Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Jean Moscopol Intr-o tara comunista(din anii 1950)

Televizorul boala de nervi

Acesta este adevarul, daca vrei sa te enervezi,  nu ai decat sa dai drumul la tv. de nisa. Acolo ce vad, un puscarias(asa pare),  venit la vorbitor, Labaroiu parca il chema, nebarbierit,  cu breton ca la vitei si un bot umflat, ca  de la o bataie intre detinuti drogati in pauza de plimbare? Si ca intr-o parodie, 2 ziaristi i se adresau cu "domnule ministru". Sa  dea boala in capul lui, daca nu era adevarat. Si acest ins de la vorbitor, spunea de  risipa cu pensiile si salariile din 2007, 2008, de  tarile ca Grecia, Italia, Portugalia, Spania care ingheata salariile  la de 10 ori mai mari cat ale noastre. Eu zic sa nu se mai dea liber pe sticla la acesti drogati, care  nu stiu ce spun si carora  ziaristii li se adreseaza cu "Domnule Ministru".  Si daca a fost 2 luni ministru, s-a vazut ca  i-a stat mintea incetosata la Alba ca Zapada si s-a crezut Zmeul Zmeilor.
Cu un asa zbanghiu, iti e frica a fii pe acelas trotuar dupa ora 6 seara.:)))
Eu nu stiu ce au  realizatorii tv. cu doamna Sulfina, de nu o lasa acolo unde ii este locul la spalat de vase, wc-uri si ce o mai fi pe acolo si o cheama la tv, dansa fiind straina de  tot ce tine de Min.Muncii.
Sa o lase acolo unde se pricepe cel mai bine, de ce sa ne abureasca pe toti cu prostiile ei scoase  cu peria din wc.
Dar ce sa  mai zic de Domnul Popoviciu care rade a prost, incit chiar iti cere pumni.
Doamna VOSS VORBESTE DE RESPONSABILITATI. SI MAI ZICEM DE CE  NOI, CA I-AM ALES PE ACESTI TICALOSI,  NE BATEM JOC DE TARA SI IN PRIMUL RAND DE NOI SI DE COPII NOSTRII. Sa ne fie rusine.:((( la toti.

Romanii din Italia batjocoriti

Românii din Italia, batjocoriți într-o emisiune radiofonică, fiind numiţi infractori provenind din Ţigania

Comunitatea românilor din Italia şi un consilier al Primăriei Romei denunţă o emisiune radiofonică în care sunt ironizaţi imigranţii români din Peninsulă, consideraţi “criminali” şi “proxeneţi” provenind din “Zingaria” (“Ţigania”), o aluzie la România.
Comunitatea românilor din Italia a criticat dur emisiunea “Lo Zoo”, a realizatorului italian Alan Caligiuri, difuzată la postul Radio 105 din Roma.
“Emisiunile satirice ale lui Zlatan Ţiganul (n.red. – personajul interpretat în emisiune de Alan Caligiuri) sunt rasiste, vehiculând cele mai urâte stereotipuri la adresa comunităţii noastre”, a reacţionat Gazeta Românească, publicaţia comunităţii românilor din Italia.
“Zlatan Ţiganul” este prezentat ca “omul care trăieşte în mizerie”, făcând trafic de droguri, furând, cerând taxe de protecţie, ocupându-se de proxenetism şi trafic de copii. În plus, în cadrul emisiunii “Lo Zoo” (Grădina zoologică”), a fost difuzat un cântec în care se face referire la România, fiind numită “Zingaria” (“Ţigania”), melodia despre români conţinând versurile “iau cuţitul, fac trotuarul”. În plus, melodia sugerează că imigranţii români se ocupă cu “tâlhării şi crime”.
Comunitatea românilor din Italia avertizează că există suficiente elemente pentru a semnala cazul Oficiului italian Antidiscriminare.
Emisiunea a fost condamnată şi de Federico Rocca, care este consilierul primarului Romei pentru relaţia cu Uniunea Europeană.
“Cântecul «iau cuţitul, fac trotuarul», difuzat de postul Radio 105, lansează un mesaj îngrijorător şi discriminatoriu la adresa tuturor imigranţilor originari din România, dintre care cei mai mulţi nu se regăsesc în modelul prezentat în acest cântec”, a reacţionat Federico Rocca, citat de site-ul Libero-news.it.
“Este clar că intenţia autorul cântecului este exclusiv de a ironiza, mai ales ţinând cont de spiritul emisiunii difuzate. Totuşi, cred că această iniţiativă nu contribuie la dialogul şi la convieţuirea paşnică, ci dimpotrivă, enervează lumea şi riscă să marginalizeze numeroasele persoane care trăiesc legal şi corect în Italia”, a subliniat oficialul de la Roma, cerând conducerii postului Radio 105 să renunţe la difuzarea materialelor de acest fel.
Sursa: Mediafax
http://blog.nouadreapta.org/

Liga distributista romana

Comunicat de presă al Ligii distributiste române „Ion Mihalache“

autor: FrontPress 11.11.2011
1. Ce este distributismul. Materializare a principiului creştin de dreptate socială, distributismul s-a cristalizat teoretic la începutul secolului XX, propunând o a treia cale, între capitalism şi socialism-comunism. Corifeii distributismului sunt englezii G.K. Chesterton (1874-1936) şi Hilaire Belloc (1870-1953). În ţara noastră, independent de distributismul occidental, principiile distributiste şi-au găsit reflectarea în doctrina ţărănistă a partidului lui Ion Mihalache (devenit, după unirea cu partidul lui Maniu, Partidul Naţional Ţărănesc).
Distributismul se întemeiază pe trei principii: răspândirea largă a proprietăţii productive (o lume a micilor proprietari şi întreprinzători), subsidiaritatea (descentralizare şi păstrarea activităţilor la nivelul cel mai de jos la care pot funcţiona) şi solidaritatea (binele comun asigură binele individual).
Distributismul nu este doar o doctrină economică, ci un model filosofic, economic, social şi cultural întemeiat pe tradiţia şi valorile creştine. Spre deosebire de socialism-comunism şi de capitalism, distributismul nu este exclusivist, el poate coexista cu alte sisteme şi chiar funcţiona în cadrul lor. Nuclee distributiste există şi vor exista în toate societăţile (au existat chiar şi în trecutul nostru comunist, prin cooperaţie, prin producătorii agricoli din zonele necooperativizate şi prin atelierele meşteşugăreşti). Distributismul nu agreează nici colectivismul centralizator, nici individualismul care dezbină societatea. El presupune existenţa unei reţele, a unei pânze de păianjen în care fiecare nod depinde de nodurile din jur şi care contribuie la rezistenţa ansamblului.
Comentând turneul de conferinţe al lui Phillip Blond („regele filosof“, ideolog al Partidului Conservator britanic) în Statele Unite, ziarul „Washington Post“ din 17 octombrie 2011 concluziona: „distributismul a devenit probabil cea mai atrăgătoare idee care s-a născut pe ruinele colapsului economic de la începutul secolului al 21-lea – şi asta în mare măsură datorită faptului că posedă cel mai mare potenţial de a arunca o punte peste prăpastia care separă curentele ideologice…“.
2. Înfiinţarea Ligii distributiste române. Din noiembrie 2011, distributismul are, în Liga distributistă română „Ion Mihalache“, o asociaţie cu caracter profesional şi social care îşi propune să disemineze, să promoveze şi să sprijine aplicarea paradigmei distributiste, apărând totodată interesele reprezentanţilor şi adepţilor distributismului din ţara noastră.
Liga distributistă a fost înscrisă în Registrul persoanelor juridice fără scop patrimonial din sectorul 1 Bucureşti la data de 1 XI 2011 sub nr. 140. Liga distributistă este o asociaţie deschisă atât către persoanele fizice, cât şi către persoanele juridice, care pot deveni membri activi ori membri simpatizanţi. Primul membru de onoare al Ligii este Compania Passe Partout – Dan Puric.
Pe Facebook funcţionează deja, de câteva luni, un grup de peste 900 de simpatizanţi ai distributismului (pentru a accesa grupul click AICI).
Blogul „A Treia Forţă. România profundă“ (pentru a accesa blogul click AICI) este din noiembrie 2011 şi blogul Ligii distributiste.
Logo-ul Ligii distributiste este leul bizantin (în reprezentarea dintr-un mozaic) pe fundalul culorii steagului bizantin. Cu voia bunului Dumnezeu, Liga merge înainte!

