Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Alfonso Cano UCIS

Liderul celei mai puternice gherile marxiste din America de Sud a fost UCIS (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 05.11.2011
Liderul celei mai mari şi bine organizate armate de gherilă din America de Sud, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), Alfonso Cano, a fost ucis sâmbătă într-un raid al armatei. Informaţia a fost confirmată de preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, citat de BBC.
Preşedintele Santos a catalogat succesul operaţiunii drept cea mai mare lovitură dată grupului de rebeli comunişti, care activează de aproape 50 de ani, şi a cerut dizolvarea de urgenţă a acestuia.
Ministrul Apărării, Juan Carlos Pinzon, a afirmat că Alfonso Cano a fost ucis în cadrul unei operaţiuni militare în munţii din sud-vestul Columbiei, după ce fusese localizat în urma interceptării mai multor convorbiri telefonice.
Alfonso Cano, pe numele său real Guillermo Leon Saenz, s-a născut în 1948. Fost academician din Bogota, Cano a devenit liderul forţelor rebele în 2008, fiind ţinta armatei de mai multe luni. Pe capul său se pusese o recompensă de aproximativ trei milioane de euro.
“Este cea mai grea lovitură pe care acest grup a suferit-o în istorie”, a declarat preşedintele ţării pentru televiziunea columbiană. “Vreau să transmit un mesaj fiecărui membru al acestei organizaţii: demobilizarea sau veţi ajunge în închisoare sau în mormânt. Vom obţine pacea”.
Pentru confirmare morţii lui Alfonso Cano şi pentu eliminarea zvonurilor, autorităţile au prezentat imagini ale cadavrului, imediat după ce a fost ucis, cu cu barba rasă.
Armata columbiană a reuşit să îşi intensifice acţiunile împotriva rebelilor doar cu ajutorul direct al Statelor Unite ale Americii, care au pus la dispoziţie miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor operaţiunilor militare, de culegere de date şi instruirii armatei columbiene. În septembrie 2010, Mono Jojoy, un alt comandant FARC, a fost ucis.
Gherilele marxist-leniniste FARC se află pe lista organizaţiilor teroriste a Statelor Unite şi a Uniunii Europene, spre deosebire de alte ţări din regiune, precum Venezuela, Brazilia, Nicaragua, Argentina sau Ecuador, care consideră organizaţia drept “o armată beligerantă” în toată regula.
Grupul, creat în 1964 şi care dispune de mii de luptători înarmaţi (între 8.000 şi 18.000 de rebeli), reuşeşte să se finanţeze din traficul de droguri, mineritul aurifer clandestin şi răpirea de persoane, pentru a căror eliberare se plătesc sume însemnate de bani.
FARC, împreună cu Armata Naţională de Eliberare (ELN), o altă gherilă marxistă din Columbia, au controlat între 1999 şi 2008 cam 30-40 la sută din teritoriul ţării, mai ales zonele rurale din junglă.
Războiul civil din Columbia durează de mai bine de 40 de ani, implicând armata guvernamentală, grupări rebele de stânga şi organizaţii paramilitare de dreapta. Sursa: FrontPress.ro

Adrian Paunescu Poezie de pe patul de spital (un an de la decesul poetului)

Poetul a scris în urmă cu trei zile de pe patul de spital în care se află acum în stare critică o poezie, publicată miercuri de cotidianul Ring.

De la un cardiac, cordial
De-aicea, de pe patul de spital,
Pe care mă găsesc de vreme lungă,
Consider că e-un gest profund moral
Cuvântul meu la voi să mai ajungă.
Mă monitorizează paznici minimi,
Din maxima profesorului grijă,
În jurul obositei mele inimi
Să nu mă mai ajungă nicio schijă.
Aud o ambulanţă revenind,
Cu cine ştie ce bolnav aicea,
Alarma mi se pare un colind
Cu care se tratează cicatricea.
Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei,
Păziţi-vă şi inima, şi gândul,
De nu doriţi să vină anii grei,
Spitalul de urgenţă implorându-l.
Eu vă salut de-a dreptul cordial,
De-a dreptul cardiac, precum se ştie,
Recunoscând că patul de spital
Nu-i o alarmă, ci o garanţie.
Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani,
Eu însumi sunt mai omenos în toate,
Dă-mi, Doamne, viaţă, încă nişte ani
Şi ţării mele minima dreptate.

Publicat Vineri, 05 noiembrie 2010

Facebook va disparea pe 5 nov.2011

Facebook va dispărea pe 5 noiembrie. VEZI de ce

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, este cea mai nouă ţintă a hackerilor de la Anonymous, care au declarat că vor da jos site-ul pe 5 noiembrie.
Vezi mai multe pe capital.ro

Ai grija ce vorbesti pe Facebook si Twitter !

  Agentii CIA stau la pândă

Intr-un parc industrial anonim din Virginia, intr-o cladire fara insemne, Agentia Centrala de Informatii (CIA) urmareste retelele de socializare Twitter si Facebook, intr-un efort concentrat de a detecta dusmanii Americii.
La Centrul Open Source al agentiei, o echipa de agenti supranumiti “bibliotecarii razbunatori” urmareste aceste doua surse, dar si ziarele, canalele Tv, statiile locale de radio si chat-urile online, scrie The Telegraph.
Analistii aduna informatii din toate aceste surse, fie ele scrise in araba, chineza sau alta limba. Aceste informatii sunt apoi puse in legatura cu informatiile din ziarul local sau o convorbire telefonica interceptat clandestin, pentru a intocmi un raport ce ajunge pana la Casa Alba.
Aceste rapoarte constituie informatii in timp real cu privire la atmosfera ce domneste intr-o regiune, sau previziuni cu privire la evolutii, cum ar fi revolutiile din lumea araba. “Bibliotecarii razbunatori” au prevazut, spre exemplu, revolutia din Egipt, fara a putea insa sa precizeze cand se va declansa, a explicat directorul centrului, Doug Naquin.
Centrul prevazuse “ca media sociala din locuri precum Egipt ar putea schimba situatia si deveni o amenintare la adresa regimului”, a spus acesta, intr-un interviu acordat recent AP, acesta fiind prima vizita a unui jurnalist aprobata vreodata.
Cei mai de succes analisti, a detaliat Naquin, sunt cei similari eroinei din seria “Fata cu dragonul tatuat”, un hacker nonconformist, ciudat, care “stie sa gaseasca chestii de existenta carora ceilalti nici macar nu stiu”. Cei care stiu mai multe limbi straine sunt cei mai cautati.
Sursa: NapocaNews
http://blog.nouadreapta.org/

Marea Britanie se pregateste de DISPARITIA monedei EURO


autor: FrontPress 04.11.2011
Neîncrederea în euro se respândeşte ca un virus în rândul tot mai multor cercuri politice şi financiare de pe bătrânul continent. În timp ce canelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy se zbat să resusciteze credibilitatea monedei unice, Marea Britanie anunţă că îşi face planuri pentru eventualitatea dispariţiei zoneri euro.
Întrebat vineri la Cannes dacă Marea Britanie, care nu este membră în zona euro, are vreun plan pentru un asemenea scenariu, George Osborne, ministrul finanţelor de la Londra, a răspuns că “guvernul britanic se pregătesc pentru orice situaţie”. “Este ceea ce vă aşteptaţi de la noi şi este responsabilitatea noastră în faţa poporului britanic. Ne pregătim planurile”, a declarat el pentru mass-media de la Cannes, unde participă la summitul G20, transmite Agerpres. “Ne gestionăm datoriile şi situaţia prezentă, dar ne pregătim şi pentru ceea ce lumea şi zona euro ne-ar putea impune”, a mai adăugat ministrul.
“Zona euro trebuie să facă faţă la responsabilităţile sale şi să-şi susţină moneda. Nimeni nu o poate face în locul lor, nici măcar Marea Britanie”, a continuat George Osborne. “Totuşi, restul lumii, care include Marea Britanie şi ţări precum China şi Japonia, trebuie să se asigure că sistemul economic internaţional rămâne stabil şi bine finanţat”, în special prin intermediul Fondului Monetar Internaţional, a concluzionat oficialul britanic. Sursa: FrontPress.ro

vineri, 4 noiembrie 2011

The Weekend

Finally ... the weekend is back there,
The long week is ready.
The weekend can begin again,
And we can reflect on next week.

