Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 12 mai 2012

Eli DavidaiEli Davidai, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din România, cel care a adus românilor Pepsi şi Burger King, a acordat un interviu pentru Gândul. Aceasta este cea de-a treia declaraţie a miliardarului israelian în ultimii 18 ani. El a vorbit despre economia României – dacă se va putea baza pe noua generaţie de manageri, copii ai afaceriştilor români de succes şi care petrec ore prin cafenelele din Dorobanţi, iar la 18 ani conduc Lamborghini, şi despre copiii săi.
“Fiica mea este avocat, băiatul meu cel mare lucrează în brain science, iar băiatul meu cel mic are 16 ani. Când fiica mea s-a dus la Sorbona să studieze, i-am stabilit o sumă de 700 euro pe lună. Când mi-a dat telefon şi mi-a cerut bani ca să meargă cu colegii ei în excursie, i-am zis că nu îi pot plăti excursiile şi că pentru acest lucru trebuie să-şi caute un loc de muncă. S-a angajat într-o cafenea, aşa a strâns bani. Chiar dacă atunci a fost supărată pe mine, acum îmi este recunoscătoare pentru acea lecţie. Unul dintre băieţii mei învaţă la Şcoala Americană. « -Tată, colegii mei au iPhone de 2000 lei ». « – Şi ce dacă? » « – Eu nu am ». « Ai nevoie ? », îl întreb. Iar răspunsul este mereu « nu »”, spune cel care şi-a început afacerile în România în 1991, când a pus pe picioare afacerea de îmbuteliere Pepsi (Quadrant Amroq Beverages – QAB) şi din care a ieşit acum trei ani, după vânzarea acesteia către PepsiAmericas.
“Am bani cât să îmi cumpăr pâine şi unt”
Evită să vorbească despre averea sa. “Am bani cât să îmi cumpăr pâine şi unt”, răspunde Eli Davidai, adăugând că una dintre filosofiile după care îşi trăieşte viaţa este de a face investiţii fără a se împrumuta. Pentru el, banii sunt doar o unealtă, între 5 milioane euro sau 100 de euro nu este nici o diferenţă. “Banii nu aduc nici sănătate, nici fericire”, spune miliardarul. Cu toate că are o locuinţă în Paris şi una în Israel, Eli Davidai, în vârstă de 55 de ani, zice că pentru el România înseamnă “acasă”: “În Pipera locuiesc într-o casă mică. Iubesc această casă”. Are un mare regret, că i s-a refuzat acordarea cetăţeniei române. “Oficial, statul român mi-a refuzat acordarea cetăţeniei pe motiv că nu sunt o persoană sociabilă. Ce înseamnă sociabil. Să merg la cocktail-uri? Nu merg”, mărturiseşte omul care are afaceri în 30 de ţări din toată lumea, printre care România, SUA, Israel, India, China, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Marea Britanie.
Se autocaracterizează ca fiind un om simplu, lumea nu îl ştie, călătoreşte cu avionul la clasa economic. Dacă l-ar recunoaşte cineva şi l-ar vedea că merge la clasa economic ar crede că-i merg prost afacerile. De ce să dea 1.500 euro pentru un bilet la business class în avion, când cu banii aceştia se poate duce să ia masa la un restaurant scump? Povesteşte cu umor că recent a mers cu una dintre marile companii aeriene care “i-a făcut-o”, dându-i un bilet chiar lângă grupul sanitar.
Despre femei, răbdare şi criză
Îşi pigmentează discursul despre economie cu bancuri pe care le spune în limba română. “O femeie tânără căsătorită cu un bărbat mai în vârstă îşi surprinde soţul în pat cu o femeie trecută de prima tinereţe. – “Ce are ea şi eu nu am?” întreabă femeia. “- Răbdare”, soseşte răspunsul soţului. Aşa şi românii, trebuie să aibă răbdare, criza va trece, iar peste doi ani va fi un boom, acum afacerile este normal să se restrângă”, explică Davidai.
Pe de altă parte, omul de afaceri a recunoscut că pentru majoritatea firmelor pe care le deţine şi coordonează anul 2009 a fost extraordinar, semnificativ mai bun decât anul 2008. El a dat exemplul WizSalary, liderul pieţei de soluţii software de salarizare care şi-a crescut afacerile cu 19% în acest an.
Cheia, în opinia lui, este oferirea de servicii mai bune, la preţuri rezonabile şi într-o cantitate mai mare. Eli Davidai face parte din acţionariatul a 30 de companii, dintre care doar una înregistrează pierderi anul acesta. “Dacă mă trezeşti în mijlocul nopţii, ştiu exact care este cifra de afaceri a celor 30 de companii, dar nu vreau să spun care este aceasta”, a spus Davidai. Deşi o treime din cele 30 de companiile sale se află în România, el nu a dorit să dezvăluie exact ce afaceri controlează pe plan local. Principalele domenii în care firmele sale au activităţi sunt IT, industria bunurilor de larg consum, media şi educaţie.
http://www.gandul.info

