Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Cesaria Evora (1941-2011)

A murit Cesaria Evora(1941-2011) Besame mucho, in tara natala Insula Capului Verde

Virusul electronic

Virusul electronic care patrunde in mintea umana

autor: FrontPress 17.12.2011
Experţii avertizează asupra unei posibile noi arme: un virus de calculator capabil să influenţeze comportamentul oamenilor. Domeniul biologiei sintetice este la început, dar se dezvoltă rapid şi ar putea scăpa de sub control, atenţionează Andrew Hessel de la Universitatea Singularity, din cadrul campusului de cercetare NASA, citat de presa britanică. Îngrijorarea a crescut în rândul experţilor din momentul în care antreprenorul miliardar Craig Venter a creat anul trecut prima formă de viaţă artificială, pe care a botezat-o Synthia.
Hessel consideră că această experienţă accelerează evoluţia naturală cu milioane de ani. „Aşa ceva ar putea duce la o lume în care hackerii pot dezvolta virusuri sau bacterii care să controleze mintea umană. Ingineria genetică este noua frontieră în informatică, iar biologia sintetică este una din cele mai puternice tehnologii din lume”, a declarat expertul.
Celulele, calculatoare vii
Într-un discurs ţinut la conferinţa tehnologică TXM, Andrew Hessel a avertizat că viruşii trimit semnale chimice în creierele umane şi pot fi folosiţi pentru a influenţa şi chiar a „controla” gazdele. Mai exact, un astfel de virus, „deghizat” într-un vaccin, poate fi injectat într-o gazdă pentru a-i controla acesteia comportamentul. „E posibil ca în viitor să fim nevoiţi să învăţăm să contracarăm genul acesta de arme.
Celulele sunt calculatoare vii, iar ADN-ul este limbaj de programare. Vreau să văd viaţa programată şi folosită pentru a rezolva provocările globale, astfel încât omenirea să poată ajunge la o relaţie durabilă în cadrul biosferei”, a punctat Hessel. La rândul său, expertul în securitate Marc Goodman este de părere că „biologia sintetică va duce la noi forme de bioterorism”. „Bio-crima este astăzi exact cum erau infracţiunile informatice la începutul anilor ’80: puţini şi-au dat seama de problemă, însă ea a crescut exponenţial”.
Românul de la Oxford
După ce Craig Venter a creat prima formă de viaţă artificială, profesorul de origine română Julian Săvulescu, de la Universitatea Oxford, a avertizat că descoperirea antreprenorului american „întredeschide cea mai profundă uşă din istoria omenirii”. „Această invenţie ar putea fi folosită pentru a crea cele mai puternice arme biologice imaginabile”, a spus Săvulescu.
Bloggeriţa Darlene Storm, specialistă în informatică, s-a arătat şi ea îngrijorată de perspectiva pierderii controlului asupra biologiei sintetice. „Cunosc oameni care nu sunt în stare să-şi protejeze sau să-şi updateze propriile computere”, a scris Darlene Storm, întrebându-se la final dacă „se va gândi cineva să sporească măsurile de securitate atunci când viruşii electronici vor deveni letali”. De Răzvan Priţulescu – Adevarul
H

Doamne, scapa-ne de cosmarul de zi cu zi si de stresul total in care traim

Mereu ma gandesc, cand vom scapa oare de acest cosmar? Un cosmar care parca nu se mai termina si nu vom mai apuca si luminita de la capatul tunelului. Imi vine sa spun vechea vorba referitoare la clontul presedintelui nostru alcoolic cand,  ne baga in tot felul de datorii si obligatii  pe cand noi cum se spune nu ne putem cccc de foame si am facut paianjeni ca chiur.  Dar lui i se potriveste zicala : "Oaia cufurita umbla cu coada pe sus ". Cand vad cat de mult pentru  egoul lui, ne  baga tot mai adanc in haznaua cu cccc,  nu vad alta scapare decat maturarea acestei bande de criminali, vanduti strainilor de la conducerea tarii si  cu orice pret schimbarea garniturii, cu  tineri bravi, iubitori de tara si popor. Pedepsirea urgenta a celor care ne-au adus in starea asta si  denuntarea tuturor obligatiilor Romaniei  facute de banda de infractori, aleasa de noi din necunostinta de cauza.
Chiar daca se supara  organismele internationale  care, au fost mana in mana cu betivul statului  nu are nimic, le va trece. Noi sa fim sanatosi si sa mergem inainte fara aceste pietre de moara agatate de acesti nemernici de gatul nostru, care nu a dus decat la imbogatirea lor nemasurata.  Aceste  tafne si   demnitati ale betivului, nu are nimic de-a face cu  neamul nostru. Nu e suficient ca  jefuirea tarii se face cu minoritatile conlocuitoare de toate felurile, toti niste imbecili verosi de putere?  Inclusiv tiganii care ne sunt stapani si toti vor sa le faca pe plac ca sunt discriminati. Discriminati suntem noi, romanii in propria noastra tara, de acesti venetici care nu merita decat un sut in chiur,  daca nu mai rau si sa  aterizeze  la mama dracului. Nu mai putem sa rasuflam din cauza tuturor carora, le-am acordat  sprijinul si bunavointa noastra care s-a  dovedit a fi, inrobirea noastra. Toate minoritatile, mai ales  maghiarii si tiganii ne asupresc, ne vor teritoriile noastre si  le convine tuturor, ca maghiarii sa ia Ardealul si tiganii restul tocmai pentru a arata ca Ardealul, este in pericol de a fi ocupat de tigani.  Nu mai vreau sa fim  uneltele tiganilor mai ales. Sunt perversi, verosi de putere si criminali. Nu merita sa mai  stea pe teritoriul Romaniei sau sa mai ne reprezinte, cu  hoiturile lor bune de dat la gunoi. Vreau sa avem o tara asa cum o meritam, chiar daca unii dintre noi sunt mai molatici, sunt in tara lor, poate sa fie cum  se este portul si daca nu s-ar mai fura poate nu  vor mai trebui decat sa-si poarte siesi de grija.
Suntem cu  trupul si mintea ocupata mereu si stresati la maxim de acesti nenorociti din fruntea tarii, impreuna cu tarile si organismele internationale complotand mereu cum sa ne distruga tara si fiinta noastra,  facand confuzia cu buna stiinta ca suntem tigani si  sub aceasta explicatie cautand sa ne  rupa din teritoriul tarii maghiarii si sa alipeasca la Ungaria, Ardealul. Sa ne opunem cu orice pret acestri  porniri samavolnice care  se va incheia in scurt timp, cu  desfiintarea tarii si natiei noastre. Sa nu permitem unui betiv in criza alcoolica, sa faca  pe placul strainilor cu mintea lui boinava. Nu-l doare nici un chiur de noi, umbla ca un cocos de lupta  fara sa se gandeasca, ca  poate calaul este mai aproape ca oricand. Sa ne trezim, caci eu intr-un mod cam brutal si periculos am spus mereu lucrurilor pe nume. Cat de mult as vrea ca sa apuc si eu o noua fata a Romaniei si romanilor, asa cum mi-o imaginez. Imi imaginez ca toate canaliile neamului nostru vor fi marginalizate si noi romanii autentici, cinstiti si cu bun  simt vom reusi sa ne facem prezenta si cuvantul ascultate.Traiasca Romania dodoloata,  impreuna cu poporul ei cinstit,  harnic si inteligent.

