Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 9 iulie 2011

CHINA VREA SA CUMPERE O PARTICIPATIE IMPORTANTA LA FACEBOOK


Guvernul chinez vrea să cumpere o participaţie importantă la Facebook înainte de data la care este anticipată oferta publică iniţială a reţelei de socializare, în 2012, potrivit site-ului Business Insider, preluat de Los Angeles Times. Investiţia ar asigura Chinei "o bucată uriaşă" din acţiunile companiei americane.
Business Insider scrie că Beijingul vrea o participaţie "suficient de mare încât să conteze", citând surse "apropiate unui fond specializat în achiziţionarea de acţiuni Facebook de la foşti angajaţi".
O altă sursă susţine că Citibank vrea să cumpere acţiuni Facebook de 1,2 miliarde de dolari pentru două fonduri de investiţii, unul controlat de guvernul chinez şi unul aparţinând unui grup din Orientul Mijlociu.
Facebook a vândut recent 225.000 de acţiuni pentru circa 6,6 milioane de dolari către GSV Capital Corp, un fond de investiţii.
Totodată, compania l-a numit pe Reed Hastings, director general şi preşedinte al Netflix, ca membru în Consiliul de Administraţie.
Facebook este cea mai populară reţea de socializare online din lume, cu un număr de utilizatori estimat la peste 700 de milioane, iar unele voci plasează valoarea de piaţă a companiei la 100 miliarde de dolari.
http://zf.ro/business-international/

The Muppets

Bon Jovi Have A Nice Day

Cum vad eu BAC-ul

Foto sus: eleva de liceu star porno.
Foto: eleve de liceu au pus  fustele in cap mesenilor:)))


Articol scris de invitatul meu, doctor in fizica Ovidiu Tesileanu, cercetator in cadrul Facultatii de Fizica, Universitatea Bucuresti


Am urmărit cu interes și curiozitate marea agitație din jurul bacalaureatului de anul acesta. Cu interes pentru că lucrez oarecum în domeniu, curiozitate pentru că fum fără foc nu iese, și prea era mult fum prin presă…
De fapt, ceea ce ”s-a întâmplat” anul acesta la bacalaureat a fost că s-a copiat mai puțin, și notele au fost date mai pe bune. Cine contestă asta trebuie să conteste și adevărul matematic că în județele unde n-au fost camere video promovabilitatea a fost sistematic peste medie.
Subiectele? Poate că formulările unora dintre ele puteau fi mult îmbunătățite, dar asta probabil a influențat distribuția notelor în partea de sus a clasamentului, nu a celor din jurul 5-ului.
Urlau unii pe la televizor căutând ”vinovați” – părinți, elevi, profesori, societate, miniștri; toți și niciunul, de fapt.
  • Părinții sunt vinovați pentru că nu s-au interesat de educația odraslelor, pentru că n-au considerat-o importantă – vina societății strâmbe în care viețuim.
  • Elevii n-au fost în stare să-și vadă propriul interes alegandu-si drept modele in viață niște imbeciloizi parveniți – dar, nu-i așa, modelele astea le sunt băgate pe gât de mass-media, de anturaj, de ceea ce văd în viața de zi cu zi…
  • Miniștrii? Da, au vina că au vrut să tot schimbe sistemul din tot felul de interse meschine, conform unor viziuni înguste și fără a gândi la consecințele posibile.
Dar miniștrii nu ar fi făcut atâta pagubă dacă profesorii nu erau cârpe, nefiind în stare să se unească și să-și facă auzită pe deplin vocea. Însă și profesorii, sub presiunea societății strâmbe, a prostimii puternice și amenințătoare sunt scuzabili că n-au făcut mai mult… Și atunci? ”Societatea” e de vină pentru tot? Dar societatea suntem noi, dragi concetățeni, inclusiv părinți, elevi, profesori…
Ce-ar fi să nu mai căutăm vinovați și căi de a ne ascunde după deget?
Dacă suntem elevi, să învățăm ceva pentru runda următoare de bac. Dacă suntem părinți, să discutăm cu odraslele după ce ne-am lămurit pe noi înșine că a fi prost nu e deloc o soluție profitabilă pe termen lung, chiar dacă momentan poate părea calea cea mai la îndemână. Dacă suntem profesori, să nu mai dăm note pe degeaba în timpul anului și la examene.
Apropos, aici e o categorie specială de oameni (bine reprezantată între directorii de școli și licee, inspectori etc) care tind să cred că într-adevăr au o mare vină: lingăii. Sună urât cuvântul, dar descrie foarte bine această categorie care detine în cadrul dezastrului din învățământ cam același rol pe care l-a avut justiția nefuncțională pentru România ultimelor două decenii.
Directori și inspectori care ca să ”dea bine” la superiori i-au obligat pe profesori să treacă prin școli și să ofere de-a dreptul diplome la sute de mii de analfabeți care în felul acesta au căpătat și mai mult tupeu și i-au atras și pe alții în aceiasi categorie.
Miniștrii nu ar fi putut distruge învățământul românesc – care, orice s-ar spune, era bun – fără aportul acestor nemernici…
Oricum, profesorii sunt victime sigure, pentru că peste vară, profitând de concedii, se vor anunța măsuri de genul celor din sănătate și în ceea ce-i privește. Pentru că, nu-i așa, am văzut că treaba nu merge, prin urmare avem clar, nevoie de reformă!
A câta???
http://politmuz.com/

vineri, 8 iulie 2011

Monica Anghel Vino, vino

Dimitri Chiparus, un artist roman uitat(1986 Dorohoi-1947 Paris)

