Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 3 martie 2012

Karissa Shannon pe covorul rosu

Paznic de nadejdehttp://drrobert-impresiones.blogspot.com/ 

Noua MASONERIE


Masoneria salveaza Romania

Only in Romania : se reguleaza unesc doua loji, una feminina cu una masculina. Peste aproximativ 9 luni apare o loja a nou-nascutilor.
In imagine Graziela Bârlă – Mare Maestru al Marelui Ordin Feminin Român, ex-candidata la presedintie prin 2000 cu un rezultat de 0,55%. In articol nu se specifica ce stie sa faca cu maiestrie dar am oaresce idei… ( stire “eveniment” labe unu )

PARTIDUL NATIONALIST

Conferinta regionala a NOII DREPTE despre infiintarea PARTIDULUI NATIONALIST

autor: FrontPress 03.03.2012
Miercuri, 29 Februarie, conducerea filialelor Noii Drepte din județele Old, Dolj, Vâlcea și Mehedinți a organizat în Slatina o conferință de presă pe tema înființării Partidului Naționalist, viitoarea aripă politică a Mișcării.
Întâlnirea naționaliștilor a fost organizată de Gheorghe Stoica, liderul Noii Drepte Olt. Au fost prezenți reprezentanți ai filialelor: Slatina, Caracal, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Drăgășani, Turnu-Severin și Orșova. Evenimentul s-a bucurat de atenția presei locale.
„Naţionalismul propus de noi are la bază creştinismul şi nu liberalismul. În paralel cu Asociaţia Noua Dreaptă din Slatina va lua naştere şi va funcţiona Partidul Naţionalist. Am depus actele anul trecut, însă am fost amânaţi. Pe 9 martie este al treilea termen”, a declarat Tiberius Domozină, vicepreşedintele organizaţiei naţionale pentru Gazeta Oltului.
Gheorghe Stoica, președintele ND Slatina a declarat că: „Membrii Asociaţiei Noua Dreaptă înfiinţează Partidul Naţionalist, care are aici 38 de membrii şi a primit peste 1000 de adeziuni. Noi avem nevoie de forţă tânără, nu de hârtii. Fiind o asociaţie autofinanţabilă am întreprins o serie de acţiuni pentru informarea slătinenilor, am împărţit pliante. De peste 10 ani încercăm să construim scheletul partidului ce are la bază asociaţia. Există riscuri, însă dacă nu ne expunem nu vom reuşi. Şansă noastră este să construim o elită de tineri”.
Până în momentul de faţă, noul partid şi-a stabilit candidaţii doar pentru primăriile din Slatina şi Caracal, aceştia fiind Gheorghe Stoica, respectiv Tiberiu Domozină, informează Ziarul Punct. De pe Blog ND
 

NOUA DREAPTA A CERUT UNIREA !!!

NOUA DREAPTA a cerut la Iasi UNIREA Basarabiei cu Romania, sub privirile ministrilor din cele doua state romanesti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 03.03.2012
Mai mulți membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte s-au strâns sâmbătă dimineaţa în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cu ocazia şedinţei comune de Guvern a miniştrilor din România şi Republica Moldova. Tinerii au cerut unirea Basarabiei cu România şi au scandat mai multe lozinci patriotice şi unioniste. În zonă au venit și câteva zeci de ieșeni care au protestat împotriva lui Traian Băsescu și a coaliţiei PDL-UNPR-UDMR aflate la putere.
„Vrem unire. E singurul scop care contează. Vrem o viață mai bună. Un cetățean trăiește mai bine într-un stat mai mare decât în unul mic și corupt“, a spus  Ghenadie Talmazacu pentru Adevărul, unul dintre cei 30 de basarabeni veniți de la Chișinău ca să ceară unirea României cu Republica Moldova.
„Normal este să fim o singură țară. Această separare este superficială. Normalitatea înseamnă un popor, un singur stat“, a declarat şi Dan Cârstea, membru al Noii Drepte.
„Nu ne deranjează că protestează lângă noi. Mulți dintre conducătorii noștri au evitat să lupte pentru unirea Basarabiei cu România până acum. Având în vedere că astăzi au venit la Iași membrii celor două guverne am decis că este un moment oportun să cerem unirea“, a şi Silviu Netcă, un lider local al organizaţiei naţionaliste, referindu-se la grupul de demonstranţi antiguvernamentali. Sursa: FrontPress.ro

HITLER SI NOUA DREAPTA

HITLER si NOUA DREAPTA, subiectele preferate de presa din ROMANIA

autor: FrontPress 03.03.2012
Datele unui studiu, făcut de ProCausa, au relevat faptul că  fostul cancelar german Adolf Hitler este mai promovat decât problematica drepturilor fundamentale, în titlurile de presă ale anului 2011. Dacă diferitele forme ale sintagmei “drepturile omului” totalizează 167 de titluri, numele liderului naţional socialist apare de 237 de ori.
“Situaţia este gravă şi în ceea ce priveşte cuprinsul articolelor publicate. Ca frecvenţă, la fiecare 2,3 articole care invocă drepturile omului, apare şi un articol prin intermediul căruia Adolf Hitler este adus în atenţia publicului. Fiecare dintre cele zece portaluri de ştiri acordă spaţiu în funcţie de politica editorială, de raţiunile autorilor şi de frecvenţa publicării de materiale”, spun autorii studiului.
Adolf Hitler îi învinge la “popularitate” şi pe unii dintre cei mai renumiţi luptăori pentru drepturile minorităţilor, precum Martin Luther King sau Nelson Mandela. Deasemenea, Mahatma Gandhi şi Vaclav Havel nu se compară nici ei cu interesul stârnit de Fuhrer-ul celui de al Treilea Reich, la peste 67 de ani de la moartea acestuia.
A doua temă a studiului se referă la promovarea acţiunilor întreprinse de cea mai activă organizaţie naţionalistă din ţara noastră, “Noua Dreaptă”, care “ar putea fi considerată grupare apropiată neo-nazismului, cu particularităţi condiţionate de mediul socio-cultural din România”.
Ziariştii români menţionează Noua Dreaptă în 42 dintre titlurile de presă ale websiteurilor de informaţii monitorizate de ProCausa. La polul opus, organizaţiile non-guvernamentale pentru apărarea drepturilor omului nu primesc titluri de presă decât în condiţii cu totul excepţionale.
Astfel, în decurs de un an de zile, APADOR-CH cumulează 3 titluri de presă, Pro Democraţia 5 titluri, Amnesty International 22 de titluri, Freedom House 7 titluri, iar Human Rights Watch şi ILGA-Europe nu sunt menţionate în cuprinsul niciunui titlu. Trebuie precizat că au fost incluse organizaţii din România, filiale din România ale unor organizaţii internaţionale sau organizaţii internaţionale care abordează teme privind România.
Studiul ProCausa este realizat în urma monitorizării a zece publicaţii la care cititorii au acces pe internet. Au fost incluse portalurile de ştiri despre care s-a considerat că fac parte din categoria quality press şi ai căror parametri tehnici au permis contorizarea titlurilor, respectiv a articolelor.
Ca rezultat al activităţii de monitorizare, ProCausa formulează şi câteva “sugestii” adresate instituţiilor media. Se propune în primul rând “cooptarea câte unui redactor specializat în problematica drepturilor omului, care să aibă în sarcină acest domeniu”. Organizaţia mai propune, printre altele, “evitarea articolelor care prezintă extremismul ca formă de entertainment; publicarea unor articole documentate asupra istoriei, respectiv asupra drepturilor fundamentale; realizarea de interviuri cu apărători ai drepturilor omului, din România sau din lume, şi promovarea personalităţilor angajate, de-a lungul anilor, în lupta pentru drepturile şi libertăţile civile”. Sursa: FrontPress.ro