Faclia verde

Faclia verde

Când cineva aduce vorba despre Mişcarea Legionară mulţi îşi pot aduce aminte de gloria pe care această mişcare o avea în perioada interbelică, de masele de tineri şi de elitele intelectuale ce au ales să-l urmeze pe fondatorul gărzilor de fier pe drumul său cu arhangheli, dar mulţi văd motivul acestui fenomen unic în istoria României doar dintr-un punct de vedere politic , ignorând adevăratele forţe care au făcut din Mişcarea Legionară cu adevărat o legiune sub patronajul Sf. Arhanghel Mihail şi din Corneliu Zelea Codreanu unul din cei mai mari români al sec. XX , iubit şi admirat de întreg tineretul ţării.
În primul rând trebuie să fac o referire la personalitatea Căpitanului, de unde a plecat şi Legiunea sau Garda de Fier, cum mai este cunoscută. Din măturiile bătrânilor care au avut onoarea să stea în preajma Căpitanului ştim că acesta era un om foarte carismatic şi cu un dar aparte de a vedea lucrurile aşa cum sunt şi de a cunoaşte caracterul oamenilor dintr-o singură discuţie. Sentimentele sale erau dintre cele mai nobile, fiind uşor de comparat cu un cavaler alb din basme , un om ce a luptat pentru nişte idealuri mai înalte decât propria-i viaţă, idealuri pentru care a şi murit. Căpitanul a înţeles pericolul reprezentat de comunism pentru neamul românesc şi pentru toată Europa creştină, ce a făcut ? S-a întâlnit cu toţi cei ce simţeau ca el în pădurea Dobrina unde au pregătit un plan pentru cazul în care comunismul ar fi ajuns şi în România. Dar ce l-a făcut pe acest om liderul carismatic al dreptei româneşti în sec. XX ? De unde a avut harul de a înţelege profunzimea lucrurilor şi de a lupta pentru cei din jur, pentru neamul său şi nu pentru sine ? Tot cea ce l-a definit pe Căpitan şi l-a făcut unul dintre cele mai mari probleme pentru victoria comunismului în România cât şi pentru tiranicul rege Carol al II-lea a fost credinţa în Dumnezeu. Prin această credinţă Zelea Codreanu a reuşit să formeze o generaţie de ”oameni noi”, ducând o viaţă ascetică şi luptând în mod permanent pentru neamul românesc şi pentru cele mai înalte valori morale care au fost atacate de către artizanii comunismului şi a capitalismului, în fond două feţe ale unei singure monede.  Degeaba vorbesc tot felul de persoane despre cât ne trebuie un nou Căpitan, nu putem să facem nimic fără el şi lucruri de genul ăsta.  Cei care doresc un nou Căpitan să lase visele şi romanţele şi să-i urmeze modelul atât prin fapte cât şi prin credinţă, prin viaţa ascetică pe care acesta o ducea şi care l-a făcut marele lider al Legiunii ”Arhanghelul Mihail”.
Deci, pentru Căpitan mai totul a avut originea în credinţa sa nestrămutată.  Această credinţă a stat la baza Mişcării Legionare,  care a avut o piramidă a valorilor bine definită : Dumnezeu, Neam şi abia apoi legionarism, abia apoi politica.  Mişcarea Legionară a avut de la bun început o menire mult mai profundă decât lupta politică sau socială, o menire spirituală. În legiunea sau format oamenii care au dus lupta împotriva comunismului mai departe în plină dictatură şi care, prin mila lui Dumnezeu, au supravieţuit să ne ofere nouă un model şi în ziua de astăzi când lumea se află la apogeul unei crize morale şi spirituale unde-şi are originea şi criza economică.  Nu putem să analizăm istoria legiunii fără a menţiona numele sfinţilor care au murit în închisorile comuniste , nume precum Valeriu Gafencu ( cel mai cunoscut ), sau al eroilor care au murit luptând până la capăt împotriva comunismului, fie că au murit pe meleaguri străine ( Moţa şi Marin ) fie că au pierit în munţi cu arma-n mână.  Ori pentru a ne ridica şi noi la nivelul predecesorilor noştri avem nevoie în primul rând de această credinţă , nu putem să ignorăm latura spirituală care a stat la baza Mişcării Legionare şi care a format întreaga concepţie de viaţă a lui Corneliu Zelea Codreanu.  Prin credinţă au biruit , şi-au biruit poftele şi au biruit moartea şi această credinţă nu mai este aşa de puternică la generaţia noastră precum era în cazul generaţiei interbelice.
Al doilea factor ce a făcut din Mişcarea Legionară o putere, cel puţin în perioada Căpitanului, a fost unitatea.  Mulţi aveau idei diferite dar dincolo de asta simţeau la fel, credinţa în Dumnezeu, dragostea de neam şi ura pentru ciuma roşie ce venea de la răsărit i-a păstrat uniţi sub braţul de fier al Căpitanului.  Chiar şi C.Z. Codreanu a spus că trupa legionară de va ajunge în iad va rămâne unită pentru ca dupaia să iasă din iad biruitoare. Din păcate după asasinarea Căpitanului această unitate a pierit. Orgoliul i-a îndemnat pe mulţi să lupte pentru conducerea legiunii deşi nu aveau calităţile necesare de a prelua conducerea. Singurul om care şi-a asumat toate riscurile a fost Horia Sima, atacat până şi astăzi de dizidenţii care au continuat dezbinarea legiunii şi a naţionalismului românesc indiferent de condiţii. Chiar şi pe vremea guvernului de la Viena, când ruşii aproape au câştigat războiul, dizidenţii ”codrenişti” ( termenul corect este anti-simişti pentru că Horia Sima nu l-a contrazis niciodată pe Căpitan )  sau ocupat doar cu atacurile la adresa lui Horia Sima şi a celor care-l urmau, încercând să organizeze o ultimă forţă de rezistenţă pentru a proteja onoarea neamului românesc, sacrificată fără echivoc de către camarila regelui Mihai I.  Astăzi legiunea, sau ce a mai rămas din ea, adică bătrânii legionari, mai suferă încă de această dezbinare, dar din păcate i-a a fost pasată mai departe şi în rândurile continuatorilor spiritului legionar, ducând astfel la dezbinarea frontului naţionalist pe şi mai multe idei decât cea legată de ”codrenism” şi simism.
Acum au apărut o mulţime de organizaţii naţionaliste care se autoproclamă Mişcarea Legionară II , certânduse în permanenţă pentru a vedea cine este mai ”legionar” şi eventual mai fac şi ele nişte acţiuni legate de istorie. Dar ca să completeze dezbinarea ei nu se pot înţelege în cadrul proprilor organizaţii , sporind mereu tot felul de certuri interne.  Din nefericire pentru ei nu mai sunt altceva decât nişte nostalgici ce nu pot accepta faptul că Mişcarea Legionară a fost un fenomen unic în istorie, iar astăzi trăim într-un context diferit, cu multe alte probleme,  când avem nevoie de soluţii noi dar şi de o mişcare naţionalistă nouă, cu rădăcinile în legionarism bine-nţeles, dar care să treacă peste nostalgia şi orgoliul trecutului.  Nu cu acei oameni nostalgici trebuie să ne unim, dialogul cu ei ar trebui să fie de un minim respect datorită unor idei comune şi prin asta se rezolvă problema dezbinării dintre grupurile naţionaliste, dar în primul rând trebuie să urmărim unitate din interiorul propriei mişcări. Căpitanul nu a vorbit vreodată de unitate cu cuziştii sau alte grupuri de acest gen, ci unitate între legionari. La fel şi noi trebuie să căutăm unitate în rândurile propriei mişcări şi să păşim mereu ca un singur corp, o armată nebiruită, chiar dacă o luăm pe un drum greşit. Trebuie să ne urmăm liderii şi să luptăm uniţi.
În concluzie acestea au fost cele două ”secrete” din spatele Mişcării Legionare, credinţa în Dumnezeu ( trăită , nu una teoretică ) şi unitatea.  Aceste două lucruri trebuie duse mai departe astăzi şi de noi, naţionaliştii creştini ai sec. 21 pentru a reuşi să biruim , să ne ridicăm în limita vremurilor la nivelul eroilor noştri.
http://luptanationalista.blogspot.com/

vineri, 16 decembrie 2011

Ultimul banc ........