vineri, 11 noiembrie 2011

:))))))))

Azi e mare adunare, se dezbate noua lege.
Invitatii-s frunti scolite, chiar de nimeni nu-ntelege.
Stau docili pe ramurele si voteaza cu mult zor,
Sefii stau pe craci, deasupra si se c.....-n capul lor...

Mii de casatorii fortate in comunitatea islamica din Germania

Faptul că musulmanii nu se pot integra în țările europene devine tot mai evident. Potrivit unui studiu efectuat în Germania, mii de femei musulmane caută ajutor la centre de consiliere după ce sunt amenințate cu bătaia sau chiar cu moartea să se căsătorească forțat.
Marea majoritate a persoanelor obligate să se căsătorească forțat sunt femei, în 94% din cazuri, iar în 83,4% din cazuri acestea provin din comunitatea islamică. O treime dintre aceste femei sunt amenințate cu moartea în cazul în care refuză căsătoria, iar tot o treime sunt minore.
Cele mai multe victime provin din comunități din țări islamice precum Turcia, Irak, Afganistan, Kosovo, etc. Motivele invocate de părinți pentru a justifica această practică barbară sunt că aceste mariaje sunt un mijloc împotriva prietenilor nedoriţi și ai homosexualilor.
Autoritățile germane se arată îngrijorate de acest obicei al musulmanilor. Cu toate că cei care își căsătoresc fii și fiicele cu forța, împotriva voinței lor, riscă pedepse de până la 5 ani de închisoare, familiile islamice continuă să practice mariajul forțat.
Musulmanii din Germania, asemeni comunităților islamice din toată Europa, trăiesc după propriile legi, nu după legile statului în care locuiesc. Aceștia pot deveni foarte violenți atunci când cineva le reproșează că discriminează femeile din comunitatea lor. Cu o astfel de mentalitate primitivă integrarea musulmanilor în societățile europene rămâne o utopie și o dovadă că multiculturalismul nu aduce decât lucruri negative.
Sursa: Blog ND

AZI SFIRSITUL LUMII 11.11.2011

PLEC ACUM  DE ACASA CACI, IMI ESTE FRICA SA NU MA PRINDA SFARSITUL LUMII IN APARTAMENT. BLOCUL ESTE CU 4 ETAJE DAR ESTE DIN BETON SI ORICIT AM EU CAPUL DE TARE,  IMI E FRICA. ASA CA PE STRADA AM MAI MARI SANSE DE SCAPARE. POATE CAD INTR-O CRAPATURA A PAMANTULUI  SI MA GASESTE CINEVA PESTE 1000 DE ANI.:)))
Dar chinezii sarbatoresc ziua oamenilor singuri, care poate azi gasesc pe cineva. Eu sunt singura si sunt multumita asa cum sunt. Nu-mi trebuie SEF !!!

M-am intors acasa  chiar la 11 si 13 min., asteptand cu sufletul la gura sa  vina sfarsitul lumii, sa-l prind si eu in toata grandoarea, dar nimic, nimic, nimic. A trebuie sa spal vasele si gresia si cateva zdrente de-ale mele caci am plecat gandind ca, acum la sfirsitul lumii m-a apucat si pe mine treaba? Si la ce folos? Am colindat pe la piata, mi-am luat niste pere zemoase, am platit gazele, bine ca le-am platit, daca ma luam dupa tv. nu mai era necersar sa le platesc. Dar macar nu am platit lumina. Am luat niste bobite la pisici, cu toate ca ziceam ca nu are rost,dar....
Vedeti,  daca ma lasam dusa de val si nu mai faceam nimic? Asa cum am citit ca  au facut locuitorii Europei in anul 1.000. Tot asa  religia a spus ca vine sfirsitul lumii si oamenii nu au mai cultivat pamantul  ca, au zis ca ce rost mai are. In  schimb....... au aparut copiii si anul a fost un an de foamete crunta cu mii si mii de victime. Dar eu nu am mers pana acolo..... caci   mai degraba sa fac eu copii,decat sa vina sfirsitul lumii. Si anul trecut tot in nov. s-a spus ca este sfirsitul lumii si in 2009,  si se va mai spune, important este ca noi sa nu mai credem. Eu nici nu am crezut. Nu am facut nimic de dimineata de lene si am preferat sa plec  in oras sa ma plimb. Va sarut pe buletin. O zi frumoasa ca, ati scapat de sfirsitul lumii si  peste mii de ani altii, se vor bucura de acest spectacol. Noi mai avem de indurat  bucuriile si supararile zilnice. Odorica

Discursul clar si repetitiv (Azi este SFIRSITUL LUMII ??????)

