ar putea fi prefatatã de copilul Ducelui Mussolini, care se aflã pe fotografie (anexatã scrisorii Cãpitanului, nota noastrã) în dreapta tatãlui sãu. Nu stiu cum îl cheamã, dar, dupã fotografie, am o mare simpatie pentru el”. Era vorba de Bruno Mussolini.
În a doua scrisoare, din 17 ianuarie 1938, Codreanu acceptã propunerea de a i se publica volumul de cãtre Institutul “Europa Giovane”, condus de Pietro Gorgolini, “un fascist din primul ceas, ce dedica activitatea Institutului difuzãrii valorilor fasciste în întreaga peninsulã si popularizãrii acelor strãini care ar fi avut o oarecare important[ pentru miscarea fascistã”(3). Fãgãduieste sã trimitã “câteva rânduri” pentru mensualul Institutului, “Il Nazionale”, ca si suma de 800 de lire drept contributie la tipãrirea cãrtii, adãugând: “niciodatã sã nu cereti bani, facilitãti etc. de la ei. Suntem deajuns, si pe drept cuvânt, tratati de pomanagii (se referã la români în genere, nota noastrã). Legionarul trebuie sã rupã cu rusinoasa traditie”. Si conchide: “nu tin cu orice pret la prefata cerutã. Cãci n-asi voi sã nasc încurcãturi politice care poate s-ar naste. De aceea, în cazul când nu se poate, prefer cartea fãrã prefatã. Iar dacã se poate: o prefatã scurtã, ostãseascã, fascistã. Nu un studiu”. Din 22 ianuarie 1938, dateazã un mesaj sintetic: “Rog urgentati chestiunea tipãririi cãrtii mele”.
Ultima scrisoare e din 30 martie: aceeasi datã în care, patru zile dupã închiderea fortatã a restaurantelor legionare si trimiterea de cãtre Codreanu a scrisorii de protest cãtre consilierul regal Iorga, acesta din urmã se adreseazã Parchetului, invocând “ultragiul”. În acest moment de maximã tensiune, pe când noul regim face primul pas spre distrugerea Miscãrii Legionare, Cãpitanul scrie: “Dragii mei, lucrati urgent la tipãrirea cãrtii, cãci este nevoie de ea. Comunicati în ce stadiu se aflã lucrul. Aici suntem în desfãsurarea celei mai mari bãtãlii legionare. Nu vin la Roma. Plecarea mea ca si autodizolvarea partidului nu-i decât prima figurã de sah din aceastã bãtãlie. Vedeti asa dar sã nu se confunde. Am vãzut în “Il Nazionale” cã sunt trecut ‘fost’ (già si ex) sef al Gãrzii de Fier. Nu ‘fost’. Ci sunt si voi fi! Pe vremuri era: Garda moare, dar nu se predã: Acum e altfel: Garda de Fier nici nu moare, nici nu se predã! Garda de Fier învinge”.
9-13 octombrie 1940. Un detașament de 120 de tineri legionari vizitează Italia. La Padua defilează în fața Ducelui. În mijloc, Victor Silaghi, comandantul grupului 
Spre sfârsitul lui martie, prin urmare, Codreanu renuntase sã se deplaseze la Roma. Dupã cum mi-a relatat chiar Elena Codreanu, “Corneliu se hotãrâse sã plece în Italia. Locuiam atunci la Casa Verde si într’o bunã zi el mi a zis sã pregãtesc strictul necesar pentru cãlãtorie. Am umplut douã valize si am rãmas în asteptarea plecãrii spre Italia. Am asteptat, am asteptat. Dar el n’a mai adus vorba de plecare. Corneliu pricepuse cã guvernul s’ar fi bucurat ca el sã plece, pentru a putea distruge Miscarea Legionarã. Asa dar, îsi spusese el, de ce sã fac ceea ce doresc ei?! Asa cã am rãmas la Casa Verde”.
În articolul publicat în “Corriere Padano” din 6 decembrie 1938, adicã o sãptãmânã dupã asasinarea Cãpitanului, Julius Evola va zice cã volumul lui Corneliu Z. Codreanu este “foarte recent apãrut în italianã”. Volumul, editat de S.A. Casa Editrice Nazionale (Roma-Torino) si tipãrit la o tipografie din Via degli Scipioni, la Roma, poartã titlul Guardia di Ferro si subtitlul Per i legionari, iar numele autorului e însotit de calificativul “Capo della ‘Guardia di Ferro’ in Romania”. Per copertã este indicatã colectia politicã “Europa Giovane”. În interior, nici o prefatã nu precede textul lui Codreanu.
O nouã editie, îngrijitã de autorul acestor rânduri, a apãrut treizeci si cinci de ani mai târziu, în 1973, la editura Edizioni di Ar din Padova; editia urmãtoare a fost publicatã de aceeasi editurã în 1984. Tot în anii saptezeci si optzeci au apãrut în Italia douã editii din Însemnãri de la Jilava si din Cãrticica sefului de cuib, ca sã nu mai vorbim de altã literaturã legionarã, cum ar fi volumul de Circulãri si manifeste, cântecele legionare, actele din procesul Cãpitanului si alte texte, asa încât relatia între Corneliu Codreanu si Italia este astãzi mai vie decât niciodatã. De Claudio Mutti
1. Toate aceste relatãri au fost culese în volumul Nationalism si ascezã, de Julius Evola (îngrijit de V.A. Marian si tradus de F. Dumitrescu, cu un studiu introductiv de C. Mutti), Fronde, Alba Iulia – Paris, 1998.
2. Testamento di Ion Motza va iesi spre sfârsitul anului 1937, la Stab. Arti Grafiche F. Canella din Roma, cu o prefatã a generalului Mario Sani (aceastã primã editie a fost reimprimatã de Edizioni all’insegna del Veltro, Parma, 1984). Cu unele ajustãri, impuse de modificarea situatiei politice din Rom`nia, Testamento di Ion Motza a fost republicat chiar de gen. M. Sani, pe 13 februarie 1941, la S.A.C.E.N. Editrice din Roma.
3. Michael A. Ledeen, L’internazionale fascista, Laterza, Bari, 1973, p. 189