As vrea sa fim nemuritori....De cate ori vad ca se intampla ceva ireparabil, in viata mea sau in viata sociala, sau in viata Romaniei, am un gol mare in suflet.
As vrea sa fim noi toti nemuritori, sa o luam de la inceput si  sa corectam acolo unde am gresit.
In viata noastra personala, in greselile facute in politica, in.....
La asa zisa revolutie cand am vazut ca  ttul s-a blocat, semnal de alarma tras si de Octavian Paler intr-un articol din Romania Libera pe 9 ian.1990, mi-am dat seama ca se intampla ceva ireparabil in viata noastra a romanilor. Venirea minerilor,  bataile  oamenilor nevinovati  pe strada doar pentru ca purtau ochelari si aratau a intelectuali, a fost ceva ireparabil pentru demnitatea Romaniei.
Toate alegerile facute  fara responsabilitate, arata unde am ajuns si  nu se mai poate remedia nimic.
Lasarea cu buna stiinta a jefuirii tarii si implicit a noastra fara nici o reactie, nu este tot ceva ireparabil?
Vedeti numai din  petrolul subsolului nostru cum altii se imbogatesc in timp ce noi saracim?
Scoala care da  analfabeti cu diploma, nu inseamna tot ceva irecuperabil in  timp?
Reclama facuta la tv. prostituatelor de lux numite DIVE nu este ceva irecuperabil pentru formarea educatiei tinerei generatii?
Timorarea autoritatilor in  fata  clanurilor tiganesti, nu este ceva irecuperabil pentru viata noastra si cu implicatii la toate nivelurile?
Furtul banilor munciti de noi toti, nu este irecuperabil si  lipsurile nu au bagat oameni nevinovati in  spitale si implicit in pamant?
Este asta recuperabil?
Lentoarea cu care se actioneaza chiar de noul guvern nu genereaza lehamitea ?
Revin sa spun  ca  miscarile de dreapta, de aceea nu au viata lunga la conducerea unei tari pentru ca, nu asteapta ca "JUSTITIA" sa-si faca datoria la Sfantul Asteapta si  imediat  incep sa smulga neghina din grau. Si nici  o comunitate nu vrea ca aceste lucruri sa se intample  prea repede, vrea mai la "relanti".
In graba mare poate se mai fac si  erori, dar asta e nimic pe langa marii borfasi care trebuiesc pedepsiti cu ani grei de inchisoare si confiscarea tuturor averilor de oriunde in lume. Dar din cauza Mafiei din tara, cati oameni nevinovati platesc cu viata?
Stiti ce spun  americanii referitor la  pedeapsa cu moartea, ca daca din 10 condamnati la moarte unul  este vinovat si totusi trebuie aplicata legea.
In  orice caz sunt dezamagita de actualul guvern care  poate trebuia  la inceputul anului sa  indeparteze acesti banditi  care  si-au batut joc si isi bat si in continuare joc de noi. Acum ce le-a ramas sa ne restituie? Praful de pe toba. Si asta in timp ce fostii guvernanti tipa cu o gura cat o sura, ca din gura de sarpe, ca  au lasat bani si  noul guvern nu este capabil.
Dar  aceste critici  detractorii mei le folosesc pentru  a  ma intimida. Curaj !
Toate acestea  ma fac sa vreau sa fim nemuritori si din  mers sa corectam cu vitejie toate aceste anomalii care ne costa  zeci si sute de ani de viata si suferinta a noastra si a viitoarelor generatii, care ne vor acuza de lasitate :(

"Antisemitul"


“Antisemitul” Guenter Grass a refuzat sa inmaneze un premiu pentru “lupta antifascista”

autor: FrontPress 12.05.2012
Scriitorul german Guenter Grass, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a refuzat să participe la ceremonia de înmânare a premiului ‘Johannes Stelling’ pentru merite în lupta cu “extremismul de dreapta”, invocând motive de sănătate.
Premiul urmează să fie înmânat Partidului Social-Democrat al Germaniei (SPD) în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, informează Deutsche Press Agentur. Reprezentanţii partidului stângist l-au invitat pe Grass încă de la sfârşitul lui aprilie să rostească un discurs la ceremonia de premiere.
Scriitorul de 84 de ani şi-a motivat refuzul prin deterioarea stării sale de sănătate, transmite Agerpres. În acest context, fracţiunea social-democrată şi-a exprimat speranţa de a-l vedea pe Grass la ceremonia de anul viitor.
Conducerea SPD l-a invitat le ceremonia de premiere de la Schwerin, capitala landului, în pofida scandalului din jurul poemului antisionist al lui Grass. La începutul lui aprilie presa mondială a publicat noua creaţie a scriitorului, ‘Lucruri care trebuie spuse’, în care îndemna comunitatea internaţională să ţină sub control nu doar programul nuclear al Iranului, ci şi pe cel al Israelului, stat acuzat că ar periclita pacea mondială.
După publicarea acestui poem, Israelul l-a declarat pe Grass persona non grata şi i-a interzis intrarea în ţară.
La rândul lor, politicienii germani s-au rezumat la critici rezervate, însă au încercat să se distanţeze de opinia lui Grass. În speţă, fracţiunea SPD din Bundestag a anunţat că nu are mai are nevoie de sprijinul lui Grass în timpul campaniei electorale din 2013, în pofida faptului că scriitorul îi sprijinise pe social-democraţi timp de mai mulţi ani.
Grass a mai generat agitație în lumea literară din Europa în 2006 când și-a dezvăluit apartenența la unităţile de elită Waffen SS în 1944. Acesta a mărturisit că nu a făcut această declaraţie mai devreme de “teamă”, mai precis pentru a nu primi din start “obișnuitul verdict de antisemitism”. Sursa: FrontPress.ro 
 

Nevoia te invata


Sat tiganesc


Viitorul Romaniei? Intr-un sat tiganesc TOATE femeile sunt gravide!