Extremistii islamici vor infiintarea a trei state independente in Marea Britanie, care sa functioneze sub legea shariei

Extremistii islamici fac apel la musulmanii britanici pentru crearea, in interiorul Regatului Unit, a trei state independente, care sa functioneze conform legii islamice – sharia, relateaza Daily Mail.
Cunoscutul grup extremist “Musulmani impotriva Cruciadelor” a anuntat pe site-ul sau lansarea proiectului “Emiratele Islamice”, care presupune campanii de anvergura in enclavele musulmane de pe intreg teritoriul Marii Britanii, cu scopul de a transforma treptat comunitatile musulmane in “emirate islamice”.
Aceste “emirate” ar functiona ca teritorii autonome, care se vor administra complet in afara legii britanice. Grupul extremist a desemnat orasele Bradford si Dewsbury din regiunea Yorkshire si burgul londonez Tower Hamlets drept zonele de testare pentru aplicarea shariei, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a grupului.
“Credem ca e timpul ca zonele in care exista o larga populatie musulmana sa fie declarate emirate, sa se contureze faptul ca musulmanii care locuiesc in aceste zone incearca sa traiasca in conformitate cu sharia pe cat posibil, avand propriile instante si organisme de supraveghere a comunitatii, scoli si chiar comert independent”, spun “Musulmanii impotriva Cruciadelor”.
Zonele probabile pentru punerea in aplicare a acestor planuri ar putea fi Dewsbury, Bradford sau Tower Hamlets, pentru inceput. (…) In timp, putem preconiza ca intreaga lege sharia ar putea fi intr-o zi implementata, incepand cu aceste enclave”, se mai arata in proiectul extremistilor musulmani.
Gruparea extremist-islamica “Musulmani impotriva Cruciadelor”, condusa de Abu Assadullah, a fost infiintata anul trecut si a devenit cunoscuta pentru protestele sale violente.
http://blog.nouadreapta.org/

"News cacat Basescu"

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

“NEWS CACAT BASESCU”- o noua agentie de stiri despre cacaturile camarilei Basescu   

COPY / PASTE MY BANNER

Supravegherea video a elevilor la bacalaureat este o actiune ilegala

Înregistrările video din salile de bacalaureat sunt nelegale(neconstitutionale-n.n.). O constată chiar Curtea Constituţională care a fost de acord că este ilegal să interceptezi şi să înregistrezi persoane faţă de care nu s-a început urmărirea penală.Cu atat mai mult cu cat este vorba de minori.incalcandu-se astfel si prevedile Legii 272/21.iunie 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Potrivit dispoziţiilor art. 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului „orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale”, iar amestecul unei autorităţi publice nu este admis decât în „măsura în care acest amestec este prevăzut de lege şi dacă constituie o măsură care, într-o societate democratică, este necesară pentru securitatea naţionala, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protejarea sănătăţii sau a moralei, ori protecţia drepturilor şi libertăţilor altora.”
Constituţia României dispune, de asemenea, că „autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată” (art. 26), iar în art. 28 se prevede că secretul „convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.”
În acelaşi timp, însă, în art. 53 se prevede că, în mod excepţional, exerciţiul acestor drepturi „poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale.”
Legea internă stabileşte condiţiile imperative de înregistrare a convorbirilor şi de valorificare a acestora pe planul probaţiunii, fiind instituită, totodată, o garanţie procesuală, constând în posibilitatea supunerii înregistrărilor unei expertizei tehnice.
 

EBBA manaca si ea cacat ca tat-su

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a vorbit în plenul Parlamentului European despre reorganizarea administrativă a României, afirmând că aceasta este importantă prin prisma creşterii gradului de absorbţie a fondurilor UE, dar va reprezenta şi o “rupere ireversibilă” de conceptul de stat comunist.
[oda+elena+basescu+gigelitatea.jpg]“Tema reorganizării administrative este una de actualitate mai ales pentru noile state membre. Din perspectiva Parlamentului European este importantă pentru că are două efecte majore: creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi îmbunătăţirea relaţiilor comunităţilor locale cu autorităşile statului. Totodată înseamnă descentralizare”, a spus Elena Băsescu,Eba, în şedinţa plenară de la Strasbourg.Eba a explicat că acest subiect a ocupat agenda publică din România, însă, din păcate, dezbaterile au atins mai mult forma proiectului, şi nu fondul. Elena Băsescu a mai afirmat că, în acest context, este important să se vorbească despre modele de organizare administrativă la nivel european.

http://mercenarul.weblog.com/

Scotienii sint, zgirciti

Binecunoscutul actor scotian Sean Connery a fost ales cel mai stilat barbat din lume din ultimii 50 de ani, de revista "GQ". Connery, interpretul agentului 007 James Bond, este considerat un barbat care arata bine si se imbraca elegant, avand totodata succes, maturitate si clasa.