Horia SimaHoria Sima (3 iul.1906-25 mai 1993) Politician nationalist roman

Horia Sima decedat pe 25 mai 1993 in urma unei anestezii  pentru o interventie stomatologica.
Horia Sima (n. 3 iulie 1906, Făgăraș - d. 1993, Madrid(?)A a fost profesor de liceu de limba română, politician nationalist român, președintele partidului Garda de Fier, de orientare nationalista, comandantul Mișcării Legionare, organizație paramilitară, ministru în guvernul Ion Gigurtu (4 zile), vicepreședinte al consiliului de miniștri în guvernul național-legionar prezidat de Ion Antonescu. În zilele 21-23 ianuarie 1941, Horia Sima a declanșat și condus rebeliunea legionară împotriva generalului Ion Antonescu și a armatei române, pentru care a fost condamnat la moarte în contumacie (1941). 

joi, 24 mai 2012

Pas cu pas


Pas cu pas USL face restauratia partidului-stat. Urmeaza suspendarea presedintelui Basescu!

autor: FrontPress 24.05.2012
De câteva zile, pas cu pas USL face resturaţia partidului-stat. Urmează suspendarea preşedintelui Traian Băsescu! De la “dictatura” prezidenţială din perioada 2005 – 2012 am ajuns la un fel de restauraţie parlamentară a regimului Iliescu – Năstase. Pentru început l-au pus pe manipulatorul şef Hrebenciuc mahăr peste oastea uselistă în Parlament, pentru că “guzganul rozaliu” are experienţa suspendării preşedintelui în 2007. Deputaţii PSD l-au ales, luni, pe Valeriu Zgonea lider de grup în locul lui Mircea Duşa, iar pe Viorel Hrebenciuc l-au desemnat pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei, într-o şedinţă la care a participat şi liderul PSD Victor Ponta.
De asemenea, continuând politica restauraţiei USL a depus în Parlament modificarea legii referendumului care simplifică demiterea preşedintelui. Demiterea preşedintelui este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum, este textul modificării aduse legii actuale de senatorul PSD Georgică Severin şi deputatul PNL Cornel Pieptea, potrivit Mediafax. Propunerea iniţiativă a celor doi parlamentari USL a fost depusă luni în Parlament. Cu numai o lună în urmă, pe 9 aprilie, Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
Premierul Victor Ponta, pupilul lui Năstase, nu a stat cu mâinile în sân şi şi-a numit marionetele la Palatul Victoria. Procurorii DNA au descins, miercuri seara, la sediul Inspectoratului de Stat in constructii pentru a ridica mai multe documente care au legatura cu dosarul “Trofeul Calitatii” în care Adrian Nastase este condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Cei trei procurori au ridicat mai multe documente. Noul sef al ISC, Adrian Balaban Grajdan, numit în funcţie de Victor Ponta in urma cu câteva zile, este acuzat de abuz în serviciu şi fals în declaratii publice. Aparent inexplicabil, decizia a intrat la Monitorul Oficial pentru publicare în regim de urgenta, iar vineri noaptea Grajdan a devenit sef la ISC cu puteri depline. Dupa doua zile, luni, noul şef al ISC a făcut o întâmpinare la Inalta Curte în care a sustinut ca institutia nu mai reclamă niciun prejudiciu în dosarul “Trofeul Calitatii” in care fostul premier Adrian Nastase este judecat de mai bine de 8 ani de zile pentru un prejudiciu estimat la 1 milion de euro. Mai mult, ISC s-a retras ca parte în dosar.
Tot marţi a venit cireaşa de pe tort Premierul l-a nominalizat pe Remus Cernea ca şi consilier de stat în cadrul Aparatului propriu de lucru al primului-ministru. Ateul Remus Cernea a făcut “revoluţia din ianuarie” numai pentru a prinde un post cald şi bine plătit la guvern. Alte sute de numiri pe criterii politice au fost făcute de Victor Ponta zilele acestea în cel mai pur stil bolşevic şi fără niciun respect faţă de lege şi democraţie. Prefecţii au fost schimbaţi pe criterii politice deşi legea spune clar că aceştia trebuie să fie înalţi funcţionari publici fără de partid. În acest caz, PDL-ului i se întorc numirile politice la prefecturi din perioada 2009 – 2012. Asistăm la o restaurare a partidului-stat din vremea lui Adrian Năstase. PSD şi PNL nu au înţeles nimic din perioada de opoziţie şi politizează sau căpuşează statul cu râvnă depăşind predecesorii. Idealurile “revoluţiei din ianuarie” 2012 au fost repede uitate de ciracii lui Năstase şi Iliescu. Dar aceştia nu trebuie să uite un lucru. În marile pieţe ale oraşelor s-a strigat ferm: “USL şi PDL aceeaşi mizerie!.” Nu mai e mult timp şi lumea se va lămuri şi de regimul USL, o excrescenţă a corupţiei şi politicanismului de sorginte fesenistă. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
 