autor: FrontPress 12.05.2012
În satul Crucea, ce aparţine de comuna Lungani din judeţul Iaşi, se nasc circa 100 de copii pe an. Toate femeile au rămas însărcinate spre disperarea autorităţilor, care abia se mai liniştiseră. Primarul terminase de ridicat o grădiniţă modernă. Acum, are nevoie de cinci, scrie publicaţia Bună Ziua Iaşi. În Crucea, sat locuit aproape în totalitate de ţigani, femeile ajung să nască de la 13 ani. Până la 20, mai toate au câte trei sau patru copii.
Anul trecut, autorităţile locale au constat că toate femeile fertile, marea lor majoritate ţigănci, sunt însărcinate, iar la dispensarul local erau înregistrate aproape 300 de gravide. “Dar pe lângă cele 280 de gravide, în sat mai erau câteva sute de copii cu vârsta până în 4 ani. Mi-am pus mâinile în cap. Aveam câteva sute de plozi şi nu ştiam ce să fac”, a povestit primarul Gheorghe Pricopie.
Numărul gravidelor ar putea fi însă mai mare decât cel înregistrat oficial, deoarece nu toate se prezintă la medic pentru a naşte. De fapt, nici n-a început bine anul, că s-au mai înregistrat deja încă 30 de gravide.
“Sunt foarte multe cupluri de tineri în comună. Fetele nasc prin cezariană, de la 15 ani, în spitalele din Paşcani sau Iaşi. Copiii sunt sanatosi, nu s-au înregistrat decese în ultimii 10 ani şi am cazuri de copii de 3-4 luni care nici acum nu figurează în liste cu CNP-ul”, a declarat medicul din comuna Lungani, Rotaru Verginia.
Conform presei locale, din cauza sărăciei în satul Crucea oamenii trăiesc din banii de alocaţie pentru copii şi lucrează cu ziua.
“Fetele nasc la 14-15 ani iar la 17 ani tinerii deja se căsătoresc. Lungani este singura comună din zona Moldovei unde populaţia a crescut foarte mult de la ultimul recensământ. Aceasta crestere este datorată tocmai celor 2 comunităţi de rromi din Crucea şi Zmeu”, a declarat edilul şef al comunei.
În satul Crucea sunt înscrişi 456 de copii la gimnaziu şi la grupele de preşcolari. “La clasa 0, in acest an cei 200 de prescolari vor fi repartizati in 5 grupe de copii, 2 grupe fiind introduse in plus fata de cele 3 deja existente. Anual, în sat se nasc 100 de copii”, a declarat pentru Bună Ziua Iaşi directoarea scolii generale din satul Crucea, Gabriela Luţa.
În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământ doar 619.000, adică 3,2 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Sursa: FrontPress.ro

Serviciile secrete din Israel


Evolutia si organizarea serviciilor secrete din ISRAEL

autor: FrontPress 12.05.2012
Israelul este ţara ce dispune de servicii de informaţii considerate a fi printre cele mai performante. Din rândul acestora fac parte:
MOSSAD – serviciul de informatii externe, având sediul central în Tel-Aviv, King Saul Boulevard – Hadar Dafna Building. Efectivele sunt apreciate la cca. 1200 – 2000 de angajaţi permanenţi, la care se adaugă un număr de colaboratori activi sau în rezervă, în special din rândul diasporei evreieşti din întreaga lume. Se estimează că, la Londra, spre exemplu,MOSSAD-ul ar dispune de peste 7000 de colaboratori (“sayauim”).
Înfiinţat în 1951, MOSAD-ul (Institut) – HA’MOSSAD LE ‘MODE’IN VE’LE TAFKIDIM MEYOUCHADIM (Institutul central de Informaţii şi Activităţi Speciale) a fost conceput pentru derularea activităţilor clandestine, direcţie ce a rămas prioritară şi în prezent, la care se adaugă preocupările pe linie de antiterorism, sens în care sunt vizate ţările arabe din zonă, şi nu numai, şi alte activităţi speciale, inclusiv spionajul tehnologic din ţările supradezvoltate.
Şeful MOSSAD-ului este în acelaşi timp şi coordonatorul general („MEMUNEH”) al Comitetului Şefilor de Servicii Israeliene de Informaţii. Acesta conduce activitatea de planificare, culegere, coordonare şi de obţinere a informaţiilor, precum şi a legăturilor clandestine instituite între Centrală şi diferitele rezidenţe externe.
Din punct de vedere organizatoric este structurat pe mai multe departamente funcţionale: Operaţiuni Speciale, Acţiune Politică, Operaţiuni Psihologice, Instruire, Operaţiuni Tehnice şi Tehnologice, Arme Nucleare, precum şi în mai multe departamente regionale pentru Mediterana şi Orientul Apropiat, America de Nord, America Latină, Europa de Est, Europa de Vest, Africa, Asia şi Oceania, Ţările Arabe (Libia, Irak, Iordania, Siria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe şi Maghreb) şi Iran.
În rândul propriilor „servicii speciale” au fost incluse trupele „Komemint” sau „Matsada”, responsabile de unele acţiuni clandestine în domeniul spionajului sau al luptei antiteroriste.
HMAN sau AGAF MODIIN – serviciul de informaţii militare strategice, care cuprinde ansamblul serviciilor secrete militare:
- NA’MAN („Intelligence Corps” – Serviciul de informaţii al trupelor de uscat);
- Serviciul de informaţii al aviaţiei;
- Serviciul de informaţii al marinei.
Înfiinţat în 1948 în structura fostului Departament militar pentru operaţii, în 1953 a devenit organ de sine stătător, subordonat Statului Major General. Are peste 7000 de angajaţi, din care parte lucrează în cercetare iar alţii în sectoarele de producţie. Nu se ridică la reputaţia MOSSAD-ului.
LEKEM – LESHKAT LE KESHREI MADAO – BIROUL PENTRU RELAŢII EXTERNE – a fost înfiinţat de către SHIMON PERES, în 1958, ca serviciu specializat în obţinerea informaţiilor din domeniul tehnologic, necesare dezvoltării propriei industrii aeronautice. Printre succesele trecute în contul acestui serviciu se numără şi fabricarea avionului de vânătoare KFIR. Unele voci susţin că LEKEM a fost desfiinţat în 1988, după afacerea de spionaj descoperită în SUA.
SHERUT HA’BITACHON HA’KLALI (SHABAK) – denumit anterior SHIN BETH, este serviciul israelian de contraspionaj şi securitate. Îşi are cartierul general în zona de nord a Tel-Aviv-ului, fiind încadrat cu cca.1000 persoane. Are puteri multiple, putând ancheta, interoga şi reţine fără existenţa unui mandat prealabil. De asemenea, acţionează direct pentru interceptarea legăturilor telefonice, fiind criticat şi pentru măsurile „coercitive” aplicate pe timpul interogatoriilor. Fiinţează ca un organism închis, prea puţin cunoscut sau mediatizat public. Vice-amiralul AMI AYALON, numit în fruntea serviciului în 1996, a fost primul şef al SHABAK-ului căruia i s-a dezvăluit public calitatea şi identitatea.
MACHLEKET HACKEKER – CENTRUL DE PLANIFICARE ŞI CERCETARE POLITICĂ – fiinţează în subordinea Ministerului de Interne. De Sau Beloia
 

