Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Un nimeni cu fata umana !


"Operatiunea zgomoteca"


“Operatiunea zgomoteca” si “BASESCU, colaborator al Securitatii si obedient masonic”

autor: FrontPress 08.10.2011
Emblema hard a revoluţiei de la Timişoara, Lorin Fortuna este negru de supărare din cauza protestul anti-Boc, organizat vineri în faţa Centrului Regional de Afaceri. Primul om care a vorbit din balconul Operei în zilele de incertitudine din decembrie 1989 îşi făcuse alte planuri pentru protestul anti-guvernamental de vineri.
“Acţiunea de protest, preconizată a fi de tip miting de protest, a degenerat, până la urmă, doar într-o acţiune de protest bazată în principal pe fluierături şi huiduieli, produse de echipe specializate în “zgomot sindical” specific, de către organizaţiile sindicale participante, motiv care a determinat pe reprezentanţii Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, din Timişoara, precum şi alţi participanti la Revoluţie, prezenţi la manifestare, să se retragă, acuzând organizaţiile sindicale participante că s-au rezumat doar la acţiuni de tip zgomoteca, fără a transmite un mesaj coerent revendicativ, care să justifice şi să dea substanţă manifestării de protest”, spune Lorin Fortuna, preşedintele Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie.
Fortuna, alături de alţi revoluţionari au împărţit manifeste pentru mitingul de protest “Jos Dictatura!”. Nu au prea fost băgaţi în seamă, deşi cereau chestii concrete, spun ei.
“Noi, cetățenii autentici ai orașului Timișoara și participanți cu merite deosebite la înfăptuirea Revoluției Române din decembrie 1989, dorim să ne revoltăm, pentru a demonstra că existăm, în mod demn, împotriva:
1. Președintelui României – incapabil, dictator, corupt, fost colaborator al Securității și obedient masonic;
2. Primului ministru al Guvernului României – incapabil, corupt și obedient masonic;
3. Guvernatorului Băncii Naționale a României – incapabil, corupt și mason de rang foarte înalt;
4. Categoriei politico-partidice – incapabilă, coruptă și clientelară, care a acaparat conducerea României și care a adus țara într-o criză societală deosebit de gravă; dorind să fie îndepărtați de la exercitarea puterii în stat, să fie judecați și condamnați corespunzător pentru faptele lor”, se arată în manifestul revoluţionarilor. De Mihai Oancea – De Banat
«

Interviu cu Napoleon Savescu

Interviu cu Napoleon Săvescu: „Noi nu suntem urmaşii Romei”Interviu cu Napoleon Săvescu: „Noi nu suntem urmaşii Romei”

