Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 24 martie 2012

Securism de grota


autor: FrontPress 24.03.2012
”Securism după comunism” se numeşte articolul pe care l-am publicat în mai 2005, în Gândul. Prin persoana lui Traian Băsescu, Securitatea îşi lua revanşa la 15 ani de la înfrângerea ei de către activiştii PCR.
Nu deţin date în legătură cu raporturile lui Băsescu T. cu Securitatea. Dar de 7 ani încoace trăiesc într-o Românie condusă după cele mai clare năravuri, reflexe, trucuri, diversiuni şi subversiuni securiste.
Una dintre acestea este insinuarea apăsată ca ştii mult mai mult decât spui, că stăpâneşti informativ subiectul, că n-are nimeni nici umbra unei şanse să-ţi ascundă ceva. Ea era folosită în înfruntările unu la unu, sau mai mulţi contra unu, în interogatoriile urmărind ”spargerea”, frângerea psihică a celui anchetat: ”n-are niciun rost, ştim şi cât lapte ai supt de la mă-ta”. Dar niciodată un securist autentic, ca de altfel orice ofiţer de serviciu secret serios, nu foloseşte această metodă în declaraţii publice.
T. Băsescu o face – începând cu mai 2005, după întoarcerea jurnaliştilor răpiţi în Irak, când a susţinut în faţa naţiunii un soi de show securistic sub refrenul; ”’Ce nu ştia Omar Hayssam…”, întru slava inforrmativă a Serviciilor magistral conduse de el. La capătul nenumăratelor scenete de acest fel care au urmat – ”Vă spun că urmează dosare grele!”, ”Fiţi atenti ce vorbiţi la telefon, domnilor miniştri!”, ”Ponta are ceva în trecut. Ce? Întrebaţi-l pe el!” etc – se află zicerea de azi a securistului pârât Băsescu, cum că Boldea e în Kenya şi că îl va găsi, el, Traian Băsescu ”şi în gaură de şarpe”’.
Într-adevăr, volubilul Boldea se adăposteşte într-o gaură, dar nu de şarpe, ci în gaura din obrazul României. O gaură confortabilă, cu toate dotările, de unde a sunat-o pe jurnalista Clarice Dinu la Gândul. Am fi la fel de penibili ca preşedintele şi procurorii dacă ne-am apuca să analizăm pe text ce i-a debitat – indubitabil e doar faptul că Boldea îşi bate joc de autorităţile statului român până la cel mai înalt nivel, cel al securismului omnipotent al d-lui Băsescu.
Dar se pare că nici chiar marele manipulator nu îşi controlează toate exprimările. Căci ce-a spus despre procurori e teribil. Lăsând-o într-un ofsaid imens pe procurorul general Codruţa Kovesi, care, zile în şir, n-a făcut decât să-şi ”apere structura”, potrivit unei expresii folosite de predecesorii ei ceauşişti, T. Băsescu a afirmat despre procurori că au greşit şi că sunt ”obosiţi”. Mai puţin rău era să spună că Boldea ar fi fost înţeles cu dna Kovesi şi cu procurorul de caz, căci, în limbajul cetăţeanului obişnuit, când spui despre cineva cu o profesie ”tare”, cu muncă de răspundere, ”E obosit, săracu!…”, asta înseamnă că s-a tâmpit, că a luat-o razna. E mai rău decât o crimă, e o greşeală, zice un citat clasic.
Fie că Boldea se întoarce, fie că mai stă pe-afară, ne scufundăm cu toţii în grotesc, căci pata de pe obrazul României, după ce s-a transformat în gaură, acum e grotă. De Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul

Macelarii condamnati la moarte

In Bucurestiul de altadata, MACELARII care mareau pretul carnii erau condamnati la MOARTE!

autor: FrontPress 24.03.2012
În Bucureştiul de altădată negoţul cu carne era una din meseriile de bază, iar măcelarii aveau de multe ori o responsabilitate uriaşă în faţa domnului ţării. Dacă astăzi preţurile produselor alimentare de bază sunt reglementate atent şi sunt supuse unor rigori stricte, în Bucureştiul de altădată legea era a celor puţini. 
Preţul cărnii a dat de furcă unor măcelari care au încercat să câştige mai mult decât „era dat”. La sfârşitul secolului 18, constatându-se că unii măcelari au ridicat nejustificat preţul de vânzare al cărnii, sub pretextul că vitele s-au scumpit, stăpânirea oraşului a stabilit un nart (preţ maximal fixat în trecut de autorităţi pentru vânzarea anumitor mărfuri de primă necesitate). Cei care nu-l respectau erau pedepsiţi, iar unii riscau chiar ca domnul să poruncească „să se pedepsească până la moarte”.
Unii măcelari nu s-au mulţumit de câştigul pe care îl obţineau cu preţul impus şi au refuzat să mai aprovizioneze prăvăliile cu carne. S-au produs nemulţumiri şi reclamaţii chiar şi din partea celorlalţi măcelari, fapt care l-a obligat pe şeful poliţiei să aducă la cunoştiinţa domnului ţării această situaţie.
Coleg de breaslă, dar până la bani
Astfel, la 17 aprilie 1794, Marele Agă (şeful poliţiei Capitalei) trimite către domnul ţării o scrisoare unde arată că fraţii Pătraşco, Şerban Surche şi Ştefan, fiul lui Zamfir, Anastase Cureman, Petre Epure şi Dumitru Grăţoiu „de la Paşti şi până acum, nicicum n-au vrut ca să aducă vită ca să taie la scaune (măcelării)…precum au tăiat şi mai dinainte, care fiind împotriva poruncilor măriei tale, aduce împiedicare şi celorlalţi ce acum taie”.
Nici ceilalţi măcelari nu au fost de acord cu ce-au făcut cei şapte „nelegiuiţi” şi au trimis şi ei o plângere către domnul Alexandru Moruzi. Aceştia cereau „să se pedepsească şi să fie siliţi de a tăia la fel cu dânşii”.
Răspunsul domnului Moruzi a fost ferm şi cei şapte au fost trimişi la ocnă, iar din acel moment măcelarii nu au mai avut curajul să nu mai aducă suficientă carne în prăvăliile lor. Iată porunca pe care domnul ţării a dat-o împotriva măcelarilor: „dumneata vel agă, fiindcă într-atâtea rânduri s-au dat poruncile domniei mele straşnice măcelarilor, şi li s-au dat hotărârea domniei mele la toţi şi de faţă prin cuvânt, că au să se pedepsească până la moarte, şi după toate acestea iarăşi sunt nepăsători, îţi poruncim dară, ca să orânduieşti zapciu să prindă pe aceşti lude şeapte, şi aducându-i în pază, să-i faci teslim (predare) la puşcărie, de unde poruncim ca să facă carte dmoniei mele de a să trimite la pcnă, de această dată, spre pilda şi învăţătura celorlalţi”. De Ionuţ Ungureanu – Historia

Turcia persecuta crestinii !!!