Sfîrşitul scrisorii tatălui din Scoţia:
"Am vrut să-ţi mai trimit ceva bani, dar, din păcate, plicul era deja închis..
***

Pe o stradă din Scoţia, se întamplă un accident rutier. Un turist iese de pe carosabil şi dă cu maşina într-un pom.
Omul se tîrăşte afară din maşină şi rămîne întins în iarbă.. Un scoţian trece prin apropiere. Se duce la accidentat şi întreabă:
- Sînteţi asigurat?
- Da, răspunde acesta cu greu.
- Aveţi o asigurare şi pentru persoanele aflate în maşină?
- Daaaa....
- Aveţi ceva împotrivă dacă îmi răvăşesc puţin hainele şi mă întind lîngă dumneavoastră?
***

Un scoţian îi scrie fiului său:
Îţi trimit zece dolari, cît ai cerut. Dar ţine minte: zece se scrie cu un zero, nu cu doi !!

***

Cum începe o reţetă în cărţile de bucate scoţiene? :

Se împrumută ... 300 de g de ...

***

Un scoţian tăia o creangă din copacul din faţa casei, se dezechilibrează şi în cădere o strigă pe soţia lui:
- Dragă, astăzi gateşte doar pentru tine, eu mănînc la spital!
***

Reflexology

Indobitocirea noastra a tuturor face parte dintr-o strategie

Traim in plin iad. Zilele trecute la o tv. de nisa in care se dezbatea cu istorici reputati, situatia noastra fata de Rusia si fiecare venise cu argumente pro si contra la declaratiile  betivului nostru oficial, deodata s-a intrerupt emisiunea la care  noi eram interesati si asteptam cu gura cascata verdictul istoricilor, ce credeti s-a intrerupt si a aparut la gradinita Irinel Columneanu care venise sa o ia pe Irinuca si  nu era acolo. Cine oare o luase inaintea lui?
Ce  rusi, ce pretul gaselor cel mai mare din cele exportate de rusi? Ce marirea pretului si asa de nesuportat pentru intregul nostru popor? Era o chestie politista, cine o luase pe Irinuca de la gradinita. Vedeti pina unde am ajuns? Pina unde poate fi  prostit un popor intreg. Pina la a fi indobitocit ca, sa nu fie interesat nici pe un post  de dezbateri  politice, decit de fetita de bani gata si lipsa ei de la gradinita.
CE MAI URMEAZA ACUM ? SA FIM ATENTI DACA  CUTARE, SAU CUTARE NU A MAI FACUT SEX DE 2 ZILE, SAU DACA ESTE CONSTIPATA? Caci problema  sexului  la baie am vazut-o  si gindul ii era la o demimonda de succes. Sau au aparut ca sex simbol unele care au spus ca cred ca vor ramine gravide  peste 3 zile. Trebuie macar la tv. sa nu mai dam atentie la asa porcarii dar, pentru asta trebuie sa fim educati pentru a vedea  situatia noastra individuala si in comun cu intregul popor. Caci se vede unde duce indobitocirea noastra. Nu mai vedem haznaua in care ne aflam.

Mirandolinele

Continui sa afirm ca   mirandolinele de la  emisiuni, numite moderatoare sint 50% vinovate de formarea  indoielnica a  informatiilor politice ale poporului nostru. Mie imi ramin in minte, numai tipetele isterice, de schizofrenice ale lor ca daca nu este asa, ca daca va fi altfel, cind totul se vede cu ochiul liber ca, se duce de ripa. Vreau sa le vad la munca pe trotuar, sa vada la ce duc prostiile lor. Dar ce folos  si cu  citeva parasutiste in sus, sau in jos tot aia este.
Problema pe care o spun si vreau sa nu o uitati, este sa trageti apa dupa ce vorbesc  Visan (violatorul PDL de serviciu), Popoviciu care  apare rizind in  bataie de joc, ca si cum "stati voi prostilor sa vedeti ce va imbirlig eu acum(si voi credeti tot, ca nu aveti incotro)", Ninel cel care  cu emfaza  coteste  dupa cum bate vintul si nu in ultimul rind, pe linga multi altii  R.F.A.  in care se incarneaza,   caracterul urit al evreilor, caci si ei au uscaturile lor.Nici acum cind sintem IN AL 13-LEA CEAS,  nu se intelege ca toata aceasta degringolada din viata noastra este  opera nu numai  a conducatorilor ci si a  celor care  prin tv. raspindesc toate imbecilitatile giundirii lor simpliste  care toata lumea  care  nu inteleg nin scurtul timp  de privitori la emisiunile de dezbateri tv. si pun la indoiala evidenta prin tipetele  celor fara minte, dar cu impact urias asupra publicului. Vorba lor tipata  este balanta si oamenii daca tipa  asa convingator cred ca,  chiar daca nu dreptatea e de partea lor, totusi  toata discutia este indoielnica. Am cerut mereu schimbareea acesot  dobitoace care pun umarul la intoarcea noastra cu sute de ani in urma.
Asta ajuta puternicilor zilei, pe care i-am pus  tot noi in capul mesei la bucale cele mai bune, care isi vad  linistiti de treaba  si fura tot in draci si amaneteaza tara. Tocmai pentru ca se inoculeaza in mintea oamenilor ca, nu este nimic sigur 100 %  prin proastele noastre care,  poate nu fac cu buna stiinta dar fac din prostie ca le-a intrat in cap ca,  trebuie sa sfredelesti  cu un burghiu creierii oamenilor ca, sa  se vada cit de  stapine pe situatie sint, pentru public si mai ales pentru familii, sa nu-si mai incapa  in  piele de bucurie. Inca odata imi exprim compasiunea fata de barbatii din jurul lor.