 -ultimul banc-
 Moare ţiganul, iar în Rai se-ntâlneşte cu Ceuşescu.
- Măi ţigane, când a fost mai bine, in vremea mea, sau acum? - În vremea ta, jupâne, că pă vremea aceea politicienii făcea politică, muncitorii lucrea, iar ţiganii fura. Acu' însă... politicienii fură, muncitorii fac politică, şi toţi vrea.... să lucrez eu!
123tagged.Com

Anca Parghel Brasil(16 sept.1957-5 dec.2008)

Cat de puternica este extrema dreapta din Romania ????

Deutsche Welle: Cât de puternică este extrema dreaptă din România?

autor: Ursu 16.12.2011
Se lupta intre ei, nu se inteleg, dar ideologia lor este aceeasi. Nationalistii din Romania isi doresc o tara “curatata” de rromi, sustinand totodata ca Holocaustul nu a existat. Pe agenda lor de lucru se regaseste si unirea imediata a Romaniei cu Basarabia.
Asa isi incep comentariul jurnalistii de la Deutsche Welle, aruncand o privire de ansamblu asupra a ceea ce inseamna extrema dreapta din Romania.
Romania, ianuarie 1990. Dupa jocul de poker, in urma caruia au fost executati Nicolae si Elena Ceausescu, nationalismul devine treptat o ideologie transpartinica, promovata de vechile cadre comuniste. Aceasta ideologie capata forme radicale si militante, in special in randul unor organizatii de extrema dreapta, scriu jurnalistii sus-amintiti.
Furia nationalista
Schimbarea politica din 1989 a condus la revigorarea demult scufundatei in uitare ideologii clerical-fasciste a legionarilor. Toate gruparile de extrema dreapta din Romania sunt unite si astazi de consensul respingerii Holocaustului si a pogramelor legionare antisemite.
In timpul dictaturii lui Ion Antonescu, intre 1940 si 1944, in Romania au fost ucisi nu mai putin de 400.000 de evrei. Nationalistii romani contesta si astazi aceste cifre, nefiind de acord cu atrocitatile consemnate de istorie, noteaza publicatia citata.
Impotriva “pericolului tiganesc”
Formatiunile extremiste din Romania nu sunt unite, avand conceptii si idei radical diferite. Radu Sorescu, fondatorul asa-numitului Partid al Drepturilor Nationale, respinge existenta tuturor celorlalte formatiuni ultranationaliste, pe care le considera “tradatoare ale patriei”.
El crede ca formatiunea sa este singura capabila sa reinvie si sa sustina vechile deziderate ale legionarilor lui Coreneliu Zelea Codreanu. In ordinea sociala visata de Sorescu nu exista loc pentru minoritati nationale. De aceea, el si colegii sai de partid si-au propus sa lupte impotriva “pericolului tiganesc”, aducand ca singura solutie concentrarea rromilor in anumite rezervatii etnice.
Visul lui Radu Sorescu este sa creeze o tara pura, cu romani pur-sange, scriu ziaristii Deutsche Welle.
Fiecare dintre liderii partidelor de extrema dreapta din Romania pretinde ca intruchipeaza idealurile natiunii romane. Din aceasta cauza, formatiunile sunt rarefiate, neavand o agenda comuna de lucru.
Inclusiv cu Partidul Romania Mare, al lui Corneliu Vadim Tudor, prezent pana in 2004 in Parlament. Discursurile sale, national populiste, poarta amprenta ideologiei extremei drepte.
Radicalism si combativitate
Fondata in 2001, organizatia Noua Dreapta nu vrea nici ea sa coopereze cu ceilalti concurenti ultranationalisti. Condusa de avocatul Tudor Ionescu, gruparea se defineste ca “radicala, militanta si nationalist-crestina”. Noua Dreapta pledeaza pentru un stat puternic, pentru unificarea neconditionata cu Republica Moldova, pentru sanctiuni severe aplicate “infractiunilor tiganesti” si interzicerea absoluta a avorturilor.
Totodata, gruparea este un adversar declarat al Europei Unite, multiculturalismului si NATO. In programul partidului se regasesc si lupta impotriva separatistilor maghiari si a homosexualilor.
Noua Dreapta este membru al Frontului National European, creat in 2004. In 2010 organizatia a devenit Partidul Nationalist, anuntand ca va participa la alegerile parlamentare din 2012. De pe Ziare.com
Nota: FrontPress sustine folosirea termenului de “tigan” si nu cel de “rrom”, atunci cand se face referire la denumirea etniei respective
Citeste si Corneliu Codreanu, comemorat si anul acesta SEPARAT de nationalistii romani

H

Comunicat de presa (FOTO FLORIN COSMIN MARINESCU )

COMUNICAT DE PRESĂ
Vremea umilinţelor a luat sfârşit!
Acesta ar trebui sa fie strigătul tuturor românilor, după incidentul consumat la Miercurea Ciuc, unde, hocheistul Florin Cosmin Marinescu, în vârstă de 15 ani, a fost agresat verbal şi fizic, de Ziua Naţională a României, de către colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional Under 16.
Într-un moment solemn, care ar fi trebuit să umple de bucurie sufletele tuturor românilor, de Ziua Naţională a României, membrii lotului naţional de hochei şi-au atacat singurul coleg român, pe motiv că este… român. Incidentul a fost provocat de jucătorul Antal Alfred şi continuat de jucătorii Gereb Istvan şi Molnar Akos, care au recunoscut cele întâmplate.
Conform precizărilor făcute de către Florin Cosmin Marinescu în memoriul înaintat Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, unul dintre colegi, „Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude”.
În ciuda evidenţei faptelor, în stil tipic dâmboviţean, s-a pus batista pe ţambal şi opinia publică a aflat de incident, abia după două săptămâni de la consumarea acestuia, timp în care, urmele agresiunilor s-au vindecat.
Faţă de această situaţie, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, declara nonşalant, că a fost, mai mult sau mai puţin, o ceartă între băieţi şi că probabil o sancţiune disciplinară ar fi suficientă. Ce sancţiune? Să le ia laptele şi cornul, să le scadă nota la purtare, ce sugeraţi „domnule” Tanczos? Vi se pare normal ca membrii lotului naţional al României să nu se antreneze cu lotul, de frica coechipierilor? Vi se pare că aşa ceva trebuie tolerat?
Evident, răspunsul este previzibil, dar poate că s-ar impune şi alte întrebări, cum ar fi:
- de ce să tolerăm prezenţa unui astfel de specimen în fruntea unei federaţii sportive, plătit din bani publici?
- de ce să nu le acordăm acestor bătăuşi, privilegiul de a se manifesta dincolo de Tisa, pe tărâmul propriilor strămoşi mongoloizi?
- nu consideraţi că ar fi oportun ca să le retragem cetăţenia, pentru că batjocoresc, cu orice prilej, demnitatea românească şi însemnele Statului Român, ai căror cetăţeni sunt, încă?
- de vreme ce ei înşişi recunosc faptul că sunt specie mongoloidă, de ce nu renunţă la paşaportul românesc?
În contextul celor arătate anterior, vă promitem că astfel de acte nu vor mai fi tolerate! Pe viitor, în cazul în care vor exista tentative de „recidivă”, vom avea grijă ca oricine, fie preşedinte de federaţie sau jucător, să fie deferit Justiţiei pentru a fi judecat şi pedepsit conform legislaţiei româneşti în vigoare.
Pentru incidentul consumat la Miercurea Ciuc, solicităm:
- Demiterea imediată a conducerii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.
- Anchetarea „domnului” Tanczos pentru abuz în serviciu.
- Excluderea definitivă din viaţa sportivă a tuturor celor care l-au agresat pe Florin Cosmin Marinescu.
Biroul de presă
15.12.2011
http://blog.nouadreapta.org/

