Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 20 august 2011

"Democratia" in actiune:Patriotii scotieni nu au voie sa comemoreze victimele terorismului islamic

Sursa: FrontPress
Organizaţiei antimusulmane “Liga de apărare scoţiană” (SDL), modelată după gruparea similară, dar mult mai cunoscută, din Anglia, i s-a interzis să mărşăluiască pe străzile capitalei Scoţiei, Edinburg, pentru a comemora 10 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Autorităţile locale au respins cererea, la apelul mai multor organizaţii stângiste, motivându-şi gestul antidemocratic prin faptul că marşul ar fi constituit “o ameninţare la ordinea publică”.
Aamer Anwar, un imigrant devenit avocat şi membru al unei organizaţii pentru “apărarea drepturilor omului”, a lăudat decizia autorităţilor. “Neo-naziştii care se maimuţăresc cu steagul scoţian în mâini nu au ce căuta pe străzile capitalei noastre”, a declarat acesta entuziasmat, uitând intenţionat de un drept fundamental, acela al libertăţii de exprimare şi întrunire.
http://blog.nouadreapta.org/

O dulceata de copil


Un banc....

Într-o seară, pe stradă, o bătrînică striga cît o ţineau plămînii:
- Săriţi! Săriţi! hoţii… Prindeţi-l repede….
Un poliţai care era în preajmă o întreabă mirat:
- Ce se întîmplă, doamnă? V-a furat cineva ceva?
- Da, da, uite-l pe cel ce fuge acolo, prindeţi-l … a vrut să mă violeze….
La care poliţaiul:
- Nu-i nimic, doamnă, nu vă agitaţi atîta, lăsaţi că vine altul.…


* * *


"Strategia fiscal-bugetara"


"Strategia fiscal-bugetară", - o nouă metodă de imbogăţire a Puterii portocalii

Strategia fiscal-bugetară în discuţie este doar o propunere a Guvernului, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, propunere care va trebui dezbătută în Parlamentul României. Aşadar, propunerea se va înainta forului legislativ şi va conţine două proiecte de lege privind Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale pentru anul 2012, însoţite fie de o serie de Ordonanţe de Guvern pentru celelalte modificări legislative pînă în 2014, fie de asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, pe pachetul de modificări legislative de rigoare.

