Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Mai batrana si mai urata nora ca Regina, dar... este zgubilitica:)))

ULTRAS

Viata de ULTRAS, viata de EROU

autor: Ursu 14.04.2012
Mascarada de Paste a BORMascarada de Paste a Bisericii Ortodoxe Romane

 

Foto: Stema Patriarhiei Romane

Mascarada de la tv. de Paste din fiecare an este un supliciu pentru mine si  o evit cat pot.
Da este trist ca spun tocmai acum (dar am mai spus), ca imi este mie rusine de  cum se sarbatoreste  la noii Invierea Domnului.
Binerica Ortodoxa Romana, in frunte cu conducerea si  cu Preafericitul isi arata opulenta in contradictie cu  oamenii amarati care vin la biserica ca la ultima nadejde.
Nu pot uita ca acum  7-8 ani, de Inviere, cand era la conducerea BOR celalalt preafericit si  ziaristii l-au filmat in odajdii pompoase pline de pietre scumpe si in multime erau oameni anarati saracacios imbracati, care aratau ca nu aveau ce imbraca mai de doamne ajuta, nici in  noaptea de Inviere in timp ce tinerii radeau in spate si scuitau pe jos cojile de seminte.
Dar dupa ce a aparut aceasta relatare filmata in direct, Preafericitul s-a schimbat cu imbracaminte alba si apoi s-a spus ca pietrele  de pe imbracamintea  dinainte erau de sticla si nu erau adevarate. Daca il rapeau pe preafericitul ?:)))
Acum ca si atunci acest Preafericit ingamfat, care  face jocul politic al mai marilor zilei, nu are nici un cuvant de spus  despre mizeria morala si sociala in care se zbate acest popor. Nu are mila nici de batranii care inconjoara bisericile si manastirile in genunchi, nici de faptul ca ultimii banii adunati in colturile batistelor le duc la biserica, pentru a ajunge in buzunarele lor. Iau cu mainile lor criminale ultima boaba de  speranta din banii  munciti dar, nemeritati pentru ei de la fiecare  credincios.
Se mai intreaba cineva de ce oamenii gandesc la sarbatoarea de Paste numai la mancare si bautura?
Dar daca te gandesti la biserica Ortodoxa Romana sau te uiti la tv. ce vezi? Ce vezi este ceva de asa natura sa iti faca lehamite, daca nu scarba. Vezi opulenta si imbuibarea  Preafericitului si  clicii de mafioti ai Bsericii Ortodoxe Romane care pleznesc de grasi si de bunastrare. Si apoi vezi OAMENI INGENUNCHIATI CARE ASTEAPRTA MILOSTENIA LUI DUMNEZEU DE LA EI, de la  aceste canalii fara Dumnezeu. Care nu fac nimic,  nu mai zic sa intervina la politicienii nostrii care ii lasa si pe ei sa mulga prostimea.
Nu fac nici macar cat face Biserica Catolica care mai da si enoriasilor din preaplinul lor. Spun ca ei nu sunt bogati si nu au sponsori ca Biserica Catolica?
Dar Biserica Ortodoxa nu are sponsori ca fura  tot, mai mult ca ultimul infractor dar, macar acela are o noima, nu are ce da familiei lui sa manance.
 Insa sponsorii din Romania nu  dau nimic bisericii si bine fac  pentru ca stiu ca conducerea Bisericii Ortodoxe Romane este o slahta de  nemernici mai rai decat  ultimii banditi borfasi.
Spun  asta pentru ca ei jumulesc pe ultimnii romani cei mai saraci dar, cei mai creduli. De aceea romanii chefuiesc si se gandesc numai la mancare si bautura, caci si eu  gandesc ca nu are rost sa vad  nemernicia la rang de religie si  daca as putea m-as imbata ca sa nu-mi faca rau ce vad, stiu dar nu pot face nimic.
In orice caz trebuie sa ne puna pe ganduri nu increderea in biserica ci in cei pusi sa conduca biserica, caci poate oamenii se gandesc la cel de sus, nu la nemernicii care  se zice ca fac  comunicarea cu Dumnezeu.
Nu pot sa mint, dar asta este credinta mea si  daca va veni o noua oranduire trebuiesc luate masuri severe impotriva Bisericii Ortodoxe Romane si a spolierii pe linga stat a categoriilor cele mai sarace din Romania.
 Rusine lor si celor care ii ingaduie. Curaj !!!
Trebuie sa scapam de aceste lipitori, care sunt peste tot in societatea noastra  si in politica, si in biserica.  Macar azi acesti bicisnici( FACATORI DE RELE), sa-si faca  inventarul constiintei lor si sa vada daca merita sa mai apara in lume, cu obrazul lor mai gros ca soriciul de porc.
De aceea  oamenii cu mai multa minte, au aceasta atitudine fata de biserica, moralitatea este scazuta, furtul a luat amploare, daca si  slujitorii bisericii sunt mai ucigasi ca ucigasi. Caci luand din mana tremuranda a unui banut, de la un batran sarac sau de la un bolnav incurabil  asta inseamna a-l ucide cu buna stiinta.  Slujitorii bisericii sunt mai rai ca ultimii banditi. Poate sunt si exceptii.Cat de curand trebuiesc si ei trimisi in fata instantei si apoi la puscarie cu  confiscarea tuturor averilor lor si ale biserici luate cu japca, inventand tot felul de legi pe care le-au facut de partea lor.
Acesta este un moment de adevar pentru mine. Asa gandesc eu si multi ca mine, dar le este frica sa spuna, sau ..... cine stie....