Barba - Neagra

Barba-Neagra, regele piratilor

autor: FrontPress 03.03.2012
Liniştea oceanului este brusc tulburată de o cumplită lovitură de tun. O ambarcaţiune plină de mărfuri preţioase este cuprinsă de flăcări. Câţiva marinari dezorientaţi şi răniţi sunt înghiţiţi de apele răzvrătite. Pistoale furibunde răsună în toate părţile. Piraţii, avântându-se cu jind asupra corabiei lipsite de apărare, îşi flutură săbiile care încotro. Râzând zgomotos, căpitanul se aruncă şi el pe punte, scrutând împrejurimile. Înalt, implacabil şi crud, piratul cu pieptul acoperit de tot felul de cuţite şi pistoale le ordonă marinarilor să împrăştie teroarea. Înconjurat de un fum gros, înveşmântat în negru, cu fitile arzându-I în păr şi barbă, pare venit din haznaua iadului. Chipul său întunecă până şi cuibul de flame nestăvilite. Corabia se supune îndată. Barbă Neagră (Blackbeard) şi echipajul său au mai săvârşit o prădăciune. 
Cine este acest personaj învăluit în mit, cunoscut ca “regele piraţilor”? Barbă Neagră, pe numele său adevărat Edward Teach, a fost un faimos lup-de-mare care a activat în zona Indiilor de Vest şi a coastei estice a coloniilor americane. Puţine se ştiu despre el, de unde şi aura legendară care de multe ori depăşeşte fără probleme istoria. Este posibil să fi fost un corsar înainte să-şi croiască drum în Caraibe, pe insula New Providence, baza operaţională a căpitanului Benjamin Hornigold. Cei doi s-au implicat în numeroase activităţi piratereşti. Teach devine propriul stăpân în momentul în care reuşeşte să captureze nava comercială franceză La Concorde, pe care o redenumeşte Queen Anne’s Revenge şi o echipează cu 40 de tunuri. Porecla o primeşte, cum era de aşteptat, datorită înfăţisării sale înspăimântătoare. Barbă Neagră formează o alianţă cu mai mulţi piraţi, prădând portul Charleston din Carolina de Sud. După ce îngrozeşte mările o bună bucată de vreme, este în cele din urmă ucis într-o bătălie pe care o poartă cu guvernatorul Virginiei, Alexander Spotswood.
Isteţ şi calculat, Teach s-a folosit mai degrabă de imaginea sa diavolească decât de forţă pentru a-i determina pe oameni să se supună voinţei şi ambiţiilor sale. Contrar viziunii moderne a piratului tiran, a comandat vasele cu acordul echipajelor şi nu avem dovezi cum că i-ar fi mutilat sau ucis cu sânge rece pe captivi. După moartea sa devine un veritabil erou romantic, sursă de inspiraţie pentru multe opere de artă. Se crede că ar fi trăit în jur de 35-40 de ani şi că s-ar fi născut undeva pe la 1680, în Bristol, Anglia, pe vremea aceea unul dintre cele mai mari oraşe. Este foarte posibil să fi provenit dintr-o familie înstărită, ţinând cont că asupra sa s-a găsit o scrisoare adresată lui de către Tobias Knight, secretarul şi judecătorul suprem al Carolinei. În calitate de corsar în războiul reginei Anna s-a remarcat printr-un curaj şi o vitejie neasemuite.
Cu o bogată istorie colonială şi comercială, Indiile de Vest constituiau peisajul potrivit pentru multe dintre incidentele maritime ale secolelor XVII-XVIII. Piratul Henry Jennings se decide astfel să transforme insula nelocuită New Providence în bază de operaţiuni, pentru că putea adăposti lejer sute de corăbii şi era destul de inaccesibilă navelor marinei regale. Teach a fost unul dintre cei care au profitat de beneficiile insulei. Probabil la scurt timp după semnarea Tratatului de la Utrecht se mută acolo din Jamaica, iar alături de mulţi corsari o ia pe calea pirateriei. Cam în 1716 se împrieteneşte cu Benjamin Hornigold. Împreună capturează o corabie încărcată cu făină care porneşte din Havana, iar la scurt timp o goeletă cu 100 de butoaie de vin din Bermuda. După aceea opresc o navă care călătorea de la Madeira spre Charleston. Pe Teach îl regăsim descris în documente ca un om dintr-o bucată, care ştie să-şi domine echipajul. Deja are la dispoziţie 6 goelete. Teach preia apoi comanda corabiei lui Stede Bonnet, cu care mai izbuteşte să prade nave comerciale care vin din Dublin sau Philadelphia. Prin 1717 Hornigold renunţă la vechea meserie şi primeşte iertare de la rege.
Pe 28 noiembrie corăbiile lui Teach atacă o navă comercială franceză pe lângă coasta Saint Vincent. Este vorba despre La Concorde din Saint-Malo, o corabie care transporta sclavi. Teach o converteşte imediat în Queen Anne’s Revenge, ba chiar îi recruteaza pe unii dintre sclavi. Primul atac întreprins cu noua sa achiziţie este îndreptat împotriva vasului Great Allen, pe care îl secătuieşte de încărcătură şi îl arde, aşa cum procedează cu multe altele. În acest moment, conform Boston News Letter care descrie incidentul, Teach are sub comanda sac el puţin 150 de oameni. Pe 5 decembrie ia cu asalt vasul Margaret, lângă insula Crabului. Bostock, căpitanul navei prădate, raportează isprava guvernatorului Walter Hamilton şi este primul care vorbeşte despre înfăţisarea temutului pirat, pe care îl numeşte cu porecla care va face istorie.
Descrierile mai târzii menţionează faptul că Teach îşi împletea barba în codiţe mici, uneori şi cu panglici colorate. O figură pe care imaginaţia n-o poate reprezenta decât ca o idee a furiei iadului…Teach se pare că a înţeles valoarea aparenţelor şi capacitatea lor de a produce cele mai groaznice frici. Piratul era înalt, cu umerii laţi. Purta cizme până la genunchi şi veşminte negre, precum şi o pălărie mare sau uneori o haină lungă de catifea strălucitoare. Era în permanenţă ticsit cu pistoale. În ciuda apariţiei extrem de fioroase însă, nu era un adept al torturii şi omorurilor.
Cel mai de temut
În mai 1718, la apogeul puterii sale, Teach se autointitulează comandor. Mai pe la finele lunii mica sa flotă blochează portul din Chaleston. Toate vasele care intră in port sunt oprite. Cel puţin 9 goelete comerciale sunt golite de bunuri. O astfel de corabie este Crowley, care se îndreaptă spre Londra cu un grup de cetăţeni de seamă printer care Samuel Wragg, membru al consiliului provinciei Carolinei. Teach le dă de ştire pasagerilor că echipajul său are nevoie de medicamente, în caz contrar execută totţi prizonierii şi le trimite capetele guvernatorului. Wragg cade de acord, dar piraţii trimişi să se ocupe de transport întârzie pe drum, ocupaţi mai mult cu băutura. Barbă Neagră provoacă o panică teribilă în oraş, dar eliberează prizonierii. La Charleston Teach află despre o dispoziţie de a curăţa zona Indiilor de Vest de piraţi. Îşi conduce flota în golful Beaufort, cu intenţia de a carena corăbiile, dar Queen Anne’s Revenge se împotmoleşte într-un banc de nisip, suferind pagube ireparabile. Teach află la un moment dat de oferta unei amnistii, dar ca să fie sigur, îl foloseşte pe Bonnet , comandantul navei Revenge, pe care îl trimite la guvernatorul Charles Eden. Bonnet primeşte într-adevăr amnisitia, dar când se întoarce după corabie, constată cu stupoare că Teach l-a trădat şi i-a jefuit-o. Dornic de răzbunare, revine la actele piratereşti, dar nu îi dă de urmă lui Barbă Neagră, ba mai mult, este prins şi executat.
Piratul obţine şi el amnistia şi se stabileşte în Bath, primind permisiunea de a navuga la St. Thomas pentru a-şi găsi de lucru. Devine corsar pe goeleta rămasă, pe care o redenumeşte Adventure. Nu rezistă prea mult în această ipostază, la sfârşitul lui august 1718 revenind deja la vechile obiceiuri. Guvernatorul Pennsylvaniei emite un madat de arestare pe numele lui, dar Teach activa la o distanţă considerabilă, în golful Delaware, prin intermediul a două ambarcaţiuni franceze. Teach se retrage în golful Ocracoke, locul perfect din care putea urmări corăbiile care traversau apele Carolinei. Acolo il zăreşte pe Charles Vane, alt pirat englez, care nu este urmărit numai de autoritaţi, ci şi de mai vechiul prieten al lui Teach, Hornigold.
Vestea reuniunii piratereşti îl îngrijorează pe guvernatorul Pennsylvaniei atât de mult încât trimite 2 goelete în urmărirea proscrişilor, dar campania eşuează. La fel de îngrijorat de ascensiunea nelegiuiţilor este şi guvernatorul Virginiei, Alexander Spotswood, care în plus nu avea niciun fel de încredere în capacitatea Carolinei de Nord de a controla piraţii. Acesta emite o proclamaţie care solicită tuturor să se predea în faţa autoritaţilor. Cum nu are însă dreptul de a judeca piraţii pentru că se află în afara sferei sale de jurisdicţie, se foloseşte de subterfugii pentru a intra în legatură cu William Howard, fostul maistru timonier de pe Queen Anne’s Revenge, de la care scoate informaţii preţioase. Crown colony ar fi beneficiat de pe urma capturii infamului pirate. Locotenentul Robert Maynard are permisiunea de a se apropia de oraşul Bath pe mare, în vreme ce alte trupe călătoresc pe uscat. Întreaga operaţiune este finanţată de Spotswood. Piraţii sunt descoperiţi în cele din urmă în golful Ocracoke, în seara zilei de 21 noiembrie. Oricum Teach pierduse mult din echipaj, iar Israel Hands, comandantul de pe Adventure, era în Bath. Goeletele lui Maynard intră prin canal, dar este atacat de Adventure.
Maynard îşi pierde o treime din oameni. Corabia intră însă într-un banc de nisip, cel mai probabil pentru că şi-ar fi pierdut scota de foc. Nici Jance sau Ranger, galerele lui Maynard, nu o duceau prea bine, toată bătălia rezumându-se ulterior la o cursă a readucerii corăbiilor pe linia de plutire. Tactica locotenentului de a-şi ascunde marinarii sub punte se pare ca a funcţionat, pentru că piraţii lui Teach sunt aruncaţi într-o confuzie general, în care în ciuda luptei cu o determinare ieşită din comun, şi Barbă Neagră este perdant. Corpul îl înghite golful, iar capul său ajunge pe bompresul goeletei lui maynard, ca să-şi poată primi recompensa.
Sfârşitul erei de aur a pirateriei a adus cu sine numeroase exploatări ale istoriei lui Barbă Neagră, mitizat în folclor, cărţi sau filme. Cea mai completă relatare despre viaţa sa o regăsim la Charles Johnson, în Istoria Generală a Jafurilor şi Crimelor celor mai Faimoşi Piraţi, publicată în 1724, dar autorul este la rndul său un personaj destul de obscur şi incert. În pofida faimei sale de necontestat, Edward Teach nu a fost însă cel mai de success pirate. Henry Every s-a retras bogat din piraterie, iar Bartholomew Roberts a capturat o pradă de cinci ori mai mare. Nu s-a găsit nicio comoară aparţinând lui Barbă Neagră, deşi zvonurile abundă. Oricum practica îngropării aurului este mai mult o ficţiune scriitoricească. Singurul pirat care într-adevăr a făcut acest lucru este William Kidd. În legătură cu Teach s-au ţesut varii poveşti despre fantoma sa. Se mai zăresc uneori nişte lumini caudate pe mare, despre care se spune că vin de la piratul care încă îşi mai caută capul, pentru că nici diavolul nu-l mai recunoaşte…Unii dintre membrii echipajului care au supravieţuit povesteau de altfel că tot zăreau un om în plus pe corabie, care tot apărea şi dispărea, despre care credeau că ar fi necuratul.
Aşa cum o dovedesc şi secretele relevate de pe Queen Anne’s Revenge, Barbă Neagră avea nişte metode mai neortodoxe de a înfricosa inamicii. S-au descoperit tot felul de dispozitive şi muniţie, de pildă ghiulele duble legate cu lanţuri sau pungile de pânză umplute cu plumb, ţepuşe şi sticlă folosite tot ca încărcătură pentru tunuri. Avem aici cu siguranţă un personaj care va mai pluti multă vreme pe valul poveştilor şi legendelor…Barbă Neagră…cel mai temut pirat din istorie. De Irina-Maria Manea – Historia