Pentru anul următor, Executivul estimează o creştere economică de 3,5-4% din PIB, respectiv de la 543 miliarde de lei la 588 de miliarde de lei. De asemenea, Strategia prevede un deficit bugetar de 3%  în 2012, de 2,5% în 2013 şi de 2,2%  în 2014. Strategia prevede că, în perioada 2012-2014, tendinţa de reducere a inflaţiei va continua, urmînd ca rata acesteia să scadă pînă la 2,5% în 2014, iar media anuală să fie de 2,8%. Totuşi, la sfîrşitul anului 2012, rata inflaţiei ar urma să ajungă la 3%, iar în 2013 la 2,8%.
Iată principalele măsuri pe care Guvernul intenţionează să le aplice prin Strategia anunţată.
Pensiile persoanelor care au lucrat în condiţii deosebite, dar şi ale celor care au ieşit din cîmpul muncii în acest an vor fi îngheţate pînă în 2014. Se încalcă astfel, prevederile noii legi a pensiilor, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2011, referitoare la pensionarii care au lucrat în condiţii deosebite de muncă. Legea acordă majorări acestei categorii de pensionari, începînd cu 1 ianuarie, anul viitor (2012).
Guvernul a decis să sisteze pînă în 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă, pentru angajaţii din instituţiile publice.
Va continua sistemul de compensare a muncii prestate suplimentar, în afara orelor de lucru,  doar cu ore libere.
Se vor reduce, gradual, cheltuielile cu personalul angajat în sistemul public; politica de blocare a angajărilor va presupune ocuparea unui singur post din 7 vacanţate. Astfel, pentru 2012, cheltuielile de personal vor reprezenta 7,2% din PIB; pentru 2013 vor reprezenta 7,08% din PIB, iar pentru 2014 - 6,79% din PIB. Scăderea fondului de salarii va accentua creşterea şomajului. Restrîngerea de personal, aplicată de-a valma, mecanic, va duce, spre exemplu, la acutizarea problemelor din Sănătate, unde, şi aşa, se resimte lipsa medicilor. În România, populaţia este asistată de 2 medici la 1.000 de locuitori, cea mai redusă rată din Europa.
Executivul amînă reducerea CAS (a contribuţiilor la asigurările sociale pentru angajatori), deşi fusese anunţată în primăvara aceasta. Menţinerea cotei la nivelul actual va încuraja munca la negru şi evaziunea fiscală.
Guvernul va amîna cu 2 ani, pînă în 2014, finanţarea Educaţiei cu minimum 6% din PIB. Astfel, deşi noua Lege a Educaţiei Naţionale, publicată în Monitorul Oficial la începutul anului în curs, stabileşte că pentru finanţarea învăţămîntului trebuie alocate minimum 6 procente din PIB, iar pentru cercetarea ştiinţifică cel puţin 1% din PIB; nivelul fondurilor destinate Educaţiei rămîne îngheţat la 3% din PIB. Guvernul pretinde lipsa fondurilor impuse de lege, care ar presupune un efort bugetar suplimentar de peste 46 de miliarde de lei în anii 2012 şi 2013.
Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pe 2012-2014 survine în urma  rectificării bugetare hotărîte de Guvern săptămîna trecuta. În ciuda austerităţii la care va fi supusă populaţia, unele ministere şi structuri guvernamentale vor primi fonduri suplimentare substanţiale de la bugetul statului, astfel: 1,4 miliarde de lei - Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Ministerul Administraţiei şi Internelor; 735 de milioane de lei -  Ministerul Agriculturii; 10 milioane de lei  -  Ministerul Justiţiei; 1,3 milioane de lei -  Ministerul de Externe; 227 milioane de lei - Ministerul Apărării; 38,5 milioane de lei - SRI; 5 milioane de lei - SIE; 3 milioane de lei - SPP; 6,4 milioane de lei - STS.
SOLUŢII DE REDRESARE ECONOMICĂ
Printre măsurile cu impact asupra mediului economic şi social, fără de care dezastrul se va permanentiza, se numără:
- Diminuarea contrabandei şi a evaziunii fiscale, de la aproximativ 30% la maximum 2% din PIB, nivel atins în Uniunea Europeană. În România, fenomenul evaziunii fiscale atinge aceeaşi valoare ca a Bugetului de Stat;
- Controlul riguros al achiziţiilor publice. În Raportul Curţii de Conturi pe anul 2009, se semnalează că aproximativ 10 miliarde de euro au reprezentat valoarea contractelor de achiziţii publice frauduloase;
- Reducerea cheltuielilor bugetare în zona aparatului guvernamental: micşorarea numărului de ministere (de la 15 la maxim 10), de agenţii guvernamentale (de la 200 la maximum 30) şi a altor asemenea structuri, în funcţie de numărul instituţiilor corespondente din Uniunea Europeană;
- Naţionalizarea fondurilor de pensii obligatorii administrate privat, după modelul Ungariei. Măsura ar aduce 1,5 miliarde de euro bugetului public de pensii;
-         Aplicarea unui plan de investiţii în infrastructură, gen MARSHALL, atît la nivel naţional, cît şi în fiecare euroregiune. Oricît am căuta să desluşim şi aspecte constructive în spiritul strategiei fiscal-bugetare guvernamentale pentru perioada 2012-2014, nu reuşim decît să înţelegem că, pe noi, românii de rînd, ne aşteaptă zile şi mai negre. Cele 10 miliarde de euro, la cît estimează guvernanţii „economisirea“ prin implementarea Strategiei, vor îngroşa, de fapt, buzunarele clientelei portocalii, bani indispensabili pentru alegerile apropiate. Totodată, slaba putere de cumpărare va prăbuşi nivelul de trai, iar sărăcia lucie va năpădi România.