Iepurasul

Iepurasul de Pasti – un vechi simbol

autor: FrontPress 14.04.2012
Ca şi Crăciunul sau alte sărbători creştine, şi Paştele se hrăneşte din plin din tradiţiile păgâne. Unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite imagini pascale, iepuraşul, are în spate o întreagă simbolistică ce ne duce până în vremuri mitice. Iepurele se înscrie în linia bestiarului selenar şi a arhetipurilor asociate clarului de lună.
În arta medievală creştină animalul avea o semnificaţie aparte. Se credea de mult, după cum aflăm de la Pliniu, Plutarh, Filostrat sau Aelian, că acesta este hermafrodit, ceea ce a condus la conexiunea cu Fecioara Maria datorită credinţei în reproducerea sa fără pierderea virginităţii. Iepurii figurează în manuscrise şi în reprezentările nordice ale Fecioarei cu pruncul. De asemenea era asociat cu Sfânta Treime în cadrul motivului celor trei iepuri uniţi, motiv răspândit în părţile importante din bisericile engleze, semn că iepurele avea o mare importanţă în imaginarul bisericesc medieval.
Stabilirea unor paralele cu ouăle pascale poate fi datată în secolul al 15-lea în Germania, când catolicismul domină zona şi asimilează credinţele păgâne preexistente. Primele legende ale iepuraşului care face daruri datează din aceeaşi perioadă. Ba prin 1680 se şi publică o poveste despre iepurele care ascunde darurile pascale într-o grădină. Aceste legende au fost exportate cu succes în SUA datorită imigranţilor germani care au colonizat Pennsylvania, contaminate curând de imagini cu cuiburi în care apar iepuraşi şi ou colorate.
Dar iepurele este un vechi simbol al fertilităţii, prezent în toate mitologiile. Sălbatic sau de casă, se leagă de divinitatea Pământului-Mamă, de ideea de regenerare şi înnoire neîntreruptă a vieţii. Este o fiinţă selenară, care întruchipa o veche zeiţă germanică, Eostra, mitologizare a primăverii şi fecundităţii, încă adorată în mediile rurale ale secolului al 13-lea. Mai înainte, saxonii celebrau venirea primăverii prin festivaluri tumultoase, pe care misionarii creştini n-au avut altă soluţie decât să le integreze. Festivalul păgân al Eostrei coincidea de altfel cu învierea lui Iisus, prin urmare avea sens a adoptare a sa sub mantie creştină.
Iepuraşul de Paşti nu este o invenţie modernă, ci un vechi simbol lunar. Luna apare uneori în forma unui iepure. În Europa, Asia sau Africa petele de pe lună reprezintă iepuri…ba mai mult, pentru azteci aceste pete proveneau de la un iepure pe care un zeu i-l aruncă în faţă, imagine cu conotaţii sexuale. Anii iepurelui din calendarul aztec se află sub semnul lui Venus. Unele triburi maya vorbeau despre salvarea lunii de către un erou iepure, deci salvarea vieţii care se reinnoieşte datorită lui. Acest mit face din iepure un erou civilizator, asa cum îl consideră şi siouxii winebaga. Însoţind luna, el împarte cu aceasta latura tainică, incognoscibilă a realităţii pe care, domesticit, o oferă şi oamenilor devenind un soi de intermediar. Menebuch, marele iepure al algonquinilor, este singurul care face accesibilă taina tatălui arhetipal. În acest sens s-ar putea apropia şi de simbolistica ce îl însoţeşte pe Iisus, iar natura sa blândă ne duce cu gândul la mielul creştin. De altfel, după creştinare aceste triburi au făcut paralela cu un Mesia selenar.
În mitologia egipteană Osiris apare cu chip de iepure, tot în ideea de regenerare periodică. În taoism, pentru că iepurele moare, ca şi luna, pentru a renaşte, el devine cel care pregăteşte băutura pentru nemurire. La umbra unui smochin pisează ierburile magice. Fierea lui era folosită de chinezi pentru a topi lama de oţel a săbiilor tocmai în speranţa unui transfer de putere şi nemurire. Birmanii îl considerau chiar un strămoş mitic.
Iepurele este totodată contradictoriu, ambivalent, fast şi nefast. Ca şi luna, de care îl leagă şi semnificaţia sexuală. În Cambodgia se credea că ploile fecundatoare se datorau împerecherii iepurilor. Ţăranii azteci credeau nu doar într-o divinitate iepure, ci în 400, exprimând beşugul. Acelaşi animal reprezenta şi lenea sau beţia, deci cuprindea şi binele, şi răul.
De multe ori a fost asociat şi cu risipa, nestăpânirea, desfrâul, întrucât este simbol al vieţii elementare, instinctual, pe care raţiunea ar vrea să le controleze. În vremea iluministă din istoria unui popor, teama faţă de puterea distrugătoare a instinctului tabuizează animalul , aşa cum vedem în Deuteronomul şi Leviticul. Interdicţii asupra consmului de carne de iepure găsim la celţii bretoni, la popoarele baltice şi în mai multe zone asiatice. Nici ţăranii şiiţi anatolieni nu îi consumau carnea, dar din alte motive: îl considerau animal divin. De Irina-Maria Manea – Historia

Venit de 2.500 de euro

Elvetia vrea sa asigure un venit de 2.500 de franci fiecarui locuitor, chiar si somer

autor: FrontPress 14.04.2012
Elvetia vrea sa asigure fiecarui cetatean un venit de 2.500 de franci, adica putin peste 2.000 de euro, indiferent daca acesta este angajat sau nu. 
Sustinatorii acestei idei incearca sa obtina 100.000 de semnaturi, pana pe 11 octombrie 2013, pentru a fi organizat un referendum in acest sens, informeaza The Local.
Initiativa prevede ca fiecare cetatean care locuieste legal in Elvetia sa primeasca suma de 2.500 de franci, chiar daca lucreaza sau este somer.
Potrivit 24 heures, tinerii sub 18 ani ar urma sa primeasca suma de 625 de franci elvetieni, iar masura i-ar ajuta in principal pe cei fara loc de munca si pe cei care castiga putin.
In cazul celor care au venituri care depasesc aceasta suma, angajatul ar urma sa le plateasca numai diferenta intre cei 2.500 de franci si salariul lor. Fondurile necesare unui astfel de demers se ridica la circa 200 de miliarde de franci elvetieni, in fiecare an, suma despre care initiatorii sai spun ca se poate strange.
Ideea este sustinuta de artisti, producatori de film sau politicieni socialisti, dar si de organizatia Basic Income Earth Network (BIEN), avand sediul in Geneva.
“Frumusetea acestei idei este evidenta: pentru prima oara in istoria omenirii, un trai suveran si independent este la indemana oricui, nu doar a celor care beneficiaza in urma marilor averi”, a declarat Albert Jorimann, presedinte al BIEN.
 Exista temeri, insa, ca aceasta masura ar urma sa reduca mult interesul oamenilor pentru munca. De Florin Necula – Ziare.com

vineri, 13 aprilie 2012

Hartuire sexuala

Purtatorul de cuvant Politiei este acuzat de “HARTUIRE SEXUALA”