vineri, 2 martie 2012

Caricatura zilei

http://brasovpress.ro/

Disciplina ca stil de viata


Disciplina este chezăşia biruinţii, pentru că ea asigură unitatea efortului. Sunt greutăţi pe care, numai un Neam întreg unit, ascultând de o singură comandă, le poate birui. Cine este imbecilul, care într-un asemenea caz, să refuze a se grupa cu toţi ai lui la un loc, ascultând de aceeaşi comandă, pentru motivul că disciplina i-ar ştirbi din personalitate ?
În asemenea cazuri, când Neamul îţi este ameninţat şi când firea lucrurilor te îndeamnă să-ţi schilodeşti trupul, să-ţi pierzi viaţa, să-ţi sfarmi familia, să-ţi periclitezi viitorul copiilor, să renunţi la tot ce ai pe acest pământ, pentru a ţi-l salva, este cel mai puţin ridicol să vorbeşti despre știrbirea personalităţii”.
Disciplina nu înjoseşte pentru că te face biruitor. Şi dacă biruinţele nu se pot câştiga decât cu jertfă, disciplina este cea ceva mai mică dintre toate jertfele pe care un om poate să le facă pentru victoria Neamului său. Dacă disciplina este o renunţare, o jertfă, ea nu înjoseşte pe nimeni. Pentru că orice jertfă, înalţă, nu coboară.
Neamul acesta al nostru având în calea sa uriaşe greutăţi de trecut, fiecare Român trebuie să primească educaţia disciplinei cu dragă inimă şi cu conştiinţa că astfel contribuie la biruinţa de mâine. Nu există biruinţă fără unitate. Şi nu există unitate fără disciplină. De aceea Neamul nostru va trebui să condamne şi să considere ca acţiune vrăjmaşă orice abatere de la şcoala disciplinei, ca pe ceva care-i periclitează biruinţele şi viaţa.
Corneliu Zelea Codreanu (fragment), “Pentru Legionari”
http://blog.nouadreapta.org/ 

