Reda-i copilaria lui Stefanut

vineri, 27 ianuarie 2012

"Mein Kampf"

Justitia germana OPRESTE publicarea unor fragmente din “Mein Kampf”

autor: FrontPress 27.01.2012
Autorităţile germane au decis miercuri că iniţiativa editorului britanic Peter McGee de a comercializa fragmente din cartea “Mein Kampf” (Lupta Mea), scrisă de fostul cancelar Adolf Hitler, pe piaţa din Germania pentru prima dată din 1945 încalcă legea drepturilor de autor.
Editorul britanic anunţase în urmă cu aproape două săptămâni că vrea să lanseze pe piaţa germană “o broşură de 12 – 15 pagini în care sunt incluse, pe de o parte, fragmente din ‘Mein Kampf’ şi, pe altă parte, comentariile unor istorici celebri”. Miercuri, într-o scrisoare adresată cititorilor, editorul Peter McGee a declarat că urmează “să cenzureze el însuşi textul pentu a nu prelungi polemica”, transmite Mediafax. Cu toate acestea, un tribunal din Bavaria a stabilit că iniţiativa editorului britanic ar încălca drepturile de autor asupra lucrării.
Peter McGee a mai creat un scandal în Germania şi în 2009, când a publicat ediţii din presa din perioada premergătoare celui de al doilea război mondial, în cadrul proiectului “Ziarele Martor” (Zeitungszeugen), care a inclus materiale preluate din publicaţii precum “Der Angriff” şi ” Völkische Beobachter ” (de orientare naţional-socialistă), “Der Kampfer” (de orientare comunistă), “Deutsche Allgemeine Zeitung” (de orientare conservatoare). Toate textele au fost deasemenea însoţite de comentarii făcute de istorici cunoscuţi. Le vremea respectivă, landul sudic Bavaria, care deţine drepturile de autor pentru produsele principalei edituri politice din vremea lui Adolf Hitler, inclusiv asupra lucrării “Mein Kampf”, a confiscat 3.000 de copii de pe tarabe şi l-a dat în judecată pe britanic. Totuşi un tribunal din Munchen a decis că deşi publicarea de materiale de propagandă naţional-socialistă este strict interzisă, McGee nu a încălcat legea deoarece intenţia lui nu a fost aceea de a răspândi “ura de rasă”. Deasemenea, judecătorul de caz a decis că scopul britanicului a fost unul istoric-educativ.
“Mein Kampf”, o lucrare autobiografică şi de filozofie politică în acelaşi timp, a fost scrisă între 1924 şi 1925 în închisoare de Adolf Hitler în timp ce îşi ispăşea pedeapsa pentru tentativă de lovitură de stat, din  timpul “Puciului de la berărie” din 1923. Prima ediţie a cărţii, apărută în două volume, a fost publicată în 1925. După preluarea democratică a puterii în 1933, regimul naţional-socialist a făcut din această lucrare una din cele mai bine vândute cărţi din Germania. În timpul celui de al Treilea Reich, copii gratuite erau oferite cadou de către autorităţi cuplurilor căsătorite sau soldaţilor de pe front. Cartea a fost tradusă în numeroase limbi, inclusiv în română.
În Germania este interzisă din 1945, deşi pe internet se poate găsi uşor de cumpărat versiunea în limba engleză. Fragmente mari din această carte sunt disponibile şi în limba germană tot pe internet. În 2016 drepturile de autor ale cărţii vor trece în domeniul public, în momentul de faţă fiind deţinute de Ministerul de finanţe din Bavaria. Numeroşi jurişti, istorici, filosofi şi editori solicită aplicarea unui “marcaj” cu caracter universal şi lămuritor, la fel ca pentru ţigări şi alcool, care să însoţească difuzarea volumului “Mein Kampf” după această dată. Sursa: FrontPress.ro

S-a sinucis Pavel Vancea

S-a sinucis Pavel Vancea, fost campion mondial la karate traditional
Fostul campion mondial de karate tradiţional Pavel Vancea, în prezent antrenor secund al naţionalei de karate tradiţional şi preşedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, a murit, vineri, el fiind găsit spânzurat în fântâna din curtea locuinţei sale.
Corpul neînsufleţit al lui Pavel Vancea a fost găsit, vineri, de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", informeaza MEDIAFAX .
"Astăzi (vineri - n.r.), în jurul orei 10.00, am fost solicitaţi sa intervenim pentru scoaterea unui corp neînsufleţit dintr-o fântână din localitatea Săldăbagiu de Munte", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".
La faţa locului a mers o echipă de criminalişti ai Poliţiei Bihor, care fac cercetări şi care au confirmat că victima este cunoscutul sportiv şi antrenor orădean.
Potrivit unor surse judiciare, nu se pune problema unui omor, poliţiştii găsind şi un bilet despre care se presupune că a fost lăsat de fostul sportiv înainte să se sinucidă.
Bărbatul s-a spânzurat cu o funie pe care a legat-o de roata de la fântână.
Directorul Clubului Sportiv "Crişul" Oradea, Ionel Bungău, consideră moartea sportivului o "mare pierdere pentru sportul bihorean".
"E ultimul om la care mă aşteptam să apeleze la un asemenea gest. Sunt consternat. Îl respectam şi de multe ori l-am dat exemplu la evenimentele publice. Era un copil cu suflet bun, optimist, dădea încredere şi celor din jur, nu ştiu ce a putut să-l ducă la acest gest extrem. Dar, ca şi sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, nu ar fi trebuit să apeleze la aşa ceva. Pierdem un coleg şi un om respectat de toată lumea, un sportiv şi antrenor model pentru elevii săi", a declarat Ionel Bungău, directorul CS "Crişul" Oradea.
Pavel Vancea avea 47 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Preşedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, Vancea a fost şi antrenor secund al naţionalei de karate tradiţional al României cu care a participat, în 2011, la a XX-a ediţie a Campionatelor Europene de karate tradiţional pentru seniori şi juniori.
Totdată, Vancea a fost secretar al Asociaţiei judeţene de karate tradiţional, respectiv secretar al Asociaţiei judeţene "Sportul pentru toţi".
Ca sportiv, Vancea a debutat în echipa de karate tradiţional a României în 1990, iar trei ani mai târziu, în 1993, a devenit primul român campion mondial de karate. În decursul anilor, sportivul şi-a adjudecat mai multe titluri europene, dar şi mondiale.
Ultima sa apariţie publică a fost în 14 ianuarie, când a condus gala laureaţilor clubului sportiv UAMT Universitatea Agora Oradea, desfăşurată la Casa Tineretului din municipiu. Atnci, Vancea s-a plâns de dificultăţile financiare ale clubului. "2011 a fost un an greu din punct de vedere financiar. Nu ştiu ce va fi în 2012, dar datoria noastră este să privim înainte şi să facem totul la maxim", declara el atunci.


