Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Ion Pribeagu (1887-1971)

Ion Pribeagu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Caricatura lui Ion Pribeagu de pe coperta cărţii Mic şi al dracului. Antologia unui rege al umorului, Editura Teşu, 2005
Ion Pribeagu (n. 27 octombrie 1887 Sulița, județul Botoșani - d. 1971, Tel Aviv, Israel) a fost pseudonimul literar al lui Isac Lazarovici, poet și umorist evreu originar din România.
Până să se hotărască la pseudonimul literar de Ion Pribeagu, care l-a consacrat, a început prin a-și anagrama prenumele și a folosit primul pseudonim: Sachi Disperatu. Au urmat apoi alte pseudonime: Ion Palavră, Ivan Turbincă, Ion Vraiște, Vasile Ispravă, Vasile Găină. [1]
A scris foarte mult în viața lui: piese, reviste, cronici și în proză, dar mai ales în versuri. Ca poet și umorist, a fost deseori tentat să scrie mai libertin, așa cum au făcut la vremea lor Creangă, Alecsandri și alții.
A scris mult "pentru sertar", iar aceste realizări le ținea numai pentru el, strânse într-un dosar și ferite de priviri indiscrete.
Rareori citea ceva "conspirativ" vreunui prieten bun. În decursul a peste 60 de ani de activitate fecundă, a publicat aproape tot ce a realizat, în afară de aceste creații intitulate chiar de el "impertinente".
În ultimii ani a intenționat să le publice, dar i-a lipsit curajul. Conștiinciozitatea și etica lui profesională nu l-au lăsat să depășească o anumită limită în relațiile lui cu cititorul.
În perioada 1939 - 1944 a scris textele umoristice pentru spectacolele lui Constantin Tănase.
În vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a emigrat în Israel, unde a continuat să scrie poezie umoristică în limba română în "Cronica rimată a cotidianului Viața Noastră" din Tel Aviv și a fost autorul a câtorva spectacole de revistă.
Poezie impertinenta


LA SCOALA

Zvon si ciripiri de glasuri
Joc de mingi si de sãgeti
Toate astea se întâmplã
La o scoalã de bãieti.

Intr-o pauzã profesoara
Pune câte o întrebare:
- Ce ai vrea sã ai Naftule
Când ai sã te faci mai mare?

- Eu as vrea o bicicletã.
- Dat tu Smil?
- Un avion!
Dar tu ãla mic de-acolo
Ia rãspunde, Natansohn?

-Eu...? rãspunde ãla micu,
Cu privirile hai-hui,
Mã iertati gheveret, însã
Mi-e rusine sã vã spui...

-Ce-nsemneazã "mi-e rusine"?
Spune-mi dragã cã te pup.
-Eu, când o sã fiu mare
Vreau sã-mi crescã pãr pe trup!

- Pãr pe trup? Cum vine asta?
Mie spune-mi momentan!
Vrei ca sã trãiesti în pesteri
Sau în junglã ca Tarzan?
- Nu vreau sã trãiesc în pesteri
Sau în codru în Guyana
Ci asa precum trãieste
Verisoara mea Sasana.

-Da! Frumoaasã si isteatã
Ce mai? Strasnicã muiere
Are-un smoc de pãr în fatã
Si câstigã o avere!

 

 

Cearta intre bebelusi

Fata ascunsa a Francmasoneriei

Grupul Bilderberg - masonii care conduc lumea din umbra

Despre Masonerie, Uniunea Europeana si Apocalipsa

Masoneria jefuieste Romania !

Dupa inundatiile din Pakinstan paianjenii si-au facut casa in copaci


Las arañas se adueñan de los árbolesLas inundaciones que el pasado mes de enero afectaron gravemente a Pakistán ha convertido a las árboles del país en la nueva casa de las arañas. Los insectos se subieron a los árboles para salvarse del agua y ahora les han atrapado en sus telas de araña.
Sursa://http://rrobert-impresiones.blogspot.com/
http://dariaion.blogspot.com/

V I N

http://singurafelina.blogspot.com/

Manastirea Montserrat Spania (30 km de Barcelona)

Maimuta face baie pisicii

2 barbati adevarati (AMOR)

Trezirea la ADN - Constiinta universala

Luminita de la capatul tunelului?

Luminita de la capatul tunelului?

Am auzit ca in Spania e mare saracie acum si o rata a somajului foarte ridicata, poate cea ma ridicata din Europa/UE.
Un roman din Spania munceste o zi ca sa traiasca o saptamana, iar un roman din Romania munceste o saptamana ca sa “traiasca” o zi, ceea ce dovedeste ca Romania e o tara de “2 lei si 30 de bani”. N-am nici cea mai vaga idee cum se va redresa aceasta tara d.p.d.v. economic.
Poate ca exista  o “luminita la capatul tunelului”.  Dar unde e luminita aia? Sau n-o vad eu? E prea departe? Nu vreau sa par sarcastica, ci realista. Si la noi sunt destui someri, har Domnului, poate la fel de multi ca si in Spania, romanii sunt disperati asa incat ne-apuca si pe unii dintre noi depresiile chiar daca nu “murim de foame”, iar tinerilor, din pacate, le lipsesc modelele, in speta cele morale, caci, se pare ca ne-apasa o criza acuta? nu numai politica si economica, ci si MORALA!
Cred totusi ca criza morala e de fapt cea care cauzeaza/a cauzat criza politica, economica si sociala.
de Blanche
http://stareanatiunii.com/ 
http://singurafelina.blogspot.com/

Tinerii si batrinii acestei tari

Imi dau si eu cu parerea…

Pe tineretul nostru cu care ne mandrim,  numit parca intr-un timp “generatia pro” nu stiu ce viitor ii paste aici, dar nu stiu nici ce viitor vor putea oferi ei acestei tari care i-a format (atat parintii lor cat si noi dascalii care suntem direct implicati in formarea lor, dar si societatea romaneasca).
Ce perspective au ei aici si ce perspective ne vor oferi ei, la randul lor, noua la batranete?
Un domn profesor pensionar mi-a spus odata: “Noi (pensionarii de azi) primim pensii (da’ ce pensii mizerabile primesc sarmanii, si asta nu din cauza noastra, ci a celor care ne “conduc”) de la voi, dar voua (adica celor cu varsta cuprinsa intre 30-45/50 de ani) cine o sa va dea pensia (astia de-acuma? – asa-zisa “generatie pro”)?
Si ce pensie, cine stie ce pensie de mizerie si daca vom mai apuca, unii dintre noi, pensia – atat ca bani (daca nu s-o desfiinta pan-atunci pensia de stat) cat si ca varsta!
Deci nu ne putem baza pe o eventuala pensie de mizerie de la stat peste nu stiu cati ani, batrani si neputinciosi si bolnavi cum om fi. Probabil ca trebuie sa ne gandim serios la batranete de pe-acum si sa punem bani deoparte, “bani negrii pentru zile albe” sau “bani albi pentru zile negre“  Big Smile) , o zicala din popor.
http://stareanatiunii.com/ 
http://dariaion.blogspot.com/


Retorica dementa

Uraaaaa, am iesit din criza !!!!!!!
Sint sigura ca una din cauzele insuccesului opozitiei este si retorica de la tv. TV. locul  de unde este cel mai vizibil oricare dintre  vorbitori, ai puterii sau ai opozitiei.
Cred ca  exemplul  probabil englez, unde  lorzii din Parlament isi faceau  unul altuia complimente inainte de a expune pozitia politica, aici in Romania nu a dat roade.
Ma iau exemplu pe mine, care sint un simplu privitor. Incepind cu  moderatoarea  cu defect de vorbire care se sparge de ris, la cele mai impoprtante probleme ale tarii si care afecteaza  poate 18 mil.locuitori ai tarii, dinsa incepe vesela sa  vorbeasca  invitatului din partea opozitiei in care il perie zdravan ca este si face si. si .. ,si  stiind inainte ce va spune dobitocul. Apoi cei de la  opozitie incep prin a adresa cuvintul  reprezentantului puterii , o sluga ordinara a javrei ordinare, stiind si el dinainte ca are  butorul apasat. Deci incepe prin a spune ca, cel intrebat este un om de o mare valoare, ca a lucrat cu el in comisie, ca ii este prieten, sa ca este un om de o mare capacitate intelectuala dupa care incepe si el miorlait sa spuna cite ceva, care se pierde in urechile spectatorului, dar ramine  ditirambica luare de cuvint a celui  invitat care incepe sa debiteze cu voce tare si cu aplomb dindu-i aripi parca slugarnicia insotita de prostie a  celor dinainte , moderatoarea si opozitia. Si da si spune si spune.  In mintea privitorilor ce ramine?  Ca dobitocul acela   era o mare valoare si  toate prostiile spuse sint  foarte avizate. Si in loc sa fie ca o sabie desupra puterii incontrolabile,  opozitia  nu poate sa argumenteze caci vorbele ei  si risul timpit al moderatoarei, nu mai are valoare in fata valorosului om al  partidului la putere.  Eu cred ca trebuie schimbata aceasta atitudine  de budoar mai ales la televiziune, pentru a da putere cuvintelor care se spune ca, lovesc mai tare ca sabia sau   un glont.
Nu mai trebuie sa reiasa de  la tv. ca  cei motorizati si robotizati au dreptate, ca  discurcsul este sacadat si asta este tot o strategie. Emisiunile  de gen sa fie ca niste emisiuni de divertisment, cu persoane  care au nevoie de mila ca, sa fie bagate in seama.  Am multe de spus, dar nu vreau sa va bat la cap prea mult. Pentru oamenii din tara, cu un grad mai mare sau mai mic de inteligenta asta conteaza. Cel care este laudat chiar de cei care ar trebui sa le fie adversar politic, sau de o moderatoare   cu greutate in exprimare dar vesela mereu. El este personajul principal  el are dreptate  la orice timpenie spusa cu apromb si in admiratia celorlalti.Am spus doar  un mic exemplu dar  sint multe exemple si adunate dau degringolada alegatorilor care  pina la urma dau un vot care schimba soarta un ei tari, a unui popor.
Din emisiuni trebuie sa reiasa clar ca  slugile puterii au o moralitate indoielnica, sint josnici si  prezenta lor acolo este numai pentru imbogatire si de aceea au invarat o poezie pe derost, pe care o turuie intr-una indiferent de ce spun ceilalti nelasindu-se intrerupt nici cu lovituri de tun.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://http://singurafelina2.blogspot.com/

vineri, 1 aprilie 2011

Asta va doresc. La munca de jos.....