Ivan Bogdavov


Ivan Bogdanov, un altfel de EROU

autor: FrontPress 12.05.2012
Considerat de către autorităţile italiene drept principalul vinovat pentru evenimentele din vara anului trecut de la partida Italia-Serbia, din preliminariile Euro 2012, o partidă de fotbal suspendată după doar şase minute de joc, Ivan Bogdanov reprezintă pentru alţii un erou şi un adevărat model prin atitudinea sa demnă de războinic sârb. Acest om care a făcut parte din Armata Sârbă a speriat presa şi autorităţile italiene doar prin aruncarea unor fumigene pe teren în timpul meciului. Presa italiană prin intermediul unor ziare de mironosiţe i-a acordat imediat denumirea de ”om negru”, construind în jurul său imaginea unui terorist pentru… nişte fumigene. Autorităţile l-au condamnat la 3 ani de închisoare, din nou, pentru nişte fumigene.
Când am văzut prima dată ştirile despre Ivan şi arestarea lui m-am întrebat, şi după atâta timp încă mă întreb, ce a fost aşa rău, aşa criminal şi înfiorător în faptele lui Ivan? Faptul că a aruncat cu fumigene pe stadion? Sau poate faptul că a făcut un gest de demnitate pentru orice sârb, adică acela de a arde steagul spurcat al Albaniei în ţara din care au pornit avioanele NATO pentru a bombarda statul creştin sârb, în favoarea unui popor musulman. Oare actualul guvern italian, format doar din trădători, ţine să-şi arate laşitatea cu fiecare ocazie, chiar şi frica faţă de un simplu naţionalist sârb care a găsit ocazia de a-şi manifesta dispreţul la un meci?
Ivan a acţionat în conformitate cu conştiinţa sa, faptele sale împotriva unui guvern italian format din lichele şi împotriva Albaniei reprezentând un gest eroic din partea oricărui sârb. El a arătat întregii Europe că sârbii nu vor accepta vreodată actuala orânduire prin care patria lor a fost lipsită de Kosovo şi că ei nu vor uita vreodata cine sunt vinovaţii pentru acest lucru. Este şi normal ca sârbii să-i deteste pe albanezii care le-au ocupat pământul, care le-au ars bisericile, dar şi pe liderii ţărilor care au sprijinit, mai mult sau mai puţin, forţele albaneze în lupta lor împotriva unei ţări creştine.
Autorităţile italiene l-au condamnat pe Ivan, presa a trecut la acuzaţii de terorism şi mai ştiu eu ce, dar oare guvernul italian nu se face vinovatul moral al crimelor comise de către hoardele primitive de albanezi sau de avioanele NATO împotriva sârbilor? Bineînţeles că se face vinovat, dar noua ordine mondială va ascunde mereu aceste adevăruri, la fel cum câştigătorii celui de-al doilea război mondial au făcut tot posibilul să ascundă crimele comise de ei, un adevărat holocaust comis de sovietici în România, în Polonia şi în ţările ocupate, sau crimele americane în taberele de prizonieri şi la Hiroshima sau Nagasaki. Prezentul este descris şi controlat de cei care se află la putere la fel cum istoria este scrisă de învingători.
Autorităţile italiene n-au fost deranjate de acte de vandalism şi alte tâmpenii invocate la proces ci de atitudinea lui Ivan care a dat o dovadă de curaj şi de naţionalism, lucruri normale pentru cineva care a făcut parte din forţele armate şi a jurat credinţă eternă patriei sale, fiind pregătit să o apere cu preţul vieţii. În situaţia de faţă el a apărat-o printr-o altă cale decât cea a armelor, prin calea exemplului personal, prin calea simbolului, nu pe frontul de luptă ci pe stadion unde se află întotdeauna suficienţi oameni care îşi iubesc neamul şi patria şi care arată această dragoste prin fapte, nu doar prin vorbe de la birou sau de la o emisiune televizată.
Şi acum, după atâta timp de la evenimentele care au avut loc, pot să zic că Ivan este un adevărat erou. El şi-a asumat din start riscul de a fi asaltat de papagalii imbecili ai mass-mediei italiene şi de a fi urmărit de către autorităţile unui stat corupt. A încercat să scape din “liniile inamice”, n-a reuşit, a fost arestat. Dar persoana lui nu a contat şi nu contează ci doar cea ce Ivan Bogdanov reprezintă şi anume un războinic sârb autentic, pregătit să facă totul pentru întoarcerea Kosovo-ului la patria mamă, pentru apărarea neamului său şi a credinţei Ortodoxe, credinţă de bază în gândirea poporului sârb.
Consider că Ivan Bogdanov este un erou al neamului său şi al Ortodoxiei, un apărător al idealului naţionalist. El a criticat hoţia din fotbal, a criticat guvernul italian şi a ars drapelul cu cioara bicefală albaneză. Foarte bine a făcut! Va veni timpul când şi acestui erou naţionalist sârb i se va face dreptate, iar cei care l-au acuzat vor fi aruncaţi în cele mai întunecate temniţe unde merită să şadă, contemplând la propria mizerie! KOSOVO E SERBIA! Libertate pentru suporteri! De Alexandru Suditoiu