joi, 15 decembrie 2011

Caricatura vietii noastre


Zilnic si de  citeva ori pe zi, vad la tv.  tampeniile debitate de primul betiv al tarii.
Dar nu gasesc nimic care sa ma intereseze pe mine sau pe  noi toti, gloata asta  primitiva care  se uita, dar nu intelege nimic. Nu intelege nici ce ni se intimpla, nici despre ce vorbesc banditii tarii.
In ce stadiu de indobitocire am fost adusi !!!!
Stam ca vitele duse la taiat. Toate astea  presarate cu picanterii despre  vampele  tarii, mari vedete despre care  se spune unde fac sex anormal,  pitipoancele  asa zise moderatoare care,  distrag atentia tocmai cand  este mai important ce spune interlocutorul cu o glumita, sau chiar rascacarandu-se de ras. Eu nu stiu de ce???  Mai un  divort, mai o tiganca ghicitoare, mai o sinucidere, mai un pistolar in trafic, mai  lupta pentru  o tigancusa naravasa intre 2 clanuri tiganesti si uite asa ne trece viata si NE AFUNDAM IN CEA MAI ADANCA HAZNA PANA, NE VA TRECE DE CAP.
Uite ce spune si betivul tarii, despre avioane si noi murim de foame !!!!! 
Ne pregateste sa cumparam fiarele vechi de la altii, sa nu vina alte state sa ne faca patrularea. De grija asta murim noi, nu de foame, de patrulare.
Acum vorbeste de statutul politistului, adica reducerea efectivelor  ca au fost disponibilitati 9.913 persoane si va continua la 7 pers.care pleaca angajaza una. SIC !!!
Dobitocul asta mi-a luat titlul : MURIM DE FOAME SI ACHIZITIONAM AVIOANE !!!


Caz oficial de RASISM antialb

Un tribunal francez judeca primul caz oficial de RASISM antialb

autor: FrontPress 15.12.2011
Reprezentanţii unei organizaţii care militează pentru drepturile imigranţilor din fostele colinii franceze, “Indigenii Republicii”, au apărut miercuri în faţa unei instanţe din Toulouse în legătură cu ceea ce presa internaţională numeşte primul caz oficial de rasism antialb din hexagon. Procesul a fost intentat de un grup tradiţionalist catolic numit “Alianţa Generală Contra Rasismului şi a Respectului pentru Identitatea Creştină a Franţei – AGRIF” împotriva lui Houria Bouteldja care a folosit în sens peiorativ un cuvânt jignitor la adresa nativilor francezi. Verdictul în acest caz va fi pronunţat în 25 ianuarie.
Acuzată de “injurii rasiste”, femeia susţine că “nu a fost bine înţeleasă”. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 6 luni de închisoare şi o amendă maximă de 25.000 de euro.
Bouteldja, o figură marcantă a organizaţiei “Indigenii Republicii”, i-a numit într-un interviu televizat pe nativii francezi “souchiens”. Cuvântul “souche” (origine, sursă, rădăcină / butuc) este adeseori folosit pentru a-i denumi pe francezii albi. Jocul de cuvinte folosit de femeie înseamnă însă “mai prejos decât un câine”.
Remarcile au fost făcute pe postul France 3 acum patru ani, în cadrul unei emisiuni în care se dezbătea rolul nord-africanilor care au luptat de partea Franţei în cele două războaie mondiale.
Brice Hortefeux, care era la vremea respectivă ministru al integrării şi identităţii naţionale, s-a arătat “şocată” şi “rănită”, dar nu a luat nici o măsură în acest sens.
Organizaţia “Indigenii Republicii”, transformată nu de mult într-un mic partid politic, susţine că “luptă împotriva rasismului” şi pentru promovarea drepturilor imigranţilor din epoca post-colonialistă.
AGRIF însă s-a adrestat instanţei şi speră să se facă dreptate. În faţa tribunalului s-au adunat în jur de 150 de imigranţi şi stângişti. Deasemenea şi naţionaliştii radicali de la “Blocul Identitar” s-au strâns pentru a demonstra împotriva rasismului antialb şi a islamizării. Poliţia a ţinut la distanţă cele două tabere.
Bernard Antony, preşedinte AGRIF şi fost europarlamentar din partea partidului naţionalist Frontul Naţional, a declarat răspicat în faţa instanţei că “rasismul anti-alb există şi este un fenomen în creştere” şi că se gândeşte serios la siguranţa viitorului celor 14 nepoţi ai lui.
Deşi acest caz este destul de mediatizat în Franţa, el nu este primul incident rasist îndreptat împotriva albilor. Atacurile imigranţilor de culoare sau musulmani împotriva albilor nativi sunt un fapt devenit deja “banal” în marile oraşe din Franţa. Până acum autorităţile au evitat însă să catalogheze aceste incidente ca fiind acte premeditate de violenţă, motivate de rasism. Sursa: FrontPress.ro

« | Home | »
 

Convoi umanitar rusesc oprit

Convoi umanitar rusesc oprit la granita provinciei Kosovo de trupele de ocupatie ale UE