But first relax,
And we surrender to all the lust!
No work in our thoughts,
It may indeed be ... wait again ...

Saturday morning sleep in,
The rest of the morning sitting lazily yawning,
afternoons do what we want,
After all, we must not waste time!

evening to a very great party,
Because that's off when I'm not been!
back late at night back home,
And then to bed, fly.

Sunday we are completely exhausted,
By the drink passed and fatigue,
But that should not spoil the fun,
Have a nice Sunday, which should go work out!

Then breaks again on Sunday,
Tonight we stay here again dry.
To bed, it's been the fun.
Tomorrow our work continues.

good weekend wish johan

Funny stamp Jubileul Traian Basescu 60 ani

Romania - sub 20 milioane locuitori

Am pierdut cea mai importantă resursă a țării: Populația României este sub 20 de milioane

Sociologul Vasile Dancu a comentat, marti seara, rezultatele recensamantului desfasurat recent, care a aratat ca Romania are mai putini cetateni, sustinand ca “am pierdut cea mai importanta resursa a tarii, omul”.
Dancu a precizat ca numarul mare de romani plecati in strainatate face ca Guvernul sa nu mai poata crea politici sociale coerente, iar pe viitor ne vom confrunta cu “o lipsa de copii” si “un dezechilibru demografic cu privire la resursele pe care le aduce o populatie”.
“Ceea ce arata astazi dezvoltarea din China si India este ca fiecare individ este o resursa, daca ai mai multi oameni ai mai multe resurse. (…) Am pierdut o resursa, cea mai importanta resursa a unei tari este omul”, a declarat Vasile Dancu, la RTV.
“Eu m-am bucurat ca suntem 19,5 milioane, insa problema este ca noi pe teritoriul tarii vom avea mai putin de 17 milioane, pentru ca acest recensamant a cuprins un formular special si pentru romanii plecati in strainatate, ori cea mai mare parte dintre ei nu se vor intoarce, sunt plecati cu copii cu tot si cu familie.
Daca mizam pe doua milioane de romani plecati in strainatate, si oficial sunt doua milioane, inseamna ca ajungem la 17 milioane”, a declarat Vasile Dancu.
Sociologul a adaugat ca la alegeri “s-a mers din frauda in frauda”, pentru ca pragul de reprezentativitate pentru parlamentari a fost ales in functie de o populatie cu numar mai mare. “Pe norma de reprezentativitate calculata acum ar trebui sa se reduca posturile din Parlament, o gramada”, a declarat Dancu.
Vasile Dancu a adaugat ca, in opinia sa, marja de eroare a recensamantului din 2011 este foarte mare, iar un sondaj realizat de echipa de la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a aratat ca 5-6% dintre romani nu au fost recenzati, din diverse motive.
Sursa: Ziare.com
http://blog.nouadreapta.org/

Preahahaitul !!!

Nationalismul, cheia cu care Rusia poate desface Romania

Dupa cum va aratam in articolul precedent, Rusia sta la panda sa puna mana pe Europa, pentru a crea Noua Europa, cea pe care o visau atat Napoleon, cat si Hitler. Daca in secolele trecute curentul unificarii intregului continent european batea de la vest spre est, iata ca acest secol este rezervat Rusiei si proiectului sau euroasiatic. Dealtfel, Rusia se bucura la chinurile pe care Europa le are in momentul de fata si isi pregateste strategiile de atac, chiar daca lumea iudaica le-a dat de lucru o tara precum este China. Toata lumea stie ca rolul Chinei este cel de contracarare a expansiunii Rusiei pe mapamond.

V-ati intrebat vreodata de ce astazi, in Romania, nu exista un partid nationalist? De ce in toate tarile din Europa exista cate un partid nationalist, iar in Romania nu? Este simplu si e la mintea cocosului. Problema Romaniei este ca se afla chiar in coasta Rusiei si asta da frisoane tuturor cancelariilor europene. Deci, situatia trebuie foarte bine controlata avand in vedere ca traversam o criza economica destul de severa si ca ne aflam la poarta Europei. Se stie ca aceasta criza a fost creata artificial de catre lumea iudaica, detinatoarea tuturor bancilor din lume, pentru a-i ajuta pe rusi sa se dezvolte mai mult. Au vazut ca treaba cu Europa Unita merge destul de greu si au gandit un alt plan in care de aceasta data sa fie folosita Rusia. Iudeii au nevoie de o Europa Unita mult mai repede decat credeau ei ca se va intampla, iar Rusia este o profesionista in realizarea ei, avand metode mult mai eficiente, toate invatate si aplicate mai ales in timpul regimurilor lui Lenin si Stalin. Dar pentru a realiza un nou proiect continental-european este nevoie de un nou razboi mondial de unde Rusia sa iasa victorioasa. Parca am mai vazut acest scenariu in anul 1945! Se pare ca istoria se repeta!

Dupa cum spuneam, Romania separa cele doua lumi europene, impartind continentul in doua. Pentru a deschide Romania, Rusia are nevoie de o cheie. Dar cum poti controla o tara ca Romania unde influentele si interesele economice ale tuturor celorlalte tari sunt foarte mari? Cum poti desface Romania cand stii ca vei distruge toate celelalte tari din Europa, cunoscandu-se faptul ca toate traiesc pe spatele romanilor? Simplu. Inventezi un partid nationalist pe care sa-l folosesti in destructurarea Romaniei. Criza economica poate naste un partid care sa-i adune pe toti romanii nemultumiti si astazi se poate vedea asta in ceea ce se numeste Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, inventie a laboratoarelor securitatii de la Cotroceni. De fapt, un proiect politic nationalist nu se va naste niciodata si este foarte probabil sa se construiasca direct de catre Rusia. El va fi cheia cu care Rusia va desface Romania pentru a o controla mai bine. De aici, drumul spre vest va fi mult mai usor pentru ca Rusia sa termine noua constructie europeana, pe care a intitulat-o sugestiv: Uniunea Euroasiatica. Daca Rusia nu va izbuti un proiect politic nationalist in Romania, ne putem astepta oricand la un conflict armat. Guvernul Mondial abia asteapta.
http://tuburluimihai.wordpress.com/

Vorbe, vorbe, vorbe

Vorbe, vorbe, vorbe. Numai vorbe. Nimic concret. Stau si ma uit ca nu se face nimic pentru noi.
Ma gandesc mereu ca fara stirea nimanui se  organizeaza si romanii  ca  prea le-au luat-o inainte tiganii !  Spun asta in cunostinta de cauza caci traiesc, adica ma chinuiesc sa traiesc intre ei.
Consider ca tiganii sunt principalul pericol, pentru noi romanii pentru ca ei au ocupat toata tara, au ingenunchiat conducerea tarii promitand voturi de la analfabeti si pe noi ne sufoca, lasandu-ne numai  un firicel de aer cat sa nu murim.  Nu stiu de ce  POLITIA NU SE IMPLICA IN  BANDELE MICI,  STOPANDU-LE  INAINTE DE A DEVENI CLANURI PERICULOASE cu ramificatii internationale.
Le este la indemana dar, din  lene prefera locul caldut in  birouri, prostindu-ne ca vor lua masuri.
Politia sa faca in asa fel incat sa nu le  mai fie frica si de tiganusii in curul gol. Nu trebuie violenta  dar, numai prin prezenta lor,  prin politistul de proximitate, ar face mult mai mult decat mai tirziu cand  tiganii vor face sacrificii umane, fata de nevinovati. Tiganii  mici sunt,  pepiniera de infractionalitate de care vom stii toti de frica. Politia sa iasa din  birouri si sa impuna ordinea, de aceea este atata infractioinalitate pe strazi caci, ei nu sunt prezenti. Simpla prezenta descurajaza infractorii, macar pe cei in devenire.  Am vazut Politia Militara  din Rio Bravo Mexic, (exista si Rio Bravo langa Huston in Dalas SUA).
Pentru asi impune vointa  au caini politisti, caini de lupta. Infractorii si cei care  vor sa devina infractori stiu ca acesti caini, le vor sari la beregata si nu vor avea scapare. Daca nu se procedeaza  cu toata  energia, nu se va  rezolva nimic. Cainii lup sunt pisicute, mai ales pentru tiganii infractori.

LA MULTI ANI, IUBIT CONDUCATOR !!!