Napoleon Savescu s-a nascut la 24 iunie 1946 la Bucuresti. A absolvit Medicina. Acum 22 de ani a parasit Romania, dominata de comunismul lui Nicolae Ceausescu si s-a stabilit la New York. Acolo a perseverat in domeniul medicinei, astazi fiind desemnat printre primii 100 cei mai buni doctori internisti din SUA.
Dr. Napoleon Savescu este presedinte si fondator al societatilor „Dacia Revival International Society Inc.” si „The Romanian Medical Society of New York”. Este una dintre cele mai cunoscute personalitati ale comunitatii romano-americane. De mai multi ani, dr. Savescu se straduieste sa reinvie preistoria poporului nostru daco-roman, aparuta in bazinul Carpato-Danubian cu mii si mii de ani inainte de nasterea lui Hristos. In cartea „Noi nu suntem urmasii Romei”, el demonstreaza nu numai originea mai putin cunoscuta a poporului nostru, dar si expansiunea in timpurile uitate ale preistoriei.
Ultima data dr. Savescu a venit la Chisinau la sfarsitul lunii iulie, cu ocazia prezentarii aici a cartii sale “Noi nu suntem urmasii Romei”.
„In 1976 am depus flori la monumentul lui Stefan cel Mare”
- Domnule Savescu, cine sunt parintii dumneavoastra?
- Tatal meu a fost colonelul Savescu, fost sef al apararii antiaeriene a Bucurestiului in timpul razboiului. Si-a facut studiile in Germania – matematica superioara, astronomie si balistica. Pe vremea lui Hitler, lucra in Germania. Cand a vazut ca lucrurile s-au incurcat mult, s-a intors in Romania, unde s-a casatorit si a avut doi copii: pe mine si pe sora mea, Aida Savescu, cantareata de opera. Pe linia tatalui, sunt moldovean get-beget. Bunicul era dintr-o comuna de langa Iasi, care se numea Saveni. Avea o moara, la care venea lume multa.
- Numele Savescu de la comuna vi se trage?
- S-ar putea sa fie… Mai tarziu, Savenii au fost inghititi de Iasi, au disparut. Bunica era si ea moldoveanca, dar din partile acestea, de la Ivancea. In 1976, am incercat sa vad locurile bunicii. Am ajuns la Chisinau. Mi-a placut, dar mi se parea ca nimeni nu mai vorbeste romaneste pe aici. Aveam un ceas american care canta muzica scotiana la fiecare ora. Am intalnit o tiganca care vorbea romaneste. Vindea flori in centrul Chisinaului. M-a intrebat daca nu vreau sa-i vand ceasul. I-am spus ca nu. „Iti dau toate florile”, zice ea. Si m-a dus undeva in parc, langa statuia lui Stefan cel Mare. Mi-a dat trei cosuri cu foarte multe flori. Venisem din Romania cu un autobuz, impreuna cu 41 de doctori. Si le-am spus: „Am toate florile astea, le ducem la Stefan cel Mare”. Imediat a aparut la toti sentimentul patriotic. Am poze foarte frumoase de atunci: un cortegiu de medici din Romania care inunda cu flori spatiul din jurul monumentului. Anii au trecut si l-am cunoscut pe ambasadorul Republicii Moldova la ONU, Tudor Pantaru, un om deosebit, pe care l-am respectat si am ramas prieteni. Datorita lui, am revazut, acum trei ani, Chisinaul. Azi, lucrurile mi se par schimbate. La aeroport, peste tot lumea vorbeste romaneste. Unii vorbesc si ruseste. Evident, nu poti sa le interzici, caci aici s-au nascut…
- Si americanii educa sentimentul internationalist?
- Americanii au scoli pentru toate nationalitatile din lume. Toate sunt insa pana la un punct. In momentul in care vrei sa ocupi o pozitie intr-un sistem in care sa primesti bani americani, daca nu stii engleza, nu poti sa intri.
- Atunci, in 1976, n-ati ajuns la Ivancea?
- Nu, nu mi-au dat voie sa ies din Chisinau. Aveam un ghid care vorbea perfect romaneste. L-am intrebat: esti roman? Mi-a raspuns cu un fel de ura: “Nu”. Am mers mai departe. Am ajuns la Bender. Nu ne-au dat voie sa fotografiem cetatea. Aveam un aparat foto si am facut cateva poze. Ghidul s-a uitat la mine, dar n-a zis nimic. A fost un om amabil, cine stie ce probleme avea si el… Anul trecut, m-am reintors la Chisinau. Tudor Pantaru a vrut sa ma duca la Cricova, sa vad cramele. Am refuzat: am venit pentru o zi si vreau sa vad Ivancea, Orheiul. Am ajuns acolo si el mi-a facut cunostinta cu Andrei Vartic. Am ramas impresionat de acest om si de ceea ce a facut el. Mi se pare ca a facut mai mult decat multi romani din Romania si de pretutindeni pentru neamul romanesc. Pastrez legaturile cu el.
- Ati gasit la Ivancea rude?
- Nu, au disparut.
„In America, inteligenta m-a ajutat sa fac bani”
- Cand ati plecat in America?
- In 1977. Am simtit ca situatia din Romania te ingradea si nu mai puteai face nimic. Era un plafon peste care nu mai puteai trece. Devenisem un chirurg bun, dar asta nu ma salva. Ca sa plec, m-a ajutat Ambasada americana din Bucuresti. O persoana de la ambasada m-a inclus pe o lista speciala, pe care Ceausescu a semnat-o cu scarba: „Sa plece astia din tara!” Si am plecat. Dupa ani de zile, l-am intalnit pe acel om de la ambasada, David Fundenburk, ajunsese congresman. L-am ajutat in campaniile electorale cu bani. Intr-o zi, a venit din Carolina de Nord la New York ca sa vada cine e omul care il ajuta cu atatia bani si de ce. Si i-am spus adevarul: „Tu ai fost cel care mi-ai schimbat viata cand eram in Romania si nu puteam sa plec”. L-am dus la Societatea doctorilor romani „Pan America”. Colegii m-au intrebat: „De ce il onorezi?”. Le-am raspuns: „Am fondat aceasta societate si cu ajutorul acestui congresman”.
- Dar de unde avea Napoleon Savescu bani ca sa-l ajute pe viitorul congresman?
- Din inteligenta.
- Ati lucrat ca chirurg in SUA?
- In SUA am fost, initial, chirurg la un spital, apoi am facut medicina de urgenta – traumatologie, dupa asta – medicina interna. Am fost nominalizat de curand printre cei mai buni 100 de doctori internisti din America. Datorita clinicilor mele medicale, sunt mai bine stabilit din punct de vedere material decat ati crede.
- Locuiti la New York?
- Da.
- E adevarat ca, in America, sunteti presedinte a doua societati?
- Da, una din ele a fost fondata pe baze medicale. Cand am sosit in America, n-am gasit pe cineva care sa ma ajute. A trebuit sa ma catar singur in piramida vietii. In momentul cand mi s-a parut ca am ajuns pe o platforma buna, am hotarat ca romanii trebuie sa fie ajutati. Sunt oameni inteligenti care, atunci cand sosesc intr-o tara straina, nu le este usor. Asa am fondat Societatea doctorilor romani din America, care a devenit, in momentul de fata, mai mult decat prestigioasa. Este considerata cea mai puternica organizatie romaneasca profesionala peste granitele Romaniei. L-am avut ca invitat si pe Emil Constantinescu, in momentul cand candida la presedintie. I-am facut si dansului un “fine leasing”. Nu ne-a uitat. De cate ori vine in America, ne intalnim. La fel, cand vin eu in Romania. Acum doua zile, m-a invitat la Cotroceni, unde i-am prezentat cartea mea “Noi nu suntem urmasii Romei”. A fost surprins: “Va ocupati si de altceva in afara de medicina?” A doua societate pe care am facut-o a fost Reinvierea Daciei. Cred ca in spiritul acesta trebuie sa actionam si sa gandim cu totii.
As renunta la medicina ca sa ma ocup de preistoria poporului roman
- Ati scris “Noi nu suntem urmasii Romei”. Premiera mondiala o faceti la Chisinau. Cum s-a intamplat ca un medic are o atractie deosebita fata de preistoria dacilor?
- Tot timpul am fost curios sa stiu cine sunt strabunii nostri si de unde au venit ei. Niciodata nu s-a spus clar. Eram in clasa a patra elementara cand ni se spunea ca limba romana este o limba slava. Ca la dumneavoastra. Astazi – cu putine influente latine. Intre timp, spre ghinionul conducatorilor de atunci ai Tarii Romanesti, au aparut niste cantece italiene ale lui Domenico Modunio, in care limba italiana semana atat de mult cu limba romana, incat mi se parea ca nu mai are rost nici pentru un copil din clasa a patra elementara sa gandeasca ca am fi de origine slava. Lucrurile in Romania au evoluat si ni s-a spus apoi ca noi, de fapt, ne-am trage de la Roma. Am crezut si asta, dar tinand cont de ceea ce mi s-a intamplat la o varsta frageda, am avut dubii. Au trecut anii. Eram student la medicina. Un coleg de-al meu, ungur, a hotarat sa se duca la bunici, la Targu Mures, ca sa se pregateasca de examene. Era o vara caniculara. M-a invitat si pe mine cu el. Sigur ca in acel moment Loţi nu a stiut ce face. M-a dus la Targu Mures, unde familia lui nu vorbea romaneste. Bunicul lui, care infiintase Biserica adventista a Ardealului, avea o singura carte romaneasca printre miile de carti unguresti. Era o carte a lui Densuseanu – “Dacia preistorica”. Si atunci mi-am zis: “Domnule, mai sunt si alte opinii despre istoria poporului roman!”
- Intamplarea a facut sa va deschideti ochii?
- Faptul ca am ajuns in America si ca am o situatie materiala confortabila m-a ajutat sa-mi dezvolt aceasta pasiune. In America, fiecare grup etnic are mandria lui. Grecii au mandria lor, sunt foarte puternici. In America ai posibilitati nelimitate de a deveni destept peste noapte. Te duci la o librarie, spui doar cuvantul “Dacia” si astia iti dau indata mii de subiecte despre Dacia. Ti le aduc din Elvetia, din Franta, de peste tot. In felul acesta am devenit destept. Dintr-o pasiune mica, m-am trezit asa de mult preocupat in problema asta, incat imi vine uneori sa renunt la medicina si sa ma ocup doar de preistoria poporului roman.
- Faceti opinie in societatea americana privind preistoria romanilor?
- Sunt invitat la conferinte, in special – de macedoromanii din America. Lumea este interesata de aceasta noua prezentare a poporului daco-roman. Datele pe care le-am adus in plus apartin cercetatorilor impecabili din toata lumea, care sustin de ani de zile ca spatiul carpato-danubian a dat nastere Europei. Romania este vatra Europei. Cand Europa a fost acoperita de doua ori de o hala de gheata, cum a fost ultima, cea alpina, singura arie ramasa neacoperita era cea din Carpatii de Jos. Or, nu putea sa apara o civilizatie in aria Germaniei, aflata atunci sub calota de gheata. In plus, marile civilizatii au aparut la gura de varsare a marilor fluvii: chinezii – la gura Fluviului Galben, indienii – a Gangelui, egiptenii – a Nilului. In acest context, nu puteau occidentalii sa apara la gura de varsare a Rinului, Senei sau sub gheata. Sa fim oameni seriosi, ca si prostia are o limita. Sunt si alte teorii care ne ajuta. Bunaoara, “teoria sarii”. Popoarele au aparut in ariile unde predomina sarea. Sa ne amintim ca soldatii romani erau platiti nu cu aur, ci cu sare.
- Care este esenta cartii Noi nu suntem urmasii Romei?
- Cartea mea are trei capitole distincte. In primul capitol, “Noi nu suntem urmasii Romei”, arat clar si convingator de ce trebuie sa renuntam la ideea impusa de un preot care se numea Miron Costin si care a spus: “Noi de la Ram ne tragem”. Ideea a fost preluata de Scoala Ardeleana care, din mandrie nationala si dorind sa apartina unui grup important, in lupta contra ungurilor, a zis: “Sigur, noi suntem urmasii Romei!”. Bogdan P. Hasdeu s-a opus acestei idei si a zis: “Nu distrugeti istoria acestui popor!”. Multa lume nu l-a ascultat si am ajuns unde am ajuns.
- Si Iorga, nu numai Hasdeu, a sustinut acelasi lucru…
- Absolut! Capitolul doi, “Epopeea poporului carpato-danubian”, este unul mai delicat. Grecii au epopeea lor. Romanii, prin “Eneida” lui Virgiliu, a lor. Singurul popor mare si important din Europa care nu are epopeea sa este cel roman. Si atunci am scris “Epopeea poporului carpato-danubian”, bazata pe date noi.
- Cum ati adunat aceste date, sunt ele convingatoare?