autor: FrontPress 15.12.2011
Un nou conflict diplomatic a izbucnit între Rusia şi Uniunea Europeană, din cauza unui abuz al forţelor de ocupaţie staţionate în regiunea separatistă Kosovo. Misiunea EULEX a blocat marţi livrarea de ajutoare umanitare din Rusia destinate sârbilor din provincie. Coloana formată din 25 de tiruri a fost oprită fără motiv întemeiat la graniţa statului autoproclamat.
Autocamioanele sunt încărcate cu centrale electronice, pături, alimente, veselă şi mobilă în greutate totală de 284 de tone. Conform postului de radio Vocea Rusiei, ajutorul umanitar trebuie livrat în oraşul Kosovska-Mitroviţa şi transmis filialei Crucii Roşii. Iar de cât de repede vor ajunge echipele ruseşti de salvare depind vieţile oamenilor, a declarat secretarul general al Crucii Roşii din Kosovska-Mitroviţa, Vesna Milenovic.
Reprezentanţii EULEX încearcă să impună salvatorilor ruşi propria escortă. Însă, potrivit diplomaţilor, din această escortă fac parte grăniceri, vameşi şi jurnalişti musulmani albanezi. Din această cauză, partea sârbă este convinsă că se pregătesc provocări sau chiar se încearcă pătrunderea forţelor albaneze în enclavele sârbeşti, sun pretextul însoţirii convoiului, pentru a ocupa punctele de frontieră din nord, situate la graniţa cu Serbia.
„Problema constă în faptul că misiunea EULEX vrea ca împreună cu convoiul rusesc să intre în Kosovo unde se află forţele sârbe. Este un fel de şantaj. Cea de-a doua cauză a acestei situaţii constă în faptul că ruşii nu doresc să meargă în alt punct unde monitorizează grăniceri din Priştina. Iar acum situaţia a intrat în impas. Cred că este o provocare din partea Uniunii Europene care nu vrea ca Rusia, ca stat care a sprijinit întotdeauna Serbia, să ajute oamenii noştri din provincie. Însă cel mai ruşinos este faptul că Belgradul nu face nimic”, consideră parlamentarul sârb Deian Mirovic.
Şi mai dur a reacţionat ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin: „Din punctul de vedere al regulilor şi legilor internaţionale este vorba de un act arbitrar. Din punctul de vedere al politicii aveam de-a face cu încercarea Occidentului ca împreună cu albanezii să-i condamne pe sârbii care trăiesc compact în provincie la o moarte lentă. Este o crimă umanitară. Acţiunile întreprinse acum de autorităţile kosovare sunt autorizate, în esenţă, de poliţia europeană aflată în provincia Kosovo. De menţionat că astăzi [miercuri] Dmitri Medvedev va ajunge la Bruxelles, iar mâine [joi] aici va începe summit-ul Rusia-UE. Cred că această temă va fi una dintre cele mai importante la aceste discuţii. De aceea, noi uneori ne punem întrebare (mai în glumă, mai în serios): poate că ar fi bine ca ajutoarele umanitare să le transportăm de acum cu tancurile?”.
Conform radioului Vocea Rusiei, Ministrul rus al Situaţiilor de Urgenţă, Serghei Şoigu, a declarat deja că salvatorii nu vor îndeplini în niciun caz cerinţele ilegale ale EULEX. Şi diplomaţii ruşi au întrerupt contactele cu misiunea UE.
Din 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo. În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de aproximativ 90 la sută de etnici albanezi. Sârbii kosovari locuiesc în enclave şi în câteva zone din nord, aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si

John Onoje acuzat

Africanul de dincolo de Prut care vrea unirea cu Romania. John Onoje, acuzat ca “distruge statalitatea Republicii Moldova”

autor: FrontPress 14.12.2011
A fugit de războiul civil din Sierra Leone acum 12 ani, s-a refugiat în Republica Moldova, a protestat în stradă că nu are drept de vot, iar după ce a devenit cetăţean moldovean a început să militeze pentru unirea cu România.
John Onoje vinde ziare în Piaţa Centrală din Chişinău, iar în timpul liber agită spiritele. A protestat în faţa poştei de unde îşi ridică ziarele pentru că o funcţionară i-a sugerat să se întoarcă înapoi în Africa. La sfârşitul lunii trecute îi fugărea în stradă pe miniştrii Afacerilor Externe din Moldova şi din Rusia, cerând retragerea trupelor ruseşti din Transnistria. De 1 Decembrie mărşăluia pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău înfăşurat în stagul României.
Onoje s-a afirmat însă la începutul anului, când putea fi văzut fluierând şi purtând o pancartă cu mesajul: “Vreau să votez”. La acea vreme încă nu primise cetăţenia moldoveană şi îl supăra faptul că nu va putea vota. La presiunile sale, mediatizate şi de presa din Moldova, a reuşit în cele din urmă să devină modlovean cu acte în regulă.
John Onoje este acum un cetăţean implicat politic. Vrea să devină preşedintele Moldovei. A efectuat în acest scop chiar şi vizita medicală obligatorie, însă nu a reuşit să strângă voturile necesare pentru a candida. Spune că are sprijinul liberalilor, chit că liberalii de peste Prut neagă.
În schimb, Onoje a devenit un subiect de discuţie pe Facebook, unde are mai mulţi susţinători. Deşi mulţi îl iau în râs, Onoje a reuşit să devină suficient de incomod pentru a genera reacţii chiar din partea politicienilor pe care îi blamează.
Zilele trecute, într-o emisiune la PublikaTV, preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, se arăta indignat că Onoje a obţinut cetăţenia şi afirma că moldo-africanul este un pericol la adresa statalităţii!
“În primul rând, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu a încălcat legea. Asta pentru că nu a verificat mai serios motivele care au permis acordarea cetăţeniei. În al doilea rând, declaraţiile anticonstituţionale ale lui Onoje sunt îndreptate spre distrugerea statalităţii Republicii Moldova”, spunea Şelin, care suspetează că Onoje este de fapt omul liberalilor.
Social democraţii spun că vor face tot ce pot pentru a-i retrage lui cetăţenia lui Onoje, care deja este poreclit de simpatizanţii săi “Obama de Moldova“. De pe Jurnalul National
Trucaj

miercuri, 14 decembrie 2011

IRANUL refuza cererea SUA

Iranul REFUZA cererea SUA de a inapoia drona doborata deasupra teritoriului national si cere scuze oficiale americanilor

autor: FrontPress 14.12.2011
Iranul a respins marţi cererea SUA de returnare a avionului de spionaj fără pilot (dronă) doborât în urmă cu câteva zile de armata republicii islamice undeva în estul țării, relatează BBC. În plus, iranienii au anunţat că intenţionează să cloneze aparatul de zbor, caturat aproape intact.
“Drona-spion americană este proprietatea Republicii Islamice. Teheranul singur va decide ce vrea să facă în această priviţă”, a subliniat ministrul apărării, Ahmad Vahidi. “În loc să prezinte scuze poporului iranian, Statele Unite cer drona înapoi”, s-a arătat indignat acesta.
Şi ministerul de externe, prin intermediul unui purtător de cuvânt, a declarat că preşedintele american Barack Obama ar trebui să îşi prezinte scuze oficiale pentru trimiterea dronei RQ-170 în spatiul aerian al Iranului, mai degrabă decât să o ceară înapoi după ce a fost doborâtă.
Obama ceruse luni, în timpul unei conferinţe de presă, returnarea aparatul de ultimă generaţie.
“Se pare că preşedintele american a uitat că spaţiul nostru aerian a fost violat în cadrul unei operaţiuni de spionaj care încalcă legea internaţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Ramin Mehmanparast, conform Reuters.
Iranul a anuntat, la începutul lunii decembrie, că a doborat un avion american fără pilot RQ-170 “în estul ţării”, la graniţa cu Afganistan şi Pakistan. Luni, un important parlamentar de la Teheran a afirmat că Iranul va reproduce drona-spion şi îşi va dota armata cu acest model. “Suntem pe cale să finalizăm decriptarea codurilor” iar “următoarea etapă va fi reproducerea aparatului”, a declarat Parviz Sorouri, șeful comisiei parlamentare pentru securitatea naţională, conform NewsIn.
Mai mult, un membru al comisiei parlamentare iraniene pentru securitatea naţională, Parviz Sorouri, a spus că informaţiile obţinute din analizarea dronei vor fi folosite “pentru a da în judecată SUA în legătură cu actul de invazie”. Sursa: FrontPress.ro
«

Mentenanta limbii romane:

 