Bataie cu pietreBataie cu pietre intre doua clanuri de rromi din Apata- focuri de arma din partea politiei

Sectia 6 Politie Rurala Hoghiz  a  fost sesizata prin sitemul 112, despre faptul ca, in cartierul de rromi al comunei Apata a izbucnit un conflict spontan intre doua familii de rromi.
O patrula de politie s-a deplasat la fata locului, unde a constatat ca pe dealul dintre strazile Unirii si Livezii, se aflau aproximativ 80 de persoane de etnie rroma , iar cele doua familii se bateau cu pietre.
La scurt timp, in zona conflictului a mai intervenit o patrula de siguranta publica de la Sectia 6 Politie rurala Hoghiz. Deoarece conflictul tindea sa se extinda, un lucrator de politie a somat familile rivale sa inceteze actiunile de tulburare a ordinii publice si deoorece acestia nu au raspuns la somatie a efectuat 3 focuri de arma în plan vertical, moment în care cele două familii de cetăţeni rromi au încetat pentru moment conflictul, retrăgându-se fiecare la domiciliul său. Au fost identificati initiatorii conflictului si au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.
In jurul orei 19.57, politistul local a anuntat că acest conflict a reizbucnit, iar un numar de aproximativ 8 persoane de pe strada Unirii intentionând să se răzbune pe cei din strada Livezii. La faţa locului s-au deplasat din nou două patrule de poliţie iar dupa aproximativ 15 min s-a reusit aplanarea conflictului.
Pentru ca acest conflict să nu degenereze din nou, a fost solicitată în sprijin o grupă S.I.R. precum si două echipaje de la Jandarmeria Braşov.
Au fost conduse la sediul poliţiei Apaţa un număr de 9 persoane din cele implicate în conflict în vederea audierii si stabilirea vinovăţiei fiecăruia.
Pentru mentinerea ordinii si linistii publice, in noaptea de 22/23.05.2012, pe raza comunei Apata a actionat o grupa de jandarmi.
Au fost retinute si introduse in arestul IPJ Brasov, 7 persoane pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, loviri si alte violente si distrugere, iar in cursul zilei de azi urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Cercetarile in cauza continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Hoghiz pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.
http://brasovpress.ro/

Abuzul de atentie medicalaAproape zilnic mi se confirma credinta ca,  abuzul prea mare de medicamente acordate copiilor mai alees, face victime nevinovate.
Recentul caz cu un  copil de 4 ani care a fost internat pentru rosu in gat si apoi mutat la inca 3 spitale, toata aceasta sfarsindu-se cu moartea copilului.
In  anii copilariri mele , se proceda cu un  simplu ceai de musetel, lumanarica sau menta.
Daca era nevoie se inghitea  un piramidon, contra febrei . Ceaiurile multe  si inhalarea de abur  din  apa fiarta cu mustar, sau chiar sare, cu un prosop gros pe cap, iar era o reteta sigura impotriva curgerii nasului. Tinerea picioarelor in apa fierbinte (cat  rezisti) cu sare. Eu stiu aceste retete  empirice dar, cand sunt bolnava, prefer sa zac in pat de lene si nu fac nimic.:)))
In  cazul unei infectii in gat, amigdalita, se introducea un  deget in  sare obisnuita ,nici grunjoasa nici fina si se  dadea roata o singura data  cu ceva forta in  gat, pentru a sparge infectia. Apoi se mai folosea albastru de metil. Pentru tuse reteta sigura era o ceapa taiata in doua, scos putin din miez pus zahar si bagat la cuptor. Zeama aia din  ceapa cu zahar, facea minuni in 2 zile.Ca sa rupa tusea puneam intr-o batista  sare  fierbinte pe piept.
Daca aparea o plaga care nu se mai vindeca se dadea cu  violet de gentiana, evitandu-se a se da cu crema, care intretinea infectia. Totul se usca  de a doua zi. Impotriva gripei prajam cate o felie de paine pe plita si apoi razuiam cate un  catel de usturoi, dupa care beam ceai. Primeam aceste tratamente  chiar daca eram mica si erau dureroase, insa eficiente.Acum  parintii  comozi vor ceva usor si placut sau ducerea imediat la spital. Se stie ca doctoria este amara, dar trebuie luata.
Cand aveam gripa, stateam in  pat cat era nevoie  si 2-3 zile nu mergeam la scoala. In pat deliram,  vedeam numai baloturi care se rostogoleau peste mine. Asta de fiecare data. Cand imi trecea vijelia, tata imi aducea o ciocolata(de 10 lei), taia o gaina si imi dadea sa mananc o supa grasa de gaina din curte. Si asta era tot. Ma impiciorongeam imediat, fiind slabita dupa 2-3 zile de ceai baut cu forta. Dar asta nu era numai la mine acasa ci si la vecini, prieteni, colegi, era o reteta universala. Nu era  ca acum  sa  slabesti imunitatea copilului si chiar a adultului cu  ampicilina si altele, fara nici o noima.
In cazurile care nu se  dadea de capatai, se  facea un singur lucru  reusit 100 %  si acela era injectii cu penicilina. Daca o pastila acum o iei  la 6 ore, sau noaptea dormi si te scoli dimineata, cu injectia nu merge ca,  sora medicala, la noi doamna Georgescu, trecuta de 70 de ani atunci(Dumnezeu sa o ierte ca era mai buna ca 10 medici profesori de azi), cu un ac  cat degetul mijlociu si tot pe atata de gros, venea si la 12 noaptea, batea la poarta pana ieseai si gata,  durerea era imensa de nu trecea nici pana la 6 dimineata cand aparea iar.:(
Nu-ti permiteai sa nu faci injectia caci, apoi trebuia luat tratamentul de la inceput si dublu si in cazul meu mi s-au parut cele mai dureroase injectii. De durere ma tavaleam pe jos  dar,  D-na Georgescu ma astepta sa-mi treaca,  ca sa plece impacata ca sunt bine.:)
Acum strigi ca mori  si ei  nu te baga in seama nici daca ai murit.:(
Penicilina era universala si folosita in  cazurile care nu se rezolvau si pentru amigdalita si pentru anexita sau metroanexita. Nu am auzit de cineva care sa aiba intoleranta la  penicilina. Astfel de cazuri au aparut  dupa 1970.  Dar  rezistenta organismului din  cauza medicamentelor, este  mai scazuta acum ca niciodata.
 Eu nici nu auzisem de ampicilina pana nu am avut copii in anii 1970.Nici in perioada anilor 1950 cand am stat la  fratii lui tata la Piatra Neamt, nu am beneficiat de un alt tratament, dar ei aveau si reteta cu  ventuze pe spate. Si aceea era o reteta  cu rezultate excelente. Dimineata erai ca nou.
Nu sunt leacuri babesti, sunt  cai de a evita  medicamentatia care are la baza un  gand urat, acela de a stimula industria de medicamente( atunci interna) acum importate,  pentru a ne distruge rezistenta organismului la  microbi si a  devenii clienti permanenti ai medicilor si farmaciilor.
Dragii mei, prin aceste comentarii referitoare la boli usoare, tratate corect si fara implicarea cadrelor medicale si  aruncarea copilului sau adultului pentru nimic  in spital, de unde  te duci cu o  problema minora  si vi cu 10 probleme majore,  bineinteles ca daca nu vii  cu picioarele inainte si apoi dus cu dricul.
Eu sunt impotriva complicarii situatiei unui bolnav, mai ales acum cand  ingrijirea medicala este pusa pe butuci.
Sa mai lasam  sa se mai puna treburile la punct si atunci ne putem duce  sa ne punem viata in mana altora, (care nu sunt interesati de situatia noastra, ne privesc ca pe un client:))), si cu rosu in gat.:)))
Nu-mi luati in nume de rau aceste  aduceri aminte despre anii 1950-1960, pentru ca am vrut de multe ori sa scriu despre acest subiect, care poate si rezolvat acasa, fara complicatiile de la spital.
Gandul meu cel bun este pentru dvs.:)

