Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 18 iunie 2011

Ma puse dracul sa ma insor Mihai Margineanu (azi sint pusa pe sotii)

Imberbi nostrii "Trei crai de la rasarit" sefii opozitiei

Ma uit la ei si ma intreb cum nu vedem ca nu merita sa conduca nici o brisca, dar opozitia, acesti neterminati din nastere? Acum vad pe seful Partidului Conservator (imi scapa numele), care spune ca, pe el nu-l intereseaza Blejnar dar, nu se lasa convins de partenerii de dialog si priveste cu ochii mariti ca un copil care a mers pentru prima data la mare, la A. Ursu si C. Nistorescu, care incearca sa-l lamureasca ca Blejnar este nodul gordian care trebuie taiat. Ca el este cheia  tuturor furturilor din tara si de aceea nu este indepartat. De el depinde bunastarea puterii acum si in vecii vecilor. Cind nu va mai fii nevoie de el,  va fi indepartat cu suturi in chiur si dat pe mina DNA sau a Parchetului cu ordin de arestare si  pedeapsa va fi  temnita grea, dar cu sinucidere in inchisoare din cauza remuscarilor. Caci  daca apuca sa zica ceva, cumva, se darima tot esafodajul minciunilor si se afla urma banilor din strainatate.  Asa ca Blejnar trebuie tinut in picioare proptit cu cite proptele este nevoie si cit  va fi necesar, pentru siguranta criminalilor de la conducerea tarii. Dar daca opozitiea spune ca nu-i intereseaza  Blejnar? Ce sa faci? De unde nu este, nu cere nici Dumnezeu.

Pentru mine

Pentru poet cat si pentru Odorica,dedic aceasta frumoasa poezie....

Nicolae Iorga
Adesea
imele
Adesea 'n noptile de vara,
Când vântul parca te desmiarda
Si când a lunii alba para
Pe geamuri vine sa se piarda;

Când nu-i un glas în lumea'ntreaga
Decât o frunza ce se pleaca,
Ori un liliac cu-aripa bleaga
Ce prin frunzis vine sa treaca,

T;i se trezeste-o amintire,
Un chip uitat de multa vreme,
Ce blând si trist ca prin soptire
În lumea-i cata sa te cheme.

Un glas ce l-ai iubit odata
Pare ca-ti spune la ureche
O vorba de demult uitata
Si care-ti pare-asa de veche …

Te'ntorci atunci cu ani'n urma,
Te faci iar om din alte dati,
Timpul trecut întreg se curma
Si cum erai atunci, te-arati.

În orice stea, ce trece-a lene,
Vezi ochi ce'n lacrimi i-ai lasat,
Vântul ce tremura'n poiene
Îti pare glasul cel uitat.

Si când, trezit, îti vii în minte,
Te miri obrajii cum sunt uzi
Si cum în jurul tau cuvinte
De dor, ca'n vis, le mai auzi.

N.Iorga a scris si poezii.....
18 iunie 2011,

O frunza s-a desprins din pom

Ci de-am fi singuri Nicolae Iorga iubaretul :))))

Nicolae Iorga Ci de-am fi singuri ... Ci, de-am fi singuri amândoi Si nime sa ne asculte, Uitându-ma în ochii tai, Ti-as spune asa de multe... Ar trece vremea si n'am sti Ce e aceia vreme Si n'ar fi nimene din vis În lume sa ne cheme. Am fi departe tare dusi, Straini de lumea'ntreaga: Pe vesnicie ti-as fi drag, Tu vesnic mi-ai fi draga; Cu sarutari am sterge'n ochi A'lacrimilor urme, Si cine oare s'a'ndura Al nostru raiu sa-l curme? Ti-as spune vorbe dulci încet: Ca sa le-auzi mai bine, Tot mai aproape ai pleca Obrazul tau de mine. Si-atuncea de ne-om saruta, A cui sa fie vina? Nici tu, ca nu ma auziai, Nici eu n'oiu fi pricina.

"Tara noastra inflorita / de Nutica faurita"

pentru: BANI, CAT MAI MULTI BANI !   
Este de remarcat faptul ca mana dreapta a lui Pinalti e mai lunga decat prevede legea, iar doamna Nuti e surprinsa in pozitia care a consacrat-o – gura deschisa,genunchii cracanati, privirea in sus…
Face ce face, şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, ajunge iar în postura de muză. Un tablou înfăţişând-o pe doamna ministru stând într-un telescaun, alături de Gheorghe Ştefan, este expus la Galeriile “Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ. În tablou, Udrea este aşezată între picioarele primarului de Piatra Neamţ Gheorghe Stefan  şi are vizibilă o porţiune din lenjeria intima portocalie, asortata la culoare cu cravata primarului.
Elena Udrea ajunge iar în postura de muză
“Cele două personaje sunt arhetipale, într-o ipostază a fericirii. Pot fi orice persoane, însă privitorul se duce cu gândul la anume oameni concreţi. Ca lucrare monumentală, ea face recurs la arhetipuri, simboluri şi personaje reprezentative”, explică, pentru adevarul.ro, Ştefan Potop, autorul tabloului, profesor de pictură monumentală la liceul de artă “Victor Brauner” şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Piatra Neamţ.
Expoziţia din care face parte tabloul va fi vernisată miercuri, 22 iunie, şi este dedicată Zilelor Oraşului, fiind sprijinită financiar de Consiliul Local.
Nu este pentru prima oară când Elena Udrea ajunge pe pânzele artiştilor. Cu puţin timp în urmă, ministrul apărea într-o lucrare intitulată, mai mult decât sugestiv, “Freci Cancan”. Dezbrăcată, alături de alte trei Elene din politica românească: Lupescu, Ceauşescu şi Băsescu.
“Personajele mele nu sunt dezbrăcate, personajele mele sunt dezbrăcate doar de caracter. Expoziţia s-a numit ‘Despre Elena în general’ şi are ca laitmotiv personajul Elena Ceauşescu, un personaj necunoscut marelui public până acum. Un personaj într-o postură mai puţin cunoscută, îmbrăcată mai subţirel. Nu este Elena Ceauşescu cea pe care am cunoscut-o noi, ci un personaj diabolizat, care cumva încă mai pluteşte asupra noastră”, a explicat Marilena Murariu, autoarea tablourilor, la Realitatea TV.
http://mercenarul.weblog.ro/

vineri, 17 iunie 2011

Oare sint maini sigure?