ROL.ro

Anchetarea Jandarmeriei


vineri, 27 ianuarie 2012

Anchetarea jandarmilor

Amnesty International cere Romaniei sa ANCHETEZE acuzatiile privind actiunile JANDARMILOR

autor: FrontPress 27.01.2012
Amnesty International cere autorităţilor române să demareze o anchetă promptă, independentă, completă şi eficientă în legătură cu acuzaţiile de folosire excesivă a forţei de către jadarmi în timpul dispersării participanţilor la protestele din Bucureşti, se arată într-un comunicat al organizaţiei.
Într-o scrisoare adresată ministrului român de Interne, Constantin Traian Igaş, Inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Agelică Costel Gavrilă, şi procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, organizaţia şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la aceste acuzaţii şi le-a cerut autorităţilor să aducă în faţa justiţiei pe oricine s-a făcut responsabili de încălcarea drepturilor omului.
Deşi, potrivit legilor internaţionale privind drepturile omului, fiecare persoană are dreptul să participe la reuniuni legale şi paşnice, pot fi impuse unele restricţii în exercitarea acestor drepturi în interesul securităţii naţionale sau siguranţei publice, al ordinii publice, al protejării sănătăţii publice sau morale sau al protejării drepturilor şi libertăţilor celorlalţi.
Amnesty International nu contestă dreptul autorităţilor române de a acţiona în acord cu legea pentru a impune astfel de restricţii şi recunoaşte că poliţia are obligaţia de a garanta siguranţa şi securitatea, se arată în comunicatul remis Mediafax. Totuşi, acţiunea poliţiei în timpul demonstraţiilor trebuie desfăşurată în concordanţă cu legislaţia şi standardele internaţionale, inclusiv datoria de a acţiona cu moderaţie, proporţional cu gravitatea ofensei şi cu obiectivul legitim fixat, de a minimiza prejudiciile şi de a respecta şi proteja viaţa umană.
Potrivit unei declaraţii emise la 20 ianuarie de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, au fost înregistrate patru plângeri penale împotriva jandarmilor implicaţi în asigurarea ordinii publice în timpul demonstraţiilor.
Amnesty International cere procurorului general să se asigure că vor fi demarate anchete prompte, independente, complete şi eficiente în privinţa plângerilor înregistrate, precum şi a altor cazuri de acuzaţii de folosire excesivă a forţei de către poliţie.
Amnesty International le cere, de asemenea, autorităţilor române să se asigure că, în contextul continuării protestelor din Bucureşti, acţiunile poliţiei din timpul demonstraţiilor respectă permanent obligaţiile ce decurg din legislaţia internaţională privind drepturile omului şi standardele internaţionale stabilite pentru astfel de situaţii, inclusiv Principiile de bază ale ONU privind folosirea forţei şi a armelor de foc de către cei responsabili de aplicarea legii.
Protestele din Piaţa Universităţii au fost marcate, în 14 şi 15 ianuarie, de scene de violenţă. Sâmbătă 14 ianuarie, manifestanţii au ocupat strada, ceea ce a determinat intervenţia în forţă a jandarmilor, culminând cu evacuarea pieţei, la miezul nopţii. O zi mai târziu, violenţele au fost şi mai intense, în principal între Universitate şi Piaţa Unirii, unde manifestanţii au aruncat cu pietre, petarde şi sticle spre jandarmi, au dat foc mai multor obiecte şi au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane şi tunuri cu apă.
După trei zile în care protestul din Piaţa Universităţii s-a desfăşurat fără incidente, joi 19 ianuarie, câţiva manifestanţi violenţi au atacat cu pietre, bucăţi de gard şi sticle forţele de ordine aflate în zonă. Jandarmii au “măturat” bulevardul Magheru, reuşind ca în mai puţin de o oră să îi ridice pe manifestanţii care au provocat violenţe. Peste 100 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie din Capitală, dintre care 14 au fost identificate ca fiind membri ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid şi Petrolul Ploieşti, a anunţat şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.
Procurorii au înregistrat patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele din centrul Capitalei, în timp ce mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti, a anunţat Ministerul Public. De pe Mediafax

Internetul cenzurat ??????

Internetul ar putea fi CENZURAT. Romania a semnat ACTA

autor: FrontPress 27.01.2012
Reprezentanţii statelor Uniunii Europene au semnat, astăzi, tratatul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), un echivalent al controversatului SOPA din Statele Unite ale Americii, potrivit Totb.ro. România se află printre semnatarele acestui tratat, alături de alte 21 de ţări. Documentul a fost semnat la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez. Adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, Joe Nakano, a susţinut că semnarea tratatului va duce la o colaborare internaţională eficientă între statele europene, dar şi cele care au aderat şi vor adera la ACTA.
Ţările care au mai semnat tratatul astăzi sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Statul care a iniţiat proiectul, Japonia, împreună cu Australia, Canada, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, dar şi Statele Unite, au aderat la tratat pe 1 octombrie 2011.
Potrivit site-ului Comisiei Europene, ACTA nu va afecta libertatea de exprimare pe Internet, nu va cenzura sau închide site-uri, însă va lupta împortiva furtului de proprietate intelectuală. În ciuda acestor declaraţii, tratatul este comparat, pe multe site-uri de specialitate, cu SOPA.
Pe site-ul Comisiei Europene se declară: “SOPA este un proiect al Statelor Unite ale Americii care ar schimba legislaţia Statelor Unite. ACTA nu cere nici o schimbare a legslaţiei UE. Tot ce puteţi face astăzi în mod legal, va fi în continuare legal după ratificarea ACTA”.
Ce consecinţe poate avea ACTA
ACTA apără interesele deţinătorilor de drepturi de proprietate intelectuală şi poate impune monitorizarea conţinutului online de către companii private, potrivit Apti.ro. Acestea pot limita formele de exprimare de pe Internet şi pot împiedica utilizarea patrimoniului cultural al societăţii, în urma sporirii sancţiunilor. Tratatul va avantaja companiile mari şi poate ridica probleme celor cu o cifră de afacere mai mică.
Furnizorii de Internet ar putea supraveghea reţelele proprii, pentru a furniza deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală date ale unor presupuşi suspecţi şi poate utiliza mecanisme de identificare a unor presupuşi infractori.
Ce inseamnă SOPA
SOPA este un proiect de lege iniţiat în Statele Unite care prevede măsuri drastice pentru cei care încalcă drepturile de autor. Printre măsurile care au ridicat probleme utilizatorilor, dar şi companiilor se numără blocarea site-urilor pe care există conţinut piratat fără ca acestea să poată contesta decizia, interzicerea furnizării de reclame pentru companiile care au furnizat conţinut piratat, dar şi monitorizarea utilizatorilor care accesează aceste site-uri.
Legea este susţinută în Statele Unite de case de producţie şi studiourile de productie de la Hollywood. Proprietatea intelectuală a artiştilor pe care îi susţin şi promovează este răspândită pe internet într-un ritm greu de controlat de aceştia. Supremaţia internetului şi succesul unor site-uri precum YouTube duc la diminuarea veniturilor acestor case de producţie. Impactul asupra motorului de căutare Google, de exemplu, poate fi major. La un singur clip postat pe YouTube se poate cere închiderea site-ului şi li se poate impune companiilor să oprească plăţile din publicitate către Google.
Printre cei care se opun legii sunt şi Yahoo, Facebook, eBay, Twitter sau Wikipedia. Reprezentanţii enciclopediei online au închis timp de o zi accesul la varianta în engleză a Wikipediei. Alte 7.000 de site-uri s-au alăturat protestului de pe 18 ianuarie. Proiectul de lege în formula actuală a fost retras după protestele de pe internet şi după ce Congresului i s-a trimis o petiţie semnată de 7 milioane de oameni. De Monica Lungu, Mădălina Piloff – Evenimentul Zilei

China - salarii ca in Romania !