miercuri, 23 mai 2012

Am devenit motociclistAm devenit motociclist. Oare cat mai am de trait?

Camaradul si omul bun Oresti Marmara, cunoscut si ca Old School sau Daddy Jeep, a plecat din lumea noastra. In somn. Putini sunt aceia care nu au invatat cate ceva din experienta lui; un model pentru un motociclist, un rebel si un spirit liber. In memoria sa, un articol scris de acest om cu suflet rar, spre invatatura fratilor sai pe doua roti.
Drum bun, frate Oresti!
Oresti Marmara
Am devenit motociclist. Oare cat mai am de trait? 
Scriu acest articol mai mult pentru incepatori – cu toate ca poate fi benefic si pentru cei ce merg de ceva timp pe motor dar simt ca nu au evoluat pe cat ar fi dorit. Ce trebuie sa faci sa mergi mai bine pe motor? Care este atitudinea corecta pentru a invata mai rapid? Sunt o mie si una de intrebari la care daca gasesti raspunsuri corecte vei avea sansa de a evolua mai rapid pe doua roti. Multi dintre motociclisti au TOATE raspunsurile si multi nu mai au ce invata. Multi dintre acesti multi nu mai sunt printre noi. Sa fie oare pt ca ei stiu tot sau pt ca nu au invatat nimic? Multi ar fi dorit sa li se mai acorde o sansa de a face lucrurile altfel, de a invata ce trebuie, de a merge corect pe motor, de a avea in primul rand respect fata de tine insuti si ulterior respect fata de cei din jurul tau.
Parerea mea este ca motociclismul e direct legat de ‘bunul simt’. Acest bun simt poate fi interpretat in actiunile voastre pe motor fata de colegii de drum, fata de pietoni, de soferii auto. Trebuie sa realizezi ca nu ti se va acorda respect daca nu acorzi respect.
Tin sa precizez ca cele scrise nu sunt copiate, traduse din carti sau reviste si reprezinta parerea mea ca motociclist. Nu sunt cel mai rapid pe traseu, nu sunt cel mai bun pe o roata, nu ma pricep la stunt’uri dar am 40 de ani din care 26 de motociclism***, pe mai bine de 100 de diferite modele. Ah. Si sunt inca ‘aici’.
Ca incepator, ai o gramada de intrebari la care nu ai raspunsuri sau la care primesti 1001 de raspunsuri diferite. Unele dintre acestea sunt si au fost mult dezbatute pe forumuri dar niciodata toate la un loc. Ideea este sa cautam toate intrebarile ale caror raspunsuri ne vor ajuta sa avansam in ‘mersul pe motor’. In primul rand, ma gandeam la lucrurile ce stau la baza atitudinii unui pilot si care il sculpteaza ulterior in motociclistul ce va fi. Dedicatia fata de sport, frica, adrenalina, talentul, nebunia, perseverenta, reflexul, statura, bunul simt, ego’ul, riscul … Ce ne face sa mergem cum mergem? Ce ne face sa mergem mai rau decat altii? Ce trebuie sa facem pentru a merge mai bine? Cred ca cel mai important lucru in motociclism este ca trebuie sa fi constient ca un motociclist mort nu poate avansa. De ce murim pe capete? Sunt numai soferii auto de vina? Mototciclistii nu poarta nici o vina? De fiecare data cand se intampla cate un accident mai putin grav sau din pacate in unele cazuri chiar fatal auzim aceleasi scuze penibile: nu am/a avut nici o vina … conservarul este de vina. Saracul motociclist… mergea cu 270km/ora si masina i-a intors in fata … si altele si altele. Hai sa dezbatem putin aceasta atitudine si ce ne face sa fim mai PROSTI decat trebuie.
1. In clipa in care tu te duci si iti vinzi bicicleta ca sa dai un avans la un ZX-10, CLAR : esti inconstient. Asta nu inseamna ca nu vei putea merge pe acel motor ci doar ca sansele tale de supravietuire sunt mult mai scazute. Si aici trebuie sa stai sa gandesti urmatoarele: familia ta are destui bani pt a te ingropa? Parintilor le va pasa ca tu esti mort sau vor beneficia dupa decesul tau (caz in care poti pune si NOS pe motor)? Prietena ta pe mana carui prieten ramane?
Daca toate aceste lucruri te intereseaza si conteaza si daca nu esti total inconstient vei ajunge la concluzia ca trebuie sa cauti o motocicleta pe masura, una nu neaparat foarte mica ca si capacitate dar nici prea puternica. Una care te va duce de ici-colo pentru inceput, care iti iarta cat de cat greselile, care este intr-o stare tehnica buna si care iti va acorda sansa de a te bucura de ea si ‘maine’ – pentru ca nu esti mort. Asta nu inseamna ca nu poti deveni statistica chiar si pe scuter - daca esti idiot. Ai motor de 2 zile si intrebi pe toata lumea cum se merge pe o roata? Ai motor de 3 zile si pleci in ‘excursii’ cu ‘baietii’ pe Cheia? Ai motor de 4 zile si faci liniute printre semafoarele de pe Magheru? Esti un idiot si vei muri. Singura mea dorinta este sa nu ma iei si pe mine cu tine.