Turcia in topul tarilor care persecuta crestinii

autor: FrontPress 24.03.2012
Turcia, un aliat cheie al Statelor Unite în războiul împotriva terorii, a fost catalogată de Comisia Americană despre Libertatea Religioasă (USCIRF) ca fiind pe lista ţărilor fără libertate religioasă, alături de Iran, Irak, Coreea de Nord, cunoscute ca fiind „axa răului” de către fostul preşedinte american George W. Bush.
În ultimii ani, Turcia a fost încadrată în ţări sub observaţie în ceea ce priveşte libertatea religoasă, acum ultimul raport care acoperă perioada 1 aprilie 2011 şi 29 februarie 2012 a plasat Turcia pe lista ţărilor care necesită grijă specială datorită limitărilor sistematice ale libertăţilor religioase.
Turcia face parte acum dintr-un club select al persecutorilor religioşi alături de Tadjikistan, Myanmar, Egipt, Eritrea, Nigeria, Pakistan, China, Arabia Saudită, Sudan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Vietnam.
Principala cauză pentru o asemenea degradare de rating al libertăţii religioase este oprimarea sistematică a minorităţii creştine ortodoxe, care este discriminată prin lege şi persecutată tacit dar evident.
Atitudinea religioasă în Turcia este foarte conservatoare, 59% dintre turci considerând că non-musulmanii nu ar trebui să aibă voie să se întrunească sau să publice cărţi.
Organizaţia Open Doors USA, care expune persecuţia şi face presiune asupra guvernelor occidentale pentru o atitudine fermă împotriva persecutorilor, a plasat Turcia pe locul 31 într-o listă de 50 de ţări care persecutează sever pe creştini. De Pr. Ioan Valentin Istrati – Doxologia

vineri, 23 martie 2012

Avem nevoie de o revolutie adevarata, cu orice pret !!!


Nu stiu daca cineva zdravan la cap, in tara noastra mai ia in serios  zoaiele, pe care le scot pe gura stapanii nostrii.
 Daca nu ar fi fost vorba de noi toti, nici nu mi-ar fi pasat. Dar asa.... Doamne ce  nemernici  sunt stapanii si ce prostii suntem noi slugile lor, saraciile lor de care le este scarba.
Sunt sigura ca nu intelegem toti ce ni se intampla.
Daca opozitia castiga alegerile pe muchie de cutit(cu acceptul lui Satana),  nu ma gandesc decat la partea pozitiva ca nu vor indrazni sa duca mai departe aceste  asalturi criminale impotriva noastra. Macar ca nu stiu ce sorti de izbanda ar avea corectarea nedreptatilor.
Daca eram mai tanara si mai sanatoasa plecam  unde vedeam cu ochii:(((.
Ma cuprinde cateodata o deznadejde "incomesurabila" si insuportabila:(
Vai de tinerii si copii acestei tari. Cand ii vad imi dau lacrimile de necaz ca, nu se poate face nimic pentru  un viitor mai bun macar pentru ei, daca pentru noi nu mai este nimic de facut. Nu vom  progresa la voturi pana cand si ultimul  om din varful muntelui nu va intelege ca are si el o responsabilitate, nu numai sa dea graunte  gainilor din batatura. Daca el duce aceeasi viata in saracie lucie, de sute si mii de ani crede ca asta este adevarata fericire. Sa  mananci un ou proaspat in fiecare zi, sa mulgi vaca si sa tai porcul de Craciun. Daca statul ii mai da si 350 de lei pe luna este supermultumit. Si cu asta basta. El nu da mare importanta politicii si astfel nu da nici o sansa inaintarii Romaniei spre progres.
In toata istoria omenirii, o mana de intelectuali la momentul potrivit  au dat o lovitura regimului trecut si au carmit imediat pe drumul cel bun. Dupa aceea s-au luat dupa ei si "prostimea" cum se zice. Si asa s-a mers inainte si s-a dat cu piciorul vechilor structuri. Si uite asa s-a luat mereu totul de la inceput.
Acest fagas a fost curmat la mijloc  in dec. 1989, cand drumul bun pe care pornisem a fost intrerupt de esalonul 2 care s-au regrupat urgent si au pus din nou mana pe putere. Revolutia noastra s-a transformat astfel in lovitura de stat. Daca de buna voie nu vor sa plece de la butoiul cu miere, numai printr-o lovitura de stat cat mai putin sangeroasa, scapam de toti acesti bicisnici, care trebuiesc executati si incarcerati, caci astfel scot capul iarasi si  va curge iar sange degeaba.
Stiti zicala de atunci : "la vremuri noi, tot noi". 

Smecher mic

Tinem cu patronii, nu cu cersetorii !


Marea Britanie: ținem cu patronii, nu cu cerșetorii!

Posted on 23 martie 2012
0

George Osborne: “ținem fără rușine cu firmele”. YES!

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii a spus-o pe față, când a prezentat noul buget al tarii. Si de ce s-ar fi ascuns? Rușinos e sa ții cu cerșetorii, cu asistații social. Rușinos e sa iei din banii celor care duc economia in spate, care se lupta cu criza – si sa-i dai unor putori, unor incompetenți, unor ratați care n-au reușit nimic in viața lor. Si nici nu vor reuși vreodată.
Începând din 2012, începând de azi chiar, Marea Britanie renunța la statul social. Am mai spus asta: pe viitor vor fi doar doua feluri de oameni: cei rentabili si cei morți. Ascultați-l pe Osborne, cu o declarație gen Margaret Thatcher:
“Acest buget răsplătește munca. Marea Britanie își va câștiga pe merit locul in lume. Nu exista alt drum pentru ieșirea din criza. Acest buget sprijină familiile care muncesc si pe cei care își caută de lucru. Sprijină fără rușine afacerile si e de partea ambițiilor, a celor care vor ceva mai bun pentru ei înșiși si pentru familiile lor”.

Odată cu declarația lui Osborne, călcarea in picioare a sărăntocilor devine politică de stat in Europa.
Socialismul a adus Europa in pragul falimentului!

