Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 iulie 2011

Esti tu, esti tu, esti tu......

Un banc....

- Mamico, mamico, am vazut cocosul pe gaina de zece ori azi dimineata!
- Du-te si spune-i lui taticu, el o sa inteleaga......
- Taticule, mi-a zis mamica sa iti spun ca am vazut cocosul pe gaina de zece ori azi dimineata!
- De zece ori cu aceeasi gaina, dragul meu?
- Nu!
- Atunci du-te si spune-i lui mamica, ea o sa inteleaga!   

Alternativa de Ion Pribeagu (poezii impertinente)

Ion Pribeagu pe numele adevarat Isac Lazarovici,  nascut la Sulita jud. Botosani in 1887, decedat in 1971 la Tel Aviv, Israel. Marginalizat pe nedrept, pentru ca era evreu.

In desertul din Sahara
De nisip si soare plin
Umbla-abia tarandu-si pasii
Ars de soare, un bedunin.

Umbla, umbla, fara preget
Cum Alah porunci-i date
Arsita-l dogoarea-l arde
Dar mai mult e ars de sete.

Cade in genunghi, se roaga :
- Doamne, setea sa mi-o sting,
Da-mi un bulgare de ghiata
Ca sa-l ling doamne, sa-l ling.

Sau de nu poti da un bulgar
Doamne, a toate-ndurator,
Un pistol sa-mi dai parinte,
Ca sa trag, sa ma omor !


Nici nu-si terminase ruga
Si-i apare din senin
O fecioara ca din basme
Alba, alba ca un crin.

Trup superb, contur de spuma
Blonda si cu pieptul gol
Cu un sloi de ghiata-n mana
Si-n cealalta c-un pistol.

Sta Iosuf si o contempla
Mistuit de dor nespus
Si-apoi in genunchi se roaga
Lui Alah din ceruri, sus :

- Ce sa fac ? Alah ajuta
Unui beduin pribeag
Si invata-ma prea sfinte
Sa ling doamna sau sa trag !

Legenda lui Stefan cel Mare si a Vrincioaiei (1433- 2 iulie 1504)

Legenda lui Ștefan cel Mare și a Vrâncioaiei

repovestire

Ștefan al III-lea, supranumit Ștefan cel Mare (n. 1433, Borzești - d. 2 iulie 1504, Suceava), fiul lui Bogdan al II-lea, a fost domn al Moldovei între anii 1457 și 1504.
 


Se spune că a fost mai demult, pe când domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt stăpânea în Moldova, luptându-se cu turcii, o femeie vrednică, pe nume Tudora Vrâncioaia, care avea șapte feciori: Bodea, Spirea, Negrilă, Bârsan, Spulber, Pavel și Nistor. Toți șapte erau ciobani în munții Vrancei, după cum erau mai toți voinicii locului.
S-a întâmplat ca, într-o luptă cu turcii, Ștefan, neavând destulă oaste, să fie învins. Singur, flămând, obosit și necăjit, a bătut la ușa Vrâncioaiei, să primească găzduire de-o noapte. Aceasta l-a primit - fiind lege nescrisă ospitalitatea străinilor - și l-a omenit cum se cuvine. Curând după aceea, domnitorul a adormit, fără să dezvăluie cine este.

Vrâncioaia însă a ghicit cine e, după îmbrăcăminte și după chip. Auzise ea că domnitorul e la ananghie, deci și-a chemat feciorii de la treabă și i-a îndemnat să strângă fiecare câte o mică oaste din munți și să meargă la luptă.
Feciorii au făcut așa, încât dimineață, când s-a trezit domnitorul, în fața casei era oastea gata.
Cu mare bucurie a pornit Ștefan la luptă, alături de feciorii Vrâncioaiei, obținând de această dată victoria. Niciunul din cei șapte frați nu a pierit în luptă. La sfârșitul bătăliei, Ștefan i-a chemat la sine, să-i răsplătească: fiecăruia i-a dăruit unul dintre munții Vrancei, întocmind act domnesc pentru aceasta.

Și așa, cei șapte frați s-au întors la îndeletnicirile lor, întemeind fiecare un sat cu numele său. Iar mama lor a rămas de legendă, pentru vrednicia și curajul ei, pentru inima generoasă și pentru iubirea de țară.


Teo
http://vacantanon-stop.over-blog.com/

Iar panglici !!!!!

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

Azi Boc taie panglica la metrou, 2 noi statii incepute de Ceausescu ,terminate de Basescu     

Previzualizaţi

Doua noi statii de metrou, Jiului si Parc Bazilescu, vor fi date in folosinta vineri de METROREX. Lucrarile au inceput de peste 20  de ani, insa abia acum au fost finalizate.