 

trecerea de la să-ţi fac şi să-ţi dreg, la implementare

Imi plac cuvintele străine naturalizate. Mai dezmorţesc limba. În timp, unele rezistă, altele dispar. A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate de sus în jos în Ţările Române. Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul 19 au rezistat fiindcă era nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul tehnic. Rusismele din anii 50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă. Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale.
După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze. Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin? Au apărut apoi multinaţionalele, ai căror manageri nu ştiau româneşte, românul întors de la burse, care voia să-şi marcheze lingvistic întoarcerea din străinătate - şi reclamele în engleză.
Adjuncţii autohtoni ai şefilor de multinaţionale au început să vorbească o română pigmentată cu feed-back-uri şi locaţii. Secretarele nu-şi mai spuneau decît manager assistant. Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici dar vioaie. Nici gînd. S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, cum cuvinte româneşti cît se poate de utile sînt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române şi cu gramatica ei. Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului. Potrivit lor nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi. Nu mai sîntem hotărîţi să facem ceva, ci sîntem determinaţi. Nu mai realizăm, ci implementăm. Nu ne ducem într-un loc, ci într-o locaţie. Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm. Nu mai consimţim, ci achiesăm. Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă. Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must! Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni. Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm. Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.
Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care sîntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o, achiesînd la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm cu expectaţiunea unui feed-back pozitiv. Altfel, cînd ies din rol, îi auzi cu cîte un neaoş şi superior "Să-mi bag." sau cu concluzia absolută: "Un căcat!"
Deci, da...!

Pozitia Nationalistilor Autonomi

Poziţia Naţionaliştilor Autonomi referitoare la înstrăinarea rezervelor naturale ale subsolului românesc şi a terenurilor agricole

Pentru noi, problema de la Roşia Montană nu este ''doar'' o problemă privind metoda de extracţie cu cianură (imorală şi criminală). Este înainte de orice o problemă de proprietate. Dacă ar fi fost respectată proprietatea naţiunii asupra zăcământului de aur, problema metodei de extracţie nici nu ar fi existat.

Zăcămintele naturale (aur, argint, cupru, petrol, cărbune ş.a.) sunt o moştenire lăsată de strămoşi, păstrată de înaintaşi cu jertfă şi muncă, iar noi avem datoria de a le transmite mai departe urmaşilor noştri, viitorului naţiunii. Chiar dacă legea permite înstrăinarea acestor bunuri naţionale, risipirea lor prin vânzarea către entităţi private o considerăm un act de trădare şi trebuie sancţionată ca atare.

Pentru restabilirea proprietăţii poporului asupra zăcămintelor naturale, naţionalizarea acestora este inevitabilă. Fiecare astfel de bogăţie a subsolului românesc trebuie să reintre în proprietatea naţiunii pentru a fi putea utilizată ecologic şi echilibrat. Exploatarea acestora este un concept capitalist care se rezumă la jaf: „Pradă şi mergi mai departe!”
„Proprietarii” actuali vor fi despăgubiţi dacă intrarea în posesie, „privatizarea”, s-a desfăşurat în condiţiile legii. Acolo unde se vor găsi abateri de la lege, şi există suspiciuni întemeiate în toate cazurile, se vor trage la răspundere toţi cei implicaţi în jaful naţional.

Toate rezervele naturale ale subsolului vor fi lucrate de o companie naţională de stat şi veniturile vor fi redistribuite tuturor cetăţenilor români care muncesc în ţară. Ţara are capacitatea de a-şi valorifica singură resursele.

Aceeaşi poziţie o avem şi în ceea ce priveşte terenurile agricole. Un popor care nu mai este stăpân pe terenul agricol din propriul habitat, îşi periclitează grav existenţa prin periclitarea sursei de hrană. Adevărată afirmaţia că „străinii nu duc pământul nicăieri”, dar pot livra roadele pământului numai acolo unde doresc. Dacă doresc să nu alimenteze deloc piaţa autohtonă, atunci ei pot face acest lucru. Dacă noii proprietari străini doresc să livreze produsele agricole doar ţării lor de origine, sau pieţei care plăteşte cel mai mare preţ, atunci nu există nicio lege care să îi oprească. Considerăm că este necesară schimbarea Constituţiei şi interzicerea vânzării de terenuri agricole către străini, aşa cum există în multe alte ţări ale Europei. Iar terenurile care sunt deja în posesia străinilor să fie naţionalizate şi repartizate tuturor cetăţenilor români care pot şi vor să le lucreze. Recomandăm ca micii fermieri să se unească în cooperaţii agricole pentru a putea fi mai eficienţi.
(articol extras din revista Ofensiva NS # 4)

BANCURI....

 
 
 
-Ce sentiment iti trezeste un tigan fara maini?
-...de siguranta

Puradelul il intreaba pe Bulibasa ce este democratia:
- Atunci când cheltuim ajutorul social in doua zile si apoi mergem si luam ce-i al altuia, aia e democratia!
- Si ala nu zice nimic ?
- Ba da, dar aia e rasism !
Evolutia mentalitatii femeii:
Anii 1970: Iubeste-ma, dar fara sa ma atingi!
Anii 1980: Atinge-ma, dar fara sa ma saruti!
Anii 1990: Saruta-ma, dar fara sa mai faci altceva!
Anii 2000: Fa-mi orice, dar nu spune la nimeni!
.din 2011: Fa-mi ceva, altfel spun la toata lumea ca nu poti face nimic!...

Un batrân are probleme cu auzul si se duce la doctor, care îi da un aparat auditiv.
Peste o luna se întoarce la cabinet pentru control.
- Aparatul îsi face treaba, auzul dumneavoastra este perfect. Cred ca familia este foarte bucuroasa ca puteti auzi din nou.
- A, nu le-am spus înca, doar stau si ascult.
Mi-am schimbat testamentul de trei ori pâna acum.


Si bineinteles bancul zilei:
Ploaie de stele.
Soacra si ginerele isi pun cate o dorinta.
Ginerele a fost mai rapid, ....soacra n-a mai apucat.
 

marți, 13 decembrie 2011

Puteti accepta responsabilitatea, pentru situatia pe care ati creat-o fie constient, fie inconstient?

Stiati ca Universul lucreaza cu voi si nu pentru voi? Nu este posibil ca Universul sa va dea ceva ce nu va doriti sau sa creeze situatii pentru care sa nu va fi stabilit voi, in prealabil, intentia intr-o anumita zona a realitatii voastre. Energia universala nu creeaza ceva, pornind de la nimic. Creeaza numai lucruri pentru care voi ati stabilit deja un spatiu energetic, in lumea voastra. De indata ce v-ati definit dorinta si v-ati stabilit intentia, voi stabiliti vibratiile care creaza realitatea. Intelegerea acestui lucru constituie cheia materializarii a ceea ce va doriti in viata.
 Atunci cand va rugati la Dumnezeu sa „rezolve problema”, Universul este incapabil sa va raspunda, pentru ca nu ati creat nimic. Puteti accepta responsabilitatea pentru situatia pe care ati creat-o fie constient, fie inconstient? Nu exista creatie inconstienta in Univers, ci ea se desfasoara intotdeauna la fel. Trebuie sa creati spatiul pentru o solutie, stabilind posibilitatea pentru realitatea respectiva. Puteti cere ajutor, pentru ca simtiti ca Universul este cu mult mai intelept decat voi, dar acesta nu este adevarul in legatura cu fiinta voastra. Aveti la dispozitie toata intelepciunea si cunoasterea Universului, iar capacitatea de a o folosi va este limitata numai de propriul sistem de credinte.
 Acum exista atat de multa energie creatoare care va sta la indemana, incat puteti crea, pur si simplu, numai vorbind despre sau gandindu-va la ce va doriti. Sunteti constienti de ceea ce cereti? Este la fel de important acum sa intelegeti cum ati creat dificultatile din viata voastra, astfel incat sa puteti modifica credintele si perceptiile pe care se bazeaza situatiile respective. Daca nu faceti acest pas, atunci fiecare noua realitate va reflecta aceleasi credinte, pana cand le veti schimba.
 Miracolele nu sunt un proces prin care Universul creaza ceva despre care nici macar nu ati visat ca ar putea fi posibil. Universul nu creaza miracole pentru voi, ci ele reprezinta transformarile voastre energetice, pe care voi le creati pentru voi. Ele reflecta o schimbare a perceptiei voastre, un moment in care cereti o noua realitate, fara frica, asteptari sau prejudecati. Puteti primi numai ceea ce cereti si stiti ca exista in campul potentialului si al posibilitatilor voastre. Atunci cand va creati realitatea, amintiti-va ca ea este creata pornind de la credintele, perceptiile, gandurile si cuvintele voastre. Ajutorul va sta intotdeauna la dispozitie, odata ce intelegeti ca Universul lucreaza cu voi spre a crea miracole in viata voastra si ca problemele sunt rezolvate, atunci cand le intelegeti sursa, recunoasteti lectia pe care o poarta si informatia pe care v-o aduc si sunteti dornici sa creati o solutie.
Uriel
sursa
http://eulinterior.blogspot.com/