Guvernul slovac vrea sa acorde ajutor financiar tigancilor ce vor sa se sterilizeze

Guvernul Slovaciei a elaborat un proiect de lege prin care se doreşte ajutorarea financiară a famililor de ţigani în care femeile sunt de acord să se sterilizeze printr-o operaţie gratuită. Această măsură stârneşte controverse la Bratislava.
Justificarea acestei legi, aflată în stadiu de proiect, este că ajută familile sărace cu prea mulţi copii de hranit. Soluţia guvernului ar fi să ofere femeilor anticoncepţionale sau sterilizare gratuită.
Sociologul Elena Kriglerova Gallova este de părere că normele programului sunt făcute special pentru ţigani iar că scopul acestuia este reducerea numărului populaţiei ţigăneşti din Slovacia.
Slovacia este una din ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est care are o numerosă comunitate ţigănească. Oficial numărul ţiganilor este de 89,920, sumă ce reprezintă 1,7% din populaţia ţării, fiind a doua minoritate ca reprezentanţi după minoritatea ungurească. Dar numărul real al ţiganilor ar putea fi de peste 500.000, cea ce ar însemna aproape 10% din populaţie. Iar în cazul astă ţiganii pot ajunge majoritari în Slovacia în câteva decenii, acelaş pericol existând şi în România.
Sursa: Blog ND

vineri, 19 august 2011

Si aceasta fetita dulce, se mira de ce vede si nu-i vine a crede :)))


10 lucruri de stiut despre Imnul National al Romaniei

Încă din momentul apariţiei, „Deşteaptă-te, române” a fost un cântec menit să le fie alături românilor în cele mai grele momente ale istoriei lor. Versurile combante ale cântecului i-au chemat pe români la luptă, la (re)deşteptare. Iată zece lucruri de ştiut despre Imnul Naţional al României.
- Imnul actual al României este compus în contextul Revoluţiei de la 1848. Poetul Andrei Mureşanu (1816-1863) se afla pe atunci la Braşov în calitate de profesor la Colegiul Latino-German din localitate şi redactor la suplimentul literar „Foaie pentru minte, inimă şi literatură” al periodicului românesc „Gazeta Transilvaniei”. Lui îi va reveni misiunea compunerii unui cântec de luptă care să mobilizeze masele, alături de proclamaţiile şi declaraţiile din presă din acele momente.
- Poezia a fost publicată în numărul 25 din 21 iunie 1948 al „Foii pentru minte, inimă şi literatură” sub titlul „Răsunet”.
- După ce versurile au fost puse pe hârtie s-a ridicat problema identificării unui cântec adecvat acestora, menit să pună şi mai bine stihurile în valoare şi să le facă mai uşor de reţinut. Este o întreagă controversă cu privire la autorul de drept al melodiei. Sunt cunoscute trei ipoteze. Unele mărturii vorbesc de Andrei Mureşanu, părintele versurilor, ca fiind şi autorul melodiei. George Ucenescu, compozitor ucenic al lui Pann, susţinea că el a fost cel care i-ar fi intonat-o, printre altele, la cererea poetului, care căuta o melodie potrivită pentru versurile sale, şi deci el ar fi „autorul moral” al melodiei. Cântecul religios „Din sânul maicii mele” se pare că ar sta la originea melodiei actualului Imn de stat al României. O teorie des uzitată şi încetăţenită în rândul opiniei publice româneşti îl desemnează pe Anton Pann, celebrul culegător şi profesor de muzică veche, ca fiind autorul melodiei.
- Venirea comuniştilor la putere în România aduce acest simbol vechi al libertăţii românilor în postura ingrată de cântec interzis, deoarece, în condiţiile eliberării aduse de armatele sovietice, deşteptarea clamată de Mureşanu devenea impropie, aducând mai degrabă aminte de libertatea pierdută, decât de cea câştigată. O dată cu abdicarea forţată a Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, şi alte marşuri şi cântece patriotice au fost interzise.
- O dată cu Revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, cântecul „Deşteaptă-te, române!”, practic instantaneu şi generalizat, a fost cântat ca un adevărat imn naţional, înlocuind imnul comunist „Trei culori”. Astfel, instituirea sa ca imn naţional a venit de la sine, impunându-se majoritar, fără şovăială, sub formidabila presiune a manifestanţilor. Imnul este consacrat prin Constituţia din 1991.
- Simbolistica lui naţională şi rolul jucat în momentele cheie ale istoriei românesti – Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial, Revoluţia din decembrie 1989 – au făcut ca opţiunea noului regim democratic de la Bucureşti să se îndrepte după 1989 către creaţia lui Andrei Mureşanu.
- Din 1998, la iniţiativa Senatului României, ziua de 29 iulie a devenit Ziua Imnului Naţional.
- Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe, primele trei şi ultima dintre ele fiind cântate la ocazii festive.
- Timp de câţiva ani „Deşteaptă-te, române!” a fost şi imnul naţional al Republicii Moldova, fiind înlocuit în 1994 cu „Limba noastră”.
- De-a lungul vremii, România a avut ca imnuri naţionale şi următoarele cântece: „Trăiască Regele” de Vasile Alecsandri, cântat între anii 1866-1948; „Zdrobite cătuşe”, în perioada 1948-1953, pe versuri de Aurel Baranga şi muzica de Matei Socor; „Te slăvim Românie” ce caracteriza prietenia dintre Uniunea Sovietică şi statul român, fiind imn naţional între anii 1953-1977; „Trei culori”, în perioada 1977-1989, pe muzică de Ciprian Porumbescu.
Sursa: Historia
Notă Blog ND: În anul 2010 Noua Dreaptă a creat primul şi singurul site dedicat zilei imnului, www.ziuaimnului.ro