autor: FrontPress 13.04.2012
Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, este acuzat de hărţuire sexuală de o jurnalistă, potrivit România TV. Ciocan i-ar fi trimis acesteia mai multe SMS-uri cu „conţinut nepotrivit”. Situaţia este anchetată de superiorii purtătorului de cuvânt al IGPR.
Contactat de reporterii Adevărul, Ciocan nu a dorit să comenteze informaţiile. „Este Vinerea Mare, eu sunt credincios, azi-dimineaţă am făcut şi eu toate cele creştineşti şi nu pot să vă răspund la alte întrebări. Întrebaţi-i, vă rog, pe cei care spun asta. Eu mă gândesc la Dumnezeu şi la cele creştineşti, este Vinerea Mare, este postul Paştelui, de la mine nu aflaţi altceva în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt la IGPR.
Acesta nu este la primul scandal în care este implicat Chrisian Ciocan. Comisarul şef este verificat de superiorii săi după ce au ieşit la iveală mai multe fotografii în care el apărea alături de iubita unui traficant cu stupefiante. Femeia cu care Ciocan s-a pozat este Mihaela, iubita lui Bogdan Niţă, reţinut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri.
Deasemenea, în august 2011 el a fost obligat să nu mai dea declaraţii în numele Poliţiei Capitalei, al cărui purtător de cuvânt era la vremea respectivă, după ce fusese fotografiat şi filmat în ipostaze  nedemne pentru statutul său şi sub influenţa alcoolului la ziua de naştere a creatorului Cătălin Botezatu. Sursa: FrontPress.ro

Proiect de lege

80 la suta din produsele din hipermaketuri sa fie ROMANESTI, un proiect de lege laudabil

autor: FrontPress 13.04.2012
Clujeii au dat buzna în hipermaketuri, pregătindu-se pentru sărbătorile de Paşte, mai precis pentru latura culinară şi socială a acestei sfinte sărbători. Nu mică le-a fost surpriza să vadă că majoritatea produselor, mai ales legumele, sunt de import. Cartofi din Ungaria, Austria şi Turcia, mere din Italia, ceapă din Bulgaria! De unde şi până unde produsele româneşti nu au loc în hipermaketuri? Poate în cazul Auchan, unde director este un anume Gaspar Biro, este de înţeles că se vând doar cartofi din Ungaria şi Franţa. Doar nu poţi să îi ceri unui ungur din România să fie loial producătorilor agricoli din România! Pentru toţi ceilalţi, însă, se pregăteşte o lege care va schimba complet “jocul” rafturilor în super şi hipermarketurile din România.
Supermarketurile si hipermarketurile ar putea fi obligate sa vanda produse romanesti in proportie de cel putin 80%, potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat, ce prevede, totodata, si construirea celor doua tipuri de centre comerciale in afara oraselor.
Proiectul de lege inregistrat la Senat a fost initiat de un grup de 7 senatori independenti si propune modificarea Ordonantei Guvernului 99/ 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, prin introducerea unui articol ce prevede ca centrele de vanzare de suprafata medie si mare vor vinde produse romanesti in proportie de 80%. Astfel, potrivit propunerii legislative, in cadrul supermarketurilor si hipermarketurilor se vor desface, in proportie de cel putin 80%, produse alimentare si nealimentare de productie romaneasca.
Evident că deja Consiliul Concurenţei s-a sesizat şi a afirmat că acest proiect de lege discriminează produsele din celelalte ţări ale UE. Evident, iogăbia e încă o boală grea la noi, pentru că (,) Consiliul Concurenţei nu s-a sesizat vreodată legat de faptul că ţari ca Franţa acordă subvenţii uriaşe producătorilor agricoli, iar legumele franţuzeşti ajung mai ieftine în România decât cele produse de români. În acest caz nu e vorba de “discriminare”. Discriminarea este doar când încercăm noi, românii, să avem un avantaj competitiv faţă de alţi producători, la noi în ţară. De George Bara – NapocaNews

ISRAELUL o amenintare

Majoritatea germanilor considera ISRAELUL o “amenintare la adresa pacii mondiale”

autor: FrontPress 13.04.2012
Majoritatea germanilor susţin opiniile scriitorului Gunter Grass referitoare la regimul sionist din Israel, conform unui sondaj de opinie dat publicităţii joi de ediţia în limba germană a Financial Times. Astfel, circa 57 la sută dintre respondenţi au catalogat ca fiind justificate criticile laureatului premiului Nobel la adresa Israelului.
Gunter Grass, în vârstă de 84 de ani, este cel mai apreciat scriitor german în viaţă şi a reuşit să ajungă în atenţia publică internaţională după ce a scris un poem în care critică programul militar nuclear al Israelului, afirmând că statul sionist ar fi “cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale”.
Pe de altă parte, conform sondajului menţionat, 27 de procente dintre cei chestionaţi cred că afirmaţiile scriitorului sunt “discutabile”. Alte 4 procente cred că acestea au fost “antisemite” şi alte 12 le-au catalogat ca fiind “nebunii periculoase”.
Între timp Gunter Grass, care a fost declarat persona non grata în Israel pentru o simplă poezie, a continuat să stârnească controverse, comparând după această măsură exagerată statul sionist cu temuta poliţie politică din Germania de Est.
“Acum ministrul de interne al unei democraţii, statul Israel, m-a pedepsit interzicându-mi să-i vizitez ţara iar tonul justificărilor lui îmi aminteşte de verdictele ministrului Mielke”, a scris Grass într-un articol publicat miercuri de ziarul Suddeutsche Zeitung. Erich Mielke a fost directorul Stasi în Germania comunistă din 1957 şi până la dărâmarea Zidului Berlinului în 1989.

Gunter Grass nu este străin declaraţiilor controversate, acesta numindu-i în urmă cu câţiva ani pe ţigani drept “adevăraţii europeni”. “Ei nu simt nici o graniţă şi trăiesc în toate ţările. Diferiţi de majoritatea celorlalţi europeni, care sunt înţepeniţi în viziunea lor îngusta, romii ne învaţă ce este cu adevărat mobilitatea transfrontalieră”, a scris acesta în cartea  “Cei fara de voce”.
 Grass a mai generat agitație în lumea literară din Europa în 2006 când și-a dezvăluit apartenența la unităţile de elită Waffen SS în 1944. Acesta a mărturisit că nu a făcut această declaraţie mai devreme de “teamă”, mai precis pentru a nu primi din start “obișnuitul verdict de antisemitism”. Sursa: FrontPress.ro