- Cand am scris despre alesul zeilor, Alexandru Macedon, imi trebuia sa stiu cum a fost vremea in Irak in anul 317 i.e.n, in cutare zi. Am gasit cu ajutorul computerului: batea vantul… Pe Columna de la Roma putem vedea chipuri de daci care numai a fi cotropiti nu par. Sunt oameni mandri, inteligenti, imbracati frumos, curati. Se pare ca civilizatia dacica, prin unele personalitati, a influentat mult timp inainte civilizatia moderna, cel putin pana la Constantin cel Mare. Cand Herodot a spus cine sunt dacii, ei traiau de mult pe acest pamant. Erau cei mai viteji dintre toti tracii. Vorbeau o limba clara. Ii place, nu-i place lumii, dar asa e scris peste tot in istorie: dacii au fost primii locuitori ai Europei. Apoi au venit peste ei grecii. Mai tarziu – slavii, ungurii, care au reusit sa patrunda in Transilvania abia in sec. XI. Si toate aceste popoare s-au gasit acuma ca sunt la ele acasa si ne pun conditii de intrare in Europa! Noi nu avem nevoie sa intram in Europa. dar Europa noi am fondat-o si nu trebuie sa rugam pe nici un cotropitor ca sa ne primeasca in tara noastra. Aici ne-am nascut, aici suntem si aici vom fi.
Eminescu ar spune: totul trebuie dacizat
- Care e atitudinea oficiosilor de la Bucuresti fata de teoria dvs?
- Deschideti cartea la pagina doi. Acolo este raspunsul nostru pentru toti oficiosii care vor s-o citeasca. Credeti ca ne vor da dreptate, dupa ce au muncit ani de zile si au dat teze de doctorat pe o ipoteza care nu e adevarata? Cum sa arunce ei toata munca lor la gunoi? Ei nu au mila si nu trebuie sa-i condamnam.
- Dar ce zic americanii, bunaoara?
- La New York pana si portarii stiu ca noi nu suntem urmasii Romei.
- Ce-ar spune Eminescu?
- Ar spune frumos: totul trebuie dacizat. In ultima calatorie facuta in Carpati, impreuna cu o echipa din 15 oameni, printre care generalul Spiroiu, fostul ministru al Apararii, actualul reprezentant al Romaniei la ONU, si consilierul principal al societatii “Reinvierea Daciei”, senatorul Boiangiu, alte personalitati din Romania, am umblat zece zile pe la cetatile dacice. Trebuie sa stiti ca este un acces foarte greu la aceste cetati. Drumuri nu exista sau sunt drumuri forestiere, trebuie sa mergi cate 10-15 km pe jos. Muntii Carpati sunt furiosi, demoleaza cararile, zilnic ploua…
- Aveati calauze?
- De multe ori, calauza e Andrei Vartic si cativa oameni, stalkeri din zona, care stiu sa vorbeasca si cu ursul, si cu albina, si cu muntele.
- Aceste zone ar putea deveni turistice?
- Sigur. Poate ca ultima intalnire cu domnul Emil Constantinescu va misca lucrurile din loc.
- Dar nu credeti ca ele sunt pentru cercetari serioase?
- Va reproduc cuvintele pe care le-a spus generalul Spiroiu: „Dupa ce am vazut aceste locuri, consider ca fiecare dintre cei ce vor sa candideze pentru o functie guvernamentala si, in special, pentru functia de presedinte, trebuie sa viziteze Sarmisegetusa”. Aceste cuvinte spun totul.
- De ce in ultima calatorie in Carpati ati mers cu militari, cu persoane de stat, si nu cu oameni de stiinta?
- Pentru ca oamenii de stiinta, ca Glodaru, Ferenz, sunt de mult timp acolo si fac ceea ce n-ar trebui sa faca: intra cu buldozerul in zidurile dacice fara sa le pese, le distrug, isi construiesc cabane arheologice, smulgand pietre din zidurile dacice. Vin acolo pentru 2 saptamani. Daca ploua, stau in cort, beau o tuica, se imbata, ies afara si… au scris lucrarea. Apoi se intorc la universitate. Cu doua saptamani de cercetare nu faci nimic. Am pus in carte o poza, in care trei sunt cu sapa, doi – cu mapa, iar doi – cu roaba. Nu se face arheologie cu sapa. Mie mi-a placut ce a spus Andrei Vartic: arheologia se face pe grupuri pluridisciplinare. Trebuie sa aduci specialisti din toate grupurile ca sa intelegi care a fost situatia militara oferita de Sarmisegetusa. Gasesti pe aici pietre din granit fasonate de peste 10 tone, ramase prin rapi salbatice. Ele au fost baza unei Columne, facute de niste tarani daci care au fost mandri si bucurosi sa-i afle pe romani si sa-i invete ce sa faca cu banii. Iar romanii, cu banii furati de la daci, au facut cea mai lunga serbare din istoria omenirii. Sarbatoarea romanilor, cu placinte, vin si distractii luate pe gratis de la daci, a durat 123 de zile. De fapt, Traian nu ne-a iubit niciodata. El a venit, ne-a furat tezaurul si a plecat. Ca el au procedat si alti barbari, mai tarziu, de cateva ori. E foarte usor sa distrugi un popor, sa-i schimbi istoria. Timpul trece si poporul habar nu are cine au fost stramosii lui. Cred ca voi, basarabenii, intelegeti foarte bine aceste lucruri. Dar e greu sa convingi oamenii ca ipotezele mele din „Noi nu suntem urmasii Romei” pot fi adevarate. A trebuit sa depun eforturi, bunaoara, ca sa-l conving pe generalul Spiroiu, care acum e stabilit la New York. Sa vedeti, azi el este avocatul cel mai puternic al acestei istorii.
- E o carte care vrea sa ne spuna ca noi, romanii, ar trebui sa ne cunoastem istoria adevarata?
- Da. Adevarul are nevoie de doua lucruri: cineva sa-l rosteasca si cineva sa-l asculte.
Nu poti sa traiesti mereu ca un leu care crede ca este oaie
- In Romania este cunoscut numele tatalui dvs?
- Tatal meu a fost Vitalie Savescu, un om inteligent, deosebit. A fost un parinte bun si l-am iubit foarte mult. Am sa va spun ce l-a salvat de la moarte, ca ar fi fost impuscat odata cu schimbarea regimului, dupa razboi. Cand romanii au intors armele impotriva germanilor, niste generali nemti, stiind ca el este un filogerman, au venit si i-au spus: „Romanii sunt tradatori, trebuie sa distrugem Bucurestiul”. Tata i-a arestat. Asta l-a salvat. Apoi a fost luat sa lucreze la constructia Canalului.
- Unde este ingropat?
- La New York, in libertate. Mama traieste cu mine. Cu ei alaturi, America a devenit a doua mea casa. Cand m-am intalnit cu Hillary Clinton, i-am vorbit foarte frumos despre Romania. Ea imi zice: “Dar, de fapt, esti un american. Pe cine iubesti mai mult, pe romani sau pe americani?” I-am raspuns foarte iute: “Romania este mama mea, iar America – sotia mea”. Ea a ras si a spus: “O sa tin minte aceasta expresie”. America este tara care mi-a dat voie sa progresez si sa-mi iubesc si mai mult Romania, locul unde m-am nascut si unde ii am ingropati pe toti strabunii mei.
- Ce inseamna Societatea “Reinvierea Daciei”?
- Am anuntat-o prin ziare in mai, anul acesta. Au venit rapid vreo 160 de romani stabiliti in America. Nu incapeau in sala si unul dintre ei a propus: “Am eu o sala mai incapatoare. Am numit-o “Sala Eminescu”. V-o pun la dispozitie”. Un preot mi-a propus si el ceva asemanator. Cu ei discutam si propagam istoria poporului daco-roman. In America, oamenii sunt ocupati, n-au timp de vorba goala, dar cand au auzit de istoria lor… Scriu articole, le public in ziarele de acolo. E greu sa-i convingi la sfarsitul sec. XX pe oameni ca singurul popor care n-a venit de nicaieri in Europa suntem noi, daco-romanii. Noi n-am migrat de nicaieri. Aici ne-au gasit alte popoare, care au venit peste noi. La 2-3 metri sub pamant avem o civilizatie deosebita. Dacii aveau o tehnologie a metalurgiei foarte avansata cu 200-300 de ani inaintea lui Hristos. Exista mostre de fier foarte perfecte din acele timpuri, pe cand cealalta Europa era cu mult in urma dacilor. In America, prin ceea ce facem noi, aceasta idee este cu mult mai incetatenita decat in Romania.
- Privind, din universul dvs dacic, realitatea de la Chisinau, nu vi se face scarba de urmasii dacilor?
- Chiar sunt foarte mandru. Venind la Chisinau, am gasit un oras foarte frumos, curat, plin de verdeata. Cam peste tot auzi limba noastra dacica. Mi se pare ca si aici sentimentul patriotic trebuie sa se dezvolte. Pentru ca nu poti sa traiesti tot timpul ca un leu care credea ca este oaie. E timpul sa stiti ca sunteti lei, sa stati drept si sa va mandriti de asta. Dar nu inseamna ca trebuie sa calcati peste alti oameni din jurul vostru.
- Ati putea sa strangeti mana unui conducator de la Chisinau si sa-i spuneti: „Buna ziua, pui de dac”?
- De ce vreti sa ma bagati in discutii politice pe care nu le inteleg? Stiu ca seful statului este Petru Lucinschi. Cand a fost la New York a dat un interviu pentru statia romaneasca de televiziune de acolo si mi s-a parut un mare patriot, mai mare decat unii din Romania. Cand l-au intrebat ce crede despre Unire, el a raspuns: “Daca poporul vrea si daca o sa fie momentul, unirea trebuie sa se faca”.
- Sunteti crestin?
- Eu sunt ceea ce sunt. Sunt vedic. Ati auzit vreodata de esenieni, acel popor ciudat de la care a pornit Biblia si toata credinta? Se spune ca esenienii se trag de aici, din spatiul nostru. Daca nu ne vom mandri noi cu aceasta, sa stiti ca nu va veni nimeni sa zica: „Mandriti-va, voi, romanilor, ca sunteti cei mai frumosi si cei mai destepti, ca voi ati inventat roata!” La noi a aparut cel mai vechi scris al lumii. Sa dam fiecarui popor in parte ceea ce merita, dar sa nu uitam si de noi. Sa stim cine suntem si sa fim mandri. Cu aceasta demnitate sa-i tratam pe toti de la nivelul la care ne gasim din punct de vedere spiritual.
- Acesta e mesajul cartii dvs?
- Sigur. Dar scriind cartea, eu am inchegat intre paginile ei ceea ce se cunoaste fragmentar despre trecutul nostru.
- Daca traiti de 22 de ani in America, cum de vorbiti atat de bine romaneste?
- Romanii care o fac pe americanii sunt niste mizerabili care vor sa-i impresioneze cu accentul lor pe cei de acasa. Plecand din America, un tanar m-a rugat sa le transmit salutari la ai sai, dar m-a implorat sa nu le spun ce lucreaza. Cand ai lucrat acasa inginer si acolo cari cu roaba, te simti lezat in mandria ta personala. Dar nu-i corect. Am un coleg, Serban Cocioaba, care si-a pus in sala de asteptare a pacientilor o poza de-a lui de pe cand lucra ca sudor. Zice: “Asa am inceput viata in America”. Nu este o rusine sa muncesti si sa perseverezi.
- Sunteti un om bogat?
- Cand m-am dus in America aveam in buzunar 99 de dolari, plus 2 valize. Pe una mi-a pierdut-o pe drum compania aeriana. Dar timpul a fost foarte bun cu mine. In 3,5 luni mi-am luat toate examenele. M-am intalnit cu secretara Ambasadei sud-africane si ea mi-a zis: “Vino in tara mea ca doctor si o sa fii un rege”. Era sa plec, dar am mai dat un examen, dupa care m-am trezit ca am dreptul sa lucrez in orice spital din New York.
- Cum faceti de aratati atat de tanar? Fumati?
- In New York, nici in spitale, nici in alte institutii, nici in restaurantele care au mai mult de 4 mese nu se permite ca cineva sa fumeze. Acolo, cei care fumeaza ii insulta pe cei care nu fumeaza. Pana la 36 de ani, n-am baut nici macar o lingurita de bere. Acum cativa ani, am aflat ca un pahar de vin rosu prelungeste viata si am zis: de ce sa mor atat de devreme?
- N-ati uitat ca sunteti si medic?
- Am cateva clinici medicale in New York si, cum v-am mai spus, sunt nominalizat printre primii 100 dintre cei mai buni internisti din America. Mai mult decat atata nu se poate atinge, cel putin in momentul de fata.
- Cu ce se deosebeste un spital din New Yok de unul din Chisinau?
- Este mai usor sa lucrezi acolo, pentru ca ai totul la indemana. Aici, bunaoara, in loc sa-ti stabileasca bine diagnosticul, daca te jelui de stomac, iti taie burta, ca sa vada ce ai acolo, apoi te coase la loc si-ti spun ca n-ai avut nimic. Acolo exista o tehnologie fantastica. Eu am adus la Institutul Oncologic din Chisinau un mamograf. Dar peste tot doctorii sunt oameni cu problemele lor, si aici si acolo. Oricum, doctorii nostri, daca ajung in America, dau dovada de o buna pregatire. Eu asa zic: „Oamenii nostri au in sangele lor internetul dacilor”.
O cafea de Gheorghe Budeanu
Au participat: Rodica Mahu, Sorina Stefarta, Silvia Bogdanas, Nicolae Roibu, Rodica Trofimov, Alina Anghel, Virginia Prodan
Chişinău 1999
Sursa: WORDPRESS