...........WinkTongue outASA SA VA VAD! .......

Glanda pineala - al treilea ochi

Daca ........

Daca poti incepe ziua fara cafea,
Daca te poti urni fara medicamente,
Daca totdeauna poti fi vesel, facand abstractie de durerile tale,
Daca te poti abtine sa nu plictisesti altii cu problemele tale,
 
Daca zilnic poti manca aceleasi
mancaruri  si poti  fi recunoscator pentru ele,
 
Daca poti intelege, ca cei dragi tie sunt cateodata foarte ocupati si n-au timp de tine,
 
Daca poti accepta critica si invinuirea fara suparare si ranchiuna,
Daca poti tolera ignoranta unui prieten si nu-l corectezi in permanenta,
 
Daca poti sa te porti la fel cu un prieten bogat ca si cu unul sarac,

Daca poti suporta tensiunea fara ajutor farmaceutic,
Daca poti sa te relaxezi fara alcool,
Daca poti dormi fara somnifere,

 
 ...atunci probabil esti cainele familiei !!

Horoscopul japonez

Horoscopul Japonez al simbolurilor si al personalitatii
 
Spre deosebire de horoscopul european, in Horoscopul Japonez exista 11 zodii. Iata care sunt cele 11 zodii japoneze si care sunt trasaturile de caracter asociate lor:
 
 Horoscopul japonez a luat nastere in secolul 1 I.H. la curtile imperiale japoneze, insa a devenit popular in Tara Soarelui Rasare incepand cu anii 1500. Conform viziunii nipone, in functie de intervalul de timp in care te-ai nascut, personalitatii tale ii sunt imprimate anumite trasaturi si particularitati. Chiar daca de-a lungul timpului, aceste trasaturi sunt supuse influentei unor factori externi, decizionali sau anumitor circumstante, ele fac parte din natura intrinseca a fiintei umane. Spre deosebire de horoscopul european, in Horoscopul Japonez exista 11 zodii. Iata care sunt cele 11 zodii japoneze si care sunt trasaturile de caracter asociate lor:
 
FLOARE DE CIRES – daca te-ai nascut in perioda 15 februarie - 20 martie 
Pentru japonezi, floarea de cires are un simbol aparte, fiind asociata cu frumusetea, cu iubirea, cu afectiunea, cu gingasia si efemeritatea, dar si cu insufletirea sufleteasca, caldura, energia si naturaletea. Persoanele care apartin acestei zodii sunt persoane afectuoase, cu talente deosebite, avand darul de a-i binedispune pe cei din jur si de a le transmite ganduri pozitive. Oamenii Floare de Cires pot si insa extrem de sensibili si vulnerabili. Atunci cand sufera, suferinta lor este atat de intensa, incat poate avea efecte autodistrugatoare.
 
 SOARE – daca te-ai nascut in perioda 21 martie- 29 aprilie 
Soarele reprezinta pentru japonezi un simbol al perfectiunii, al puterii, al misterului, dar si al dorintei de a trezi lucrurile la viata, aducandu-le pe drumul intelept, drumul cel bun. Persoanele apartinand zodiei Soare sunt persoane entuziaste, norocoase, pozitive, sigure pe ele, inzestrate cu simt practic si logic. Sunt ordonate, iubesc regulile si lucrurile prestabilite. In sentimentele si relatiile de iubire pot fi extrem de pasionale. Oamenii Soare iubesc inflacarat, pana la ardere, si de multe ori, din lipsa de precautie, involuntar poate, au tendinta de a-i rani pe ceilalti.
 
BAMBUS– daca te-ai nascut in perioada 30 aprilie - 4 iunie
In cultura japoneza, bambusul semnifica bunastarea, fericirea, armonia, prietenia, dar si longevitatea si permanenta. La fel cum bambusul este dependent de lumina, Oamenii Bambus au tendinta de a deveni dependenti de iubirea si afectiunea celor din jurul lor. Sunt persoane care infloresc in conditii prielnice firii lor. Devin luminoase si radiaza fericire atunci cand se simt iubite. Se daruiesc poate prea mult celorlalti… Oamenii Bambus sunt insa mai puternici decat par. Chiar daca nu indragesc schimbarile, se adapteaza lor la fel de natural si nonsalant ca orice alte zodii din horoscop. Sunt de neclintit in opiniile si convingerile lor si stiu sa lupte pentru ceea ce isi doresc.
 
BOU – daca te-ai nascut in perioada 5 iunie - 6 iulie
Boul este un simbol al fertilitatii, al familiei, al linistii. Persoanele apartinand acestei zodii sunt persoane care pun familia si linistea familiala mai presus de orice. Sunt extrem de atasate de ideea de camin, de stabilitate, de prietenia sincera si dezinteresata care poate exista intre oameni. Sunt pragmatice si realiste, traditionaliste. In acelasi timp, sunt dispuse sa se conformeze regulilor, sa accepte lumea asa cum este ea, chiar daca nu este intotdeauna cum si-ar dori. Acesti nativi isi doresc liniste si pace in viata. Echilibrul lor interior este dat de armonia din sanul familiei. Conflictele intense cu persoana iubita ii destabilizeaza si ii determina sa dea inapoi.
FLOAREA DE LOTUS – daca te-ai nascut in perioada 7 iulie - 1 august
Floarea de Lotus este un simbol al frumusetii, al puritatii sufletesti, al sinceritatii, al iertarii, al abundentei, dar si al capacitatii de a se regenera. Precum Floarea de Lotus, o floare splendida care se ridica la suprafata apei in care traieste, oamenii Lotus au capacitatea de a se ridica asupra celorlalti. Sunt de o noblete si delicatete sufleteasca iesita din comun. Sunt demni, sinceri, intelegatori, maiestuosi, simpli, capabili sa traverseze situatiile mai putin delicate cu fruntea sus. Onoarea si datoria sunt extrem de importante pentru ei. Au un simt al sinelui foarte bine dezvoltat si isi gasesc cu greu un partener.
 
PODUL JAPONEZ – daca te-ai nascut in perioda 2 august - 27 august
Podul este un simbol al medierii, al conexiunii, dar si un simbol al incercarilor pe care le ai de depasit pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Nativii apartinand acestei zodii sunt persoane ambitioase, tenace, care reusesc in viata nu datorita norocului, ci perseverentei cu care isi urmaresc telurile. Oamenii -Pod sunt maestri ai exprimarii, iar comunicarea, fie ea de orice natura- artistica, intelectuala sau prin intermediul cuvantului, face parte din darurile cu care au fost inzestrati. In acelasi timp, sunt firi calme, echilibrate, reusind intotdeauna sa calmeze spiritele si sa aplaneze conflictele in jurul lor. Iubirea pentru ei inseamna exteriorizare, impartasirea gandurilor, dar si legaturi emotionale puternice pe care le pot intensifica prin intermediul comunicarii.
 
PIATRA DE GRADINA – daca te-ai nascut in perioada 28 august - 10 octombrie
Alaturi de apa, vegetatie si pamant, piatra este un element omniprezent in cultura si gradinile japoneze. Ea exprima trainicie, stabilitate, forta, consecventa. Oamenii-Piatra par reci, severi, duri, implacabili, lipsiti de afectiune. Aparent, sunt. Doar cei apropiati si cei care ii iubesc sunt insa capabili sa vada dincolo de suprafata. Daca reusesti sa ajungi la sufletul lor, te vei trezi coplesita de afectiunea lor. Oameni-Piatra sunt persoane pe care te poti baza. Te poti incredere in ei, te poti baza pe ajutorul lor indiferent de situatie. Oamenii-Piatra sunt consecventi in sentimentele lor si cred in fidelitate.
 