joi, 12 aprilie 2012

Vot obligatoriu

Legea care ii va OBLIGA pe romani sa mearga la vot a trecut tacit de Senat

autor: FrontPress 12.04.2012
“Votul este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români cu drept de vot”, scrie într-un proiect de lege depus în 2011 de deputaţii Tudor Ciuhodaru (UNPR, fost PSD şi PC) şi Mircia Giurgiu (independent, fost PDL), care prevede ca cei care nu îşi exercită dreptul de vot să fie amendaţi cu 1.000 de lei.  Proiectul a fost aprobat tacit de Senat, printre alte zeci de legi, din lipsă de cvorum, şi a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este forul decizional. Într-un punct de vedere trimis senatorilor, Guvernul reaminteşte că această lege contravine Constituţiei României, unde se arată că votul este un drept al cetăţenilor, nu şi o obligaţie. 
Cei doi deputaţi au propus ca cei care nu se prezintă la vot să fie amendaţi, în primă fază, cu 1.000 de lei. Apoi, la a doua abatere, o nouă amendă şi restricţionarea accesului la facilităţi fiscale, ajutoare şi indemnizaţii acordate de statul român. La a treia abatere, amenda se aplică din nou, doar că acum românul care nu votează va primi interdicţie să mai voteze vreodată.
“A fi un cetăţean al acestei ţări este un drept, dar şi o obligaţie”, consideră deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru, într-o declaraţie pentru Gândul. “Vreţi să se schimbe ceva în ţara asta? Aveţi dreptul şi obligaţia să vă prezentaţi la vot. Este un minim de implicare cetăţenească, ce nu costă nimic, dar care arată că putem să ne determinăm cu adevărat viitorul. Este singura şansă de a schimba ceva. Se creşte reprezentativitatea şi se elimină frauda electorală”, a mai explicat Ciuhodaru.
Întrebat dacă nu ar fi mai adecvat spiritului democratic ca cetăţenii români să fie lăsaţi să decidă singuri dacă votează sau nu, deputatul clujean Mircia Giurgiu a replicat, pentru Gândul: “Nu ar trebui lăsaţi să decidă, şi acum sunt lăsaţi să decidă şi nu participă la vot. Dacă nu participă, atunci o mână de oameni hotărăşte pentru ei. Avem parlamentar cu 34 de voturi, primari cu câteva zeci de voturi”. “Ar trebui să participe la acest exerciţiu democratic care a fost câştigat cu greu mai demult, şi acum din păcate tot mai puţini participă, pentru că sunt dezamăgiţi”, a mai spus Giurgiu.
“Cei care stau acum la guvernare au o reprezentativitate de 30-40%. După 1990, eu cred că ne-am dorit ca acest vot să-l putem face în mod real. La început trebuie şi o educaţie în acest sistem, dar când vom ieşi 100% la vot, va fi cea mai bună metodă prin care vor dispărea acea şpagă, mită electorală şi coţcării pe acest domeniu. Nu ne vor putea cumpăra pe toţi. Guvernanţii ăştia de 20 de ani se bazează că noi stăm acasă, ei cumpără nucleul dur şi nu se pune cu nimic în pericol continuarea funcţiilor”, susţine Tudor Ciuhodaru, el însuşi ales în sistemul electoral pe care doreşte să îl schimbe.
Mircia Giurgiu a explicat însă, pentru Gândul, că se aşteaptă ca la Camera Deputaţilor sancţiunile pentru românii care nu vor să îşi exercite dreptul de vot să fie îmblânzite: “La Camera Deputaţilor vor fi sancţiuni care să nu fie pecuniare. Să nu fie amendaţi aşa tare, dar măcar să li se atragă atenţia”. De Andrei Luca Popescu – Gandul

KOSOVO

KOSOVO intentioneaza sa trimita trupe de mentinere a pacii in Libia si Afganistan

autor: FrontPress 12.04.2012
Autorităţile din provincia separatistă Kosovo intenţionează să trimită trupe de menţinere a păcii în diverse zone de conflict, după ce SUA au anunţat că susţin aderarea statului artificial la UE şi NATO. Fondată în 2008, Forţa de Securitate a Kosovo (KSF) nu are statut oficial de armată şi se ocupă în prezent de operaţiuni de protecţie civilă şi asistă autorităţile în răspunsul la dezastre naturale şi la alte urgenţe. Anul acesta însă KSF va fi supusă unei restructurări iniţiate de guvern care va include viitoarea participare la misiunile străine de menţinere a păcii. Serbia nu recunoaşte “armata” kosovară, KSF fiind calificată de oficialităţile de la Belgrad chiar din ziua fondării drept o entitate ilegală şi paramilitară care doar a luat locul organizaţiei teroriste Armata de Eliberare din Kosovo (UCK).
“Posibilitatea ca KSF să se angajeze în misiuni umanitare şi de menţinere a păcii este mare, întrucât SUA şi celelalte ţări NATO au cerut participarea“, a declarat pentru Southeast European Times directorul de informaţii publice la Ministerul KSF,  Ibrahim Shala.
Înainte de a avea loc vreo misiune în străinătate, guvernul trebuie însă să adopte o nouă legislaţie cu privire la această chestiune. “KSF lucrează la proiectul de lege şi la documentaţia însoţitoare pentru a permite participarea la misiunile de menţinere a păcii, în cooperare cu ţările NATO şi cu prietenii noştri internaţionali”, a adăugat acesta. În plus, oficialul kosovar a adăugat că un pluton de 30 de soldaţi a fost trimis deja în Turcia pentru instruire.
Dintre statele din regiune, Albania şi Macedonia au trupe în Afganistan, iar Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina au trimis trupe în Afganistan şi Africa şi au participat la invazia condusă de SUA din Irak. Serbia, în baza poziţiei sale neutre, nu participă la misiunile conduse de NATO, dar are forţe de menţinere a păcii în Africa, în cadrul ONU şi UE.
“NATO este angajat în Libia şi Afganistan, iar Kosovo va fi invitat în aceste ţări. Libienii şi-au exprimat deja dorinţa de a coopera cu KSF datorită similarităţilor din structurile de securitate post-conflict. Libia din epoca Gaddafi a fost un partener militar apropiat al Serbiei şi acum doreşte să dezvolte legături mai strânse cu Kosovo, ceea ce arată cât de mult s-au schimbat relaţiile”, consideră Berat Bejtullahu, de la Centrul pentru Cercetarea şi Soluţionarea Conflictului din Pristina.
Din 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.
În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de circa 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro  