2. Ok, ai cumparat motocicleta corecta. E super frumoasa. Inainte de a iesi cu ea trebuie sa intelegi ca primul si cel mai mare factor care te duce la accident sunt prietenii. Cei care asteptau la fel de mult ca si tine sa iti iei motor ca sa aibe cui arata cat de bine merg ei fata de tine, incepator. Sunt persoanele care inconstient te indruma sa faci prostii, sa mergi mai tare decat trebuie, sa mergi altfel decat trebuie. Te influenteaza fara a-si da seama, intr-o directie total incorecta. Rareori ai sa vezi un prieten motociclist care sa te indrume sa o iei incet si sa nu incerci sa mergi ca el, dupa el.
Trebuie sa realizezi ca unde sunt multi adrenalina creste, sansele de accident si deces cresc. Nu inseamna ca daca ai cu tine, langa tine, alti 10 motociclisti – ca ei la randul lor stiu sa mearga corect. Nu inseamna ca unul dintre cei 10 nu va face o greseala si nu va intra in tine sau ca nu e destul de avansat pentru a evita o greseala de a ta, de incepator. Este foarte important sa iti alegi prietenii cu care mergi la drum cu atentie - mai ales ca incepator. Parerea mea este ca cel mai intelept lucru este sa mergi cat mai mult singur, in ritmul tau, fara a fi stresat si presat de altii in a merge intr-un alt ritm decat te simti tu confortabil.
3. Pana aici totul bine si frumos. Ce faci? Pornesti motorul si pleci la drum. Prima zi mai incet. A doua zi ceva mai tare. A treia zi ceva si mai tare si ceva mai putin atent la traficul din jurul tau. A patra zi devii racheta si toti ceilalti participanti la trafic nu mai conteaza. Ca doar tu esti Gigi cu Gsxr’ul de 1000 si 200 cp … nu au cum sa nu iti acorde respect. Asadar treci prin intersectii fara a te uita stanga/dreapta - doar pt ca ai verde si prioritate. Idiotul ce vine cu masina din laterala, care tocmai a iesit de la bodega cartierului, nu are timp sa franeze si te ia in plin cu toate ca tu aveai prioritate. El se alege cu un dosar penal – ca de fapt era fiul unui parlamentar – iar tu cu coloana rupta stai in pat cu fata in jos ca sa te stearga parintii iubitori la cur tot restul vietii. Sotia ta se intalneste cu inculpatul pt a primi despagubirea… realizeaza ca acela este mai intreg decat tine… si se recasatoreste.  Asta e, viata e dura.
Dar ce conteaza, ca doar TU ai avut prioritate si EL a fost de vina. Prietenii de pe Sport Bike Zone te vor intelege, aprecia si respecta in continuare. Ca tu esti tot Gigi dar pe din doua.
Ce incerc sa spun este ca majoritatea motociclistilor isi lasa vietile in mainile altora de fiecare data cand ies la drum. A nu mai fi atent la cei din jurul tau devine un reflex. Cainele ce se afla pe trotuar la 50m mai sus nu mai reprezinta un pericol, ca o saptamana mai inainte ai avut ocazia de a vedea un maidanez care s-a oprit la semaforul rosu si care a trecut pe verde odata cu pietonii. In subconstientul tau realizezi ca acel caine este mult mai destept decat tine. Macar el tine la viata lui.
Trebuia sa realizezi ca orice obiect in miscare stanga/dreapta poate deveni ultimul lucru pe care il vei vedea. Nu miza pe faptul ca soferul te-a vazut si ca va opri. Nu miza pe faptul ca acel maidanez nu va traversa strada. Nu miza pe faptul ca tu poti frana atat de bine incat sa nu intri sub tirul din care incerci sa musti mergand pe autostrada cu 150km/ora. Ia in calcul neprevazutul si faptul ca Orice i se poate intampla Oricui, Oricand.
Idea este sa MERGI PREVENTIV. Cu cat mergi mai tare, cu atat distanta intre tine si obiectele ce prezinta un pericol trebuie sa fie mai mare la inceperea franarii sau evitarii acelui ‘ceva’. Vei avea surpriza sa constati ca acel ceva tocmai a facut acea manevra de care iti era frica, iar tu ai putut evita accidentul doar pt ca ai gandit si nu ti-ai lasat viata in ‘mainile altuia’.
continuarea: http://calatoriifestinalente.wordpress.com/ 