IMPARATUL – daca te-ai nascut in perioada 11 octombrie - 18 noiembrie
Imparatul este un simbol al fortei si al autoritatii, al stapanirii de sine, dar si al superioritatii. Persoanele apartinand zodiei Imparat au o personalitate puternica, incercand, chiar si fara sa constientizeze, sa-si impuna vointa asupra celorlalti. Totodata, Oameni-Imparat au o putere de influenta foarte mare, o vointa de fier si o capacitate de munca incredibila. Greutatile nu-i doboara si nici nu ii pot indeparta de la obiectivele pe care si le-au propus. Sunt energici, au incredere in ei insisi si in ceea ce pot realiza. Oamenii-Imparat s-au nascut sa straluceasca, sa conduca, sa fie in centrul atentiei. In iubire, pot fi la fel de temperamentali ca si in celelalte domenii. Au uneori tendinta de a domina si a trece cu vederea dorintele celuilalt.
 
IMPARATEASA – daca te-ai nascut in perioada 19 noiembrie - 26 decembrie
Imparateasa se impune prin intelepciune, prin inteligenta, printr-un spirit superior, iar nu neaparat prin forta. Nativii acestei zodii au anumite trasaturi in comun cu ale Oamenilor-Imparat. Au poate o personalitate la fel de puternica. Spre deosebire de acestia, sunt insa mai temperati, mai rabdatori, mai putin impulsivi, mai pasivi si mai cumpatati in deciziile lor. Pun mai mult pret pe spiritualitate si pe spirit, pe evolutia interioara. Sunt modesti, creativi si hotarati sa schimbe lumea doar prin metode juste si chibzuite. Au prestanta. In iubire, acesti nativi pun mare pret pe fidelitate, pe intelegere si pe respect.
 
LUNA – daca te-ai nascut in perioada 27 decembrie - 18 ianuarie
Luna nu este doar un astru al misterului si al intuitiei, ci si un simbol al clarviziunii. Oamenii-Luna sunt enigmatici, fascinanti, spirituali, cuceritori, cu un simt intuitiv foarte bine dezvoltat. Sunt nonconformisti, atrasi de tot ceea ce inseamna nou si progres. Este o placere sa-i ai ca interlocutori in zilele lor bune. Sunt sclipitori de inteligenti, iar ideile lor reusesc sa starneasca interesul. Au insa tendinta de a avea schimbari bruste de dispozitie si adeseori se lasa prada sentimentelor. Nervozitatea reprezinta unul din punctele lor slabe. In iubire sunt impulsivi si cu toane, insa odata ce s-au calmat stiu cum sa-ti intre din nou in gratii. Nu poti rezista farmecului pe care il emana.
 
TESTOASA SACRA – daca te-ai nascut in perioada 19 ianuarie - 14 februarie
 Testoasa este un simbol sacru al intelepciunii si al autodeterminarii. Nativii acestui semn sunt blajini, prietenosi, placuti, capabili sa se sacrifice si sa faca compromisuri de dragul persoanei iubite. Totodata, sunt pasnici, buni la suflet, incapabili sa faca cuiva rau in mod voit. Circumspectia face parte din modul de a fi si de a simti al acestor nativi. Oamenii – Testoasa pot realiza lucruri marete in viata prin autocontrol si autoimpunere. Exercitiile lor de vointa sunt extraordinare. Se hotarasc si iau decizii cu greu. Deciziile lor sunt insa irevocabile. Oamenii-Testoasa nu se uita inapoi. 

Ion Pribeagu(1887-1971) - Vorba aia

 Vorba aia

La numai 15 anisori,
Aveam o crestere aleasa.
În pension faceam furori,
Dar eram tare rusinoasa.
Si când cu Nicusor vorbeam,
Mi-ardeau obrajii ca vapaia...
T;iu minte, cât de mult roseam,
Când îmi spunea de vorba aia.

Într-o duminica, fiind cald
Si cum vazduhul sta sa fiarba,
M-am dus la gârla sa ma scald,
Si mi-am pus hainele pe iarba.
Dar Nicusor sta-n iarba strâns
Si ma privea cum faceam baia,
Mi-a fost rusine si am plâns,
Fiindca-mi vazuse vorba aia.

Prin Cismigiu, cu pas grabit,
De la pension mergeam spre casa
Si-un ofiter m-a urmarit,
Spunându-mi dulce ca-s frumoasa.
M-am rusinat si-am spus "merci"
Si ca sa nu m-apuce ploaia,
M-am dus la el acasa si...
S-a întâmplat si vorba aia.

Desi sunt rusinoasa rau,
De toti baietii sunt curtata
Si-alearga-n urma mea mereu
Aproape Capitala toata.
Si-n timpul verii, deseori
Sunt la Constanta sau Mamaia,
Petrec din noapte pâna-n zori
Ca mult îmi place vorba aia.

Zadarnic, muritor sarman,
Vrei sa gasesti a vietii cheie!
Popescu scrie un roman
Fiindca iubeste o femeie.
Aseara s-a-mpuscat Bebe,
Aflând ca l-a-nselat Aglaia
Si toate astea pentru ce?
Ah, numai pentru vorba aia!...

Mai timpiti ca noi, moderatorii si prostii invitati la tv

Cel mai mult ma supara faptul ca vad ca toti idiotii, dau apa la moara  calailor tarii si spun ca inteleg ca este criza in toata lumea si toate tarile au redus salariile. Dar ce salarii si ce reducere !!!
In seara asta vorbeste Mihai Tanasescu despre macrostabilizare, despre situatia grea din Grecia, Irlanda, Portugalia. Dar ce salarii au ....Doamna Paul Voss zimbeste ca la fotograf, ca se vede ca altii sint loviti de criza mai rau ca noi. Este zina intelepciunii, cu motoreta ei de vorbe  fara inteles rostite ca la o serbare la o scoala ajutatoare.
Dintre toti papagalii parca Mircea Cosa(din arcul guvernamental) era cu picioarele pe pamint si a vorbit, ca totul  ce s-ar face, s-ar face pentru oameni.
In sa mai era cineva acolo un sachelet ambulat(sic!) care statea si el acolo la masa ca o coabe,  batos scos din cosciug acum 6 luni.Se discuta infantil ca la spitalul de copii debili mintali despre orice  numai despre  faptul ca  acesti nemernici, au furat totul si continua sa fure tot inclusiv  imprumuturile de la FMI, Banca Mondiala, U.E. etc. Si cel mai rau ma supara sefii din opozitie si ec. Ilie Serbanescu  care tipa intr-una ca sau dat prea multi bani si trebuiesc luati inapoi. Dar nu spun e nimic de furturile permanente de 7 ani de cind  este Basescu presedinte.
Parca sint alienati mintali cu totii. Oare in tara asta nu mai are nimeni mintea intreaga?
Am inteles ca intelectualii tarii  aproba crima impotriva poporului nostru ca si ei sint  abonati la ugerul  bugetului statului. Dar ceilalti? Ce fac? Romania nu mai are barbati?
Curajjjjjjjjjjjj !!!!!!!!!

joi, 31 martie 2011

As vrea.....

Full Metal Jacket Surfin Bird

Zece minuni ale gutuilor


 
• În gutuie se găsesc leacurile pentru boli hepatice, digestive şi respiratorii

Gutuile, aceste fructe dulci-amărui, aromate, sînt recomandate în medicina tradiţională nu numai pentru gustul deosebit, dar, mai ales pentru marea lor putere de vindecare. Într-un singur fruct e ascuns un depozit impresionant de vitamine (A, B, C, PP), săruri minerale, glucide şi fibre. Gutuile se consumă ca atare sau sub formă de suc proaspăt, nectar, sirop, jeleu, marmeladă, gem şi dulceţuri. Iată zece beneficii ale gutuilor asupra sănătăţii:

1. Sucul proaspăt de gutui ajută în vindecarea insuficienţei pancreatice. Se bea de trei ori pe zi cîte o jumătate de pahar de suc.
2. Pentru stimularea funcţiei hepatice, este indicată o cură de o lună de zile cu nectar proaspăt de gutui, din care se bea cîte un litru. Cercetări recente efectuate în Japonia au pus în evidenţă existenţa în coaja gutuilor a unor substanţe antivirale, care inhibă dezvoltarea microorganismelor ce declanşează hepatita de tip A, B şi C.
3. Sucul de gutui este indicat în guturai, afecţiuni pulmonare, tuberculoză. Din sîmburi, care conşin mucilagii, se prepară un ceai care ajută la vindecarea tusei, bronşitei şi a răguşelii. O linguriţă de pulbere de seminţe se amestecă cu miere.
4. Gutuile coapte se recomandă celor care au stări de lenevire a stomacului, ajutînd la digestie. Siropul ameliorează diareele, hemoragiile uterine şi hemoroizii. Gutuile sînt un panaceu în infecţiile intestinale, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. Sucul de gutui nu este recomandat însă, persoanelor predispuse la constipaţie. Gutuile rase şi amestecate cu miere, cîte jumătate de kilogram pe zi, combat foarte eficient colita de fermentaţie. Senzaţia de greaţă şi greutate în stomac dimineaţa trece cu o jumătate de gutuie mîncată pe stomacul gol.
5. Urticaria trece cu comprese cu tinctură de seminţe de gutui.
6. Frunzele de gutui au şi ele întrebuinţare terapeutică, sub formă de ceai, ca astringent în tratarea diareei. Sub formă de decoct, gutuile se folosesc în cazurile de diaree la copii şi în infecţii respiratorii: se fierb cîteva bucăţi de gutuie în 250 ml de apă, timp de 5 minute şi se bea călduţ.
7. Maceratul din gutui cu scoruse este un remediu util celor care suferă de anemie.
8. Tinctura de gutui se prepară astfel: cojile curăăţate de pe o gutuie se taie mărunt, se introduc într-o sticlă, se toarnă alcool de 50 de grade pînă le acoperă, se astupă cu dop şi se lasă la macerat 15 zile, timp în care sticla se agită de mai multe ori, după care se strecoară. Tinctura e bună pentru uns tenul şi gîtul în fiecare zi. Previne formarea ridurilor şi le diminuează pe cele existente.
9. Boala canceroasă poate fi combătută cu gutui, consumate ca atare sau nectar din pulpă şi coajă. S-a demonstrat ştiinţific faptul că anumite substanţe conţinute de gutui (în special vitamina B17) ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a le afecta pe cele normale.
10. Degerături: se face macerat la rece, dintr-o lingură de seminţe la o cană (250 ml) cu apă, se lasă la macerat două-trei ore, se strecoară, se aplică comprese locale, din care una seara înainte de culcare.
http://dariaion.blogspot.com/

Am iesit din criza

Am iesit din criza – End RECESIUNE

Ultima zi a CRIZEI din Romania – Am iesit din recesiune, dar intram in …..