Fotbalul interbelic

FOTBALUL si POLITICA in perioada interbelica

autor: FrontPress 12.04.2012
În perioada interbelică, fotbalul era un sport popular care atrăgea mii de spectatori. Conform istoricului Peter J. Beck, regimurile totalitare din Germania și Italia și-au dat repede seama de potențialul propagandistic al succeselor pe plan sportiv. În scurtă vreme, și Marea Britanie a recunoscut valoarea pe care sportul o poate da imaginii naționale.
Într-un film mai vechi – Escape to victory – terenul de fotbal e folosit drept câmp de bătălie pentru dezbateri pe probleme politice și morale, subliniind modalitatea prin care un meci poate deveni ceva mai mult decât o ocazie sportivă. Filmul se concentrează asupra încercărilor germane de a dovedi valabilitatea teoriei superiorității rasiale a lui Hitler prin intermediul unui meci de fotbal din 1943 dintre o foarte atent aleasă echipă germană și o echipă Aliată compusă din prizoneri de război. Povestea filmului e pură ficțiune, însă trebuie ținut cont de faptul că, în perioada interbelică, fotbalul, ca și alte sporturi, fusese investit cu o semnificație politică, mai ales în cazul Italiei și Germaniei, unde organizațiile sportive erau încorporate sistemului guvernamental. Politizarea sportului în unele țări însemna că și în alte țări, în care sportul era independent, el nu putea rămâne la nesfârșit neatins de acest trend, mai ales dacă echipele naționale se întâlneau la evenimente internaționale precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială.
În acest context, au ieșit în evidență sporturi precum fotbalul, în lumina atracției pe care o exercita atât pentru participanți, cât și pentru spectatori. Astfel, în anii ’30, rezultatele meciurilor internaționale de fotbal au ajuns să fie interpretate de către guverne și media ca reflecție nu doar a calității talentelor sportive ale respectivelor țări, dar și a calității unui sistem socio-politic și ca demonstrație a puterii sale. De aceea, sportul a ajuns să fie o parte integrantă a mașinăriilor naționale de propagandă, și asta nu doar în regimurile totalitare. Există dovezi că guvernul britanic a conștientizat valoarea fotbalului ca parte a unui program mai vast de promovare a imaginii naționale atât pe plan intern, cât și pe plan extern.
Conform propagandei oficiale a statului nazist – reflectată în directivele date de principala organizație sportivă din Germania, Deutscher Reichsbund für Leibesübunge– gimnastica și sportul reprezintă o instituție pentru educarea trupului și o școală a voinței politice în serviciul Statului. În plus, apoliticii, așa-zișii gimanști și sportivi neutri, erau inimaginabili în statul lui Hitler.
În fața unei asemenea propagande, guvernului britanic i-a fost greu să rămână pasiv, astfel că sportul a fost integrat complexului de propagandă culturală dezvoltat în Imperiu, care promova principii precum dreptatea și corectitudinea. În mod evident, guvernele britanice au încercat să susțină că în Marea Britanie sportul și politica sunt două domenii independente unul de celălalt. Totuși, scara la care statul a intervenit în sport în Anglia nu se compară cu ce s-a întâmplat în Germania sau Italia.
Deși anii ’30 au atras interesul cercetătorilor din pricina interacțiunii guvernelor cu sportul, și deceniul anterior a fost martorul unor fenomene asemănătoare. După Primul Război Mondial, guvernele Aliate și organizațiile sportive din aceste țări i-au ostracizat pe foștii inamici – cu Germania în frunte, nu doar pe plan politic, ci și la nivelul contactelor sportive. Astfel, Germania nu a fost invitată să participe la Jocurile Olimpice din 1920 și 1924, iar Asociațiile de Fotbal din Marea Britanie au decis să nu mai joace deloc cu echipe din Germania.
Mijlocul anilor ’20 au adus o oarecare îmbunătățire a statutului internațional al Germaniei, grație aderării la Liga Națiunilor și semnării Pactului de la Locarno. Aceste schimbări de ordin politic au avut efecte și la nivelul dezvoltării legăturilor pe plan sportiv. În 1928, Germania participă la Jocurile Olimpice, iar spre sfârșitul deceniului numărul și frecvența meciurilor de fotbal dintre Anglia și Germania au crescut.
Astfel, relațiile externe pe plan sportiv ale Marii Britanie erau hotărâte la nivel central, de către guvern. De multe ori s-a întâmplat ca sportul să aibă de suferit atunci când politica decidea că anumite legături sunt sau nu de dorit. La fel cum în primii ani ai deceniului trei meciurile împotriva echipelor germane nu erau permise, în 1930 unei echipe venite din URSS i s-a interzis intrarea în țară din cauza temerilor că vizita va fi folosită de propaganda sovietică.
Pe parcursul perioadei interbelice, dar în special în anii ’20, izolaționismul caracterisc politicii externe britanice se reflecta și în lipsa de entuziasm privind meciurile jucate împotriva unor echipe străine. Această atitudine era încurajată de preocuparea pentru meciurile domestice, conservatorismul introvertit al Asociațiilor de fotbal din Regat, precum și de credința arogantă în superioritatea jocului britanic. Astfel, relațiile celor patru asociații de fotbal din Marea Britanie (ale Angliei, Irlandei, Scoției și Țării Galilor) cu FIFA, organizația internațională de fotbal, au fost tensionate de-a lungul perioadei interbelice. Cele patru asociații s-au retras din FIFA în 1920, au intrat din nou în rândurile ei în 1924, doar pentru a se retrage din nou patru ani mai târziu. Cele patru asociații, care au rămas în afara FIFA până după 1945, au refuzat să participe la Cupa Mondială în 1930, 1934 și 1938.
După un meci anglo-german jucat la Berlin în 1930, a fost aranjat un retur ce trebuia să aibă loc în decembrie 1935. Dar la acel moment venirea la putere a lui Hitler dusese la transformări importante în politica Germaniei, inclusiv în domeniul sportului. De aceea, spre sfârșitul anului 1935, guvernul britanic a fost supus unor presiuni pentru interzicerea viitorului meci. La baza acestor proteste au stat mișcările muncitorești și organizațiile evreiești, iar campania lor punea accentul pe excesele regimului nazist împotriva sindicatelor, partidelor politice și evreilor. Însă în cele din urmă guvernul britanic a hotărât să nu ia măsuri împotriva meciului sau intrării în țară a jucătorilor, oficialilor și suporterilor germani. Sir John Simon, Ministrul de Interne, a declarat atunci că Asociația de fotbal este „un organ independent… Cred că trebui să păstrăm în țara noastră tradiția ca evenimentele sportive să se desfășoare indiferent de problemele politice.”
Simon a pus accent asupra naturii private a unui meci aranjat de indivizi, nu de state, motivând astfel lipsa intervenției din partea guvernului. De fapt, el încerca să ascundă faptul că, în realitate, decizia guvernulu de a nu interveni a fost dictată de considerente politice. Spre exmplu, englezii erau conștienți de faptul că acestui meci i se acorda în mod deschis o importanță de ordin politic cu privire la evoluția relațiilor anglo-germane. Deși existau anumite riscuri, precum amenințările la adresa ordinii publice datorate demonstrațiilor antigermane, permițând desfășurarea meciului, Foreign Office-ul evita problemele și mai grave ce s-ar fi ivit dacă meciul era abandaonat. Această atitudine ar fi trezit probabil reacții ostile din partea Berlinului, ceea ce ar fi dus la compromiterea politicii britanice conciliante față de Germania. De Andreea Lupşor – Historia

miercuri, 11 aprilie 2012

Pepsi are substante din fetusi avortati

Stiati ca Pepsi are substante din fetusi avortati?