Romania lui BALAMUC-VODA

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

Alo, FUNERIU, cum e ministrul asa este si educatoarea!

Claudia, educatoarea hoaţă

Claudia, educatoarea hoaţă

Cazul educatoarei Claudia Elena Chirilă, suspectată de furt din locuinţe şi prostituţie dă o palmă sistemului român de învăţământ. Cu toate că tânăra se străduia să fie profesionistă atunci când este la catedră, ducea o viaţă dublă care îi afecta uneori şi prestaţia la catedră. Potrivit directoarei Grădiniţei nr. 94, Aurelia Ştefănescu, unde tânăra lucra, aceasta întârzia adesea şi în doar doi ani de stat la catedră şi-a luat şi concediu medical destul de des.

Fratele lui UDREA e boschetar la PD-L.


Echipa Antenei 3 a mers în cartierul Drumul Taberei din Capitală, acolo unde Elena Udrea este deputat, şi l-au găsit pe fratele acesteia, care i-a atacat,nervos, pe jurnalişti. „Are un comportament ciudat,agresiv, nu are job, e şofer al soţiei sale, Cristina Udrea care este secretar executiv la PD-L sector6. Cei doi pleacă în fiecare dimineaţă de acasă, se opresc la cabinetul de parlamentar al Elenei Udrea şi, apoi, el se întoarce acasă”.

BASESCU regreta al doilea mandat,NOI il regretam si pe PRIMULBăsescu le-a mărturisit râzând tinerilor români din diaspora, reuniţi la tabăra de vară de la Sulina, că îi pare rău că a câştigat şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.
După ce unul dintre participanţii la şcoala de vară a remarcat că legea fundamentală nu-i mai permite şefului statului să candideze pentru al treilea mandat, Băsescu a intervenit amuzat: “Să ştii că-mi pare rău că-l fac şi pe al doilea!”
Băsescu a mai declarat că este dispus să renunţe la o parte din mandatul său de preşedinte, în cazul în care Constituţia este revizuită, iar alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale – suprapuse.
http://mercenarul.weblog.ro/

Familia... Basescu, are viitorul asigurat !

Google l-a omagiat pe George Enescu(1881-1955)

 George Enescu un mare indragostit care, a luat de nevasta pe  Maruca Cantacuzino, cea care s-a automutilat, dindu-si foc la fata, cind a fost parasita de  filozoful Nae Ionescu.