Dupa spusele acestui domn in maxim 24 de ore iesim din criza sau recesiune (exista o diferenta).
Dupa spusele acestui domn mai avem de asteptat mult si bine.
Dupa spusele acestui domn doar aceea e solutia iesirii din criza.
Daca tot iesim maine din criza, in ce intram?

http://stareanatiunii.com/

http://singurafelina.blogspot.com/

Cartea prieteniei

Iti daruiesc "Cartea prieteniei" si semnul de carte potrivit pentru ea. Kiss Paul!
Kiss Give This Red rose to everyone you don't want to lose ..VIOREL

Apel la unitate

Privind înspre trecutul glorios la Mișcării Legionare, tânjim după disciplina și spiritul de unitate al legionarilor. Astăzi, o asemenea mișcare de masă, mărșăluind unită către un viitor al unei Românii Naționaliste, pare a fi la sute de ani distanță de noi.
Ce anume s-a schimbat în România ? Când a murit acest spirit al unității naționaliștilor ? Care este ”rețeta” pentru a reânvia miracolul legionar ?
Acestea sunt întrebări care îi frământă pe toți cei ce închină în fața unei icoane a poporului român: Spiritul Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu și al miracolului național pe care acest mare spirit l-a făcut posibil: Mișcarea Legionară.
Unii spun că ne trebuie un nou Căpitan care să ne unească, și deplâng dezbinarea mișcării naționaliste de astăzi.
Alții critică starea morală și spirituală deplorabilă a acestui popor și văd dezbinarea care mănâncă astăzi Națiunea, ca un cancer, ca pe o consecință a acestei decăderi.
Alții, dau vina pe dușmanii văzuți sau nevăzuți ai României (masonerie, servicii secrete, Noua Ordine Mondială, comuniștii, etc.) care întrețin zâzania și dezbinarea lansând pioni otrăviți, false mișcări naționaliste paralele și susținând mediatic aceste fantoșe, în detrimentul adevăraților naționaliști, obturând mesajul curat al acestora din urmă.
Mai mult ca sigur, fiecare din aceste explicații este adevărată și reprezintă o parte din ecuația al cărei rezultat este starea deplorabilă în care ne aflăm astăzi ca Națiune, dar și ca mișcare naționalistă.
Desigur, mișcarea naționalistă din România are nevoie de un lider charismatic, puternic, care să coaguleze și să unească bisericuțele și facțiunile existente. Care să facă să amuțească vocile contestatarilor și ale chițibușarilor, prin exemplul său. Care să fie întruchiparea vie a idealului naționalist. În care să ne regăsim cu toții, și astfel, să îl urmăm.
Dar avem un astfel de ideal. Duhul Căpitanului ! Duh care nu a murit, odată cu încheierea vieții pământești a Căpitanului, ci a rămas viu prin exemplul lui, prin scrierile lui, prin ceea ce a făptuit. Totuși, sunt unii care spun că avem nevoie de un nou Căpitan. Eu spun că aceștia greșesc ! Căpitanul nu a fost decât unul. Altul ca el nu se va mai naște a doua oară, sau cel puțin nu vom trăi noi să apucăm un astfel de miracol. Dar trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu și pentru cel pe care ni l-a dat. Alte popoare n-au avut o asemenea șansă, un asemenea exemplu.
Îndrăznesc să fac o comparație, o paralelă (Dumnezeu să mă ierte, căci o fac cu bună credință și fără nici o intenție de blasfemie) între Ortodoxie și Mișcarea Legionară. Prima este mântuitoare de suflet, cea de-a doua s-a dorit a fi mântuitoare de Neam și Țară.
Așteaptă creștinii un al doilea Mesia ?  De mii de ani creștinii s-au ghidat după exemplul, viața și învățătura Mântuitorului, fără a cere un altul.
Atunci de ce ar aștepta românii un al doilea Codreanu, pentru a avea motiv să îi urmeze îndemnul, exemplul și învățătura primului ?! Nu cumva ne căutăm motive pentru a ne menține în starea călduță de pasivitate în care ne complacem ? Am ajuns să așteptăm comozi să vină un nou lider care să ne ridice, care să ne unifice ? Ce ar putea aduce acesta nou, față de ceea ce ne-a lăsat Căpitanul ? Suntem demni de ceva mai mult, când noi nu suntem (momentan) în stare să punem în practică nici ce ne-a lăsat Codreanu ?
Creștinii urmează de mii de ani învățătura și exemplul mântuitor al lui Hristos, iar Ortodoxia nu a slăbit din lipsa unui nou Hristos, ba dimpotrivă ! Atunci, ce cerem noi de fapt ?
Nu pretind că am găsit soluția salvatoare, dar măcar am deschis un dialog, am lansat o temă la care să reflecteze fiecare naționalist de bună credință.
Restul motivelor (dușmanii, masonii, slăbiciunea și degradarea noastră morală), sunt motive exterioare nouă, asupra cărora putem arunca vina atunci cînd lucrurile nu merg bine, ca în povestioara de mai jos:
Aceasta este povestea a patru persoane pe nume Fiecare, Cineva, Oricare şi Nimeni.
Era un lucru important de făcut (în cazul nostru, de salvat România) .
Fiecare era sigur că Cineva îl va face.
Oricare l-ar fi putut face dar Nimeni nu l-a făcut.
În final, Fiecare a dat vina pe Cineva pentru că Nimeni nu a făcut ceea ce Oricare ar fi putut face.

Numai când vom înțelege acest adevăr, vom creea bazele reale ale unei unități a mișcării naționaliste din România.