10/04/2012
by
Compania Pepsi, care va lansa un nou produs numit `Pepsi Next`, în următoarele săptămâni, incredibil sau nu, a declarat, cu o dezinvoltură ostentativă, că foloseşte FETUŞI AVORTAŢI pentru a întări savoarea şi aroma băuturilor sale. Această recunoaştere a stârnit valuri de indignare printre americani, sute de organizaţii începând o campanie de boicot al produselor Pepsi. În ciuda valurilor de indignare, Comisia pentru Securitate şi Schimb (SEC) aparţinând Preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a şocat întreaga opinie publică americană, declarând că folosirea celulelor din fetuşii avortaţi în băuturile Pepsi este o „afacere normală”, un fel de ordinary business.
Mai mult decât atât, într-o decizie din 28 februarie Comisia a aprobat folosirea rămăşiţelor fetuşilor avortaţi din clinicile americane de avorturi pentru cercetări şi pentru dezvoltarea unei substanţe care întăreşte aroma băuturilor Pepsi. Agenţiile umanitare, creştine sau de apărare a valorilor umane au ripostat catalogând această decizie ca o legalizare a canibalismului în Statele Unite.
Scrisoarea semnată de Avocatul Brian Pitko de la Biroul SEC a fost trimisă companiei şi în ea se aprobă folosirea rămăşiţelor umane provenite din avorturi pentru cercetare sau dezvoltare. Aceşti doi termeni permit deja folosirea pe scară largă a substanţelor din cadavrele de copii avortaţi pentru fabricarea băuturilor răcoritoare.
Debi Vinnedge, Director Executiv al unei organizaţii pro-viaţă, organizaţia care a deconspirat colaborarea dintre Pepsi şi Senomyx în folosirea fetuşilor avortaţi, a spus că a fost „îngrozită şi dezgustată de apatia şi nesimţirea companiei Pepsi şi a comisiei prezidenţiale a lui Obama”.
Sute de organizaţii din Statele Unite au chemat cetăţenii americani, în special creştini, să boicoteze total produsele Pepsi, deoarece folosirea rinichiului embrionic uman (HEK-293) pentru producerea aromelor pentru băuturi nu trebuie să devină o rutină pentru Pepsi.
Boicotul băuturillor de acest fel s-a extins deja în Canada, Germania, Polonia, Anglia, Irlanda, Scoţia, Spania, Portugalia, Australia şi New Zeelandă. În România, însă, nu se ştie aproape nimic despre acest subiect!
Stire preluata de pe forum.romedic.ro

Abuzuri STALINISTE

Abuzuri STALINISTE impotriva nationalistilor romani din Basarabia

autor: FrontPress 11.04.2012
Mişcarea Naţional-Creştină Noua Dreaptă, aduce la cunoştinţă tuturor membrilor şi simpatizanţilor, precum şi întregii societăţi civile din Republica Moldova, că asistam la o intensificare fără precedent a atacurilor impotriva conducerii şi membrilor activi ai MNC – ND, atât din partea serviciilor de securitate ale statului, cât şi din partea unor partide politice. 
Reprezentanţii structurilor de forţă, au efectuat, in mod ilegal, vizite la domiciliul membrilor Mişcării, supunându-i unei adevărate strategii a terorii, prin intimidarea lor şi harţuirea familiilor acestora, inclusiv telefonic. Prin exercitarea unor presiuni de sorginte stalinistă asupra conducerii unor instituţii de învăţământ, au fost exmatriculaţi o serie de membri ai Mişcării, iar liderul Filialei Ungheni a MNC-ND, Mihai Goian, a fost concediat abuziv din functia de controlor-revizor a SCFR. Folosind strategiile de dezinformare de tip KGB, in presa din Republica Moldova au fost aruncate informaţii mincinoase privind activitatea mişcării şi conducerea acesteia, fiind create bloguri anonime cu scopul de a defaima imaginea organizaţiei şi a liderului MNC-ND Sergiu Laşcu. Totodată, folosind mijloacele mass-media, pe data de 7 aprilie 2012 au fost plasate materiale neverificate, anonime, care conţin informaţii vadit mincinoase despre Mişcare şi liderul ei, şi care susţin că MNC –ND a fost creată de ideologul PCRM Mark Tkaciuk, iar preşedintele mişcării – Sergiu Laşcu a fost în 2002 membru şi unul din conducătorii partidului naţional bolşevic, în pofida faptului ca în perioada respectivă liderul Mişcării era elev de liceu.
La fel, fortele antiunioniste, ghidate de la răsărit, folosindu-se de unul din pionii sai, Iacob Lefter, care, împreună cu alţi provocatori, la comanda securităţii şi personal a lui Vladimir Ţurcanu, fost lider şi deputat al PCRM, au arborat pe 7 aprilie 2009 drapelul UE şi al României, au lansat declaraţii şi informaţii mincinoase pe portalul de ştiri union.md. Astfel, liderul Mişcării Sergiu Laşcu este acuzat că a fost împlicat în actiunile Securităţii din cladirea Preşedinţiei de la Chişinău, înclusiv în arborarea diversionistă a Tricolorului Românesc pe clădirea Preşedinţiei, fapte pentru care ar fi cercetat în acest dosar, alături de alte persoane. Aceste declaraţii nu au un alt scop decât defaimarea imaginii publice a liderului Mişcării, Sergiu Laşcu, mai ales că acesta nu figurează în dosar nici ca bănuit, nici ca martor.
Reamintin că acest atac impotriva Miscării Naţional-Creştine Noua Dreaptă este doar ultimul dintr-o intreaga serie de acţiuni îndreptate împotriva organizaţiei de către unii reprezentanţi ai serviciilor secrete, urmaşi ai maşinăriei KGB-ului sovietic, vinovata de moartea a sute de mii de românii basarabeni. Astfel:
2009 – MNC-ND şi liderul sunt acuzati de legături cu serviciile secrete române, mass-media comunista minţind cu neruşinare ca membrii ai mişcării sunt pregătiţi în tabere speciale ale serviciilor secrete româneşti din munţii Carpaţi;
2009 – MNC – ND este acuzată de implicare in organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009;
2010 – Sergiu Laşcu este acuzat că ar fi agent al serviciilor de securitate moldoveneşti, iar că în spatele miscării ar sta Vlad Filat;
2010 – MNC-ND este acuzată că este o organizatie-paravan a Partidului Liberal şi personal a fostului preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu;
2010 – MNC-ND şi liderul acestia, Sergiu Laşcu, sunt acuzaţi de legături strânse cu Liga Tineretului Rus din Republica Moldova si organizatiile neo-naziste ruseşti;
2011 – de la tribuna Parlamentului de la Chişinau, Procurorul General al Republicii Moldova, încălcând prezumţia de nevinovăţie, a declarat că Sergiu Laşcu este vinovat de dezordinea în masă din 07 aprilie 2009. Acestă declaratie a avut loc pe 15 aprilie 2011, in conditiile in care sentinţa judecătorească a fost pronunţată în data de 02 iunie 2011, ceea ce denotă faptul că procesul judiciar a fost influenţat de anumite forţe politice, interesate sa musamalizeze acest caz. În acest moment, Sergiu Laşcu este persoana care a primit cea mai aspră pedeapsă pentru evenimentele din 7 aprilie 2009 (20.000 lei amendă penală), în ciuda faptului că Procuratura Republicii Moldova nu a prezentat probe şi dovezile implicării acestuia în acte de violenţă şi vandalism, iar martorii acuzării sunt doar poliţiştii care nu au confirmat în judecată declaraţiile sale. Mentionam ca dosarul se află si astăzi în instanta de judecată;
2011 – Sergiu Laşcu este acuzat, fara dovezi, că este agent al serviciilor secrete ale Republicii Ucraia;
2011– Sergiu Laşcu şi MNC-ND sunt acuzaţi de legături cu serviciile secrete ale regimului separatist transnistrean;
2012 – MNC –ND este acuzată că ar fi o creaţie a lui Mark Tcaciuk, iar Sergiu Laşcu este catalogat drept agent al serviciilor secrete a Federaţiei Ruse, fiind invinuit că în anul 2002 (în timp ce era elev la liceu) ar fi fost unul din liderii Partidului Naţional Bolşevic.
Devine tot mai clar că împotriva Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă este desfăşurată o campanie de defaimare a imaginii, fiind implementat un plan complex de distrugere al MNC-ND. Acuzatiile absurde la adresa lui Sergiu Laşcu fac parte dintr-un plan de nimicire, inclusiv fizică, a unei persoane care, în pofida opozitiei tuturor duşmanilor românismului din Basarabia, a reuşit să formeze, impreuna cu alti patrioţi români, o structură naţionalistă şi unionistă în Republica Moldova. Mai mult, Sergiu Laşcu, în calitatea sa de Prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Român şi Copreşedinte al Consiliului Unirii, reprezintă un pericol nu doar pentru duşmanii românismului şi unionismului, dar şi pentru unii reprezentanţi marcanţi ai actualei aliante de la guvernare.
Menţionăm că MNC-ND dispune de informaţii potrivit cărora Serviciul de Securitate şi Informaţie al Republicii Moldova pregăteşte o noua lovitură de imagine împotriva Mişcării prin difuzarea, tot sub paravanul anonimatului, a unor materiale false ce vizeaza membrii marcanţi ai MNC-ND, precum şi conducerea Partidului Naţional Român şi a Consiliului Unirii din Republica Moldova. Biroul de presa al Miscarii National Crestine – Noua Dreapta