CHINA ajunge la salarii similare cu cele din Europa de Est, inclusiv ROMANIA. Ramane insa mai atractiva pentru investitori

autor: FrontPress 27.01.2012
Salariile din unele fabrici din China au ajuns la niveluri comparabile cu Europa de Est, din ţări UE ca România şi Bulgaria, însă acestea nu dispun de un număr suficient de muncitori pentru a deschide fabrici cu sute, mii sau zeci de mii de angajaţi, precum sudul Chinei, scrie FT.
Avantajele Chinei în contextul creşterii salariilor, care împinge unii investitori să-şi relocheze fabricile, sunt calificarea forţei de muncă, mărimea ţării, infrastructura, lanţurile de aprovizionare şi dezvoltarea pieţei de consum, potrivit blogului cotidianului britanic Financial Times (FT).
Există unele exemple de mutare a locurilor de muncă în ţările dezvoltate. Compania Coach, care produce valize de lux, a anunţat recent că va transfera în SUA unele slujbe din China, iar alte companii au luat decizii similare.
Din sudul Chinei, lucrurile se văd însă altfel, scrie FT. Unii investitori, care caută costuri foarte reduse de producţie, ar putea muta locuri de muncă în regiuni mai puţin dezvoltate ale Chinei, iar cei care părăsesc ţara se îndreaptă către Indonezia, Vietnam, India sau Bangladesh.
Pentru cei care speră că locurile de muncă în fabrici cu salarii mai bune vor reveni în Europa şi SUA, cotidianul britanic a întocmit o listă de motive pentru a avea îndoieli. Acestea sunt calificarea forţei de muncă din China, dimensiunea ţării, infrastructura, lanţurile de aprovizionare şi dezvoltarea pieţei de consum.
O mare parte din cei care conduc fabrici în China au lucrat în producţie întreaga lor viaţă. În sudul Chinei există “o armată” de personal calificat şi cu experienţă, aflat de 20-30 de ani în industrie. Puţine regiuni din lume pot oferi un astfel de nivel de expertiză în orice domeniu al industriei prelucrătoare.
Dimensiunea ţării este de asemenea un avantaj. Salariile în unele fabrici din China au atins deja niveluri comparabile cu Europa de Est – ţări UE ca România şi Bulgaria, dar niciuna din aceste ţări nu are forţa de muncă necesară pentru construcţia de fabrici care angajează sute, mii şi chiar zeci de mii de persoane, spre deosebire de sudul Chinei. În plus, chiar şi în 2020 în China se va afla peste 20% din populaţia aptă de muncă a globului, potrivit analistului Li Cui de la RBS.
Infrastructura din China – porturile, căile ferate şi aeroporturile -, mai ales în sud, este la fel de bună ca oriunde în lume, notează FT.
China oferă investitorilor şi lanţuri de aprovizionare foarte bine dezvoltate, puse la punct în 20-30 de ani de producţie industrială. Chiar dacă afacerile investitorilor străini au adesea un rol important, după cum o dovedeşte prezenţa unor componente germane, japoneze sau coreene într-un iPhone, de exemplu, replicarea lanţurilor de aprovizionare din China orinde în lume pare puţin probabilă.
În final, creşterea consumului reprezintă un nou motiv pentru a menţine capacităţile de producţie în statul asiatic. Sudul Chinei s-a bazat în mod tradiţional pe porturi pentru a livra bunuri către întreaga lume. Autorităţile construiesc acum o reţea de cale ferată pentru a ajuta transportul către zone precum centrul şi nordul ţării, iar fabricile chineze vor fi astfel mai aproape de consumatori.
La începutul lunii ianuarie, autrorităţile din oraşul Shenzen, din sudul Chinei, unde salariile au fost întotdeauna cele mai ridicate din ţară, au anunţat creşterea salariului minim cu 16% din februarie, la 1.500 yuani (circa 180 euro). În Beijing, capitala ţării, salariul minim a urcat cu 8,6%, la 1.260 yuani (circa 150 euro). Spre comparaţie, în România salariul minim este de circa 160 de euro. De pe Mediafax

joi, 26 ianuarie 2012

ARMATA ar trebui sa preia administrarea tarii ?????

Alexandru Gheorghe: “Am propus ca ARMATA sa preia timp de o luna administrarea tarii”

autor: FrontPress 26.01.2012
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori.
Locotenentul a declarat că nu a luat „nici măcar minima sancțiune, nici măcar un avertisment”. „Primul lucru pe care superiorii trebuiau să îl facă, pentru a-și permite să spună la TV că eu sunt cercetat de un consiliu de judecată ei, ar fi fost să mă avertizeze, să îmi dea un avertisment ca primă sancțiune. Dacă eu desconsideram avertismentul, ar fi urmat pasul doi: mustrare verbală sau scrisă. Însă cei care mă pot sancționa cu mustrare trebuie să urmeze o procedură”, a explicat ofițerul.
Potrivit militarului, primul pas ar fi trebuit să fie avertismentul, pasul doi propunerea în scris a comandantului unității pentru trimiterea în fața consiliului de onoare. „Acel consiliu decide dacă se impune în continuare sancționarea mea. Dacă în continuare aș fi încălcat regulamentul militar, atunci aș fi ajuns abia la consiliul de judecată. Asta, dacă membrii consiliului de onoare ar fi luat această decizie”, a mai spus militarul. „Cadrul militar este trimis în fața consiliului de judecată doar dacă a săvârșit abateri grave și repetate, care au afectat grav imaginea Armatei din România sau interesul Armatei. Acest lucru se face doar după ce militarul a fost trecut prin consiliul de onoare”, a adăugat Alexandru Gheorghe.
Alegeri libere supravegheate de Armată
Cererea formulată ieri, pe care militarul a declarat că dorește să o prezinte întregii țări, nu făcea referire la persoana lui. „A fost o solicitare verbală adresată forurilor superioare. Este viziunea mea despre cum s-ar putea detensiona situația în cazul meu și situația socială din România”, a spus ofițerul.
Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă“, a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun“, a mai arătat locotenentul.
Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție“, a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social.
Militarul a reclamat că a fost forțat să semneze, ieri și azi, anumite documente ilegale, printre care un ordin al comandantului prin care el urma să fie trimis în fața consiliului de judecată. „Am comunicat că ordinul este vădit nelegal și am dreptul să nu îl execut. Nu l-am semnat. În ordin se spunea că nu am păstrat eschidistanța politică. Dar așa ceva nu este adevărat”, a mai spus ofițerul.
„Azi, au venit la mine cu o citație. Nu știu de când există oameni care dintr-o dată se transformă în procurori militari. Eram citat în unitatea militară, să dau explicații despre o declarație pe care nu o dădusem. M-am simțit jignit. Să fie lege, dar pentru toți”, a încheiat militarul. De Monika Krajnik – Adevarul

Astazi Nicolae Ceausescu ar fi implinit 94 de ani !