La inaugurare SI TAIEREA PANGLICII  vor participa atat premierul BOC, cat si ministrul Transporturilor, ANCA BOAGIU.
Der azi 1 iulie, Metrorex va deschide publicului calator doua noi statii de metrou, Jiului si Parc Bazilescu, pe Linia 4 de metrou, Gara de Nord – Lac Straulesti, se arata intr-un anunt al companiei.
Statia Jiului, care initial ar fi trebuit sa se numeasca Pajura, este colorata in alb-visiniu. Peretii sunt imbracati cu placi de metal, iar scarile rulante duc de la suprafata catre vestibul, dar si de la vestibul catre peron.
Pe de alta parte, statia Parc Bazilescu este ceva mai cocheta. Fiind statie de suprafata, accesul se face de pe peron. In partea dinspre Laminorului, in premiera, locuitorii Capitalei pot alege scarile sau liftul.
Cromatica in ultima statie de pe Magistrala 4 tine de culori calde pe fond PORTOCALIU.
Potrivit Metrorex, valoarea investitiei se ridica la 59,62 milioane de euro fara TVA, iar banii au fost luati din bugetul de stat.
http://mercenarul.weblog.com/

vineri, 1 iulie 2011

Mihai Eminescu si Eleonora Slavici(birfa care aduce moartea prin crima)

Foto Mihai Eminescu (15 ian.185o-l5 iun.1889).
"Înălţat până la geniu, coborât până la mizerie şi nebunie, poet universal, profet, gânditor social şi politic, minte împodobită cu toate darurile spirituale, suflet îmbogăţit cu toate durerile abstracte, Eminescu ne poate acoperi cu personalitatea lui genială şi reprezenta în faţa umanităţii, cu specificul nostru etnic, potenţat până la universal. 
 
NU UITATI, EMINESCU A MURIT CINTIND " DESTEAPTA-TE ROMANE"


Cata dreptate avea Eminescu. Se zice ca poetul nostru national M.Eminescu nu suferea deloc, pisicile femele si avea un adevarat cult pentru motani. Cu al 6-lea lui simt spunea ca, pisicile sint ca femeile(avea o premonitie), rele si traiesc numai pentru ele. Pe cind motanii sint ca barbatii, buni, blinzi si putin naivi. Dar revenind la experienta lui Eminescu, vis a vis de felul de a fi al femeilor birfitoare, caci citind, felul cum a fost dus la balamuc, Ospiciul Sutu in camasa de forta, pur si simplu mi-a facut rau.Stiam ca birfitoarea Eleonora Slavici, a doua sotie a lui Ioan Slavici(l848-l925) a fost la baza eliniminarii din viata, a poetului nostru drag M. Eminescu. Ea a lansat in tot Bucurestiul, tot timpul birfe despre Eminescu, ca este nebun, ca vorbeste singur pe strada, ca umbla jegos si zdrentaros si ca trebuie dus neaparat la balamuc. Si aceasta perfida femeie birfitoare, si-a atins scopul, influentindu-l si pe Titu Maiorescu incit, Eminescu a fost vinat ore in sir, pitindu-se in baia publica, sub dusul rece ca ghiata si fugarit in pelea goala, pina la urma prins in camasa de forta, el opunind tot timpul  o rezistenta indirjita si zgomotoasa. Saracul a vrut sa se poata apara, dar de gura femeilor, nu ai cum sa scapi decit mort. Acuzarea asta grava a Eleonorei Slavici, ca Eminescu este de balamuc, a fortat uciderea lui de un alt nebun, care ia dat cu un bolovan in cap. Chiar daca era recunoscut de atunci, ca cel mai mare poet al romanilor si cel mare mare publicist politic, la aceea data(neintrecut pina acum, parerea mea), totusi nu a avut scapare din gura birfitoarei.Chiar daca ar fi fost adevarat, nu trebuia bagat cu nebunii periculosi la un loc, cred ca se gasea o rezerva sa fie aparat si sa-i fie crutata viata.ULTIMELE LUI CUVINTE AU FOST LUATE IN DERIDERE CA, FIIND SPUSE DE UN NEBUN, DAR ASTAZI NE DEMONSTREAZA CA A FOST ULTIMA RABUFNIRE A   GENIULUI SAU CARE  LUPTA CU ULTIMELE PUTERI CONTRA PROSTIEI. Pur si simplu recitind acest episod mi-a facut rau. Dar vedeti ca Eminescu, cu inteligenta lui iesita din comun,nu s-a inselat in privinta femeilor proaste si birfitoare. Dar stiti ce se zice, ca si la puscarie gardienele sint, mai rele decit gardienii. Dar poate rautatea Eleonoerei avea corespondent, in sotul ei Ioan Slavici care era un antisemit feroce, scriind intr-o lucrare ca," evreii sint o boala si trebuiesc aruncati in Dunare". Vedeti ce gindea autorul romanului Mara? Moara cu noroc?Nimeni nu e perfect.