Am descris aceasta  situatie in art. scris acum mai multi ani, " Maruca cea cu feregea"Pe 19 august se împlinesc 130 de ani de la naşterea lui George Enescu, la Liveni. Compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor, Enescu este considerat cel mai important muzician român. Întru amintirea sa, Primăria din comuna George Enescu, Muzeul judeţean Botoşani şi Centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Botoşani organizează un spectacol cu muzică şi poezie duminică seara, la Casa Memorială de la Liveni. Cvartetul „String” va interpeta compoziţii semnate de George Enescu, Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler şi Bela Bartok. Daniel Badale, actor al Teatrului naţional Bucureşti, va recita din lirica lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Bacovia şi Ion Minulescu, iar Constanţa Abălaşei Donosă din Brăila va vernisa expoziţia de grafică intitulată „Omagiu lui Enescu”.

joi, 18 august 2011

Jenny McCarthy


Coco-Chanel spion nazist


Numéro 45

                                   

Appelez la désormais : COCO NAZIE. "Mademoiselle",  bon pied, bon oeil et déterminée !

La chasse aux "nazis" se poursuit. Pendant qu' Ariel Charogne meurt à petits feux dans son lit, aux petits soins, et entouré de sa famille, "On" en découvre et en déterre ici et là de par le monde. Etonnamment, et c'est de mode, le milieu de la haute-couture semble être une cible de prédilection : après Galliano, la nièce de Dior, au tour de "Mademoiselle", la reine absolue, qui, dit-on, aurait voulu récupérer sa "marque" détenue depuis le début par la famille  Wertheimer, tout comme le très sépharade Toledano, patron de  Dior, a raflé  à John Galliano jusqu'à son nom, et donc jusqu'à son identité. Marrant comme l'on parle de "collabos" et "d'occupation" au sujet des années 40, quand la France de 2011 est, elle,  totalement "occupée" et sous contrôle "américain",  dont chaque jour, on constate les ravages dans la population asujettie à l'Empire, mixée à mort, et abêtie au dernier degré. Gageons que cette salope de Brebis, sûrement fascinée par l'uniforme, eut, elle aussi, été tondue en 1945 !

http:// brebisgalleuse.blogspot.com/

O gluma buna ....

Gluma:


Vecina de alaturi bate la usa . El deschide si ea zice :
-"Auzi, abia am ajuns acasa si am chef sa ma distrez, sa ma imbat si sa fac sex toata noaptea... tu esti ocupat diseara?".
-"NUU, NUUUU!!!!!".
-"Atunci imi tii tu cainele ?"

miercuri, 17 august 2011

Dansul la bara pe stilpii de la semnele de circulatie

Dansul la bara s-a extins in afara usilor de la club, acum se practica pe stalpii de la semnele de circulatie, trebuie sa recunoastem ca este o idee super.


http://guzgan.ro/

Romanian direct action !

Welcome to ROMANIAN DIRECT ACTION, your entry point to the romanian and global anarcho-syndicalist and revolutionary unionist movement. As its name suggests, this website is devoted to aiding and furthering an christian autonomous romanian and global movement of working class solidarity and direct action, based around the ideas and principles of anarcho-syndicalism.


The Anarchist Handbook Volume 1
http://ortodoxwar.blogspot.com/

Din toata saracia, UDREA si-a tras o rochita noua

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

Sinteza Zilei: Rochia pe care a purtat-o Elena Udrea costă 14.310 lire sterline

Sinteza Zilei: Rochia pe care a purtat-o Elena Udrea costă 14.310 lire sterline
Foto: Mediafax
Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a apărut în cadrul unei emisiuni televizate purtând o rochie a unei celebre case de modă. Rochia, de ultimă modă, este purtată şi de actriţe de primă mână de la Hollywood şi prezentată pe coperţile revistelor de specialitate.
Emisiunea “Sinteza Zilei” a prezentat episodul punând întrebarea “Cât a costat rochia pe care a purtat-o Elena Udrea?” şi a invitat telespectatorii să îşi exprime opinia cu privire la costumaţia ministrului Turismului.
Rochia purtată de Elena Udrea, un model din ultima colecţie a celebrei case de modă Dolce & Gabbana este prezentată în revistele de specialitate cu un preţ de 14.310 lire sterline, aproximativ 16.255 de euro.
Moderatorul emisiunii şi-a exprimat speranţa că va suna cineva până la finalul emisiunii care să infirme informaţiile care au fost puse la dispoziţia realizatorilor “Sinteza Zilei”.
http://mercenarul.weblog.ro/

marți, 16 august 2011

Suprema criza

Foto: Romania in razboi, Marasesti 1917.