http://napoleonsavescu.wordpress.com

"Noi nu suntem urmasii Romei !!! Ci stramosii latinilor!!" Dr.Napoleon Savescu

O istorie a noastra un pic
diferita de ce ni s-a predat...
"....M-am întrebat de multe ori care este motorul
schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să
recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care
refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos,
contestabil.
Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori
religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr
absolut... Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe
profesorii de istorie şi de limba română:

Cât la sută din Dacia a
fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie
răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de
la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi
până dincolo de Nipru).
Urmează altă întrebare:

Câţi ani au ocupat
romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă
profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi
merge la următoarea întrebare:

Soldaţii
"romani" chiar veneau de la Roma şi chiar erau
fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai
greu să vă răspundă, căci acei soldaţi
"romani" vorbeau orice limbă numai latina nu!
Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi
din diferite părţi ale imperiului roman, uneori
foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de
azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică,
Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile
Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi
de la
gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile
Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria,
până şi Numizi şi Mauri din
nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I,
1942,p.130). Şi ultima întrebare:
Cum a fost
posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ
populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o
limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi
"romani" care nici ei nu o vorbeau?
Când toate popoarele civilizate
din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile
istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de
înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de
"adevăraţi români", care, nici mai mult, nici
mai puţin, spun despre formarea poporului
daco-român:"soldaţii romani au adus femeile şi
fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut
generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de
la tatăl lor!?? soldatul "roman"...
Cum or fi venit ele din Moldova
de azi, din Basarabia, de pe Nistru,Bug şi de pe Nipru,
acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la
suteşi sute de kilometri depărtare ca să fie
"fecundate" de
soldaţii "romani"?
După părerea stimabililor,
femeile daco-gete erau şi "curve", ba chiar şi
mute, nefiind în stare să-şi transmită limba
strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor,
cum ne-am putea numi altfel decât "copii din
flori" apăruţi dintr-o aventură amoroasă a
întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii
autohtoni priveau cu "mândrie", aşteptând
apariţia "sâmburilor" noului popor şi
grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi
mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii,
când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani
cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani
năvălitori ce le-au înjosit căminele.... La Centrul
Cultural Român, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de
arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de
la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în
arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de
la romani, prin băile de la
Sarmisegetuza lui Traian!
De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam
fără haine pe ei?
Nu prea ştiu ce a vrut să
spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci,
dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are
voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă... de
fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din "doi
bărbaţi cu... braţe tari"! Astfel de declaraţii
"istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice,
numai român nu!
Domnilor , Dacia a fost
cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru
o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani. 86% din
teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar
roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă
perioadă istorică, dacii să fi învăţat latina , fără
ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe
soldaţii romani. Dar dacă nu de la
romani au învăţat dacii latina , atunci de la cine?- se
întreabă aceiaşi demni urmaşi ai lui Traian?
Herodot ne spune că, cel mai
numeros neam din lume, după indieni, erau tracii. Iar Dio
Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a
fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au
fost războaie fratricide, iar Tracii au fost Daci".
Faptul că dacii vorbeau " latina vulgară", este
"un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce
refuză să-l ştie.
"Când sub Traian romanii
au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit tălmaci,
afirmă Densuşanu şi asta schimbă totul. Deci, dacii
şi romanii vorbeau aceeaşi limbă!" Dacă astăzi
se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de
omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum
şi noţiunile noastre despre istoria poporului daco-român
pot evolua. Când nu de mult s-a
publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de
vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia că
"prima femeie" a apărut în sud-estul Africii.
Următorul pas uriaş a fost în
nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanică.
Când profesoara de arheologie lingvistică Marija
Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California
, a început să vorbească despre spaţiul
Carpato-dunărean ca despre vatra vechii Europe , locul de
unde Europa a început să existe, am fost plăcut
surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să
reacţioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai
tăcere. Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în
cartea "The Indo-European heritage", apărută la
Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard,
Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre
Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., care-şi avea
locul în
centrul României de azi, să nu fim mândri? Când
studiile de arheologie moleculară neîndreptăţesc să ne situăm pe primul plan în Europa ca
vechime, nu-mi este uşor să le răspund unor persoane
care nu citesc nici ceea ce spun inteligent alţii despre
noi şi nici măcar ce scriu eu. Studii impecabile
cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR
(polimerase chain reaction), pot determina originea maternă
a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.
Teoria genoamelor situează
spaţiul carpato-dunărean ca fiind, nici nici mai mult nici
mai puţin decât, locul de unde a început Europa să
existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiseră primele 3
Eve şi primul Adam... Când am scris "Epopeea
Poporului Carpato-dunărean" şi volumele "Noi nu
suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei
pierdute" şi "Călătorie în Dacia - ţara
Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe
cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei,
D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford ,
Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes
&Noble Books, New York , "The History of
Civilization" , "The Aryans". El explorează
într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în
Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o
hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor
apariţii; şi minune mare, spaţiul Carpatodunărean este
cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două,
trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe
teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din
istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la
Tartaria , când primii fermieri din Europa sunt descrişi
pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se
separa de continent şi din peninsulă devenea insulă -
6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new
interpretation
of prehistoric man and the cosmos", 1996,
Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New
York , 10020, Chronology),
nu-ţi vine a crede că tocmai cei pentru care aduni aceste
informaţii formidabile despre poporul şi spaţiul pe care
îl ocupa ţara noastră, te decepţionează!
Nu de mult, la Primul Congres
Internaţional de Dacologie, Bucureşti, hotel
Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie
Augustin Deac ne vorbea despre "Codex
Rohonczy", o cronică daco-românească, însumând 448
pagini, scrisă în limba română arhaică, " latina
vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagină se
aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt
intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care
prezintă diferite scene laice şi religioase. Direcţia
scrierii este de la dreapta la stânga şi textul se
citeşte de jos în sus. Descoperim că în bisericile
vechi,
daco-româneşti, cultul ortodox se exercita în limba
" latina vulgară", chiar până în secolele
XII-XIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile
greacă şi slavonă. Codexul cuprinde mai multe texte,
ca "Jurământul tinerilor vlahi", diferite
discursuri rostite în fata ostaşilor vlahi înaintea
luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronică
privind viaţa voievodului Vlad, care a condus Vlahia între
anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, conduşi de Vlad
asupra pecenegilor, însoţit de note muzicale etc. Atunci
se miră şi se întreabă, pe bună dreptate, domnul
profesor doctor în istorie Augustin Deac: "de ce
institutele de specialitate ale Academiei Române au rămas
pasive la descoperirea şi descifrarea acestui
document istoric, scris în limba dacoromână, latina
dunăreană, într-un alfabet geto-dacic existent de
milenii, cu mult înaintea celui latin al
romanilor?" Dar, după orientarea
ideologică ce o au, cei sus amintiţi ar fi preferat ca
acest diamant să nu se fi descoperit. Academia Română ar
fi trebuit să organizeze o mare sesiune ştiinţifică cu
caracter nu numai naţional, cât mai ales internaţional.
Dar şi ei, la fel ca şi "românii adevăraţi",
vajnici urmaşi ai lui Traian, vor să arate omenirii ce
înseamnă să fii umil şi să-ţi dispreţuieşti
strămoşii, trecutul şi neamul...

Faptul că NOI, Românii,
suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi
nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să
ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra
argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi
taie cu sârg craca de sub picioare...

Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Săvescu,
Fondator & Preşedinte al " Dacia Revival
International Society" of New York " 
http://alflorimarius.blogspot.com/

Un banc....


Aveti mare grija de propria persoana!
    Un studiu recent, condus de catre Ministerul Sanatatii,
impreuna cu Ministerul Transporturilor, arata ca 23% din
accidentele de circulatie se datoreaza consumului de
alcool.
    Rezulta de aici, ca restul de 77% se datoreaza unor
jeguri de indivizi, care beau doar cafea, ceaiuri, sucuri
si alte porcarii de genul asta.........
    Asa ca, fiti foarte atenti la aia care nu beau alcool.
    Ei cauzeaza de trei ori mai multe accidente!

Micul Casanova

Un banc....(cam fara perdea, scuze:))))


Un bătrân şi o bătrânică se cunosc într-o casă de bătrâni. După un timp, după ce s-au cunoscut mai bine, bătrânul îi spune bătrânei:
- SEX NU MAI PUTEM FACE, CEL PUŢIN VREI SĂ MI-O ŢII  ÎN MÂNĂ?
- DA, DESIGUR! răspunde bătrâna.
Şi de atunci, seară de seară, pe o bancă în parc, bătrânica i-o ţinea în mână... După un timp a dispărut bătrânul şi bătrânica era îngrijorată de ce i s-o fi întâmplat! L-a căutat prin parc şi l-a văzut pe o bancă, cu o altă bătrânică... care i-o ţinea în mână! Enervată, bătrâna îl apostrofează:
- CE ARE FEMEIA ASTA, ŞI EU NU AM?
- PARKINSON !!!,  răspunse bătrânul.