Foto: Silvia Popovici(1933-1993), sotia lui Maxim Berghianu. Gresit s-a scris pe google ca, a fost sotia lui Cornel Burtica.
Revin la pitipoancele mai tinere si mai batrane de la emisiunile  televiziunilor de nisa. Vorba lor proasta dar, tipata are un afect negativ catastrofal asupra  telespectatorilor. Dau impresia ca, acesta este adevarul absolut.  Cand am pus  pe 7 nov. pe  Ana Pauker am vrut sa va dovedesc cum trebuie intr-un minut si ceva,  cuprinsa esenta in citeva cuvinte rostite retoric. Ati vazut ca  la fiecare propozitie incepea cu  "7 nov. 1917"  si asa mereu ca sa inteleaga tot romanul ca, acesta este data si anul cand ...
Si in anul  cred 1968, cand la noi la Comb.Brazi a venit Maxim Berghianu(n.1933-?) si am fost obligati toti, sa mergem intr-o hala, dintr-o sectie in preajma zilei de  23 august am remarcat aceeasi retorica, vorbea la fel ca Ana Pauker lucru remarcat pana si de mine care eram o adolescenta.  A mentionat numai numele lui Nicolae Ceausescu asta pentru ca, nu incepuse cultul personalitati ( 1971 dupa vizita in Coreea de Nord),  dar vorbea sacadat pentru intelesul tuturor. Sper ca va aduceti aminte ca am scris ca Maxim Berghianu, era sotul actritei Silvia Popovici(1933-1993).
PARANTEZA:Silvia Popovici
A fost căsătorită cu liderul comunist Maxim Berghianu care nu s-a temut de diagnosticul pus de TBC  si cu care a avut o fetita. Sotul ei de profesie tehnician gaz metan, Berghianu a detinut numeroase functii la varful ierarhiei comuniste, printre care cele de presedinte al Comitetului de Stat al Planificarii, ministrul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe, ajungand in perioada 1981-1989 ministru al Muncii. Sotii Berghianu locuiau intr-o vila din Bulevardul Aviatorilor. Ocrotita de calitatea de sotie a unui tovaras cu functii de raspundere, criticii din domeniu au prezentat-o pe Silvia Popovici ca pe o mare actrita.si dupa 1990 a avut mult de suferit din cauza aceasta. Amza Pelea nu s-a casatorit cu ea din cauza  bolii(TBC).
Aparţinea promoţiei de aur 1956 a teatrului şi filmului românesc. A avut parteneri o întreagă pleiadă de mari şi nepreţuiţi actori ca George Constantin, Constantin Rauţchi, Gheorghe Cozorici, Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Emil Botta, într-unul din cele mai strălucite momente ale teatrului românesc. A lucrat cu cei mai importanţi regizori ai timpului ca Vlad Mugur, care i-a fost mentor, Radu Penciulescu, David Esrig, Horea Popescu. A fost admirată şi adorată de public.
AM INCHIS PARANTEZA :)

Trebuie schimbata  aceasta tactica distructiva cu tot felul de pitipoance trecute prin patul tuturor, care vin sa ne tipe,  divagand adevarul. Poporul nu este nici mai prost, nici mai destept, decat acum 40-50 de ani. Cand vrei sa transmiti esenta unor cuvinte cheie, in desfasurarea evenimentelor care ne pot duce la pierzanie, cum s-a dovedit pana acum, trebuie sa fii scurt, repetitiv si la obiect. De aceea am pus-o eu pe Ana Pauker  ca sa se inteleaga ca, acest fel de a vorbi este clar  desemnat( in laboratoarele KGB-iste) pentru intelegerea tuturor. Niciodata nu vor fi intelesi de cei multi, cu putere de vot atita timp cand apare tampe care tipa  si dau impresia ca acesta si numai acesta, este adevarul absolut. Si intrebarea tampita dupa ce a ajuns tara in sapa de lemn ca :" AVETI DOVEZI???
Castigarea terenului de catre comunisti s-a facut pe afirmatii, nu pe  injumatatirea   adevarului sau punerea lui la indoiala.
Pentru a atinge scopul nostru, al unui intreg popor chinuit si la rastriste trebuie sa  facem acest efort  macar la televiziunile de stiri si sa renuntam  la acele fete, fata de care nu avem o obligatie  de la pat, chiar daca nu sunt asa de performante dar, au avut bunavointa si sa  facem minimum efort  pentru a ne face intelesi de toti  oamenii acestui pamant, binecuvintat de Dumnezeu cu bogatii. Caci  oamenilor le ramana in minte, in afara de tipetele  isterice dovedind prostia,  numai machiajul, coafura si  minijupa. Aceste  parasute trebuiesc trimise, la  emisiuni de umor cu titlul "asa nu".

joi, 10 noiembrie 2011

Moda la chinezi (2009)

continuarea pe http://singurafelina.blogspot.com/

Voi, europenii, sunteti niste lenesi !

Oficial chinez: Voi, europenii, sunteti niste lenesi!

autor: FrontPress 10.11.2011
Folosind un limbaj similar celui utilizat de un tabloid german, “greci lenesi”, seful fondului suveran de investitii chinez, Jin Liquin, a declarat ca Europa sufera de “lene si indolenta”.
“Daca stai sa te uiti la problemele de care sufera Europa in acest moment, acestea sunt cauzate de o societate a bunastarii careia i-a trecut timpul. Cred ca legile bunastarii in Europa sunt expirate. Legile muncii aduc lene si indolenta. Sistemul stimulentelor s-a prabusit de tot”, a declarat Jin Liquin la Al Jazeera, potrivit EUobserver.
El s-a referit la tarile in care, la 55 de ani, “oamenii se retrag fericiti sa lancezeasca pe plaja”.
Oficialul chinez a comparat etica muncii din Europa cu cea din tara sa: “Noi, in China, muncim din greu. Poporul chinez munceste din greu ca sa construiasca natiunea noastra, sa putem merge inainte. Daca tarile europene au probleme, de ce nu va investiti voi resursele in tarile atinse de criza? Ai nostri ar zice: Hei, sigur ne vom putea recupera in mod corect investitiile?”
Afirmatiile lui Jin vin dupa ce tarile din Uniunea Europeana au invitat Compania de Investitii din China sa investeasca in Fondul de Salvare European (EFSF).
Dar chinezii au declarat ca nu vor veni cu bani decat daca liderii din zona euro vor avea un plan de reforme credibil.
Oficialli chinezi si-au aratat lipsa de simpatie pentru problemele politice ale europenilor, declarand ca cele 17 parlamente si guverne ale zonei euro nu au nicio scuza pentru ca nu au luat nicio masura pana acum.
Totusi, afirmatiile lui Jin contrasteaza cu ultimele rapoarte ale ONG-urilor despre conditiile de munca din China.
Muncitorii de la fabricile Foxconn din Shenen si Chengdu, unde se fabrica iPad-uri si unde s-au inregistrat 14 cazuri de suicid anul trecut, spun ca muncesc 24 de oameni intr-o camera, au o zi libera din 14 si castiga 75 de eurocenti pe ora.
Muncitorii de la Fabrica Ford din Chengdu lucreaza 30 de zile pe luna si castiga 80 de centi pe ora. De Razvan Alistar – Ziare.com
http://odorica.blogspot.com/

Rionegro e Solimoes Pula boi pula cavalo (Brazilia limba oficiala portugheza vorbita de 190 mil.locuitori dupa recensamantul din 2010)