P.S. Sint de acord ca un complot (nu intru in amanunte),  a pus la cale uciderea lui Eminescu, dar aceasta crima s-a facut cu ajutorul unei birfitoare de profesie, ea a fost chibritul scaparat, cu gura ei spurcata.

Amy Winehouse Rehab

Un banc....

Un tip bine întâlnește o tipa, buna, si vrea s-o ia de nevasta pe loc, orbit de frumusețea ei.

- Dar nu știm nimic unul despre celalalt, spune ea.

- Dar nu-i nimic, aflam pe parcurs, ne descoperim încetul cu încetul, o liniștește el.

Asa ca ea a acceptat, s-au căsătorit, si au plecat in luna de miere la mare.

Intr-o dimineață, pe când erau la plaja pe marginea piscinei, el se ridica de pe șezlong, se cațără la trambulina de 10 metri si executa o săritură șurub cu 2 întoarceri la 90 de grade si o rotație completa, apoi o intrare perfecta in apa la aterizare. Dupa încă vreo câteva demonstrații, se întoarce înapoi pe sezlong ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

- Ai fost incredibil, iubitule, il întâmpină ea, inca surprinsa de reprezentație.

- Am fost campion olimpic la sărituri. Vezi, ti-am spus ca ne vom cunoaște încetul cu încetul.


Ea se ridica de pe șezlong, intra in piscina si începe sa înoate. Dupa 50 de lungimi de bazin, fără pauza, se intoarce înapoi pe șezlong, nearatand nici cel mai mic semn de oboseala.

- Ooo, incredibil, te pomenești ca si tu ai fost campioana la vreo proba de rezistenta la înot?

- Nu”, spune ea, “am fost curvă la Brăila, dar lucram pe ambele maluri ale Dunării…

Sexul prelungeste viata !

Sa tot iubesti! Sexul prelungeste viata

Sa tot iubesti! Sexul prelungeste viata Sexul regulat este una dintre metodele naturale de prevenire a bolilor şi prelungeşte viaţa, conform unui studiu.

Experţii susţin că este sănătos să faci sex de patru ori pe săptămână.


"Dacă faceţi sex de trei-patru ori pe săptămână şansele să faceţi infarct sunt foarte mici. Sexul reduce stressul, îţi dă satisfacţii şi după sex dormi mai bine. Persoanele în vârstă îşi fac de multe ori griji că efortul depus în timpul sexului ar putea să cauzeze un infract, dar nu este aşa. În urma cercetărilor s-a demonstrat că frecvenţa sexului nu este asociată cu infarctul. Cercetătorii susţin că dacă faci sex de minim două ori pe săptămână se reduce riscul unui atac de cord fatal pentru jumătate dintre bărbaţi, în comparaţie cu cei care fac sex doar o dată pe lună", spun cercetătorii.

Sursa: Cancan 

joi, 30 iunie 2011

Vrei sa ne intilnim sambata seara?

Bucuresti Parfumul strazilor Mihaela Mihai

Bucuresti 1941 Romania aliata Germaniei

Ajutor pentru Presedintele nostru, nu-i mai lasati sticla W la indemina

A-l tine pe Presedintele de acum  in functia de Presedinte al Romaniei,  reprezentindu-ne pe noi toti prin aburii  bauturii, nu face decit sa ne  expuna dispretului comunitatii internationale. Camasa de forta, este singura care ai mai poate veni de hac. Apoi un control psihiatric este  de facut urgent si declarat inapt pentru functia de Presedinte al unei tari pe care a adus-o  la treapta cea mai de jos, ultimii din Europa  dar prima clasata acum ca, betivi detronind pe rusi. Sper ca nu ati uitat articolele mele  din  urma cu 4 ani despre faptul ca nu am avut ce cauta la Stalingrad, sa tinem blocada acolo 900 de zile. Si declaratiile despre chinurile luptatorilor supravietuitori din acele vremuri,  le-am expus.
Cind ne trezim ca sintem bagati si pe plan intern si extern  cu toate tarile in ca...  pina la nas.
Dar consecintele asupra  pretului la gaze care si asa este cel mai mare fata de toti clientii rusi, nu s-a gindit  nimeni? Doar povara platilor mari si marite pe noi pica, tot pe noi amaritii care nu ne-am  dat cu parerea. Cu ce nas sa cerem noi micsorarea  platii?  Toate pentru  elucubratiile unui alcoolic notoriu? Dar noi nu ne invatam minte  si ne bucuram ca le-am zis rusilor, de parca  ei depind de noi si nu noi de ei la pretul gazelor. Noi cei de rind platim, nu  cel care e viteaz  cu avere de miliarde de euro, furati de la noi. Jos Basescu, cu banda lui de nemernici si sa platreasca pentru tot raul pe care  l-au facut poporului nostru, noua tuturor pe toate planurile, interne si externe !!!! Curaj !!!!