vineri, 11 mai 2012

Ucraina


Ucraina: Mars in costume populare in cinstea diviziei Waffen SS Galitia (VIDEO)

autor: FrontPress 11.05.2012
În jur de 500 de tineri, mulţi dintre ei în costume populare, au mărşăluit miercuri pe străzile din Lviv, la chemarea mai multor organizaţii naţionaliste autonome. Acţiunea inedită s-a dorit un omagiu adus diviziei Waffen SS Galiţia, formată în principal din etnici ucrainieni.
Simbolul unităţii SS Galiţia
Această unitate de elită a fost formată în 1943 şi a fost alcătuită iniţial din voluntari din regiunea Galiţia. Mai târziu a inclus şi slovaci, cehi sau chiar olandezi. Divizia a fost aproape anihilată pe frontul de est în 1944, după bătălia de la Brody, în urma luptelor cu Armata Roşie. După reorganizare, unitatea a fost redenumită Prima Divizie a Armatei Naţionale Ucrainiene şi a luat parte la alte operaţiuni militare din Slovacia, Iugoslavia şi Austria. Soldaţii ucrainieni au luptat până în ultima zi a celui de al doilea război mondial, predându-se Aliaţilor în data de 10 mai 1945.
Deşi exită controverse legate de activitatea diviziei, membrii acesteia nu au fost condamnaţi de nici un tribunal militar pentru genocid sau crime de război. Sursa: FrontPress.ro
 

Avertisment„Mânia-n oamenii cei buni
Se naşte moartă, se topeşte,
În cei cuminţi, un ceas trăieşte,
În cei nebuni, trăieşte luni;
Trei ani în proştii cei de gloată,
Iar în mişei viaţa toată!”

Din gandirea sanscrita veritabila, traducere George Cosbuc(1866-1918) 

Amicihttp://drrobert-impresiones.blogspot.com/ 

Reunificarea


Suporterii vor cere duminica reunificarea Romaniei si Basarabiei

autor: FrontPress 11.05.2012
Peste 5 mii de oameni vor ieși în stradă duminică la Chișinău pentru a cere unirea Basarabiei cu România. Marșul are loc în contextul împlinirii a 200 de ani de la Tratatul de pace semnat în 1812 între turci și ruși la hanul lui Manuc, care a provocat prima ocupație a Basarabiei. 
La eveniment vor participa și suporteri de fotbal, atât din Republica Moldova cât și din România. Astfel, ultrașii celor două echipe importante din Chișinău, Zimbru și Dacia, au anunțat participarea organizată. Li se vor alătura tineri din mai multe orașe din Basarabia, cum ar fi Nisporeni, Bălți sau Ștefan Vodă. Pe lista grupurilor ultras prezente este și Honor et Patria, grupul de suporteri care susține exclusiv naționala de fotbal a României. De asemenea, sunt așteptați la manifestația unionistă și susținătorii steliști și dinamoviști din Basarabia.
Unioniștii vor purta tricouri negre, în semn de doliu, și vor porni în marș de la statuia lui Ștefan cel Mare, simbol reprezentativ pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Ultimul marș organizat la Chișinău a strâns peste 3.000 de persoane și a fost marcat de incidente cu un grup de 100 de ruși, care s-a pus în fața coloanei de manifestanți dar a fost înlăturat rapid de unioniști. De pe Romanism
 

Organizatii radicale


Actiunile organizatiilor radicale din Cehia s-au intensificat in cursul anului trecut

autor: FrontPress 11.05.2012
Conform datelor unui raport guvernamental, dat publicităţii zilele trecute de ministrul Transporturilor, Pavel Dobes, activismul “extremiştilor de dreapta şi de stânga” a înregistrat o creştere semnificativă în Cehia, pe parcursul anului 2011. Astfel anul trecut au avut loc 123 de evenimente organizate de naţionalişti şi alte 211 de acţiuni anarhiste sau comuniste. Ministrul a mai precizat că s-a putut constata şi o “radicalizare” a militanţilor, fenomen pus pe seama crizei economice.
Pe de altă parte, deşi numărul de acţiuni publice a crescut, scena naţionalistă şi cea a stângii radicale, inclusiv aripa marxist-leninistă, au stagnat, mai ales din cauza lipsei unei viziuni pe termen lung sau a fondurilor substanţiale, conform informaţiilor analizate de Ministerul de Interne. Deasemenea a fost contabilizat şi un număr mic de noi recrutări.
În 2010 autorităţile au înregistrat 200 de acţiuni de stradă organizate de ambele tabere, comparativ cu 334 anul trecut. Creşterea de peste 50 la sută a fost atribuită utilizării crescânde de către militanţi a internetului ca platformă organizatorică şi propagandistică.
Organizaţia cea mai reprezentativă pentru anul 2011 a fost identificată în Partidul Muncitorilor pentru Dreptate Socială (DSSS). Acest partid naţionalist s-a axat în ultima perioadă pe acţiuni în localităţile unde au existat tensiuni sociale şi etnice.
Tot în 2011 au continuat şi represiunile statului împotriva naţionaliştilor, fiind pornite mai multe procese politice. Deasemenea diferitele organizaţii au rămas divizate din cauza disputelor dintre liderii acestora. Sursa: FrontPress.ro