LA MULTI ANI, IUBIT CONDUCATOR! 60 DE ANI IN SLUJBA POPORULUI!

Stenograma
CUVANTAREA TOVARASULUI EMIL BOC CU OCAZIA SARBATORIRII  IMPLINIRII A 60 DE ANI DE VIATA, SI 50 DE ANI DE ACTIVITATE REVOLUTIONARA, DE CATRE MARELE NOSTRU CONDUCATOR, TOVARASUL TRAIAN BASESCU.

Cel mai iubit dintre pamanteni


Bucuresti - 4 noiembrie 2011
Stimati tovarasi,
 Este greu sa redai, in citeva cuvinte, uriasa dimensiune a stralucitei personalitati a marelui conducator, a titanicei activitati revolutionare, pe care tovarasul Traian Basescu, o desfasoara, in fruntea partidului si a tarii, pentru inaltarea si propasirea Romaniei capitaliste, spre binele si fericirea intregii natiuni, care se impleteste organic si indestructibil cu insasi viata si lupta eroicului nostru partid conducator.
 Intregul popor cunoaste si da o inalta apreciere si pretuire, rolului decisiv pe care tovarasul Traian Basescu,  l-a avut si il are, in elaborarea si infaptuirea maretelor obiective ale edificarii societatii capitaliste pe pamintul Romaniei, indeosebi dupa cel de-al doilea mandat pe care, in unanimitate , poporul i l-a incredintat, in rezolvarea problemelor complexe pe care le ridica, in fiecare etapa constructia noii oranduiri capitaliste, asigurind mersul ferm inainte al tarii, pe calea democratiei si capitalismului Avem convingerea ferma ca, totdeauna in frunte cu tovarasul Traian Basescu, eminent conducator clarvizionar, tara noastra nu se va abate niciodata, de la calea revolutionara a constructiei capitalismului, ca partidul nostru va aplica neabatut, principiile generale ale capitalismului stiintific, la conditiile concrete ale Romaniei, va asigura infaptuirea exemplara a minunatelor planuri si programe, de dezvoltare economica si sociala, inaintarea ferma a patriei pe drumul luminos al capitalismului multilateral dezvoltat (Aplauze si urale puternice, indelungate).

 Actul politic, de insemnatate fundamentala, al realegerii tovarasului Traian Basescu, in functia de presedinte al Romaniei, reprezinta garantia sigura a continuitatii procesului de faurire a societatii capitaliste multilateral dezvoltate - cu poporul si pentru popor! (Aplauze puternice, indelungate). Sinteti, mult stimate tovarase Traian Basescu, mandria, demnitatea si faclia revolutionara a partidului si poporului, care va urmeaza cu credinta si devotament nemarginit, in mareata opera constructiva, ce confera Romaniei un loc demn intre natiunile lumii, iar Dumneavoastra, iubite conducator, recunoasterea larga de Erou al Pacii, proeminenta personalitate a vietii politice mondiale, a miscarii capitaliste, inflacarat militant revolutionar pentru o lume mai buna si mai dreapta pe planeta noastra.
 Sa ne traiti intru multi ani, tovarase Traian Basescu! (Aplauze si urale indelungate).
Va reamintim stimate tovarase si stimati tovarasi, ca sub conducerea inteleapta si inegalabila a marelui carmaci, alaturi de inepuizabila tovarasa Elena,   in ciuda clevetelilor ce se fac auzite in unele cercuri rauvoitoare din opozitie, dintotdeauna ostile romanilor, este sprijinita cu toate fortele financiare si umane actuala modernizare a comunelor si satelor din Romania, modernizare care contribuie, evident, la ridicarea nivelului de trai al taranimii muncitoare spre un grad de civilizatie care sa reduca tot mai mult deosebirea dintre oras si sat. Numai asa, Romania a ajuns pe primul loc in Europa, si face eforturi consistente dar pline de speranta, sa fie si in lume, pe primul loc, la capitolul SARACIE!. (Aplauze si urale indelungate). (Se scandeaza: Romania Tricolorul, Basescu e cu poporu'; Base' te iubim fara tine noi murim !; BA, SE SCULA MULTI ANI!)
Adulat de poporhttp://victorvis55.blogspot.com/Ce ziceti? Va era dor de limbajul de lemn? Parca incepe sa devina plauzibil!

joi, 3 noiembrie 2011

Armata britanica se pregareste pentru un razboi in Iran

Armata britanică a intensificat pregătirile pentru elaborarea unor planuri de urgenţă în contextul unui conflict militar cu Iranul, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari în legătură cu programul nuclear iranian, scrie „The Guardian”.
Armata britanică a intensificat pregătirile pentru elaborarea unor planuri de urgenţă în contextul unui conflict militar cu Iranul, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari în legătură cu programul nuclear iranian, scrie „The Guardian”.
Ministerul britanic al Apărării crede că Statele Unite ar putea accelera planurile pentru efectuarea unor atacuri cu rachetă la instalaţiile nucleare iraniene. Oficialii britanici afirmă că, dacă Washingtonul va formula o solicitare, va primi susţinerea armatei britanice, în pofida unor rezerve ale membrilor Guvernului.
În anticiparea unui posibil atac, strategii militari britanici examinează locaţiile unde ar putea trimite nave militare şi submarine echipate cu rachete Tomahawk în următoarele luni, pentru o eventuală campanie aeriană şi maritimă.
De asemenea, Londra se aşteaptă ca Statele Unite să ceară permisiunea pentru lansarea unor atacuri de la baza Diego Garcia, un teritoriu britanic din Oceanul Indian.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi ministrul Apărării, Ehud Barak, vor să înlăture opoziţia majorităţii miniştrilor faţă de un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, a anunţat miercuri cotidianul „Haaretz“.
Sursa: Adevărul
http://blog.nouadreapta.org/

Primul accident filmat in Romania

Get Adobe Flash playerhttp://blog.nouadreapta.org?

Primul accident filmat in Romania

Get Adobe Flash player

LA MULTI ANI IN PUSCARIE !

BANI, CAT MAI MULTI BANI !
MERCENARUL ROMAN

Pictorial de ziua lui BASESCU : LA MULTI ANI IN PUSCARIE !     


http://mercenarul.weblog.ro/

Marilyn Monroe (1926-1962) Vedeti ce cur gogonet avea de cand era slaba:)))?

Dilema DE LA ANTENA 3(DOAMNA CU ROSU DE CARE NU ESTE SIGUR D-L GADEA ESTE PRESEDINTA BRAZILIEI DILMA ROUSSEFF )

Get Adobe Flash player

Germania refuza sa gazduiasca un meci ROMANIA - GRECIA

Germania refuza sa gazduiasca un meci de fotbal Romania-Grecia, din motive de securitate

Federata germana de fotbal a refuzat sa organizeze un meci amical de fotbal Grecia-Romania in Germania, invocand motive de securitate, a anuntat miercuri Federatia greaca, care a prezentat anterior aceasta cerere, relateaza AFP.
“Federatia germana de fotbal a anuntat ca se afla in imposibilitatea de a autoriza un meci amical Grecia-Romania pe teren german in 15 noiembrie, din motive de securitate”, se arata intr-un comunicat al Federatiei grecesti.
In prezent, se cauta o alta tara care ar putea gazdui acest meci, fiind vizata Austria, potrivit sursei citate.
Federatia greaca ar fi dorit sa desfasoare acest meci in orasul Reutlingen, unde traieste o importanta comunitate greaca.
Grecia, calificata pentru Euro-2012 dupa ce a terminat in fruntea grupei de calificari, mai are prevazut un meci amical, pe teren propriu, cu Rusia, in 11 noiembrie.
Sursa: Hotnews
http://blog.nouadreapta.org/

miercuri, 2 noiembrie 2011

Acuzatii de "RASISM" in fotbalul englez

Noi acuzaţii de “RASISM” în fotbalul englez. Capitanul naţionalei este anchetat de poliţie

autor: FrontPress 02.11.2011
În toată nebunia dictaturii politice care domină societatea britanică, acuzaţiile de “rasism” au devenit o obişnuinţă. La câteva zile după ce atacantul olandez al Arsenalului, Robin Van Persie, a fost acuzat că a salutat suporterii “în stil nazist”, a venit rândul capitanul Naţionalei de fotbal a Angliei şi a clubului Chelsea, John Terry, să dea explicaţii.
Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat marţi că anchetează un caz care îl vizează pe acesta. John Terry este acuzat că în timpul unui meci din prima ligă, desfăşurat luna trecută, a lansat injurii “rasiste” la adresa unui adversar. Incidentul a avut loc în 23 octombrie, în timpul partidei pierdute de Chelsea cu scorul de 0-1 în faţa celor de la Queens Park Rangers.
Mai multe imagini video au fost aduse ca probe. În aceste filmări Terry l-ar insulta pe fundaşul de culoare Anton Ferdinand.
Căpitanul naţionalei a negat acuzaţiile, deşi recunoaşte că a avut un schimb mai dur de replici cu adversarul său.
Dacă va fi găsit vinovat, jucătorul de 30 de ani ar putea fi suspendat din fotbal şi chiar primi o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare. Sursa: FrontPress.ro
«

Cine zice ca nu mai avem flota?