Adevarul

A fost descoperit " stramosul" vibratorului

A fost descoperit “stramosul” vibratorului
Obiectul dezgropat de arheologii suedezi in situl mezolitic de la Motala este un corn de piatra, iar forma lui explicit falica i-a facut pe specialisti sa lanseze ipoteza ca ar fi vorba despre un precursor al vibratorului modern.
De altfel, nu este prima oara cand arheologii descopera printre relicvele antice ustensile care evoca membrul masculin. Cel mai vechi dateaza de peste 28.000 de ani, era de piatra, a fost descoperit in Germania in 2005 (in grota Hohle Fels) si avea 20 cm lungime si un diametru de 3 cm.
10 cm si jumatate si un diametru de circa 2 cm; acestea sunt dimensiunile "vibratorului" descoperit la Motala. Potrivit arheologului Gsran Gruber de la National Heritage Board, asemanarea obiectului, scos la iveala din sedimentele de pe fundul fluviului, alcatuit din material organic, este inechivocabila, dar e foarte posibil sa fi fost utilizat si (sau exclusiv) ca dalta, fara niciun scop sexual; ba chiar, pe blogul lui Gruber, un cititor sustine ca seamana cu un instrument utilizat de mama lui la macinarea ardeiului iute.


Sursa: Corriere della Sera

Sonet boem de Ion Pribeagu

Tovarăşului meu întru mansardă

Aseară mi-a venit proprietara, -
Madame Ecaterine Bobnăut, -
Punându-mi în vedere să mă mut,
Că n-am plătit chiria toată vara.

Am opinat că timpul nu-i trecut,
Că dacă scriu romanul “Donna Clara”,
O să mă proslăvească toată ţara
Din Dorohoi şi până la Sascut

I-am spus, apoi, că noaptea-i aurită,
Că m-a trădat o damă din elită
Şi a fugit c-un prinţ din Slobozia ;

Şi-am plâns pe-altarul dragostei defuncte,
Şi m-a îmbrăţişat şi ... puncte ... puncte ...
Şi m-a convins că mi-am plătit chiria.

Din volumul « Picante »

Juridiceste de Ion Pribeagu (poezii impertinente)

JURIDICESTE

Si venirã din Craiova
Si din Iasi, Din Rosiori
Toti juristii, toti maestrii
Si-ai dreptãtii slujitori
Unii slabi, cu favorite,
Altii sluti ca Tutankamen
Toti venirã cu tomuri si cu scripte
Sã asiste la examen.

Sala-i plinã de discipoli
Si celebritãti savante
Numai capete ilustre
Si figuri interesante
Când deodatã Domn Profesor
Chel si cu priviri absente
S-adreseazã cu prestanta
Unei nostime studente:
-Cum e termenul juridic,
Zise el zâmbind agale,
Dacã eu as pune mâna
Sub rochita dumitale?

Fata rosie ca macul
Dup'o scurtã meditare
Ii rãspunse:
- Este maestre
Atentatul la pudoare!
Foarte bine! a spus maestrul,
Insã fii bunã si spune
Dacã dumneata, mi-ai face
Mie, aceiasi chestiune,
Cum juridiceste
Denumirea-n trei cuvinte?

Si rãspunse domnisoara:
Profanare de morminte!