joi, 10 mai 2012

Tabara de munca nationalista


Tabara de munca nationalista la Manastirea Petru Voda

autor: FrontPress 10.05.2012
In perioada 10-13 mai 2012, Organizatia Noua Dreapta Neamt, va desfasura la Manastirea Petru Voda cea de-a doua editie a taberei de munca si educatie crestina la care vor participa 30 de membri din filiala judeteana Neamt.
Tabara se va sfarsi duminica, dupa care ne vom deplasa cu totii in orasul Piatra Neamt, la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant, unde vom comemora cei 200 de ani de la rapirea Basarabiei de catre Rusia tarista (16 mai 1812 – 16 mai 2012).
Evenimentul de la Piatra Neamt se va desfasura intre orele 16.00 – 19.00 si va consta in afisarea unui banner lung de 15 metri ce va cuprinde urmatorul text:  “200 ani de la rapirea Basarabiei de catre Rusia tarista. Cerem UNIREA Basarabiei cu ROMANIA!“.
Asteptam toti nemtenii sa se alature acestei manifestari si sa nu uite ca familia romaneasca nu este completa fara Basarabia. Va asteptam.
Biroul de presa al Noii Drepte Neamt

Victoria nationalistilor greci


Noua Dreapta saluta victoria nationalistilor greci

autor: FrontPress 10.05.2012
Delegatii  Chrysi Avgi, NPD (Germania) si Noua Dreapta la Atena
Intr-o Europa macinata de framantari populare, care promit caderea spre unde ii este locul a democratiei liberalo-capitaliste, an de an incep sa rasara noi si noi dovezi ca nu suntem adoratorii unui ideal utopic, ci ca fundamentul luptei noastre reprezinta nimic altceva decat nazuinta ascunsa a neamurilor, in fapt nationalismul fiind soclul oricarei organizari.
Noua Dreapta saluta succesul camarazilor de la organizatia prietena si partenera Chrysi Avgi care, dupa multa munca si stradanie pe scena politica din Grecia, a obtinut un laudabil procent de 7% in recentele alegeri, reusind accederea in Parlament.
Gasim in aceste rezultate, ca si in cele ale celorlalti nationalisti europeni care au reputat victorii similare, inca o motivatie pentru repetatele incercari de zadarnicire din partea autoritatilor romane de a permite inregistrarea si, ca urmare, participarea in alegeri a Partidului Nationalist. Cu Dumnezeu inainte! Biroul de Presa al Noii Drepte
 

Mitologie


Mitologia zilei de 9 mai

autor: FrontPress 10.05.2012
La 9 mai, Uniunea Sovietică sărbătorea capitularea Germaniei. În pofida faptului că era vorba de un război între state, cu propriile substraturi politice şi economice, aliaţii au oferit acestui război o dimensiune ideologică: occidentul – victoria liberalismului, URSS – victoria comunismului asupra ceea ce au numit ei cu un termen general „fascism” (fără a mai intra în detalii). Se uită niciun tribunal internaţional nu a condamnat “fascismul”, ci crimele de război, însăşi judecătorii fiind nişte criminali de război nu mai puţin nevinovaţi decât cei inculpaţi. Subiecte precum rolul capitalului american în declanşarea războiului sunt trecute cu tăcerea în dezbaterile publice.
În scurt timp, „marea victorie” a devenit unul din principalele mituri ale Uniunii Sovietice, fiind prezentată drept „una din cele mai mari realizări ai comunismului sovietic”. Alături de „Marea revoluţie din Octombrie”, evocarea „victoriei” a devenit una din principalele trepte în construcţia „viitorului luminos”. Nu prea conta faptul că URSS a impus „proletariatul” din noile state socialiste din Europa centrală şi de est, pe care oficial le considera „surori” plata reparaţiilor de război, contribuind prin sânge şi suferinţă la „construcţia socialismului sovietic”. Războiul a îmbogăţit mai mult decât a ruinat URSS, transformându-l dintr-un stat falit şi distrus moral, într-o putere colonială.
Astăzi, Federaţia Rusă, noul stat apărut din ruinele URSS, continuă din inerţie să evoce „victoria asupra fascismului”. O face pentru că noul stat rus nu prea a realizat nimic în anii existenţei sale comparativ cu părintele său sovietic. Iată de ce ideologii kremlinului încearcă să „desovietizeze” semnificaţia zilei de 9 mai, transformându-o într-un mit al victoriei „Rusiei istorice” (cea, care potrivit imnului sovietic, a creat Uniunea) asupra unui duşman mitic. Iată de ce nu trebuie să ne mirăm că un simbol al Rusiei ţariste – ordinul „Sfântului Gheorghe” a devenit un simbol al unei sărbători comuniste.
Rusia şi întregul spaţiul sovietic se află într-o continuă căutare de simboluri şi mituri. Până atunci, acest vid este înlocuit temporar cu tot felul de struţocămile precum 9 mai. În cele din urmă, timpul va fi cel care trata toate complexele ale trecutului, iar cel de-ar doilea război mondial va fi pus într-un rând cu alte războaie din istorie. De Octavian Racu
 