26 ianuarie 2012, ziua în care Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 94 de ani

Realitatea TV

26 ianuarie, o zi obişnuită acum pentru români, era o adevărată sărbătoare naţională până în 1989. 26 ianuarie este ziua în care s-a născut Nicolae Ceauşescu. Azi, fostul dictator ar fi împlinit 94 de ani. Până în 1989 această zi era marcată prin maratonuri festiviste, ode la adresa "celui mai iubit fiu al poporului" şi bilanţuri pompoase care îi lăudau realizările.


Iarna grea 1954(reluare)


duminică, 20 decembrie 2009


Iarna grea 1954(o mica divagatie inspirata de iarna de afara)


Inaltimea zapezii conform datelor oficiale,  a fost de 5 metri.
Era ca in povesti zapada de pe casa. Era peste  cosul de fum!
Tata s-a urcat pe zapada si a curatat cosul ca sa nu se infunde cu zapada si sa intre aer. Am sapat tunele in zapada pentru a ajunge la vecini de unde imprumutam ce ne lipsea :chibrituri, sare, sau ceapa. Nu se putea merge la magazin! Noi copii ne bucuram cel mai mult.Totul era o feerie si noi nu mai puteam de bucurie. Alergam pe culoarele dintre curti, ca  intr-un  labirint. Tavanul  culoarelor era  format din zapada. Se faceau gauri pentru  a veni AER.  EU ASTA IMI ADUC AMINTE PERFECT.
Cind s-a mai topit zapada, nu stiu dupa cate zile, saptamani, am fost nevoita sa merg la Piatra Neamt la unchiul meu Gheorghe, frate geaman cu tata.
Intr-o seara, a venit matusa mea . Eu ii ziceam "mama Ileana". Eram bucuroasa ca plec de acasa cu trenul. 

Un securist la Ministerul Afacerilor ExterneCristian Diaconescu - un securist la Ministerul Afacerilor Externe