Cand vezi un politician.....


Un blog fără jumătăţi de măsură

Când vezi un politician, omoară-l!

Posted on 23 mai 2012
37

PSD-ul scufunda tara in datorii. La fel ca PDL-ul.

PDL a preluat România in 2008 cu o datorie de 38 miliarde euro. Si a abandonat România in primăvara lui 2012, cu o datorie de 98 miliarde euro. Adică in 3 ani si 4 luni, datoria tarii a crescut cu 60 de miliarde de euro. Este cea mai mare datorie din istorie, a statului român. Pe ce s-au dus acești bani? In ordinea mărimii: pe pensii, salarii bugetari si spăgi.
Este creșterea datoriei, buna sau rea? Pai asta o s-o simțiți pe pielea voastră, dragi români: in prețul pâinii, al gazelor, al electricității, al căldurii. De fapt, o simțiți deja, de când a venit ultima factura la întreținere: iar asta e doar începutul. Dezastrul economiei românești e mult mai adânc.
Iată ce ziceau băieții din USL despre împrumuturile demente ale PDL-ului:
  • Victor Ponta: “Acești oameni (adică PDL) ipotechează viitorul românilor, al copiilor noștri.” “Cum e posibil sa prezinți un împrumut guvernamental drept o mare victorie?”.
  • Crin Antonescu: “singura măsura importanta pe care președintele si Guvernul sau au luat-o a fost decizia contractării unui împrumut de la FMI…un Guvern lipsit de soluții, care in afară de propaganda si de discursuri populiste nu poate oferi nimic in aceasta situație de criza economica României”
  • Olguța Vasilescu: “aceste împrumuturi sunt destinate plătirii lucrărilor efectuate de clientela politica a PD-L”În alte vremuri, oameni ca el (adică premierul Ungureanu) erau împuşcaţi pentru înaltă trădare”.
In aprilie, USL își lansa viziunea de guvernare, in care promitea: 1 milion de locuri de munca (hahaha!), scăderea CAS si a TVA, 1.200 de kilometri de autostrada (hahahaha!) si…”plafonarea împrumuturilor guvernamentale pe piața interna. De asemenea, contractarea unor împrumuturi externe nu se va mai face decât pentru investiții”.
Promisiunile USL sunt de tot rasul; in schimb decizia de a opri împrumuturile guvernamentale e perfect realizabila si foarte curajoasa. Dar iată ce s-a întâmplat in realitate.
Victor Ponta își mănâncă propriul rahat!

După nici trei săptămâni însa, Victor Ponta ajunsese la guvernare (spre marea lui surpriza). Iar pe 16 mai a anunțat fericit:
“Am o veste buna: Am avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale. Mâine, in ședința de guvern, vom aproba documentele necesare pentru un acord special – cea mai mare linie de credit pe care BM a acordat-o vreodată României – un miliard de euro la dispoziția României pentru orice fel de necesitați, in plus fata de ce FMI pusese la dispoziție”.
Adică alt împrumut, nenorocitule? Alta “victorie” a guvernului? Si nu pentru investiții, cum ați promis acum trei săptămâni: ci pentru consum! Pai ați uitat așa repede de subminarea economiei naționale? Ați uitat așa repede de înalta trădare?
De fapt, nu numai PDL-iștii sunt trădători de țară. Nu numai PDL-iștii trebuie împușcați: ci voi toți, la grămada! In aceeași dimineața, in aceeași piața, cu același pluton de execuție.
Dar n-o sa fiți împușcați, ca românii n-au arme (încă!). Însă nici o grijă, e tara plina de cuțite si topoare: asta va așteaptă! Abatorul.
Un miliard de euro e egal cu zero.

Din punct de vedere economic, pentru bugetul României, un miliard de euro nu înseamnă nimic. Nici măcar nu acoperă pensiile pe o luna. Așa ca, ce a câștigat Victor Ponta cu acest împrumut? Nimic. Marea viziune multianuala a USL s-a transformat intr-o lupta disperata de a mai acoperi cheltuielile, câteva zile.
Ponta avea dreptate: sa prezinți orice împrumut drept o victorie naționala este intr-adevăr o prostie. Dar sa prezinți drept victorie un împrumut de numai 1 miliard de euro, este cea mai clara dovada de disperare.
România e in pragul falimentului.