Corect ?????

Tu esti corect politic?

autor: Ursu 11.04.2012
Am auzit că, din cauza corectitudinii politice, o să ajungem să nu mai putem pronunţa titlul celebrei nuvele a lui Mircea Eliade, “La Ţigănci”. Va trebui să-i zicem… “La Doamnele Rrome”. Altfel, se va umfla aorta vreunui ONG specializat în vânătoarea de “rasişti” şi o să ne trezim traşi în ţeapă la consiliul discriminării. Sau cum i-o zice.
Nici cârciumilor nu le mai poţi spune după faimă – “La mâţu’ chior”, “Căţeaua leşinată”, “Pisica cu cinci craci”, “La coada ursului beţiv” –, fiindcă te află amicii doamnei B. Bardot şi pun protecţia animalelor să te hăituiască prin cartier.
Să lucrezi la două capete, la derută, şi să te lauzi că ai băut o bere rece la “Ultimu’ leu”? Bagi în priză şi Banca Naţională (că atentezi la… demnitatea monedei), dar şi Asociaţia Apărătorilor de Feline Africane, cu sediul central la Beiuş, că subminezi monarhia leonină.
Să-i spui florii galbene, de care sunt câmpurile pline primăvara, “băşina porcului”? Doamne-fereşte! Organizaţia Exportatorilor de Cârnaţi din Ghelmegioaia, judeţul Mehedinţi, va sesiza forurile internaţionale că atentezi la pudoarea purtătorilor de rât, iar Comunitatea Culegătorilor de Muşeţel şi Romaniţă te va da în judecată că denigrezi superba floare.
Pentru “afirmarea” de bancuri cu blonde, olteni, popi, poliţişti, şoferi şi alte categorii… umoristice, ne vor aştepta ani grei de puşcărie. Aşa că să ne simţim liberi cât se mai poate. Dar se mai poate? De Robert Serban - Ora de Timis

Betivii vor plati

BETIVII vor suporta 30 la suta din costul spitalizarii

autor: FrontPress 11.04.2012
Consumul de alcool în exces de către o parte importantă a populaţiei este un real pericol pentru viitorul biologic al oricărei comunităţi. Acest flagel a cunoscut o dezvoltare alarmantă după 1989, românii fiind printre cei mai mari băutori din Europa. Având în vedere acest lucru, este lăudabil faptul că propunerea legislativă potrivit căreia asistenţa medicală acordată în cazuri de intoxicaţie etilică acută se suportă de către asigurat, în proporţie de 30 la sută, a fost adoptată marţi, chiar şi tacit, de către Senat.
Potrivit propunerii de lege pentru modificarea şi completarea art. 237 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iniţiate de Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, în cazul în care asiguratul nu achită suma care îi revine, atunci acesta are obligaţia de a efectua 50 de ore de muncă în folosul comunităţii, scrie Jurnalul Naţional.
În expunerea de motive a proiectului de lege se precizează faptul că tratarea cazurilor de etilism acut în urma intoxicaţiilor cu alcool implică costuri ridicate pentru unităţile sanitare.
Propunerea legislativă a primit un raport de respingere din partea senatorilor din Comisia pentru sănătate, pe motiv că iniţiativa nu face referire şi la acele cazuri de intoxicaţie etilică involuntare, care “nu presupun culpa persoanei în cauză”. Senatul a adoptat propunerea de lege în forma iniţiatorului, aceasta urmând să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.
Beţivii Europei? 
Potrivit Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT), citată de Mediafax, nu mai puțin de 2 milioane de români consumă alcool în exces. Aceeași sursă indica anul trecut că până la 20 la sută dintre persoanele care se adresează unui medic de familie şi până la 40 la sută dintre pacienţii secţiilor de medicină generală şi chirurgie, fără diferenţe semnificative între specialităţi, „au consumul de alcool la originea cererii de asistenţă medicală”.
România este pe locul doi în Europa la „binge drinking” – o formă episodică de consum excesiv de alcool şi reprezintă un factor de risc pentru suicid, se asociază cu deteriorarea relaţiilor sociale, accidente, încălcarea legii (în special, vandalism şi violenţă). Circa 39% dintre consumatorii de alcool din România au această problemă. În Irlanda, țara aflată pe primul loc la acest capitol, procentul este de 44%, iar în Germania și Austria, aflate pe locul 3, procentul este de 36%. Sursa: FrontPress.ro