Avem ministru de externe sub... acoperire. În urmă cu un an, „diplomatul" Cristian Diaconescu se trezise, peste noapte, candidat la Primăria Capitalei. Fostul ministru al justiţiei a fost pus, astfel, într-o postură total nepotrivită cu gradele şi pregătirea sa. Presa Cotroceniului l-a atacat preventiv, cu note, fişe şi rapoarte scoase din arhivele Securităţii, cariera postdecembristă a diplomatului Diaconescu fiind trecută cu vederea. Membru în Misiunea Permanentă a României la OSCE, începând cu 1990, purtătorul de cuvânt pesedist mai avea o calitate de care puţină lume ştie. Cea de ofiţer sub acoperire al Serviciului de Informaţii Externe, Direcţia „C" Contraspionaj Extern. A activat în Occident, ani la rând, cu grade pe umeri, în ciuda faptului că România semnase cu organizaţiile euro-atlantice (la care adera la vremea aceea) protocoale ce ne interziceau trimiterea la post a ofiţerilor sub acoperire în ţările UE sau NATO. Bun încasator, Cristian Diaconescu fost scos la înaintare şi în afacerea „Tezaurului" pierdut. Trio-ul PSD-Isărescu-Talpeş l-a însărcinat, în anul 2003, să dea cu flit delegaţiei GRU (serviciul secret al armatei ruse) deplasate la Bucureşti pentru negocieri. Surse din cadrul serviciilor secrete relatează că ruşii oferiseră tezaurul gratis, dar nu s-au înţeles la „caşcaval" cu oficialii români. Ca urmare, afacerea a fost îngropată, iar cel mai motolit a ieşit Cristian Diaconescu, colegii din Centrala SIE poreclindu-l „negociatorul de mucava".
Despre noul ministru de externe pesedist nu s-au scris prea multe. Purtătorul de cuvânt al PSD a stat mult timp în umbra marilor personalităţi ale partidului, fiind priceput într-ale diplomaţiei şi justiţiei. Dar pentru calitatea de secretar de stat MAE şi negociator pe probleme de tratate (Rusia şi Ucraina), Diaconescu mai avea nevoie de o calitate. Aceea de ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe.
Amănunte despre cariera informativă a „diplomatului-judecător" Cristian Diaconescu au apărut imediat ce a îndrăznit să scoată capul pe piaţa politică dâmboviţeană. La începutul anului, în presa centrală apăreau cu generozitate date din dosarul profesional al virtualului candidat la primărie. Jurnaliştii i-au scos la iveală trecutul de magistrat al partidului comunist şi au făcut prima referire la apropierea Diaconescului de Securitate. Brusc, activitatea profesională a pesedistului se termina la începutul anului 1990. În rest, gaură neagră.
Iată cum îl zugrăveau jurnaliştii cotidianului „Evenimentul zilei" în perspectiva alegerilor locale.
Sublocotenent la trupe de Securitate, magistrat comunist
„Potrivit documentelor aflate în posesia EVZ, Diaconescu a intrat în rândurile PCR în aprilie 1982. Înainte de Revoluţie, traseul social-democratului a bifat însă şi legături cu Securitatea, funcţii UTC, cursuri aprofundate de marxism şi aprecieri superlative despre ambiţia şi pregătirea sa ideologică. Astfel, într-o autobiografie, scrisă de mână şi datată 20 decembrie 1983, Cristian Diaconescu dă referinţe exacte despre împrejurările în care s-a intersectat cu Securitatea: „Între anii 1978-1979, mi-am satisfăcut stagiul militar ca militar cu termen redus la U.M. 0835 trupe de securitate". Portretul defăimător continuă cu activitatea procurorului Diaconescu în slujba comuniştilor. A debutat în 1983, ca avocat stagiar la Găeşti, după ce fusese cooptat în Partidul Comunist Român, dar calitatea de membru nu a primit-o gratuit. Fişele extrase din mapa profesională a Ministerului Justiţiei vorbesc despre activităţile sale pe linie politico-ideologică. La Judecătoria Sectorului 4, din Capitală, actualul deputat era „permanent preocupat de pregătirea politică şi profesională, fiind cursant al Universităţii de Marxism din cadrul Cabinetului Municipal de Partid". Jurnaliştii au insistat pe participarea judecătorului Diaconescu la procesele „la faţa locului". Din sala de judecată, magistratul se muta la sat şi făcea dreptate „în perimetrul căminului cultural". Potrivit dosarului profesional al liderului PSD, numai în 1987, „în cadrul activităţii de prevenire, tov. Diaconescu Cristian a realizat 124 de acţiuni, participând la 56 de procese judecate la faţa locului".
În afară de o descriere amănunţită a activităţii de partid a soţiei pesedistului Diaconescu, asta-i tot. Să se fi terminat biografia informativă a pesedistului Cristian Diaconescu în prag de 1990 ? Nici vorbă.
Cristian Diaconescu, low-profile în PSD
Este greu de spus cu ce se ocupa în Serviciul de Informaţii Externe Cristian Diaconescu. O parte din colegii constănţeni ai ministrului spun că acesta era foarte bun negociator în comerţul cu scutiri de vamă. Sursele noastre afirmă că diplomatul a lucrat la mai multe direcţii, printre care şi Direcţia „C" Contraspionaj Extern, urmaşa vestitei UM 0195, sau Formaţiunea Y . La vremea aceea, spionii acestei direcţii îndeplineau şi misiuni de contrainformaţii, adică de protecţie internă. După ce generalul Adrian Isac i-a înlesnit promovarea generalului Silviu Predoiu la conducerea Direcţiei „C", acesta a reorganizat-o şi a format Direcţia Generală de Securitate Internă (DGSI), împărţită după cum urmează: Direcţia de Protecţie Personal, Direcţia de Protecţie Operaţiuni şi Direcţia „C" Contraspionaj Extern. Probabil una dintre puţinele fapte bune făcute în instituţie de generaloid, deoarece stabilea o separare între contraspionaj şi contrainformaţii SIE.
Formatiunea Y s-a infiintat indeosebi pe "ruinele"fostei UM 0195, adica temuta politie secreta interna a Securitatii, creata dupa fuga lui Pacepa. De formatiunea V nu am auzit. Dar nu este exclus sa fi existat si aceasta. Generalul Dumitru Ciobanu a fost Seful Formatiunii Y (respectiv unitatea SIE, mostenitoare a celebrei si diabolicei unitati de contraspionaj extern - cea mai urata dintre toate unitatile fostei securitati), care apoi s-a numit Formatiunea C, si ulterior Directia C (cand a venit 'marele' Harnagea). Deci a preluat contraspionajul extern al lui Ceausescu si l-a transformat in contraspionajul extern al lui Iliescu si gasca.
În acelaşi timp, între 1995 şi 1998, Diaconescu s-a ocupat cu precădere de relaţiile cu OSCE, activând chiar şi la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena. „Diplomatul" sub acoperire colabora intens cu Direcţia „A" din SIE (fosta direcţie de luptă împotriva organizaţiilor euro-atlantice), actuala Direcţie Cooperare Euro-atlantică condusă de Vasile Buda. Negocierile pentru Tezaur l-au prins pe spaţiul ţărilor ex-sovietice, de unde a ieşit în cele din urmă cu reputaţia mototolită. Diaconescu a avut o relaţie excelentă cu fostul prim-adjunct SIE, generalul Constantin Rotaru.
Negocieri cu ruşii pentru Tezaurul României
La sfârşitul anului 2003, în restaurantul din clădirea veche a Senatului, un grup pestriţ format din ofiţeri, politicieni, ziarişti, oameni de afaceri români, elveţieni, germani şi olandezi discutau aprins problema spinoasă a Tezaurului României. Mai precis, despre înapoierea acestuia.
Printre ei se numărau: jurnalistul german de origine română Eugen Anca, senatorul Vasile Duţă, omul de afaceri german Cristian Vahab, alte persoane. Afaceristul Vahab declara sus şi tare că fusese însărcinat de Vladimir Putin să se ocupe de această problemă şi venise cu un braţ de documente referitoare la situaţia tezaurului românesc (peste 90 de tone), păstrat în bănci din Rusia şi Elveţia din anul 1916. Discuţia s-a terminat cu un telefon al senatorului Duţă la Ministerul Afacerilor Externe, stabilindu-se o întâlnire între delegaţia condusă de Anca şi Vahab cu secretarul de stat (la ora aceea) Cristian Diaconescu.
GRU interesat de retrocedare
Discuţiile româno-ruse pentru recuperarea tezaurului nu sunt o noutate. Dar în 2003, ruşii făceau primul pas, oferindu-ne cele 93 de tone de aur, gratis. A fost vehiculat, în presa centrală, numele omului de afaceri ruso-american Alexander Michael Dokychuk, drept promotor al retrocedării tezaurului. Jurnaliştii au aflat că Dokychuk are rădăcini româneşti, fiind născut, în 1958, dintr-o mamă olteancă şi un tată fost ofiţer KGB.
Dokychuk este consilier pentru relaţii economico-financiare ruso-americane şi expert în afaceri pentru România şi Ucraina al Institutului de Cercetări Ştiinţifice pentru Relaţii Economice Externe din Rusia (VNIIVS), institut de stat aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţului al Federaţiei Ruse. Presa centrală a relatat faptul că Dokychuk ar fi făcut demersuri, convingând Kremlinul să retrocedeze, printr-un mecanism economico-financiar privat, Tezaurul României.
Sursele noastre spun că omul de afaceri rus nu avea numai girul Ministerului Economiei din Rusia, ci aprobarea GRU (serviciul secret al armatei ruse), de care aparţine de fapt şi de drept instituţia la care lucrează. Acesta ar fi motivul pentru care negociatorii străini trebuiau verificaţi cu mare atenţie de direcţiile de contraspionaj şi contrainformaţii ale SIE, SRI sau DGIA.
Ofiţerul are memorie scurtă
Iniţial, Cristian Diaconescu a declarat că nu ştie nimic despre negocierile din 2002-2003 referitoare la tezaur. Apoi, ca prin minune, şi-a amintit. Câteva nume şi date l-au adus cu picioarele pe pământ.
Despre discuţiile cu echipa Anca-Vahab, Diaconescu a declarat:
„La negocierile pentru Tratatul cu Rusia, în care intra şi problema tezaurului, am participat încă din 1999. Iniţial, ruşii nu au vrut să discute, apoi, începând cu anul 2001, s-au răzgândit. Prin 2003, am reuşit să stabilim celebrele comisii de istorici. Cei de care spuneţi au venit la mine la Ministerul de Externe, pe la sfârşitul anului 2002, începutul lui 2003, după ce, în prealabil, fuseseră la Isărescu şi la Talpeş". Cristian Diaconescu spune despre trimişii Moscovei că erau nişte şarlatani. Diplomatul neagă că ar fi făcut parte din Serviciul de Informaţii Externe. Ce să caute un ofiţer sub acoperire candidat la funcţia de primar general al Capitalei?
Nici fostul său coleg de la MAE şi şef de cabinet al primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, Mihnea Constantinescu, nu a fost de găsit. Are toate motivele să se ferească. Recent, Mihnea Constantinescu a apărut în presă ca ofiţer conspirat al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA). Jurnaliştii spun că Diaconescu şi Mihnea Constantinescu s-au cunoscut pe când acesta din urmă deţinea funcţia de director general al Direcţiei Afaceri Politice din Ministerul Afacerilor Externe. Cristian Diaconescu ocupa funcţia de secretar de stat în acelaşi minister şi intermedia legăturile dintre SIE şi MAE.
Adăugăm că avem acorduri semnate cu organizaţiile euro-atlantice (la care am aderat după '90) din care facem parte, în care se stipulează că nu vom folosi ofiţeri sub acoperire la post în UE sau în ţările membre NATO. Din decenţă ne oprim aici.

Joc cu protestele din Romania !

A apărut jocul Angry Birds cu protestele din România!

Angry Birds Seasons - Romanian RE(e)VOLUTION/Foto:realitatea.net

Câţiva români au creat o versiune a jocului Angry Birds în care inamicii sunt Traian Băsescu şi Emil Boc, informează realitatea.net.