http://garduldefier.wordpress.com/
http://odorica.blogspot.com/

Scrisoare deschisa

Vă rog să-mi permiteţi să vă aduc la cunoştinţă faptul că această scrisoare deschisă, acest protest, o succintă sinteză a acţiunilorîntreprinse de Haita de Haimanale care distrug greu încercatul popor român, condusă de nu mai puţin monstruosul TIRAN, numitul Băsescu Traian.
Menţionez că această scrisoare a mai fost trimisă şi către :
- Preşedintele S.U.A., Barack Obama
- Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Vladimir Putin
- Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy
- Cancelarul Germaniei, Angela Merkel
- Regele Norvegiei, Majestatea Sa, Harald al V-lea al Norvegiei
- Vicepreşedintele Senatului României, Dan Voiculescu
VĂ ROG SĂ ÎMI PERMITEŢI SĂ FAC O SCURTĂ DESCRIERE, O MICĂ CONSIDERAŢIE ASUPRA SITUAŢIEI GRAVE ÎN CARE SE AFLĂ SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ÎN ACEST MOMENT, ÎNSĂŞI FIINŢA NAŢIUNII ROMÂNE:
Băsescu – micul dictator hitlerist din Carpaţi
În anul 1989, după aproape 50 ani de comunism, poporul român, prin jertfă de sânge, a crezut că îşi va crea un nou destin, un mod de viaţă civilizat, democratic care îi va permite să nu mai sufere de foame şi de frig. Cel care nu a reuşit să asigure poporului său hrana şi căldura la un nivel minim a plătit cu propria lui viaţă, fiind judecat pentru genocid şi alte acuzaţii. Astăzi, după 22 ani de pseudodemocraţie, poporul român trăieşte mult mai greu decât în 1989 sub o dictatură prezidenţială, mult mai crudă decât cea a lui Ceauşescu.
Toate domeniile vieţii economice şi sociale sunt controlate în mod dictatorial de către preşedintele Băsescu, marioneta Boc şi clica portocalie din PD-L alături de care noua nomenclatură, cu mult mai mare decât a lui Ceauşescu, distrug România şi poporul român.
În statul român, nu mai există cele trei puteri (legislativă, executivă şi judecătorească) ale unui stat democratic, ci o singură putere: dictatura tiranului, a lui „Hitler din Carpaţi” şi a clicii lui.
Acest personaj diabolic din Carpaţi, un matelot, o lichea şi o haimana, care nu face altceva decât să se inspire din viaţa şi activitatea altor dictatori celebri, cum ar fi Ceauşescu şi nu mai puţin diabolicul Hitler, este cel mai mare tiran pe care l-a avut România vreodată, o lichea nenorocită care este cel mai mare duşman al poporului român din toate perioadele de ocupaţie pe care le-a tranzitat poporul român de-a lungul istoriei sale milenare. Dacă această mizerie umană ar fi avut posibilitatea să fi fost la cârma unei naţiuni atât de puternice precum Germania şi într-o perioadă precum cea de dinaintea celui de al doilea Război mondial, vă jur că Hitler ar fi fost o biată făptură, o Fata Morgana, faţă de acest marinar scelerat şi mizerabil, capabil de cele mai negre gânduri şi fapte atroce şi cutremurătoare.
Acest individ, de joasă speţă, are un comportament autocratic, dictatorial şi jignitor la adresa întregii societăţi româneşti, pe care o sfidează şi o jigneşte după bunul plac şi de câte ori are ocazia nesfiindu-se să facă orice fel de aprecieri jignitoare la toate clasele sociale şi profesionale care la un momentdat intră, sau au curajul să intre, în contradicţie cu el.
Acest biet marinar uită că a fost o unealtă a dictaturii ceauşiste pentru care a făcut toate eforturile să intre în graţiile lui Ceauşescu Nicolae şi Elena şi a Securităţii în sine, pentru că, să ne fie cu iertare, orice om cu un gram de cunoştinţe despre regimul comunist care a condus ţara până în Decembrie 1989 ştie că nici cea mai mică funcţie deţinută în afara ţării nu se obţinea fără ca individul respectiv să fie „ciripitor” sau turnător la Securitate.
Acest nemernic, această coadă de topor ceauşistă, are acum nesimţirea să spună că – după ce şi-a spălat trecutul de „ciripitor” cu ajutorul actualei Securităţi condusă şi subjugată de către el şi camarila sa – că nu a fost, chipurile, ofiţer în Direcţia de Informaţii Externe din Departamentul Securităţii Statului. Ca să nu mai vorbim de faptul că a avut şi nesimţirea să producă o lege a condamnării comunismului, acel comunism, acea dictatură care l-a hrănit şi l-a cocoţat în funcţii pe care nici un om cu bun-simţ şi o fărâmă de demnitate nu ar îndrăzni să nu o recunoască.
Acest Hitler, în miniatură, al naţiunii române, este capabil de orori pe care toţi liderii din Uniunea Europeană nu sunt în stare să le gândească şi să le perceapă, deoarece acest individ este, poate, la fel de diabolic cum a fost şi Hitler pentru naţiunea germană şi pentru întregul Mapamond.
Acest mic Hitler din Carpaţi, coordonează, conduce şi se inspiră după metodelele predecesorilor săi, Hitler şi Ceauşescu, folosindu-se de alte cozi de topor (pentru că cine se aseamănă se adună), aceast caricatură mizerabila a societăţii româneşti, această scursură monstruoasă, cum este acest pat-padac, Emil Boc, cocoţat de acest tiran, de acest criminal nenorocit, în funcţia de prim-ministru al României.
Acest Göring de dimensiuni reduse, atât fizic cât şi intelectual, o caricatură a societăţii româneşti şi mai ales ardelene (regiunea ţării care se bucură de o deosebită stimă şi consideraţie în rândul societăţii româneşti, fiind locuită de oameni cu un caracter deosebit şi cu o demnitate de necontestat şi pentru care acest individ nu reprezintă altceva decât o pată neagră, o ciumă a societăţii ardelene), care execută orbeşte orice vis negru al sceleratului societăţii româneşti, care nu este altul decât Traian Băsescu.
Aceste două scursuri ale societăţii româneşti, ajutate de restul haitei, care se gudură la picioarele lor mizerabile, conduc destinele unei naţiuni demne, o naţiune clădită cu sânge, cu suferinţă, cu durere, cu umilinţă şi cu sudoare de-a lungul a peste 2000 de ani.
Aceste bestii încalcă legile, dar absolut toate legile în vigoare ale statului, începând cu Constituţia şi terminând cu ultima Hotărâre de Guvern, după cum visează în fiecare noapte şi după cum le fată mintea lor de descreieraţi.
Constituţia României este încălcată şi amputată după fiecare pahar de whiski pe care-l toarnă pe gât acest mic tiran şi acest pat-padac din Ardeal.
Nimic nu stă în faţa acestor tâlhari ai naţiunii române când vine vorba de realizarea intereselor proprii şi de gaşcă (această gloată imbecilă care duce la bun-sfârşit orice nemernicie, orice măsură de furt şi încălcare a legilor ţării).
Ce preşedinte, conducător al cărei naţiuni din istoria universală şi din câţi se cunosc în istoria omenirii, ar spune şi aproape că le ordonă concetăţenilor săi să plece din ţară să-şi caute alt loc de muncă, alte destine şi în definitiv, altă ţară?!
Cum poţi să-ţi umileşti propriul popor spunându-i să plece în alte ţări, în alte orizonturi, să-şi caute o viaţă mai bună?
Cum poţi să umileşti clasa medicală românească, spunând că sunt nişte medici nepregătiţi, când toată Europa şi aproape întreaga lume este plină de medici de o calitate deosebită, care sunt foarte bine pregătiţi şi care au făcut pregătirea profesională şi medicală în universităţile din România?
Cum poţi să spui că Şcoala Românească scoate numai tâmpiţi?
Cum poţi să spui că Justiţia nu-şi face datoria, când toţi procurorii şi judecătorii abia reuşesc să nu execute ordinele tale scelerate, fiind tot timpul urmăriţi şi monitorizaţi de serviciile de informaţii din România, care sunt mai numeroase ca în orice ţară din lume?
Cum poate Justiţia să-şi desfăşoare profesionis activitatea, când tot timpul sunt hăituiţi şi urmăriţi de serviciile de spionaj şi de către GESTAPO-ul societăţii româneşti, care nu este nimeni altcineva decât acest DNA, structură care se repede la comandă şi fabrică dosare după bunul plac al acestui dictator mârşav şi sinistru, acest marinar scelerat, acest „Hitler din Carpaţi” de joasă speţă.
Acest „Hitler din Carpaţi”, este mai odios şi mai diabolic decât Nicolae Ceauşescu pe care l-au acuzat şi ucis pentru genocid social, termen creat pentru prima dată de juristul polonez Rafael Lemkin în 1944 pentru a denumi practica exterminării naţiunilor şi a grupurilor etnice; reprezintă exterminare intenţionată a unei comunităţi naţionale, etnice, sau religioase, constituind o crimă împotriva umanităţii, infracţiune de cea mai mare gravitate, introdusă şi de România în Codul Penal Român.
Acest „Hitler din Carpaţi”, împreună cu această coadă de topor, Göring denaturat al societăţii româneşti au strategii prin care se vede clar că nu fac şi nu doresc altceva decât să ia măsuri economice şi lsă promoveze legi prin care să ducă acest popor, umilit şi batjocorit, la un GENOCID SOCIAL cum nu s-a mai văzut în istoria României, pentru că, sincer să fiu, pe vremea lui Ceauşescu nu a fost nici un fel de genocid social, ci doar privarea de libertatea de a circula liber, o oarecare lipsă de căldură şi de lumină.
Vă rog să mă credeţi că l-am urât şi pe acel nenorocit din tot sufletul, dar ţinând cont de faptul că acela a făcut toată gama de industrie, uşoară şi grea, construcţii, drumuri, fabrici de avioane, locomotive, elicoptere, tractoare, tancuri şi maşini de luptă etc., aceşti nenorociţi nu fac altceva decât să distrugă toată economia societăţii şi să o îngroape definitiv în datorii către FMI, bani care ajung în buzunarele lor şi nicidecum pentru scoaterea societăţii din această prăpastie în care au aruncat poporul român.
NU SE VOR OPRI AICI, CI VOR CONTINUA CU ARESTĂRI ŞI CU CONDAMNĂRI FABRICATE LA COMANDĂ, VOR TRECE LA TORTURI ŞI LA UCIDEREA OPOZANŢILOR POLITiCI !
Aceste haimanale, aceste lichele, golani nenorociţi, gunoaie… caută cu disperare, ca prin toate metodele, măsurile economice şi juridice, să ducă la înfometare, la analfabetizare, la distrugerea economiei româneşti (ce-a mai rămas din ea), a şcolii româneşti, a sănătăţii, a culturii, a demninăţii armatei şi onoarei poporului român, pentru ca ulterior să fie exploatat şi furat după bunul plac al haitei de lighioane sălbatice.
Stimate doamne, stimaţi domni ,
vă dau un exemplu cât se poate de simplu şi cât se poate de concludent (şi nu pot să cred că serviciile secrete ale ţărilor dumneavostră, sunt străine de felul cum prăduiesc şi fură în această ţară tâlharii care conduc destinele României în acestă perioadă), în condiţiile în care, un kilometru de autostradă de oriunde în lumea civilizată, sau chiar din lumea a treia, costă în jur de 3 milioane de euro, în România de circa 4-5 ori mai mult.