miercuri, 29 iunie 2011

Situatia din Grecia

MA REVOLTA SITUATIA DIN GRECIA. LUPTELE DE STRADA, VIATA  ULTRA LUX PE CARE O DUC, SPUN ASTA CA  SE SPUNE CA SE VOR MUIA DEMONSTRATIILE CA IN IULIE SI AUGUST, EI PLEACA LA CASELE LOR DE VACANTA DIN INSULE.
SE SPUNE CA NU VOR SA LE TAIE AL 13 SI AL 14 SALARIU SI PENSIE LA JUMATATE. NU VOR SA  devina sclavii Europei. Dar noi romanii ce sintem?  Nu vor reducere 30 % din salariu de la min.2200 euro, sa fie 1500 euro. Dar noi cu 200 de euro?  Ei spun ca Germania are sa le dea bani si germanii spun ca in ultimii ani le-au dat 90 miliarde eurpo nerambursabili.  Dar de cei 18 miliarde euro cu care Germania e datoare, noua romanilor sa  ni le dea. Dar ce ma supara cel mai tare este ca se spune ca  le vor fi reduse  multe zeci de miliarde de euro din datorii. Si noi ?  Amintiti-va filmul "Z".
Am lucrat cu persoane(persecutate politic), care au venit la noi dupa ce au  pierdut  socialistii puterea. Nu le-a convenit comunismul de la noi si au plecat in  alte tari. Ei nu se multumesc cu firimuturi de la masa, vor sa stea in capul mesii.
Uite ce se zice ca  Anglia, Franta si Germania vor prelua, cea mai mare parte din datoriile Greciei.
Bravos natiune halal sa-ti fie.
Constringerile grecilor sint usoare, la salariile lor,   reducerea celui de al 13-lea si al -14 salariu e floare la ureche. Dar impozitele pe care ei nu le plateau, in timp ce pe noi ne-au cocosat? Sau TVA?Eu zic ca prea s-au invatat cu binele si aceste constringeri sint minime si nu  ai afecteaza ca pe noi, cu 100 euro leafa.
Si faptul ca U.E. ai ajuta  si sint  complici la hotia din Grecia, la noi nu este la fel ? Nu Banca Mondiala, F.M.I.  stie si totusi da  imprumuturi de miliarde  la banditii tarii, sa fure voturile, sa se scalde in bani ei si inca 5 generatii dupa ei? Sa contabilizam totul si sa ne adresam U.E.  sa puna bani deoparte si pentru noi ca, tot acolo vom ajunge ca grecii (sau vom muri in tacere  ca genocidul  este mai actual ca oricind la noi romanii) si avem  mult mai mult de suferit.
Sa nu fie pentru Grecia muma si pentru Romania ciuma.

S-a intrecut orice limita...........

Nu stiu daca la dumneavoastra se vede ce se vede la mine la Tv. La mine se vede o dezbatere despre  desfiintarea pensiilor, a subventiilor de caldura, desfiintarea salariului minim garantat.
Dar cred ca la dvs.nu se vede ca, altfel nu ati sta asa de linistiti,  sa se c... in capul nostru aceasta hoarda de BANDITI.
Vreau sa stau si eu in fata tv. al dvs. ca eu nu mai suport aceasta  conducere dementiala.
Daca la noi nu este nici un  protest, noi giram acest comportament. Ne meritam soarta.
Vedeti ce se intimpla in  Grecia cu 14 salarii si pensii  fiecare dintre ele fiind de peste 2.000 euro pe luna.Chiar daca se zice ca le taie 30% tot le ramina 1.500 euro pe luna LA CEL MAI MIC SALARIU SI CEA MAI MICA PENSIE.Presedintele Greciei a venit la noi, sa ceara ajutor si sa primeasca lectii de cum sa iasa Grecia din criza, prin taierea salariilor si pensiilor  pina la 100 euro pe luna.
Am ramas interzisa, nestiind la ce sa ma astept. Pina unde vor merge  acest nemernici care ne conduc? Pina cind vom accepta, noi aceasta situatie. Ce sa facem? Sa ne luam hamul si prastia si sa  plecam..... unde a.......
Daca raminem  ne vor distruge caci, de aceea aduc tot felul de calai ca Sebastiasn  Lazaroiu. De cum a venit  la  conducerea Min. Muncii, asta a copt in tartacuta lui de Alba ca Zapada(la ordinul cui?), sa taie pensiile si sa nu mai existe salariul minim. Te poti duce la serviciu  chiar facind munca voluntara, ca poate iti va da si tie o strachina de zeama, cit sa nu mori de foame.Dar acum studiaza, legalizarea prostitutiei. Insa nu vede prostitutia lui intelectuala.Este o prioritate nationala.
 Nu pot intelege cum un intreg popor, sta  si se uita prostit, fara sa miste un deget si mai ales cind vad la tv. pe toti neavenitii si impostorii vor sa ne lamureasca ca asa e bine, normal. Nu mai zic de R.F.A. acest imbecil   care isi vinde si pe maica-sa, numai sa-i fie lui bine. Dar nu mai zic nimic caci, se revolta  o anumita etnie veche de la inceputurile lumii. Vreau sa nu mai apuc sfirsitul nostru ca popor ca, s-au pus bazele acestui genocid.

marți, 28 iunie 2011

Tu y yo !!!!!!por mi parte ya la tienes besos sinceros !!!!!!!

Tu y Yo somos amigos,
y quiero que esta amistad
nunca termine.
por eso, necesitamos estar de acuerdo
en ser siempre sinceros
el uno con el otro
en compartir
nuestros buenos y malos momentos
en la necesidad de señalar
y reconocer nuestros errores
Tu y Yo somos amigos
y esta amistad
es uno de los tesoros
mas grande de la vida.
Aprendamos juntos
a conservarla y cultivarla
y crezcamos con ella.