Rasismul un rau necesar ! (v-am promis ca am sa duc o campanie sustinuta impotriva tiganilor)

Democratia ASTA DESANTATA CARE SE MANIFESTA IN ROMANIA A SCOS IN PRIMA LINIE, cele mai abjecte fiinte  care ne-u luat  totul adica tiganiiiiii. Despre evrei am scris, citiva cu care am lucrat  si despre care am scris i-am ilustrat in articolele,de acum citiva ani. Ex. Evrei viteji !!!
Dar tiganii  pe linga ca sint hoti,  violatori si ucigasi de animale si oameniu au un caracter nu abject ci, mizerabil. Cei care sint cu un cap mai sus  decit multuimea de infractori marunti,  subordoneaza si pe romani si ii transforma in  hirtia lor igienica.
Aceste scursori ingaduite de mila  de poporul nostru sint calaii nostrii. Viata noastra se desfasoara in functie de   vointa acestor  cazaturi. Acestia NU TREBUIE SA BENEFICIEZE IN CONTINUARE DE munca noastra  de beneficiile  democratiei. Vreau ca aceste   hoarde de  crtiminali, sa mearga inapoi  de unde au venit. Si-au arat adevarata fata ca locul lor a fost in robie si cind au scos capul,  au devenit mai raui ca cele mai feroce anim ale.  Ne-au luar locul in orase, isi bat joc de romani si ii condamnat la moarte. Daca se va  isca  o revolta impotriva acestor mai rau decit animalele, veti vedea de ce sint in stare. Noi sintem de vina ca-i acceptam. Locul lor este in tarcuri in corturile lor tiganesti pina la deportarea lor in  occident care  le canta in struna, vor democratie si nu inteleg ca aceste bestii ne-au suspus.  De aceea nu avem aer sa respiram, nu putem sa  beneficiem noi de democratie, pentru a ne  arata  si a demonstra ca tiganii nu ne reprezinta. Noi sintem alt popor, asa cum se spun, un popor curat, cu limba  derivata din latina cea mai limpede, mai clara si mai apropiata de origini ca italiana.
Cuvintele si comportamentul tiganesc ni s-au impus, prin exemplul negativ care are priza mai mare decit  originile noastre. Asa este ca ce este rau prinde mai repede decit ce este bun. Asa ca spun cu toata raspunderea, ca rasismul macar pentru 100 de ani este un rau necesar.
Vreau ca  aceasta  fraza sa nu mai fie valabila , rostita de CV.Tudor,ca sintem :
" Nascuti obositi, traind numai ca sa ne odihnim."
Daca nu dam din circa noastra aceste  peste 3,5 milioane de infractori de o cruzime de neimaginat, ce doar democratia noastra, lipsa statului a putut sa o dea,  ne vom afunda tot mai adinc in mizeria tiganilor.Profita de abuzul de putere oferit de democratia noastra, care functioneaza numai pentru ei.
Cel mai grav este ca romanii se prostitueaza in fata tiganilor !!!!!

Franta ia masuri

Franţa ia măsuri împotriva utilizatorilor de torrente. La prima avertizare rămâi fără internet o lună

autor: FrontPress 08.10.2011
Un grup de 60 de francezi s-ar putea trezi fără conexiune la internet timp de o lună, după ce au ignorat scrisorile autorităţilor prin care erau avertizaţi asupra încălcării repetate a legii drepturilor de autor, informează BBC.
Franţa pune în aplicare, astfel, prevederile unei controversate legi al cărei scop este reducerea fenomenului pirateriei software, înfiinţând în ianuarie 2010 şi o agenţie numită Hadopi (Haute Autorité pour la Diffusion des Oeuvres et la protecţia des Droits sur internet), care a început să trimită scrisori către contravenienţi în luna octombrie a aceluiaşi an.
Până acum, aproximativ 650.000 de persoane au primit avertismente, iar alte 44.000 sunt pe cale să-l primească pe cel de-al doilea.
Un consilier guvernamental îi va vizita toţi cei 60 de acuzaţi de piraterie pentru a afla mai multe despre situaţia lor, vor fi strânse informaţii despre fiecare în parte, apoi, în funcţie de gradul infracţiunii, se va decide care dosar va fi transmis procurorilor şi care nu. La finalul urmăririi penale, cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă o amendă de 1.500 de euro sau deconectarea de la Internet pentru o perioadă de până la o lună.
Şefa agenţiei franceze Hadopi, Marie-Françoise Marais, a spus că trimiterea de scrisori de avertizare acţionează ca un factor de descurajare pentru cei care ignoră drepturile de autor. Cu toate acestea, a menţionat ea, rezultatele trebuie să fie tratate cu “precauţie”.
Pe de altă parte, nu a negat faptul că foarte mulţi beneficiari de “filesharing” au început să utilizeze noi tehnologii menite să împiedice detectarea transferului de fişiere conţinând muzică, filme sau jocuri supuse legii dreptului de autor. “Până în prezent, agenţia nu i-a putut urmări pe aceştia, deoarece legea ne cere să-i monitorizăm doar pe cei care folosesc sisteme peer-to-peer”, a mai precizat Marais.
Acţiunea Franţei este văzută ca una dintre cele mai dificile operaţiuni de luptă împotriva pirateriei informatice, mai notează BBC.
Anglia vrea să adopte modelul francez
Guvernul Marii Britanii pregăteşte, la rândul său, o campanie de trimitere de scrisori către cei care descarcă ilegal muzică şi filme de pe Internet. Oficiali guvernamentali afirmă că mesajul este menit mai mult să-i educe pe utilizatorii de Internet decât să-i ameninţe cu pedepse.
Însă deocamdată nu a fost trimisă nici o scrisoare, deoarece executivul aşteaptă ca Parlamentul European să aprobe modificările aduse legii care reglementează transferul de fişiere pe internet, pentru ca apoi să o pună în aplicare. De Ionel Palade - Gandul

vineri, 7 octombrie 2011

Steagul tiganesc !

Steagul tiganesc va flutura pe o faleza din Tara Galilor

autor: FrontPress 
Aberystwyth este o mică localitate din Ţara Galilor, aşezată la malul mării. De-a lungul falezei, prin tradiţie, sunt înşirate 52 de catarge cu steagurile a diferite naţiuni. De curând, consiliul local a pus în discuţie înălţarea unui nou drapel, cel al ţiganilor (Romany Gypsy).
Propunerea a stârnit controverse majore. În primul rând, o chestiune tehnică: noul drapel ia locul unuia vechi? Dar la care steag să se renunţe? Să se înalţe un catarg nou? Cheltuială la vreme de criză? În plus, o chestiune de principiu. “Steagurile puse până acum sunt ale unor state. Ţiganii nu au stat”, declara Aled Davies, unul din membrii consiliului local.
Până la urmă municipalitatea a decis să înalţe steagul în ciuda protestelor.”Există o veche tradiţie a populaţiei Romany Gipsy în Ţara Galilor centrală şi de Nord. Ei au adus contribuţii culturale semnificative”, spune în sprijinul acestei decizii Mark Strong, membru în consiliul de conducere al regiunii în care se află Aberystwyth. Deocamdată nu a fost rezolvată problema tehnică: dau jos un steag sau pun un nou catarg?
Steagul ţiganilor a fost creat în 1931 şi a fost adoptat ca atare în 1971, la Congresul Mondial al Ţiganilor. De pe Realitatea

«

Sa fim mereu de veghe !


Sint indignata de felul cum am ajuns noi romanii in  tara noastra Romania, nu demult respectata si oamenii acestor meleaguri apreciati.
Lasitratea noastra este de vina ca sintem bataia de joc a strainilor care,  acum 150-60 de ani spuneau ca sint  parintii nostrii si ca au contribuit la crearea Romaniei moderne  prin A.I.Cuza.
Acum ce sintem, risul lor?
Dar daca ma uit in jurul meu noi sintem de vina, romanii care ne-am lasat incalecati de aceste gunoaie ale  lumii, beneficiind de mila societatii noastre mult prea permisiva,  prin acordarea de apartamente sociale fara nici un  merit, prin  pensii de handicapati si prin fac.tiganeasti  pentru ei, cu locuri la liber pentru cine vrea. Ca doar si banii lor merg.
Seful lor,  cu o amenintare ca nu-i mai saluta (mare brinza, e o rusine asa ceva), sau spunand ca romanii sint uriti ca niste monstrii si se sperie de ei. Uriti si prosti(dar aici este un simbure de adevar), fac ce vor cu romanii. Asta inseamnind ca sint gata de razboi.
 Tiganii au supus pe toata lumea cu amenintari si violente dar, indeamna pe romani la crime ca, ei care sint mai sus pusi in ierarhia tiganeasca din evul mediu, nu vor sa se murdareasca sau sa fie acuzati de ceva.
Noi trebuie sa aruncam aceste gunoaie, impreuna cu  conducatorii tradatori ai tarii, din tara si din rin dul neamului nostru, pe care l-au facut de rusine. Cei care raman trebuiesc castrati ca, sa nu se mai inmulteasca neamul lor blestemat.
Eu nu am fost niciodata rasista, dar acum cind imi e viata in primejdie zi de zi, nu pot sa nu ma revolt, caci aici in Romania si in fiecare oras, in fiecare comunitate, lumea ii stie de frica pentru ca sint organizati, nu ca romanii care nu au inteles si nu inteleg pericolul care il reprezinta acesti monstrii cu chip de tigani. Ei iau totul in gluma si  astfel lasitatea lor este inlocuita cu,  curajul nebunesc al acestor paria care trebuiesc trimisi in pustiu, acolo sa-si faca mendrele daca le merge, cu beduinii. Poate sa ii faca pierduti prin dunele de nisip si sa fie gasite numai oasele, dupa un timp si sa se spuna ca, sint ale unor oameni albi cercetatori, nu ale unor tigani care, s-au autocondamnat la moarte sigura, prin comportamentul lor. Asta merita tiganii si o spun  a nu stiu cata oara, in cunostinta de cauza.
Trebuie sa preluam noi oamenii cinstiti, fraiele conducerii tarii, sa alungam din existenta noastra toate loazele, toti potlogarii care ne-au capusat si nu ne dau voie sa dezvoltam  inteligenta noastra, sa o punem in valoare si ne considera  slugile lor. Tiganii au venit si au fost robii nostrii. Au fost tinuti in  friu ca robi pentru a nu da posibilitatea acestor barbari,  sa ajunga liberi sa ne stapineasca si sa intoarca roata in asa fel, incit sa ajungem noi, cum am ajuns robii lor.
Aceste spurcaciuni sint fara mila,  vor sa le fie numai lor bine in detrimentul nostru,  a romanilor carora trebuie sa ne fie rau si din ce in ce mai rau. Sa alungam din spinarea noastra aceste 3,5 milioane de tigani care traiesc pe munca noastra ei,  fiind certati cu munca cinstita. Ei direct ne denigreaza si prin comportarea lor in occident, a facut ca tot neamul romanesc, sa fie dispretuit  ca  fiind  tigani.