Dacă vă puteţi imagina că un kilometru de autostradă pe segmentul Comarnic- Braşov (zonă de deal şi de munte), negociat cu o firmă franceză, a ajuns la 75-80 milioane euro pe kilometru, stau strâmb şi mă gândesc drept; oare acest segment de autostradă urma să fie asfaltat cu aur, cu platină sau cu diamante? Pentru că altfel, nu poţi să-ţi închipui că se poate ajunge la o asemenea sumă astronomică.
Ei bine, consideraţi că se poate acest lucru? În nici o ţară civilizată, normal că nu! Dar în România se poate orice !
În România se poate ca o lucrare, atribuită chipurile prin „licitaţie”, să coste de pildă 50 milioane de euro, iar prin inventatele lucrări ascunse, această lucrare să ajungă la o valoare dublă sau chiar triplă.
Oare în ce ţară trăim?
România se află în Europa, în leagănul democraţiei lumii?
Nu, domnilor, vă înşelaţi !
Aceste haimanale care ne distrug identitatea şi demnitatea naţională vă mint şi vă înşeală şi pe dumneavoastră în aceeaşi măsură în care o fac şi cu noi! Acest tiran, printre altele (dar te mai poţi întreba de lucruri sfinte în casa diavolului ?), a avut nesimţirea şi lipsa celor 7 ( şapte ) ani de acasă să o catapulteze pe petarda de fiică-sa (prin alegeri furate, cum dealtfel a furat alegerile şi el cu haita lui de lichele, haimanale şi de curve) în Parlamentul Europei.
Domnilor, vă întreb: ce umilinţă mai mare pentru un popor, pentru o naţiune cu demnitate şi cu mii, cu sute de mii de eminenţe cenuşii, să fie reprezentat în forul suprem al Uniunii Europene, de această coţohârlă, această nesimţită penală care, dacă ar fi avut un dram de bun-simţ ar fi stat acasă prin baruri, cum dealtfel o ştie toată ţara?
În ce hal de umilinţă şi de degradare mai poate fi adus acest popor de această haită de lichele care nu ştiu decât să fure, să încalce şi să nesocotească legea aşa cum vor ei ?
Cum vă puteţi închipui că este posibil ca la votarea efectuată la alegerile prezidenţiale din 2009, la secţia de votare de la Ambasada Română din Paris (inima democraţiei franceze), ca un proces de votare să se desfăşoare într-un timp mediu, calculat pe cap de alegător, de 4( patru) secunde?
Domnilor, nici să deschizi uşa, să spui „Bună ziua!” şi să pleci nu ai timp în aceste 4 (patru) secunde, dar să îţi mai şi exerciţi dreptul de vot?
Domnilor, cu ce altă dovadă mai trebuie să demonstrez că acest stat este condus de un infractor, de „Hitler din Carpaţi”, de o haită de lichele, de haimanale, de curve şi de golani de cartier?
GRIJA TIRANULUI FAŢĂ DE POPOR REZULTĂ FOARTE CLAR ŞI CONCIS DIN TĂIEREA TUTUROR PENSIILOR (PROPRIETATE PRIVATĂ, CONFORM CONSTITUŢIEI), AJUTOARELOR PENTRU COPII , AJUTOARELE PENTRU BOLNAVII DE SIDA, AJUTOARELE MAMELOR ETC.
Exemple:
- alocaţie pentru copii = 42 lei = aprox. 9,7 euro/lună
- alocaţie bolnavi SIDA = 390 lei = aprox. = 90,6 euro/ luna
- pensie minimă = 350 lei = aprox. 81,3 euro /lună
Pe de altă parte, în timp ce copiii, vârstnicii şi bolnavii cronic agonizează, clica criminală “stimulează” patrupedele şi infractorii:
- alocaţie hrană 1 câine = 300 lei = 69,7 euro/lună
- alocaţie hrană 1 deţinut = 2.400 lei = 558 euro/lună
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
A pierdut de mult statutul de putere legislativă, acesta fiind substituit de harababura de hotărâri de guvern şi ordonanţe de urgenţă ilegale, de multe ori inutile şi încălcând grav Constituţia României.
Dintr-un for care ar fi trebuit să fie reprezentant al poporului român, a devenit un circ politic, unde “plaga” portocalie, încearcă să dea o brumă de legitimitate dorinţelor tiranului! Ceea ce ar trebui să fie „fabrica de producţie” a legilor care să guverneze România, a ajuns o cloacă, o mizerie a societăţii româneşti, din cauza acaparării acesteia de către cozile de topor din PDL, UNPR şi nu mai puţin, UDMR (o curvă politică, care urmăreşte strict obiective pentru minoritatea pe care o reprezintă, prostituându-se în fel şi chip pe lângă toate partidele pentru a ajunge la obiectivul final – fărâmiţarea naţiunii române şi a teritoriului României), conduse, bineînţeles, de aceleaşi sinistre personaje, micul „Hitler din Carpaţi” şi cealaltă caricatură, unealta care execută orbeşte ordineleadevăratului şef al PD-L, această mizerie de „om”, o miniatură a lui Goering, ca să păstrez asemănarea între personaje.
Aceste formaţiuni politice, gropile de gunoi ale societăţii româneşti, nu au alt scop decât sfârtecarea cu înverşunare a prăzii, care nu este altcineva decât amărâtul de popor român, jefuirea acestuia după cum poate fiecare, după cum apucă fiecare din ciosvârta pe care le-o flutură pe deasupra capului acest sinistru personaj care ocupă şi stăpâneşte România, după cum vor muşchii lui de pirat împuţit, care râgâie numai alcool de prin porturile pe unde s-a destrăbălat, acest tiran al naţiunii moderne (?) române, înrobită de acest troglodit naufragiat în politica românească mizerabilă.
Dar ca să fie pruna pe colac, cine conduce această fabrică de producţie a legilor din România?
Cine ar putea, dacă nu o coadă de topor? O femeie (pentru că Roberta Anastase este de sex feminin), căreia nu pot să-i spun „doamnă” pentru că o doamnă are multe calităţi. O femeie care are un trecut „profesional” foarte încărcat, cu o experienţă îndelungată în practica „legislativă” şi anume a se fâţâi şi a da din posterior pe o scenă pentru a-şi etala nurii în faţa oricui ar fi dispus să caşte gura la o astfel de manifestare pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi în materi de lejenrie intimă!
În ciuda faptului că această cocotă nu a mers nici măcar paralel (ca şinele trenului) cu vreo activitate profesională legislativă, bineînţeles că tiranul, a paraşutat-o în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor (Derutaţilor), pentru ca această unealtă, coadă de topor feminină, să aducă calitatea de infractor „la cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres” cum spunea răposatul „tovarăşul Nicolae Ceauşescu”. Păi dacă infractorul numărul 1 (unu) din România, ”Hitler din Carpaţi” nu are cozile de topor necesare, vă închipuiţi că nu poate să producă legi care să distrugă ţara şi poporul român de unul singur, deoarece se ştie că cine se aseamănă se adună şi infractorii nu pot face niciodată lucruri măreţe decât în haită.
Stimaţi doamne, distinşi domni,
este umilitor pentru greu încercatul popor român cum, un singur exemplu vă dau, această infractoare şefă a Camerei Deputaţilor, la votarea Legii unice a pensiilor, cu tpresa şi camerele de luat vederi în sală, votează o lege cu o prezenţă de 80 de mizerabili PDL-işti şi înregistrează un număr de 176 de votanţi!
În ce ţară trăim? România, ţară europeană? Mi-ar fi ruşine şi în Africa!
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ooo, de când există pe pământ şi în analele istoriei, această ţară greu încercată nu a avut niciodată în fruntea ei o haită mai mizerabilă şi mai incapabilă (precum ar putea să gândească un om sănătos şi cu puţină materie cenuşie), de lichele şi de curve care au distrus sistematic (şi încă nu au finalizat) economia şi ţara românească! Ce a mai rămas din ce a lăsat Nicolae Ceauşescu şi să ne ierte Dumnezeu, a lăsat destule, încât aceste lichele n-au terminat de distrus, de furat şi de vândut şi depun eforturi susţinute în continuare, pentru ca să fure tot ce se mai poate.
Acest Guvern, s-a transformat din „executiv” în legislativ şi un bun executant al ordinelor satrapului suprem.
Adoptă hotărâri şi ordonanţe neconstituţionale prin care umileşte proprii cetăţeni, împrumută ilegal miliarde de euro, în numele poporului român, fără a avea acordul Parlamentului şi fără a justifica în vreun fel modul de utilizare a banilor împrumutaţi în numele poporului.
Domnilor,
acest Guvern, această cloacă mizeră, această haită de lichele, de haimanale şi de curve au distrus pur şi simplu poporul român şi economia românească, atât cât apucase ea să se înfiripe, conduşi de acest pat-padac, de această caricatură umană, bineînţeles la îndemnul şi la coordonarea infractorului şef, „Hitler din Carpaţi”.
Sistemul Românesc de sănătate a fost distrus bucată cu bucată, spital cu spital, medic cu medic, asistentă cu asistentă, este de nedescris cum aceste gunoaie au putut să bage în comă un sistem de sănătate, care să ne fie cu iertare, este vital în orice societate modernă sau decăzută, cum este a noastră.
Sistemul de învăţământ românesc, de asemenea a fost pus pe butuci.
De cine? De către un neisprăvit, Daniel Funeriu, care nu ştie să dea două răspunsuri la o conferinţă de presă unde, pentru a putea continua răspunsul la o întrebare, îi suflă la ureche o maimuţă de secretar de stat, un indivd care nu poate să probeze pregătirea profesională, dar care conduce, culmea !, crema intelectualităţii româneşti, oamenii care asigură viitorul intelectual al unui popor.
Şi să nu uităm că şcoala românească a dat reale valori culturii şi ştiinţei universale de-a lungul vremurilor pe toate segmentele activităţii ştiinţifice şi profesionale; medici, inventatori, filozofi, scriitori, oameni de ştiinţă etc.
Doamnelor şi domnilor,
este strigător la cer, cum un măscărici, o coadă de topor, o mizerie, o nulitate a ajuns să conducă, să distrugă învăţământul românesc care are un colectiv de profesori foarte bine pregătiţi.
Nu se poate ca sistemul de sănătate şi cel de educaţie să fie distruse bucată cu bucată, spital cu spital, şcoală cu şcoală iar noi să facem săli de sport şi polivalente, cum dracu le-a botezat cocota aia de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea (altă paparudă care s-a trezit paraşutată la un minister de unde a furat şi fură sute de milioane de euro şi chiar miliarde).
Oamenii mor pe unde apucă, învăţământul este distrus şi noi facem săli de sport, pentru că este o oportunitate prin care se pot fura sute de milioane de euro pentru ciuma portocalie PDL-istă.
Ce haită de descreieraţi ar putea să gândească astfel?
Poporul român moare decimat de boli, distrugem spitale şi şcoli iar nouă ne trebuiesc săli de sport polivalente?!
Răspunsul este simplu: de aici se poate fura cu fruntea sus, sute de milioane de euro (care pentru ei, să ne fie cu iertare, e doar un mărunţiş, dar din repararea spitalelor şi a şcolilor şi întreţinerea acestora, sumele care ar putea fi furate ar fi incomparabile). Această “petardă” de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, habar nu are cu ce se „mănâncă” un asemenea minister, sau oricare altul, deoarece şi ea, ca şi celelalte paparude, au avut alte preocupări mai „calde” la viaţa lor şi nu o anumită latură profesională, neconducând niciodată nimic, ceva care să le poată propulsa pe o astfel de funcţie cu o astfel de responsabilitate.