Doar 9 parlamentari PDL au votat contra moțiunii de cenzura. 9! Restul, au primit evident indicații sa nu voteze. De ce a vrut Traian Băsescu sa-l vadă pe Ponta prim ministru?
Uite de-aia: pentru ca România, ca si Grecia, e în pragul încetării plaților. Iar Traian Băsescu n-a vrut sa fie el, cel care face declarația oficiala.
Si nu e vorba numai de plata datoriilor externe: ci mai ales de pensii si de salariile bugetarilor. De aia concediază Ponta o mie de oameni de la Posta Româna: ca nu mai are cu ce sa-i plătească! De aia e așa de bucuros ca a făcut rost de un mezelic de un miliard de euro! Numai ca bucuria lui va fi de scurta durata. Va amintiți când spuneau băieții de la USL ca violentele de asta iarna sunt doar începutul? Pai aveau dreptate!
Băncile străine te sugruma politicos, daca nu le plătești datoriile: prin înghețarea creditului. In schimb cerșetorii ăștia, obișnuiți sa trăiască din pomana de la buget (pensionari, funcționari publici, securiști); ăștia n-or sa fie deloc politicoși! Ăștia nu-ti îngheață creditul, dar iți crapă capul cu toporul.
Statul social va fi distrus chiar de către asistații lui. Nu de patroni, nu de bănci, nu de “capitaliștii exploatatori”. Patronii si băncile iți taie doar robinetul cu bani: adică nu mai plătesc taxe si nu te mai împrumuta. Dar rareori își murdăresc ei personal mâinile. In schimb, cerșetorii tai, ăia de le-ai promis milioane de locuri de munca si bani fără număr, ăia n-au nici o jena și nici n-or sa te ierte. Tocmai ăia or sa-si scalde mâinile in sângele tău, comunistule.
Iar de meritat, o meriți din plin!
Citește si:
PDL sa plece. Iar PSD si PNL sa nu mai vina.
http://capitalismpepaine.wordpress.com/ 

Vina HOLOCAUSTULUI


Sunt politicile europene ale Germaniei ghidate de “vina HOLOCAUSTULUI”?

autor: FrontPress 23.05.2012
Thilo Sarrazin, fost membru în consiliul de conducere al Băncii Federale din Germania şi membru al Partidului Social-Democrat, a provocat un scandal imens după ce a declarat că politicile ţării sale faţă de UE şi moneda unică sunt ghidate de “greşita vină a Holocaustului”.
Bancherul, care se prezintă drept un “provocator”, a scris o nouă carte care să-i perpetueze reputaţia: “Europa nu are nevoie de Euro”. Lucrarea a atras imediat atenţia presei după ce autorul afirmă că politicile guvernului de la Berlin de salvare a monedei unice “sunt ghidate după reflexul german conform căruia Holocaustul şi cel de al Doilea Război Mondial vor fi iertate doar după ce toate interesele naţionale, inclusiv banii noştri, vor fi pe deplin în mâinile Europei”.
Sarrazin consideră că efectele socio-politice ale celei de a doua conflagraţii mondiale au făcut din integrarea europeană o “ideologie pură”, care a transformat Germania într-un “ostatic”, ţara fiind nevoită să salveze orice alt stat cu probleme din zona euro.
Subiectul principal al cărţii de peste 400 de pagini este chiar demontarea declaraţiilor cancelarului creştin-democrat  Angela Merkel, conform cărora “dacă proiectul Euro eşuează, eşuează şi Europa”. Autorul crede că stabilitatea economică a Germaniei, bazată pe o industrie exportatoare sănătoasă, nu are nevoie de Euro pentru a înflori. Deasemenea, acesta susţine că statele mai slabe, precum Grecia, ar trebui pur şi simplu deconectate de la ajutoarele UE şi lăsate să se descurce singure.  Thilo Sarrazin a mai criticat şi clasa politică de la Atena, pe care o consideră responsabilă pentru problemele cu care se confruntă ţara, politicienii greci făcându-se vinovaţi în opinia acestuia de “corupţie şi egocentrism”.
Bancherul german mai face apoi apologia independenţei financiare a naţiunilor, propunând ca ţările cu probleme să poată părăsi zona euro în orice moment doresc iar statele care folosesc Euro să aibă libertatea de a-şi echilibra bugetele fără intervenţionismul Uniunii Europene.
Doi politicieni de prim rang, fostul ministru de finanţe Peer Steinbruck şi succesorul acestuia Wolfgang Schauble, au catalogat “raţional” argumentele lui Thilo Sarrazin cu epitetele “rahat” şi “nonsens”. Sursa: FrontPress.ro
 