Sint dezamagita de viitorul nostruFoto: eu 15 iunie 2011.
Sint dezamagita si speriata de viitorul nostru. Cu cit ma gindesc mai mult la  situatia noastra ca natie, cu atit vad lucrurile in negru. Parca as fi intr-o camera, fara ferestre doar cu ziduri groase. Cum am ajuns aici???? Nu ma  las prostita ca, criza mondiala e de vina. O fi si ea o mica parte. Doar ne aducem aminte de cuvintele presedintelui care spunea ca, nu si-a propus sa  faca ceva ca sa iesim din criza(2008) si totusi l-am ales. Sub umbrela crizei, stapinii nostrii fura tot si viitorul nostru.
Dar  noi ca popor sintem gasiti vinovati, in timp ce totul se deruleaza in jurul nostru vertiginos, fara ca noi sa putem face ceva pentru  noi, pentru familiile noastre, pentru copii nostrii, pentru  viitorul nostru apropiat sau indepartat.Cu cita ura si rautate aud mereu spunindu-se, reduceri de personal. Dar in spatele acestor reduceri sint oameni, sint familii, sint copii, sint tragedii. Reduceri de personal, dar preturile cresc si ele,  spuninduni-se ca trebuie sa ne aliniem la preturile europene. Dar cind s-a stabilit cu U.E.   ca pina in 2012 ne vom alinia la gaze si toate celelalte utilitati,  trebuia sa fie salariul 450 de euro minim. Dar acum la ce salariu sintem? Sintem abandonati si in  fata ungurilor  si cit de curind vom face parte din Ungaria. Ginditi-va la luptele care s-au dat pentru Ardeal.
Nu vad bine situatia tarii, a noastra ca popor, a fiecarei familii si a fiecaruia dintre noi in parte.
Trebuie sa ne trezim odata, macar pentru urmasii nostrii gindindu-ne la inaintasii nostrii care au luptat cu arma in mina, pentru  tara noastra si mai ales pentru Ardeal.Eu le-am vazut  amaraciunea din ochi si lacrimile  luptatorilor, nemultumiti de situatia tarii noastre, la sfirsitul razboiului.
Am sa scriu mai des despre aceasta situatie catastrofala in care ne aflam, ca doar atita pot sa fac singura.  Curaj!!! Viitorul urmasilor nostrii sta in mina noastra. 
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 16 iunie 2011

Trebuie urgent schimbata strategia posturilor de nisa de la tv.


Foto : Lupte de strada in Grecia. Asa se pazeste democratia !!!
Nu se mai poate.  Emisiunile de dezbateri politice sint o lalaiala fara rost, care maninca timpul si nu duce nicaieri. Cuvintele trebuie sa cada ca sabia, peste giturile  invitatilor puterii si implicit a guvernantilor.
Nu mai suport glumele si veselia ca la o sueta cu tot felul de complimente, la adresa acestor cazaturi criminale incit cred ca  aceasta este principala cauza pentru dezmatul pe banii nostrii, a celor care ne conduc si a beizdadelor lor agramate. Dar asa prosti cum sint conduc masini de 300.000 euro si succesuri de 60 de mii euro, ca este mai "modesta". Nu pentru  asta ca este talimba  si nu poate tine in  friu o masina  performanta. Dar ce conteaza noi ne vaitam dar, stam cu miinile in sin, in timp ce alte popoare ca grecii si spaniolii ne dau o lectie dura despre  democratie. Asa se face ca sa ai 14 salarii babane pe an si pensii asisderea. Nu mincind c.... la tv. si oamenii nevoias aproape juma din tara, asteptind  mila U.E. pe la  primariile oraselor, nopti intregi in frig si foame.
Vedeti ca mereu ne dau exemplu Greciei si noi vrem sa fim ca grecii, ca daca nu aveau democratia in singe pina acum  mincau iarba din parcuri, asa cum vom face si noi cit de curind. Ca nu pot sa spun coaja de copac ca,  nu mai sint copaci si pe cei putini ramasi  va fi bataie. Mi se pare incredibil cum, un popor intreg sta cu mainile in sin si se uita. Se uita gindindu-se ca vor pleca cu totii in bejenie. Dar pina atunci poate, nu vor mai pleca nicaieri din cauza analfabetismului si a bolilor.
Nu privim decit in virful nasului, fara sa gindim nici noi macar o strategie a noastra personala, pe termen lung. Pe guvernanti ii cred ca, nu au interes dar noi? Nu v-am zis ca sintem fiecare pe cont propriu? Nu avem nici o aparare si statul condus de  haimanalele de la conducerea tarii, este dusmanul nostru? Trebuie sa ne unim pe cit posibil si sa ne ajutam unul pe altul. Curaj !!! Nu va fie frica, de noi depinde schimbarea situatiei dezastruase actuale. Poate  cineva va intelege si va fi de acord cu mine ca trebuie sa ne luam soarta in propriile maini. Nu este totul pierdut.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 15 iunie 2011