Angry Birds, unul dintre cele mai populare jocuri din lume, a primit o dimensiune autohtonă din partea unor programatori români. Tradiţionalii inamici, nişte porci, au fost înlocuiţi de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc.
Pe fundal se poate vedea apare Palatul Parlamentului, iar pe coloana sonoră se pot auzi din când în când scandări de tipul “Jos Băsescu!”.
Pentru a juca versiunea Angry Birds Seasons – Romanian RE(e)VOLUTION, utilizatorii trebuie să aibă instalate deja jocul Angry Birds Seasons şi update-ul Year of the Dragon.
PUTEŢI DESCĂRCA Angry Birds Seasons – Romanian RE(e)VOLUTION de AICI.h

Soros:

Soros: gura pacatosului adevar graieste

autor: FrontPress 26.01.2012
Deja ne-am cam obisnuit in ultimul timp cu declaratiile socante ale lui Soros. Iata doar cateva titluri: Sistemul economic global s-ar putea prăbuşi total, Destrămarea Uniunii Europene ar avea consecințe catastrofice, Miliardarul se aşteaptă la un război între clasele sociale şi la ascensiunea “răului” sau “Ceea ce se întâmplă acum în Europa este mai grav decât în 2008”. Ce sa facem in legatura cu asta? Exista doua variante: Soros are dreptate sau Soros nu are dreptate, ambele cu nuante. 
Dincolo de “pacatele” personajului, de rolul pe care l-a jucat si il joaca inca in sistemul actual, impresia mea de moment fata de Soros este a unui batranel care fiind pe moarte incearca sa traga si el niste semnale si sa arate cat de vizionar este, impulsionat de orgoliul si mandria-i caracteristice dar totodata si de setea de bani. Soros a fost intotdeauna un maestru al “shift-urilor”: a stiut cand sa cumpere si cand sa vanda mizand si stimuland schimbarile majore, manipuland faliile in continuumul socio-economic, pe de o parte prin specularile de pe bursa, pe de alta prin masinaria de propaganda si inginerie sociala pe care o finanteaza prin mii de ong-uri, fundatii si institute de cercetare si … cireasa de pe tort prin mesajele pe care le transmite prin presa.
Nu m-a preocupat niciodata sa ii inteleg prea bine strategia si gandirea, nu mi se pare un personaj demn de urmat sau de analizat desi a castigat multi bani si a dovedit fler, dar flerul nu este un merit si nici nu poate fi analizat. Dar cu toate suspiciunile pe care le avem asupra lui si cu toata imaginea de diavol intruchipat merita sa trecem de perceptii si sa cantarim ce are de spus si ce argumente aduce. Iata pe scurt mesajul recent transmis intr-un interviu din Newsweek:
Soros spune că nu a văzut niciodată o situaţie mai dificilă şi mai periculoasă decât cea de astăzi. La 81 de ani, miliardarul a suprevieţuit Holocaustului şi cîtorva recesiuni. Astfel că, declaraţiile sale au pus pe jar toate instituţiile internaţionale.
Bărbatul a comparat condiţiile de acum cu cele din timpul Marii Crize din anii 30. În plus, el spune că tulburările prin care trece lumea occidentală sunt la fel de grave ca şi căderea Uniunii Sovietice de la începutul anilor 90. Din acest motiv, Soros se aşteaptă la zile şi mai negre pe viitor.
El spune că, în cel mai bun caz, vom asista la o adâncire a crizei economice. Dar, într-o variantă mai pesimistă , am putea fi martorii unui adevărat război. Protestele de stradă ar putea curpinde Statele Unite. Iar asta ar da motive autorităţilor să folosească forţa. Astfel, tulburările ar putea da naştere unor noi regimuri – în care libertăţile individuale sunt îngrădite iar tradiţionala democraţie americană, ar fi pierdută.
Soros a mai spus că moneda euro trebuie salvată cu orice preţ. Altfel, economiile europene s-ar prăbuşi iar asta ar ameninţa stabilitatea globală. Miliardarul crede că ideea preşedintelui Barack Obama de a mări taxele pentru bogătaşi, ar putea fi o soluţie de redresare. Extrem de înstărit, Soroş ar fi printre primii vizaţi de o astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă. (Sursa: rtv.net)
Iata deci cateva informatii despre lumea in care ne aflam si despre ce ne pregateste viitorul. Desi par sumbre, nu asta vreau sa subliniez ci doar faptul ca lumea se schimba iar noi nu suntem pe val. De asta m-am plans si in articolul anterior in care atrageam atentia ca Romania este o nava in deriva pe care nu mai exista nici un marinar, toti au fugit cu barcile, pe nava au ramas doar vaslarii. De Gigel Chiazna

Bani de la popor, pentru reprimarea poporului !Bani de la popor pentru reprimarea poporului! Pe ce cheltuie banii publici Regimul Băsescu?