Radu Mazăre cu noua sa achiziţie auto de colecţie !

http://primejdiaalbacorvin.blogspot.com/

O natiune corupta tine un pistol la capul UE

Presa britanică despre Grecia: O naţiune coruptă ţine un pistol la capul UE

2 noiembrie 2011,  |  Autor: Aura Costache 

Este posibil ca decizia lui Papandreou să fie doar un truc de negociere

Este posibil ca decizia lui Papandreou să fie doar un truc de negociere

 
Este posibil ca decizia lui Papandreou de a organiza un referendum să fie doar un truc de negociere ca să poată obţina mai mulţi bani de la UE.
La sfârşitul săptămânii trecute, liderii zonei euro au adoptat un pachet de măsuri pentru salvarea monedei unice prin care băncile vor fi recapitalizate şi fondul de salvare euro va fi sporit. Astfel, s-a decis ca băncile private să şteargă jumătate din datoria Greciei.
"Acum, în locul stabilităţii promise, am plonjat într-o o altă criză prin decizia guvernului grec de a organiza un referendum naţional pentru a decide daca acceptă sau nu pachetul de austeritate impus de Bruxelles", scrie Daily Mail.
"Putând împrumuta bani mai avantajos decât înainte, guvernul grec a dovedit o iresponsabilitate care taie respiraţia, iar banii au fost irosiţi în mare măsură pe uriaşa maşinărie de stat", mai precizează publicaţia britanică.

Este posibil ca decizia lui Papandreou să fie doar un truc de negociere ca să poată obţina mai mulţi bani de la UE. Oficialii de la Bruxelles au recunoscut că se tem de un faliment al Greciei, care ar putea duce la colaps întreaga zona Euro şi admit posibilitatea că Papandrou ar putea exploata situatia tensionată din Grecia pentru a câştiga o sumă de salvare şi mai mare.

Practic lucrul acesta înseamnă că Grecia pune un pistol la tâmpla şefilor UE ca să câştige mai mulţi bani, scrie presa britanica.

Megan Fox

TOPUL celor mai bogati tigani din Romania !