Lucian Bute

Lucian Bute il va intalni pe Carl Froch la Nottingham, in luna mai

autor: Ursu 02.03.2012
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că boxerul Lucian Bute îşi va pune în joc centura IBF la 26 mai, la Nottingham, în faţa britanicului Carl Froch, actele fiind semnate în cursul serii de joi.
“S-a semnat contractul. Lucian îl va întâlni pe Froch la 26 mai”, a spus Obreja.
Capital FM Arena, unde va avea loc gala, are o capacitate de 7.500 de locuri.
Potrivit sportinglife.com, managerul pugilistului britanic, Eddie Hearn, consideră că va fi unul dintre cele mai importante meciuri pe care Marea Britanie le găzduieşte.
“Suntem încântaţi că ne-am înţeles asupra condiţiilor şi cred că acesta va fi unul dintre cele mai importante evenimente din boxul britanic pentru mulţi ani de acum înainte. Îi respect pe Lucian şi echipa sa pentru că au acceptat să vină acasă la Carl, dar sunt convins că Froch va deveni campion mondial”, a spus Hearn.
La rândul său, preşedintele InterBox, Jean Bedard, a declarat că “am fost insistenţi, dar am făcut câteva concesii, pentru că Lucian, fanii şi partenerii noştri îşi doreau acest meci. De asemenea, sunt convins că Lucian îi va reduce la tăcere pe critici. Lucian a dat dovadă de mult curaj acceptând să evolueze pe teritoriul adversarului”.
Antrenorul pugilistului român, Stephan Larouche, dă asigurări că Bute va fi în formă maximă la meci. “Lucian a mai luptat deja în afara Canadei. E o provocare excelentă pentru el, iar la 26 mai Lucian va fi la cel mai înalt nivel, aşa cum a fost dintotdeauna. Stilul de luptă al acestor doi boxeri incredibili va face ca meciul să fie exploziv şi sunt sigur că fanii nu vor vrea să piardă această partidă”, a completat Larouche. Sursa: FrontPress.ro

Basescu cere

Băsescu le cere românilor să boicoteze iarba olandeză

02 martie 2012 Radu C. Crahmaliuc 0 comentarii
Băsescu le cere românilor să boicoteze iarba olandeză
Într-un atac fără precedent la adresa autorităţilor olandeze, care în continuare se încăpăţînează să nu ne primească în Schengen, Traian Băsescu le-a cerut românilor să boicoteze drogurile olandeze şi să cumpere şi ei, ca toată lumea, din Republica Moldova, Columbia sau de la un cetăţean de încredere din cartierul Crîngaşi.
“Să nu mai aud de iarbă din Olanda. Cine va fi prins cu iarbă din Olanda o să-mi dea socoteală mie personal!”, a declarat Băsescu. “E timpul să-i punem cu botul pe labe pe aceşti crescători de lalele, mîncători de brînză şi purtători de saboţi! Am discutat cu mai mulţi consilieri de-ai mei, şi chiar cu fiica mea Elena, şi există o groază de dealeri oneşti care nu colaborează cu olandezii. Trei grame, cinşpe sute. E marfă marocană. N-are seminţe. Şmecherie, frăţioare. Bagi un cui, te uiţi la discursuri vechi cu Teodor Stolojan, iese bine treaba garantat”.
Ca urmare a anunţului lui Băsescu, cel puţin 20 de tineri care transportau droguri de la Amsterdam la Bucureşti în colon, au fost întorşi din drum de pe Aeroportul Otopeni, vameşii transmiţîndu-le să se întoarcă doar cînd au la ei ceea ce trebuie.
Totodată, mai multe fabrici de Prenadez şi aurolac din ţară au declarat că îşi vor creşte producţia pentru a acoperi deficitul de narcotice de pe stradă. “Prenadezul a fost mereu alături de poporul român atunci cînd acesta a avut nevoie de el, sîntem siguri că vom reuşi să trecem împreună şi peste acest hop”, au spus reprezentanţii fabricilor.
http://catavencii.ro/

Au falsificat datele

      SRI (prin Ion Stan): Presedintele, BNR si FMI au falsificat in minus datele economice cu 20 %, pentru a se justifica imprumuturile de la FMI

Posted in BNR, FMI, SRI, Traian Basescu by saccsiv on martie 1, 2012
Ion Stan, secretar la Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitătii SRI declara recent ca presedintele, guvernul, BNR si seful delegatiei FMI la Bucuresti au falsificat controlat datele economice ale tarii, in frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi imprumuturi de la FMI:
”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine. Deşi anticipăm lipsa voinţei politice de a scoate adevărul la lumina legii, este bine să se ştie că faptele ce urmează pot fi cuantificate penal cu detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Astfel, la momentul actual, anul 2012, diferenţa dintre datele macroeconomice reale şi cele făcute oficial publice (după “prelucrarea” de către BNR, Ministerul Finanţelor Publice, Institutul Naţional de Statistică, Comisia Naţională de Prognoză) a ajuns, pe calea adâncirii diferenţei, menţinută în mod voit, dintre capacitatea administrativă macroeconomică şi capacitatea de evoluţie a economiei reale şi pe calea efectelor dezvoltării economiei reale, la dimensiuni considerabile. Datele privind produsul industrial brut sunt subevaluate cu circa 20 la sută (PIB real = PIB comunicat public + 20%).
Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale.
Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care “asasinii economici” – în cazul României, Jeffrey Franks şi predecesorii săi – au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje.
Menţionăm că FMI are nevoie şi de datele reale, cu titlul de “date de uz intern” şi pentru aceasta a apelat la o reţea de furnizare: economişti, şefi ai băncilor, persoane din staff-ul primului-ministru, Consiliului Naţional Fiscal, Institutului Naţional de Statistică.
Unele dintre instituţiile cărora li s-au solicitat, în acest mod neoficial, datele reale, nu au putut răspunde la respectivele solicitări pentru simplul fapt că, în condiţiile instituţionalizării prelucrărilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevărate. În aceste condiţii, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a luat legătura, cu acceptul lui Traian Băsescu, cu şeful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanţuri.
Sursele noastre ne-au comunicat faptul că existenţa unei interceptări “accidentale” a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 şi 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor reţelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi “blonda lui Emil Boc” este integrată comandoului asasinilor economici ai României.
O altă menţiune importantă, care se impune, este aceea că, de regulă, şefii instituţiilor menţionate nu sunt direct angajaţi, ci câte unul-doi colaboratori apropiaţi acestora. Un vicepreşedinte de la Institutul Naţional de Statistică nu a acceptat iniţial să intre în reţeaua agenţilor informaţi. Urmările imediate au fost presiunile şi ameninţările cu demiterea, dacă nu consimte la furnizarea informaţiilor solicitate.
În loc de concluzii. În condiţiile utilizării datelor macroeconomice reale şi ale elaborării şi execuţiei corecte şi responsabile a bugetului naţional, România nu ar fi avut nevoie de împrumuturile FMI, sau în nici un caz în cuantumul în care au fost atrase”.