Situația economica a Marii Britanii este dezastruoasa.
 • Datorie externa: 2 trilioane USD (79.5% din PIB)
 • Cheltuieli bugetare: 1.2 trilion USD
 • Venituri bugetare (inclusiv împrumuturi): 1 trilion USD
 • Exporturi: doar 495 miliarde USD.
 • Deficit: 8.8%.
(Sursa: CIA)

Am precizat exporturile, pentru ca George Osborne însuși a zis ca ele sunt singurul venit real al unei tari in acest moment (exact cum am zis si noi pe acest blog). PIB-ul include împrumuturile, deci raportarea datoriei la PIB păcălește oamenii si le da o falsa senzație de siguranța.
In realitate, situația e mult mai grava. Chiar daca Marea Britanie taie pe loc cheltuielile bugetare la nivelul veniturilor (deci taie 200 de miliarde USD pe an: enorm) si chiar daca oprește orice împrumut, tot ii vor trebui circa 10 ani, sa își plătească datoriile si sa iasă din criza. Timp in care suferințele populației vor fi teribile. Iar Marea Britanie e o tara puternica, cu piețe de desfacere mari si cu o poziție solida in comerțul internațional. De România cea mica si proasta, ce sa mai vorbim?
Deci, pentru englezi, următorii 10 ani vor fi de iad. Pentru români însa, iadul va dura cel puțin un secol.
Cine vor muri primii de foame?

Asistații social si pensionarii. Aici George Osborne e foarte clar.
Pensiile: începând din acest an, pensiile sunt înghețate. Indiferent de inflație, pensiile vor rămâne la aceeași suma. Adică, de fapt, vor scădea in permanenta (ca inflație, nici o grija, va fi din belșug in toata Europa).
Șomajul si ajutoarele sociale: in trecut, daca n-aveai de lucru, statul social iți dădea bani, pana găseai ceva…pe măsura. Pe care “măsura”? Cine stabilea “măsura”? Pai tot tu! Daca nu-ti plăcea salariul sau mutra patronului, refuzai sa te angajezi si nici o problema: banii iți veneau in continuare acasă. Daca nu vroia sa-ti dea bani de bunăvoie, Statul ii lua cu forța din buzunar si avea grija sa ajungă tot la tine. Al dreacului capitalist, îndrăznește sa te pună la munca!

Ei bine, povestea cu “măsura” si ajutorul social s-a cam terminat. Indiferent ca ti se oferă 1 euro pe luna, ești obligat sa accepți. Daca refuzi, adio șomaj sau ajutor social. Mori de foame, putoare socialista!
Ah, ce-mi place criza asta!
“Privatizam tot, externalizăm tot!”

Marea Britanie avea oricum un sector privat mult mai puternic decât restul Europei sociale, ca Franța sau Suedia (de aceea o sa si scape mai repede din criza). Iar acum, guvernul Cameron distruge complet monopolul statului asupra serviciilor publice. David Cameron a prezentat in Parlament cel mai ambițios plan de reforma din ultimul secol. Iată câteva exemple (șocante pentru socialiști):
 1. Privatizarea Politiei: am mai vorbit de asta. De cate ori nu i-ați auzit pe imbecilii de stânga făcând pe savanții: nu se poate, domne’, sa externalizăm totul…uite, Politia nu poate fi privatizata. Ba uite ca se poate, dobitocule: David Cameron unveils plans to privatise parts of police service (Daily Mail).
 2. Privatizarea sănătății: competiția e buna. Monopolul statului in sănătate a dus, in orice tara, la servicii mizerabile si exagerat de scumpe. Pai ia sa concureze spitalele intre ele si sa înceapă sa atragă bolnavii! (BBC: David Cameron: End state monopoly over public services).
 3. Privatizarea drumurilor: drumurile costa bani. Banii vin de la firme. Pai de ce sa plătească o firma, ca sa se plimbe toți cerșetorii? Ia mai bine sa plătească fiecare, pentru ce folosește! Privatizarea drumurilor, exact asta înseamnă: bariere cu plata, unde bagi moneda si ești liber sa folosești drumul. Minunat! N-ai monede? Pai muncește, putoare socialista: roagă-te in genunchi la un patron sa te angajeze si o sa te poți plimba cat vrei. (The Guardian: David Cameron unveils plan to sell off the roads).
Marea Britanie, noul paradis fiscal al Europei.

Taxe mari înseamnă economie distrusa. Înseamnă preturi mari, produse nevândute, firme necompetitive. Taxe mari înseamnă socialism. Nici o tara nu-si va reveni din criza fără tăieri de taxe. Guvernul britanic a înțeles asta, iar George Osborne a spus clar in Parlament: Marea Britanie va deveni din acest an, cel mai bun loc din lume unde merita sa faci afaceri. La concurenta deci cu Hong Kong, Singapore, China.
Iar anunțul tăierilor de taxe, deja a avut efecte: analiștii prevăd o ușoara revenire economica in acest an, iar pe Bursa investitorii își recapătă încrederea (The Independent: George Osborne hopes ‘tax cut’ can propagate shoots of recovery).
Bravo, Osborne!
România, iadul fiscal al Europei.

România e cea mai buna dovada de imbecilitate socialista: de trei ani de zile creste taxele si impozitele in permanenta, ba chiar inventează unele noi (impozitul forfetar). Adică exact invers decât reformele din Marea Britanie, Bulgaria, Polonia sau Georgia.
Rezultatul? Aceia ies din criza, România se afunda si mai mult. Firmele private fug din România ca din iad. Investițiile străine au scăzut de la 9 miliarde, la 1 miliard de euro. 200,000 de firme s-au desființat, iar 22,000 s-au mutat in Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, sau in alte paradisuri fiscale. Si firme mici, si firme mijlocii, si firme mari (Nokia, Colgate, Coca Cola, Kraft Foods, iar Dacia va produce noul automobil in…Maroc).
Ce au înțeles din asta politrucii români? Sa crească in 2012 salariile bugetarilor si sa mențină in schimb CAS-ul la nivelul insuportabil, care a blocat economia. Ha! Si atenție: absolut toate partidele fac exact aceleași promisiuni populiste. Si PDL, si PNL (de comuniștii lui Iliescu din PSD, nici nu mai vorbesc).
Ce dovada mai buna vreți ca in România nu exista partid de dreapta? Nu exista nimeni ca Osborne si Cameron; nimeni care sa-si ia inima-n dinți si sa distrugă statul social; nimeni care sa salveze aceasta tara din groapa cu rahat roșu si comunist, in care se îneacă de 60 de ani.
România e moarta. Un capitol încheiat. Iar daca trăiți in România, morți sunteți si voi, dragi cititori. Socialismul v-a omorât.
Nu poți sa ai o țară puternică, făcuta din oameni slabi.
Citește si:

Manifest britanic pentru dezastrul României

PDL sa plece. Iar PSD si PNL sa nu mai vina.