Albul este negru si negrul este albVad cu groaza subiectul zilei dezbatut pana la saturatie. Acesta este ca  studenta la medicina care a  transat clientul care prin  cezariana azi noapte a adus pe lume un bebelus de  nota 4  cu malformatii, fara maini si lipsa de creier, care ar fi murit. Pedeapsa divina. Dar nu e mare bai ca, a ramas ea gravida cine stie cum, cu  traficantul de droguri fost detinut, care acum poate sa vina in mod  legal in  camera matrimoniala si  vor face periodic cate un copil pentru a ramane in afara penitenciarului, la cererea forurilor Europene care ne cere ca sa dam mai multa atentie infractorilor decat oamenilor, care duc greul si sufera in aceasta tara.
La tv. sunt dezbateri nesfarsite si cerere de anchete serioase despre faptul ca trebuia monitortizata mai mult, ca o gravida in libertate!!!!!! Dar s-a  raspuns ca i s-au facut 7 ecografii. Daca doctorii au avut un cuvant greu de spus  la nasterea ei eu ii iert. Nu ne este de ajuns ca pe banii statului si ai Min.Sanatatii, caci s-a spus ca a fost monitorizata si chiar  a adus pe lume copilul  de catre medicii  din cadrul ministerului, este ceva strigator la cer. Cum de nu  se crapa pamantul pentru aceste nedreptati facute romanilor? Sa intelegem de ce in alte tari  ca si in  America exista condamnarea la moarte, pentru crime  feroce.
Sa mai aduca pe lume un copil fara maini si parti din creier, sa ramana pe  banii si ingrijirea statului pana se va indura cel de sus sa  o ia, cand altii sanatosi nu au parte de nici o atentie, era mult prea mult pentru neamul nostru.
Ma duce gandul cu fiecare nemernicie aplicata prin abuz, ca este o conspiratie internationala impotriva romanilor, care promoveaza  numai negrul pentru noi, albul mai ales la  jugul stapanirii  tiganilor si altor nationalitati conlocuitoare, profitand de  bunul simt si supusenia noastra.
In timp ce zilnic vedem la tv.  morti din cauza  dezinteresului criminal al unor cadre medicale, copii morti la nastere, mame moarte la nastere,  bolnavi si copii de cativa ani fara  probleme grave, morti din cauza  spusa mai sus. Chiar ieri s-a spus de o tanara bolnava de TBC, care cazuta jos in spital, nu i s-a acordat nici o atentie  de catre cadrele medicale solicitate si care a murit ca un caine sub ochii lor pasivi.
In aceste conditii trebuie sa ne trezim  macar acum, cand este deja prea tarziu. Ne-au spalat creierul sa nu mai gandim !!!!!.
  

Tiganii prefera cersitul


TIGANII prefera CERSITUL in locul MUNCII la ferma (VIDEO)

autor: FrontPress 22.05.2012
Proiectul „Prima fermă”, inițiat de autoritățile franceze ca să scape de românii veniţi să cerşească pe străzile Parisului, a eșuat lamentabil. Exemplul vine din judeţul Timiş unde s-a ales praful de fermele deschise pe banii francezilor. Rromii au vândut tot şi şi-au ridicat case cu banii obţinuţi. Nu au luat însă pe cai, vaci sau porci suficient încât să şi finalizeze construcţiile aşa că acum se pregătesc să se reîntoarcă la cerşit. În Franţa, bineînţeles.
Trandafir Stancu este unul din cei peste 200 de rromi din comuna timişeană Berini care au fost repatriaţi de autorităţile franceze. Pentru cei 4000 de euro, cât a primit de la statul francez, a înlocuit cerşitul lângă Turnul Eifel cu agricultura de subzistenţă. Şi-a cumpărat din banii francezilor găini, porci şi vaci. Le-a ţinut un an, aşa cum a fost obligat de autorităţile franceze, după care le-a vândut şi din banii obţinuţi a ridicat patru case.Banii nu au fost însă suficienţi pentru finalizarea construcţiilor, astfel că bărbatul şi rudele lui se pregătesc să plece din nou peste graniţă. Destinaţia: Paris sau Roma. Încă nu s-au decis.
Alţi rromi, dintre cei repatriaţi susţin au fost lăsaţi cu ochii în soare de autorităţile franceze. Aşteaptă de trei ani banii ca să înfiinţeze fermele. De aceea au ajuns la concluzia că au fost traşi pe sfoară.
Ca atare, ameninţă că vor reveni pe străzile din Paris. Deja repetă fraza care, spun ei, îi va îmbogăţi.Mai grav este că toţi cei care nu au primit bani spun că se vor reîntoarce în Franţa.În comuna Berini din judeţul Timiş trăiesc peste 100 de familii de rromi. Toţi, cu mic cu mare se laudă cu cel puţin o călătorie făcută până acum pe banii francezilor. Mulţi au fost repatriaţi de două sau chiar de trei ori. De Gerhald Ernst – Analog Tv
 

marți, 22 mai 2012

Record de imgranti


Germania a atras anul trecut un numar RECORD de imigranti

autor: FrontPress 22.05.2012
Germania s-a confruntat anul trecut cu cel mai mare val de imigranţi din ultimii 16 ani, mulţi oameni din ţări lovite de criză, precum Grecia şi Spania, cautând refugiu în cea mai mare economie europeană. Un alt element care i-a încurajat pe imigranţi a fost faptul că Germania a eliminat în mai anul trecut restricţiile de muncă aplicate cetăţenilor din Europa de Est.
În 2011 au sosit în Germania 24.000 de greci, de două ori mai mulţi decât în 2010, iar numărul de spanioli care au imigrat către Germania s-a ridicat la 21.000, cu 52% mai mulţi decât în 2010.
Datele preliminare ale Biroului Federal de Statistică arată că anul trecut s-au mutat în total 958.000 de oameni în Germania, în timp ce 679.000 au plecat din ţară. Autorităţile germane nu au mai avut de gestionat un asemenea flux net de imigranţi din 1996.
Numărul de imigranţi sosiţi din Bulgaria şi România a crescut cu 29%, până la 146.000 de persoane, după eliminarea restricţiilor de muncă.
Germania este atât de atractivă pentru imigranţi deoarece înregistrează în continuare creştere economică, în pofida crizei, iar şomajul a scăzut recent la 6,8%, cel mai redus nivel de după reunificarea ţării, în timp ce în alte state problema se agravează.
Potrivit estimărilor oficiale, populaţia Germaniei este de 81,8 milioane persoane. De Andrei Cîrchelan – Ziarul Financiar