Dar acest” Hitler din Carpaţi” împreună cu caricatura de „Goering” nu se gândesc o clipă la binele acestui popor, la binele acestei naţiuni, nu-i interesează nimic altceva decât banii şi puterea, dictatura, hăituirea şi distrugerea acestei ţări, şi apoi, după ei potopul.
Acest patpadac, acest mecanism stricat, acest gunoi al Dreptului românesc, încalcă tot ce există ca lege în această ţară, începând de la Constituţie şi terminând cu ultima Hotărâre de Guvern.
Acest nemernic, trădător de neam şi ţară, umileşte şi calcă în picioare toată naţiunea română, de la eminenţele cenuşii ale poporului român care, scuzată să-mi fie expresia, n-ar merita nici pipi să facă pe el, până la ultimul om al acestei ţări care are demnitate, onoare şi bun-simţ, care nu se pot compara niciodată cu acest gunoi al societăţii româneşti, în speţă, al Ardealului, oameni cărora le-a întinat onoarea şi demnitatea.
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ (?)
O mascaradă mizerabilă a Justiţiei din România! O unealtă cu o echipă de cozi de topor care nu fac altceva decât să legifereze nelegiuirile din această ţară pe care tiranul din Carpaţi o foloseşte aşa cum doreşte sufletul lui diabolic.
Cea mai mare mascaradă prin care se înjoseşte şi se umileşte Justiţia română şi Parlamentul româniei, în loc să vegheze asupra constituţionalităţii actelor normative, a legilor şi hotărârilor de guvern, această insituţie… legiferează pârghiile care sunt pe placul dictatorului şi care duc la distrugerea poporului român, fiindu-le indiferent de implicaţiile sociale, cum ar fi:
- Legea Educaţiei;
- Legea pensiilor;
- Legea unică a salarizării etc., etc.
CCR – o justiţie paralelă justiţiei adevărate, o instituţie care veghează ca dorinţele tiranului să fie înfăptuite fără crâcnire, o instituţie folosită pur şi simplu pentru a distruge justiţia adevărată din România şi pentru a înrobi poporul român, pentru a da legitimitate ilegalităţilor pe bandă, făcută după bunul plac al tiranului, al acestui dement care umileşte şi înjoseşte tot ce poate fi mai măreţ, mai demn şi mai sfânt în această ţară, însăşi fiinţa naţională a acestui popor care de-a lungul istoriei a dat nenumărate valori naţionale şi internaţionale.
DISTRUGEREA SISTEMULUI DE APĂRARE ŞI ORDINE PUBLICĂ
Prin mijloace dictatoriale, fără a ţine seama că îndeplineşte, prin prevederile Constituţiei României, atribuţiile şefului Armatei române, BĂSESCU, acest tiran nenorocit a reuşit să discrediteze şi să distrugă Armata, Poliţia şi celelalte componente ale sistemului de securitate naţională şi ordine publică.
Prin implicarea directă, BĂSESCU, această lichea ordinară, prin decretele semnate, a înaintat la grad de general sute de subofiţeri în rezervă doar pentru că au aceeaşi culoare politică cu a partidului pe care îl stăpâneşte, umilind adevăraţii ofiţeri ai Armatei române care au luptat în teatre de război sau care au adus mari servicii României şi care nu au primit nici măcar gradul de colonel, după o viaţă dedicată Armatei şi ţării. Prin abuz şi doar pentru a răsplăti slugile fidele lui, DICTATORUL, acest scelerat, a înaintat la gradul de general tot felul de persoane dubioase, mafioţi şi anonimi care nu au adus nici un serviciu Armatei sau României.
Utilizând Guvernul marionetă pe care îl conduce cu mână de fier de ani buni, DICTATORUL acest descreierat, a reuşit să umilească veteranii de război, eroii neamului românesc, pensionarii militari ( ca să nu mai vorbim de ceilalţi pensionari pe care i-a adus direct în prăpastie şi care mai au o singură “şansă” – să se sinucidă pentru ca să nu moară umiliţi în chinuri groaznice) şi să-i aducă în pragul disperării doar pentru că aceştia formează un corp de elită, de oameni demni şi onorabili care au jurat credinţă poporului român şi care au pregătire şi experienţă militară, un corp capabil să-i ceară socoteală acestui dictator psihopat.
Ministrul Apărării Naţionale?
Numitul Gabriel Oprea? O mare ruşine pentru Armata română. Acest individ, de joasă speţă, poate cel mult să facă obiectul unui spital de psihiatrie, în calitate de pacient, pentru că numai uitându-te la figura lui tulbure, fără să ai cunoştinţe de psihiatrie îţi dai seama că nu e în regulă.
Această haimana, această lichea, acest golan de cartier, ar vinde-o şi pe mama sa pentru a-şi păstra scaunul pe care a fost plantat de acest tiran nenorocit, de acest dictator funebru, acest descreierat nenorocit, numitul Băsescu.
Această lichea l-a scutit pe tiranul nenorocit, numitul Băsescu să-şi mai cumpere hârtie igienică, Oprea ( ministrul apărării? ) substituind-o cu succes, temându-se ca nu cumva dictatorul să facă hemoroizi la partea dorsală.
Ministrul Administraţiei şi Internelor ?
Numitul Traian Igaş, un amărât de tâmplar, un picolo, un băieţel folosit la distracţiile lichelelor din partidul „ciuma portocalie” pe post de interpret de folclor, este, ca şi cealalată javră de la Apărare, o mare umilinţă pentru cadrele ministerului pe care cu mare dezonoare îl murdăreşte şi îl dezonorează .
Această coadă de topor a făcut şcolile la foarte mare distanţă de acestea şi la mulţi ani după colegii de aceeaşi vârstă, ca nu cumva să se lipească ceva de singurul neuron pe care probabil că îl posedă în acea cutie craniană pe care o poartă cu inconştienţă pe umeri.
Aceste două haimanale de la Apărare şi de la Interne, împreună cu lingăul de la Securitate asigură suportul de forţă şi de teroare pentru ODIOSUL DICTATOR, pentru ca acesta să poată să distrugă, să umilească şi să îngroape de viu poporul român, care suportă cu mare stoicism şi cu nemăsurată răbdare, elucubraţiile TIRANULUI NENOROCIT ŞI SCELERAT.
Stimaţi domni,
nu vă lăsaţi păcăliţi de această haită mizerabilă de derbedei, de lichele şi de golani, aceşti jefuitori satanici ai poporului român, nu vă lăsaţi înduplecaţi de „limba dulce a şarpelui” a acestui tiran, a acestui „Hitler din Carpaţi” al poporului român care este o ruşine pentru întreaga naţiune română – el şi haita de gunoaie care au ocupat şi stăpânesc această ţară.
Domnilor,
această făptură mizerabilă, această lichea de cartier, este capabil de cele mai mârşave gânduri şi înfăptuiri.
Acest personaj sinistru şi diabolic vă minte drept în faţă, fără nici un fel de jenă, fără a recunoaşte vreodată că a afirmat aşa ceva!
Nu vă puteţi închipui că şi un şarpe ar păli de invidie în faţa acestui individ SATANIC ŞI IMORAL.
Domnilor,
arestările adversarilor politici, economici sau de altă natură, se fac în România doar la ordinul şi cu aprobarea acestui sinistru personaj, tiranul mizerabil şi monstruos, care, cu mare dezonoare şi cu multă ruşine pentru poporul român, ne reprezintă în afara ţării, în relaţiile diplomatice cu alte ţări şi popoare, unde şi noi vedem foarte bine că are o reprezentare şi un comportament de om al grotelor şi al cârciumilor rău famate din cartierele populate de haimanale şi de lichele ca şi el.
Mă îndoiesc de faptul că nişte personalităţi de calibrul Dumneavoastră ar putea cădea în capcanele acestor descreieraţi şi a haitei lor. Nu pot să cred că imaginea dumneavoastră şi a ţărilor dumneavoastră s-ar lăsa şifonată şi pătată de acest tiran murdar şi mizerabil, de acest troglodit, de acest client nelipsit al tavernelor mohorâte, al cârciumilor rău famate, indiferent de interesele politice la un moment dat.
Stimaţi domni,
vă rog din tot sufletul să faceţi toate eforturile, tot ce consideraţi că este necesar, pentru ca prin măsurile diplomatice, economice, politice sau de altă natură, care vă stau la îndemână, să ajutaţi poporul român să scape de acest descreierat care loveşte copiii în public ca un „bun părinte şi protector suprem al naţiunii române”…
Nouă, poporului român ne este ruşine de reprezentarea externă pe care ne-o “asigură” tiranul care minte de la o clipă la alta cu o seninătate care este caracteristică, cred eu, numai a unui om cu grave probleme psihice, unui om stăpânit de diavol cum este acest tiran nenorocit.
JUSTIŢIE ÎN ROMÂNIA?
NUUUUU! TIRANUL DICTEAZĂ !
GUVERN ÎN ROMÂNIA?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
PARLAMENT ÎN ROMÂNIA?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
ARMATĂ ÎN ROMÂNIA?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
POLIŢIE ÎN ROMÂNIA ?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
SERVICII SECRETE ÎN ROMÂNIA ?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
LEGE ÎN ROMÂNIA?
NUUUUU ! TIRANUL DICTEAZĂ !
Vă rog să iertaţi vocabularul neacademic, dar cu javrelecare pretind că ne conduc, nu poţi să te porţi cu mănuşi. Cu astfel de lichele trebuie să foloseşti arme dure şi nu trebuie să foloseşti jumătăţi de măsură.
Totodată cer iertare poporului şi naţiunii germane pentru referirile, comparaţiile şi trimiterile pe care le-am făcut la dictatorul de tristă amintire, atât pentru poporul german cât şi pentru întregul mapamond, dar am vrut să fiu cât mai sugestiv în scopul scoaterii în evidenţă a acestui scelerat care distruge poporul romăn cu zâmbetul pe buze, dacă poate fi numit zâmbet, rânjetul hidos al acestei monstruoase creaturi, al acestei mizerabile făpturi care nu poate fi numită „OM”.
La final doresc să transmit poporul român, câteva îndemnuri:
FRAŢI ROMÂNI,
NU VĂ MAI LĂSAŢI UMILIŢI ŞI BATJOCORIŢI DE ACEST TIRAN MONSTRUOS ŞI DE HAITĂ LUI DE LICHELE, DE GUNOAIE, DE CURVE, DE NENOROCIŢI ŞI DE GOLANI!
DISTRUGEŢI-I! NIMICIŢI-I ŞI STRIVIŢI-I PENTRU TOTDEAUNA PE ACEŞTI VIERMI HIDOŞI CARE VĂ SUG SÂNGELE!
JOS BĂSESCU!
JOS DICTATORUL!
JOS TIRANUL!
JOS DESCREIERATUL!
JOS HITLER DIN CARPAŢI!
JOS FASCISTUL!
JOS UCIGAŞUL POPORULUI ROMÂN!
JOS CRIMINALUL!
JOS SCELERATUL!
STOP GENOCIDULUI!
TRĂIASCĂ POPORUL ROMÂN!
TRĂIASCĂ LIBERTATEA!
JOS GUVERNUL BOC!
JOS INFRACTORUL BOC!
JOS MARIONETA!
JOS HAIMANALELE!
JOS LICHELELE!
JOS COZILE DE TOPOR!
JOS JAVRELE ÎMPUŢITE!
JOS INFRACTORII!
JOS UCIGAŞII NAŢIUNII!
JOS NAZIŞTII DIN GUVERN!
JOS UCIGAŞII ARMATEI!
JOS HOŢII!
JOS GUNOAIELE!
TRĂIASCĂ NAŢIUNEA!
TRĂIASCĂ ARMATA ROMÂNĂ!
TRĂIASCĂ POPORUL ROMÂN LIBER ŞI INDEPENDENT!
TRAIASCĂ NAŢIUNEA ROMÂNĂ DEMNĂ ŞI LIBERĂ!
TRĂIASCĂ PRIETENIA DINTRE POPOARELE NOASTRE, LIBERE ŞI INDEPENDENTE!
Am onoarea să vă salut!
Cu deosebită stimă şi profund respect,
Cms. şef (r ) DRAGHIA STELEA
http://blog.nouadreapta.org/  (Blog nationalist si incorect politic) 
http://dariaion.blogspot.com/