Elevii ar putea intra in scoli pe baza amprentei digitale

Timiș: elevii ar putea intra în școli pe baza amprentei digitale

Inspectoratul Școlar din județul Timiș vine cu o propunere totalitară: elevii din școli generale și din licee să intre în clădiri pe bază de amprentă digitală. Tinerii vor fi tratați ca niște infractori sub pretextul combaterii chiulului.
Conducerea Inspectoratului a declarat că în luna octombrie elevii din județ au acumulat peste 500.000 de absenţe dintre care aproximativ 270.000 sunt nemotivate, ne informează Radio România Actualități. Reprezentanții instituției spun că s-au făcut razii prin baruri și cafenele, cu poliția, pentru a-i culege pe chiulangii, însă acest lucru nu a dus la rezolvarea problemei.
Nici scăderea notei la purtare nu i-a convins pe elevii timișoreni să renunțe la chiulit așa că Inspectoratul Județean Școlar propune ca aceștia să fie tratați ca într-un stat totalitar și să fie amprentați. Şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marius Popescu spune că nu este vorba de o amprentă fotografică, așa cum folosește poliția ci de un cod numeric generat de amprenta unică a degetului. Desigur, asta tot înseamnă că elevii vor fi obligați să își lase amprentele într-o bază de date.
Inspectoratul școlar a contactat deja o firmă care se ocupă de sisteme de securitate. Reprezentanții firmei au declarat că fiecare elev trebuie să plătească aproximativ 10 lei pentru a acoperi costul echipamentului.
Aceștia vor fi doar bani aruncați pe impunerea unui sistem totalitar care afectează grav libertatea elevilor. Deși unele școli au hotărât amendarea părinților pentru a rezolva problema absenteismului, în Timiș e posibil ca elevii să fie tratați ca niște infractori.
Sursa: Blog ND

Grecii isi retreg economiile

Grecii isi retrag in masa economiile depozitate in banci. Romanii ce mai asteapta?

autor: FrontPress 10.11.2011
Grecii şi-au pierdut total încrederea în bănci, pe fondul crizei politice şi economice cu care se confruntă ţara şi Europa. Doar în ultimele zile populaţia a retras aproximativ 5 miliarde de euro, aproape 3 la sută din totalul depozitelor bancare, după anunţul şoc al premierului demisionar George Papandreou de săptămâna trecută, privind organizarea unui referendum privind noul pachet de asistenţă financiară pentru Grecia, anunţă Reuters citând bancheri care şi-au păstrat anonimatul.
Destabilizarea sistemului bancar elen a fost semnalată şi de guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Georges Provopoulos, care a îndemnat clasa ploitică să aplice “pe deplin” deciziile summitului european din 27 octombrie şi măsurile care decurg din acest acord.
“Am ajuns în situaţia în care clienţii au solicitat retragerea unor sume de până la 600.000-700.000 euro. De necrezut. Asta a provocat presiuni asupra sistemului bancar”, a declarat un bancher, conform Reuters. Acesta susţine că banca la care lucrează le-a oferit clienţilor o rată a dobânzii de 7 la sută pentru depozitele la termen pentru a-i convinge pe greci să-şi păstreze banii în conturi.
Depozitele au scăzut cu peste 21 la sută din ianuarie 2010, când s-a adâncit criza datoriilor din Grecia, iar băncile elene au devenit dependente de finanţarea oferită de BCE, scrie Agerpres. Ultimele cifre arată că în septembrie depozitele bancare au scăzut cu aproximativ 3 la sută, la 183,2 miliarde de euro iar în octombrie au mai fost retraşi cel puţin 8 miliarde de euro, susţine o sursă anonimă.
Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank). Analiştii economici vorbesc chiar de prăbuşirea inevitabilă a băncilor cu capital grecesc din ţara noastră. “La ce vă aşteptaţi? Este clar pentru toată lumea că prăbuşirea lor nu poate fi evitată. Numai să nu se apuce statul român să le ajute. Mai bine să le lase să cadă”, declara încă de la începutul lunii octombrie analistul Ilie Şerbănescu. Sursa: FrontPress.ro
«

Criza mare, bani putini !

Insemnat de Vica in Redescopera Bucurestiul de altadata |31 Iulie 1932 |
Nu iarta pe nimeni depresiunea economica in care ne afundam fara putinta de scapare. Se vede in umilintele noastre de zi cu zi, cand nu avem parale nu pentru o bere la birt sau alte fandoseli, ci pentru o paine sau un litru de lapte. Pana si plicul de chibrituri s-a scumpit de la 2 la 3 lei! Ce daca pe bancnotele noastre scrie Nihil Sine Deo, daca Dumnezeu ne-a uitat complect in aceste vremuri de restriste.

ministerul de finante

Vesti ingrijoratoare ne parvin de la inaltii nostri. Strainatatea nu mai vrea graul si titeiul nostru, exporturile au scazut cu 57,6%. Nori negri sunt deasupra agriculturii. Ne costa mai mult sa recoltam chintalul de grau decat sa-l vindem iar taranii nostri au datorii de neimaginat - 2,5 milioane de tarani datoreaza nu mai putin de 52 miliarde de lei la bancile creditoare! Dar nici bancile n-au viata usoara, stiti bine ca Banca Generala a Tarii Romanesti, Banca Bercovits sau Marmorosch Blank s-au prabusit.

Zbuciumate timpuri mai traim! Nu avem cum vinde, dar datoram bani multi strainilor - patru datorii externe are Romania si onorabil ar fi sa le platim curand.

Dar ce sa faci cand oamenii nu mai au unde sa munceasca? Aproape trei sute de mii de nenorociti sunt someri si traiesc in saracie, batand din usa in usa pentru un ban efemer. Ba chiar din disperare se ajunge la gesturi necugetate, se fac bani falsi, camatarii sunt necrutatori, numarul talhariilor creste si oameni odata avuti isi iau viata sau ajung in sanatorii.

"Ne aflam intr-o vreme de criza grava, cand materialismul inabusa toate avanturile" drept spunea domnul Victor Ioan Popa in Romania Literara deunezi si mare adevar se afla in vorbele sale.

Ce elan poetic sa mai ai in vremuri de adanca depresiune? Ce muze sa te mai viziteze? Ce opere de arta sa lasi posteritatii cand foamea te chinuie? Tristetea cea mare vine din preocuparea de neocolit pentru bani si pentru ziua de maine. Cu speranta ca vor veni si vremuri mai bune, Bucurescii si tara intreaga incearca sa treaca de aceste clipe grele.

miercuri, 9 noiembrie 2011

Blonda de la turism

BANI, CAT MAI MULTI BANI ! MERCENARUL ROMAN

Die Welt despre blonda de la Turism: “Carieristă, coruptă, calcă în străchini”    