joi, 6 octombrie 2011

CalendarNatiunea si populatia sunt lucruri diferite

autor: FrontPress 

Luna aceasta se va desfăşura în România un recensământ general al populaţiei care va pune pentru prima dată în lumină numărul real al celor plecaţi de mult timp în străinătate. Recensământul nu se referă la cetăţenii români, ci la toţi aceia care, cu excepţia diplomaţilor, locuiesc şi activează în România. Este adevărat că vor fi culese date şi despre românii plecaţi în străinătate, dar pe formulare distincte. Cei plecaţi de peste un an sunt recenzaţi indirect prin mărturiile celor rămaşi acasă, nemaifiind însă adăugaţi la coşul comun.
Pentru prima dată va fi pusă astfel în evidenţă şi o statistică a emigraţiei româneşti recente despre care se vorbeşte în termeni cu totul aproximativi. Datele variază după interesele celui care le evocă. Cei care caută să minimalizeze impactul emigraţiei vorbesc despre 1,5, cel mult 2 milioane de cetăţeni români plecaţi în general în Europa occidentală. În schimb Ministerul Român de Externe, preocupat să justifice cât mai deplin iniţiativa sa privitoare la votul preferenţial pentru diaspora, a evocat recent “circa 3 milioane de cetăţeni români cu drept de vot” aflaţi în străinătate. De fapt nu se ştie prea bine care este numărul emigranţilor, deoarece estimările de până acum s-au bazat pe statistica parţială a plecărilor cu acte în regulă şi a circulaţiei banilor în bănci.
Recensământul care va fi declanşat la jumătatea lunii octombrie va putea aduce însă în faţa opiniei publice date precise. Cu siguranţă că administraţia a greşit de multe ori din cauza unei statistici inactuale. Cele mai multe greşeli s-au produs în decuparea colegiilor electorale care a luat în calcul statistica cu mult depăşită din 2002. De asemenea, Fiscul, care a avut mereu aşteptări exagerate şi niciodată confirmate ar putea la rândul, său să-şi proiecteze mai realist încasările.
Dar mult mai interesant este că pentru prima dată în istoria recentă a României diferenţa, teoretică, dintre naţiune şi populaţie devine sensibilă. În a doua jumătate a secolului XX, într-o ţară cu frontierele practic închise, discuţia nu avea sens, dar astăzi ea nu doar că are o mare importanţă practică, dar provoacă şi o neaşteptată tensiune. Proiectul votului prin corespondenţă de exemplu a creat o rivalitate între “ţară” şi “diaspora”, una care deşi neexprimată până la capăt a provocat o vie dispută politică. “Diaspora” nu mai plăteşte impozite în ţară, nu mai contribuie la sistemul bismarckian al asigurărilor sociale de stat, păstrând însă intactă dimensiunea culturală şi psihologică a apartenenţei naţionale. Dacă fenomenul emigraţiei se va accentua vom asista cu siguranţă la o dispută mai clar definită, care va scoate la lumină lucruri spuse deocamdată numai pe jumătate. În termenii administraţiei şi fiscului ţara este de fapt mai mult şi mai puţin decât o naţiune, fiind identică cu “populaţia”.
Sunt schimbări neaşteptate şi care răstoarnă relaţia dintre “naţiune” şi “populaţie” care caracteriza Ţările române în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Situaţia evreilor, care cel puţin la Iaşi reprezentau la 1899 (după monografia lui N. A. Bogdan) 50% din populaţia totală, a provocat cea mai amplă şi îndelungată dezbatere politică cu grave consecinţe internaţionale. “Naţiunea” a refuzat multă vreme să încorporeze “populaţia” în toate dimensiunile sale. Astăzi dimpotrivă, “populaţia” e mai restrânsă decât “naţiunea”, suferind de o motivată teamă de viitor.
Rezultatele recensământului, poate cu excepţia domeniului electoral, nu vor aduce schimbări, dar vor reprezenta un instrument preţios pentru aceia care planifică şi care elaborează politici publice pe termen lung.
Autor: Horaţiu Pepine
Redactor: Medana Weident
Deutsche Welle

Mesajul distributistilor

Mesajul distributiştilor către protestatarii mişcării Occupy Wall Street

autor: FrontPress 
CAPITALISMUL WALL STREET-ULUI ESTE PENTRU BOGAŢI. SOCIALISMUL ESTE PENTRU BIROCRAŢI. AVEM NEVOIE DE O ECONOMIE DISTRIBUTISTĂ. Nu a venit oare timpul unei schimbări?
Capitaliştilor şi socialiştilor le place să discute despre joburi. Trăim într-o societate ciudată, în care ne petrecem viaţa muncind pentru alţii în loc să muncim pentru noi înşine. Credem că trebuie să alegem între Big Business şi Big Government, că trebuie să depindem de cărţile de credit şi de magia financiară, că nu ar trebui să ne revoltăm atunci când suntem deposedaţi de proprietatea noastră privată. Aceleaşi răspunsuri răsuflate oferite la fiecare campanie electorală, de către Stânga şi de către Dreapta, ne trimit înapoi la aceleaşi probleme. Socialismul şi capitalismul sunt sisteme impersonale în care câţiva câştigă pe seama mediului înconjurător, a săracilor şi a comunităţii familiilor.
Distributismul înseamnă mutarea economiei de pe Wall Street (simbol al economiei speculative, al centrelor financiare, al elitelor – n. tr.) înapoi pe Main Street (simbol al economiei reale, al clasei de mijloc, al americanului de rând şi al valorilor sale – n. tr.). Avem nevoie de o economie la dimensiuni umane, bazată pe firme de familie şi cooperative, pe comunitate, pe grija faţă de ecosistem şi faţă de calitatea hranei noastre. Distributismul este un sistem sustenabil pe care l-au validat miile de mici firme de familie şi firmele cu lucrători-proprietari, băncile de microcreditare şi uniunile de credit. Pe scară largă, Cooperativele Mondragón din Spania şi economia distributistă din Emiliei-Romagna, din Bologna, unde 45% din PIB provine din cooperative demonstrează că economiile şi firmele distributiste au un avantaj structural pe care sistemul capitalist şi cel socialist nu pot să-l egaleze.
Unii dintre dumneavoastră sunteţi distributişti fără să ştiţi. Promovaţi economia locală făcându-vă cumpărăturile în vecinătatea casei, mâncaţi produse biologice şi beţi poate bere preparată în propria gospodărie. Dacă sunteţi de părere că libertatea înseamnă întărirea familiilor şi a comunităţilor, dacă sunteţi de acord că libertatea mai înseamnă să-i lăsăm pe ADEVĂRAŢII ţărani să ne producă hrana, să readucem micul magazin în cartierele unde locuim şi să sprijinim creşterea cât mai mare a numărului de proprietari – în loc de câţiva „aleşi“ – atunci sunteţi distributişti.
Să le dăm din nou posibilitatea americanilor să muncească pentru ei înşişi!
Obiectivele noastre:
– Reintegrarea dreptăţii în economia de piaţă prin aplicarea principiilor istorice ale creştinismului, armonizând relaţia dintre morală şi economie.
– Micşorarea prăpastiei dintre proprietate şi muncă pentru a construi stabilitatea socială şi economică prin intermediul cooperativelor şi firmelor de familie.
– Răspândirea proprietăţii productive ca element esenţial pentru dobândirea independenţei faţă de corporaţii, birocraţii şi sistemul bancar cămătăresc.
– Subsidiaritate: mai puţină centralizare şi organizaţii mai mici şi mai diverse la cârma instituţiilor locale, întreprinderilor private şi a administraţiei de stat.
– Solidaritate cu lucrătorii, cu cei lăsaţi de izbelişte, cu nevoiaşi şi familiile.
Sprijinim:
– firma de familie
– breslele (asociaţiile profesionale)
– cooperativele
– regimul de impozitare diferenţiat
– creditele fără dobândă
– producţia locală pentru consumul local
– food banks (băncile de alimente donate pentru nevoiaşi)
– microcreditarea
– agricultura sprijinită de comunitate (metodă de cooperare între producător şi consumator prin care se asigură produse de calitate, pe bază de abonament sau de contracte de tipul „risc şi recompensă“. În România se încearcă ceva asemănător prin metoda „Coşul ţărănesc“ – n. tr.)
– tehnologia la scară mica
– agricultura ecologică
– gospodăriile autosuficiente, urbane şi rurale
– Houses of Hospitality (forme de ajutor pentru cei lipsiţi de mijloace – n. tr.)
– drepturile celor nenăscuţi
– justiţia economică
– acţiunile caritabile
– moneda locală.
Traducere de Ovidiu Hurduzeu via ATreia Forta