Mihai Eminescu, 122 de ani de la asasinare

 
Posted by Picasa
" Întâmplarea m-a făcut ca, din copilărie încă, să cunosc poporul românesc, din apele
Nistrului începând, în cruciş şi-n curmeziş , pân-în Tisa şi-n Dunăre, şi am observat că modul
de-a fi, caracterul poporului este cu totul altul, absolut altul decât acela al populaţiunilor din
oraşe din care se recrutează guvernele, gazetarii, deputaţii ş.a.m.d. Am văzut că românul nu
seamănă nicăiri nici a C.A. Rosetti, nici a Giani, nici a Carada, nici a Xenopulos, că acest popor
e întâi, fizic, cu mult superior celor numiţi mai sus, intelectual asemenea, căci are o inteligenţă
caldă şi deschisă adevărului, iar în privirea onestităţii cugetării şi înclinărilor e incomparabil
superior acestor oameni. Am observat şi mai mult: că clasa veche superioară, rea-bună cum o
fi fost, seamănă în toate cu mult mai mult poporului; că are mai multă francheţă de caracter şi
incomparabil mai multă onestitate, că sunt în ea rămăşiţe de vrednicie dintr-o vreme
anterioară epocii fanarioţilor.
Se putea oare să nu conchid că pătura superpusă de roşii nu e nici româna de origine,
nici asimilabilă măcar? Dovada cea mai strălucită despre aceasta mi-a dat-o banchetul d-lui
C.A. Rosetti, la care mesenii erau într-adevăr de-o stranie, de-o absurdă promiscuitate.
Din citirea izvoarelor istorice m-am convins că în decursul evului mediu, care pentru noi
a încetat cu venirea fanarioţilor, n-am avut clasă de mijloc decât ca slabe începutu ri şi că
această clasă? escepţie făcând de olteni şi ardeleni e cea mai mare parte de origine străină. De
aci abia am putut să-mi explic revoluţia socială petrecută în zilele lui Cuza Vodă, al cărei
apogeu e sub domnia lui Carol îngăduitorul. Este în realitate nimic mai mult, nimic mai puţin
decât proclamarea perpetuă a predominării elementelor străine asupra poporului istoric,
compus încă până azi din ţărani mici şi mari. Odată ajuns la această convingere, totul era
hotărât pentru mine; era o datorie de a fi şi de-a rămânea în partea poporului istoric, din care
însumi fac parte, şi în contra păturii superpuse de venetici.
M-am convins că acea ură în contra trecutului, acea aruncare în apă a tuturor tradiţiilor,
acel abis creat între trecutul de ieri şi prezent ul de azi nu e un rezultat organic şi necesar al
istoriei române, ci ceva factice şi artificial.
Nu omul in abstracto se mişca în d. C.A. Rosetti în contra boiarilor , ci grecul: nu omul in
abstracto, Fundescu, înjură în Telegraful", ci ţiganul din el; nu talentul înnăscut al d-lui
Xenopulos îşi dă în coloanele ,,Pseudo-Românului" un aer de superioritate, luând cam peste
picior novelele lui Slavici sau o teorie a lui Maiorescu, ci ,,jidanul " din el îşi dă aceste aere.
Caracterul din nefericire se moşteneşte.
Un popor bătrân şi unul tânăr sunt două ramuri din copacul omenirii, dar cari s-au
despărţit de mult şi s-au deosebit de mult. Vai de poporul tânăr, cu instincte generoase, cu
inteligenţă mlădioasă şi primitoare de adevăr, când vine în atingere cu uscăturile omenirii, cu
resturi de popoare vechi cari au trecut prin toate mizeriile unei civilizaţii stinse, cu acele
resturi în care vertebre şi cranii sunt osificate şi condamnate la o anume formă, resturi
intelectual sterpe, fizic decăzute, moraliceşte slabe şi fără de caracter. Toată viaţa publică a
poporului tânăr se viciază, moralitatea lui decade, inteligenţa lui sărăceşte şi se usucă. Nu e
nici un pericol pent ru români de-a-şi asimila rase tinere de orice origine ar fi, dar un
pericol mare de- a asimila rase bătrâne, cari au trecut prin o înaltă civilizaţie şi prin mare
corupţie, şi cari în decursul vieţii lor şi-au pierdut pe de-a pururea zest rea sănătăţii fizice şi
morale.
Şi cum să nu fie aşa? Plebea aceasta e recrutată din Bizanţ, din împărăţia grecească a
Răsăritului. Trebuie să-şi reprezinte cineva istoria acestei împărăţii, mia de ani de crime
scârboase, de mizerii, de demagogie, trebuie să-şi aducă aminte că era împărăţia în care taţii
îşi desvirginau fiicele, copilul scotea ochii părintelui, părintele copilului, în care căsătoria era o
batjocură, în care suflet şi trup erau venale , şi atunci va vedea că nişte cauze cari au durat o
mie de ani nu e cu putinţă să nu se fi întrupat, să nu se fi materializat în rasa de oameni ce
trăia acolo. Legea cauzalităţii e absolută; ceea ce s- a petrecut ca cauză o mie de ani în Bizanţ şi
până azi a trebuit să treacă în organizarea fizică şi morală a acelui neam, s-a încuibat în
privirea vicleană, chiorâşă şi mioapă , în fizionomia de capră, în înclinarea de-a avea cocoaşă.
Cu viclenia din privire corespunde daltonismul intelectual pentru orice bun moral, fie onoare,
fie demnitate, fie adevăr; cu înclinarea cocoaşei fizice corespunde cocoaşa morală. Căci cine nu minte niciodată e natura. Când pune-n două picioare o caricatură, ea ştie foarte bine de ce-a
pus-o; şi ceea ce ea fizic condamnă la uriciune e şi moraliceşte urât şi trebuie să culmineze în
Tetzis şi în Scarvulis , connaţionali ai celor mai mulţi dintre roşii.
Această opinie nu este numai a mea. Vestitul etnograf francez Lejean contestă acestei
rase orice putinţă de onestitate, iar un autor modern vorbeşte astfel despre ea:
Grecul nu se bucură în România de nume bun. Oamenii avuţi dintre ei sunt aproape fără
escepţie jucători de cărţi şi de o completă imoralitate sexuală ; ceea ce le dă oarecare aparenţă
de oameni de societate este politeţea lor pospăită. Din clasele de jos ale acestui popor se
recrutează în România cei mai mulţi escroci, pungaşi, hoţi şi ucigaşi.
Cât despre funcţionarul grec, la el e totul de vânzare pentru bani şi sperjuriul nu e
pentru el o faptă condamnabilă . Daca evreilor poloni cată să li se conteste orice morală,
grecului trebuie să i se conteste şi mai mult încă, căci nu cred ca neogrecul să afle în
dicţionarul său vorba moralitate. Atacuri nocturne şi hoţii la drumul mare se comit mai cu
seamă de aceşti oameni şi, fiindcă cei mai mulţi advocaţi sunt asemenea greci, nu se descopere
în genere nimic sau, daca se şi descopere, i se dă drumul hoţului să fugă sau se achitează ,
pretextându-se că nu se poate proba nimic în privire-i .
Grecul începe cu lada de portocale ce le precupeţeşte şi încetează prin a fi dublu şi
triplu milionar. În acest timp conştiinţa nu joacă la el nici un rol; el devine evlavios abia după
ce averea e pusă bine în lada de fier. Pentru a câştiga această avere, el nu se sfieşte de nici un
mijloc şi oricare-i permis după opinia lui, moral sau imoral, onest sau malonest, drept sau
criminal. (V. R. Henke , Ruma nen , pag. 37, 38).
Din cele ce preced d. N. Xenopulos se va fi convins cât de puţin mă poate atinge ori
supăra ceea ce spune despre mine.
D-sa îmi face onoarea de a-mi batjocori scrierile. [Î]i pot spune că singura insultă gravă
ce mi-ar putea-o aduce ar fi de-a mă lăuda în coloanele ?Pseudo-Românului". Lauda în acel
organ, pentru care însuşi numele poporului nostru e o marfă ce se vinde pe 20 bani numărul, o
asemenea laudă m- ar face să mă îndoiesc de mine însumi şi să cred c- am început a fi de-o
teapă intelectuală şi morală cu roşii. Şi aceasta m-ar durea, căci nu ştiu să fi greşit ceva lui
Dumnezeu şi oamenilor pentru a merita o atât de amară pedeapsă. Pentru a mă curăţi de vina
de a fi lăudat în organul în care a fost lăudaţi şi cei ce şi-au înfrânt până şi jurământul şi
onoarea militară la 11 fevruarie ar trebui să intru în sfântul fluviu Gange şi să mă închin,
recitând imne ale Vedelor, scrise în sfintele începuturi, când omul era încă adevărat ca natura
şi natura adevărată ca omul
". Extras din scrierile politice ale lui Mihai Eminescu din anul 1882. Le puteti citi integral pe www.mihaieminescu.net 
http://tuburluimihai.blogspot.com/

Te pastrez in suflet

   
 


Ti-am spus

 

marți, 14 iunie 2011

Fericirea .........

Oamenii cei mai fericiti nu au parte
De lucrurile cele mai bune
Dar pot obtine totul din cele pe care le au

Apple valoreaza mai mult ca Microsoft, HP si Dell la un loc

gates&jobs Gigantul Apple are o valoare estimata de piata in acest moment de 301 miliarde de dolari. Este cel mai valoros brand din lume. Microsoft – care nu cu multa vreme in urma detinea titlul, valoreaza astazi 200,3 miliarde, HP – 72,8 si Dell – 29,3. Dupa cum se observa, diferenta dintre celebrii adversari Apple si Microsoft este de 100 de miliarde de dolari. Adica mai mult decat Nokia, Netflix si eBay la un loc. Sau Adobe si Amazon impreuna. Si e vorba doar de diferenta.
Pentru Microsoft este o lovitura puternica. In urma cu un deceniu, compania se lauda cu o piata de 400 de miliarde in timp ce Apple cu una de doar opt miliarde de dolari.
Intre timp insa a aparut “revolutia”. Revolutia care a insemnat iPod, Ipad, iPhone si lucrurile s-au schimbat. Atat de dramtic incat te intrebi unde se vor opri.
Sursa: techcrunch.com
http://politmuz.com
.

Se apropie funia de gitul lui Basescu daca USL se hotaraste sa FACA CEVA

BANI, CAT MAI MULTI BANI !   
Previzualizaţi
Basescu nu s-a conformat invitatiei pe care i-au adresat-o liderii USL. De a studia, in weekend, proiectul lor de reforma administrativa. Sau poate a citit dar nu stie inca ce sa faca.Nu a avut nici timp suficient deoarece a fost ocupat sa-i cumpere fetei “mari” Ioana Basescu o masinuta noua FIAT, de 23.000 euro. Realitatea este ca a comis o greseala care ii poate fi fatala. Probabil a mizat pe incremenirea in proiect a opozitiei. Pe lipsa acesteia de reactie la sfidarea celor 8 voievodate, construite artificial in laboratorul de la Cotroceni, puse in opera printr-o procedura anticonstitutionala si chiar inaintea rundelor de alegeri locale si parlamentare. Reactia extrem de prompta a opozitiei, dar mai ales continutul contraofertei, il poate aduce pe Basescu intr-o situatie disperata. La capatul careia sa piarda si majoritatea si Guvernul si, probabil, si propria functie si…….libertatea.
Este in afara oricarui dubiu ca oferta opozitiei, dincolo de faptul ca este rationala si prevede un traseu nu numai in limitele Constitutiei, ci si firesc si necostisitor ale reformei administrative, va fi bine primita si de cetateni si de alesii locali si de politicienii parlamentari. Consecinta imediata este ca daca cele doua proiecte sunt puse fata in fata, proiectul Presedintelui cade. El va fi respins chiar si de catre parlamentarii puterii. De altfel, intr-o forma mai voalata, reprezentantii UDMR au si facut-o. Dar vor fi multi parlamentari, chiar din PD-L, care se vor impotrivi, cu inversunare, oricarei tentative a Guvernului de a forta nota pe calea unei asumari de raspundere deoarece vor pierde si ei tot ce au castigat pana acum. Ca atare, ei vor vota motiunea de cenzura, pe care opozitia o va depune cu siguranta.
Sa admitem ca, din nou, Basescu va forta nota. Ca, din nou, ii va obliga prin santaj si catuse zanganite, pentru a nu-i scapa de sub control pe parlamentarii PD-L, sa paraseasca sala cu ocazia votarii motiunii de cenzura sau sa nu voteze. Sa mergem mai departe. Sa presupunem ca, din nou, va oferi ceva de nerefuzat liderilor UDMR, poate Legea minoritatilor printr-o alta asumare – care insa ar trebui sa fie prealabila -poate o regiune de centru cu capitala la Tg.Mures, si va obtine, si din partea lor, un comportament disciplinat. Si in aceasta situatie opozitia are o solutie. Miza este mult prea importanta pentru soarta statului si pentru starea natiunii pentru ca, de aceasta data, opozitia sa mai ezite. PSD, PNL si PC pot, si au datoria intr-o asemenea eventualitate, SA PARASEASCA DEFINITIV PARLAMENTUL. Plecarea din Parlament, printr-o demisie in bloc, va avea drept consecinta alegerile anticipate. Pur si simplu nici Basescu si nici PD-L nu vor mai avea alta solutie.Nu iesirea in strada a populatiei este solutia ci sacrificiul parlamentarilor opozitiei.A venit vremea ca politicienii opozitiei sa se sacrifice, sa piarda si ei un an de mandat pentru a declansa alegeri anticipate .
Cu dizolvarea Parlamentului se alege Basescu, in eventualitatea in care forteaza nota, ignorand oferta opozitiei si fortand propriul sau proiect. Al celor 8 voievodate. Dar daca accepta oferta opozitiei? Atunci, implicit, atat Basescu, cat si Guvernul si PD-L isi recunosc esecul. Un esec rasunator si usturator. Un esec atat de mare, incat este de natura sa le redea romanilor speranta ca, prin alegeri, vor putea impune o guvernare mai buna. Si apoi repede un alt presedinte.
Si, in fine, Basescu nu poate pur si simplu sa-si faca uitat propriul proiect, ignorand astfel si proiectul opozitiei. Nu cred ca mai poate identifica o a treia solutie. Ei bine, daca nu exista decat 2 solutii, cele la care m-am referit mai sus, atunci e bine de stiut ca niciuna dintre ele nu-l prea ajuta pe Basescu. Ambele ii pun funia la gat. Asta si vrem, ori spanzurat, ori impuscat ori in puscarie.Aceasta este soarta criminalilor.
http://mercenarul.weblog.ro/

Amor (bun in tot si intotdeauna totul ! Veloso Brazilia)

Dragoste inseamna sa dai cuiva sansa, sa-ti calce sufletul in picioare si sa ai naivitatea sa crezi ca nu o va face.