“Apropiata lui Traian Băsescu cunoaşte jocul politic la fel de bine cum cunoaşte dulapul ei de haine”, scrie ironic publicaţia germană “Die Welt” despre apariţia pictorialului Elenei Udrea în ultimul număr al revistei “Tabu”.
Autorul articolului crede că “ministrul turismului românesc sparge cu plăcere tabuuri” şi “calcă în străchini”. Materialul din “Die Welt” cuprinde şi o fotogalerie cu Elena Udrea în diverse ipostaze, mai mult sau mai puţin decoltate, “ale femeii la mâna căreia stau miliarde de euro bani publici”.
“În pictorialul «O lume pentru femeii ţării» apărut într-o revistă glossy românească, Udrea apare ba în rochie de latex negru, mulată pe formele-i rotunde, ba cu cizme înalte, care-i trec de genunchi”, aşa este descris pictorialul ministresei de la Bucureşti în “Die Welt”.
Jurnalistul Thomas Roser, autorului articolului, spune despre Udrea că şi-a schimbat apartenenţa politică şi posturile în ultimii ani aproape la fel de des ca şi garderoba sa costisitoare. “Talentul de a călca în străchini o caracterizează pe femeia carieristă, la fel ca şi nevoia de a intra în permanenţă în centrul atenţiei, cu orice preţ.” “Nu doar prin suspiciunile că ar fi coruptă şi că ar abuza de putere a ajuns această femeie politician să facă valuri în presă”, continuă ziaristul german. Acesta mai aminteşte şi de alte două gafe uriaşe ale blondei ministrese: “A declarat că Norvegia e membru al UE” şi ” le-a fericite pe femeile afectate de inundaţii cu pantofi cu toc cui, pentru ca acestea «să se simta mai frumoase»”.
“În cuprinsul revistei, jurista s-a mai transpus în Eva Peron, Cleopatra, Jackie Kennedy şi Margaret Thatcher”, mai scrie “Die Welt” în ediţia sa electronică. Elena Udrea şi-ar fi justificat apariţia şocantă în acest pictorial referindu-se la însemnătatea unor femei puternice care nu s-au mulţumit să fie “simple muncitoare”, ci “au schimbat politica în lume”, se arată la sfârşitul articolului din prestigioasa publicaţie germană.

Cum functioneaza democratia reala

Occupy London sau cum functioneaza democratia reala

autor: FrontPress 08.11.2011
Departe de a fi de acord cu modul în care se desfăşoară protestul de tip Facebook din Londra, organizat după mai cunoscutul Occupy Wall Street. Cu acelaşi substrat, un protest paşnic de tip “squat” împotriva capitalismului, pentru “democraţie” (a se citi “anarho-comunism”), câteva sute de tineri stau de săptămâni bune în faţa catedralei St. Paul din Londra şi aşteaptă ca lumea să se schimbe în jurul lor. Sper că sesizaţi ironia.
Vineri, când am vizitat şi eu site-ul protestului, în jur de ora 5 seara, erau acolo cel mult 100 de oameni şi vreo 10 corturi, aşezaţi pe treptele catedralei. Nu făceau nimic. Doar stăteau acolo, cu bicicletele lângă ei, unii cu măşti Guy Fawkes, aşteptând focurile de artificii care începuseră pe 5 noiembrie şi pe care primăria londoneză le organiza în fiecare seară în diferite locaţii. Povestea protestului este una care ţine în şah democraţia occidentală şi reacţia autorităţilor. Protestul este unul ilegal, îndreptat împotriva efectelor capitalismului sălbatic, a corporaţiilor care conduc guvernele naţionale, a exploatării a omului de către om. Ca victime colaterale se află puţinii credincioşi din Londra care se mai bucurau de serviciile religioase ale catedralei de 300 de ani, St. Paul. Liderii bisericii anglicane au demisionat în lanţ datorită acestui protest care a blocat efectiv toată activitatea catedralei, prima de acest fel după cel de-al doilea război mondial. Cu toate că autorităţile au dat ultimatumuri de evacuare a zonei ocupate de protestatari, nu s-a intervenit în forţă şi protestatarii deja fac parte din peisaj.
Un alt protest cu corturi, mai puţin cunoscut, are loc exact în faţa clădirii parlamentului din Londra, de mai bine de 10 ani! Ştiu că nu vă vine să credeţi, dar corturile din imaginile de mai jos sunt în această locaţie din 2001, de când s-a decis invadarea Afganistanului.
Şi poliţia nu i-a evacuat, nu i-a legitimat, nu i-a băgat în după şi nu le-a spus “să nu facă pe deştepţii”. Desigur, au amplasat un fals sit de construcţii exact în zona corturilor, îngrădind statuia lui Winston Churchil, restrângând zona de desfăşurare a manifestanţilor. La fel e în faţa bursei din Londra, scuarul din faţa clădirii fiind acum un şantier fals în care nu se lucrează nimic, doar pentru ca manifestanţii să nu îşi amplaseze corturile acolo. Poate de aceea au ales şi treptele catedralei St. Paul, aparent fără nicio legătură.
Şi ajungem la România noastră. Unde un profesor este amendat prin poştă pentru protest neautorizat, după ce declarase la TV că e frig în şcoala unde predă. Expeditor: primarul satului. Unde un om care vorbeşte la metrou în Bucureşti cu alţi oameni este săltat după două minute de jandarmi şi i se spune să nu facă pe deşteptul. Unde protestul de tip squat al activiştilor anti-RMGC, într-o clădire de patrimoniu folosită doar pentru afişaj (Elena Băsescu, Iron Maiden, săli de gimnastică şi ale porcării portocalii), este evacuat în forţă de poliţia locală. Mă mir că nu i-au bătut, cum îi băteau minerii pe studenţi în 1990. Nu pot spune că sunt întru totul de acord cu protestele astea anarhiste, cu bătut din tobe şi twitereală organizatorică, dar mi-a plăcut curajul şi stilul protestatarilor. În orice ţară civilizată, presa ar fi vuit şi societatea ar fi fost revoltată de acţiunea poliţiei, chiar dacă protestul a fost unul ilegal. Şi ce dacă? Faptul că preşedintele ţării face un lobby neruşinat unei companii private e legal? Că RMGC îşi asmuţă adunătura de gealaţi de presă drogaţi şi pe invers (nu ştiaţi cine conduce ziarele citite de voi?) împotriva noastră în cel mai josnic mod cu putinţă, asta e legal? A fost legală Revoluţia din 1989?
Până la urmă măsura democraţiei noastre este libertatea noastră de exprimare şi posibilitatea de a ieşi din context pentru a ne exprima. Cât timp e paşnic, cât timp suntem oameni, ne permitem ieşiri din decorul legal. Ţările civilizate permit acest lucru, la noi nu se poate. Noi avem jandarmi şi miliţeni, maimuţe şi hipopotami, care trăiesc ca noi, ne sunt vecini, dar ne-ar călca în picioare la cel mai mic semn al stăpânilor. Aceasta e dovada umanităţii noastre, a identităţii de români, clujeni, oameni. De asta au putut tinerii militari din Floreşti în decembrie 1989 să omoare fără milă civili neînarmaţi, clujeni ca şi ei, vecini, prieteni, români, oameni. De mare popor ce suntem. E mai rău ca înainte de 1989 şi va mai trece doar puţină vreme până când ne vom da cu toţii seama de asta. De George Bara – NapocaNews
«

Romania pe maini bune !