Situatia  Romaniei din anul de razboi 1917, era socotita de  marele istoric Nicolae Iorga  SUPREMA CRIZA.
Atunci cind aproape toata Romania era ocupata, cind guvernul Romaniei isi desfasura cu responsabilitate  atributiile  intr-un vagon de tren in gara din Iasi. Cind regele Ferdinand a fost condamnat la moarte de catre Germania ca tradator el fiind ofiter german, ATUNCI  VOINTA POLITICA SI CIVICA a unui intreg popor a intors soarta Romaniei si a noastra a tuturor.
Patriotismul lor al tuturor a facut ca  la un an  de la acele zile de groaza, sa se finalizeze cu Unirea de la Alba Iulie din 1 dec. 1918.
Aceea unire a fost cu peripetii dar, le stiti dvs. mai bine ca mine.
Cum putem acum sa lasam tara sa se dea la bucata  intre un pahar de wiscki si un hahait sinistru?
Acum sintem intr-o situatie mai rea ca sintem ocupati de cei din  interiorul tarii, calaii nostrii care ne vor pierderea  noastra ca neam si pierderea Romaniei. ASTA FACINDU-SE CU COMPLICITATEA SI LA ORDINE STRAINE ALE DUSMANILOR NEAMULUI NOSTRU. SE FACE ACEST PROIECT SINISTRU CU NOI  PENTRU CA,  CRIMINALII NOSTRII AU ACCEPTAT. DE ACEEA STRING AVERI URIASE CA SA SE  SUSTRAGA PEDEPSEI NOASTRE SI SA NE PIARDA PE NOI.
Cit de ticalos ar fi un  conducator de stat, nu a existat niciodata sa vrea sa-si anihileze propriul popor, prin infometare,  lipsa asistentei medicale, lipsa de cultura.  Aceasta stare se numeste  ca, sintem supusi unui experiment criminal. Noi ce facem?  STAM CU CAPUL PLECAT SI ASTEPTAM MOARTEA.
Sa ne trezim in al 13-lea ceas !!!! Nu vedeti ce ni s-a pregatit? Stergerea noastra de pe fata pamintului. Un neam care  in ultimul timp, sintem socotiti un neam degenerat de tigani, hoti, violatori si prosti tocmai buni pentru a fi sacrificati pe altarul experimentului, pentru a se vedea pina unde se poate dezumaniza  un popor de catre criminalii sai, mai cruzi ca o armata de ocupatie  in evul mediu.
Haideti  treziti-va si contati pe mine. Curaj !!! Tara noastra a fost pe timp de razboi in situatii si mai grele chiar si in al 2-lea razboi mondial si totusi am renascut pentru ca, conducerea tarii a facut corp comun cu poporul. Acum sintem singuri, dar sintem multi. Sa luptam contra dusmanilor nostrii, ei sint putini, le este frica de noi ca  ne vom uni. De aceea Pres. nu a participat nici la Alba Iulia,de 1 dec. si nici acum la  Sarbatoarea Marinei de la Constanta. DE FRICA !!!! Sa profitam de asta ca le este frica si sa ne unim, sa nu mai baltim in mizeria asta care, da puteri celor care ne vor duce la pierzanie.
Sa facem cu totii un efort ca sintem multi dar sintem singuri, dusmanii nostrii cei mai rai sint cei pe care i-am ales. Ati vazut cum au ajuns la pensionarii, le da un blid de ciorba Roberta Anastase,dupa ce  accepta un carnet de partid. Nu ne doare sufletul sa vedem asa ceva?  Curaj !!!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 15 august 2011

Propunere Angela Merkel si Parlamentul si Guvernul Romaniei marionete ale PAPUSARILOR planetari