Material preluat de pe Surse.org
Numai anul trecut, în 2011, statul român a cheltuit 89,3 milioane euro ( din banii contribuabililor români, că doar nu din cei ai familiei Udrea-Cocoș!) pentru dotarea Jandarmeriei Române. Aceeiași Jandarmerie care acum rupe în bătaie participanții la demonstrațiile împotriva regimului Băsescu. Presa scria în 1.02.2011 despre pregătirile de război cu populația ale actualei puteri. Iată că, exact la un an de zile distanță, dezvăluirile  s-au confirmat. Redăm mai jos articolul:
În ciuda dezmințirilor neconvingătoare ale reprezentanților puterii sau ale purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, devine din ce în ce mai clar faptul că regimul Băsescu-Boc și principalele sale structuri de forță se dotează cu cele necesare reprimării mișcărilor de stradă. Realitatea.net a dezvăluit ieri ( 31.01.2011), că Jandarmeria a postat pe SEAP un anunț de intenție pentru achiziționarea de echipament de reprimare a revoltelor, în valoare de 42 de milioane RON, fără TVA ( 10 milioane euro). Jandarmii vor fi dotați cu grenade fumigene și lacrimogene, căști de protecție, pistoale mitralieră, puşti, pulverizatoare. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române precum și toți reprezentanții PDL prezenți în talk-show-urile de la Realitatea TV și Antena 3, au încercat toată seara să îngroape această știre, clămpănind același refren : ” E doar un anunț de intenție, asta nu înseamnă că Jandarmeria va și face aceste achiziții. Asta e legea, în fiecare an trebuie făcut necesarul pentru Jandarmerie, și anunțul de intenție trebuie publicat pe site-ul de achiziții publice. ”
Aceste argumentele ale pedeliștilor și ale Jandarmeriei nu au nicio bază reală. În primul rând, legea achizițiilor publice spune că un anunț de intenție al unei instituții a statului poate fi postat în sistemul electronic național de achiziții publice, doar dacă suma pentru achiziția respectivă este prevăzută în buget. Pe scurt, publicarea anunțului de intenție pe SEAP înseamnă fără doar și poate că achiziția se va realiza. Un alt motiv pentru care dezmințirile Jandarmeriei și ale celor de la putere nu stau în picioare, este acela că această structură de forță a Ministerului de Interne nu intenționează să achiziționeze doar grenade, puști mitralieră, pistoale ci și multe alte dotări speciale pentru lupte de stradă, pentru transportul deținuților și ridicarea autovehiculelor. Astfel, pe SEAP, cotidianul.ro a descoperit că Jandarmeria Română a postat azi 1.02.2011, un anunț pentru achiziționarea unui autobuz special cu capacitate de 140 de locuri, a 4 autospeciale pentru transportul deținuților, a 4 autospeciale transport efective, și a 8 remorci speciale. Valoarea estimată, fără TVA, a acestui contract de achiziție este de 150.187.500 RON, adică aproximativ 35,3 milioare Euro. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1.03.2011. Un alt anunț de azi, al Jandarmeriei Române prevede achiziționarea de semiremorci speciale, autovidanje, și automăturătoare, în valoare de totală estimată fără TVA de 13.500.000 RON, echivalentul a 3,2 milioane Euro. Și pentru acest contract, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este tot 1.03.2011. În data de 27.01.2011, Jandarmeria a anunțat că va achiziționa remorci, speciale, automacarale, platforme transport autovehicule, autocisterne, și ale asemenea vehicule speciale, în valoare totală estimată de 173.925.000 RON, fără TVA, echivalentul a 40,8 milioane Euro. 1.03.2011 este data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a acestui contract.”
Așadar, Jandarmeria Română are bugetați aproximativ 79,3 milioane Euro pentru achiziționarea de transportoare speciale ( transport deținuți, autovehicule, autovidanje, automăturătoare, remorci speciale, etc,) și încă vreo 10 milioane Euro pentru gloanțe, puști-mitralieră, grenade, și căști de protecție. Asta arată a înarmare de război. În acest sens, a venit și declarația din această dimineață, de la Antena 3, a vicepreședintelui Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex", Florin Vâlnei: ” Jandarmeria Română este foarte bine dotată, este chiar cea mai bine dotată structură a MAI, așa că nu se prea justifică aceste achiziții. Decât în condiții speciale, de conflict. Conform legii, Jandarmeria este în ultimă instanță, cea din urmă forță care se folosește pentru reprimarea evenimentelor de stradă. ” a spus Vâlnei.” Revenind la puternicele manifestațiile de stradă care se desfășoară în aceste zile în România, nu se poate să nu observăm că toate mișcările regimului Băsescu au fost bine calculate. Serviciile secrete atât de dragi lui Băsescu l-au informat încă de la începutul anului trecut că tensiunea socială e în creștere în România și că oricând e posibilă declanșarea unor masive mișcări de stradă îndreptate împotriva actualei puteri politice.Drept pentru care militărosul preşedinte al României şi prea plecaţii săi slujitori s-au pus pe făcut cumpărături: de muniţie, de transportoare blindate, dee vidanje şi măturători speciale, etc. Ce mai contează un ”mizilic” de aproape 90 milioane euro dacă e vorba să înnăbușim în sânge revolta acelora care ”îndrăznesc” să se opună reformatorilor Băsescu, Boc, Udrea, Oprea, Igaș, etc?!

Ultimul adept al lui Miciurin


26 ianuarie 2012 Mircea Dinescu 
Ultimul adept al lui Miciurin
Pitulat în cala cu cărbuni de frica zaverei, Marinăraşul cel Viteaz mai are încă puterea să arunce cu cîte-o sticlă goală de whisky în şobolanii care întîrzie să părăsească vaporul, ba chiar să ordone azvîrlirea peste bord a vreunui membru al echipajului, doar-doar se vor potoli rechinii şi plevuşca.
Mazilirea de la distanţă a lui Teodor Baconschi, asumată cu o virilitate năstruşnică de către Emil Boc, e un semn că mai vechea greaţă faţă de filosofi a preşedintelui nostru mahmur începe să funcţioneze în paralel cu dragostea faţă de chelneri şi tinichigii, de vreme ce fostul chelner Igaş e încă scrofulos la datorie.
Între filosoful care a bătut mulţimea adunată în piaţă cu vorba şi chelnerul care a fezandat-o cu parul, Traian Băsescu n-a ezitat şi l-a ales pe mardeiaş.
Chestie de-a dreptul fatală căci, ocupîndu-se cu altoitul mulţimii, preşedintele nostru a luat-o pe urmele lui Miciurin, care a fost şi el, pînă la urmă, altoit cu parul în cap.

http://catavencii.ro/ 

Statul roman nu functioneazaAcum se vede faptul că Statul român nu funcţionează


Emil Boc.... "coordonează" comandamentul de iarna de la MAI.... dă indicatii "preţioase" si rezultatele se vad! Autoritatile sunt complet depasite de conditiile meteo ingrozitoare. Cauzele sunt multiple, nu are nici un rost sa le enumeram aici... insa nu ne putem abtine sa nu spunem ca lipsa de bani din sistem si-a spus cuvantul!
Subfinantarea cronica a MAI, ISU, a Armatei si a primariilor a impiedicat dotarea cu mijloace suficiente de interventie. De asemenea utilajele existente nu pot fi scoase pe traseu in totalitate si nici folosite la intreaga capacitate din lipsa de piese, motorina si chiar din lipsa de.... personal suficient!
"Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi! Nu ştim dacă oamenii din celelalte maşini mai trăiesc!" Apelul disperat al unei femei, îngropate în zăpadă la 25 km sud de Bucuresti.
"Suntem complet acoperiţi de zăpadă. Nu putem să ieşim din maşini nici să ne facem nevoile. Nu mai avem căldură de aproape 3 ore, şi cu toate că am sunat la autorităţile din Giurgiu TOATĂ noaptea, nu ne-a răspuns nimeni! Cei de la Ambulanţă ne-au spus că nu ne pot ajuta pentru că nu au cum să ajungă în zona în care ne aflăm. Nu mai avem mâncare şi nici apă, şi ne aflăm în mijlocul câmpului. Vă rugăm să ne ajutaţi!"
Cu ocazia calamitaţilor naturale si a situaţiilor de urgenţa se vede faptul ca Statul e aproape nefuncţional, coordonare la nivel interinstituţional nu exista, - iar eforturile individuale si eroice ale unor poliţisti, jandarmi si pompieri pentru salvarea persoanelor aflate in dificultate nu pot rezolva decat cazurile punctuale... neputand sa suplineasca lipsa completa de eficienţa a Statului.
You can leave a response, or trackback from your own site.

http://newsro123.com/

"INTERVENTIA " cu romanii

“INTERVENTIA” cu romanii: Traian Basescu a incercat sa se dezica de politicieni, el insusi fiind un produs al clasei politice actuale