 Ionelas Carpaci din TIMISOARA ocupa locul intai

autor: FrontPress 02.11.2011
VerticalNews a alcătuit topul celor mai înstăriți 50 de țigani din România. Pentru a calcula averile acestora am luat în calcul activitatea economică înregistrată la ReCom, valoarea afacerilor, dar mai ales ceea ce au declarat ei înșiși, plus ceea ce au afișat în spațiul public: aurul și bijuteriile, palatele și alte locuințe, terenurile și mașinile. Țiganii au două astfel de momente în care își prezintă bogăția. Unul este Săptămâna Mare de dinainte de Paști, iar celălalt sărbătoarea Sfintei Marii din data de 8 septembrie. De regulă, țiganii din toată România vin să petreacă la Costești de Vâlcea cu grătare, fripturi la proțap, cârnați și sarmale. De Sfânta Maria, an de an. În 2009, țiganii au petrecut inclusiv cu președintele Traian Băsescu. Cercetarea efectuată de VerticalNews a durat mai bine de șase luni, perioadă de timp în care au fost intervievate câteva zeci de persoane, efectuate trei reportaje în mari comunități țigănești și analizate sute de firme. Inițial, în cercetare fuseseră înscrise peste 70 de familii țigănești.
În ceea ce privește datele înregistrate la Registrul Comerțului, se observă că cele mai multe dintre afacerile țigănești sunt în pierdere. De obicei, afacerile care le plac țiganilor sunt cele legate de prelucrarea și vânzarea metalelor feroase și neferoase sau de colectarea deșeurilor. Plus, comerțul cu amănuntul.
Alții, precum cei din Țăndărei, Ialomița, și-au făcut averile din cerșit, furturi sau încasarea ilegală a asistenței sociale din partea statului britanic. Cei mai mulți dintre ei stau bine la capitolul aur și case. Terenuri mari nu au mulți dintre ei, cu excepția interlopilor din Timișoara care au pus mâna pe terenuri care nu le aparțineau.
O categorie specială a țiganilor bogați sunt maneliștii: ei câștigă constant din drepturi de autor și din cântatul pe la nunțile și botezurile altor milionari. Cei mai bogați dintre ei, precum Adrian Minune sau Nicolae Guță, au depășit un milion de euro, iar impresarul Dan Bursuc îi întrece.
TOP CEI MAI BOGAȚI ȚIGANI DIN ROMÂNIA
1. Ionelaș Cârpaci din Timișoara este cel mai bogat țigan din România, cu o avere estimată la 13 milioane de euro. Totodată, este semianalfabet, având doar patru clase, după cum a mărturisit chiar el. Clanurile din Timișoara sunt cele mai avute din toată țara și, spre deosebire de alte familii care se ocupă de comerțul cu fier vechi sau de cerșetorie în străinătate, clanurile din vestul României și-au făcut banii din afaceri imobiliare ilegale.
Împopoțonat bine cu aur (brățară, lanț și ghiul), Ionelaș Cârpaci poate fi văzut mai mereu pe la terasele din centrul Timișoarei în timp ce vorbește la telefonul mobil, punând la cale noi șmecherii. Mai nou, interlopul și-a schimbat numele în Ionel Sandner.
Oricum l-ar chema, Cârpaci se află în fruntea unui clan de țigani de mătase care, în ultimii ani, au pus mâna pe clădiri și terenuri în valoare de milioane de euro, aflate în centrul istoric al Timișoarei. Clanul Cârpaci a reușit să își desfășoare afacerile în liniște datorită legăturilor sale cu procurori, judecători, notari și oameni din poliție.
Rețeta pusă la cale de Cârpaci pentru a se îmbogăți era simplă. El cumpăra cel mai ieftin apartament dintr-o vilă și apoi băga înăuntru o familie săracă de țigani care le făcea viața un chin celorlalți locatari, determinându-i să se mute și să-și vândă apartamentele la prețuri derizorii. O altă metodă a fost să păcălească o serie de bătrâni să-i vândă apartamente de 200.000 de euro pe 3.000 de euro. Vilele interbelice ridicate în cea mai selectă zonă a orașului au intrat pe mâna mafioților. În plus, Cârpaci a falsificat acte pentru a se da drept proprietarul unor terenuri evaluate la 500.000 de euro care erau ale Primăriei Timișoara, iar apoi le-a vândut unei firme.
Alături de amanta sa Mirela Stanca, Ionelaș Cârpaci a mai pus la cale o escrocherie, susținând că a avut de suferit pe timpul comuniștilor și că are de recuperat de la statul român foarte mult aur care îi fusese confiscat. Așa i s-a restituit cantitatea fabuloasă de 27 de kilograme de aur (în valoare de peste un milion de euro). Însă procurorii spun că restituirea s-a făcut ilegal.
Cârpaci a pus mâna și pe o parte din Centrul Cultural Francez de pe Bulevardul C.D. Loga din Timișoara, falsificând semnătura unuia dintre cei trei moștenitori legali ai clădirii. Unele imobile intrate ilegal în proprietatea sa sunt monumente istorice (ca de exemplu casa primului florar imperial austriac din Banat).
În afară de terenuri și o mulțime de vile și clădiri de patrimoniu, Cârpaci este și proprietar de cavouri într-un cimitir din Timișoara. Cu gresie, marmură, turnulețe și termopane, canapele, fotolii și televizoare, un astfel de mini-palat funerar costă în jur de 11.000 de euro.
La ora actuală, Ionelaș Cârpaci este cercetat penal în mai multe dosare pentru fals, uz de fals, dar se află în libertate în Timișoara, neavând însă voie să părăsească orașul. De un an de zile procesul se tot amână.
Ionelaş a negat toate acuzațiile spunând că nu putea face el toate acele ilegalități deoarece abia poate să citească: „S-a găsit vinovatul în persoana mea, un om cu patru clase, care nu aş reuşi nici să citesc aceste dispoziţii, dar să le falsific? Eu sunt singurul din aşa zisul grup care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea. E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari”.
2. Lucia Seifert (56 de ani) şi soțul ei, Petru Jurj, dețin o avere estimată la 11 milioane de euro, bani care provin tot din afaceri imobiliare ilegale desfășurate în Timișoara. Cuplul este stăpân peste multe clădiri istorice, cu o arhitectură frumoasă, din centrul orașului. De asemenea, ei dețin un palat țigănesc pe care și l-au construit sub forma unui hotel. Această clădire este cea mai valoroasă, fiind estimată la peste 3 milioane de euro. Țiganii au și un apartament enorm în centrul Timișoarei, deasupra magazinului Materna, aflat lângă Opera din Timișoara, și un alt palat în construcție în zona Modern.
În noiembrie 2009, cei doi au fugit din sala de judecată de la Curtea de Apel Timișoara exact înainte ca magistrații să emită mandate de arestare pe numele lor. Mafioții au plecat în Germania, acolo unde își au domiciliul.
Cuplul de țigani a pus mâna pe o clădire ce valora 1,3 milioane de euro, însă au plătit pe ea doar 600.000 de euro, păcălindu-i pe proprietari că le vor da și restul de bani. Doar că banii nu au mai ajuns niciodată la păgubiți. Din contră, țiganii s-au intabulat rapid la Cartea Funciară și apoi i-au terorizat pe oamenii din casă, în speranța de a-i face să plece: le-au tăiat curentul, apa și gazele. Tot așa l-au păcălit pe un bătrân din Timișoara: după ce l-au terorizat ani în șir, spărgându-i magazinul sau intrând să construiască în curtea lui, țiganii l-au convins să le vândă casa. I-au spus că îi dau pe ea 110.000 de euro, dar i-au dat doar 33.000.
Seifert și Jurj sunt cercetaţi penal și pentru comiterea a zeci de infracţiuni pe teritoriul Germaniei, unde au fost plecaţi în repetate rânduri începând cu anul 1990 (escrocherie, declarații false în justiție, furt prin violență, loviri și răniri periculoase, deturnare, violare de domiciliu, fals în documente, extorcare calificată cu luare de ostatici în Munchen, conducere fără permis).
Au fost dați în urmărire internațională de Curtea de Apel Timișoara. Dar în martie magistrații Tribunalului Timiș i-au achitat pe țigani, iar în iunie 2011 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze mandatele de urmărire emise pe numele lor.
Cel mai bogat țigan din Moldova
3. Cu o avere de 7 milioane de euro, bulibașa Ferdinand Stănescu din comuna Grajduri, județul Iași, este cel mai bogat țigan din Moldova. Averea lui constă în palate, mașini luxoase (mai ales Mercedes, BMW, SUV-uri) și, bineînțeles, foarte mult aur. În palatele sale găsești tot ce vrei și ce nu vrei: băi cu jacuzzi, porți de lemn în stil maramureșean, trofee de vânătoare agățate pe pereți și camere în care ai putea să întorci o limuzină, de 18X16 metri.
Ferdinand Stănescu are patru copii: un băiat (Nicușor Stănesu) și trei fete (Lăcrămioara, Mărioara și Anișoara). Chiar la începutul lunii octombrie el și-a măritat fata cea mică, Anișoara, pentru care a organizat o petrecere fabuloasă, cu 500 de invitați. Mireasa a avut o zestre impresionantă, de câteva sute de galbeni (dintre care 50 atârnați pe rochie), plus covoare, haine, mobilă și electrocasnice. Tinerii însurăţei au primit pe post de cadou de nuntă zeci de kilograme de bijuterii, două maşini şi o casă. În luna de miere, ei au plecat în Dubai.