Parada militara din India 26 ian.2011

joi, 7 iulie 2011

Compozitorul Cornel Fugaru, internat de urgenta la Spitalul Elias

Compozitorul Cornel Fugaru este internat la spitalul bucurestean Elias, din cauza unei afectiuni cronice grave. Familia nu doreste ca detaliile despre starea sa de sanatate sa fie facute publice.
Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si este un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist. A fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978, care a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru sau Corina Chiriac.
Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii de 625 de linii" (1967), film TV; "Împuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - si a scris si muzica de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oaca si Boaca".
A adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum "Ducea rufele la rau", "Pe langa plopii fara sot", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sarba munteneasca", "Haulita de la Gorj".
Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara "Dau viata mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tau", "Eu nu mai sunt cel de ieri".
De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995).
 
http://stiri.rol.ro/

Cornel Fugaru(n.1940) Te-am gasit acum cind imi doream mai mult

Monica Anghel Dau viata mea pentru o iubire Compozitorul Cornel Fugaru grav bolnav internat in spital

Spania:Negarea holocaustului si propaganda"neo-nazista" nu vor mai intra sub incidenta legii

Sursa: FrontPress
Săptămâna trecută, Curtea Constituțională din Spania a decis că nici o persoană nu va mai fi pedepsită penal pentru negarea sau chiar justificarea holocaustului.
Prin decizia Curții Supreme se recunoaște că legea din 1996, care prevedea pedepse cu închisoarea pentru delictul de opinie, încalcă dreptul la liberă exprimare, drept garantat de Constituţie.
Judecătorul Adolfo Prego de Oliviero Tolivar, care în trecut a fost criticat de naţionaliştii radicali, a declarat în ciuda acestui fapt, la finalul procesului, că “nu putem pedepsi oamenii care răspândesc o anumită ideologie” şi “nimeni nu are dreptul să limiteze dreptul altor persoane de a-și exprima punctul de vedere”. Totuşi, judecătorul a ţinut să specifice că legislația va putea în continuare pedepsi incitarea la ură și violență împotriva unor grupuri, categorii sociale sau persoane individuale.
Punerea sub semnul întrebării a versiunii oficiale legate de holocaust este o faptă pedepsită penal în ţări precum: Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Israel, Luxemburg, Liechtenstein, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elveţia şi România.
http://blog.nouadreapta.org/