Cersetorii tigani


Cersetorii tigani de pe autobuzele RATUC, un pericol pentru siguranta cetateanului

autor: FrontPress 10.05.2012
Trebuie să recunosc că de câteva luni de zile doream să aduc în atenţia publică înmulţirea cerşetorilor, în majoritate absolută ţigani, de pe mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca. De sute de ori (mie îmi place să merg cu troleibusul) am fost deranjat la urcare şi coborâre de o liotă de cerşetori ţigani, care cântă fals şi cerşesc agasant sau impertinent, de multe ori agresând călătorii. Situaţia îmi aduce aminte de epoca Funar din anii 90, când mafia ţiganilor cerşetori controlau pe anumite tronsoane transportul în comun din Cluj-Napoca. Din păcate, la Cluj-Napoca controlorii de bilete şi şoferii nu fac nimic să oprească autobuzele şi să cheme poliţia locală sau poliţia pentru a îi reţine şi amenda.
Cazul cerşetorilor din Cluj-Napoca mi-a revenit în minte la sesizarea unui cititor NapocaNews agresat de ţigani: “Un grup de ţigani s-a urcat pe aubobuzul 101 care înlocuieşte tramvaiul cu acelaşi număr. Au început să agreseze călătorii, atât fizic, cât şi verbal. Călătorii au rugat şoferul RATUC să facă ceva, să oprească autobuzul sau să sune la Poliţie, însă acesta s-a făcut că nu aude nimic. Au şase indivizi, care s-au dat la o fată şi au urmărit-o prin autobuz, până când au decis să batjocurească un băiat. Au strigat apoi la şofer să-i lase în Parcul Central, înainte ca autobuzul să ajungă în staţie, însă nici atunci şoferul nu a făcut nimic. Bineînţeles că nici puţinii călători nu au reacţionat, însă cred că măcar şoferul trebuia să facă ceva. Până la urmă ei s-au dat jos la staţia de pe Bariţiu. Am fost martorul a numeroase asemenea scene, în care grupuri de persoane agresează călătorii din mijloacele de transport în comun. Doresc ca această chestiune să devină o problemă rasială, însă mi s-ar părea normal ca şoferii RATUC să contacteze prin staţiile radio pe care le au la dispoziţie, forţele care asigură ordinea publică. Din câte ştiu, în Bucureşti, în asemenea cazuri, şoferul opreşte autobuzul, blochează uşile, şi nu se mişcă până nu soseşte Poliţia la faţa locului. Aceste autobuze funcţionează din bani publici, banii noştri, şi nu este normal să se permită şoferilor plătiţi tot din bani publici, să lase ca aceste lucruri să aibe loc.”
Şi soţia mea mi-a spus că de nenumărate ori când vine cu troleibusul de la serviciu ţigani nespălaţi şi agrsivi cer bani şi dacă nimeni nu le oferă ceea ce cer încep să înjure şi să scuipe călătorii, fără ca şoferii sau controlorii de bilete să intervină. La urma urmei nu plătim bani pe bilete la bugetul RATUC ca directorul Liviu Neag şi poliţia să nu facă nimic în acest sens. Credeţi-mă că de neneumărate ori mă sună speriată fiica mea, când vine de la şcoală cu autobuzul, că ţiganii cerşetori agresează călătorii şi îi e frică să nu o bată. Ceea ce se întâmplă în prezent pe mijloacele de transport în comun cu cerşetorii ţigani agresivi este deja o cangrenă socială şi infracţională. E momentul ca polţia locală, poliţia, jandarmeria şi angajaţii RATUC plătiţi din banul public să organizeze patrule mixte pentru reţinerea, arestarea şi expulzarea ţiganilor cerşetori din oraş. Majoritatea sunt venetici de prin tot felul de ţigănii rurale. Credeţi-mă că nu doresc ca soţia sau fiica mea să fie agresate pe mijloacele de transport în comun de astfel de specimene, la care DEX-ul ne interzice să le spunem ţigani, cu riscul amenzii, dar nu le interzice să ucidă, fure, violeze, agreseze şi cerşească pe români. Dacă poliţia locală, jandarmeria nu este în stare să apere din banul public legea şi siguranţa cetăţeanului pe stradă şi în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, atunci să se înfiinţeze patrule cetăţeneşti de autoapărare ca la Braşov şi Hundoara, unde s-a eradicat astfel infracţionalitatea şi violenţa stradală. Am rămas plăcut surprins să aflu că patrulele cetăţeneşti de autoapărare ND din Braşov sau Petroşani au adus ordinea şi liniştea în cartiere unde cerşetorii ţigani şi interlopii făceau până mai ieri legea infractorilor. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
 

Stoparea ajutorului militar


Un lider republican a cerut din nou STOPAREA ajutorului militar american acordat Israelului