Bulibașa susține că averea și-a făcut cinstit, din comerț: “Comerț cu orice, import-export se cheamă, luăm ceva, vindem mai departe, numai bani să iasă”, a povestit Stănescu. Se pare că originea bogăției sale se plasează undeva în anii ’90, când a cumpărat tablă și fier de la Sidex Galați și le-a vândut mult mai scump (inclusiv Armatei). Afacerea cu tablă a mers până prin 1998, când statul și-a dat seama că pierde foarte mult dacă mai întâi vinde ieftin, iar apoi tot el cumpără scump.
Așa că Stănescu s-a reprofilat pe comerț cu alte tipuri de bunuri. Acum, prin firma sa SC Fery Boss SRL, el face negoț cu utilaje grele. Cumpără utilaje din România, le recondiționează la Cluj și le vinde peeste graniță mai scump, însă totodată la un preț mult mai mic decât un utilaj nou.
4. Silvian Ilie Filoti, cunoscut sub numele de “Fulguță”, este bulibașa romilor din cartierul Fața Luncii din Craiova, Dolj, unde deține o vilă impunătoare. Cu o avere de 6,3 milioane de euro, Fulguță este cel mai bogat țigan din Oltenia. Totodată, el este preşedintele al Comunităţii Etniei Romilor din Craiova.
El a moştenit şefia peste cartierul Fața Luncii de la tatăl său, “Fulgeran”, care în tinereţe era cel mai de temut dintre ţiganii din Oltenia.
Ca mulți alți bogați din lista noastră, și Fulguță și-a dobândit averea într-un mod dubios. În anul 2005, numele său a apărut într-un dosar în care mai mulți craioveni erau acuzați de spălare de bani și de faptul că au obținut returnări ilegale de TVA.
Dintr-o notă oficială trimisă de Ioan Rus în anul 2002 (pe atunci ministru de Interne din partea PSD) deputatului PSD Nicolae Vasilescu (acesta din urmă solicitase informații despre acțiunile ilegale desfășurate de țiganii din Craiova) reiese că Fulguță a făcut pușcărie și că o mare parte a averii sale a obținut-o prin cămătărie:
„Unii membri ai clanului (Fulguță-n.r.) au acumulat averi mari în perioada anilor 1990-1994, când au desfășurat activități de cămătărie, acordând împrumuturi în valută și monedă românească pe un termen scurt și cu dobândă mare. În anul 1994, urmare a neachitării datoriilor de către persoanele împrumutate, membrii ai clanului au comis mai multe infracțiuni de lipsire de libertate și șantaj. În anul 1995, pentru faptele comise, patru membri ai clanului, respectiv Silvian Filoti Ilie zis “Fulguță”, Silvian Secretaru, Băscrăcea Ion zis “Felix” și Miclescu Valentin au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecați și condamnați la pedepse privative de libertate, între 3-5 ani de închisoare, pedepse pe care le-au executat. În cauză a fost întocmit dosarul penal nr.8747/ 1995. Deși există date că Silvian Filoti Ilie, în afara activităților comerciale ilicite practică și cămătăria, nu au fost înregistrate sesizări din care să rezulte recuperarea datoriilor prin forță”.
În 2009, Fulguță i-a făcut fiului său o nuntă de un milion de euro la restaurantul „Debarcader” din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Adrian Minune a fost naș, iar Florin Salam și Sorinel Puștiu au cântat manele până dimineața. Printre invitați s-au numărat interlopi precum Nati Meir, Vadik Gigi Zavera (zis Gigioc) sau Bercea Mondialu’. Chiar dacă s-au pupat la nunți, asta nu l-a împiedicat ulterior pe Nati Meir să îi tragă o țeapă lui Fulguță, cu bani falși.
5. Toma Miuţescu din Vâlcea are o avere de 6 milioane de euro. El face parte din clanul Miuțescu, aceasta întinzându-se în mai multe județe din țară (în special în Vâlcea, Sibiu și Olt). În total, averea clanului e undeva între 10 și 15 milioane de euro. De asemenea, clanul Miuțescu l-a susținut pe împăratul Iulian Rădulescu drept lider al țiganilor, atunci când acesta s-a proclamat în 1993 „împărat al romilor de pretutindeni”.
Toma și Aurelia Miuțescu dețin un palat în cartierul Nucii din Râmnicu-Vâlcea, cu mobilă de lux, foițe de aur pe pereții interiori sau candelabre cu cristale. Familia conduce două societăţi comerciale din Vâlcea.
La începutul anului 2009, după ce totul era pus la cale pentru ca băiatul lui Toma, Dan Miuțescu, să se însoare cu Ana-Maria, fiica lui Dan Stănescu („împăratul țiganilor” de la Costești), între cele două clanuri a izbucnit un scandal monstru. Asta deși Toma cheltuise deja un miliard de lei vechi pentru petrecerea de logodnă, unde veniseră maneliști și lăutari celebri. În timp ce Stănescu a pretextat că nu mai vrea să își trimită fata la Vâlcea ca să locuiască în colonia Nucii, nedemnă pentru o fiică de rege, familia Miuțescu spune că împăratul din Costești s-a răzgândit deoarece fata lui a fugit de-acasă cu un român timp de trei zile și, drept urmare, nu mai este fecioară. Așa că ar fi anulat nunta ca să nu se facă de râs. În urma scandalului, împăratul Iulian Rădulescu i-a retras titlul lui Dan Stănescu.
6. Mihai Țiganu’ este cel mai bogat țigan din Corbeanca, județul Ilfov, având o avere de 4,3 milioane de euro. Averea și-a dobândit-o după ce ”a lucrat”, cu mulți ani în urmă, în Statele Unite ale Americii. Dincolo de aur și mașini, Mihai Țiganu are mai multe palate în Corbeanca și o vilă la Chicago.
În iulie 2009 el și-a căsătorit fiul, pe prințul Ramir, la palatul Mogoșoaie, organizându-i o nuntă cu limuzine, calești, covor roșu și cele mai alese mâncăruri: file de morun, somon, cârnăciori de mistreț sau mușchiuleț de căprioară.
7. Dan Finuțu din comuna Buzescu, județul Teleorman, se mândrește cu o avere de 4 milioane de euro. Dan Finuțu a devenit celebru după ce și-a ridicat în Buzescu o vilă care copiază întocmai clădirea Judecătoriei din Caracal. Pe fațadă, acolo unde pe clădirea originală scria „Judecătorie”, țiganul a scris „Dan Finuțu 2003”. Se spune că Dan Finuțu și-a ridicat vila după ce instanța din Caracal a fost singura care l-a condamnat, cu mai mulți ani în urmă. Drept urmare, Dan Finuţu s-a lăudat în fața judecătorilor că-şi va face la el acasă o copie exactă a judecătoriei, în care va locui.
Dan Finuţu deţine un en-gros în Alexandria și are mai multe firme prin toată țara. La începutul lunii februarie 2011, mascații și poliția au descins la palatul lui Finuțu, unde au făcut mai multe percheziții, fără să spună exact ce anume căutau.
Dan Finuțu are legături cu interlopul Bercea Mondialu din Slatina, țiganul din Buzescu fiind naș de cununie la nunta lui Ambasador, unul dintre fiii lui Bercea.
8. Stela Mihai, șefa țiganilor din Strehaia, are o avere de 4 mililoane de euro, obținută ilegal în mare parte. Stela Mihai deține case (printre care un palat lung de sute de metri), terenuri, mașini și 12.000 de galbeni. De altfel, pasiunea sa pentru aur este cunoscută: mai mereu poartă câte două lanțuri de aur la gât, cercei uriași în urechi și inele groase pe degete. Doar la nunta nepoatei sale Stela i-a făcut cadou copilei câteva sute de bănuți de aur ce cântăreau, în total, 10 kilograme.
În toamna anului 2008, Stela Mihai a fost pusă sub urmărire penală după ce țiganca, alături de alți patru administratori de firme, a fraudat Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin cu 3 milioane de RON, într-o afacere de transport cărbune. Care a fost șmecheria? În 2007 ea a semnat un contract cu RAAN prin care se obliga să furnizeze materie primă (42.000 de tone de cărbune). Doar că în loc de cărbune energetic, Stela le-a livrat celor de la RAAN 42.000 de tone de șlam cărbunos amestecat cu pământ, producând unității un prejudiciu de peste 3 milioane de RON. Deși urmărită penal, șefa Partidei Romilor din Strehaia nu a ajuns până acum în fața vreunei instanțe.
În septembrie 2011 a ieșit la iveală că Stela, deși are mai multe vile și terenuri, are taxe și impozite neplătite de 140.000 de RON. În acte ea este proprietar doar pe o Dacie 1301, potrivit Primăriei Strehaia. Totuși, Fiscul a decis să îi pună sechestru pe palat. Acum urmează evaluarea lor și scoaterea la licitație.
9. Bercea Mondialu‘ din Slatina, Olt, are o avere estimată la 3,7 milioane de euro, realizată din afaceri necurate, cămătărie, spălare de bani și șantaj. Până să fie arestat pentru tentativă de omor, Bercea Mondialu’ a mai fost cercetat nenumărate dosare penale.
În momentul de față, Bercea Mondialu’, pe numele adevărat Sandu Anghel, se află în închisoare, fiind judecat pentru că și-a înjunghiat propriul nepot, Ionuț Anghel (zis și Mercedes). Interlopul este acuzat și de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și evaziune fiscală.