Gracias por tu AMISTAD ......Que tengas una preciosa semana , con el cariño de siempre..

Photobucket

Biblioteca secreta a Vaticanului. 10 ipoteze fascinante

1. Versiuni ale Evangheliilor care ar arata  ca Iisus, nu ar fi ceea ce este, acest lucru ducind la subminarea intregii religii crestine.
2. Materiale care arata  ca Iisus s-a insurat cu Maria Magdalena si au avut copii.
3. Carti secrete despre  sfirsitul lumii.
4. Informatii despre relatiile dintre Vatican si sovietici, nazisti, CIA.
5. Scrieri eretice de-a lun gul timpului.
6. Profetii ca profetiile de la Fatima.
7. Implicarea guvernelor si iezuitilor in istoria lumii.
8. Documente privind existenta unor artifacte religioase.
9. Arhive care identifica Vaticanul ca "Scaunul Satanei "
10.Materiale care demonstreaza existenta extraterestrilor.

Octavian Goga (1881-1938) Cele mai frumoase " Poezii de dragoste "

Foto: Octavian Goga, membru al Academiei Romane si Prim Ministru(1937-1938).

O clipă
Abia ne-am revăzut o clipă
Şi iar ne-a despărţit talazul
Pândea din umbră nenorocul
Când tu-mi încolăceai grumazul.
Dar revederea noastră mută
A fost de-ajuns ca să-nfiripe
Un înţeles de-o viaţă-ntreagă
În fâlfâirea unei clipe.
Mi s-a părut că-n largul mării,
În noaptea neagră şi afundă,
Văd la lumina unui fulger
O luntre care se cufundă.
(a avut o premonitie)Tacerea
Mai tii tu minte noaptea-ntâie,
O noapte umeda, albastra …
În pacea ei înfiorata
Vorbea numai tacerea noastra …
De-atunci atâtea nopti trecura,
Tot nopti cu soapte si cuvinte …
Din câte alaturi povestiram
Nimic nu-mi mai aduc aminte …
Dar pâna-n clipa de pe urma
Fermecatoare-o sa-mi ramâie
Si-o sa-mi vorbeasca totdeauna
Tacerea ta din noaptea-ntâie…
(prima data a tacut pe urma.... nu a mai oprit-o nimeni. sic!)

Fii nationalist (versuri Octavian Goga, interpreteaza Nicu Alifantis) !!! Octavian Goga asasinat de nevasta Veturia Goga.

Trafic de copii


Middle East - Child Trafficking

Child trafficking is a serious problem in many Middle Eastern countries. While there are few official statistics on the child trafficking, there is enough information about the victims of trafficking to know that child victims of sexual exploitation have been reported throughout the region.

One of the largest contributors to the child trafficking problem is the domestic service industry. The Middle East hosts more than 13 million migrant workers, many of whom are very unskilled and low-paid Asian workers, often children and usually female, who are very vulnerable to abuse and find themselves trapped in abusive situations after arriving in the Middle East. It is all too common for child domestic servants to be exploited by their employers who take advantage of children’s unprotected legal status as well as naivety of age and force them to provide sexual services.

Young girls are also trafficked into the Middle East for arranged marriages and commercial exploitation. Often times these arranged marriages will involve the marriage of an underage girl in exchange for financial compensation to her family. Child marriage is extremely common in the Middle East, with about half of all girls younger than 18 in Yemen and Palestine being married.

Disaster and emergency situations, including wars, put children at an increased risk of sexual exploitation and trafficking. The Middle East has been a country with many issues of political and social unrest through the decades which is another major contributing factor to the child trafficking that originates there.

Some of the countries which have been recorded as being destination countries for victims of child trafficking include Bahrain, Iran, Jordan, Kuwait, Lebanon, Oman, Qatar, Saudi Arabia, Syria, United Arab Emirates and Iraq. The trafficking victims entering these countries often times come from Eastern Europe, Southeast Asia, South Asia, Central Asia, North Africa and other African countries.

In addition to being destination countries, a few Middle Eastern countries are also transit countries, which means that the victims of trafficking move through these countries while en route to another country , either in the Middle East or often somewhere in Western Europe or the UK. A few of these transit countries are Iran, Jordan, Kuwait, Oman and Syria.

Children are exceptionally vulnerable to being trafficked because they are all too often very poorly educated and very easy to convince that they must do what an adult tells them to do.

Children who are living in extreme poverty or who are abandoned or homeless are especially vulnerable to child trafficking as they have nobody looking out for them and are often times desperate for stability and care.

All child trafficking or abuse must be reported to the law enforcement authorities.
http://ishashiri.blogspot.com/

Cum ar fi putut cistiga Hitler al Doilea Razboi MondialÎn Cum ar fi putut câstiga Hitler al doilea razboi mondial, renumitul istoric Bevin Alexander, autorul a cinci carti de istorie militara, depaseste simplele demersuri imaginative de tipul "Ce-ar fi fost daca... ?" si exploreaza pentru prima oara, într-o maniera realista, cât de putin a lipsit ca Aliatii sa piarda razboiul. Folosind harti amanuntite, autorul ilustreaza cele mai importante batalii si felul în care anumite manevre si greseli de proportii s-au dovedit esentiale în a determina deznodamântul razboiului.

Alexander abordeaza cateva dintre cele mai neclare aspecte strategice, intre care:
* De ce nu si-au concentrat nazistii enorma putere militara pe singurele trei plaje pe care le-ar fi putut folosi Aliatii ca sa-si lanseze atacul in Europa ?
* De ce ingrozitoarele panzere germane, aflate pe punctul de a impinge armata britanica in mare in luna mai a anului 1940, si-au oprit inaintarea si au permis britanicilor sa se regrupeze si sa-si evacueze trupele la Dunkerque ?
* Cand a avut ocazia de a intrerupe alimentarea cu petrol a sovieticilor si de a anihila astfel orice speranta de victorie a Aliatilor in est, de ce a insistat Hitler sa-si divida armata, slabind-o - fapt a carui consecinta a fost oribila batalie de la Stalingrad ?

Alexander cerceteaza in profunzime interactiunea cruciala dintre psihismul lui Hitler si strategia sa militara si arata cum paranoia i-a coplesit in mod fatal simtul politic. Astfel, el incearca sa raspunda la cea mai terifianta intrebare: Cat de aproape de victorie au fost nazistii, in realitate ?
http://octaviangoga.blogspot.com/

luni, 27 iunie 2011

BASESCU iar isi neglijaza tratamentul

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

BASESCU iar isi neglijeaza tratamentul: “Jur sa respect Constitutia! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”    

http://itlet.net/blog/wp-content/uploads/base.jpg
Multi se asteptau azi, in Parlament, ca discursul lui Basescu sa fie din nou o provocare, un nou subiect de debateri si discutii, chiar o lovitura de stat, o noua incalcare a Constitutiei ,un nou pas spre dicatatura,.Sanchi! Ungurii i-au umplut gura cu cacat, gata cu reorganizarea administrativa, mai discutam la toamna, in sala parlamentului nu erau decat jumate dintre parlamentari, nici aia in sala tot timpul, iar paranoicul Basescu a batut campii cu modificarea Constitutiei, recitand din nou ceea ce ne-a spus si la conferita de presa anterioara,dovada a lipsei de discernamant manifestata in ultima vreme.
Nu discursul m-a socat, nu stiu daca l-ati privit cu atentie cand a sosit la Parlament, m-a socat tinuta lui , e din ce in ce mai cocarjat, merge aplecat intr-o parte, clatinandu-se, cu miscari mecanice, cu ranjetul tampit permanent pe fata, avand impresia ca mai reprezinta ceva ,cand nimeni nu-l mai baga in seama, toata lumea e scarbita de el, toti asteapta sa fie demis si bagat la puscarie.Din cauza abuzului de alcool si bolii psihice nu mai este in stare sa vorbeasca coerent, practic nu intelege ce spune, e la fel ca ceausescu in ultima perioada cand incerca sa ne convinga ca exista dusmani ai poporului care nu-l lasa sa faca reforma Romaniei si societatea socialista multilateral dezvoltata.
http://mercenarul.weblog.ro/

Daca am plecat Ardealule din tine Veta Biris Rapt 1940 Dictatul de la Viena

Doamne, ocroteste-i pe romani Veta Biris

Gradina lui Dumnezeu e mare


Gradina lui Dumnezeu e mare. Ma uit la tv. ca  hipnotizata. Ma uit  si nu-mi vine sa cred ce vad. Vad gasca de mafioti adica banditi, care au pus mina pe tara impreuna cu o formatie etnica numita partid care impart tara. Asta au zis ca  au aminat, dar mafiotul sef zice ca  se continua totusi pe neve, cu deconcentratele. Tot asa 8 regiuni. Cine sint acestia? Cine sintem noi? Parca in cintecul "Tu Ardeal" se zicea ca noi romanii sintem aici in veci stapini si asta-i tara noastra, noi nu stam in gazda. Asta era atunci, acum?????
De prosti ce sintem am fost dati la o parte de mult, dar nu am bagat noi de seama. Acum e tirziu si mamaliga din noi ce face? Nu explodeaza? Cind?  Cind nu vom mai fi decit, un tinut tiganesc la marginea continentului de care nu va tine nimeni seama, isi vor aduce aminte de noi doar cind vor avera nevoie de mina de lucrui ieftina sau fara bani deloc, doar pentru un blid cu spalatura de vase si un pahar cu apa. Bine macar ca eu nu voi mai fi.  La asta aduce prostia, in numai citiva ani. La distrugerea unei tari si a unui popor. Ce sa mai pun cintece de imbarbatare?  Nu am cui, nu are nimeni suflet si inima sa aiba ce sa ii tresara. Doamne si ce lupte grele s-au dat pentru fiecare palma de pamint,  mai ales pentru Ardeal, a patriei noastre. Cum le mai dadea curaj patriotismul,  sa lupte  ostasilor nostrii?  Acum vorba veche "caca-pisa." Asta este pentru ca, opozitia nu face nimic si ei banditii isi ved de traba lor vinzindu-ne pe noi si tara.
 Cuvintul "banditi " era la moda dupa razboi pina in anii 1970. Eu l-am scos  din beciul uitarii si l-am sters de praf, acum il pun in circulatie ca parca pentru noi romanii "BANDITI" este mai semnificativ.
Iar vad cum aceste asazise moderatoare,  nu au o atitudine serioasa cind se vorbesc  despre lucruri serioase,  vitale pentru neamul nostru. Fac glume si rid ca niste...... rascacarate. Nu mai revin ca  nu schimba nimeni atitudinea asta de "swing" . Nimic nu ramine in  capul  telespectatorilor, decit risul asta rascacarat si fara rost  de balamuc. Si li se sugereaza ca,  totul e bine frumos si la vara cald. De aceea nu se prezinta lumea la vot si nu voteaza constienti ca voteaza soarta lor. Ca  zic ca totul este o gluma. Dar o gluma macabra. Si o hora grotesca, in care sintem prinsi fiecare dintre noi si toti la un loc.
As vrea sa na trezim in al 13-lea ceas macar...........

Grecia trebuie lasata sa moara

Uniunea Europeana a aprobat un ajutor pentru Grecia situat in jurul sumei de 100 de miliarde de euro. In opinia mea nu cred ca este un lucru intelept. Stiu, UE s-a gandit in primul rand la miscarile de strada, la instabilitatea politica si mai ales la prabusirea propriei sandramale. Eu nu am crezut niciodata in “valorile” comunitatii europene pentru ca oricat am incerca, nu avem nimic cultural comun unii cu ceilalti. Poate doar vagi asemanari pe ici, pe colo. Dar asta e o alta poveste. Grecia trebuie lasata sa moara. Ar fi fost o tragedie? De moment poate, dar mai bine rupi pisica de la inceput pentru ca apoi sa pornesti de la zero. Grecia s-ar fi pus astfel sub protectia legii falimentului. Asa, nu vor face altceva decat sa se tarasca. Guvernul va promova politici de austeritate nemaivazute, somajul va creste, saracia va cuprinde mase din ce mai largi si – cu exceptia unei maini de oameni – nimeni nu va fi multumit.
La fel trebuia procedat si cu bancile de investitii americane, cele care au declansat criza din 2007 – 2008. In loc sa fie inchise si administratorii varati pe multi ani dupa gratii, ele au fost ajutate de administratiile Bush si Obama cu mii de miliarde de dolari. AIG, Fanny Mae, Freddy Mac, chiar marile companii General Motors sau Chrysler trebuiau sa declare falimentul. Caci daca tot e capitalism “salbatic” sa aiba parte de el nu numai la tarate ci si la razboi.
Toate aceste multinationale colosale au inghitit cu o pofta direct proportionala cu lacomia lor nemarginita, banii contribuabililor americani si nu numai. S-a rezolvat ceva? Nu! Au iesit America si omenirea din criza economica ? Mie unul nu prea mi se pare.
Pana la urma se vadestea ca si falimentul atat de inspaimantator poate avea partile lui bune.
Sindicatele grecesti au declarat greva generala la sfarsitul lunii. E un semn clar ca populatia nu va accepta masurile de austeritate. Cum la fel mi se pare ca nu bagand cu nemiluita bani intr-o tara falimentara ii poti rezolva problemele. Unui muribund aflat pe patul de moarte, oricat oxigen i-ai pompa in plamani, zilele ii sunt tot numarate.
http://politmuz.com/

Best Dancer

duminică, 26 iunie 2011

Sa cunoastem Strumfii Ziua Internationala a lor 25 iunie


 Strumfi creatia lui Peyo, un creator belgian de benzi desenate. Istoria lor incepe in 1958, dar adevarata  faima  o cunosc  din 1981.
Ziua internationala a Strumfilor este pe 25 iunie pentru ca la 25 iunie 1928 s-a nascut Peyo - Pierre Culliford, decedat in 1992.