Sterilizarea fortata a unei tiganci

Slovacia condamnata la CEDO pentru sterilizarea fortata a unei tiganci

autor: FrontPress 09.11.2011
După ce în luna august Slovacia a fost acuzată că a elaborat un proiect de lege controversat care urmăreşte să sprijine comunitățile sărace, în special cele de ţigani, prin sterilizarea gratuită a femeilor care nasc prea mulți copii, a apărut şi primul caz de condamnare a statului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru o astfel de practică.
CEDO a condamnat statul slovac la plata unor despăgubiri morale în valoare de 31.000 de euro unei femei ţigănci, care a fost sterilizată în vara anului 2000 . Femeia a acuzat medicii că în ultimele clipe de travaliu, când urma să aducă pe lume cel de al doilea copil, a fost întrebată de aceştia dacă îşi doreşte în viitor şi alte sarcini. Medicii spitalului din oraşul Presov, estul Slovaciei, au asigurat-o că o nouă sarcină i-ar pune viaţa în pericol, dar şi pe cea a unui viitor copil. Speriată, având dureri mari şi fiind confuză în ceea ce priveşte sterilizarea şi caracterul ei ireversibil, femeia a semnat o declaraţie prin care îşi dădea acordul să nască prin cezariană şi să fie sterilizată.
Instanța de la Strasbourg a decis că autoritățile slovace i-au aplicat pacientei un tratament inuman şi degradant şi i-au violat dreptul la respectarea vieţii private şi familiale. În opinia judecătorilor, doctorii “au dat dovadă de o lipsă de respect flagrantă faţă de dreptul său la autonomie şi la alegere în calitate de pacientă”.
Femeia a susţinut permanent că etnia ei, precizată în fişa medicală, a jucat un rol major în decizia medicilor de a o convinge să fie de acord cu sterilizarea. Deasemenea, aceasta pune pe seama operaţiei şi eşecul din viaţa personală, afirmând că infertilitatea a fost motivul pentru care soţul ei a părasit-o.
Cu toate acestea, Curtea a respins acuzaţia de discriminare, explicând că nu dispune de informaţii suficiente pentru a demonstra că acest comportament al medicilor ”a fost motivat în mod deliberat de considerente rasiale”.
De-a lungul timpului au existat acuzaţii conform cărora gurvernele comuniste din Ungaria şi Cehoslovacia au aplicat o politică semioficială prin care au sterilizat ţiganii pentru a reduce numărul lor şi că acest “obicei” s-ar fi încheiat doar recent.
Conform recensământului din 2001, în Slovacia trăiesc în jur de 90.000 de ţigani, adică 1,7 la sută din totalul populaţiei. Dar, fapt identic cu situaţia din România, numărul real al ţiganilor este mult mai mare, unele surse estimând că acet grup etnic ar fi reprezentat de 520.000 de persoane, cam 10 la la sută dintr-o populaţie de aproximativ 5.400.000 de locuitori. Sursa: FrontPress.ro
«

Premierul israelian facut MINCINOS

Premierul israelian facut MINICINOS de presedintii american si francez

autor: FrontPress 09.11.2011
O gafă la nivel înalt, comisă de preşedinţii Franţei şi Statelor Unite la summitul G20 de la Cannes, desfăşurat săptămâna trecută, a arătat ce cred cu adevărat cei doi şefi de stat despre premierul Israelului. Nicolas Sarkozy şi Barack Obama au stat de vorbă în particular despre Benjamin Netanyahu, discuţia fiind surprinsă de presă, după ce microfoanele celor doi au fost lăsate deschise dintr-o “eroare tehnică”. “Nu-l mai suport, este un mincinos”, i-a spus Sarkozy în franceză, lui Obama. “Poate tu te-ai săturat, dar eu trebuie să am de-a face cu el zi de zi”, i-a răspuns Barack Obama.
Conform BBC, replicile au fost schimbate în timpul unei discuţii private dintre cei doi preşedinţi, înaintea unei declaraţii de presă comune. Jurnaliştii au primit căşti pentru traducere, dar au fost rugaţi de organizatori să nu le conecteze până când conversaţia din camera privată nu ia sfârşit. Curiozitatea a învins politeţea şi unii ziarişti au ascultat schimbul de replici, din cauză că personalul tehnic a lăsat deschise microfoanele purtate de cei doi preşedinţi.
Presa europeană nu a relatat pe larg acest incident diplomatic decât după ce ziarele din Israel au făcut publică această poveste.
Conversaţia dintre Sarkozy şi Obama a început cu apostrofarea Franţei pentru că a susţinut aderarea Palestinei la UNESCO, fără să anunţe SUA în prealabil. Obama a mai cerut Franţei să încerce să convingă (a se citi să facă presiuni) Autoritatea Palestiniană să renunţe la cererea de aderare la ONU. Din vorbă în vorbă, discuţia a ajuns la remarcile la adresa premierului israelian, făcut mincinos de cei doi şefi de stat. După aproximativ trei minute, oficialii şi-au dat seama că discuţia este ascultată şi de alte persoane şi au întrerupt microfoanele. Sursa: FrontPress.ro

marți, 8 noiembrie 2011

Un banc....(dragut)

Cum te cheama pe tine baietel?
- Radu
- Radu si mai cum?
- Radu Mazare
- Si ce-ti doresti tu de la
 Mosul ?
- Nimic. Mamaia imi aduce tot ce vreau

:) happy  :)) laughing  ;) winking

Speculantul Soros :

Speculantul Soros: viitorul economic al României depinde de abilitatea de a integra țiganii

Speculantul George Soros, a declarat la Bruxelles în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European privind strategiile naționale de integrare a țiganilor, că viitorul economic al României depinde de abilitatea țării de a integra etnia țigănească.
Soros a spus că integrarea țiganilor în societatea românească va ajuta economia României deoarece 20% intrările noi pe piața forței de muncă sunt țigani. Poate că în mintea lui Soros acest procent este adevărat, dar pentru orice locuitor al României care gândește rațional procentul este mult exagerat.
Omul de afaceri mai spune că economia va funcționa mai bine dacă țiganii vor fi integrați în societate. Adept al multiculturalismului, Soros crede că țiganii din România se confruntă cu o excluziune socială bazată pe etnie. Desigur, acest lucru este imposibil într-o țară în care țiganii au mai multe drepturi ca românii.
În România țiganii au drepturi la fel ca toți ceilalți cetățeni, iar pe deasupra se bucură și de multe privilegii. Printre aceste privilegii se numără și organizarea unor târguri de muncă speciale pentru această etnie. Statul român a făcut tot posibilul pentru integrarea țiganilor, dar din păcate banii plătitorilor de taxe au fost aruncați la gunoi, mulți țigani nefiind interesați de integrarea în societate, preferând să trăiască în afara ei.
Dacă anumiți țigani nu sunt doriți de români în apropierea lor, acest lucru nu se datorează unor motive rasiale, cum susține Soros, ci faptului că acei țigani dau dovadă de un comportament antisocial. Acesta nu este însă cazul tuturor țiganilor, însă din păcate e cazul unei mari părți a acestei etnii.
Este penibil cum unii oameni de afaceri și politicieni multiculturaliști vorbesc de integrarea țiganilor în societate și de probleme ficționale cu care aceștia se confruntă, fără a fi trăit o zi din viața lor lângă niște țigani necivilizați care nu vor să fie integrați în societate. Din nefericire acești oameni rupți de realitate (sau care ignoră realitatea) au ajuns să hotărască pentru România, politicienii români acceptând tot ce se decide la Bruxelles.
Sursa: Blog ND

"Extrema dreapta " ia amploare in Europa !