Preiau mai jos integral articolul Efectul MRU: SRI rinjeste coltii catre putere:
”Între serviciile secrete, SIE este marele cîștigător al perioadei post-decembriste”. Afirmația a fost făcută acum cîțiva ani de către fostul președinte Emil Constantinescu și pare să fie azi mai valabilă ca oricînd. În premieră absolută, președintele și primul ministru sunt oameni care provin din DIE/SIE. Un avantaj uriaș al serviciului amintit și care deranjează în mod cert restul serviciilor, dar, mai ales, SRI, picat pe locul doi deși e cel mai mare din România. Va înghiți SRI gălușca și se va resemna? Noi înclinăm să credem că nu, iar unele evenimente recente par să confirme asta.
SRI a dat semne de nervozitate încă de la prima vehiculare a numelui lui MRU pentru postul de premier, în 2009, atunci cînd l-a trimis la înaintare pe fostul purtător de cuvînt Ulieru să-l deconspire drept agent al unei puteri străine.
Puțin înaintea numirii de acum, alt fost greu al SRI, Virgil Măgureanu, a dat și el anumite semnale publice de nemulțumire, desigur, pentru urechile care trebuiau să audă.
Cu toate astea, Ungureanu a fost numit în post pe 9 februarie. Cinci zile mai tîrziu, s-a produs un eveniment rămas necunoscut marelui public, dar care poate fi interpretat drept o reacție vehementă a SRI și un semnal dur către structurile de vîrf ale statului.
Concret, pe 14 februarie, deputatul PSD Ion Stan a depus în Cameră două declarații politice de-a dreptul incendiare, întocmite pe baza unor informații de top, accesibile doar serviciilor secrete și anumitor factori politici de top. Două declarații pe care Stan nu a ținut să și le popularizeze în presă, dovadă că erau destinate doar anumitor cercuri. Pentru a clarifica din start lucrurile, să spunem că Ion Stan nu e Vadim Tudor, cu ale sale tiribombe de presă, ci un parlamentar ”special”, care de foarte mulți ani se află în comisia SRI, pe care a și condus-o ca președinte ori vicepreședinte, în prezent. Cei familiarizați cu dedesubturile politicii știu că, dintotdeauna, mai-marii comisiei SRI au avut o legătură strînsă cu serviciul, atît de strînsă încît s-a vorbit permanent cine controlează pe cine.
În consecință, e cert că declarațiile lui Stan sunt opera serviciului amintit, deputatul fiind doar o portavoce.
Ce conțin, însă, declarațiile în cauză?
Regimul Băsescu a falsificat PIB-ul României în beneficiul FMI
Prima dintre ele conține informația explozivă cu potențial nuclear potrivit căreia președintele, guvernul, BNR și șeful delegației FMI la București au falsificat controlat datele economice ale țării, în frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi împrumuturi de la FMI.
Extras din declarația lui Stan:
”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine. Deşi anticipăm lipsa voinţei politice de a scoate adevărul la lumina legii, este bine să se ştie că faptele ce urmează pot fi cuantificate penal cu detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Astfel, la momentul actual, anul 2012, diferenţa dintre datele macroeconomice reale şi cele făcute oficial publice (după “prelucrarea” de către BNR, Ministerul Finanţelor Publice, Institutul Naţional de Statistică, Comisia Naţională de Prognoză) a ajuns, pe calea adâncirii diferenţei, menţinută în mod voit, dintre capacitatea administrativă macroeconomică şi capacitatea de evoluţie a economiei reale şi pe calea efectelor dezvoltării economiei reale, la dimensiuni considerabile. Datele privind produsul industrial brut sunt subevaluate cu circa 20 la sută (PIB real = PIB comunicat public + 20%).
Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale.
Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care “asasinii economici” – în cazul României, Jeffrey Franks şi predecesorii săi – au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje.
Menţionăm că FMI are nevoie şi de datele reale, cu titlul de “date de uz intern” şi pentru aceasta a apelat la o reţea de furnizare: economişti, şefi ai băncilor, persoane din staff-ul primului-ministru, Consiliului Naţional Fiscal, Institutului Naţional de Statistică.
Unele dintre instituţiile cărora li s-au solicitat, în acest mod neoficial, datele reale, nu au putut răspunde la respectivele solicitări pentru simplul fapt că, în condiţiile instituţionalizării prelucrărilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevărate. În aceste condiţii, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a luat legătura, cu acceptul lui Traian Băsescu, cu şeful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanţuri.
Sursele noastre ne-au comunicat faptul că existenţa unei interceptări “accidentale” a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 şi 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor reţelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi “blonda lui Emil Boc” este integrată comandoului asasinilor economici ai României.
O altă menţiune importantă, care se impune, este aceea că, de regulă, şefii instituţiilor menţionate nu sunt direct angajaţi, ci câte unul-doi colaboratori apropiaţi acestora. Un vicepreşedinte de la Institutul Naţional de Statistică nu a acceptat iniţial să intre în reţeaua agenţilor informaţi. Urmările imediate au fost presiunile şi ameninţările cu demiterea, dacă nu consimte la furnizarea informaţiilor solicitate.
În loc de concluzii. În condiţiile utilizării datelor macroeconomice reale şi ale elaborării şi execuţiei corecte şi responsabile a bugetului naţional, România nu ar fi avut nevoie de împrumuturile FMI, sau în nici un caz în cuantumul în care au fost atrase”.
Reforma Sănătății, un act în beneficiul mafiilor transnaționale
A doua declarație a lui Stan afirmă că mult trîmbițata reformă a sănătății este, de fapt, un act în beneficiul mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate, cu binecuvîntarea președintelui Traian Băsescu. O altă afirmație explozivă este aceea că demonstrațiile de protest de după demiterea lui Arafat au fost, în fapt, controlate de SIE.
Extras din declarația lui Stan
”Înalţi funcţionari publici, începând de la Administraţia Prezidenţială şi Parlament, continuând la Guvern şi agenţiile sale de specialitate, puşculiţele partidelor politice, câini de pază ai “democraţiei”, companii de publicitate, fundaţii aşa-zis caritabile sunt cu toţii, dar nu numai aceştia, conectaţi la sorburile nesăţioase care secătuiesc bugetul CNAS.
Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurărilor sociale este un nărav mai vechi. Au practicat-o şi acoperit-o mai toate guvernele. Prim-miniştrii “legalişti” au încercat să-şi acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurărilor sociale. Aşa s-a făcut că ne-au anesteziat cu câte o reformă la fiecare patru ani.
Noua tentativă de reformă a asigurărilor de sănătate, căci bugetul acestora este miza, şi nu sănătatea naţiunii, a picat într-un moment rău ales – anul electoral – şi cu mijlocul nepotrivit – agentul de influenţă în însăşi persoana preşedintelui republicii. Acelaşi agent de influenţă ca şi în cazul aurului de la Roşia Montană.
Ambele operaţiuni de influenţă asumate de un agent de propagandă şi influenţă de cel mai înalt nivel posibil demonstrează cât de mare este presiunea asupra Cotrocenilor, cam de ce factură sunt unii dintre oamenii preşedintelui, de unde pot veni comenzile şi de ce nu le poate rezista primul cetăţean al ţării.
Se încearcă diversiunea că preşedintele şi primul-ministru ar fi fost induşi în eroare şi nu ar fi cunoscut că proiectul legii sănătăţii este expresia intereselor autohtone şi străine care au şi pus ochii pe spaţiile imobiliare ale spitalelor şi elaborat statutele viitoarelor fundaţii care se vor înfrupta din infrastructura reţelei de sănătate pe care Traian Băsescu le-a promis-o. Inclusiv prin declaraţii publice, făcute în ţară, dar şi în străinătate.
Se spune că Băsescu şi Boc nu ar fi fost corect informaţi şi nu ar cunoaşte că 40 de firme ale clientelei lor politice au lansat deja investiţii de multe sute de milioane pentru achiziţionarea unui prim lot de 1.200 de ambulanţe.
Se aruncă în spaţiul public dezinformarea că Traian Băsescu nu ar fi ştiut de bătălia pe cadavrul sistemului de sănătate al poporului român dintre cartelurile internaţionale ale asigurătorilor de sănătate, iar legea pentru a cărei susţinere s-a mai compromis politic, moral şi infracţional încă o dată (dar ce mai contează?!), urma să fie pretextul legitimării jafului bugetului sănătăţii, pentru a nu mai fi atât de flagrante abuzurile şi ilegalităţile.
Ochii şi urechile statului, în loc să-şi facă cu onestitate datoria, adică să tragă semnalul de avarie şi să oprească, pe motiv de pericol de deraiere a democraţiei, caruselul înaltei corupţii politice instituţionalizate, se joacă de-a rebeliunea cu câteva sute de demonstranţi adunaţi în faţa Palatului Preşedinţiei şi în Piaţa Universităţii, ca să apere democraţia.
Este evidentă marea manipulare a acestui scandal, chiar din start. Nimeni nu a citit, darmite să fi studiat legea sămânţă a dihoniei naţionale. Toţi s-au întrecut în a o comenta, după texte date, după ureche şi la cacealma. În toată dezbaterea furibundă nu s-a apelat la argumente din conţinutul hulitei legi, ea fiind respinsă in corpore şi în necunoştinţă de prevederile ei. Sau, dimpotrivă, au citit-o şi ori nu le vine să creadă, ori le este frică să o pună în lumina adevărului”.
În acest din urmă caz, cînd vorbește de ”ochii și urechile statului” care ar fi trebuit să țină sub control interesele cartelurilor internaționale, Stan se referă, evident, la SIE, serviciul cu atribuții externe.
Contactat de Inpolitics, deputatul afirmă că pînă în acest moment nu există nicio reacție oficială la declarațiile sale din parlament. El afirmă, însă, că ”declarațiile se bazează pe date foarte concrete, care pot fi oricînd puse la dispoziția factorilor interesați de către anumite instituții ale statului, cu atribuții în acest sens. Vă dați seama că nu mă apucam să aștern pe hîrtie ceea ce visasem în noaptea precedentă, acolo e vorba de chestiuni cît se poate se serioase și de concrete”. Stan mai spune, cu referire la cele două numere telefonice care apar în prima sa declarație, că aparțin unor importanți demnitari ai statului, iar interceptarea lor ar putea scoate la lumină elemente extrem de interesante. O afirmație care, în realitate, sugerează în mod clar că interceptările deja s-au produs, iar datele sunt bine păstrate în anumite locuri.
Una peste alta, ambele declarații ale vicepreședintelui comisiei SRI pot fi considerat cel mai tăios avertisment transmis indirect regimului de la putere de către cel mai mare serviciu de informații, iar faptul că a venit imediat după validarea lui Ungureanu drept premier arată limpede și sursa ”nemulțumirii”.
Marea întrebare: vom asista, curînd, la o repoziționare politică a SRI, avînd în vedere că alegerile bat la ușă?
Și dacă da, ce surprize ar putea oferi clasei politice această manevră? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Tratatul fiscal UE