Despre prietenie

PUTIN I-O TRAGE LUI BASESCU PRIN INTERMEDIUL LUI MEDVEDEV

Devine tot mai clară diferenţa de alură politică între conducătorul de facto al Federaţiei Ruse, premierul Vladimir Putin şi ocupantul oficial al fotoliului de la Kremlin, încă preşedintele Dmitri Medvedev.
Dacă Putin ar fi fost acum şeful statului rus nu ar fi aşteptat summitul Rusia-NATO, derulat la Soci, pentru a emite o declaraţie, deloc amicală, la adresa omologului român,Basescu.Asa, a fost nevoit sa apeleze la purtatorii lui de cuvant, ambasadorul Rogozin si presedintele Medvedev.
Aşa, am asistat la comedia penibilă în care personajul principal devine brusc ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. Un diplomat cunoscut ca un „cal breaz”, datorită declaraţiilor sale ameninţătoare – pe relaţia Moscovei cu Bruxelles-ul. Afirmaţiile sale, deseori belicoase, se dovedesc a fi ulterior simple „baloane de săpun”, pentru partea naivă a opiniei publice internaţionale.
Aşa cum a fost cazul şi acum, când până şi redacţii cu pretenţii în presa românească au inserat formularea „Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a criticat dur pe omologul său român, Traian Băsescu, la summitul Rusia-NATO de la Soci.”
Scena politică de la noi a luat foc: s-a trezit Moscova și i-a tras-o lui Băsescu, după declarațiile nesăbuite ale acestuia, în ultima vreme. Să vezi de aici încolo belele… Ei aș! Am pune pariu că asistăm la o piesă de teatru ieftin, un meci de ping-pong aproape regizat între doi lideri aflați în campanie electorală și care au naționalismul pe prim plan, în lista de priorități. Moscova şi-a exprimat indignarea faţă de declaraţiile şefului statului român, care, în opinia sa, a justificat atacul Germaniei naziste contra URSS, scrie agenţia în pagina electronică, citând un comunicat al purtătorului de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici, potrivit Ria Novosti, preluată de Mediafax.
“Rusia se indignează de recentele afirmaţii ale liderului român care a declarat că, dacă ar fi fost în locul mareşalului Antonescu, ar fi trimis de asemenea soldaţii români să participe la ofensiva lansată de Germania nazistă împotriva Uniunii Sovietice”, se arată în comunicat. Lukaşevici a calificat drept “nejustificabilă” validarea atacului care a costat Uniunea Sovietică peste 27 de milioane de vieţi. Aceasta nu se poate explica “prin anumite condiţii politice actuale”, a spus diplomatul.
Debutul unui conflict diplomatic real și de proporții? Doar pentru naivi. Mult mai probabil e că asistăm la un spectacol în care doi lideri abili își servesc reciproc mingi la fileu, pentru că amîndoi nu au decît de cîștigat din asta.
Dacă Vladimir Putin își pregătește discret, dar temeinic candidatura la prezidențialele de anul viitor și face din naționalism o chestiune mereu pe agendă, Băsescu e mai nou venit în domeniu. La el, scoaterea naționalismului de la naftalină are doar cîteva săptămîni, dar pare decis să recupereze.
Traian Băsescu putea gafa prima dată cînd a vorbit de Antonescu, 23 august ori trecerea Prutului. A doua oară, e exclus să fi făcut-o altfel decît pe baza unui calcul minuțios.
Reacția nervoasă a ministerului de externe rusesc, aflat în subordinea premierului Putin, este exact ce aștepta Băsescu, pentru a-l fixa și mai bine în postura de erou naționalist care nu se teme să se ia în piept și cu Budapesta și cu Moscova în același timp. Ambele, capitale cu o anume rezonanță negativă în sufletele a milioane de români.
Cum poți fi mai bine perceput drept anticomunist dacă nu te înjură născătorii lui, rușii? Cum să fii mai bun patriot dacă nu îți pui ungurii în cap, dîndu-le în cap cu regionalizarea, cu statutul minorităților șamd?
În egală măsură, reacția la asemenea pseudo-provocări îi servește și lui Putin.
Nu ar fi prima dată cînd România, deși o țară mică, ajută interesele de imagine ale premierului rus: anul trecut, bunăoară, în octombrie, cu ocazia unei întîlniri cu liderii sindicali, Putin dădea România drept exemplu negativ, față de care Rusia stă chiar bine, din punct de vedere al situației economice și al măsurilor anti-criză, după cum relata agenția rusă Fontanka.
Iar mijloacele lui Putin sunt mai mult decît diversificate: abia se făcuseră, în ultimi ani, cîțiva pași către Japonia în rezolvarea conflictului de decenii legat de insulele Kurile, că dintr-odată , în toamnă, Medvedev, pupilul lui Putin, pleacă în insule într-o vizită oficială, ceea ce generează un protest diplomatic feroce al japonezilor, dar și o contrareplică pe măsură a Kremlinului: Kurilele sunt pămînt rusesc și basta.
Rusia are probleme economice severe, nemulțumirea în rîndul alegătorilor este mare, astfel că singura carte mare care îi rămîne lui Putin este naționalismul.
Nici nu e de mirare că, în plină criză mondială, lui Putin îi bubuie prin cap ideea creerii unei mașini a poporului, ca să nu mai depindă de importuri etc.
Desigur, naționalismul lui Putin nu trece cotele de avarie: după atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu moartea a 35 de persoane, el s-a grăbit să dea asigurări că nu există nicio legătură cu Cecenia. Motivul e simplu: liderului rus nu îi convine să se aventureze pe un teren care, spre deosebire de România gregarului Băsescu, chiar îi poate crea probleme de imagine serioase. Asta pentru că atentatele și conflictele militare REALE, care nu mai iau sfîrșit îi fac pe tot mai mulți ruși să dorească retragerea din Caucaz.
Spre deosebire de ceceni, conflictul diplomatic cu Băsescu nu poate depăși statutul de operetă ieftină. Astfel că, să nu ne mire dacă în zilele următoarele Rusia își rechema ambasadorul la București pentru discuții, România va face la fel, se vor mai trage cîteva focuri în aer, de ochii lumii și, finalmente, românii și rușii vor ofta de încîntare: gata, le-am tras-o !
 http://mercenarul.weblog.ro/

miercuri, 6 iulie 2011

CAZ SOCANT IN CARTIERUL PRIMAVERII......