Citate celebre

Inseamna mult cineva care vrea sa inalte poporul pe umerii sai, nu cineva care vrea sa sa se inalte el pe umerii poporului *** Nicolae IORGA(1871-1940)

MANIFESTATIILE VIOLENTE DIN GRECIA ( ciorna)

La baza  manifestatiilor violente din  Grecia sta  se spune clar, coruptia generalizata. DAR la noi? La noi  se taie mereu veniturile adica, viata oamenilor.
Asazisii anarhisti  vor ca Grecia sa renunte la colaborarea cu  FMI, cu B.C.E.sau B.M. asta pentru ca s-a intimplat ca si in Romania, cu bun a stiinta s-au dat banii imprumutati pentru  echilibrarea bancilor straine si implicit pentru,  buzunarele fara fund ale  acestor bestii care ne conduc. Timp in care noi admiram la tv . curul tot mai lataret al madamei Udrea si   FATA TOT MAI GRENA SI MAI BUHAITA A PRIMULUI BETIV AL TARII. LA  MANIFESTATIA  PENSIONARILOR NU A FOST DECIT UN SINGUR MITINGIST, CEL CARE A ORGANIZAT. ASA CA GUVERNANTII AU TESTAT CU ACEASTA OCAZIE DACA, SE MAI POATE TAIA DIN PENSII  NU NUMAI 10 %, CI 20, 30 %. SI NIMENI NU VA SCHITA UN GEST DE PROTEST.
Dar ce este anarhistul ? Anarhistul este un OM LIBER, neincorsetat de toate constrigerile dictate de anumite interese. El este cel mai democrat om de pe pamint !!!
Primul a fost Mikhail Bakunin (1814-1876)?
Sau fratele mai mare al lui Lenin, Alexandr, care in 1887 a fost condamnat la moarte si spinzurat pentru ca a participat la un complot cu scopul asasinarii tarului Alexandru al 3-lea?Apoi eu al 3-lea :))))?

O frantuzoaica i-a dat 2.000 de euro unui cersetor roman

FOTO: CAROLINA  HERRERA DESIGNER DE MODA

O femeie in varsta de 69 de ani din Franta i-a dat saptamana trecuta 2.000 de euro unui cersetor roman.

O patrula de politie din Piata Stalingrad din Annecy a trecut weekendul trecut pe langa o frantuzoaica inconjurata de patru persoane, doi romani si doua romance, si li s-a parut ca ar fi fost deranjata. Oamenii legii au decis sa intervina, insa femeia le-a explicat ca nu exista nicio problema, ba din contra in urma cu cateva zile ii oferise unui cersetor 2.000 de euro si haine, insa acesta disparuse, iar acum se interesa de el, arata Le Post, citand Le Progres.  

In timp ce batrana incerca sa il gaseasca pe cel pe care il ajutase, ceilalti romani, "amici" cu cersetorul, ii explicau ca acesta are nevoie in continuare de ajutor, prin urmare i-au mai cerut bani.

Femeia le-a spus politistilor ca nu are de ce sa se planga, ca doreste doar sa ii ajute pe cei saraci, "aflati in mizerie", chiar daca uneori se abuzeaza de bunatatea sa.

Presa franceza se intreaba de ce a facut femeia acest gest: din naivitate sau generozitate?

sursa: ziare.com
http://nationalisti.ro/

miercuri, 5 octombrie 2011

La noi este zicala:"s-a suit scroafa in copac"!

http://drrobert-impresiones.blogspot.com/

Lituania vrea compensatii !!!

Lituania vrea compensaţii pentru ocupaţia sovietică! Un exemplu de urmat şi pentru BASARABIA?

autor: FrontPress 05.10.2011
“Eliberatori?” Nu, niciodata…
Ministrul lituanian de externe, Audronius Azubalis, a cerut ieri Moscovei să ia în considerare plata unor compensaţii pentru ocupaţia sovietică a ţării sale, anunţă RIA Novosti. “Am încurajat Rusia să deschidă un dialog privind evaluarea comună a trecutului, restaurarea justiţiei, compensaţii pentru ocupaţie şi problemele investigării crimelor şi comemorării victimelor”, a declarat Azubalis, după o sesiune a Comisiei Interguvernamentale ruso-lituaniene.
Diferenţa de interpretare a istoriei celui de al doilea război mondial este evidentă între Rusia şi fostele ţări satelit. În timp ce Moscova susţine că Armata Roşie a eliberat statele est-europene de sub “jugul fascist” al armatei germane, majoritatea naţiunilor din regiune consideră această acţiune drept o ocupaţie sângeroasă, care s-a întins pe o perioadă de câteva decenii.
Lituania a fost prima republică din cadrul URSS care şi-a declarat independenţa, în martie 1990. Mihai Gorbaciov a calificat atunci declaraţia “ilegitimă şi invalidă” şi a trimis tancuri sovietice în capitala Vilnius. Deşi tancurile s-au retras după câteva ore, trupele sovietice erau în continuare staţionate în Lituania. Mai mult de zece persoane au fost ucise şi multe altele rănite în timpul protestelor care au început când trupele sovietice au încercat să ia cu asalt televiziunea din Vilnius în ianuarie 1991. Republica Moldova a devenit stat independent la data de 27 august 1991. Sursa: FrontPress.ro

ONU condamna manifestatiile impotriva infractionalitatii din Bulgaria

Înaltul Comisariat ONU, condamnă protestele împotriva infracţionalităţii ţigăneşti din Bulgaria. În opinia celor de la ONU aceste manifestări sunt anti-ţigăneşti.
Rupert Colville, purtătorul de cuvânt al Înaltul Comisariat ONU, a declarat că nu este corect ca o comunitate întreagă să sufere din cauza faptelor unuia din ei. Este clar că Colville este paralel cu problema ţigănească. Bulgarii nu au ieşit în stradă şi nu s-au manifestat violent împotriva infractorilor ţigani doar datorită crimei comise de nepotul interlopului Kiril Raşkov. Acestă crimă a fost doar una din numerosele infracţiuni cauzate de comunitatea ţigănească. Cum autorităţile au permis prea multe ţiganilor, bulgarii nu se mai simţeau în siguranţă în prorpia ţară, lucru ce i-a determinat să recurgă la violenţă, fiind într-o situaţie disperată. De asemenea, ar fi ilogic ca aceştia să se lege de întreaga etnie ţigăneasca, deoarece nu toţi ţiganii sunt infractori.
Purtătorul de cuvânt al Înaltul Comisariat a mai spus că ar fi nevoie ca poliţia să protejeze cartierele ţiganilor. Autorităţile îi apăra acum pe ţigani, însă cine i-a apărat pe bulgari atâţia ani împotriva infracţionalităţii ţigăneşti?
Până în prezent au avut loc incidente în 14 oraşe din Bulgaria. Ţiganii s-au înarmat ca să se apere de protestatari.
Este ironic că acum că ţiganii sunt ameninţaţi de bulgarii sătui de furturi şi crime, ONU le ia apărarea. Însă unde era această organizaţie internaţională, care pretinde că apără drepturile omului, atâţia ani când bulgarii erau discriminaţi în propia ţară de ţigani?
 Sursa: Blog ND

Oferta PDL catre UDMR

Oferta PDL către UDMR: 12 teritorii istorice

Coaliţia va relua negocierile pe tema regionalizării teritoriale, după ce discuţiile au fost blocate în vară. Democrat-liberalii au decis în şedinţa informală de ieri să vină cu o ofertă “flexibilă” pentru colegii de guvernare de la UDMR: 12 regiuni istorice. Liderii UDMR spun însă că până acum nu au primit o propunere concretă de “reaşezare” a ţării.
PDL şi UDMR vor relua subiectul regionalizării, abandonat în vară după ce opiniile diferite ale liderilor celor două partide au creat tensiuni în Coaliţie. În timp ce UDMR îşi dorea 16 regiuni de dezvoltare, dintre care una formată din Covasna – Harghita – Mureş, fiind dispus chiar la amânarea subiectului cu un an, până în 2012, PDL a insistat pentru varianta cu doar 8 regiuni.
În timp ce Coaliţia mai are pe agendă în această perioadă proiectul comasării alegerilor parlamentare şi cu cele locale, dar şi revizuirea Constituţiei, PDL vine cu o propunere “mai flexibilă” pentru UDMR, susţine vicepreşedintele democrat-liberal Theodor Paleologu.
“Numărul de 12 regiuni este orientativ, nu e bătut în cuie. Cam atâtea dă, dacă e să ne gândim la regiunile istorice. Că vor fi 13, că vor fi 14, că vor fi 11, nu mai e atât de important. Principiul regiunilor istorice este însă unul care îi satisface pe foarte mulţi şi am considerat că e modul cel mai rezonabil de a face regionalizarea”, a rezumat Paleologu decizia de ieri a PDL-iştilor.