Tratatul Fiscal UE taie capul bugetarilor

Posted on 2 martie 2012
18

Azi se semnează Tratatul Fiscal, la Bruxelles.

Sindicaliștii din toata Europa fac de doua zile mitinguri împotriva Tratatului. (Si in România a fost un miting, dar cam rahitic, săracu’, ca toate mitingurile sindicatelor din ultimii 15 ani).
De ce urla băieții ăștia, cu clasa muncitoare? Pentru ca Tratatul ii cam face praf. Informațiile complete despre Tratat le puteți citi pe site-ul Consiliului European, aici.
Pe scurt, Tratatul cere tarilor membre sa nu mai trăiască din împrumuturi si chiar sa treacă pe surplus. Rostogolirea datoriei, jucăria preferata a politrucilor populiști (care credeau ca o sa dureze la infinit), se oprește aici. Tarile UE sunt obligate sa-si reducă deficitul structural anual al administrației publice la 0.5% din Produsul Intern Brut nominal. Cine încalcă limita de deficit, este pedepsit automat (fără votul Parlamentului European), cu penalități de pana la 0.1% din PIB. E enorm, e foarte dur, se plâng sindicaliștii si socialiștii.
Pentru comparație, deficitul României pe 2012 va fi de circa 2% din PIB, dar exista si deficite de 8%.
Munca mai multa, pe bani mai putini.

Ce consecința va avea Tratatul Fiscal asupra bugetarilor si pensionarilor?
  • Concedieri in masa
  • Scăderea enorma a salariilor, chiar cu 50%-75%, daca golul lăsat de lipsa împrumuturilor nu va fi umplut de banii firmelor private (Si nu va fi. Ca nu e de unde: firmele private europene sunt necompetitive).
  • Scăderea pensiilor.
  • Creșterea vârstei de pensionare.
Un excelent Tratat de dreapta, ultra-liberal, care practic omoară Europa sociala si o îngroapă sub doi metri de pământ. Pai atunci, de ce nu ești mulțumit, Giurgea?
Nu se pot impune masuri dure de dreapta, cu pedepse fleșcăite de stânga!

Nu sunt mulțumit de Tratat, pentru ca nu cred ca va fi aplicat. De semnat, da, o sa-l semneze toata lumea. Dar de aplicat? La pastele cailor!
Amintiți-va de cați ani promit grecii reducerea cheltuielilor si a deficitului. Si ce-au făcut? Nimic! Amintiți-va ca România a promis FMI-ului același lucru: si in loc sa scadă, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut. Nici Spania nu si-a respectat ținta de deficit. Nici Italia. Nici chiar disciplinata Olandă. Cred ca numai Germania si Angela Merkel o sa respecte acest Tratat. Ce-mi faci, daca refuz sa scad salariile si continui sa mă împrumut? Pai te amendam! Zau? Pai n-am bani sa-ti plătesc. Nu te refuz pe fata, dar anul asta e imposibil. Poate la anul o sa am. Ce poți sa-mi faci?
Tratatul e de fapt o încercare disperata de a mai salva ceva din fosta Europa sociala. Daca nu economia sociala (care clar a dat faliment), măcar așa zisa “civilizație europeana”: democrația populara si votul universal.
O încercare evident sortita eșecului: pentru ca e stupid sa te aștepți ca zeci de milioane de bugetari (împreuna cu politrucii pe care i-au votat), sa renunțe de bunăvoie la salariile si la pensiile lor, de mila firmelor private. Sa renunțe clasa muncitoare la excursiile in străinătate, la BMW-uri, la casele de vacanta pe datorie, doar pentru ca firma BMW sa scadă preturile si sa devina mai competitiva pe piața internațională? Ha!
Tanti Europa e ca o profesoara bătrâna, care vrea sa facă ordine intr-o clasa de golani repetenți, amenințându-i cu…degetul.
Violenta e singura soluție împotriva comuniștilor. Soluția finala.

Întotdeauna socialiștii s-au temut de violență. De aia au si desființat pedeapsa cu moartea. Cam fără cojones, băieții ăștia de stânga! Dreapta in schimb, știe ca morcovul trebuie însoțit de bici. Un om de dreapta folosește biciul fără jena. Este cumplit de naiv sa speri ca Europa socialistă va putea fi reformata cu…vorba buna. Niciodată in istorie n-a fost posibil așa ceva. Întotdeauna tăierile de cheltuieli bugetare au însemnat violente de strada, incendieri, gloanțe, arestări si execuții.
Sindicaliștii se smiorcăie ca Tratatul este…prea dur? Hahaha! Pai v-ați obișnuit cu binele, micuților! Ați uitat ce e aia duritate! Las’ ca va explic imediat: glonțul care zboară din pistolul meu in ceafa ta, ala e dur! Nevasta-ta care plânge pe cadavrul tău si e arestata pentru incitare, copiii tai ramași pe drumuri, prietenii tai arestați pentru propagandă comunistă, aia e duritate, nene sindicalistule!
Amintiți-va de regimul coloneilor din Grecia. Sau mai bine, amintiți-va de ultima criza financiara: de curbele de sacrificiu din România, de greva de la Atelierele Grivița din 1933, de greviștii mitraliați pentru ca ocupaseră ilegal o fabrică privată. Amintiți-va cat sânge socialist a curs pe străzile Bucureștilor: lucrurile acestea se vor întâmpla din nou. E inevitabil. Deja au început.
Leonard Orban: nu exclud reapariția războaielor in Europa.