Prietenul meu Garry din Macau

Un banc....


BANCUL SERII !Smile
*Basescu si Marko Bela mananca ciorba de burta. * *Basescu intinde mana dupa ardei iute iar Marko il plezneste peste degete cu lingura. * *Basescu incearca iara, incaseaza iara una peste degete. * *-Ce te -a apucat mai Bela????..... , intreaba Basescu . * *-Mei Traiane.... mei , zice Marko, .....pina eu ling la tine in cur,,, tu nu mananci ardei iute,,, e clar la tine ? *

Aveti grija ca rata de pe varza sa nu latre :))))

130 de informatori

130 de informatori in randul celui mai mare partid nationalist din Germania!

autor: FrontPress 13.12.2011
Conform publicaţiei Der Spiegel, serviciile secrete ar avea infiltraţi în rândurile Partidului Naţional-Democrat German (NPD) în jur de 130 de informatori activi, dintre care 10 ar deţine poziţii de conducere.
Această dezvăluire ar putea să împiedice o posibilă scoatere în afara legii a partidului care funcţionează încă din 1964 şi are reprezentanţi în două parlamente regionale. Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a NPD-ului a fost în 2003, atunci Curtea Supremă de Justiţie respingând cazul pe motiv că multe dintre acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi.
Din acest motiv, ministrul de justiţie a declarat că are serioase îndoieli în privinţa şanselor de reuşită ale unei noi tentative de scoatere în afara legii a NPD-ului. În plus, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger consideră că un eventual nou eşec ar fi “un dezastru”, deoarece partidul ar creşte în popularitate.
Cu toate acestea, premierul Bavariei consideră absolut necesară interzicerea formaţiunii naţionaliste, mai ales acum pe fondul încercărilor disperate din ultima vreme a autorităţilor de identificare a unor posibile legături între unii membri ai NPD-ului şi celula teroristă Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), responsabilă de asasinarea în ultimii zece ani a mai multor imigranţi şi a unei poliţiste. Acest fapt le-ar acorda pretextul mult dorit de a scoate de pe scena politică un partid în ascensiune, mai ales în regiunile estice ale ţării. Sursa: FrontPress.ro
«

Limbricul( nu lind.......:)))) nostru de toate zilele


Ce vad la tv stiri de nisa? Limbricul nostru premier, ne  vorbeste hotarat ca un activist de partid  dinainte, despre faptul ca trebuie sa respectam cerintele si angajamentele pe care le-a luat in numele nostru, betivul tarii. Spunea a mia oara ca trebuie sa respectam  ordinele  UE pentru ca, ar fi vorba de  continuarea masurilor falimentare puse  in experimentare, pe poporul nostru blergit de necazuri. A vorbit iar de 2007-8. Ca abia acum tarile din  occident au luat masurile, pe care noi le-am luat de anul trecut. Sa inghete totul si la ei, cu 2000 euro  pensia si leafa si la noi de 100-150 dolari. Este perfect, este cea mai buna solutie, mai ales pentru intrarea in zona euro in 2015,( sic!) in  taras pe coate si genunchi ca, doar de aceea fac exercitii de rezistenta, babele in jurul bisericilor. Acest mic limbric vorbeste ca a salvat sute de mii de locuri de munca,  de prima casa si despre  protejarea  termica a  blogurilor.
Daca acest  Pinochio cu diploma, debita aceste tampenii,  in orice alta tara, mai ales in cele asiatice sareau pe el, il calcau in picioare si-l faceau  afis de sedinta amanata.  Dar de vina in acest Parlament al Romaniei obedient, este in primul rand opozitia, care motaie  acolo si nu se scoala in picioare si prin tropaieli, batai din palme si fluieraturi  sa atraga atentia ca  dobitocul acesta,  spune numai prapastii.  Dar  ce sa faca ei molai pusi de noi, sa ne reprezinte interesaele in Parlament?  Vad ca Lmbricel vorbeste ca in 2012 vom atrage 6 miliarde euro de la UE.  Vedeti ca se poate? Zis si facut :))) Ca doar  suntem cu Samanta vrajitoarea.Si mai vorbeste de  economie la toate, in afara de Cotroceni si Guvern. Dar parca la  Ministerul Muncii  cheltuielile cu  papetaria si alte mici cheltuieli a crescut cu 700 %. Dar ce conteaza, treaca de la noi. Va repet in orice alta tara din lume daca  ar iesi acest Pinochio, sa debiteze  fanteziile lui sau ale  primului om in stat  in criza bahica, era calcat in picioare. La noi in  Parlamentul Romaniei cu acest" buget realist si responsabil" este lucru de nimic, adica un mizilic. SIC !!! Asa popor asa conducatori. Asta meritam.
Pungasi, pungasi. pungasi si cei mai mari nenorociti alesii nostrii.:( Dragii mei tot gandindu-ma vazind tupeul canaliilor noastre  si a Primului Ministru din  Parlamentul Romaniei, dublata si cu experimentul mondial, fata de noi romanii am ajuns la concluzia ca numai lupta nationalista, ne mai scoate din aceasta  hazna uriasa cu cacat. Am impresionat prin  supusenia noastra in fata mortii prin infometare, organismele internationale. Vedeti cum ne multumeste primul ministru ca, am inteles si am acceptat sacrificiul si il  acceptam in continuare? Asta demonstreaza ca a tace inseamna a aproba si a te declara fara cuvinte si fara gesturi multumit !!! Opozitia vorbeste mereu de alegerile viitoare pe care nu se prevesteste a le castiga si noi ce facem pana atunci si dupa aceea? Cati dintre noi vom mai fii, cate  vieti vor fi pierdute, sau distruse de boli, de.... PDL ne-a distrus in 3 ani, minus un an cat au guvernat cu PSD care, si-au  aranjat  numai sa iasa bine la imparteala functiilor. Vedeti ???? Puterea noastra a celor multi nu sta decat in nationalism, adica patriotism, adica iubire de tara si popor.  
In concluzie iesirea la  lupta, ne mai poate scapa. I-am lasat sa faca ce vor cu vietile noastre si ale urmasilor nostrii ! Nimeni nu ne vrea binele. Europa isi apara privilegiile ei  si noi suntem de experiment, de sacrificiu. Pana la stergerea noastra de pe fata Pamantului, nu mai este mult !!! Sa ne aparam ca, aici suntem stapani de mii de ani si invidiati pentru bogatiile noastre.  La arme!!! 