autor: FrontPress 10.05.2012
Congresmanul texan Ron Paul, unul dintre liderii republicani care se luptă pentru o nominalizare a partidului său la candidatura pentru funcţia de preşedinte al ţării împotriva democratului Obama, şi-a reafirmat poziţia intransigentă faţă de înarmarea Israelului. Politicianul republican a condamnat un proiect legislativ al Camerei Reprezentanţilor care va permite în continuare SUA să livreze anual statului sionist ajutoare militare substanţiale, sub formă de bani sau armament.
Ron Paul a criticat miercuri la Washington conţinutul documentului în forma lui actuală, afirmând că înarmarea suplimentară a Israelului ar face mai mult rău decât ar ajuta la soluţionarea problemelor din Orientul Mijlociu.
Referindu-se la proiectul de lege numărul 4133, denumit “United States-Israel Enhanced Security Cooperation Act of 2012″, politicianul a declarat că documentul este “părtinitor şi contraproductiv” şi şi-a îndemnat colegii să nu-l voteze. Acesta a mai insistat că prin astfel de politici SUA “subminează eforturile diplomatice” şi “nu joacă onest”, provocând Siria şi Iranul.
“Deşi consider că statul Israel, la fel ca orice altă ţară, are dreptul să aleagă singur ce este mai important pentru asigurarea securităţii naţionale, cred deasemenea că aceste decizii nu trebuie susţinute de plătitorii de taxe americani şi de armata Statelor Unite. Acest proiect de lege susţine că politica SUA este aceea de garantare a securităţii Israelului, ca stat evreiesc. Acest lucru contravine Constituţiei, care prevede că guvernul american trebuie să protejeze securitatea SUA, nu să garanteze compoziţia religioasă, etnică sau culturală a unei ţări străine. Proiectul de lege nu va ajuta Statele Unite, nu va ajuta Israelul şi nu va ajuta Orientul Mijlociu. Ar putea duce însă la un război împotriva Siriei sau Iranului”, a concluzionat Ron Paul.
În ciuda apelului lansat de acesta, documentul a fost votat aproape în unanimitate de membrii Partidului Republican şi de Democraţi, cu 411 voturi “pentru” şi 2 “împotriva”. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

10 MAI10 MAI, Ziua Regalitatii, Ziua Independentei

10 mai–Ziua Regalităţii, Ziua Independenţei, o zi obişnuită
Joi se sărbătoreşte Ziua Regalităţii. Pe 10 mai 1881, Principele Carol I era încoronat Rege, iar România era ridicată la rangul de regat. Pâna la venirea comuniştilor la putere, 10 Mai era Ziua Naţională a României.
Regele Carol I
Regele Carol I
Autor: Ştefan Popescu
Data de 10 mai este însă o dată cu semnificaţii multiple, după cum afirmă la RFI istoricul Zoe Petre: “10 Mai nu are aceeaşi semnificaţie pentru toată lumea. De pildă, istoricii ştiu că 10 mai este nu doar Ziua Regalităţii, cum e în mod tradiţional percepută, dar este şi ziua proclamării Independenţei României. 10 Mai este şi o zi în care foarte multe evenimente au fost aduse să se petreacă, tocmai pentru a comemora şi onora Ziua Regală, aşa încât pentru istorici, de pildă, înseamnă foarte mult. Pentru oamenii obişnuiţi, care nu au simpatii promonarhice, 10 Mai nu înseamnă mare lucru”.
Zoe Petre, intervievată de Stefan Popescu, despre Ziua Regalităţii.
http://m.rfi.ro/ 

Maghiarii vor disparea


Parlamentar ungar: Etnicii maghiari vor disparea din tarile invecinate in absenta autonomiei

autor: FrontPress 10.05.2012
Un parlamentar din partea partidului FIDESZ a afirmat, marţi, la Budapesta, că etnicii maghiari vor dispărea din ţările învecinate, dacă nu va exista autonomie.
Gyorgy Csoti a declarat că, de la Tratatul de Pace de la Trianon, etnicii magiari s-au confruntat în permanenţă cu încercarea de asimilare în ţările vecine. Parlamentarul a făcut această declaraţie după sesiunea de înfiinţare a unei subcomisii parlamentare pentru autonomie.
Nici măcar mult trâmbiţatul proces de integrare euro-atlantică nu a rezolvat această problemă, ţinându-se cont de faptul că numărul maghiarilor din ţările vecine a scăzut cu aproape 300.000 din 1991, a adăugat Csoti. În Transilvania, numărul etnicilor maghiari a scăzut cu 190.000.
Preşedintele comisiei, Katalin Szili, parlamentar independent, a declarat că subcomisia va evalua diferite modele de autonomie, inclusiv din Europa. „O naţiune acţionează corect dacă susţine toate eforturile de autonomie ale etnicilor săi”, a afirmat Szili, citată de MTI.
Potrivit parlamentarului independent Katalin Szili, comisia va invita toate organizaţiile implicate în aspiraţiile de autonomie pentru consultări. De Monika Krajnik – Adevarul
 

2 suporteri olteni


Doi suporteri olteni au intrat pe teren in timpul finalei Ligii Europa

autor: FrontPress 09.05.2012
Cei doi spectatori care au intrat pe teren în minutul 19 al finalei Ligii Europa aveau imprimat pe spate mesajul “Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova), purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, confirmând pentru Mediafax că aceştia sunt fani ai Universităţii.
Enache a declarat că fapta comisă este una penală şi cei doi riscă o condamnare la închisoare între şase luni şi un an şi interdicţia de a intra pe o arenă sportivă timp de doi ani.
Doi spectatori din sectorul rezervat fanilor formaţiei Athletic Bilbao au intrat pe teren în minutul 19 al finalei Ligii Europa de pe Arena Naţională şi au fugit până aproape de careul echipei Atletico Madrid, aflat în partea opusă. După ce au ajuns aproape de careul madrilenilor, cei doi s-au oprit şi au fost scoşi din teren de forţele de ordine. Finala a fost întreruptă aproximativ un minut.
Imediat după ce cei doi fani au intrat în teren, spectatorii români aflaţi pe Arena Naţională au scandat: “Mitică la puşcărie”, scrie ziarul Gândul.
Atletico Madrid a învins-o fără probleme pe Bilbao, 3-0, şi a reuşit miercuri seară, pe Naţional Arena şi în faţa a 52.347 de spectatori, să-şi treacă în palmares al doilea trofeu Europa League din istorie, după cel din 2010. Sursa: FrontPress.ro