Interzicere

Tema interzicerii celui mai mare partid NATIONALIST din Germania discutata din nou de autoritatile “democrate”

autor: FrontPress 23.03.2012
Conform publicaţiei Der Spiegel, serviciile secrete ar avea infiltraţi în rândurile Partidului Naţional-Democrat German (NPD) în jur de 130 de informatori activi, dintre care 10 ar deţine poziţii de conducere. Cu toate acestea structurile de securitate au început demersurile necesare pentru a stopa plata acestor persoane, pe fondul pregătirilor pentru o nouă tentativă de scoatere în afara legii a celui mai mare partid naţionalist din Germania, care funcţionează încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale.
Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a NPD-ului a fost în 2003, atunci Curtea Supremă de Justiţie respingând cazul pe motiv că multe acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori plătiţi de stat şi infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi.
Cu toate acestea, ministrul federal de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat joi că renunţarea la serviciile informatorilor plătiţi nu este o măsură chiar atât de bună deoarece afectează lupta contra “crimei organizate şi a extremismului”. “Eu cred că nu putem elimina total munca informatorilor. Am fi lipsiţi de informaţii preţioase din interiorul cercurilor NPD-ului”, a spus ministrul într-o intervenţie la postul de radio Deutschlandfunk.
Friedrich, membru al Uniunii Social Creştine (CSU), partenerul bavarez al creştin-democraţilor în coaliţia de guvernământ, a propus drept concesie eliminare informatorilor din conducerea NPD-ului şi păstrarea turnătorilor din eşaloanele secunde. Sursa: FrontPress.ro

Viata de caine ...Parca nu mai suntem noi, nu mai avem nici un pic de demnitate. Cand mai marii financiari ai lumii, au auzit ca s-ar putea sa se mareasca salariile, scalambatii lumii(iar repet) au izbucnit in ras.  Nu pot sa nu spun ca sunt  urati, de degenerati ce sunt. Si ilustrul nostru Pata.. ne  considera pe noi urati. Ce marsavie, chiar asa sa fie si totusi nu trebuie sa se lege de infatisarea fizica a noastra. Asta daca ar fi patriot dar nu este, este tradator ca taicasu si ne face de rusine neamul.
Dar m-a durut sufletul ca  bestiile financiare ale lumii rad de suferinta noastra. Asta inseamna sa dam puterea unui descreierat. Dar cine este de vina? Noi suntem de vina ca, nu se mai saturam de trai greu.
Numai cat au furat nemernicii acestia pana acum si nu mai recuperam decat in zeci de ani de zile.
Mafiotii tarii ne DUSMANESC SI STRAINII NE DUSMANESC CA, LI SE DA APA LA MOARA.
GANDITI-VA  ce ar fi zis americanii sa  cerseasca 10 dolari la leafa si  debilii acestia sa rada in hohote la  aceasta cerinta auzita?
Cand ma gandesc la continua campanie electorala  plina pana la refuz cu minciuni de ingheata apele.
Cat tupeu sa spui ca albul este negrul si invers.
Imi este scarba si ma bucur de venirea vremii calde ca sa mai scap de  tv., de toate moderatoarele care  din  prostie pina in plasa politicienilor mincinosi de cariera, care vor cu orice pret si se agata cu ghearele de putere.Pentru asi expune tampeniilor celor care ii mai cred se folosesc de aceste pitipoance cu mintea scurta, care le canta in struna si ne dau impresia ca au aflat esenta adevarului.
Pentru cei se scoala mai tarziu, incepand cu ora 8 o putem vedea de domnisoara Sfarlaifus(e numele adevarat), la o televiziune importanta care ne  spune din punct de vedere astral, cum ne va merge.
Vreau alegeri anticipate caci,  ma tin de nas sau respir cu gura deschisa, ca sa nu simt putroarea pe care o degajaza fara economie si fara mila poiliticieni impreuna cu uneltele lor, televiziunile  prin gura moderatoarelor pitipoance, atoatestiutoare. 

joi, 22 martie 2012

Baby-model

Slovacia moderna


73 de ani de la crearea Slovaciei moderne, cu ajutorul celui de al Treilea Reich

autor: FrontPress 22.03.2012
Sâmbăta trecută a avut loc o demonstraţie naţionalistă în Bratislava care a marcat înfiinţarea în urmă cu 73 de ani a primului stat slovac independent, aflat sub protectoratul Germaniei naţional-socialiste. Această formaţiune statală a rezistat doar între anii 1939 şi 1945, Cehoslovacia fiind refăcută după deznodământul celui de al doilea război mondial, Slovacia reapărând pe harta Europei ca stat independent abia în 1993.
Participanţii la acţiunea organizată de Partidul Poporului – Slovacia Noastră şi organizaţia Comunitatea Slovacă au denunţat Uniunea Europeană şi au catalogat euro drept “monedă de ocupaţie”.
“Nu cu mult timp în urmă, umaniştii şi intelectualii ne-au luat în râs pe noi, naţionaliştii, când am îndrăznit să criticăm Uniunea Europeană. A trecut ceva vreme şi este evident că am avut dreptate”, a declarat în discursul său Marian Misun, unul din liderii partidului.
După încheierea manifestaţiei, naţionaliştii au pornit în marş până la cimitirul unde este îngropat monseniorul Jozef Tiso, primul preşedinte slovac, pentru a depune coroane de flori. Au fost rostite rugăciuni şi s-a ţinut un moment de reculegere. Sursa: FrontPress.ro