Tinerii sunt tot mai dezamagiti de partidele de sistem.

autor: FrontPress 08.11.2011
Un studiu publicat luni la Bruxelles de centrul britanic de reflecţie Demos prezintă o concluzie “şocantă”: “extrema dreaptă” înregistrează o creştere în Uniunea Europeană, mai ales în rândul tinerilor sub 30 de ani. Sintagma “extrema dreaptă” a fost utilizată însă fără a se defini parametrii care alcătuiesc această categorie politico-ideologică. Au fost incluse la un loc organizaţii care în mod normal nu ar colabora una cu cealaltă sau din familii ideologice diferite: de la populişti la naţional-revoluţionari, de la partide parlamentare la grupuscule marginale şi de la filosemiţi la antisionişti. Scopul studiului a fost doar acela de a înregistra o tendinţă la nivel european, şi anume scăderea a încrederii în clasa politică actuală şi căutarea de noi formule, alternative, mai radicale.
“În timp ce numeroase ţări europene au privirea fixată asupra stării economiei lor, o altă criză de încredere se pregăteşte. În toată Europa, tinerii se simt abandonaţi de partidele tradiţionale şi reprezentanţii lor şi afişează simpatie pentru grupările populiste”, avertizează Jamie Bartlett, unul din autorii raportului publicat în limba engleză pe site-ul Demos.
Studiul, care se bazează pe răspunsurile furnizate pe site-ul de socializare Facebook de aproape 11.000 de simpatizanţi ai unui număr de 14 grupări de “extremă-dreapta” din 11 ţări europene, arată că extinderea islamismului, percepută ca o ameninţare, uneşte tot mai multe persoane în Europa. Deasemenea au fost denunţate şi “efectele globalizării” sau “injustiţia socială”, resimţită mai ales de clasa muncitoare.
“În opinia lor, principalele partide politice au pierdut contactul cu realitatea, sunt insipide şi îndepărtate, incapabile să răspundă dificultăţilor pe care le întâmpină zilnic, în viaţa de zi cu zi”, afirmă Bartlett pentru The Guardian.
Studiul a identificat şi câteva “bastionae” ale “islamofobiei” şi “sentimentelor anti-imigraţioniste” în Franţa, Italia, Austria, Olanda şi unele state scandinave.
“Există sute de mii dintre ei în întreaga Europă. Sunt dezamăgiţi de politica principală şi de instituţiile politice europene şi îngrijoraţi de erodarea identităţii lor culturale şi naţionale şi se orientează spre mişcări populiste, care în opinia lor abordează a aceste preocupări. Aceşti activişti sunt în mare măsură pierduţi din vedere de politicienii majoritari, dar ei sunt motivaţi, activi şi în creştere ca număr. Politicienii de pe întreg continentul trebuie să ia act şi să reacţioneze.”, a concluzionat Jamie Bartlett. Sursa: FrontPress.ro

Bataie intre comunisti si nationalisti pe strazile Kievului

autor: FrontPress 08.11.2011
În jur de 700 de nostalgici ai Uniunii Sovietice, majoritatea persoane vârstnice, au mărşăluit luni în Kiev pentru a marca 94 de ani de la revoluţia comunistă din 1917. Nu au lipsit însă incidentele, mai mulţi naţionalişti au aruncat cu ouă în manifestanţi şi s-au luat la bătaie cu aceştia, încercând să le smulgă steagurile şi mesajele din mâini.
Imediat după ce scandalul a fost potolit de forţele de ordine, un alt incident a avut loc într-o piaţă centrală din capitala Ucrainei. Mai mulţi naţionalişti au incendiat un steag sovietic şi s-a creat o busculadă când câţiva comunişti au vrut să stingă drapelul roşu.
Conform agenţiei Interfax, nu au fost înregistraţi răniţi şi trei membri ai partidului naţionalist Svoboda (Libertate) au fost reţinuţi pentru perturbarea liniştii publice. Sursa: FrontPress.ro

Zvonuri despre o noua moneda europeana

autor: FrontPress 08.11.2011
Ţările aşa-zis nordice (Germania, Olanda, Finlanda, Austria) ar putea să lase moneda Euro în seama flancului sudic (Spania, Grecia Italia, Franţa) şi să fondeze propria lor monedă, ferită de inflaţie: Nordeuro, scrie DeutscheWelle, citându-l pe unul din cei mai prestigioşi foşti purtători de cuvânt ai industriei germane, Hans-Olaf Henkel, actualmente consilier al Bank of America.
Într-un interviu publicat în ziua summitului G20 în ediţia electronică a revistei lunare CICERO, Henkel evoca mai multe planuri de salvare a monedei Euro.
Un plan presupune scoaterea Greciei din clubul Euro, dat fiind că ţara geme sub povara unei monede prea scumpe. Dar – adaugă Henkel – această repudiere este extrem de periculoasă, putând provoca un efect de domino, după Grecia urmând Italia, Portugalia şi aşa mai departe.
Un alt plan emis de Henkel propune ca ţările aşa zis nordice – Germania,Olanda, Finlanda, Austria, să renunțe la moneda Euro şi să fondeze propria lor monedă, Nordeuro. Acest scenariu nu este nici el lipsit de riscuri, dar are avantajul de a evita haosul. Oricum, la ora actuală, Euro este cel care măreşte falia între nordul şi sudul continentului, consideră Henkel care dă şi cea mai emoţionantă dovadă: înaintea crizei monetare, Germania era foarte îndrăgită de Grecia, acum ea este pur şi simplu detestată.
Hans-Olaf Henkel, autor a numeroase studii şi cărţi de specialitate şi profesor la Catedra de Management International al Universităţii din Mannheim este temut pentru radicalismul punctelor sale de vedere care dă fiori partizanilor conservării cu orice preţ a actualei uniuni monetare, scrie DeutscheWelle. De pe Semnele Timpului
«

Boc cauta solutii anticriza !

Poezie sugubeata de Ion Pribeagu (1887-1971)

…”Sami, funcţionar de bancã

Şi cu creştere aleasã
A fost invitat la Natan
Şi nevastã-sa, la masã

Tânăr, c-o înfăţişare
Ce te bagã în răcori,
N-a venit cu mâna goală,
Ci cu un buchet de flori. 


Doamna, foarte încântată,
Dup’un an de măritiş,
A servit coniac, salatã
Şi apoi ghefilte fiş.