luni, 12 decembrie 2011

Fara cuvinte ...

http://13angi.blogspot.com/

Cand suntem in legitima aparare ?

autor: FrontPress 
Ce inseamna, mai exact, legitima aparare la noi, in Romania? Nu ceea ce vedem la televizor, in productiile americane, ci ceea ce va prevede legislatia romaneasca odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal.
In contextul in care noul Cod Civil, intrat in vigoare de la 1 octombrie, ne-a luat pe nepregatite, trebuie sa stim ce prevede cu exactitate si Codul Penal, adoptat la 26 iunie 2009 prin Legea nr. 286/2009 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 510 din 24 iulie 2009, si care ar trebui sa fie aplicabil incepand cu o data incerta a anului 2012.
In termeni juridici, sub incidenta legitimei aparari vor intra cauze care inlatura caracterul penal al faptei. Se va afla in stare de legitima aparare un om care a savarsit o fapta penala ca sa evite un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva lui, impotriva altuia sau impotriva unui interes public. Teoretic!
Practic, lucrurile stau cu totul altfel. Ca sa intelegem, exact, care ne sunt drepturile atunci cand vine vorba de legitima aparare, am stat de vorba cu specialistul in drept penal Carmen Ursu, de profesie avocat.
Inainte de toate, sa clarificam ce prevede legitima aparare in conformitate cu legislatia actuala.
In primul rand, legitima aparare trebuie demonstrata. Avem urmatoarea speta: esti pe strada, vrea cineva sa-ti fure geanta si ii dai una de cade jos. L-ai lovit mai tare decat ai prevazut tu sa-l lovesti.
Mai exact, e o actiune mai grava decat ai prevazut-o, si se intampla pe fondul tulburarii tale. Te gandesti “Sa vezi ce tare o sa ma loveasca asta acum!”. De frica sa nu patesti ceva, actionezi mult mai puternic decat te-ai fi gandit.
Ca sa demonstrezi ca te aflai in legitima aparare, ai nevoie de martori si de declaratia ta, de marturia pe care o faci in fata instantei. La legitima aparare nu probezi cu altceva. Cand exista speta “Au vrut sa ma fure, au vrut sa ma bruscheze”, exista martori pe langa tine care pot confirma ca a fost legitima aparare.
Pe de alta parte, mai exista si cazuri cand iti intra cineva in casa la ora doua noaptea si il omori. Cel mai cunoscut caz de pe la noi este cel al lui Adrian Iovan, in care instanta a decis ca a fost legitima aparare. De ce a fost legitima aparare? Pentru ca nimeni nu a fost acolo cand s-a intamplat si sa spuna, apoi, ca lucrurile s-au intamplat altfel.
A fost depus un amendament la Legea 286/2009 referitor la momentul zilei cand o fapta penala intra sau nu sub incidenta legitimei aparari. Amendamentul a trecut si largeste aria de producere a unei fapte penale aflate sub incidenta legitimei aparari atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Asadar, nu ar trebui sa fie mentionat acest aspect si in versiunea din Monitorul Oficial?
E vorba despre amendamentul depus de fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, si votat in uanimitate de Subcomisia pentru noul Cod de Procedura Penala. Ca sa fie clar, Codul Penal care va intra in vigoare a fost publicat in Monitorul Oficial si prevede, pe legitima aparare, asa:
Art. 19. – (1) Este justificata fapta prevazuta de legea penala savarsita in legitima aparare.
(2) Este in legitima aparare persoana care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, daca apararea este proportionala cu gravitatea atacului.
(3) Se prezuma a fi in legitima aparare, in conditiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de aceasta, fara drept, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea modalitati nelegale ori in timpul noptii.
Versiunea care va fi aprobata ramane cea din Monitorul Oficial. Daca vor sa mai modifice ceva, trebuie publicat in Monitorul Oficial. Daca nu e publicat in Monitorul Oficial, nu exista.
Ce va aduce nou, fata de actuala legislatie penala, Codul Penal care va intra in vigoare la o anumita data, inca neprecizata, a anului 2012?
Noul Cod va fi mai dur. Dar e normal, asta se si vrea, ca lucrurile sa fie cat mai clare si sa nu mai existe neconcordante intre legi, care au fost facute cu o mai mare acuratete.
Ce e mai clar reglementat pe legitima aparare in noul Cod Penal fata de cel care exista, in prezent, sunt prevederile referitoare la locuinta, la intrarea prin efractie si asa mai departe. In actualul Cod Penal, ele exista, insa sunt mentionate si se tine cont de ele doar la modul general.
Cu totii stim ca romanii se uita extrem de mult la productiile americane. Asadar, ce se intampla in Statele Unite pe legitima aparare si nu se va intampla in veci si in Romania?
De departe cea mai clara diferenta este ca noi avem sistemul simplu cu un judecator, nu asa cum au ei. Apoi, nu avem nici sistemul cu jurati. In Romania, nu trebuie sa impresionezi pe nimeni. Te prezinti in fata instantei si, daca ai martori care pot sa demonstreze ce s-a intamplat, ca te-ai aflat in legitima aparare, ai sanse 99% sa nu patesti nimic.
Oricum, ce vreau sa subliniez este ca la noi, in Romania, este foarte greu sa vii cu demonstratiile alea pe care le vedem la televizor in salile de judecata din America pentru ca americanii sunt mult mai deschisi la astfel de abordari decat suntem noi.
Nu in ultimul rand, cand anticipati ca va intra in vigoare Codul Penal adoptat in urma cu mai bine de doi ani?
Daca nu se intampla ceva pana atunci, noul Cod Penal ar trebui sa intre in vigoare in vara. Asadar, cel mai probabil, va fi aplicabil incepand cu vara lui 2012. Doamne ajuta! De Adriana Toma – Ziare.com

Doina Spataru o femeie ghinionista
In aceste momente ma gandesc la  Doina Spataru si  nenorocirile care o urmaresc. 
O cantareata cu o voce curata, de mare succes in anii 1970, care a participat si la Cerbul de aur Brasov 1969.
Casatoria ei, cu Boris Olinescu   ptresarata cu infidelitati din  partea acestuia, se spunea ca era cascador de meserie. Ultima cascadorie a facut-o  la o doamna  care locuia la etajul 10,  dar sotul venind  nopinant acasa, el a iesit pe balcon si a incercat sa se arunce pe alt balcon, dar nu i-a reusit cascadoria si.........
Cu greu s-a adunat si a format o familie Doina Spataru, cu Petre Geambasu. Au mers cu formatia prin lume  intrand intr-un con de umbra nemeritat  in  tara.
 Acum ca in zicala romaneasca  care, spune ca copii duc crucea parintilor si Malina a sfarsit tot in acest fel.
Malina era firava si la trup si i n voce. POATE DACA AR FI AVUT O VOCE MAI ROBUSTA SI AR FI CANTAT CANTECE MAI RITMASTE, AR FI  FOST PE CULMILE SUCCESULUI ACUM. DAR ERA O FIINTA PREA SENSIBILA SI VOIA SA ISI EXPRIME TRAIRILE SUFLETULUI FOARTE SENSIBIL, PRIN MELODII. DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN  PACE.  DAR MA REPET, EU LA DOINA  SPATARU MA GANDESC  ACUM, IN ACESTE MOMENTE GRELE PENTRU EA.