Acest caz socant din cartierul privilegiatilor din Primaverii, reprezinta situatia din tara din toate punctele de vedere. Se discuta de  fiica, o femeie  foarte instruita caci, a gestionat PIAR-al altor firme dar nu si-a putut gestiona propria viata. S-a discutat de  stresul divortului si  raminerea singura cu toate obligatiile vietii de zi cu zi, s-a vorbit de lipsa de dragoste din partea ei si  din partea altuia catre ea. Viata grea, neputindu-se lansa  la justa sa valoare, lipsa  banilor, altadata dindu-i un  avint superior  destinului ei si relatiilor  cu cei din preajma ei, deci toate acestea au adus-o in pragul nebuniei. Mama care a venit sa o ajute, sa treaca mai usor prin aceasta incercare grea a vietii, a cazut victima furiei ei ,  nedemna asupra mamei lipsita de aparare, sufocind-o. Apoi ea,  femeia  care isi depasise  mediul  spinzurindu-se. Asta mi se pare ca  arata cum noi toti  sintem intr-o fundatura, din toate punctele de vedere, moral, financiar si al sanatatii mintale. Acesta este diagnosticul societatii noastre de acum. Singuratatea fiecaruia dintre noi, liupsurile financiare si lipsa de afectiune.
Eu  astfel de situatii am trait toata viata  si pentru faptul ca am supravietuit  si mi-am  pastratat sanatatea mintala si cu fiecare necaz am fost tot mai puternica, datorez educatiei spartane sau germane care mi-a fost impusa de mica fara mila.  Singuratatea si lipsa de afectiune pe multe altele le-ar fi doborit, precum in cazul analizat..
Revenind la cazul in speta, aceasta situatie a aratat ca  fata chiar la 44 de ani era  impunatoarte si puternica doar de suprafata, dar din interiorul ei a venit slabiciunea pe care a doborit-o. Vina chiar daca,  va par cu o anumita fixatie, se datoreaza  conducerii tarii  adica jafului fara limita, care ne aduce pe toti in pragul nebuniei. Ce poate fi mai rau decit  lasarea fiecaruia in faliment, care duce la nebunie. Insa in legatura cu acest caz  am vazut ca se putea discuta, mutarea intr-un alt apartament mai ieftin, in tr-o zona mai putin costisitoatre. Asta la prima vedere. Dar  acum e tirziu si  oamenii au principii, dupa care se calauzesc in viata si e greu sa-i schimbi unui om stilul de viata, vecinii si sa-i impui saracia, neputinta, statutul inferior cu forta. Mi se pare ca acest caz, reflecta cel mai bine  situatia in care ne scaldam si pericolul pierderii mintilor. Dumnezeu sa le odihneasca pe amindoua deopotriva. Numai bine.
P.S. Special nu am dat  numele persoanelor  in cauza,  pentru a face o analiza a situatiei noastre a tuturor care, inca nu ne-am pierdut mintile.

Ion Pribeagu 3 dorinte Poezii impertinente

Yul Brynner (1915-1985), un tigan care si-a onorat etnia.

Foto: Yul Brynner (1915-1985) rus de origine tiganeasca(fapt cu care se mindrea) nascut in Vladivostok, Rusia. Decedat  in 1985 in New York  SUA. Actor, regizor, producator,  toate de exceptie.
Aici in filmul :"Cei 7 magnifici".

Alla Pugacheva Arlekino

marți, 5 iulie 2011

TANGO DANSAT DE BARBATI....(absolut superb)

Udrea coordoneaza patru ministere pe TURISM


Elena Udrea a devinit  sefa peste patru ministere pentru a putea coordona mai bine strategia de turism a Romaniei.Un turism la pamant, inexistent,care, in plin sezon turistic a scazut cu 30%. Premierul Emil Boc a semnat o decizie prin care Elena Udrea devine noua sefa a ministrilor Funeriu, Boagiu, Cseke si Borbely, in calitate de coordonator al comitetului interministerial pentru turism.

Astfel, ministerele Transporturilor, Educatiei, Sanatatii si Mediului vor fi coordonate de Elena Udrea pentru integrarea domeniilor gestionate de acestea in strategia pentru turism a Romaniei.Adica vom face la sate, in comune, patinoare, stadioane olimpice, parcuri sportive, sali de sport, ca avem 4 miliarde de euro de cheltuit si furat.
Acesta nu este primul comitet interministerial care este constituit prin decizia primului ministru. In ultimul an, Emil Boc a mai semnat decizii pentru infiintarea unui comitet pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat, unui comitet care monitorizeze indeplinirea conditiilor pentru trecerea la moneda euro, unui comitet care sa se implice in procesul de reformare a legislatiei si procedurilor din domeniul restituirii proprietatilor, unui comitet interministerial privind taxa de prima inmatriculare si a comitetului interministerial pentru combaterea muncii la negru. Comitetul interministerial pentru turism este singurul format exclusiv din ministri.
In timp ce specialistii in turism considera ca un astfel de comitet pentru turism nu este o initiativa care sa dea rezultate, reclamand lipsa de coordonare pe investitii dintre ministerele implicate sau care afecteaza turismul, analistii politici considera ca “miniguvernul” Elenei Udrea este doar o manevra politica ce are menirea de a-i creste influenta ministrului Turismului si Dezvoltarii Regionale  in Executiv si in cheltuirea banilor publici.
http://mercenarul.weblog.ro/

Pandele Poezii vesele de Ion Pribeagu

Bunicuţa lui Pandele
După strada Ghica Tei
A băgat discret de seamă
Cum că nepoţelul ei,
Când nu-i observat de nimeni
Nici de Tone şi nici de Rodica
Se cam joacă cu puţica.
Şi i-a spus: Pandele dragă,
Vai de mine, nu-i frumos
Vezi pe domnul cel de colo,
Ală gras şi burtos?
Tot aşa o burtă mare
I-a spus tainic bunicuţa –
O să-ţi crească, de vreodată
Ai să te mai joci cu puţa!
S-a speriat grozav Pandele
Şi oftă cu-nfrigurare
Când gândea că o să-i crească
Tot aşa o burtă mare.
Dar primind cadou o tobă,
Şi un cerc şi-o muzicuţă
De atuncea niciodată,
N-a mai pus mâna pe puţă.
Într-o zi, fiind la plimbare
Pe o vreme înnourată
A văzut şezând pe-o bancă
O femeie însărcinată
Drept la ea s-a dus şi-i spuse
C-a roşit şi bunicuţa:
- Vezi ce ai păţit cucoană,
Dacă te-ai jucat cu puţa!