Chiar şi după compromisul decis ieri în şedinţa informală a PDL, discuţiile pe tema reorganizării nu se vor purta relaxat, Paleologu sugerându-le celor de la UDMR să mai cedeze şi ei.
“Un număr mai mare de regiuni se apropie mai mult de ceea ce îşi doreşte UDMR, dar, fireşte, că acum nu vom ceda absolut tot ce vrea UDMR. Să mai lase şi ei de la ei”, a explicat Paleologu.
Potrivit liderilor UDMR, PDL nu a făcut încă o ofertă concretă privind regionalizarea. De altfel, în şedinţa Coaliţiei de astăzi nu a fost atins subiectul. “Nu am discutat această problemă în Coaliţie. Din punctul nostru de vedere nu există, practic, nicio ofertă”, a spus Mate Andras, liderul deputaţilor UDMR.
Sursa: România Liberă
http://blog.nouadreapta.org/

Capitalismul se destructureaza rapid

Citatul zilei: “Capitalismul se destructurează rapid”

autor: FrontPress 04.10.2011
“Lumea trece printr-o perioadă greu de definit. Instituţiile capitalismului sunt puse în discuţie. Capitalismul se destructurează rapid. O destructurare este privită ca o stricăciune. 
Până acum câţiva ani, păreau de neconceput în SUA şi Europa relaxările cantitative şi finanţările directe ale bugetelor de către Băncile Centrale, erau blasfemii. Ai fi fost excomunicat din cercul bancherilor centrali dacă avansai o astfel de idee.” – Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

marți, 4 octombrie 2011

Avocata Paula Iacob

Avocata Paula Iacob turna la Securitate încă de pe vremea lui Stalin

autor: FrontPress 04.10.2011
Magistraţii Secţiei Contencios din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au decis că Paula Iacob, unul dintre cei mai vizibili avocaţi din Capitală, veteran al Baroului Bucureşti, devenită celebră odată cu procesul lui Nicu Ceauşescu, a făcut poliţie politică. Conform deciziei pronunţate de judecători, informaţiile privitoare la mai multe persoane, oferite Securităţii de către Paula Iacob, au vizat şi adus atingere atât „dreptului la liberă exprimare“ cât şi „dreptului la viaţa privată“ a celor pe care i-a turnat.
Pronunţată după cîţiva ani de procese, sentinţa confirmă informaţiile oferite de către cercetătorii CNSAS care, în urma studierii documentelor fostei Securităţi au aflat că distinsa avocată care ne oferă frecvent lecţii de conduită şi morală la televizor a fost recrutată ca turnător încă de pe vremea lui Stalin, pe la începutul anilor 50, la doar câţiva ani după ce România intrase sub călcâiul de fier ai „dictaturii proletariatului“. Conform documentelor de epocă depuse pe masa magistraţilor, rezultă că Paula Iacob a avut primul contact cu Securitatea la sfârşitul anului 1952 , pe data de 5 decembrie, când fost recrutată ca informator, cu numele de cod „Gabriela“. Această primă etapă a „colaborării“ a durat până pe 19 iunie 1954, când organele de represiune au renunţat la serviciile „sursei Gabriela“ deoarece nu mai prezenta interes, întrucât nu mai avea potenţial informativ. La dosarul cauzei a fost depus şi un document semnat chiar de mânuţa tinerei, pe atunci, Paula Iacob care îşi lua angajamentul să nu discute cu nimeni cele aflate în urma colaborării cu „organele de stat“.
„Sursă“ bună şi pe vremea lui Ceauşescu
După acea primă fază a colaborării cu Securitatea, începută de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Paula Iacob a reintrat în atenţia „organelor“ pe vremea lui Ceauşescu, în anul 1970, când Securitatea i-a dat un alt nume de cod, „Ioana“. Din această nouă etapă a colaborării, CNSAS a descoperit prin arhive şi a depus pe masa judecătorilor, angajamentul de colaborare şi note scrise, semnate de Paula Iacob, dar şi notele de sinteză întocmite de agenţii de Securitate pe baza declaraţiilor acesteia. În această nouă etapă a colaborării sale cu Securitatea, Paula Iacob a oferit informaţii privitoare la reprezentanţii emigraţiei româneşti din Germania, dar şi legate despre anumiţi jurnalişti ai postului de radio „Europa Libera“. În urma analizei acestor documente, magistraţii Curţii de Apel au constatat că „rapoartele“ nu sunt procese verbale încheiate în cursul vreunui interogatoriu sau a unei confruntări cu vreun inculpat, confruntare la care ea ar fi fost obligată să „dea cu subsemnatul“ în cursul vreunei anchete de natură politică,, ci „rapoarte“ oferite de bună voie. Astfel ,avocata Paula Iacob nu poate să invoce statul de victimă a vreunei anchete la care ar fi fost supuse de către Securitate.
După metoda lui „Felix“
Documentele din arhivele fostei Securităţi arată că, într-adevăr, „turnătorii“ nu aveau nici mamă, nici tată şi erau dispuşi să-şi „toarne“ chiar şi rudele apropiate care făceau imprudenţa de a-i primi sub acoperişul lor. Iar în această privinţă, Paula Iacob nu este cu nimic mai prejos decât „Mircea-Felix“ cel pe care noi îl cunoaştem, acum sub numele de Dan Voiculescu, turnătorul deja demonstrat, cel pe care jocurile electorale l-au cocoţat în scaunul de vicepreşedinte al Senatului. Iar dacă „Felix“ îşi turna verişoara din Germania, Paula Iacob aflată într-o vizită în străinătate, raporta şi ea Securităţii despre ruda care o găzduise şi o omenise că „deşi are un câştig modest, este vizitată frecvent de diferiţi cetăţeni români cărora le acorda casă, masă, iar unora chiar şi bani. Printre acestea, dr. V. P. domiciliat în Bucureşti, N. V., medic la Spitalul Panduri, S. P., medic, şi D. S., profesor economist“. Conform documentelor CNSAS „ pârâta a informat că ruda sa T.A. i-a destăinuit că toţi se manifestă duşmănos la adresa regimului din R.S. România şi nu înţelege cum unor asemenea oameni li se permite să plece în străinătate. În plus, „sursa Ioana“ a mai informat că „la înapoierea în ţară am avut ocazia să cunosc personal pe prof. dr. V. R, în casă la ruda mea T. C, unde a avut aceleaşi manifestări despre care mi-a vorbit vara mea“. Iar într-o altă notă „sursa“ a mai raportat că „În noiembrie 1968, am făcut, împreună cu soţul meu, o călătorie de 30 de zile în RFG, în vizită la o rudă. Cu ocazia unei vizite la Manheim, am întâlnit pe A.E., un evreu plecat cu forme legale. Din discuţiile cu el am aflat că este vizitat de diverşi cetăţeni români, care-i solicită bani, printre care, în mod special gazetarul G.M, de la Lumea“. Câţi oameni or fi fost anchetaţi de Securitate în urma acestor „ciripeli“? Nu o sa aflăm probabil niciodată.
Tot din documentele furnizate magistraţilor de la Curtea de Apel de către CNSAS a mai rezultat că Paula Iacob a furnizat informaţii despre angajaţi ai postul de radio Europa Liberă şi despre persoane aflate în anturajul acestora. De-a lungul procesului Paula Iacob a negat, în mod constant că ar fi făcut poliţie politică. Fapt contrazis de către magistraţii care i-au judecat dosarul şi care au menţionat că: „Pârâtă susţine în apărarea sa că nu a furnizat nici o notă informativă, astfel că nu se poate reţine calitatea sa de colaborator al Securităţii. Aceasta apărare nu poate fi primită, întrucât art. 2 lit. b din OUG nr. 24/2008 defineşte drept „colaborator al Securităţii – persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă şi nu instituie condiţia obligatorie a existenţei notelor informative. Prin urmare, este suficient ca din coroborarea înscrisurilor depuse la dosar să reiasă că informaţiile au fost furnizate de pârât“. În plus magistraţii arată că „modul detaliat în care informaţiile au fost consemnate în notele şi rapoartele depuse la dosar fac improbabilă ipoteza că datele astfel consemnate să fie concepute de lucrătorii Securităţii şi puse în seama Paulei Iacob, întrucât anumite detalii nu puteau fi cunoscute de alte persoane decât pârâtă însăşi“. Decizia de colaborare pronunţată la Curtea de Apel nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs care va fi judecat, pe 10 mai 2012, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Paula Iacob: „Nu ştiu nimic, nu sunt în ţară“
Contactată telefonic, Paula Iacob ne-a declarat privitor la acest aspect al vieţii sale: „Eu, în momentul acesta nu ştiu nimic. Nu sunt în ţară. Există o acţiune pe rol, dar în acest moment nu ştiu nimic. Vin în patru zile acasă şi atunci voi vorbi pe larg despre asta“.
Deşi bănuită, decizia prin care Curtea de Apel Bucureşti i-a confirmat Paulei Iacob statutul de turnător la Securitate este orecum tristă, acum cînd aflată la vârsta senioratului doamna avocat îşi poate agăşa în panoplia profesională atât curajul de a-l fi apărat, într-o perioadă deosebit de tulbure, atât pe Nicu Ceauşescu cât şi pe „Boschito“, maidanezul acuzat că ar fi provocat moartea unui cetăţean japonez venit la noi cu afaceri. Din păcate, ceea ce rămîne după toate acestea ar trebui să fie doar lespedea grea a tăcerii. De Vasile Surcel – Curentul

-mail de la un student arab in Berlin catre tatal sau

cid:D0BC4B02F6AE49D4B83D75DF0F572CD9@AISPAS
Un student arab trimite un mail tatalui sau, in care scrie:

cid:692350937C304DCA89062F93FE84CE8D@AISPAS

Draga tata,


Berlinul este minunat, oamenii sunt amabili si imi place aici, dar imi este putin cam rusine sa merg la facultate cu al meu
Ferrari 599GTB din aur masiv, cand toti profesorii si colegii mei vin cu trenul.

Fiul tau, Nasser
 
A doua zi, Nasser primeste raspuns de la tatal sau:
    Dragul meu fiu, Am transferat 20 de milioane de dolari in contul tau. Te rog sa nu ne faci de ras. Te duci imediat si-ti cumperi si tu un tren. Cu dragoste, Tata.  
cid:234ACBC1F8AF4581BA46086399192D0A@AISPAS