Naomi

Naomi va putea participa la Miss Univers. “Femeile” transgender, admise la celebrul concurs de frumusete

autor: FrontPress 11.04.2012
Concursul de frumuseţe Miss Universe şi-a modificat regulamentul pentru a permite “femeilor” transgender să participe la toate competiţiile sale, începând din 2013, au anunţat organizatorii evenimentului şi reprezentanţii organizaţiei Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). Decizia anunţată marţi a urmat după ce în presa internaţională au apărut numeroase articole care criticau descalificarea concurentei canadiene Jenna Talackova, de 23 de ani, care trebuia să participe la finala concursului Miss Universe Canada, întrucât organizatorii au considerat că aceasta nu este o persoană care “s-a născut în mod natural femeie”. 
Jenna Talackova a devenit “femeie” după o intervenţie chirurgicală de schimbare de sex la vârsta de 19 ani. Cu toate acestea, din cauza presiunilor, a fost readmisă în finala competiţiei canadiene, la intervenţia omului de afaceri Donald Trump, care deţine compania ce organizează concursul Miss Universe. Într-un interviu, modelul a povestit că se simţea femeie încă de la vârsta de 4 ani. Ea a adăugat că a început tratamentul hormonal la vârsta de 14 ani iar cinci ani mai târziu a fost supusă şi intervenţiei chirurgicale. Talackova are paşaport canadian, permis de conducere şi alte documente care o identifică ca fiind “femeie”.
Conform Mediafax, în urma consultărilor cu reprezentanţi ai organizaţiei GLAAD, organizatorii concursului Miss Universe “au discutat despre introducerea în regulament a unei clauze, care va permite femeilor transgender să se prezinte la startul sezonului din 2013, ce va debuta în această toamnă, perioada în care au loc primele etape ale concursului în toate ţările din lume”, au precizat cele două organizaţii într-un comunicat comun.
Prin această modificare de regulament, Miss Universe se alătură altor grupuri, asociaţii şi organizaţii care au luat deja atitudine împotriva discriminării “femeilor” transgender, precum organizatorii Jocurilor Olimpice, asociaţia Girl Scouts of America şi producătorii show-ului de televiziune “America’s Next Top Model”.
Etapele naţionale ale acestui concurs au loc peste tot în lume în această perioadă, iar concurentele declarate învingătoare vor participa la finala concursului Miss Universe din 2012, care va avea loc în a doua jumătate a acestui an. Sursa: FrontPress.ro

Criminalii ne sunt exemplu


CRIMINALII NE SUNT DATI DREPT EXEMPLU DE URMAT

De cand a ramas insarcinata  studenta criminala, care si-a transat clientul, la toate televiziunile numai despre asta se discuta. Mai ales de cand traficantul cu care a ramas gravida(?)in  puscarie, recent eliberat dupa 10 ani din parnaie, a anuntat ca o ia de nevasta. Toata saptamana am fost anuntati ca, azi  urmeaza nunta si cum se va desfasura. Azi am fost agasati de faptul ca familia a venit la nunta, cate 5 persoane de la fiecare mir. Ca mireasa nu are voie in puscarie cu verigheta, ca tortul a fost facut pe gustul ei. Toti invitatii la nunta, 10 persoane veneau veseli (ca la nunta) cum ca sunt castigatori. Nu inteleg ce inseamna asta, este o nota de 10 criminalitatii?
Familiile mai ales a ei au fost multumiti de felul cum s-a desfasurat ceremonia casatoriei. Rochia miresei a fost albastra, a fost anuntat meniul si dupa nunta urmeaza sa primeasca 8 litri de suc si 48 de ore de sex.  CATE TINERE DIN ROMANIA, CARE NU SUNT CRIMINALE, AU PARTE DE ASA UN MARE FESTIN, DREPT MULTUMIRE CA A FACUT O CRIMA ORIBILA? SI TOATE ASTEA LE PLATIM NOI, POPORUL ACESTA AMARAT CARE NU ARE NICI DUPA CE BEA APA.
La mai mare perfectiune. Urmatoarea studenta prostituata, sa-l faca pe client si mai maruntel ca sa  devina vedeta si sa ne oripileze  ani in sir. Ca de abia mai uitasem de aceasta crima monstruoasa.
 Dar  pentru interesele cine stie cui se indobitoceste acest popor? Imi aduc aminte si de o mulatra ca zicese ca a fost violata(?), a ajuns diva. Cred ca aceste porcarii sunt regizate de cineva din umbra interesat in a distruge si ultima urma de moralitate din viata noastra de zi cu zi.
Dar exemplele sunt nenumarate si problemele tarii sunt mari. Suntem cu un picior in prapastie noi ca neam,  dar suntem atrasi in tot felul de nelegiuiri date, ca exemplu de  realizare in viata.
Iar spun, CURAJ, SA ALUNGAM ACESTE BESTII DIN TARA NOASTRA CA, DACA II BAGAM LA PUSCARIE TOT PE NOI NE COSTA. UITATI CA PUSCARIASII, CRIMINALII,TRAIESC MAI BINE CA NOI DE O MIE DE ORI??? Parca 28 de milioane se cheltuiesc lunar cu un puscarias, pe cand un roman care munceste primeste 6 milioane. Este drept? Dar pedeapsa cu moartea pentru criminali unde este?  Dar daca era pedepsita astfel aceasta criminala, mai traiam noi palpitatiile unei nunti  in  puscarie de invidiat, pe banii nostrii?