Saccsiv's Weblog

PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …


   Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:
   Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.
   Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.
   Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.
   Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.
   Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.
   Comentariu saccsiv:
   Nu stiu daca se va aproba, insa in caz ca da, consider Romania incadrabila in categoria statelor ce li se vor impune o conducere externa. Dar poate ca asta si urmaresc cei din conducerea actuala a tarii:
PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari
DATORIA totala a ROMANIEI: peste 86.000.000.000 (86 MILIARDE EURO)
Articolul zilei (26.10.2009): Am fi putut hrăni toată Germania, dăm de mâncare la doar un sfert de Românie
Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS
Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada
Ilie Serbanescu reaminteste de ce a venit FMI-ul si ca Romania nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii …
VIDEO: Ministrul finantelor  vorbeste despre UN SISTEM ECONOMIC NOU si despre RAZBOIUL DE DUPA CRIZA …
VIDEO: SE VINDE TOT, suntem intr-un PROGRAM DE DEZINTEGRARE NATIONALA DIRIJAT DIN AFARA
Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCURI DE NOROC …
VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE
Seful e-Romania: un proiect care „NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI”
Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia “Asta e viata” cu motto-ul lui Barack Obama „YES, WE CAN”
Cateva detalii despre cativa dintre vatafii vostri
Basescu – CSAT identifica printre amenintarile la adresa SIGURANTEI NATIONALE: presa, radicalizarea religioasa, terorismul cibernetic, propaganda in mediul virtual, pandemiile …

Nu sint de acord (ciorna)

Nu sint de acord cu profesorul si politologul, Bogdan Teodorescu, atunci cind la TV. , fara sa ia in considerare moliciunea si dezinteresul opozitiei  fata de situatia grava din tara si la care a contribuit  hotaritor, spune ca trebuie sa votam  opozitia. Mai spune ca  Ponta nu este mongol cum  presa puterii a scris si nici Crin Antonescu nu  joaca la cazinouri, la  jocuri de noroc. Pe mine ma intereseaza faptul ca  nici ei nu vor face nimic, chiar daca vor cistiga alegerile. Nu vor conduce tara cu o mina de fier, ci cu o mana moarta.
Lipsa lor de luni sau chiar ani de pe scena politica, ma indreptateste sa  cred asta si spun cu fermitate ca nu cred o boaba,  in aceste maini moarte. Natia nostra este in pericol si lalaiala lor ca, la alegeri vor face si vor drege nu ajuta la nimic. Asta in cazul ca vor cistiga, dar dupa cum se prevesteste nici daca vor cistiga, tot nu vor forma guvernul. Ce mai asteapta? SA SE TERMNINE  ANII DE MIERE?
Inca un an si jumatate  pentru poporul nostru, va insemna o distrugere nerecuperabila nici in urmatoarea suta de ani. Va fi tirziu chiar foarte tirziu atunci. Cine stie cine va mai traii.
Daca voi mai ajunge si eu pina atunci si chiar inainte cind se va hotari sa termine, cu cesti  calai ai nostrii, optez pentru extrema dreapta, caci numai oameni tineri, noi si hotariti  vor putea face  fata  acestei nnorociri. Trebuie  scos cu bisturiul puroiul din societatea noastra si sa se introneze legea.
Am curajul sa spun acest lucru ca, nu mai vreau sa baltim in pamflete scurte, spuse in Parlament pentru hazul tuturor si nici sa mai aud pe Ponta ca " se va bate". Nu are cu ce sa se bata, trebuie sa desfiinteze  aceasta  banda de derbedei si hoti ucigasi, de la conducerea tarii. Nu sa se bata cu mustele, sau morile de vint. Curaj ! Schimbarea depinde numai de noi.
Am fost mereu contrariata si imi aduc aminte cind se discuta despre  furturi caci, asta imi aminteste de parintele lui Don Quijote de la Mancha, Miguel Cervantes (1547-1616), care in vremea cind a lucrat ca furnizor pentru Armata Spaniola si apoi ca vames  a  iesit lipsa  o cantitate mare de faina si a fost trecut ca sclav pe o galera, unde a petrecut 5 ani, avind 4 tentative de evadare. A fost  rascumparat de parintii sai. Asa s-a intronat legea  cind pentru o lipsa "la gramaj" s-a dat  rob pe viata pe galere, unul din  cei mai celebrii oameni ai Spaniei, caci daca nu avea cine sa stringa banii de rascumparare?
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 14 august 2011


Datoria lui Ceausescu catre occident de 11 miliarde de dolari

Foto: Raf. Brazi.