Bercea are relații la cel mai înalt nivel, fiind prieten cu Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu. Mircea Băsescu a botezat-o pe nepoata interlopului, iar Sandu Anghel a participat la înmormântarea mamei președintelui. De asemenea, Bercea Mondialu’ este apărat de casa de avocatura a lui Sorin Calafuș, care l-a desemnat pe fiul său, Șerban Calafuș, să se ocupe de caz. Acesta din urmă este și avocatul lui Mircea Băsescu.
Deși este foarte bogat, banii lui Bercea nu apar pe nicăieri pe hârtie. El este acționar la două firme falimentare, dintre care una nu a raportat niciodată situația la Registrul Comerțului. Societățile sale au toate caracteristicile unor firme-fantomă, menite să acopere activități ilegale. Teoretic, firma Bercea Mondialu SRL s-ar ocupa de întreținerea și repararea autovehiculelor, iar cealaltă, Spălătorie SRL, ar fi o spălătorie de mașini.
Familia lui Sandu Anghel deține nu mai puțin de 15 imobile (dintre care 8 palate fără autorizație de construcție) în Slatina, Drăgănești și București. În timpul percheziției din această primăvară, oamenii legii au ridicat de la mama lui Bercea 200.000 de euro care nu au putut fi justificați, precum și o cantitate importantă de aur. Suma nu e cine știe ce, dacă ne gândim că în 2009 Bercea i-a făcut fiului său o nuntă de 400.000 de euro.
10. Dan Stănescu din orașul Costești din județul Argeș are o avere de 3,1 milioane de euro. În decembrie 2007, Dan Stănescu a fost proclamat „regele internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni” de către împăratul țiganilor Iulian Rădulescu de la Sibiu. Anterior, titlul fusese deținut de tatăl său, Ilie Badea Stănescu (zis Tortică), care a murit la finalul anului 2007.
Înainte de înmormântare, în curtea Palatului de Aramă de la Costești, Dan Stănescu a fost așezat pe tron și a primit coroana regală, în prezența primarului orașului Costești, Dan Vasile, a împăratului Iulian Rădulescu și a Consiliului romilor de la Sibiu. Dan Stănescu și-a pus coroana de aur cu nestemate a tatălui său (ce cântărește peste un kilogram și care este acum depusă la BNR), inelul pentru închinare și rugăciune și lanțul cu cruce, dăruit în 2003 lui Ilie Badea Stănescu de Patriarhia Ortodoxă Română.
Familia lui Stănescu este foarte bogată, strămoșii săi fiind mari vătafi și conducători ai țiganilor din Craiova și din Constanța. Înaintașii săi s-au ocupat cu metalurgia, realizând cazane de țuică și sigilii pentru vagoanele de marfă. Acum, Dan Stănescu are conturi cu bani în străinătate și în țară, mai multe case și terenuri în România și peste hotare și, bineînțeles, mii de cocoșei de aur.
În 2010, Dan Stănescu și-a căsătorit fiica, Ancuța, cu Mihai Biriță, un țigan bogat din Târgi-Jiu. Regele i-a dat fetei o zestre impresionantă: bani de aur (în valoare de 300.000 de dolari), mobilă de la Paris în valoare de 300.000 de dolari, finisată cu marmură și cristale Swarovski, 300 de rochii, canapele tivite cu fir de aur, plasme, stații. În total, nunta cu 2.000 de invitați ar fi costat un milion de dolari.
Anul trecut, Palatul de Aramă a fost percheziționat de oamenii legii, Dan Stănescu fiind suspectat că a cumpărat mai multe mașini de lux furate. Și în 2011 regele țiganilor creștini a avut probleme cu legea: a fost acuzat că fură curent electric.
11. Gogu Mihuţescu din Sibiu are 3 milioane de euro. El deține firma Laromet Comsib care se ocupă de turnarea metalelor neferoase ușoare și de comerț cu fier vechi. Face parte din clanul Miuțescu, întins în județele Vâlcea și Sibiu.
12. Istrate Stănescu a fost bulibașă până de curând în comuna Ivești din județul Galați și are o avere de 2,9 milioane de euro. El s-a retras din funcția de șef al comunității și l-a lăsat pe fiul său în loc.
13. Nicolae Dumitru, fratele fostei bulibașe Tatian Dumitru din Craiova (decedat în 2008), are o avere de 2,7 milioane de euro.
14. Mihai Ilarie este șeful Partidei Romilor din Sibiu și deține o avere de 2,6 milioane de euro. Are o firmă, Bianca SRL, care se ocupă de comerț cu amănuntul.
15. Vișinel Stancu din Timișoara este tatăl infractoarei Mirela Stanca, amanta lui Ionelaș Cârpaci, cel mai bogat țigan din România. Vișinel este ceva mai sărac, având „numai” 2,3 milioane de euro. Clanul Stancu, ai cărui membri marcanți sunt acum în Germania (mulți chiar au obținut cetățenia germană), a păstrat în România câteva palate. Zilele trecute, clanul Stancu a dat socoteală agenților Interpol.
16. Nicolae Radu, zis Talianu, este un țigan bogat din Țăndărei, județul Ialomița. Talianu făcea trafic de minori, pe care îi lua din Țăndărei și îi trimitea la cerșit în Marea Britanie. Are o avere estimată la 2,3 milioane de euro.
17. Bureaţă Zaharia a prosperat în Buzescu, Teleorman, iar recent și-a mutat afacerile în Bragadiru, lângă București. Are 2,2 milioane de euro. Cu dinţii de sus îmbrăcaţi în aur, mâinile pline de ghiuluri masive, salbă de lanţuri groase şi medalioane, ceas Rolex, cravată și vestă din fir de aur, Bureață a devenit cunoscut după ce s-a lăudat că a cumpărat un Hummer direct de la Ion Țiriac. Zice că s-a îmbogățit din afaceri cu „feroase și neferoase”.
18. Mihai Toma este bulibașă în Potcoava-Olt și are o avere de 2,1 milioane de euro. Are o limuzină de lux, un palat și, ca să arate că e cel mai tare din Potcoava, și-a pus în vârful vilei o statuie a Libertății. Pe fațada clădirii a scris cu litere de-o șchioapă „Leonardo cap de serie” pentru că pe nepotul lui îl cheamă Leonardo. Iar la poartă a pus o statuie a unui soldat care de la distanță pare real: Toma își imaginează că așa va ține hoții la distanță.
19. „Îmi plac banii și iubesc femeile frumoase” este moto-ul pe care intens mediatizatul Leo de la Strehaia și l-a afișat pe blog. Din păcate pentru iubărețul Leo, fiul bulibașei din Strehaia, în ultimii ani averea lui s-a diminuat considerabil. A ajuns la 2,1 milioane de euro, deși înainte de criză era estimată la 10 milioane de euro.
Banii s-au dus și pe jocurile de noroc (mai ales pe jocul de ruletă în cazinourile din București) și pe femei, Leo – pe numele său adevărat Ion Stelică Mihai – arătându-se foarte generos cu iubitele sale, cărora le-a cumpărat mașini, haine, genți de firmă și alte cadouri (Simona Sensual a avut, pentru câteva săptămâni, un Mercedes SLK, Cristina Spătar, un BMW seria 6, iar lui Jasmine i-a comandat un Audi Q7). Leo de la Strehaia spune că numai fostei sale iubite, dansatoarea din buric Jasmine, i-ar fi făcut cadouri de un milion de euro.
La ora actuală, cel care se autointitulează prințul țiganilor spune că nu mai are nicio firmă. În plus, pentru a economisi 7.000 de euro pe an, el a pus palatul de la Strehaia pe numele mamei sale bolnavă de diabet (aceasta, având un handicap grav, nu trebuie să plătească impozit pe locuință). De asemenea, prieteni de-ai lui Leo au declarat tabloidelor că țiganul și-a luat mașina pe care o conduce, un Audi Q7, în leasing, și că s-a mutat din locuința de lux din Cartierul Francez din București pentru că acolo chiria era prea mare.
Deși pare absorbit total de femei, scandaluri și apariții la televizor în cele mai tabloidizate emisiuni, Leo de la Strehaia a avut timp și să aibă probleme cu legea. În 1999, el a fost acuzat de fals, uz de fals, înșelăciune, delapidare și evaziune fiscală de 760.000 de lei (a cumpărat combustibili neaccizați și i-a revândut drept benzină sau motorină). Deși a fost condamnat în 2004 la patru ani de pușcărie, unui judecător craiovean i s-a făcut milă de el și i-a suspendat ulterior executarea pedepsei. În 2006, același judecător (Laurențiu Anghel) l-a achitat pe Leo de la Strehaia pentru o faptă de înșelăciune, iar pentru alte fapte l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Așa a reușit celebrul țigan să nu facă nicio zi de închisoare pentru faptele sale.
20. Regele țiganilor Florin Cioabă de la Sibiu are 2 milioane de euro. El este proprietarul mai multor firme cu diferite domenii de activitate: Neo Drom SRL (recuperarea deșeurilor și a resturilor metalice reciclabile), Romdor Grup SRL (turnarea metalelor neferoase, adică bronz și cupru), Evelyn Impex SRL (recuperarea deșeurilor și a resturilor metalice reciclabile), Best Star Nef SRL (turnarea metalelor neferoase ușoare). Cioabă deține și o cantitate mare de aur, printre care coroana și sceptrul împodobit cu rubine și smaralde, pe care le ține la bancă.
21. Mareș Mureșan, cumnatul bulibașei țiganilor din Sintești, Ilfov, are o avere de 2 milioane de euro. El este cel care s-a dat de gol la cârciumă, începând să povestească despre copiii din familii sărace cumpărați cu 1.000 de lei de țiganii bogați din Sintești care nu aveau băieți, ci doar fete.