Asta o zice ministrul Afacerilor Europene si fost comisar European. Un tip serios si foarte rezervat. Ce-i drept, Orban încearcă sa fie optimist: cică, deși mulți considera ca Uniunea Europeana e terminata, el încă mai are speranțe. Dar tot el zice ca ar trebui sa ne grăbim cu fondurile alea europene: ca nu se știe cât vor mai exista.
Deci, cu tot optimismul afișat ieri la TV, Leonard Orban e conștient de situație: Uniunea Europeana e Kaputt! Tratatul Fiscal va eșua. Nu va salva pe nimeni si nimic. Si nu firmele private îngroapă Europa sociala, nu firmele private vor sabota Tratatul: ci chiar clasa muncitoare si socialiștii. In clipa asta, ei își pun singuri frânghia de gat și îi fac și nod.
Ei au băgat in faliment statul social, care le purta de grija: prin cererile lor aberante de salarii si pensii, prin scăderea vârstei de pensionare, prin protecția socială populistă, prin ajutoarele pentru săraci, prin medicamentele gratuite la tot poporul, prin entuziasmul dement cu care au tocat trilioane de dolari anual.
Acum, sa suporte consecințele! Cum iți așterni, așa dormi.
http://capitalismpepaine.wordpress.com/

Masoneria romana

Premiera in masoneria romana: Colaborare intre o loja masculina si una feminina (VIDEO)

autor: FrontPress 02.03.2012
Marea Lojă Naţională a României şi Marele Ordin Feminin Român au semnat un protocol de colaborare prin care vor să redeschidă etapa masoneriei spirituale şi să vină în ajutorul românilor. 
Prin protocolul bilateral “Concordia” cele două puteri masonice se angajează să participe la reconstucţia României, dar şi să respecte cu stricteţe principiile masonice.
“Masoneria din totdeauna a fost cea care a construit societatea. Şi atunci rolul nostru este acela de a ne face simţită prezenţa la modul concret. În primul rând înlăturând în lumea noastră , în cercurile noastre orice formă de agresiune, de lipsă de comunicare” a declarat Graziela Bârlă, Mare Maestru. ” Masonii pun accent pe unitate şi cred că a venit timpul să lase la o parte disensiunile.”
Reunirea unei loji feminine cu una masculină este o premieră în istoria masoneriei. Maeştrii celor două loji speră ca şi alte organizaţii masonice să intre în acest parteneriat. De pe B1

Noul MANIFEST al Militarilor rezervisti din Brazilia(200 mil.locuitori)(lb.portugheza)Novo Manifesto de Militares da Reserva do Brasil

Íntegra de novo manifesto de militares da reserva

“ELES QUE VENHAM. POR AQUI NÃO PASSARÃO!”

Este é um alerta à Nação brasileira, assinado por homens cuja existência foi marcada por servir à Pátria, tendo como guia o seu juramento de por ela, se preciso for, dar a própria vida. São homens que representam o Exército das gerações passadas e são os responsáveis pelos fundamentos em que se alicerça o Exército do presente.

Em uníssono, reafirmamos a validade do conteúdo do Manifesto publicado no site do Clube Militar, a partir do dia 16 de fevereiro próximo passado, e dele retirado, segundo o publicado em jornais de circulação nacional, por ordem do Ministro da Defesa, a quem não reconhecemos qualquer tipo de autoridade ou legitimidade para fazê-lo.

O Clube Militar é uma associação civil, não subordinada a quem quer que seja, a não ser a sua Diretoria, eleita por seu quadro social, tendo mais de cento e vinte anos de gloriosa existência. Anos de luta, determinação, conquistas, vitórias e de participação efetiva em casos relevantes da História Pátria.

A fundação do Clube, em si, constituiu-se em importante fato histórico, produzindo marcas sensíveis no contexto nacional, ação empreendida por homens determinados, gerada entre os episódios sócio-políticos e militares que marcaram o final do século XIX. Ao longo do tempo, foi partícipe de ocorrências importantes como a Abolição da Escravatura, a Proclamação da República, a questão do petróleo e a Contra-revolução de 1964, apenas para citar alguns.

O Clube Militar não se intimida e continuará atento e vigilante, propugnando comportamento ético para nossos homens públicos, envolvidos em chocantes escândalos em série, defendendo a dignidade dos militares, hoje ferida e constrangida com salários aviltados e cortes orçamentários, estes últimos impedindo que tenhamos Forças Armadas (FFAA) a altura da necessária Segurança Externa e do perfil político-estratégico que o País já ostenta. FFAA que se mostram, em recente pesquisa, como Instituição da mais alta confiabilidade do Povo brasileiro (pesquisa da Escola de Direito da FGV-SP).

O Clube Militar, sem sombra de dúvida, incorpora nossos valores, nossos ideais, e tem como um de seus objetivos defender, sempre, os interesses maiores da Pátria.

Assim, esta foi a finalidade precípua do manifesto supracitado que reconhece na aprovação da “Comissão da Verdade” ato inconseqüente de revanchismo explícito e de afronta à lei da Anistia com o beneplácito, inaceitável, do atual governo.

Assinam, abaixo, os Oficiais Generais por ordem de antiguidade e os Oficiais superiores por ordem de adesão.

OFICIAIS GENERAIS

Lista  generalilor semnatari in functie de grad si vechime nu va intereseaza. 

S-a semnat PROTOCOLUL

Serbia A SEMNAT cu Romania PROTOCOLUL privind minoritatile si VA FI SUSTINUTA pentru candidatura de membra UE

autor: FrontPress 01.03.2012
Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, la Bruxelles, că renunţă la iniţiativa de blocare a acordării statutului de candidat Serbiei, anunţă surse oficiale, citate de AFP.
“Băsescu a anunţat că românii şi-au dat acordul în cazul Serbiei pentru că cele două părţi s-au înţeles asupra semnării protocolului privind drepturile minorităţilor”, dat fiind că există o minoritate sârbă şi în România, a declarat eurodeputatul german Elmar Brok, care a participat joi la o reuniune la care a fost prezent şi Traian Băsescu.
Protocolul privind minorităţile între România şi Serbia a fost semnat, joi, la Bruxelles, de ambasadorii la UE ai celor două state, au declarat pentru Mediafax surse europene. Potrivit surselor citate, preşedintele Băsescu nu a fost prezent la semnare, aflându-se la summit-ul PPE.
Textul protocolului între România şi Serbia privind minorităţile va fi semnat la Bruxelles, joi, în următoarele ore, au declarat, anterior, pentru Mediafax, surse diplomatice. Potrivit surselor, textul protocolului a fost convenit în formă finală în cursul nopţii.
Din partea României a semnat ambasadorul Mihnea Motoc, care a primit depline puteri în acest sens din partea MAE, iar din partea Serbiei a semnat ambasadoarea la UE, Roksanda Ninčić. Semnarea a avut loc la Comisia Europeană.
Semnarea Protocolului a fost condiţia României pentru a accepta acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Serbia.
România a fost singurul stat membru al UE care, la Consiliul Afaceri Generale de marţi, de la Bruxelles, a pus condiţii suplimentare pentru acceptarea Serbiei ca stat candidat la accesul în Uniunea Europeană. Gestul i-a surprins pe mulţi europeni, ba chiar şi pe unii politicieni români, însă semnalul de avertisment a fost lansat „ţării prietene” încă de anul trecut, de către Traian Băsescu.
Mişcarea aparent bruscă a ministrului de Externe Cristian Diaconescu i-a surprins pe ceilalţi europeni, pentru că România este un partener tradiţional al Serbiei, de altfel unul dintre cele câteva state UE care nu recunosc oficial Kosovo, ţinând partea Belgradului în această problemă. Oficialii români au explicat că gestul a fost făcut pentru binele comunităţii româneşti din Serbia, din Valea Timocului. Europenii au interpretat totul ca pe o palmă la adresa Olandei, care se opune aderării României la Schengen.
Practic, România nu a blocat demersurile europene ale Serbiei, ci doar le-a amânat cu câteva zile, impunându-şi politica privind minoritatea română din Serbia, care nu se bucură de drepturi şi libertăţi egale cu celelalte minorităţi. Cu alte cuvinte, în loc ca decizia oficială ca Serbia să devină candidată la UE să fie luată marţi, ea va fi luată joi sau vineri, la Consiliul European. Recomandarea finală a forului unde Cristian Diaconescu a ridicat, marţi, problema minorităţii românilor din Serbia, a fost însă una pozitivă faţă de Serbia. De Andrei Luca Popescu – Gandul