autor: FrontPress 25.01.2012

Aşa cum a promis în cursul zilei de marţi, Traian Băsescu a revenit miercuri seara cu explicaţii referitoare la protestele antiprezidenţiale din ultimele două săptămâni şi cu observaţii personale asupra situaţiei ţării în ansamblul ei. În discursul rostit de la Palatul Cotroceni la oră de vârf şi transmis în direct de posturile de televiziune româneşti, şeful statului a declarat că înţelege nemulţumirile populaţiei şi în acelaşi timp a condamnat întreaga clasă politică în ansamblul ei, deşi el însuşi face parte din această “castă”, încă din primele momente de după 1989, deţinând numeroase funcţii publice de conducere de-a lungul timpului.
Preşedintele a lăudat deciziile de austeritate ale guvernului, pe care le-a susţinut, de la scăderea salariilor şi pensiilor până la creşterea taxei pe valoare adăugată, şi deasemenea a declarat că priorităţile actuale ale României ar fi atragerea fondurilor europene şi crearea de noi locuri de muncă, în special în domeniul mineritului, o aluzie clară la proiectul de exploatare auriferă de la Roşia Montană. 
“Aş spune însă că acum suntem acolo unde trebuie. În primul rând, datorită eforturilor populaţie, România a ieşit din recesiune. Marea problemă a populaţiei este ce se întâmplă de acum. Ştiu ce trebuie făcut. Trebuie ca în parteneriat cu Guvernul să deschidem acest orizont de ţară nouă pentru români”, consideră preşedintele.
“Este clar pentru mine că prima mea obligaţie este de a restabili legătura de încredere dintre mine şi acea parte a populaţiei care şi-a pierdut încrederea în preşedinte”, a spus Traian Băsescu.
El a mai vorbit evaziv şi despre revizuirea Constituţiei şi a legii electorale “ca să nu mai intre în Parlament de cei de pe locurile 2-3″.
În ceea ce priveşte noua lege a sănătăţii, şeful statului recunoaşte că a abordat greşit această iniţiativă, demisia lui Raed Arafat fiind scânteia care a stârnit protestele populare la nivel naţional. “Avem nevoie de legea sănătăţii. Am înregistrat un eşec în prezentarea publică a proiectului şi în credibilitatea proiectului. Mi se datorează în mare parte acest eşec. Va trebui revenit pe altă voce, eventual cu modificările aduse proiectului care a fost în tentativă de a intra în dezbatere publică”, a declarat acesta. Ulterior, doctorul palestinian a revenit asupra deciziei şi s-a întors în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul sănătăţii, în urma unei convorbiri cu Traian Băsescu.
Preşedintele a mai declarat că în ciuda riscului de a fi numit în continuare “dicatator”, va susţine toate instituţiile statului în “lupta contra corupţiei şi evaziunii fiscale”. În plus acesta a negat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi folosiţi ca instrumente politice împotriva opozanţilor.”Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei. Nu voi fi un om care să nu observ. S-a creat o imagine propagată continuu că DNA este instrumentul preşedintelui. Nu este aşa. Nu există niciun procuror în România care să spună că preşedintele i-a cerut un dosar împotriva unei persoane sau alteia”, a declarat răspicat şeful statului.
Legat de acuzele că ar dicta din umbră PDL-ului şi guvernului, Traian Băsescu a afirmat că, dacă ar fi adevărat acest lucru, partidul portocaliu ar fi fost mai bine condus.
În ceea ce priveşte chestiunea tuturor partidelor, preşedintele a făcut o observaţie cu privire la incapacitatea de reformare a formaţiunilor politice româneşti şi modernizare a acestora. “Toate partidele politice susţin că pot moderniza România. Vreau să fac o singură observaţie asupra partidelor, mă refer la toate, nu pot fi credibile spunând că reformează România când ele nu s-au putut reforma ele însele. O reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza afirmaţiile că sunt pregătiţi să-şi asume modernizarea României. Fără modernizarea României se condamnă românii. Nimic nu va mai fi ca înainte de criză la finalul ei”, a spus şeful statului. Aceste remarci nu au fost detaliate şi nici nu au fost date exemple de “reforme” ce ar trebui luate, mai ales că el însuşi a fost lider de partid.
Preşedintele a considerat de bun augur să facă şi câteva declaraţii referitoare la politica externă a României, deşi acest punct nu a fost pe agenda protestatarilor din stradă. Acesta a făcut apologia dezvoltării cooperării economice cu ţări în curs de dezvoltare din afara zonei euro, India, China, Turcia şi alte state din Orientul Mijlociu sau Africa.
“Sunt de meserie comandat de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o s-o ratez nici cu România”, a ţinut să mai precizeze Traian Băsescu, care a încheiat cu un apel la “stabilitate politică şi continuare proceselor de reformă”.
Întrebat de jurnalişti la sfârşitul conferinţei de presă dacă s-a gândit în ultimele săptămâni să-şi dea demisia, Traian Băsescu a răspuns că “preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză, ci îşi asumă criza şi trec ţara şi poporul prin criză”. “Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie”, a concluzionat acesta. Sursa: FrontPress.ro 

Constitutia neputincioasa.....Constitutia neputincioasa, nu poate detrona betivii nebuni de la conducerea tarii !!!! 

Discursul preşedintelui,.....un mare fâssssss !Nu imi vine sa cred ca nu exista leac pentru inlaturarea nebunilor de la putere. Ce ne facem daca  Constituitia nu prevede acest lucru? Daca  imediat dupa venirea unui presedinte la putere  da nebuneala peste el, ca de exemplu la noi in Romania din cauza bauturii ! Noi ce facem il tinem  pe trai bun si bautura din belsug inca 5 ani? In istoria lumii au fost monarhi nebuni, dar  au fost izolati.
Tarul Petru al-3-lea   se juca cu  jucariile de-a razboiul. Statea  pe covor in palat  si tot timpul  ducea lupte cu soldati de  lemn. Cu toate ca nu facea rau nimanui,  s-au saturat si  rusii  si i-au luat maul intr-o buna zi. Dar l-au scos afara din palat ca avea si el SPP-istii lui. Si in Europa au fost monarhi nebuni, insa au fost izolati pana la moarte daca, pe parcursul vietii nu au fost lasati din brate de SPP-istii lor. Stiau ei de ce.
Dar la noi in Romania, cand  s-a dus tara de rapa  si vezi ca mancandu-si cuvintele vine primul betiv al tarii si spune ca va continua nenorocirea, ca a procedat bine si strainataturile il aproba ce sa mai zici? In paranteza zic, e mai urat ca un broscoi, buboaiele ii lipsesc:)))
FMI-ului ii convine i-a dat lui banii toti, zeci de miliarde, i-a palmat artistic si acum suntem buni de plata. Ne-a lucrat cemai.Dar si noi  ii lucram pe ei toti ca i-au dat atatea miliarde de euroi, ca facem referendum si gata  mai vad ei ciuciu, din toti banii pe care i-a dat lui Basescu sa-i puna bine.  Dar  noi ii dam in continuare sa bea, ca sa ne mai faca si ale tampenii ca, sa  vanda Rosia Montana pe 50 milioane de euro pe care sa-i foloseasca ca mizilic,  pentru Leana de la Plescoi, ca-i dama buna.
Parca v-am povestit de  ghicitorul acela din India, care spunea  dupa revolutie ca  v-a veni unul mic si chel sa ne conduca, de ne va duce in sapa de lemn. Si la mijlocul celui de-al doilea mandat(nu ne saturasem cu primul) parca de la un  pumn (SPP-istii nefiind vigilenti) i-a sarit un glont in cap.
Dupa aceea spunea indianul ca  America se va prabusi si Romania  va deveni un colt de rai unde va curge lapte si miere. Eu vreau sa mai traiesc sa vad si asta. 
Ca ne-am vindecat de prostie si am inteles in sfarsit, cum trebuie sa fie conducatorii unei tari. Samba cu tigancile si chefuri la Ciresica nu mai tin. Cel care a facut asta sa le continue la mititica, daca isi permite si isi revine dupa pumn :))).