Sami a mâncat cu poftă,
Şi c-un sentiment firesc,
A-ntrebat-o pe Şoşana:
- Doamnã, pot sã îndrăznesc ? 

 

- Vai de mine, Domnu’ Sami –
Zise ea, înviorată –
Ca la dumneata acasă.
…Şi i-a dat înc-o bucată.

A urmat fripturi, kighel,
Vin de la Ierusalaim ,
Şi-ntr-o caldă atmosferă,
Au ciocnit cu toţi “lehaim !”.

Cum petrecerea se-ntinse,
Natan l-a rugat, apoi:
- Ce să te mai duci acasă,
E departe, dormi la noi !

Tocmai când erau mai veseli,
A venit un amploiat,
Şi pe Natan, de urgenţă,
La direcţie, l-a chemat. 

- Nu-i nimic, mă-ntorc îndată
Maximum o oră-două.
Voi, mai staţi, fiindcă în casă
Nici nu ninge, nici nu plouă.

Şi-a plecat, şi vremea trece,
Când nici n-ai băgat de seamă,
Îmbrăcând întreg oraşul
Într-o magică năframă.

După ce-au vorbit de toate,
Într-o ambianţă dulce,
I s-a năzărit Şoşanei
C-ar fi timpul să se culce.

I-a făcut, în grabă, patul
Pe sapaua de atlas,
A făcut “lampa mai mică”
Şi sub glass-wand s-a retras.

Prin lumina roz, discretă,
Care dincolo apare,
Sami vede-o siluetă
Scumpã şi turburătoare.

A-nceput sã se dezbrace,
A pus rochia de-o parte,
Ce frumoasă-i în desso-uri,
Numai glass-wandu-i desparte. 

Fetele Zilei - Interzis Minorilor [80 poze]

Când alături e-o femeie
Şi bărbat-su e plecat,
Fără vrere-ţi trec prin minte,
Numai gânduri de păcat.

Ş-a mai scos şi cămăşuţa,
Rămânând ca o statuie
Capodoperã celebrã,
Cum în lume alta nu e. 

Pãrul, despletit pe umeri,
Sânii ca ai Sulamitei,
Chiar de-ai fi mai sfânt ca Papa,
Nu poţi rezista ispitei.

Sami, năucit de farmec,
Şi c-un sentiment firesc,
A-ntrebat, discret, prin glass-wand:
- Doamnã, pot sã îndrăznesc ?

- Vai de mine, Domnu’ Sami –
A răspuns ea, ştrengăreşte –
Ca la dumneata acasă !
Îndrăzneşte !

Şi, deodată, Domnul Sami,
Din sapa s-a smuls, furiş
Şi şi-a luat înc-o bucată
Din bufet, ghefilte fiş.”… 

gefilte fish close up

luni, 7 noiembrie 2011

Jean Moscopol Comunismul in Romania

Ana Pauker 7 noiembrie(amanta lui Stalin- detronata de la Conducerea Romaniei pentru ca era evreica) A urmat Ghe Ghe. Dej

Papandreus pierde tot - inclusiv Grecia

autor: FrontPress 07.11.2011
Nu vreau sa ii plang de mila lui Papandreus pentru ca oricum Goldman Sacs are grija de el sa ii asigure o batranete linistita pe vreo insula ratacita prin cine stie ce ocean. Pentru ca nu cred ca Papandreus va mai avea curajul sa iese singur pe plaja in Grecia, indiferent de ce se va intampla acolo.
Initial, cand a propus referendumul, am crezut ca lui Papandreus i-a venit la cap mintea cea de pe urma. Ca o paranteza, mintea cea de pe urma se refera la intelepciunea de avedea lucrurile ca si cum le-ai privi din coada inspre capat, ceea ce bineinteles iti ofera o perspectiva utila pe baza careia poti propune solutii mult mai viabile decat daca analizezi de la cap spre coada, pentru ca bineinteles, la urma, cel putin un scenariu se va fi desfasurat deja si in primul rand actorii isi vor da masca jos. Iar o data ce vei stii personajele, vei putea intelege lucrurile mult mai bine.
In final, s-a dovedit ca Papandreus intr-adevar a jucat poker cu miscarea sa, dar nu in favoarea poporului grec. Grecii puteau sa mearga pana la capat deoarece aveau careul de asi in mana, ei nu puteau pierde, nu puteau sa fie lasati de izbeliste de europeni cu toate amenintarile. Europenii nu isi permit in ruptul capului sa lase Grecia sa intre in default sau sa o dea afara din UE deoarece asta ar insemna autoimplozia sistemului financiar mondial. Prin urmare, nemtii nu doar ca sunt fricosi in general avand in vedere teama lor de necunoscut, dar mai ales cand cunosc situatia, traiesc intr-o perpetua spaima. Si ca veni vorba de nemti, ca o paranteza, nu cred deloc ca tiparirea marcilor este doar un zvon: avand in vedere ce scenarii se pot intampla nemtii ar fi nebuni sa nu aiba deja cateva tiruri de marci in fiecare oras din Germania.
Asadar, grecii vor ramane fara referendum si li se va baga austeritatea pe gat, in timp ce europenii vor incepe sa umple gaurile din planul de salvare care sunt asemanatoare cascavalului elvetian. Iata doar cateva din aceste gauri, nu neaparat in ordinea marimii lor:
- haircut-ul este sau nu este default? cum interpretam? daca este, in cazul asta agentiile de rating vor incepe sa taie la greu din ratinguri la toti actorii care vor pierde si la toate tarile care au expunere; daca nu, toata piata CDS-urilor pica pentru ca acestea devin obsolete;
- cine marcheaza banul? Planul de largire al EFSF-ului este o arma dar singurii care au munitie pentru ea sunt chinezii, ori chinezii au citit Sun Tzu care spune “Cel care stie cand sa imprumute pe europeni si cand sa nu ii imprumute va fi victorios”;
- ce va face troica la Atena, chiar va reusi sa stoarca de la greci rata pentru cei 50% ramasi de plata? este totusi imensa …
- ce vom face cu Italia?
Una peste alta, Grecia sta totusi cel mai bine in Marea Depresie a Secolului XXI deoarece este prima in care oamenii de voie de nevoie vor incepe sa nu mai plateasca chiar nici o taxa, vor dezvolta un sistem de comert paralel fata de moneda oficiala si vor incearca sa traiasca fara a se bizui o iota pe ce le promite statul. Pe masura ce criza va avansa si statele sub forma actuala isi vor pierde din consistenta, grecii vor avea deja experienta de viata, vor fi descoperit deja tehnici de supravietuire intr-un stat ostil si cucerit de banci straine si vor avea astfel un punct de pornire dupa ce implozia sistemului financiar se va termina. Peste ani si ani, asa cum democratia inventata in Grecia a cucerit inimile oamenilor de pretutindeni, tot asa si supravietuirea grecilor va fi o lectie pentru toata lumea. Iar religia nu va avea un rol mic in toata povestea asta. De Gigel Chiazna
«