Tratatul de fiscalitate

De ce se opun unele tari tratatului de fiscalitate al UE?

autor: FrontPress 01.03.2012
Pactul UE, pe care Romania l-a semnat fara sa clipeasca, a fost respins deja de doua tari europene. Incapacitatea de a rezolva problema datoriilor din zona euro si accesul limitat la summit-uri sunt principalele motive.
Astazi, cu cateva ore inainte de summit-ul UE de primavara, in care va fi semnat tratatul de fiscalitate, Cehia a anuntat ca respinge acest pact. Aceasta este a doua tara membra UE, dupa Marea Britanie, care nu vrea sa adopte tratatul.
Ce sta in spatele reticentei statelor anti-tratat?
Nicolas Sarkozy spune ca nu intelege politicile Cehiei si, cu siguranta, nu este singurul lider european in aceasta situatie.
“Prim-ministrul ceh ne-a spus ca, din motive constitutionale, nu crede ca poate adopta viitorul tratat”, a declarat presedintele francez, citat de BBC. “Nu sunt suficient de familiarizat cu ceea ce se intampla la Praga pentru a intelege de ce ceea ce era acceptabil in decembrie nu mai este acceptabil acum. Va fi un tratat intre 25 de tari”, a mai spus Sarkozy, explicand ca acel “poate” spus de Cehia in decembrie, s-a transformat intr-un “nu”.
Obiectiile Cehiei
Dupa cateva ore de la discursul lui Sarkozy, prim-ministru ceh Petr Necas a explicat motivele din spatele respingerii tratatului. Acesta a explicat ca exista trei obiectii majore: accesul limitat la summit-urile zonei euro pentru statele care nu folosesc inca moneda unica; esecul in rezolvarea crizei datoriilor europene; si procesul de ratificare in Republica Ceha, pe care Necas l-a descries ca fiind “foarte complicat si nesigur”.
Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, cunoscut ca fiind eurosceptic, ii spusese deja lui Necas ca nu va semna aderarea tarii la tratatul fiscal. Asa ca, chiar daca premierul ar fi vrut sa adere, s-ar fi lovit de respingerea presedintelui.
Lucrurile s-au complicat si mai mult saptamana trecuta, cand Necas a spus ca aderarea la pactul european ar putea fi aprobata doar printr-un vot sau al unui referendum.
Anglia – “UE sparge regulile”
In Marea Britanie, membrii conservatori ai parlamentului, au acuzat liderii europeni ca “sparg regulile” in efortul de a crea un tratat care sa inaspreasca legile fiscale ale zonei euro.
Acestia s-au intrebat daca tratatul de fiscalitate este legal. Guvernul a declarat ca “este pregatit sa actioneze” daca insitutiile UE sunt folosite in moduri care “dauneaza intereselor nationale ale Marii Britanii”.
Referendum in Irlanda
Irlanda va organiza un referendum cu privire la noul tratat fiscal european, a anuntat, in Parlament, primul ministru Enda Kenny, fara a indica data scrutinului.
“S-a decis organizarea unui referendum, in care poporului irlandez i se va cere sa autorizeze ratificarea tratatului european de stabilitate”, a declarat premierul.
Conform unui sondaj de la sfarsitul lunii ianuarie, aproape 75% dintre irlandezi erau de parere ca ar trebui organizata o consultare populara asupra tratatului fiscal european. In acest caz, 40% ar vota pentru, 36% impotriva, 24% fiind indecisi.
In deceniul trecut, irlandezii au respins in doua randuri tratatele europene (cel de la Nisa in anul 2001 si cel de la Lisabona in 2008), guvernele de la Dublin fiind nevoite sa organizeze cate o consultare populara suplimentara pentru aprobarea lor. De Silvia Panturu – Business 24

joi, 1 martie 2012

Uciderea nou-nascutilor ????

UCIDEREA nou-nascutilor ar trebui permisa, asemenea AVORTURILOR!

autor: FrontPress 01.03.2012
Parintii ar trebui sa aiba dreptul sa puna capat vietii nou-nascutilor pentru ca sunt “irelevanti din punct de vedere moral”, nefiind “persoane propriu-zise” astfel ca, din punct de vedere etic, acest lucru nu ar fi diferit de un avort, se precizeaza intr-un articol publicat in Journal of Medical Ethics, revista editata de profesorul roman Julian Savulescu, director al centrului de etica aplicata Uheiro de la Oxford.
Potrivit Daily Telegraph, autorii articolului sustin ca nou-nascuti nu au “dreptul moral la viata”, iar parintii ar trebui sa poata sa le puna capat vietii daca atunci cand se nasc se descopera ca au dizabilitati grave, insa si in celalalte cazuri, mai precis in toate in care este permis avortul.
Savulescu, redactorul-sef al revistei, a declarat ca academicienii au primit amenintari cu moartea dupa publicarea articolului. Potrivit acestuia, cei care au facut aceste amenintari sunt “fanatici care se opun chiar valorilor unei societati liberale”.
Intitulat “Avort post-nastere: De ce ar trebui nou-nascutul sa traiasca?”, articolul a fost scris de doi fosti asociati ai lui Savulescu, Alberto Giublini si Francesca Minerva.
Dintre argumente:
“Statutul moral al unui bebelus este echivalent cu cel al fetusului, in sensul ca ambilor le lipsesc acele proprietati care justifica acordarea unui drept la viata unui individ”.
“Atat fetusul cat si nou-nascutul sunt fiinte umane si potentiale persoane, dar niciunul nu este o ‘persoana’ in sensul de ‘drept moral la viata’”.
“Consideram ca ‘persoana’ inseamna un individ care este capabil sa isi atribuie propriei existente (cel putin) cateva valori de baza, asa incat, lipsa acestei existente sa reprezinte o pierdere pentru ea”.
“Nu este posibil sa faci rau unui nou-nascut prevenind ca acesta sa isi dezvolte potentialul de a deveni o persoana intr-un sens moral relevant”.
“Ceea ce numim ‘avort post-nastere’ ar trebui sa fie permis in toate cazurile in care este permis avortul, inclusiv in cazul in care nou-nascutul nu are dizabilitati”.
“doar 64% dintre cazurile de sindrom Down” din Europa sunt diagnosticate inainte de nastere
Odata ce astfel de copii sunt nascuti, “parintii nu au nicio optiune decat sa pastreze copilul”
“Sa cresti astfel de copii ar putea fi o povara de nesuportat pe familie si pe societate, cand statul se ocupa de ei”
Savulescu a declarat, in apararea celor doi profesori, ca argumentele lor nu sunt “in mare parte noi”.
“Scopul revistei nu este sa prezinte Adevarul sau sa promoveze anumite perspective morale. Ci este de a prezenta argumente rationalizate, bazate pe premize acceptate la scara larga”.
Cine sunt cei doi autori
Minerva a fost cercetator asociat la Centrul de Etica Aplicata Uehiro de la Oxford pana in iunie anul trecut, cand s-a mutat la Centrul pentru Filosofie Aplicata de la Universitatea din Melbourne.
Giublini, student invitat la Universitatea Cambridge, a tinut un discurs la Scoala Martin de la Oxford, unde Savulescu este de asemenea director. Si el a fost la Melbourne, la alta universitate.
Savulescu a lucrat la ambele universitati din Melbourne inainte sa ajunga la Oxford in 2002. De pe HotNews