Am mai scris despre acest subiect in 2008.Inaintea si in timpul celui de-al doilea razb.mondial, nemtii  fiind siguri ca vor cistiga razboiul au  hotarit ca treburile sa mearga snur si sa nu mai piarda vremea dupa razboi si sa construiasca in continuare instalatii,  pentru industria petroliera de ultima generatie in acel timp pentru tariule cucerite. Au constrit asa cum stiu ei mai bine, adica nemteste si le-au pus la conservat la vasilina. Cu gind ca la terminarea lui sa le puna  in rafinariile din tarile ocupate bogate in petrol precum Romania.
Dupa razboi, vazind ca au pierdut razboiul si tegnologia in materie de instalatii de rafinare a luat-o inainte, ei au hotarit sa vinda aceste  instalatii  pe credite(ca nu mai aveau ce face cu ele fiind depasite tehnologic)si au cerut acceptul lui Nicolae Ceausescu. Eu zic ca, Ceausescu a facut un lucru bun luind la un pret rezonabil si pe datorie  acele, nu vreau sa spun fiare vechi caci, erau foarte bine conservate si facute  cu raspundere asa cum stiau nemtii sa fac  un lucru bun.Zis si facut. Eu stiu de la persoanele din conducerea  rafinariei si din conducerea instalatiilor in unele am si lucrat, ca acesta este adevarul.
Acele instalatii la instalarea lor si la reviziile anuale au facut multe victime, nu era totul perfect. Dar pentru Romania a fost un pas inainte.
Partea gresita a lucrurilor a fost ca Ceausescu a vrut sa plateasca datoria in cel mai scurt timp. Si asta ne-a afectat in fiinta noastra prin  privatiuni in alimentatie. Si americanii ne-au dat tot in acele conditii instalatii. Va aminmtiti de seful specialistilor Lilly Brici Dar stiu ca in toata tara s-au primit  instalatii si utilaje de tot felul noi,nefolosite dar depasite tehnic. Si alte tari ca si tara noastra, au acceptat acest aranjament ca, nici occidentul sa nu ramina cu ele, caci ei erau condamnati numai la tehnologie de virf si nici noi care eram tinuti sub papuc, sa nu avem cu ce ne face treaba. Dupa razboi refuzul lui Stalin de a  primi ajutor  pentru Romania prin planul Marschal, a cintarit foarte greu caci noi am ramas in urma in timp ce tarile occidentale,  printre care si nemtii capul rautatilor, au progresat si altfel a mers treaba la ei fata de noi. Dar ce v-am spus acum este  cea mai mare parte a banilor luati  de tara noastra si platiti de noi toti. Si uite asa satui de privatiuni am ajuns la revolutie adica lovitura de stat.
In continuare stiti dvs. ce s-a in timplat. Cum a zis Petre Roman ca industria noastra este un morman de fiare vechi, uite asa  nu mai avem nimic.Sintem ai nimanui si nu avem nimic.
Mai departe va las pe dvs.tinerii sa construiti viitorul tarii. Este o  lupta grea ca vedeti ce datorii are tara in euro 120 miliarde.
Dar va sfatuiesc sa  ii dati in judecata la  tribunalele internationale si sa spuneti ca  criminalii tarii, au fost mana in mana cu FMI, Banca Mondiala pentru a ne pierde. Nu a fost vointa noastra a intregului popor sa facem datorii asa de mari incit sa sustinem bancile straine din tara noastra. Si am fost imbroboditi de 2 schelete ambulante de la B.N.R.
Atit am avut de spus  ca, este ora 4 dim. si nu am inchis un ochi. Curaj, cind ma scol contati pe mine.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa