Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Bogdan Teodorescu

BANI, CAT MAI MULTI BANI 

BOGDAN TEODORESCU : PD-L a facut o criminala reforma spitaliceasca    

Bogdan Teodorescu: ”Reforma sanitara va avea efecte catastrofale pentru PDL”Guvernul Boc și PDL sunt în stare să facă absolut orice, incluziv această criminală reformă spitalicească, deoarece sunt cotați la -90% încredere, în orice sondaj de opinie, și, prin urmare, chiar nu mai au unde să scadă, explică analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics, el subliniind că, în mod normal, așa-zisa reformă din sistemul sanitar ar trebui să aibă efecte catastrofale asupra partidului de guvernământ.

”Când ai – 90% încredere, ești în stare să faci orice”

”De ce se mai poate teme un partid care a ajuns la -90% la capitolul încredere? De nimic, mai jos de atât nu se poate. Cei 10% rămași sunt ai lor, ai pedeliștilor, nimic mai mult. În mod normal, partidele și guvernele se tem să nu scadă în sondajele de opinie. Când ești atât de jos poți face absolut orice, de câștigat nu mai câștigi ce ai pierdut și de pierdut mai mult nu poți. Într-o situație normală, așa-zisa reformă a sistemului sanitar ar fi trebuit să aibă, într-un final, efecte catastrofale asupra unui partid.

Cele trei dimensiuni ale reformei sanitare

Sunt nu mai puțin de trei paliere în această problematică. În primul rând este îngrădit accesul unor oameni într-un spital și, totodată, sunt afectați salarial medici și personalul medical. Închizi niște unitati spitalicesti care au o puternică și firească perspectivă socială. În al doilea rând, a fost vorba despre o închidere foarte prost organizată. Au rămas pacienți în clădiri, oamenii au fost plimbați cu targa. În al treilea rând, cei de la putere se confruntă cu puternicul oprobiu al opiniei publice. Răspunsul guvernanților este arogant, ei nici măcar nu se obosesc să clarifice suspiciunile existente și să explice motivațiile avute. Acestea sunt trei dimensiuni care, în mod normal, trebuie să aibă efecte catastrofale asupra unui partid”, explică Bogdan Teodorescu.
http://mercenarul.weblog.ro/
http://singurafelina.blogspot.com/

vineri, 8 aprilie 2011

Scumpiti....

Desfid tiganii de ziua lor, azi 8 aprilie 2011

Desfid in continuare pe cei care  sustin timpenia ca, tiganii sint oameni care se pot educa.  Astept   comentarii  care sa  ma infrunte in aceasta afirmatie facuta chiar de ziua lor 8 aprilie. Mi-am insusit si am pus mereu,  pozitia lui Nicolae Stainhard, la adresa tiganilor, lenesi mincinosi, hoti,  brute crude fata de oameni si animale. Nu se vor schimba niciodata.  Am argumente traite de mine. Astept sa-mi spuneti ca nu este adevarat si tara noastra data de mina tiganilor cei mai abjecti, caci  abjectul de vine cind li se da importanta, sint ajutati  si ei isi iau aere de  judecatori absoluti ai tuturor romanilor, caci pe noi ne intereseaza acum. Unde este organizatia tiganilor din Romania sa-mi dea replica? Astept o replica pertinenta si de bun simt. Sa stea acolo unde le este locul dupa intrelectul lor folosit numai la furat si mintit. Aduca la colt.  AU IESIT CA PADUCHII IN FRUNTE DUPA REVOLUTIE AU BENEFICIAT DE TOATE INLESNIRILE, CASE, PENSII DE HANDICAPATII, MINCARE LA CANTINA SARACILOR. AU PLECAT PRIMII LA FURAT si CERSIT, in occident si si-au facut palate,  incalzite cu  gaze si curent electric de furat.Cu Mercedesul pleaca la  cantina saracilor si mincarea  luata o dau la porci, porci pe care ii taie pentru  nuntile lor, cu  miri copii de 10 ani.  Fac nunti de pomin a  cite  o saptamina cu sue si mii de invitati si mese intinse cu purcei, vitei, miei,  pe  sute de metrii. In timp ce poporul nostru amarit isi numara banutii, pentru o piine. Asta sint ei, dar o sa spuneti ca nu toti. II vad si pe cei ce  aduna peturi, sau cauta in gunoaie  mincare. Sint ca animalele de prada, care abia asteapta sa-ti sara in git, sa profite de orice cu ochii rotitori ca, ai animalelor de prada. Lenesi, daca am dat multe lucruri si mincare unei tiganci cu un copil mic in brate si am rugat-o sa-mi duca o punga la gunoi citiva metrii mai incolo ca eram bonava, a fugit cu copilul de ziceai ca e inscrisa la maraton,  cu bazmaua si parul fluturindu-i in vint, uitindu-se in urma sa vada daca vin dupa ea sa-i iau inapoi lucrurile si mincarea.. Asta sint ei, niste javre lenese care fac umbra pamintului degeaba. Uite cum, am spus si anul trecut si-au tras o zi la lor acum primavara, cind este frumos si sufletul iti tresalta de bucurie. In timp ce noi romanii inotam prin ploaie, ninsoare si noroi  de 1 dec. cind se stie precis ca este  inceputul iernii, cu lapovita si ninsoare. Zi in care sa ne bucuram daca nu ploua sau nu este lapovita. Profita de orice oportunitate, pe cind noi, nu meritam nici o zi a Romaniei ca lumea. Daca Unirea s-a facut la 1 dec. 1918 a fost  ceva fortuit, urgent ca altfel  se rata totul. Daca ati citit, totul s-a facut pentru a ajunge pe cai ocolite, pentru a nu afla nimic dusmanii tarii, care sa blocheze  Unirea. Dar acum nu impietam cu nimic, daca  vom face ziua in mai cind avem 3 sarbatori intr-una singura.
Nu am cuvinte  sa-mi exprim mirarea ca noi romanii  ne tinem  la colt pe coji de nuca si tiganii  se infrupta din toate bunatatile, la masa mare imparateasca. Au vile,  utilitati furate, din prostia tuturor si de o zi frumoasa a lor, numai a lor, a tiganilor, 8 aprilie.
http://dariaion.blogspot.com/

Comunicat al Noii Drepte Brasov

Comunicat al Noii Drepte Braşov referitor la organizarea “mister gay europa” în România


Fraţi români, e timpul să punem la bătaie mintea, braţele, sufletele, conştiinţele, chiar şi vieţile noastre – dacă situaţia o cere – pentru salvarea României! Celor care îşi oferă doar posterioarele (nu la bătaie, ci unii altora), le transmitem toată compasiunea noastră pentru starea de anormalitate – fizică şi psihică – în care se află şi le sugerăm să ceară de urgenţă, sprijinul specialiştilor. În caz contrar, le cerem să intre în carantină, pentru tot restul vieţii!
Nefericiţilor, vă asigurăm că nu v-am fi acordat atenţie dacă nu ne-aţi fi agresat cu informaţia conform căreia, „România s-a oferit să găzduiască evenimentul «Mr. Gay Europe» 2010/2011, în perioada 12-17 aprilie 2011, în Braşov”. Ce vreţi să mai demonstraţi cu acest prilej?
„Vrem să readucem Mr. Gay Europe înapoi la viziunea sa originală: tineri bărbaţi gay din toată Europa întâlnindu-se, făcând schimb de idei şi experienţe. Evenimentul este nimic mai mult decât despre unitate în diversitate, drepturile omului şi ale oamenilor gay. Scopul acestui program este de a contribui la crearea unei comunităţi LGBT mult mai responsabilă, mai sănătoasă şi mai unită, prin reducerea numărului de noi infecţii cu HIV şi prin creşterea simţului de solidaritate şi încredere în cadrul membrilor comunităţii”, ne răspundeţi prin intermediul articolului postat pe blogul Gay Official.
Ei bine, bieţi neterminaţi, vă informăm că indiferent ce „prevederi legale” veţi invoca, sunteţi în afara oricăror legi scrise ori nescrise! Iată ce prevede DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, Articolul 16: „Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul şi femeia, fără nici o restricţie în ce priveşte rasa, naţionalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei şi la desfacerea ei. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimţământul liber şi deplin al viiitorilor soţi. Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.”
Unde aţi găsit voi, rebuturi ale speciei umane, că ar fi normale împerecherile pe care le practicaţi împotriva firii? Aţi aflat că în vechime, regii credincioşi din Israel aveau datoria de a-i îndepărta pe sodomiţi din ţară? Noi cum să procedăm, ce fel de corecţie să vă aplicăm? Ştiţi că Dumnezeu a prefăcut în cenuşă cetăţile Sodoma şi Gomora pentru ca să slujească drept pildă celor ce vor trăi în nelegiuire, arătând în acelaşi timp că ştie să-i izbăvească din încercare pe oamenii cucernici (aşa cum a făcut cu Lot care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi şi care, locuind în mijlocul lor, îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina a ceea ce vedea și auzea din faptele lor nelegiuite) şi să-i păstreze pe cei nelegiuiţi pentru ziua judecății (locuitorii spurcaţi ai Sodomei şi Gomorei)?
Nu vom permite ca România să fie spulberată de mânia lui Dumnezeu pentru spurcăciunile voastre! Prin urmare, trataţi-vă stricaţilor, până mai aveţi vreme! Experimentaţi şi normalitatea! Credeţi-ne, este fascinantă iubirea dintre bărbat şi femeie! Fraţi români, veniţi în noaptea de Florii cu femeile voastre, în număr cât mai mare, să „aplaudăm” în mod paşnic tomberoanele speciei!
Biroul de Presă al Noii Drepte Braşov
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/

Bill Gates a donat 26,7 milioane de dolari bibliotecilor din Romania

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

 

Celebru, bogat şi filantrop. Bill Gates face acte de caritate regulat. Doar donaţiile către fundaţia care îi poartă numele se ridică la 28 miliarde de dolari. O parte din banii lui au ajuns însă şi în România pentru susţinerea financiară a programului Biblionet.
Şi ce metodă mai bună de a dona din banii câştigaţi din echipamente IT decât a-i investi cu folos tot în echipamente IT. 26,7 milioane de dolari au fost donaţi de către Fundaţia Bill & Melinda Gates în cadrul programului Biblionet. Suma a servit investiţiilor în modernizarea informatică a circa 800 de biblioteci din România, acestea fiind dotate cu 3.800 de computere cu acces public la internet, transmite Wall-street.ro, citat de portalul Manager.ro.
Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.
Bill Gates si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi de la Microsoft dupa 33 de ani de la infiintarea cunoscutei companii, care i-a adus o avere estimata la peste 58 miliarde de dolari, potrivit NewsIn.
Bill Gates s-a nascut pe 28 octombrie 1955 intr-o familie modesta, avand tatal avocat si mama profesoara, acestia acceptand de la inceput nevoia de cunoastere a copilului, lasandu-l sa descopere aparate si programe electronice.
In 1973, la 18 ani, intra la prestigioasa institutie Harvard, dar dupa doi ani renunta la studii, luand decizia sa-si infiinteze propria firma alaturi de prietenul sau, Paul Allen. Astfel a luat fiinta, la 4 aprilie 1975, compania Microsoft.
Cei doi parteneri de afaceri cumpara un software, il modifica, il redenumesc MS-DOS si il propun gigantului de pe atunci, IBM, fara a uita sa aiba grija si de drepturile intelectuale de autor. IBM nu cere exclusivitate si permite celor doi sa isi instaleze programul pe propriile lor calculatoare si pe calculatoarele concurentilor, urmand ca in scurt timp un numar foarte mare de computere sa utilizeze acest program. Grupul Microsoft va fi cotat la bursa in 1986 si devine vedeta valului tehnologic in anii ’90, actiunile lor crescand de la 0,09 dolari in 1986 pana la 29 de dolari in prezent.

Imensa avere detinuta de Bill Gates i-a permis sa patrunda si in actiuni caritabile, in 1994 infiintand alaturi de sotia sa fundatia “Bill and Melinda Gates”. Fundatia a devenit un gigant in 2006, cand prietenul familiei Gates, Warren Buffet, al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, a promis ca le va da o parte din averea sa, insemnand peste 10 milioane de actiuni.
Cea mai mare donatie pe care fundatia “Bill and Melinda Gates” a facut-o, peste 1,5 miliarde de dolari, a fost pentru Alianta GAVI, care reuneste multe opere umanitare si care se dedica vaccinarii copiilor din zonele defavorizate.
sursa : http://mercenarul.weblog.ro/
http://singurafelina2.blogspot.com/

Doi oameni au murit in fata spitalelor desfiintate

De Ziua Mondiala a Sanatatii mesajul ministrului sanatatii Cseke Attila si Un pacient a murit in fata unui spital desfiintat, Altul a decedat pe drum
Doi oameni au murit in Romania, in conditii dramatice, in plin proces de reforma a sistemului sanitar. Un barbat a decedat in Valcea, deoarece nu stia ca Spitalul Balcesti fusese desfiintat. Alt caz a avut loc in Constanta, in drum spre spital.
De la 1 aprilie, Spitalul Orasenesc Balcesti a fost desfiintat, prin ordin al Ministerului Sanatatii. Astazi, un barbat a murit in timp ce astepta echipajul medical, chiar in fata fostului spital din Balcesti.
Barbatul avea 41 de ani si era din comuna valceana Lalosu. Dupa ce i s-a facut rau acasa, el a fost dus cu masina de catre un vecin in fata cladirii Spitalului Orasenesc Balcesti, unde a constatat ca unitatea nu mai functiona.
Rudele barbatului mort au spus ca, dupa ce au aflat ca unitatea medicala este inchisa, au sunat la Serviciul de Ambulanta din Balcesti, insa singura salvare de pe tura era plecata intr-un alt caz de urgenta. Ulterior, dupa aproximativ 40 de minute de asteptare in fata cladirii spitalului, barbatul a murit. La aflarea vestii, sora si sotia barbatului, care ajunsesera in fata cladirii spitalului, au lesinat.
Rudele acestuia au precizat ca nu stiau ca spitalul fusese inchis. 200 de spitale din Romania dispar in 2011. Ce punem in loc?
Potrivit directorului medical al Spitalului din Balcesti, Victoria Sencar, citata de Mediafax, unitatea a fost inchisa la 1 aprilie, desi avea toate specialitatile si nu avea datorii. Ea a precizat ca, in prezent, in spital mai sunt medici si asistente, care nu si-au exprimat inca dorinta de a fi transferati la alte unitati, dar care “nu pot acorda ingrijiri si asistenta medicala“.
Spitalul a fost desfiintat. Pot sa va spun ca este un spital modern care are toate specialitatile, dar in acest moment este inchis. Cadrele medicale, intre care si eu, care nu au facut o optiune pentru o unitate pentru a pleca au mai ramas aici, dar unitatea nu mai functioneaza in mod oficial de la 1 aprilie, fiind inchisa de Ministerul Sanatatii
- a declarat Victoria Sencar.
La Statia de ambulanta din Balcesti sunt trei masini de interventie, cate una pe tura.
http://stareanatiunii.com/
http://singurafelina.2.blogspot.com/

joi, 7 aprilie 2011

Doamna se pregateste sa intre.....

DOAMNA SE PREGĂTEŞTE SĂ INTRE!!
Aceasta este fotografia unei toatele publice din Houston (SUA):
Aţi văzut cum arată pe dinafară.
Dar … acum aruncaţi o privire înăuntru
Este făcută în întregime din sticlă cu vizibilitate dintr‑o singură parte!
Nimeni nu te poate vedea de afară, dar când eşti înăuntru te simţi ca şi când te‑ai afla într‑o cutie din sticlă transparentă!
Crezi că în aceste condiţii ai face …? AI PUTEA FACE …?!
--------------------------------------------------------------
URMĂTORUL CAZ
O TOALETĂ CU PODEAUA VOPSITĂ!!!
Te afli la etajul 10 al unei clădiri turn …
IMAGINEAZĂ‑ŢI CĂ AI FOST INVITAT LA O PETRECERE …
ŞI CĂ LA UN MOMENT DAT TREBUIE SĂ MERGI LA BAIE …
Deschizi uşa toaletei şi …
AMINTEŞTE‑ŢI CĂ PODEAUA ESTE DOAR VOPSITĂ!
ŢI SE TAIE RĂSUFLAREA …
NU‑I AŞA?
Derulaţi în jos … foarte, foooooaaaarte încet …
Te‑ai lăsa înşelat de aparenţe??? Ai putea
păşi în INTERIORUL acestei toalete???
---------------------------------------------------------------
ŞI … LA FINAL!!
ACEASTA ESTE O PICTURĂ MURALĂ REALIZATĂ PE TAVANUL UNEI CAMERE PENTRU FUMAT.
Transmite mai departe prietenilor tăi care au simţul umorului!

 
 

 

Basescu nu are Dumnezeu !


BANI, CAT MAI MULTI BANI !
[dracul2.jpg]

PD-L este atat de prabusit in ochii populatiei ,in special acum, dpupa ultimele lovituri date, inchiderea a 70 de spitale din zona rurala,refuzul de a da salariile profesorilor, incat trucurile obisnuite, menite sa umfle un partid, nu mai sunt de niciun folos. Daca PD-L pierde puterea acum, nu mai are timpul necesar pentru a-si reface credibilitatea stand in bancile opozitiei. Daca lucrurile raman neschimbate insa, situatia nu se schimba prea mult in bine. Ramanand la butoane, organizand alegerile, PD-L ar mai avea, probabil, sansa sa castige, in mod artificial, prin combinatiile obisnuite, incluzand si furtul de voturi, 5 – 10 procente. E insuficient pentru a mai ramane la guvernare, dupa 2012. Iar daca pierde guvernarea, situatia Presedintelui Traian Basescu devine extrem de precara,puscaria il paste.
Asa se explica o oarecare precipitare. In sensul ca, pe de o parte, Basescu ar dori sa-l demisioneze pe Boc, pentru ca de demis nu-l poate demite in mod constitutional dar, pe de alta parte, intrucat el a fost un presedinte-jucator si si-a asumat raspunderea pentru ceea ce a facut Boc, nici nu poate sustine ca acesta este ceea ce este. Adica un tampit, cel mai slab premier din trecut, din prezent si din viitor. Dar, pana la urma, o miscare riscanta trebuie facuta. Traian Basescu trebuie sa-si construiasca un nou guvern. Cel mai credibil este cu un tehnocrat in frunte, care sa dea bine afara, care sa para ca are personalitate sau poate chiar sa aiba, pentru a nu mai semana cu Boc, dar care va deveni prizonierul propriului guvern. In conditiile in care membrii Cabinetului vor fi numiti de Traian Basescu. Evident, dupa cuvenitele targuieli cu UDMR, UNPR si grupul celorlalte minoritati. Dar de ce m-am referit la un risc? Pentru ca, cu ocazia acestei miscari, majoritatea ar putea sa se destrame. De ce? Pentru ca maghiarii sunt ceva mai realisti. Ei stiu ca, daca raman pana la capat langa Basescu, mult timp nu vor mai avea sansa de a veni la putere,in special acum cand ministrul lor al sanatatii a fost nevoit sa arunce in strada bolnavii din 70 de spitale.Pe de alta parte, unii reprezentanti UNPR, cum este Mircea Cosa, se afla in mare dezacord cu politici ale Guvernului, initiate de presedintele-jucator. Si nici reprezentantii celorlalte minoritati nu sunt prea veseli in coalitie.
Pentru societatea romaneasca, pericolul cel mai mare este ca Traian Basescu sa izbuteasca cu jucaria urmatorului guvern. Un nou guvern va relansa un pic credibilitatea in el insusi si in PD-L. Nu insa suficient. Si atunci, Basescu va obliga Guvernul la gesturi aproape sinucigase pentru o tara aflata in criza. Guvernul va da drumul la masina de propaganda,va informa insistent populatia ca, de fapt, actuala putere a reusit sa reformeze Romania, s-o eficientizeze si gata,am iesit din criza,si pentru a fi convingator, va arunca cu bani pe piata in salarii marite,pensii marite,stimulente,pe care oricum le va taia dupa alegeri. Cu banii care sunt si stau ascunsi. Un calcul sumar arata ca vor fi suficiente circa 6 miliarde de euro. Dintre care aproape patru exista la FMI. Consumarea  acestei sume, incepand din toamna acestui an pana la alegeri, va crea, mizeaza Traian Basescu, iluzia in randul populatiei ca intr-adevar Romania este pe un drum bun, sub inteleapta conducere a noului guvern, instaurat de Basescu. Aceasta politica a pamantului parjolit, pentru ca ulterior Romania se va scufunda intr-o criza si mai profunda, agravata de obligatia restituirii primelor imprumuturi externe si bancare, este cea mai mare calamitate care urmeaza, conform strategiei Presedintelui.
Daca am dreptate, atunci acestei calamitati i se vor adauga miscarile obisnuite: arestari de lideri politici si sindicali.de jurnalisti,de realizatori tv, presiunea cu dosarele penale, dezvaluirile serviciilor secrete, furtul la urne.Basescu nu are nici un Dumnezeu, dar tot la Jilava va ajunge!
http://mercenarul.weblog.ro/
http://singurafelina.blogspot.com/

miercuri, 6 aprilie 2011

"M-am enervat !"

“M-AM ENERVAT!” Revolta unei doctorande românce din Japonia: “Românii caută iod să se vindece de presupuse radiaţii, japonezii se duc la muncă!”
- Vineri seara, un mail pe adresa redacţiei Gândul
“M-am enervat!” – semnat Cecilia Ioana Manoliu, doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba.
Scrisoarea electronică suna aşa:
“M-am enervat cand m-am uitat la televiziunile din ţară : Japonia iad nuclear
1. universitatea m-a intrebat ce fac, ambasada nu
2. japonezii m-au intrebat ce fac, ambasada nu
3. Administratorul blocului a venit imdeiat dupa cutremur sa vada ce face blocul, nu casa lui. Nu m-a lasat in strada si mi-a dat un nou apartament in aceeasi zi
4. Ai nostri se bat pe zahar fara cutremur. aici dupa cutremur, tsunami si centrala nucleara avariata nu se bate nimeni pe nimic5. Romanii cauta iod sa se vindece de presupuse radiatii, japonezii se duc la munca
Miercuri scolile erau deschise
Romanii dezbat daca luna o sa ne cada în cap , japonezii caută supravietuitori de 7 zile in continuu si la adaposturile pentru refugiatii din zonele afectate au anuntat ca au mai multi voluntari decat e nevoie.
Ce iad in Japonia asta”
Continuarea http://odoricai.blogspot.com/

Orgii sexuale in Parlamentul Turciei (dar la noi ?????)

Orgii sexuale în parlamentul Turciei: aleşii poporului îşi invitau şi rudele la petrecerile cu femei de serviciu şi bucătărese

 
Orgii sexuale în parlamentul Turciei: aleşii poporului îşi invitau şi rudele la petrecerile cu femei de serviciu şi bucătărese
Un imens scandal sexual a izbucnit în Turcia, după ce un fost angajat al parlamentului de la Ankara a dezvăluit că "aleşii poporului" au organizat orgii în timpul liber chiar la locul de muncă: deputaţii au făcut sex în grup cu femeile de serviciu şi bucătăresele, relatează în pagina sa web publicaţia online turcă Sonsayfa, preluată de Agerpres.
Izzet Ozdem, care a lucrat la Serviciul personal, susţine că orgiile se produceau în cantina legislativului, printre "victimele" deputaţilor fiind femeile de serviciu şi bucătăresele.
Acesta susţine că responsabili din eşalonul de conducere al parlamentului le obligau pe fete să furnizeze servicii sexuale, în caz contrar ameninţându-le cu pierderea locului de muncă. La orgiile din parlamentul turc luau parte nu doar parlamentarii, ci şi rude ale lor, invitate special pentru petreceri.
Izzet Ozdem a făcut aceste dezvăluiri după ce el însuşi a fost prins, arestat şi amendat, pentru legături intime cu o femeie din cadrul unei firme private implicate în organizarea serviciilor de curăţenie în parlament.
http://gindul.info/
http://dariaion.blogspot.com/

marți, 5 aprilie 2011

????????????

Gabriel Garcia Marquez, grav bolnav (cancer limfatic)(n.1927)

Din 1 aprilie am iesit din recesiune, multumim din inima regimului Basescu-Boc -

Previzualizaţi
Nicolaie Chideşciuc, economistul-şef al ING Bank, apreciază că in anul 2011 vom asista la o nouă scădere a economiei, cu 2%, deoarece Guvernul va fi nevoit să adopte noi măsuri de ajustare fiscală pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar de 4,4%. “Este foarte probabil ca în prima parte a lui 2011 să fie nevoie de noi măsuri de ajustare. Dacă nu vor fi măsuri de ajustare fiscală, vom vedea cel puţin concedieri mai accelerate în sectorul public”, afirmă Chideşciuc.
Veniturile fiscale sunt proiectate la 74,86 miliarde lei, în creştere cu 13 %. Încasările din impozitul pe profit, din impozitul pe venit şi din impozitul pe câştigurile de capital sunt estimate la 15,78 miliarde lei, în urcare cu 4%, încasările din TVA – 46,23 miliarde lei (plus 18,39%), veniturile din accize – 17,36 miliarde lei (6,14%). Veniturile nefiscale se vor cifra la 6,85 miliarde lei, în scădere cu 22,5 % faţă de 2010.
Proiectul bugetului de stat pe 2011 prevede cheltuieli de personal de 15,54 miliarde lei, în creştere cu 5,78% faţă de 2010, din care cheltuielile cu salariile de bază – 9,65 miliarde lei, în scădere cu 3%, iar cheltuielile cu indemnizaţiile de conducere – 40,5 milioane lei, în scădere cu 39%.În proiectul de buget nu există sume prevăzute pentru cheltuieli cu salarii de merit, ore suplimentare, fonduri de premiere şi prime de vacanţă.Cheltuielile cu bunurile şi serviciile au fost stabilite la 3,86 miliarde lei, în creştere cu 1%, iar cheltuielile cu dobânzile – 8,32 miliarde lei, în urcare cu 22%, din care cheltuielile cu dobânzile la datoria publică internă – 5,08 miliarde lei (plus 9%).
Subvenţiile au fost estimate la 4,11 miliarde lei, mai mici cu 10,75% faţă de 2010, iar cheltuielile cu ajutoarele sociale – 14,1 miliarde lei, mai mici cu 26 %. Transferurile pentru unităţile administraţie publice se vor cifra la 26,96 miliarde lei (plus 1,91%), iar sumele prevăzute pentru alte transferuri sunt de 15,34 miliarde lei (plus 23,77%). Fondul de rezervă a fost redus cu 88 %, la 207 milioane lei.
http://mercenarul./weblog.ro/
http://odorica.blogspot.com/

S-a incaierat studentul Avram Iancu cu colegii maghiari in Cimitirul Central din Cluj?


Sursa: Ionuţ Ţene-NapocaNews
Tinerețea de student la Drept, în orașul de pe Someș, a lui Avram Iancu este foarte tumultoasă. La începutul anilor 1840, Avram Iancu era cunoscut ca un învățăcel sîrguincios și inima grupurilor de tineri intelectuali români din Cluj. Locuia în casa vaduvei Bokor, originară din Câmpeni, de pe actuala str. Avram Iancu nr. 17. Viitorul Crai al Munților a absolvit în 1844 Liceul Piarist de pe Ulița Lupului, și a devenit student la Drept. Ca și student, prin 1845, înjghebează o societate academică, sub președinția tânărului avocat clujean Alexandru Bohățiel.
Documentele vremii prin profesorul Virgil Șotropa atestă că Avram Iancu “era foarte impulsiv, se știa însă a modera și înconjura conflictele. Într-un singur caz își potolea doar anevoie mânia: când auzea batjocuri la adresa poporului român”. Recent am publicat un document descoperit de istoricul Vasile Lechințan despre o încăierare a elevilor români de la Liceul Piarist, conduși de Iancu, cu tinerii naționaliști maghiari la o iluminație în aprilie 1842. “Încă din 16 aprilie, sâmbăta, studenţi şi calfe din oraş se aflau la balul organizat la cârciuma lui Baier. Tinerii lucrători în atelierele din oraş (calfele) au început să “se prostească”, după cum au mărturisit apoi, adică să facă glume “fără stil”, împingându-se şi ghiontindu-se. Aşa se face că a fost jignit cu astfel de glume studentul Anca. De aici, se pare, a pornit conflictul dintre studenţi şi calfe. În seara zilei de 18 aprilie s-a ţinut la Cluj cu mare fast “Iluminaţia”. La sărbătoare au participat şi studenţii şi calfele, care s-au luat la bătaie, studenţii fiind pregătiţi să-şi ia revanşa. Au fost recunoscuţi, în această încăierare, studenţii Anca Cerghedi sau Cerghizan (acesta coleg cu Avram Iancu), Câmpean, toţi români, precum şi Zonda şi Lazar, unguri. A doua zi, studenţii (adunaţi în cimitir) s-au sfătuit să nege faptul că ar fi fost amestecaţi în bătaie.”
Continuarea: http://blog.nouadreapta.org/
http://odorica.blogspot.com/

luni, 4 aprilie 2011

Realitate si responsabilitate

Realitate şi responsabilitate -sau de ce reprezintă exprimarea adevărului un act revoluţionar –