22. Radu Constantin, zis Titi Aghiotantu, din Țăndărei, Ialomița, are o avere de 2 milioane de euro. A fost implicat în scandalul copiilor trimiși la cerșit în Marea Britanie.
23. Luis Argint din Timișoara are 2 milioane de euro. Ca să își arate respectul față de rudele defuncte, le-a ridicat în cimitir un cavou-palat cu turnulețe, mobilă, televizor și canapele de piele în valoare de 10.000 de euro.
24. Dan Viscol zis și Prințul Ardealului, are bunuri estimate la 2 milioane de euro. El a fost naș la nunta fiicei lui Dan Bărcina din Târgu-Jiu.
25. Iulian Rădulescu de la Sibiu, autointitulat împăratul romilor de pretutindeni, are 1,9 milioane de euro. Este susținut de puternicul clan Mihuțescu.
26. Marian Nicolae, zis Marian Miliardaru, din Țăndărei, Ialomița are 1,9 milioane de euro. A fost implicat în scandalul copiilor trimiși la cerșit în Marea Britanie.
27. Stancu Scumpea este un țigan bogat din Timișoara, cu o avere de 1,9 milioane de euro. Are mai multe iahturi, un palat cu 20 de camere, bijuterii și mașini de lux.
28. Boby Stancu face parte tot din clanul Stancu din Timișoara și are o avere estimată la 1,9 milioane de euro. Fiica lui, Estera, este logodită cu nepotul lui Vișinel Stancu (tatăl concubinei lui Ionelaș Cârpaci, cel mai bogat țigan din România). Stabilit în Germania, vine în România doar la marile chefuri organizate de neamuri. Recent, palatul său, care seamănă izbitor cu clădirea CEC-ului, a fost luat cu asalt de agenți Interpol.
29. Frații Miclescu, de loc din Craiova, au o avere de 1,8 milioane de euro. La ora actuală, ei sunt căutați de autoritățile din Statele Unite pentru că au furat bijuterii în statul Texas.
30. Mihai Gheorghe din Sintești, Ilfov, are 1,8 milioane de euro. El a fost denunțat că și-a cumpărat un băiat de la o femeie săracă, deoarece avea doar fete și nu avea cui să transmită numele și averea.
31. Traian Radu zis Traian Ţiganu, din Țăndărei, Ialomița are 1,7 milioane de euro. Și el a fost implicat în afacerea copiilor trimiși la cerșit în Anglia.
32. Gheorghe Stănescu este fratele lui Istrate Stănescu, bulibașa din Ivești, Galați. Are 1,6 milioane de euro.
33. Dan Bursuc, compozitor, producător muzical și impresar de maneliști, este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai manelelor. A strâns din activitățile sale 1,5 milioane de euro. El deține casa de discuri Grand Production Bursuc. De asemenea, el este clarinetist și șeful unei formații de acompaniament pentru cântăreții de manele. Orchestra ce îi poartă numele a participat la mai multe ediții ale concursului muzical și de dans Miss Piranda. Dan Bursuc a avut un rol important în afirmarea maneliștilor Florin Salam și Sorin Copilul de Aur.
34. Constantin Andronache Grafian din Bengeşti-Ciocadia, județul Gorj, este preşedinte la nivel naţional al Alianţei pentru Unitatea Romilor. Are o avere de 1,3 milioane de euro.
35. Manelistul Florin Salam (pe numele adevărat Florin Stoian) a strâns din cântat și din dedicații pe la nunțile și botezurile baștanilor 1,3 milioane de euro. Lansat în showbiz cu ajutorul șefului de orchestră Dan Bursuc, în anul 2002, (cu piesa „Ce gagică șmecherită”), Florin Salam este în prezent vicepreședinte în Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din România.
36. Ion Vanga din Țăndărei, Ialomița are o avere de 1,2 milioane de euro. Că și-a strâns averea prin metode dubioase recunoaște chiar el. Prin 2003 a plecat în Spania ca să facă bani, apoi s-a dus în Franța, după care a aterizat la Londra: „Ne-am făcut şi noi câte o posibilitate. Mergeam cu ziarele, mergea cerşitul atunci. Spălam parbrizele la maşini şi mai mergea… Acum nu mai merge”. Când s-a întors, el și-a ridicat un palat în Țăndărei.
37. Baron este unul dintre cei mai bogați țigani din Timișoara, fiind în fruntea clanului cu același nume. Cu o avere de 1,2 milioane de euro, el s-a încuscrit cu gruparea Cârpaci în această vară: băiatul lui, Marco Baron, a luat-o de nevastă pe Casandra Cârpaci, fiica interlopului Ionelaș Cârpaci. Nunta, care a bulversat orașul de pe Bega,a stârnit mânia organizației ”Noua Dreaptă”, care periodic organizează marșuri de protest împotriva țigănelii din Timișoara.
38. Manelistul Nicolae Guță are o avere estimată la 1,2 milioane de euro. Pe numele său real Nicolae Linguraru, cântărețul a agonisit bijuterii de aur ce cântăresc trei kilograme (ce reprezintă 150.000 de euro), două apartamente situate în centrul Bucureștiului (Bulevardul Unirii și Piața Alba Iulia), o casă în Bucureștii Noi, trei vile ridicate în Petroșani și o mulțime de mașini: vreo treisprezece Dacii, mai multe Mercedesuri și un BMW Seria 5 obținut prin leasing. Spune că nu are încredere în bănci, preferând să își depoziteze banii și alte valori într-un seif. Anul trecut intenționa să vândă o parte din imbile și mașini, pentru a construi în centrul Petroșaniului un bloc cu șapte etaje. Criza l-a oprit.
39. Gică din Buzescu, Teleorman, are o avere de 1,1 milioane de euro. El are un palat cu o suprafață de sute de metri în comună, copiat exact după cel al lui Becali din București.
40. Manelistul Adrian Minune are o avere de 1,1 milioane de euro. Recent, el a fost implicat în mai multe scandaluri legate de faptul că nu plătește taxe și impozite pentru banii pe care îi câștigă din cântat pe la nunți și botezuri. Din acest motiv a fost botezat de presă „Adrian Evazionistul Minune”. Concret, în aprilie 2011, Agenția Națională de Integritate a sesizat Fiscul cu privire la faptul că manelistul nu a plătit impozite pentru câteva sute de mii de euro. În perioada 2008-2010, el a declarat venituri de 38.000 de euro, dar a cheltuit 140.000 de euro.
41. Dan Bârcină, zis și Dan Goeru, este un țigan foarte bogat din Târgu-Jiu, Gorj. Are o avere de 1,1 milioane de euro. În vara anului 2010, la nunta fiicei sale, a făcut spectacol. Fiind patron al unei firme de aviaţie utilitară din Capitală, el și-a adus cele 11 perechi de nași la nuntă cu trei elicoptere. Apoi, aparatele au zburat câteva ore deasupra municipiului Târgu-Jiu. Unul dintre ele a purtat un banner pe care scria casă de piatră pentru miri.
42. Iulian Boţ, zis Viscol, este unul dintre cei mai influenți țigani din Lugoj, județul Timiș. Cu o avere de un milion de euro, el a pus mâna pe mai multe clădiri de patrimoniu din oraș pe care a început să le modifice după bunul său plac, transformându-le în palate țigănești.
43. Crinu este un țigan bogat din Timișoara, cu o avere de un milion de euro. Are mai multe vile în Timișoara și în Germania. În prezent locuiește în Germania, unde face afaceri cu mașini de lux.
44. Tolea din Sibiu are un milion de euro. La nunta sa din 2008, fata lui Tolea, Lăcrămioara, a purtat salbe cu bănuți de aur în valoare de 140.000 de euro.
45. Ciprian Nicolae zis Poligrad din Țăndărei, Ialomița, are o avere de 900.000 de euro. Țiganul a fost implicat în scandalul copiilor trimiși la cerșit în Anglia.
46. Soții Dafinel și Emanuela din sunt doi dintre cei mai cunoscuți țigani din Ardeal. Stau la Cluj și au o avere de 900.000 de euro.
47. Ion Frâncu are un palat în Strehaia și este totodată consilier local în localitate. Are o avere estimată la 800.000 de euro.
48. Radian Andronache din Bengeşti-Ciocadia, Gorj, are 800.000 de euro. Vara trecută el i-a organizat băiatului său o nuntă scumpă, cu elicoptere și limuzine. Băiatul a luat-o de nevastă pe fiica lui Dan Bârcină din Târgu-Jiu.
49. Familia lui Sava din Hunedoara are 800.000 de euro și locuiește într-un castel impozant pe Strada Rotarilor din oraș. În curtea vilei a fost ridicat de curând cel mai impunător castel ţigănesc din zonă, „Vila lui Baci”.
50. Mircea Nicolae, zis Bocioc din Țăndărei, Ialomița are 700.000 de euro. A fost implicat în scandalul copiilor trimiși la cerșit în Marea Britanie.
Notă: În listă nu apare Nicolae Mihai, rivalul lui Ionelaș Cârpaci și liderul celui mai influent clan țigănesc din Timișoara. Acesta a părăsit definitiv România, mutându-se în Germania, după ce fusese condamnat la doi ani cu suspendare pentru ultraj. În timpul unui proces în care era judecat pentru fraude imobiliare, Nicolae Mihai a amenițat instanța, în sala de judecată, cu pistolul. De două luni, palatele țiganești din Timișoara ale clanului Mihai au fost luate cu asalt de agenți ai Interpolului. Mihai și ginerii săi sunt anchetați de poliția criminală din Germania pentru evaziune, fals și alte infracțiuni financiare. Averea lui Mihai, ca individ, nu depășește, în România, o jumătate de milion de euro. De pe Vertical News