NATIONALISTII RUSI

NATIONALISTII rusi isi fac un nou partid

autor: FrontPress 22.03.2012
Reprezentanţii mai multor organizaţii naţionaliste radicale din Rusia au anunţat că intenţionează să-şi unească forţele într-o nouă formaţiune politică. Printre cei care se vor implica în acest proiect se numără reprezentanţii Mişcării Populare Ruseşti, cei ai Uniunii Civile şi activiştii Mişcării Împotriva Imigraţiei Ilegale, organizaţie actualmente scoasă în afara legii. Cotidianul  Izvestia l-a citat pe unul dintre membrii fondatori, acesta declarând că documentele necesare înregistrării partidului vor fi depuse în zilele următoare la Ministerul de Justiţie. 
Un posibil nume al noii formaţiuni este Partidul Naţional-Democrat Rusesc, denumire inspirată după Partidul Naţional-Democrat German.
“Nu vom fi un partid care va dori să fure voturi de la Putin. Noi contăm pe susţinerea oamenilor care au realizat ceva în viaţă”, a declarat jurnalistul Krylov, unul dintre iniţiatorii proiectului politic naţionalist. Acesta a mai afirmat că noua formaţiune a primit promisiuni de susţinere şi din partea unor oameni de afaceri.
Un demers similar de formare a unui nou partid naţionalist a fost iniţiat şi de  Dmitry Dyomushkin, liderul Uniunii Slave, o altă organizaţie scoasă în afara legii. Partidul lui  Dyomushkin, care se va chema Ruşii, este deocamdată în stadiu incipient şi cel mai probabil nu va fi înregistrat în viitorul apropiat.
Spre deosebire de proiectul Ruşii, viitorul partid naţional-democrat va aborda, conform membrilor fondatori, o retorică ceva mai moderată, pentru a spori şansele înfiinţării oficiale şi pentru a putea atrage persoane cunoscute din sfera societăţii civile. Sursa: FrontPress.ro

Inca odata, sa aplicam LEGEA TALIONULUICea mai performanta arma:
  O`Dwyer Variable Lethality Law Enforcement (VLe)
Pistolul prototip O`Dwyer Variable Lethality Law Enforcement(VLe), construit de Metal Storm Limited(Australia), nu are parti mobile: gloantele sunt trase electronic de un procesor de calculator incorporat. Arma poate fi utilizata daor de o persoana care poarta un inel autorizat de receptie-transmisie. Vle nu are compartiment pentru gloante - acestea sunt stocate unul in spatele celuilalt pe teava -, iar in maner - locul unde ar trebui in mod normal sa stea incarcatorul - se afla sistemul de control electronic. Poate trage rafale de trei gloante in 1/500 dintr-o secunda. Tirul controlat de computer are o cadenta de 60 000 de focuri pe minut.
 

Ma uit uluita la ce se intampla la noi in tara ! Tot ce se intampla nu are nici o legatura cu noi. Asa cum am mai spus, noi toti platitorii de impozite si taxe, intretinatorii acestei bande nesimtite si criminale, care  s-a postat la volanul tarii prin votul nostru, suntem pe cont propriu. Nimeni nu se sesizeaza ca, nu este luata o masura previzibila.
Amenintarile cu moartea fapt ce mi se intampla si mie(din partea tiganilor)  mereu, nu mai impresioneaza si nu mai atrage atentia nimanui, nici macar Politiei. De aceea foarte multi romani si-au luat pistol cu sau fara permis. Pistolul este cel care  manuit iute si cu putin noroc iti salveaza viata. Ce urmeaza mai vedem noi.
Asa cum spunea cineva, cand este amenintat si apoi se prevede a se pune amenintarea in executie, fara a da asa de mare importanta Politia, trebuie sa actionezi. 
Uite unde am ajuns !!!! Acum 30- 40-50 de ani asa ceva  se intampla numai in filme. Acum noi toti trebuie sa devenim pistolari si sa luam lectii de tragere in poligon.
Nu iti mai poti apara viata si avutul. Avutul iti estre furat si esti acuzat tu de furt:)))))
Nici in visele de groaza nu am crezut ca am sa fac reclama armelor de foc ! Dar acest lucru se datoreaza democratiei  noastre, care permite tuturor lepadaturilor infractori, sa faca ce vor cu vietile noastre. Nu inteleg de ce este  atata   larghete in a lua masurile necesatre impotriva acestor infractori, care au crima in sange. Numai cu riposta dura cuvenita,  putem macar sa mai diminuam elanul acestor  rebuturi umane. Aceste gunoaie trebuiesc maturate din viata noastra cotidiana, cu riscul puscariilor supraaglomerate.  Chibrituri existra slava domnului !!!
Reafirm aplicarea LEGII TALIONULUI !!! 

ATENTIE !!!!!!

http://drrobert-impresiones.blogspot.com/

Culoarea rosie ????

De ce iubesc comunistii culoarea rosie?

autor: FrontPress 22.03.2012
Rosul este culoarea comunistilor. Acest lucru se stie demult, dar probabil ca nu multa lume cunoaste cum s-a ajuns ca aceasta culoare sa fie simbolul doctrinei comuniste.
Rosul este culoarea revolutiei. In timpul cresterii influentei iacobinilor, dupa revolutia franceza, stegurile rosii au fost arborate pentru a semnifica democratia.
“Moda” franceza s-a raspandit apoi in Germania, Danemarca, Italia, Austria si Polonia, explica Slate.
Dupa 1848 a fost publicat Manifestul comunist, iar adeptii sai au folosit tot culoarea rosie, pentru a-l promova.
Steagul rosu nu a fost intotdeauna simbolul revolutiei. Initial, era folosit drept semnal de urgenta pentru instaurarea legii martiale. In 1791, regele Ludovic al XVI-lea a primit steagul rosu, cu putin timp inainte de a dispune masuri speciale.
In “Poveste despre doua orase”, Charles Dickens a descris momentul in care “o multime agitata flutura steaguri rosii, clamand ca tara este in primejdie”.
Primul regim de tip comunist care a instaurat culoarea rosie a fost Comuna din Paris, revolutionarii fluturand steagul rosu in locul drapelului francez. Politia a interzis ulterior folosirea altor simboluri decat cele nationale, drept care culoarea rosie “a luat o pauza”.
Odata cu Revolutia Bolsevica, in 1917, si cresterea Armatei Rosii, culoarea a devenit un fenomen global. Italia a experimentat folosind-o incepand din 1919. In Statele Unite, fenomenul a fost invers.
Prin anii ’50, teama de socialism era atat de mare incat echipa de baseball Cincinatti Reds si-a schimbat numele in Cincinatti Redleg, pentru a evita orice confuzie.
In istoria moderna, lucrurile s-au mai schimbat. Liberalii din Marea Britanie folosesc aceasta culoare, iar americanii nu se mai tem de ea.
Republicanii de peste Ocean folosesc culoarea rosie, in timp ce democratii si-au ales-o pe cea albastra, dar aceste lucruri au fost stabilite abia la alegerile din 2000. De Madalina Mitan – Ziare.com

Gabriela Tudorache isi doreste sa-si vada copii crescand


Pentru cei care doresc sa publice pe blog,site sau în ziar puteți lua articolul de mai jos