April 2, 2011
Scriam acum ceva timp despre tumoarea cancerigenă reprezentată de ţigani pe trupul sănătos al poporului român. Eram şi sunt revoltat de felul în care sunt lăsaţi să îşi facă de cap, de felul în care reuşesc să îşi bată joc de societatea noastră (şi mă gândesc aici la situaţia cu mafia imobiliară ţigănească din Timişoara), la felul în care îşi bat joc de cultura noastră (şi mă gândesc aici la influenţa pe care o exercită manelele şi tot felul de rialiti-şouri asupra celor tineri) şi la felul în care îşi bat joc de credinţa noastră (grătare încinse în curţile mănăstirilor, manele date la maxim lângă zidurile lăcaşelor de cult).
Dincolo de revolta faţă de efectul exclusiv negativ pe care îl are această populaţie asupra ţărilor gazdă, cred că este de obligaţia oricăruia dintre noi să încerce să vadă dincolo de aparenţe.
Astfel am fost suprins să aflu în urmă cu câteva săptămâni de un cartier întreg din Duisburg, Germania ocupat ilegal de ţigani. Cartierul este refugiul tuturor traficanţilor de droguri şi carne vie din regiune. Oraşul Bremen se confruntă de asemenea cu o problemă majoră, a unei familii libaneze (2500 de membrii) care este responsabilă de 80% din infracţiunile comise în oraşul hanseatic şi care costă oraşul peste 50 de milioane de euro pe an.
Până şi cancelara Germaniei, dna. Angela Merkel (Uniunea Creştin Democrată) a declarat că statul multicultural reprezintă un eşec.
Bun, avem datele şi faptele: populaţii stăine ce ocupă teritorii ce nu le aparţin, pentru a impune acolo, cu forţa un sistem de valori fundamental criminal. Pe de altă parte populaţii locale ce îşi văd oraşele distruse, ce nu se mai încumetă să iasă pe străzi, ce îşi văd tradiţiile şi mormintele străbunilor călcate în picioare. În tot acest timp, întreaga Europă este condusă de o clasă politică ce nu numai pare, ci chiar este oarbă, surdă şi mută la ce se întâmplă în propriile ţări.
Revenind la ideea iniţială, trebuie să ne punem întrebarea: cine susnţine aceste migraţii moderne? Este cineva în spatele acestor acţiuni de forţă, dar mai ales în spatele impotenţei clasei politice europene?
Răspunsul este un „DA” evident. Aceste popoare, fie că este vorba despre ţigani, libanezi, sau alte grupuri migratoare infractoare nu ar putea să se desfăşoare atât de eficient, dacă cineva nu ar împiedica autorităţile de la a lua atitudine. Cine se găseşte în spatele întregului mit al toleranţei şi multiculturalismului? Cine spune că Europa nu mai aparţine popoarelor şi că trebuie să se transforme într-un “melting pot” de tip american? Cine sunt cei care au transformat SUA în Mexicongo şi au introdus legile de poliţie a gândirii în Canada, Germania, etc.? Cine consideră că propria rasă este superioară şi că toţi ceilalţi trebuie să le fie numai slugi?
Cum, nu ştiţi? Atunci întrebaţi-i pe palestinieni!
Remus Radoiu
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina2.blogspot.com/

Test de inteligenta

Care este IQ-ul tău? Testează-ţi inteligenţa cu testul Mensa VEZI AICI Care este IQ-ul tău? Testează-ţi 
inteligenţa cu testul Mensa 
VEZI AICI Testele IQ sunt folosite pe scară largă pentru a măsura nivelul general de inteligenţă mentală. Ele se finalizează prin obţinerea unor punctaje și pot avea valori bine definite.
În lumea, există chiar și asociaţii formate pe baza IQ-ului, cum ar fi Mensa, din Oxford, Marea Britanie. Ea a fost creată în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care plasează individul în procentul de 2% al populaţiei. În prezent funcţionează și o filială în România.

Asociaţia precizează că testul Mensa nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut în cabinetele psihologice acreditate, întrucât nu  este la fel de acurat precum unul supravegheat și poate oferi doar o aproximare a nivelului de inteligenţă, nu o cifră exactă.

Dacă vrei să îţi testezi inteligenţa, atunci poţi încerca pe mensa-romania.ro testul Mensa realizat de Etienne Forsstrom, din Suedia. Testul constă în 24 de exerciţii care trebuie să fie rezolvate în 10 minute. Rezultatul este reprezentativ doar pentru persoanele de peste 16 ani.