Together wo on one

Sturgis

Hello (multumesc celui care imi trimite mesaje dar, intre virtual si realitate este o mare diferenta:)

Ion Pribeagu strofe strengare " In tara mea"


În ţara mea

În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
Şi diamante,
Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante !...
Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.

În ţara mea sunt tei şi plopi,
Şi zarea-i diafană,
Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.

Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
Că-n poveste,
Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
Minciună.

Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
Multe ...
Şi pribegesc scrâşniri din dinţi ...
Dar cine să le-asculte,
Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
Când guvernanţii-s de carton
Şi nepăsarea Rege ?

Din volumul « Vârfuri de spadă », 1915

Primul volum din"Cum sa intelegem femeile"

luni, 4 iulie 2011

Acelei care a plecat de Ion Pribeagu (cel mai mare umorist roman)Când ai plecat, zâmbind, din casa noastră,
Din odăiţa plină de senin,
În grabă, ai uitat o floare-n glastră
Şi pijamaua ta de crèpe de chine.

Sărmana pijama cu flori bizare,
În care-ai râs atât, nici nu credea
Că va veni o zi amară-n care
Ai să ne uiţi, pe mine şi pe ea.

De-atunci, şedem în fiecare seară
În faţa sobei pline de cărbuni
Şi depănăm povestea iar şi iară,
Ca doi prieteni buni.

Ştiind c-atât de mult îţi fuse dragă,
O-mbrăţişez sub vraja din amurg,
Prin falduri îmi adorm privirea vagă
Şi-i mângai fiecare brandenburg.

Şi noaptea, prin apusuri cristaline,
Când dorul sparge-al lacrimilor dig,
O culc în pat alăturea de mine
Şi-o învelesc, ca să nu-i fie frig.

Din volumul « Strofe ştrengare », 1930

4 iulie Ziua Americii Imnul SUA

Viata nevazuta a lui Vladimir Putin

Foto: Oksana,  fosta amanta a  lui Putin, fosta Miss Rusia si Univers.


Liderul rus este un familist convins, care isi tine nevasta sub papuc 
 
Vladimir Putin, un barbat politicos, autoritar si obsedat de munca, se intoarce acasa foarte tarziu, dupa ora 11.30 sau chiar dupa miezul-noptii, strabatand Moscova cu masina prezidentiala, in mare viteza. Se asaza la masa in bucatarie si bea un pahar de kefir. Acesta este momentul cand ceilalti membri ai familiei stiu ca se pot apropia de el sa-i ceara acordul pentru anumite lucruri sau, pur si simplu, sa discute cu el. Sotia, Ludmila, si cele doua fete, Katia si Masa, stiu insa ca nu trebuie sa-l intrebe niciodata despre ce face la birou. Putin isi drege glasul, face glume care o amuza pe credincioasa sa sotie, dar niciodata nu cere familiei sfaturi despre nesfarsitele probleme cu care se confrunta iubita sa patrie. Doborat de oboseala, cel mai puternic om din Rusia se duce apoi la culcare.

duminică, 3 iulie 2011

Dezastru total....

De cite ori am nervi pe  dobitocii de la conducerea tarii, imi vine sa dau cu pumnul in ecranele televizoarelor sa nu ma mai uit, sa nu mai vad timpenia in care traim.
Zilele trecute eram stupefiata de cum se laudau, Basescu si Boc, ca au luat masurile cele mai bune, ca sa nu ajunga tara in faliment, ca au taiat salariile si pensiile la amariti. Dar facind comparatie cu Grecia,  aceasta tara nu a taiat pina acum  si abia acum mai abrupt salariile, ca s-au gindit la oameni, la faptul ca trebuie sa se hraneasca bine,  sa fie organismul puternic  si sa fie greu doborit de  boala.  Dar la noi cine se gindeste ca foamea, frigul, grijile ne fac victime sigure in citiva ani, ale celor mai grele boli. Atunci ca si acum sistemul sanitar va fi depasit.
Nu mai zic ca s-a spus ca Regele Mihai 1 a fost tradator, sluga la rusii, fapt ce ne vor aduce prejudicii tot noua, romanilor nevinovati.
Azi se vorbeste de BAC ca,  elevii nu au trecut cu peste 50 % examenul. Dar  toata austeritatea cu care se lauda nemernicii,  este factorul principal. Lefurile profesorilor de 600 lei si ale parintilor tot cam atita adica, nici 150 de euro au facut ca  unii sa nu-si faca datoria, altii sa nu faca nimic, din  cauza gin durilor  si grijii zilei de miine. Copii lasati la voia intimplarii au facut si eu ce au putut.
 Ati nvazut cum  chiar parintii,  trimit copii sa se prostitueze ca sa mai aduca un ban in casa ca, nu au nimic de mincare.
Chiar aici in bloc sint 2 baieti care  sint handicapati mintal si totusi au facut facultate si se cheama ca sint ingineri. Statul cheltuie cu invatamintul putin, dar sint bani aruncati pe fereastra.(Basescu a zis ca scoala scoate timpiti). Asta pentru ca  profesorii avind lefuri mici, apeleaza la  ajutorul financiar dat de parinti ca, sa le treaca copii clasa si uite asa ajung  la stadiul de "intelectuali".  Tigancile cele mai borite sint asistente medicale, la care nu ai avea curajul nici sa spele salonul. Totul s-a dus de ripa pentru ca s-au  felicitat ca, au luat masurile cele mai bune, ca sa nu ajungem in  faliment. Grecia cu toate taierile si la al 13 si al 14 salariu si tot ramin cu  in medie 1.500 euro pe luna si noi tot cu  100 euro si acum  se zice ca este legea de asa natura ca, nu se mai discuta cu angajatul un salariu minim. Poti sa mergi la lucru numai ca, sa-ti platesti darile catre stat si ca sa ai carte de munca. Si noi ce facem? Acceptam sa fie  tara desfiintata si  noi oamenii romani aruncati in 4 vinturi? E al 13-lea ceas. Eu nu mai astept nimic .......