Gabriela Tudorache își dorește să-și vadă copii crescând.
V-ați întrebat ce ați putea face cu 10 lei? Mulți ar raspunde că și-ar cumpăra 2 litri de ulei de calitate mai slabă, alți mi-ar răspunde că și-ar cumpăra ceva dulce sau câteva țigări.Răspunsul la această întrebare depinde de la o persoană la alta.Dar v-ați pus întrebarea că cu 10 lei ați  putea salva viața unei persoane? Poate ați spune că aș fi absurd sau că viața Gabrielei Tudorache  costă numai 10 lei. Nu costă atât că o viață nu o putem cumpăra nici cu toți bani din lume.Dar 10 lei contează pentru Gabriela că în momentul de față are nevoie de ajutorul nostru al tuturor.Își dorește din tot sufletul să-și vadă copii crescând.   Orice părinte își dorește să-și vadă copii mari, realizați la casele lor și cu tot ce este mai bun.

Haideți să fim un pic mai uniți pentru a salva viața acestei mame cu chip angelic și cu o bunătate rar întâlnită.

Gabriela Tudorache, de care va scriam în rândurile de mai sus are 42 de ani și este mama a doi copii unul de 13 ani și cel mare de 23 de ani.A doi copii care are acum cea mai multă nevoie de mamă pentru ai mangâia în clipe grele, pentru ai sprijini în drumul lung al vieți.Însă Gabriela are de trecut un obstacol greu  a fost diagnosticată cu Meningiom (tumoare cerebrala benigna) în termeni noștri binecunoscuți tumoare pe nervul optic ceea ce înseamnă întâi pierderea vederi și pe urmă cei mai dureros pirderea celui mai frumos dar VIAȚA.Toate aceste necazuri au început în anul 2007, când a avut primele semne ale boli dureri groaznice de cap și slăbirea vederi.Și de atunci a început o continuă luptă: analize, căutări pe internet a unei clinici de specialitate până ce a aflat că singura ei speranță este în Germania la Clinica de neochirurgie INI din Hanovra la medicul Prof. Dr. Fahlbusch fiind singurul medic care ia garantat că operația va reuși dacă va ajunge la timp.Dar durerea este că familia nu are suma cerută pentru operație fiind foarte mare 35.000 de euro fără a include transportul și cazarea pe toată durata spitalizări.

Fiecare persoană putem fi un înger păzitor al Gabrielei donând din puținul pe care îl avem. 
Fiecare leu contează în salvarea vieți acestei mame eroine.Să ne unim cu toți să donăm sau 
macar să postăm pe facebook povestea de viață a Gabrielei dacă noi nu putem dona o pot face alți.
Viața ei depinde de noi.
Cei care doresc să doneze o pot face cu toată încrederea în contul prezentat mai jos:
BCR – Ploiesti , Str. Marasesti , nr. 185

RO87RNCB0623123175680001 (RON)
RO60RNCB0623123175680002 (EUR)
SWIFT : RNCB RO BU 

Mai multe detali despre Gabriela Tudorache o găsiți pe blogul ei http://gabrielatudorache.blogspot.com/.

De la Gabriela cu drag,

M-am gândit să transmit tuturor mamelor, femeilor și domnișoarelor un mesaj și felicitarea cu ocazia zilei de 8martie.

Opozitia din Siria acuzata

Siria: Opozitia “democratica” acuzata ca incalca drepturile omului

autor: FrontPress 22.03.2012
Grupurile rebele înarmate de opoziţie din Siria comit abuzuri grave ale drepturilor omului, inclusiv tortură, răpiri forţate şi execuţii,în lupta lor împotriva armatei siriene, a declarat marţi Human Rights Watch.
HRW a trimis o scrisoare Consiliului Naţional Sirian de opoziţie şi altor grupuri, inclusiv Armatei Siriene Libere.
“Liderii grupurilor siriene de opoziţie ar trebui să condamne şi să interzică membrilor lor să efectueze abuzuri”, a afirmat grupul de drepturi.
Acesta a adăugat că grupurile armate de opoziţie au fost motivate să comită abuzuri de sentimentul anti-alawit sau anti-shia “care rezultă din asocierea acestor comunităţi cu politicile guvernamentale.” Preşedintele Bashar al-Assad, o mare parte a elitei conducătoare şi cei mai mulţi membri ai miliţiei sunt alawiţi, care este considerată o sectă heterodoxă de către sunniţii ce sunt majoritari în Siria.
Începând cu luna martie, mişcarea siriană de protest a fost în cea mai mare parte una paşnică, dar atacurile efectuate de forţele de opoziţie şi de dezertorii armatei au devenit aspecte obişnuite, asemănătoare cu etapele iniţiale ale unui război civil. Guvernul sirian a bombardat cartierul Baba Amr din Homs şi a atacat oraşul nordic Idlib, într-o încercare de a depista luptătorii de opoziţie.
“Multe dintre grupurile antiguvernamentale raportate că ar efectua abuzuri nu par să aparţină unei structuri de comandă sau să urmeze ordinele Consiliului Naţional Sirian,” a relatat grupul de drepturi, subliniind natura fragmentată şi dezorganizată a grupurilor de opoziţie din Siria.
Cu toate acestea, multe persoane din opoziţie ar trebui să încerce să preia mai multe responsabilităţi, pentru a încuraja luptătorii să protejeze drepturile omului. De pe Epoch Times

miercuri, 21 martie 2012

POLITIA ROMANA DATA AFARA

Poliția română, data afara din Schengen

Posted on 21 martie 2012
49

“Cum sa păzească poarta Europei, niște hoți?”

Henk Jan Ormel, liderul partidului Creștin Democrat din Olanda, le-a explicat băbește ziariștilor de la TVR de ce se opune intrării României in Schengen (vezi știrea TVR aici): daca intrați in Schengen, sunteți frontiera externa. Ca frontiera externa, aveți si cheia de la ușa mea. Chiar daca aveți echipamente bune, echipamentele sunt manevrate de oameni. Daca oamenii sunt corupți, daca iau spaga ca sa lase pe cineva sa intre, atunci o sa mă trezesc in casa cu toți criminalii. Si olandezul are perfecta dreptate!
Iată însa ce i-a răspuns chestorul Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din MAI: cică, n-a fost decât un singur polițist arestat pentru trecerea ilegala a frontierei! Restul au fost arestați doar pentru…contrabanda.
Adică nu ne-a prins nimeni la furat de boi: pana acum, ne-a prins doar la furat de…oua. Foarte tare! Tipic răspuns de hot. Adică voi va protejați unul pe altul si asta înseamnă ca sunteți curați, bai mafioților? Si cine s-a găsit sa se laude cu curățenia politiei? Tocmai Marian Tutilescu, cunoscut pentru abuzurile din Mehedinți si de la IGP (sub protecția lui Adrian Năstase).
Politia româna: o banda de proxeneți, traficanți de droguri, cămătari.