http://odorica-dariaion.blogspot.com/

Agatha Christie: doua casnicii, doua razboaie si doua personaje la fel de celebre
Domnisoara Marple interpretata de Margaret Rutherford / Foto: captura YouTube.com
Nu mai putin de 80 de nuvele si romane politiste au facut-o pe Agatha Christie celebra inca de la prima publicare. A trait o viata plina de suspans, s-a casatorit cu barbati aventurosi, a creat sute de mistere si a vandut, in total, sute de milioane de exemplare pana in prezent. Ea a fost singurul scriitor de romane politiste care a creat doi detectivi ce au ajuns deopotriva celebri si egal iubiti de catre public: domnisoara Marple si Hercule Poirot.
Agatha Mary Clarissa Miller s-a nascut la 15 septembrie 1890 in Torquay, Anglia, si a fost mezina familiei. Pana la varsta de 5 ani, Agatha invatase deja singura sa citeasca. Restul educatiei sale a fost un amestec de tutori, scolarizare partiala si scoli franceze de eticheta. A luat cursuri, de asemenea, de canto si pian, avand capabilitatea de a face cariera daca nu ar fi fost extrem de timida, relateaza agathachristie.com.
Pe cand Agatha avea 11 ani i-a murit tatal iar mama a inceput sa calatoreasca, luand-o uneori si pe micuta. Aceste excursii au facut-o sa se indragosteasca de calatorii. La 24 de ani, tanara s-a casatorit cu aviatorul Archie Christie, inrolat in Aviatia Regala. Pe perioada Primului Razboi Mondial ea a devenit asistenta medicala in Detasamentul de ajutor voluntar al Crucii Rosii si si-a luat examenul de farmacista, ceea ce, mai tarziu, a ajutat-o in scrierile sale. In al Doilea Razboi Mondial a urmat relativ acelasi traseu, lucrand in farmacia Spitalului Universitar din Londra.
Cariera ei de scriitoare a inceput dupa ce sora ei, Madge, a provocat-o sa scrie un roman. Au trecut 5 ani pana cand a obtinut publicarea cartii (in 1920) - Misterioasa Afacere de la Styles – insa criticile vremii au fost pozitive iar crima infaptuita prin otravire a fost atat de bine descrisa incat Agatha a primit onoarea, fara precedent, unei recenzii in Jurnalul Farmaceutic. In aceeasi carte apare pentru prima oara vestitul caracter Hercule Poirot, detectiv de origine belgiana. Acesta va aparea in 33 de nuvele si peste 50 de povesti scurte, in ciuda faptului ca Agatha nu-l putea suferi din cauza caracterului arogant si egoist.
In 1919 s-a nascut singura ei fiica, Rosalind, iar, la momentul respectiv, Agatha credea ca e o femeie fericita. Insa, 7 ani mai tarziu viata i-a fost data peste cap de moartea mamei sale si de faptul ca sotul a parasit-o pentru o alta femeie. Socul a fost unul puternic pentru scriitoare, care credea ca are o casnicie fericita. In 1927 apare prima poveste in care detectiv este blanda si simpatica domnisoara batrana Jane Marple. Aceasta va fi personajul principal in 12 dintre romanele politiste scrise de Christie. Abia in 1930 domnisoara Marple primeste un rol intr-un roman – Crima la vicariat.
Agatha si-a reconstruit incet viata si, in 1930, a vizitat Bagdadul pentru a doua oara. Aici l-a cunoscut pe Max Mallowan. Cei doi au pornit intr-un tur al Bagdadului si al desertului, calatorie in care masina lor s-a blocat in nisip si au fost salvati de catre soldati pe camile, parte a Trupelor Desertului. Intr-o faza ulterioara a calatoriei, ajunsa la Atena, Agatha a primit o telegrama prin care era anuntata ca Rosalind este grav bolnava. Aceasta s-a grabit sa plece spre casa insa o glezna luxata o impiedica sa mearga fara ajutor. Max a ales sa o insoteasca inapoi in Anglia si, odata ajunsi la destinatie, a cerut-o de sotie.
Astfel, Christie s-a maritat cu arheologul ce era cu nu mai putin de 14 ani mai tanar decat ea. Timp de 30 de ani l-a insotit constant pe sotul sau in calatoriile arheologice si s-a folosit din plin de cunostintele acumulate in cartile sale. In urma cu 3 saptamani The Telegraph anunta ca o serie de fildesuri sculptate, datand de acum 3000 de ani si avand imagini egiptene, ce au fost descoperite de cei doi, au fost cumparate de catre British Museum pentru 1,17 milioane de lire.
In 1956, ca recunoastere a valorii sale literare, Christie a primit titlul onorific de Comandant al Ordinului Imperiului Britanic iar 12 ani mai tarziu, in 1968, sotul ei era ridicat la rang de cavaler pentru munca sa arheologica. Casatoria celor doi a durat 46 de ani pana cand Agatha s-a stins de moarte buna, in ianuarie 1976. In tot acest timp, ea a continuat sa scrie, atat acasa cat si in calatorii. In decursul timpului aceasta a scris si 6 romane de dragoste pe care le-a semnat Mary Westmacott, insa acestea nu au fost remarcate de catre public.
In schimb, un succes uimitor l-a avut cu piesa de teatru The Mousetrap (in traducere Cursa pentru soareci), aceasta avand premiera in 1952, in zona West End, Londra. S-a jucat de atunci neintrerupt, piesa intrand astfel in Cartea Recordurilor pentru cele mai multe reprezentatii. In prezent a depasit 24.000.
“Intrigile imi apar in momente ciudate, cand merg pe strada sau cand ma uit intr-un magazin de palarii… brusc o idee splendida imi vine in minte” recunostea Agatha Christie. Inspiratia autoarei provenea totusi din lumea stiuta de ea. Ea isi alegea modele dupa militari, lorzi si doamne din inalta societate, domnisoare batrane, vaduve si medicii din cercul familial si de prieteni. Observator natural, descrierile facute politicii din Anglia rurala, rivalitatilor locale si invidiilor de familie sunt adesea dureros de exacte.
Agatha lua notite in zeci de carnetele, schitand idei, potentiale intrigi si caractere, pe masura ce ii veneau idei. Christie isi petrecea timpul lucrand la detalii si indicii in minte inainte de a le aseza pe hartie, conform agathachristie.com.
De multe ori, cele mai banale evenimente sau observatii de zi cu zi declansau o noua idee. A doua carte a sa, Adversarul Secret, s-a nascut in urma unei conversatii auzite intr-o ceainarie. O seara la teatru pentru a o vedea pe actrita Ruth Draper a facut-o sa scrie Lordul Edgware moare. Notitele ei reprezinta o lectura fascinanta in sine si ideile catorva dintre povestiri sunt usor de identificat.
Incepand cu anul 1971, sanatatea scriitoarei incepe sa se degradeze si, simtindu-si sfarsitul aproape, s-a asigurat ca si aventurile personajelor ce i-au fost alaturi atata timp au parte de un final. Din simpatie pentru domnisoara Marple, i-a asigurat acesteia o retragere in satucul sau eglezesc. Pe Hercule Poirot insa nu a suportat sa il lase in viata iar acesta moare in Cortina – Ultimul caz al lui Poirot. Exista zvonuri cum ca ambele carti ar fi fost scrise in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, sigilate intr-un seif si scoase la iveala 30 de ani mai tarziu.
Atunci cand in sfarsit s-a aflat de moartea lui Poirot, The New York Times i-a dedicat o pagina intreaga la sectiunea “Necrolog”.
Autor: A.C.

http://smartwoman.hotnews.ro/
http://dariaion.blogspot.com/

duminică, 3 aprilie 2011

Bancuri......

Un englez, un francez si un roman se lauda cu nevestele lor:

                             Englezul:
- Sotia mea este o lady, este deosebit de frumoasa, toata lumea intoarce
capul dupa ea, iar eu ca un lord, i-am cumparat trei masini Jaguar,
Mercedes si Rolls Royce, iar pentru fiecare masina i-am asortat cite o
haina de blana. Nu va spun asta ca sa vedeti cit de bogat sint eu, dar
ca sa va dati seama ce frumoasa este nevasta mea...

                             Francezul:
- Sotia mea este deosebit de frumoasa si atractiva. In afara de mine mai
are cinci amanti... Nu va spun asta ca sa vedeti cit de libertina este
nevasta mea, dar sa va dati seama cit este de frumoasa, ca in afara de
mine mai sint inca cinci barbati inebuniti dupa ea.


                             Romanul:
- Maria mea are un cur mare... Placerea mea este sa-i dau una peste cur
dimineata cind plec la serviciu, ca-i tremura carnea uite-asa pe cur. Si
cind vin de la serviciu inca mai tremura carnea pe curul ei... Nu va
spun asta ca sa vedeti cit este de mare curu Mariei, ci cit este de
scurta ziua de munca la noi...

 


http://singurafelina.blogspot.com/

Penibilul tovaras Boc

A reinceput distractia iar al doilea “cancer” al tarii, penibilul tovaras boc, omul fara niciun fel de autoritate morala, a prins viata si glas. (gura cat cuprinde, fapte zero… ). Mai ceva ca o flasneta stricata boc a turuit iara despre subiectul favorit al stapanului sau: profesorii. Si de aceasta data, rasii de la guvernare, autorii genocidului asupra poporului roman, au gasit vinovatii pentru situatia tarii: profesorii, si salariile lor nesimtite.
Pentru a distrage atentia maselor largi de la telegramele  Wikileaks, prin oferirea unor teme false de discutie, profesorul boc, in cel mai pur stil comunist, dar deloc convingator, a declarat ca, coalitia (mafiota, antiromaneasca, ilegala, si imorala) va veni cu o propunere prin care drepturile castigate de profesori in instante nu vor fi acordate. Salariile profesorilor vor fi plafonate…
Ma intereb in ce tara a lumii decizii irevocabile ale instantei sunt anulate printr-o lege. Mai este Romania stat democratic din moment ce nu pune in aplicare hotarari judecatoresti? Cum poti sa dai o lege prin care sa interzici aplicarea unei hotarari judecatoresti? Este ca si cum ai da o lege prin care il faci pe Ceausescu din criminal in erou! Trezirea boc ori esti mai prost decat am crezut!?
Scopul gargarei repezite ale lui boc este clar. Acesta doreste sa ii reintoarca pe cetatenii romani impotriva profesorilor. Tactica divide si cucereste, folosita din plin de puterea pdl pana acum, este reutilizata iara.
Niciun cuvant din partea bocului ajuns premier, despre imoralitatea deciziei de neaplicare a acestei legi votate in 2008 si de pdl. Niciun cuvant despre faptul ca se incalca constitutia prin nepunerea in aplicare a hotararilor judecatoresti si care au dat pana acum DREPTATE 100% PROFESORILOR.
II TREBUIE REAMINTIT TOVARASULUI CA SUNT PERSOANE IN TARA ASTA CARE TRAIESC CU 600 DE RON SI NU SUNT FEMEI DE SERVICIU, CI PROFESORI SI DOCTORI. NU ESTE NORMAL CA O HOAISA PRECUM STAPANUL SAU, TRAIAN BASESCU, SA RADA SI SA II CONDAMNE LA SUBZISTENTA SI UMILINTA PENTRU SIMPLUL MOTIV CA ASA DORESTE EL.
Are habar politrucul boc de cum se descurca un profesor debutant, care preda la un liceu in oras?
Intentia bocului parsiv este de ai scoate iara pe profesori, vinovati de deazstru tarii. Fostul activist de partid, profesorul de drept si actualul premier cu cele mai multe legi declarare neconstitutionale, nu este interesat de respectarea legii. El urmeaza planul trasat de cancerul numarul unu al tarii, presedintele care este mai urat chiar si decat ceausesc, Basescu.
Ps: Ma intrab daca acest parvenit are macar un gram de demnitate?
http://proioectromania.wordpress.com/
http://teodorapetrescu.blogsopt.com/

Imnul sfirsitului de crizahttp://stareanatiunii.com/
http://odorica.blogspot.com/

Ucraina se va destrama

Mai devreme sau mai târziu, Ucraina va rămâne doar cu Kievul și cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi împărţit între România, Polonia, Rusia şi Turcia, a declarat liderul partidului „Marea Ucraina” într-un interviu acordat portalului de ştiri Bagnet.
Potrivit acestuia, România va dori să-și recâștige Basarabia, Polonia – Lvovul și Galiţia, Turcia – Crimeea, iar Rusia este oricând pregătită să anexeze zona de est. „În Istanbul, orice turist poate cumpăra o hartă unde Crimeea este vopsită în steagul turcesc, a amintit Igor Bercut. Iar în est, nu toţi votează neapărat pentru Rusia, ci pentru faptul că în acolo salariile şi pensiile sunt de trei ori mai mari”. Situaţia tensionată din interiorul ţării crează contextul ideal pentru provorările venite din exterior, consideră Bercut.
Totodată, directorul Departamentului pentru relaţia cu media de la Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Oleg Voloşin, a declarat că Ucraina nu vrea să-şi alipească Transnistria de teamă de a nu pierde Crimeea, transmite agenţia de ştiri ucraineană Rosbalt.
„Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite după al doilea război mondial, deoarece schimbările pot reprezenta o adevărată ameninţare pentru noi. Astăzi vom lua Transnistria, iar mâine Rusia ne va cere Crimeea, apoi românii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria – Transcarpatia. Noi nu avem ce câştiga din condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov, altfel am pune sub semnul întrebării modalitatea de aderare a Ucrainei de vest”, a declarat oficialul ucrainean comentând informaţia de pe WikiLeaks conform căreia Rep. Moldova era pregătită în 2007 să renunţe la Transnistria, doar pentru a se uni cu România.
Conform notei InfoPrut, Ucraina a primit în perioada 1918 – 1954 din partea conducerii sovietice cca. 60% din actualul teritoriu: Republica Doneţk-Krivoroj (alipită Ucrainei de către bolşevici în 1918); Galiţia şi Lvovul (răpită Poloniei în 1939); Bucovina de nord şi sudul Basarabiei (teritorii româneşti răpite României în 1940); Transcarpatia (regiune anexată de sovietici şi aparţinând Cehoslovaciei); Crimeea (oferită drept cadou Ucrainei de către Hruşciov în 1954).
Sursa: Basarabia Literara
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/