Coane Dinule, nu cu astia faci primavara in politica

dinupatriciu
Precum un naiv irecuperabil, imi pusesem la un moment dat sperantele in aparitia unui nou partid sprijinit de Dinu Patriciu. Domniei sale ii acordasem credit, ii citeam comentariile din propriul ziar cu interes, ce mai, Dinu Patriciu credeam ca reprezinta o sansa politica. Se pare (din nou…) ca m-am inselat.
Am citit in Evenimentul Zilei un articol in care scrie ca Dinu Patriciu sprijina aripa disidenta din PNL in dauna actualului lider Crin Antonescu. Cand ii lecturam articolele in care spunea ca e nevoie de un nou suflu in politica romaneasca, de un nou partid ori de o miscare liberala proaspata, am crezut ca milionarul urmeaza sa propuna o garnitura de oameni politici poate necunoscuti dar cu un background impresionant.
Cand colo, domnul Patriciu devine subit eternul Conu’ Dinu din politica romaneasca, caci cei pe care gaseste de cuviinta sa-i sprijine sunt harsitii, imbogatitii si antipaticii deja politicieni pe care ii cunoastem foarte bine si de care ne-am saturat de douazeci de ani: Andrei Chiliman, Varujan Vosganian, Ludovic Orban, Radu Stroe. Si ca masa sa fie bogata in fruntea lor Dinu Patriciu s-a gandit sa-l aseze pe batranul securist Teodor Melescanu…
Dinu Patriciu dovedeste prin aceasta miscare – daca este reala si nu doar o intoxicare a “oficiosului” PDL Evenimentul zilei – ca n-a inteles nimic din politica si ca ea ramane in opinia lui doar o entitate sociala in care cuvantul de ordine este mereu intriga si nimic altceva.
In consecinta, zic si eu din acest colt de blog asa cum Traian Basescu a facut-o odinioara, dar cu o sinceritate de care presedintele n-a fost niciodata in stare, “sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!”
http://politmuz.com/

Meditatia transcedentala

Meditatia transcendentala reduce riscul atacurilor de cord la jumatate

Meditatia transcendentala, tehnica de relaxare care a fost facuta celebra in anii 1960 de formatia Beatles, poate contribui la scaderea ratei mortalitatii in cazul atacurilor de cord, cu pana la 50%, conform unei noi cercetari realizate, publicata de ziarul The Telegraph si citata de site-ul Wish I Didn’t Know.com. Practica meditatiei transcendentale, ce implica repetarea continua a unei mantre, duce la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si la subtierea arterelor. Tot meditatia transcendentala protejeaza impotriva diabetului.
Dr. Norman Rosenthal de la Institutul National de Sanatate Mintala crede ca preventia atacului de cord si cresterea duratei de viata a pacientilor este o metoda alternativa de tratament cum nu s-a mai vazut pana in prezent. “Daca meditatia transcendentala ar fi un medicament, ar fi facut miliarde de dolari pana in prezent”, a declarat Dr.Norman Rosenthal.
Stresul este principalul factor din bolile de inima, iar meditatia reprezinta tehnica ce poate controla acest fapt. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Wisconsin au urmarit 201 de barbati si femei, cu o medie a varstei de 59 de ani, care sufereau de ingustarea arterelor de 9 ani. Jumatate din ei au practicat meditatia transcendentala, impreuna cu tratamentul normal. Iar rezultatele au fost uimitoare: cei care au meditat regulat, sansa de a muri sau de a suferi un atac de cord a fost mai mica cu 47%, fata de cei care au primit un tratament traditional.
P.S. Iata ca stiinta medicala recunoaste faptul ca meditatia, o tehnica orientala, este sanatoasa nu doar pentru suflet, ci si pentru trup. Noi, ca site de spiritualitate, vom sustine din toata inima folosirea cat mai des a meditatiei, o tehnica absolut minunata.
http://almeea.com/

Cherchez la femme