 • Cristian Ciocan, însuși purtătorul de cuvânt al Politiei Române (deci chiar “fața” Politiei) a stârnit un scandal săptămâna trecuta, prin legăturile sale cu interlopii. Pe Facebook a apărut o fotografie care îl arata distrându-se de minune la Bamboo, alături de Mihaela, o protejata a clanului Cămătaru. Mihaela este iubita lui Bogdan Niţă (poreclit Vulpe), un celebru traficant de droguri în cluburile de fiţe din Bucureşti (vezi știrea).
 • Celebrul Aurelian Șoric, seful politiei Piatra Neamț, plângea la capul interlopului asasinat Măraru si spunea ca după părerea lui, cămătăria nu este o infracțiune, pentru ca “toata lumea da bani cu camătă: si procurorii, si politicienii, si politia”. Când presa a cerut demiterea lui Șoric, șefii de post din Neamț au amenințat ca își dau cu toții demisia in semn de solidaritate. Deci toți sunt la fel! Deci nea Șoric e “paznicul” Uniunii Europene!
 • Seful lui Șoric, secretarul de stat Valentin Fătuloiu, a fost demis după scandalul mitei de un milion de euro, bani luați de la omul de afaceri Cătălin Chelu. Fiul chestorului Fătuloiu a fost si el descoperit ca cămătar (deci polițistul Șoric avea dreptate: toata lumea face cămătărie).
 • 30 de polițiști bucureșteni au fost arestați recent pentru proxenetism, tortura si abuzuri. Doi au reţinut ilegal și au torturat o femeie pe care o acuzau de prostituţie şi care era de fapt, culmea, chiar polițista sub acoperire. Femeia i-a înregistrat când au bătut-o și când i-au cerut bani ca s-o lase sa-si continue meseria: “Îţi trag o bucată de cazi în cap aici. Şi o să spun, n-am atins-o, domne. Cine îţi demonstrează? O să spună colegul meu că te-am atins eu? Că-ţi trage şi el un bocanc în cap. Ai înţeles? (vezi știrea).
 • Alt polițist, George Voicu, subinspector la secția 17 din București, creștea canabis la el acasă, după care îl vindea cu ajutorul unui fost pușcăriaș si al unui cetățean american. Si mai grav e însa cazul agentului principal Gheorghe Curelea de la secția 14, care vindea cocaina de 20.000 de euro, zilnic.
Exemplele pot continua la infinit, pentru ca Ministerul de Interne are 500.000 de angajați. Cați dintre ei sunt corupți? Toți, evident! Corupția polițiștilor începe chiar din Academia de Politie, de la spaga pe care o dau profesorilor ca sa fie admiși si sa ocupe după absolvire un post bănos. Pai cine e prost sa dea spaga, daca nu își recuperează “investiția”?
Sindicatele funcționarilor pretind ca numai politicienii sunt corupți. Cică omul sărman ar fi…cinstit. E o minciuna! Corupție e si sus si jos. Fura si cei mici, si cei mari. Si cei bătrâni, si cei tineri. Fura si polițiștii, si vameșii, si inspectorii fiscali, si cei școlari, si judecătorii, si directorii de spitale. Fura toți bugetarii. Numele de funcționar public, exact asta înseamnă: hot.
Soluția? Politia Româna trebuie exterminata!

Mexicanii n-au putut nici ei sa stârpească corupția din Vama si din Politia de Frontiera. Si atunci au stârpit chiar instituțiile: pur si simplu le-au desființat. Cine le-a mai păzit frontierele? Armata, împreuna cu Politia si Vama americana.
Si englezii își externalizează Politia către firme private, deși n-au probleme de corupție. De ce? pentru ca externalizarea economisește bani, iar Marea Britanie e in criza (vezi David Cameron unveils plans to privatise parts of police service).
România ce mai așteaptă? Bani de salarii si pensii nu mai are, iar Politia Româna e cea mai corupta din Europa (si nu numai Politia: Vama si ANAF nu sunt cu nimic mai cinstite). Crede cineva ca mafioții din Politie pot fi reformați cu…vorba buna? Adică, daca ii bați obrazul lui Fătuloiu, renunța la 1 milion de euro spaga? Sau renunța sectoriștii la droguri si la curvele lor? Hahaha…
Statul român nu va fi niciodată curățat de mafie, pentru ca statul este chiar mafia. Chiar daca ai intrat in sistem ca om cinstit, sistemul te obliga sa furi sau sa-ti dai demisia. Si nimeni nu-si da demisia. Ca sa distrugi mafia, trebuie deci sa distrugi statul: adică tocmai sistemul bugetar.
Oamenii au ajuns la limita răbdării, iar autoritatea statului e zero: de aia au început sa-i agreseze pe polițiști, pe jandarmi, pe inspectorii ANAF si pe orice șpăgar oficial (vezi Inspectori de munca agresați).
Aceste violente se vor înmulți: așa e si normal. Românii plătesc un munte de bani anual pentru “siguranța si încredere”. Si ce le da statul in schimbul banilor? Niște pești, niște traficanți in uniforma. Pai prost e ala care-ti mai da vreun ban, nene statule!
Mersi, dar nu mai am nevoie de serviciile tale. Hai pa!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/

Cazurile de cancer in gat


Numărul cazurilor de cancer în gât atinge praguri istorice

Numărul cazurilor de cancer în gât atinge praguri istorice
Numărul cazurilor de cancer în gât atinge praguri istorice
Pentru prima dată de când a fost descoperit, cancerul în gât afectează un număr record de persoane. Vinovat de acest lucru se face activitatea sexuală.
Numărul persoanelor cu cancer în gât crește alarmant. Numai în Marea Britanie, specialiștii au descoperit că într-un an numărul celor afectaţi a ajuns la 6.200, potrivit „The Daily Mail". O treime dintre cei diagnosticaţi sunt bărbaţi. Sexul oral înrăutăţește situaţia.
Specialiștii dau vina pe anumite tulpini a papiloma virusului care se transmit pe cale sexuală, însă avertizează că fumatul și alcoolul sunt factori care favorizează apariţia bolii.
Preferinţa pentru sexul oral face ca cei sănătoși să se infecteze, iar numărul celor bolnavi să „explodeze". Statisticile citate de presa britanică demonstrează că cele mai multe tumori au fost loclizate la nivelul limbii (creștere de 90%) și a amigdalelor (70%).
„Am observat o creștere rapidă a numărului celor cu cancer în gât. De asemenea, cei afectaţi tind să se găsească printre tineri ", a declarat cercetătorul Richard Shaw.
Cancerul îngât poate fi depistat foarte ușor. Printre cele mai ușoare simptome ale acestei boli sunt: apariţia nodulilor, îngroșarea gurii, a buzelor sau a gâtului, precum și apariţia unor pete roșii sau albe în gură.
http://blogenciclopedic03.blogspot.com/

Paradoxul comunist !


Cele 7 minuni ale Logicii comunismului !

                    
Paradoxul comunist 
1. Toti aveau de lucru. 
2. Desi toti aveau de lucru, nimeni nu muncea.
 
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea.
 
4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea. 

5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau. 

6. Desi aveau, toti furau. 

7. Desi toti furau... nimic nu lipsea !

De ce nu ne-o fi placut?

NU sunt vinovati !!!

Cei 3 soldati “NEO-NAZISTI” NU sunt vinovati de seria de atentate etnice din Franta!

autor: FrontPress 21.03.2012
Deşi presa franceză şi unii politicieni s-au grăbit să caute ţapi ispăşitori pentru crimele etnice în serie împotriva unor militari maghrebieni şi a unei şcoli evreieşti, rapoartele poliţiei au concluzionat că cei trei foşti soldaţi care au fost fotografiaţi cu braţul drept ridicat alături de un steag de război din timpul Germaniei naţional-socialiste nu au nici o legătură cu aceste cazuri. Poliţiştii au anunţat că aceştia au fost interogaţi înainte de a se îndepărta orice urmă de suspiciune asupra lor.
Foştii soldaţi, care fuseseră daţi afară din armată după ce poza “compromiţătoare” a fost făcută publică în urmă cu câţiva ani, au fost principalii suspecţi în urma atacului sângeros de luni asupra unei şcoli religioase evreieşti din Toulouse. Atunci au fost împuşcaţi mortal un profesor rabin şi trei copii (de 3, 6 şi 8 ani), care vor fi înmormântaţi în Israel.
Atacul a venit la doar câteva zile după ce trei soldaţi francezi de origine arabă au fost asasinaţi într-un mod similar joia trecută. Doi dintre cei ucişi erau musulmani. Sursa: FrontPress.ro

Cooperare intre nationalisti

Cooperare intre nationalistii autonomi din estul Europei si Casa Pound din Italia

autor: FrontPress 21.03.2012
În 10 martie a avut loc în Lviv, Ucraina, o conferinţă internaţională la care au participat reprezentanţi ai mai multor mişcări naţionaliste radicale din ţară dar şi din Rusia, Polonia, Bielorusia şi Italia. Deasemenea au fost trimise comunicate de susţinere şi din Lituania. Evenimentul a fost organizat de naţionaliştii autonomi ucrainieni şi invitatul principal a fost liderul organizaţiei identitare Casa Pound, italianul Gianluca Iannone.
Scopul principal al întâlnirii a fost înlesnirea comunicării experienţelor proprii, schimbul de idei, dar şi susţinerea reciprocă a organizaţiilor autonome.
Discuţiile s-au axat şi pe depăşirea diferenţelor ideologice dintre mişcările naţionaliste europene şi abandonarea şovinismului în vederea eficientizării luptei contra duşmanilor comuni, reprezentaţi curentul internaţionalismului liberal. În ciuda acestor linii generale trasate de naţionaliştii autonomi din estul Europei, liderul Casei Pound, răspunzând la o întrebare din partea publicului, a declarat că nu vede o posibilă colaborare între organizaţia pe care o conduce şi Forza Nuova, unul din principalele partide naţionaliste italiene. Acesta a invocat incompatibilităţi între “conservatorismul” celor de la Forza Nuova şi atitudinea “revoluţionară” promovată de Casa Pound. Sursa: FrontPress.ro

marți, 20 martie 2012

Poezii de Ion Pribeagu(1887-1971)
Dărnicia lui AvramPrin văzduhul de aramă
Din al cerului făgaş,
Ziua zvîrle o năframă
De argint, peste oraş.
Cum şedea Avram pe gînduri
Şi cu mintea, dusă glonţ,
A intrat pe uşă, vesel,
Avocatul Goldenspronţ.
-Nici nu ştii ce bine-mi pare
C-ai venit ca să mă vezi –
Zice Avram, cu turburare –
Şezi!
Te-am rugat să vii la mine,
Că eşti om inteligent,
Fiindcă vreau să las, în fine,
Tot ce am, prin testament.
-Bine, îţi fac, dar tu eşti tînăr,
Nici măcar bolnav nu eşti,
Ce rost are, la mateiva
De pe-acum să te gîndeşti?
-Dragă, omul cît trăieşte,
Totdeauna-i imprudent,
Parcă ştie ce-l aşteaptă
Din moment în alt moment?
D-aia m-am gîndit, cuminte,
Ca tot omul grijuliu,
Să mi-l fac mai înainte,
Pînă nu e prea tîrziu.
Pentru ce să se mai certe
Toţi ai mei, că sînt destui.
Dar aşa, o să-şi primească
Fiecare partea lui.
Goldenspronţ s-a uitat la dînsul
Şi nici nu-i venea să crează,
Apoi a răspuns flegmatic:
-Bine, scriu şi tu dictează!
-Casa mea, cea mai frumoasă,
De pe Rehov Iosefthal,
Eu o las comunităţii
Ca să facă un spital.
Casa cealaltă, din Acco,
Cu grădină şi teren,
Eu o las Liskat Avodei
S-o transforme în “Malben”.
Cea din Ramat Gan, şi asta
De la Kiriat Motkin…
-Dragă Avrame, nu te superi
Dacă te-ntrerup puţin?
Vreau să-ţi spun ca între prieteni,
Contraziceri nu încap,
Mie spune-mi numai dacă
Mai eşti sănătos la cap?
-Ce tot case? Care case?
Eu te ştiu un om sărman.
De unde ai tu case în Acco,
Tel Aviv şi Ramat Gan?
-Nu e vorba aici de case –
A răspuns Avram, modest,
Totul ce contează-i gestul,
Şi ce zici mata de gest?