Nu domnule Antonescu, romanii nu vor iesi in strada !

BANI, CAT MAI MULTI BANI 
Previzualizaţi
Ca urmare a măsurilor de austeritate mulţi aşteptau şi alţii mai aşteaptă încă revolte populare, proteste publice, marşuri gigantice, greve care să paralizeze sisteme întregi,o noua Piata a Universitatii. Unii chiar se îmbulzesc pe la televizor şi acuză „poporul” de pasivitate. Aceştia din urmă sunt în mare parte sindicalişti sau analisti ,sociologi,psihologi si jurnalisti. Figuri patetice care se lamentează că masele nu-i urmează, că societatea civilă e somnolentă, că nu există reacţie în rândul corpului social. Toate astea ar trebui să se întâmple, căci, nu-i aşa,democratia vine de la „demos” „cratos”si  însemnează care va să zică puterea poporului! Evident, reacţia nu va veni; masele nu vor ieşi masiv în stradă… şi asta din cel puţin câteva motive. Primul ţine de logica primară ce ar trebui să ne fie familiară încă din liceu. În absenţa liderului, revoltele populare în secolele XX şi XXI nu pot exista. Nu mai suntem în situaţia celor din nuvela lui Negruzzi, „Alexandru Lăpuşneanu”, nu mai avem deci acele ţeluri comune şi nici spiritul gregar al acelei epoci.  Iar lideri carismatici şi populari nu se vor mai naşte prea curând după atâtea dezamăgiri trăite în ultimii douăzeci de ani. Fiecare potenţial lider e iremediabil compromis. Chiar şi aceia care nu s-au născut încă sunt la fel de iremediabil compromişi. Şi asta din cauza scepticismul care ne curge astăzi prin vene; ne-am băut cuminţi otrava zi de zi şi astăzi ea îşi face efectul. Elitele sunt iremediabil stigmatizate. Avocaţii,judecatorii şi procurorii sunt corupţi, profesorii,lenesi si incompetenţi, medicii,spagari si criminali cu diplomă, preoţii pedofili, homosexuali sau satrapi, politicienii ,hoti si ignoranţi, poliţiştii subiect de bancuri şi atât. Aş putea continua la nesfârşit. Fiecare îşi poartă eticheta şi ea a ajuns de nedezlipit. Ne-am bucurat cu toţii când personaje de prim rang în statul român au aşezat aceste etichete rând pe rând pe fruntea fiecăruia din noi. Şi acum ne mirăm ca prostii că nu există reacţie. În jurul cărui gen de lider s-ar putea forma astăzi o reacţie la tot ce se întâmplă? Există vreunul dintre noi asupra căruia să nu planeze imediat suspiciunea celorlalţi? Până şi nenăscuţii copii de avocaţi, procurori, profesori, medici, preoţi, politicieni sau poliţişti poartă astăzi vinovăţia propriilor lor părinţi.”Cine mai, ala? Pai sti ce a facut tatsu si ma-sa?” Am asistat pasivi la decredibilizarea întregii elite româneşti, am râs şi am arătat cu degetul în stânga şi în dreapta culpabilizând în masă, după cum ni se indica de către părinţii naţiunii iar acum, când am avea nevoie de această elită, ia-o de unde nu-i!
Apoi, mai e un motiv puternic pentru care mămăliga nu va exploda orice ne-ar face Basescu si gasca lui de jigodii! Zeci de ani, mai ales în timpul comunismului, dar şi după, am asistat la desfăşurări ample de forţe,mitinguri, marsuri. Poporul a fost forţat de atâtea ori să mărşăluiască INUTIL  încât acum, când poate că ar trebui să o facă, nu mai găseşte nicio raţiune pentru a ieşi în stradă. Şi ieşitul în stradă s-a compromis. Recent, s-a descoperit în Polonia o directivă a KGB (datează din perioada comunistă) prin care se recomanda acordarea unor salarii mizere pentru medici, obligându-i astfel ori să ia mită ori să fie servili sistemului. Şi într-un caz şi în altul, ei deveneau vulnerabili şi, deci, uşor de manipulat.La noi Basescu face asta fara nici o directiva KGB. Uitaţi-vă astăzi în grila de salarizare unică: veţi vedea unde sunt poziţionate elitele. Aşteptaţi cumva ca mămăliga să explodeze de la sine?! Fără catalizatori, nu se va întâmpla. Iar rolul de catalizator nu îl poate juca, cu tot respectul faţă de meseriile lor, nici ospătarul, nici tinichigiul, dulgherul şi nici cântăreţul de manele.
Aceiaşi pseudo-naivi se miră că nici măcar spiritul de solidaritate nu ne mai împinge spre o reacţie în masă. Păi ca să fii solidar îţi trebuie un punct de referinţă, unul singur, major, de nezdruncinat. Să fim solidari cu ce? Patria se află în pericol… da, acesta ar putea fi un punct de referinţă. Dar Patria e astăzi aproape un cadavru, un bătrân bolnav de Alzheimer, o corabie pe jumătate plină cu apă condusa de un comandant beat mort, o prostituată extenuată de câţi clienţi a avut de satisfăcut. Ne trebuie, aşadar, altceva. Patriotismul e şi el compromis şi aproape inexistent, cu excepţia celui declarativ. A fi român nu mai e o stare de spirit, ci un fapt birocratic, sec, fără relevanţă. Patria nu există ca noţiune abstractă, ea e sumă a indivizilor reali ce o populează plus aceia care au populat-o de la începutul existenţei ei. Trecutul, însă, chiar dacă ar fi pe jumătate atât de glorios pe cât ni-l închipuim, nu mai are forţa necesară astăzi. Iar despre noi ceilalţi, aceia încă vii, ce să mai zicem…
Când am fost deja întorşi unul împotriva celuilalt, corpul Patriei intră în moarte clinică. Astăzi doar salvarea individuală mai este posibilă. Şi ea nu se face în stradă, ci la locul fiecăruia .Pana si protestele tot individual se fac, ne dam foc, ne spanzuram, facem greva foamei de unii singuri,cand nu mai putem suporta. Tot ceea ce mai putem astăzi salva este destinul nostru individual. Conturile noastre bancare, bunăstarea propriilor noastre familii. Sună cinic, dar cred că e singurul lucru ce se mai poate face: salvarea individuală. De aceea mămăliga nu explodează şi sleahta pedelisto-basesciana stie asta! Dacă numărul indivizilor salvaţi prin propriile lor forţe va fi vreodată destul de mare pentru a conta, atunci ne putem gândi şi la altceva. Eventual, la resuscitarea Patriei! Forţa unei colectivităţi valorează tot atât de mult ca forţa comună a tuturor indivizilor care o alcătuiesc. Momentan, sleiţi de puteri şi atinşi de morbul suspiciunii, e firesc să nu ieşim în stradă ci să preferăm propriile noastre bărci de salvare. E asta o formă de capitulare, admit. Însă, cimitirele lumii sunt pline de generali care nu au ştiut când să capituleze. Pasivitatea românească de astăzi are raţiunile ei. Nu suntem neapărat „un popor de vite” second-hand pentru că nu ne apărăm interesele. Pur şi simplu interesele noastre, spre deosebire de cele ale vitelor, sunt atât de diverse încât nu găsim punctul comun. Vieţuirea în secolul XXI implică alte forme de protest, mai aproape de spiritul epocii în care trăim. Prefer oricând unei mase de anemici care urlă în faţa Parlamentului,cativa  indivizi solizi si agresivi care să transfere în corpul României ceva sânge proaspăt. Chiar dacă pentru asta e nevoie de timp şi chiar dacă există riscul ca sângele proaspăt să nu mai fie de folos unui organism atât de slăbit.

luni, 13 iunie 2011

Mineriada din 13-15 iunie 1990 = terorism de stat

Mineriada din 13-15 iunie 1990 = terorism de stat

art_98273_1.jpg
Fenomenul Piata Universitatii
Mineriada din 13-15 iunie 1990 = terorism de stat

Romulus Cristea

Chiar daca nu exista in dictionare, mineriada a devenit termenul generic care desemneaza raidurile si violentele exercitate de catre grupuri organizate de mineri impotriva concetatenilor, in Romania postdecembrista. In constiinta oamenilor, mineriada este similara actelor de teroare. Hoardele de mineri constituite in grupari de tip paramilitar inarmate cu bate, tarnacoape, lopeti, lanturi, sfredele, cutite au actionat repetat, impotriva populatiei civile, sustinute fiind de diverse grupari politice si exponenti ai puterii. Cel mai cunoscut personaj politic, al carui nume este pus permanent in legatura cu actiunile ilegale, de teroare, ale minerilor este cel al ex-presedintelui Ion Iliescu, actualmente senator PSD. Ion Iliescu este cel care a chemat in mod repetat minerii la Bucuresti si tot el este cel care le-a multumit public pentru ca au terorizat populatia si i-a “pus la punct” pe opozantii sai. Ion Iliescu si cei din jurul sau au sustinut actiunile mineresti, au acordat sprijinul logistic necesar pentru deplasarea “trupelor” de ortaci in Capitala si au instigat la dezordine.
Cea mai mare manifestatie-maraton anticomunista a inceput la data de 22 aprilie 1990, in Piata Universitatii, si a incetat in acelasi an, in ziua de 13 iunie, ca urmare a interventiei violente a autoritatilor. Represiunea a continuat pana la data de 15 iunie ’90, folositi fiind si minerii din Valea Jiului care au raspuns apelului presedintelui Ion Iliescu de a “curata Capitala de huligani”. Apelativul “golani” folosit de ex-presedintele Iliescu la adresa protestatarilor din centrul Capitalei a facut ca demonstratia-maraton sa fie supranumita si “Golaniada”. Timp de 52 de zile, manifestantii din Piata Universitatii au protestat pasnic, in zona proclamata “Libera de neocomunism” si “Centrul libertatii si democratiei Romaniei”. Fosti membri de partid si-au ars in piata publica carnetele PCR si au scandat “Jos Iliescu!”, “Jos comunismul!”, “Jos nomenclatura!”. Demonstratia organizata in Piata Universitatii si la care participarea oamenilor a devenit din ce in ce mai numeroasa a atras un val de simpatie din partea unor importante personalitati.
Inca din prima zi a Pietei Universitatii, in noaptea de 22/23 aprilie ’90, autoritatile au intervenit si au procedat la imprastierea manifestantilor, retineri ilegale si au exercitat presiuni asupra unor persoane pentru a renunta la proteste. In scurt timp, vestea arestarii unuia dintre organizatorii baricadei si prezenta trupelor de soc, in special militari inarmati cu arme automate si politisti dotati cu bastoane, in zona centrala a Capitalei au facut ca zeci de mii de oameni sa revina in strada pentru a striga impotriva comunismului, a Securitatii, a guvernului si a lui Ion Iliescu. De aceasta data protestul va capata o amploare nebanuita de autoritati si imposibil de stapanit doar prin interventia in forta a politiei si armatei. Dupa 22 aprilie ’90, timp de o luna si jumatate, opozantii regimului Iliescu au ramas in Piata Universitatii pana cand a fost gasita “solutia” de chemare a minerilor din Valea Jiului pentru a face “ordine”. Nici o umbra de legalitate nu a existat pentru niciuna din deciziile luate in acea perioada, in special a anilor 1990-1991, referitor la chemarea minerilor pentru “a face ordine in Capitala”.
http://romuluscristea.wordpress.com/

Ronan Keating

Actiuni iredentiste ale extremistilor unguri la Londra

pentru: BANI, CAT MAI MULTI BANI !    
http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201106/w460/protest_secui_77754700.jpeg

Un grup de extremisti unguri au protestat, sâmbătă, la Londra, pentru independenţa Ţinutului Secuiesc, ei încercând să-i sensibilizeze pe britanici si comparând Regatul Unit dezmembrat, cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
“Ţinutul Secuiesc nu este ROMANIA”. Imaginile au fost surprinse de un telespectator Realitatea TV aflat în capitala Marii Britanii.
Potrivit telespectatorului Răzvan Creangă, manifestanţii erau amplasaţi în apropierea clădirii Parlamentului. Ei erau “înarmaţi” cu bannere, afişe şi pancarte în limba română şi în engleză, mesajul predominant fiind indepdenţa pentru Ţinutul Secuiesc. Desi organizatorii sperau sa adune 200 de oameni, la protest, care a durat 3 ore, nu au venit decat 10-15 persoane.Protestul a fost aprobat de autoritatile britanice si el comemora 91 de ani de la destramarea Ungariei mari.
Unele dintre mesaje aveau însă un ton agresiv si amenintator. Ca, de exemplu, “91 de ani fără compromisuri! Numai soluţia armată este acceptabilă?”. Alte pancarte comparau un Regat Unit destrămat cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
http://mercenarul.weblog.ro/

Ce-au facut ungurii la GhimesLa granita de 1.000 de ani. Ce-au facut ungurii la Ghimes

VIDEO: La granita de 1.000 de ani. Ce au facut ungurii la Ghimes
De cativa ani s-a instituit traditia ca de Rusalii sa vina la Ghimes, in judetul Bacau, mii de ‘pelerini’ maghiari care sa cante si sa se preumble pe la vechiul punct de granita al Imperiului Austro-Ungar cu Romania. La Ghimes era cel mai estic canton de cale ferata austro-ungar, cumparat acum cativa ani de un binevoitor si amenajat pe post de muzeu.
Doua trenuri aduc ‘pelerini’ din Ungaria. Acestia coboara in Gara Ghimes, unde sunt asteptati de etnici maghiari veniti din alte judete. Carevasazica, sunt intampinati cu dragoste. Totul este filmat de televiziunile maghiare care vor difuza ample reportaje dedicate evenimentelor. O mica manipulare, desigur. Oricum, de unde sa stie privitorii ca acei multi cetateni cu steaguri maghiare si ale ‘Tinutului Secuiesc’ nu-s localnici?
Gara Ghimes
Sute de oameni stau si asteapta langa calea ferata. Sumedenie de drapele maghiare flutura peste tot. Mai sunt si destule drapele ale Tinutului Secuiesc dar si cateva steaguri negre, de doliu, pe care scrie Trianon.
Intr-o parte un skin-head imi atrage atentia. Desigur. Face parte din Garda Maghiara. Sunt mai multi imbracati in uniforma organizatiei extremiste, scoase in afara legii de justitia maghiara.
Un grup de cercetasi, intr-o parte, niste femei imbracate in port ceangaiesc, dar care vorbesc intre ele mai mult in romana, copii, parinti, steaguri ros-alb-verde. Fata de anul trecut, e mult mai putina lume si mult mai putin fast.
Se spune o rugaciune la microfon. Vocea de femeie se intrerupe din cand in cand pentru a-si inghiti lacrimile. Publicul simte emotia si reactioneaza.
VIDEO: La granita de 1.000 de ani. Ce au facut ungurii la Ghimes
Primul tren apare tras de trei locomotive. Urale de bucurie, steaguri agitate in aer. Din vagoane coboara ‘pelerinii’ si se intoneaza un imn. Posibil, imnul Ungariei, insa nu bag mana in foc. Toti cei din gara ies pe drum si se indreapta spre cantonul de cale ferata, aflat la un kilometru si ceva mai la vale.
Profitam de ocazie si ne indreptam spre Faget.
La biserica ortodoxa din satul Faget
Slujba de Rusalii e oficiata de PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Desi s-a dorit o contra-actiune la pelerinajul maghiar, la slujba sunt foarte putine persoane fata de cei 6-7000 de unguri. In curtea bisericii daca sunt 4-500 de oameni.
Satul Faget e situat inainte de Ghimes, pe soseaua care vine din Transilvania, asa ca ‘pelerinii’ din HarCov dau de slujba ortodoxa inainte de a ajunge la slujba catolica, tinuta la o biserica in apropiere de fosta granita. Pentru ca, desi satul Ghimes are o biserica catolica frumos construita, slujba de Rusalii este tinuta intr-o biserica ridicata in ultimii ani special pentru acest gen de manifestari. Dealtfel, biserica catolica era pustie azi.
Slujba de Rusalii se incheie la Faget cu un grupaj de cantece patriotice din care nu lipseste “Noi suntem Romani” si “Treceti, batalioane romane, Carpatii”.
VIDEO: La granita de 1.000 de ani. Ce au facut ungurii la Ghimes
Intr-o parcare improvizata peste drum de biserica, acolo unde ne indrumase un politist excesiv de politicos, se aduna masini cu numere de Harghita si Covasna. Din ele apar steaguri ale Tinutului Secuiesc sau ale Ungariei, purtate in varful unor undite.
Politia le zice in engleza, ei vor in ungureste
Inapoi spre Ghimes drumul este un calvar din cauza fluxului de oameni. Insa, de la Gara Ghimes, unde a sosit al doilea tren cu ‘pelerini’ practic mergem cu viteza intai. Oamenii au ocupat toata strada si se dau greu din fata masinii. “Folositi cu incredere claxonul”, ne sfatuieste unul din zecile de politisti care dirijeaza circulatia.
Apare o masina a politiei rutiere. “Va rugam sa dirijati oamenii pe partea stanga sa poata circula si masinile” – se aude in difuzoare indemnul catre politisti.
“To the left of the road” – spune politistul in difuzor, catre maghiari. Unii se prind ca indemnul in engleza le este adresat si ii raspund, in maghiara, sa li se spuna asta pe ungureste.
Mai mult la pas, ajungem la cantonul de cale ferata. In stanga, pe o inaltime, e slujba catolica in maghiara. Boxe imense transmit slujba pentru lumea care nu indrazneste sa urce. Jos, langa drum e un fel de iarmaroc. Langosi cu branza, Kurtos Kalacs, miere de albine, inghetata, moristi cu stema Ungariei. Fata de anul trecut au disparut materialele sovine. Nu mai sunt expuse tendentios hartile Ungariei Mari, nici texte care condamna Trianonul. Nici macar steaguri maghiare nu am mai gasit de cumparat.
O masina cu numere de Bacau face senzatie pe sosea: la geamul din dreapta este agatat un steag mare romanesc. In multimea de steaguri maghiare, acest amanunt nu trece neobservat.
La mormantul lui Emil Rebreanu
In dreapta, cantonul de cale ferata si ruinele unui punct de observatie, cunoscut sub numele ‘cetatea Rakoczy’. Scari abrupte, greu de urcat. Pe traseu trebuie sa-i ocolim pe cei care isi trag sufletul. Sus, in varf, nimic spectaculos. ‘Pelerinii’ isi fac poze, admira peisajul si coboara. Si aici se aude slujba.
Langa canton, pretextul acestei adunari: un pod vopsit verde care, chipurile, este inaugurat azi. Podul era in acelasi loc si anul trecut, doar ca nu era vopsit. Un afis atarnat de pod contine, sub cuvantul ‘inaugurare’ in ungureste, evident, steagul romanesc si pe cel maghiar.
VIDEO: La granita de 1.000 de ani. Ce au facut ungurii la Ghimes
Inainte sa se anunte ca vine o ploaie puternica, trecem pe la mormantul lui Emil Rebreanu, cel “spanzurat de unguri”, dupa cum scrie pe inscriptia de pe monument. Doi jandarmi pazesc zona. Acum mai multi ani, niste derbedei vopsisera gardul monumentului in rosu-alb-verde si scrisesera mascari.
Am luat cu mine steagul romanesc pe care mi l-a dat anul trecut, tot la Ghimes, un ungur disperat ca nu reusea sa le vanda. L-am agatat de gardul mormantului lui Emil Rebreanu.
In urtma noastra, cei aproximativ 6-7000 de ‘pelerini’ se grabeau sa se adaposteasca. Unii marsaluiau spre trenuri, altii spre masinile cu care venisera. Noi am luat-o usor spre Bacau. Pe la Goioasa ne-a prins o ploaie de abia mai vedeai drumul.
Ne-am zis ca poate o fi ajuns norii si spre Ghimes.
http://ziaruldebacau.ro/

duminică, 12 iunie 2011

L'Universo per me

70 de ani de la primul val al deportarilor din Basarabia organizat de regimul comunist sovietic

Blog naţionalist şi incorect politic
Acum 70 de ani, în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, a avut loc primul val al deportǎrilor în masǎ din Basarabia. Zeci de mii de oamenii au avut de suferit, familii întregi au fost dezmembrate. Cu acest prilej, dumnică, 12 iunie, la Chișinău vor avea loc mai multe acțiuni comemorative, între care și marșul Tăcerii la care va participa președintele interimar Marian Lupu, prim-ministrul Vlad Filat, precum și martori ai acelor timpuri, scrie Arena.md, preluata de Romanian Global News.
Astfel, ziua de comemorare a victimelor deportărilor va începe cu depuneri de flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt. Începând cu ora 10.00, participanții vor organiza un miting în Scuarul Teatrului de Operă și Balet, ulterior se vor deplasa în marș spre Gara Feroviară, la piatra comemorativă a monumentului victimelor deportărilor.
ARENA precizează că în primul val al deporărilor în masă, au fost luate cu forța aproape 30 de mii de persoane de către autoritățile ruse de ocupație. Dintre acestea, 5.479 au fost arestate pe motiv că ar fi fost „membri ai organizaţiilor contrarevoluţionare şi alte elemente antisovietice”, iar altele 24.360 au fost deportate în vagoane în Siberia şi Kazahstan.
Pentru deportarea din acea noapte istoricii spun că au fost alocate 1.315 vagoane pentru vite, situate în diferite gări de pe tot cuprinsul Basarabiei şi Bucovinei de Nord. Supravieţuitorii spun ca între 70 şi 100 de persoane trebuiau să împartă un vagon de marfă timp de aproape trei săptămâni cât dura drumul până la destinaţia finală, în condiţii absolut insuportabile. Norma zilnică de apă era de 200 ml, dar unor deportaţi li se dădea în loc de mâncare doar peşte sărat, afirmă supravieţuitorii.
Ulterior, ajunşi în lagăre, aceştia au fost supuşi unor represiuni dure, mulţi fiind condamnaţi la pedeapsa capitală pentru “activitate antisovietică”.
În acest an, cei 8.000 de supravieţuitori ai deportărilor din perioada sovietică au primit câte o compensaţie unică de 500 de lei din partea Guvernului de la Chisinau.
Cu ocazia acestor comemorari doctorul în istorie Ion Varta şi-a lansat cartea intitulată “Deportările în masă din Republica Sovietica Socialista Moldovenească – 13-16 iunie 1941″.
Sursa: Romanian Global News
http://blog.nouadreapta.org/

Sa mai si ridem

Monarhia si legile monarhiei

În fruntea neamurilor, deasupra elitei, se afla monarhia.
Resping republica.
În istorie s-au vazut monarhi buni, foarte buni, slabi sau rai. Unii s-au bucurat de onoruri si dragostea popoarelor pâna la sfârsitul vietii, altora li s-a taiat capul. N-au fost, deci, toti monarhii buni. Monarhia însa, a fost totdeauna buna. Nu trebuie sa se confunde omul cu institutia, tragându-se concluzii false.
Pot fi preotii rai, dar pentru aceasta, nu putem trage concluzia ca trebuie sa desfiintam Biserica si sa ucidem pe Dumnezeu cu pietre.
Sunt, desigur, si monarhi slabi sau rai, dar nu putem renunta la monarhie.
În agricultura avem un an bun si un an rau, sau unul bun si doi rai; cu toate acestea, lumii nu i-a trecut înca prin gând sa se lase de agricultura.
***
Un monarh face ce vrea? Atunci, când e mare si când e mic? Când e bun si când e rau?
Un monarh nu face ce vrea. Un monarh e mic, atunci când face ce vrea si e mare, atunci când face ce trebuie.
Exista o linie e vietii neamului. Un monarh e mare si bun, atunci când se mentine pe aceasta linie. E mic sau rau, în masura în care se îndeparteaza de aceasta linie a vietii neamului sau i se opune. Iata legea monarhiei. Sunt si alte linii care pot ispiti un monarh: linia intereselor personale, linia intereselor unei clase, linia intereselor unui grup, linia intereselor straine (dinauntru sau din afara hotarelor).
El trebuie sa le înlature pe toate si sa urmeze linia neamului.
Stefan cel Mare, de o jumatate de mie de ani, straluceste în istorie si românii nu-l mai uita, pentru ca s-a confundat perfect cu linia de viata a neamului.
Regele Ferdinand, împotriva oricaror legaturi si interese, s-a plasat pe linia neamului, a îndurat cu el, a facut jertfa alaturi de el, a izbândit cu el. Prin aceasta, el este mare si nemuritor.
Corneliu Zelea Codreanu-Pentru Legionari
http://blog.nouadreapta.org/

Draga Asusna, am cunoscut o fata cu care vreau sa ma culc ! Cea mai tare scrisoare de despartire din lume.

"ASUSNA..... Nu mai pot fi cu tine, ca cealalta fata, pe care am cunoscut-o doreste sa fiu cu ea. Tu n-o cunosti....Ea se duce la Aldine Middle. Ea se afla in clasa a 7-a, asa cum ar fi trebuit sa fiu si eu, dar ea are 14 ani, asa ca ar fi trebuit sa fie in clasa a 8-a. Ea are un cur si niste tate.... Ziua mea este pe 29 martie si mi-a spus ca daca merg cu ea, ma lasa sa i-o trag chiar de ziua mea. Plus ca e o buna bucatica....asa ca vreau sa fiu cu ea."
http://lovendal.net/