miercuri, 30 martie 2011

Cum sa-ti protejezi adresele din lista de e-mail....(text preluat mot a mot)

Tocmai am aflat o smecherie de la un prieten, foarte interesanta si ingenioasa in simplitatea ei.
Asa cum se stie, daca si cand un virus intra in computerul dvs., el se indreapta direct spre agenda de adrese de e-mail si se trimite singur la fiecare dintre adrese, infectand toate aceste adrese asociate.
Aceasta smecherie nu va opri virusul sa intre in computerul dvs., dar il va opri sa utilizeze agenda dvs. ca sa se mai raspandeasca si va va alarma cu privire la faptul ca un "vierme" (un virus) a intrat in computerul dvs.

Iata ce trebuie sa faceti:
Intai deschideti agenda de adrese si dati click pe "New contact" (contact nou) de parca ati dori sa introduceti o adresa noua in lista dvs. de adrese. In fereastra care se va deschide si care va cere sa introduceti numele noului prieten, scrieti "A".
La rubrica "email address" introduceti: AAAAAAA@AAA.AAA
apoi salvati noua adresa in agenda.
IAta ce se intampla in acest caz: Numele de "A" va fi plasat in fruntea listei din agenda de adrese, ca fiind intrarea nr. 1. De la acest punct va porni "viermele" (virusul) efortul sau de a se trimite la toti prietenii dvs. Daca prima sa incercare este un esec, (ceea ce desigur ca se va intampla din cauza acestei adrese ciudate: "A") virusul nu merge mai departe si prietenii dvs. nu vor fi infectati.
Al doilea mare avantaj al acestei metode: daca un email nu poate fi inmanat, veti fi anuntat in "inbox'-ul dvs. aproape instantaneu.  Deci,daca veti primi un email trimis catre "
AAAAAAA@AAA.AAA" prin care sunteti anuntat cu el nu a putut fi inmanat, inseamna ca aveti un virus in sistem. Ingenios, nu-i asa?
Daca toti pe care ii cunoasteti fac aceasta operatie, in scurta vreme nu va trebui sa va temeti sa deschideti un e-mail de la prietenii dvs.
Succes tuturor !
adresele de e-mail?

Nicolae Ceausescu. Generalul fara stagiul militar

NICOLAE CEAUŞESCU.GENERALUL FARA STAGIUL MILITAR
  zimbrulcarpatin in Istoria pe gaura cheii
În 1950, la numai 32 de ani, Nicolae Ceauşescu devine general-maior, ministru adjunct al Ministerului Apǎrǎrii Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei, deşi nu fǎcuse nici mǎcar o zi de instrucţie.

Foto: ceausescunicolae.wordpress.com
Dupǎ ce în perioada interbelicǎ a înfruntat puşcǎriile pentru agitație comunistă”, cariera lui Nicolae Ceauşescu a înregistrat o ascensiune tot mai vertiginoasǎ dupǎ 23 august 1944. Astfel, în acea perioadǎ, celui care avea sǎ devinǎ ulterior „cel mai iubit fiu al poporului”, „i se dau cele mai diverse însǎrcinǎri: şeful tineretului, secretar cu probleme organizatorice, candidat şi deputat, membru al CC, apoi membru supleant şi ministru adjunct al agriculturii”, povesteşte Ion Petcu în cartea sa – „Ceauşescu, un fanatic al puterii. Biografie neretuşată”. În continuare, autorul explicǎ faptul cǎ „diversificarea sarcinilor încredinţate ţine mai degrabǎ de renumele pe care şi-l fǎcuse, acela de «mânǎ de fier», decât de priceperea sa într-un domeniu sau altul de activitate”. Din pricina acestui „element” şi în ciuda faptului cǎ este „soldat neinstruit”, în 1950, la numai 32 de ani, Nicolae Ceauşescu devine general-maior şi este numit ministru adjunct la Ministerul Apǎrǎrii Naţionale, precum şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei.
Un bǎrbat tânǎr aflat la începutul ascensiunii
Nicolae Ceauşescu a ocupat funcţia de adjunct al ministrului Forţelor Armate în perioada martie 1950 – aprilie 1954. Tot din aceastǎ perioadǎ dateazǎ şi singurele fotografii ale „celui mai iubit fiu al poporului” în uniforma militarǎ a Armatei Române. Pǎstrate prin arhive ori fototeci, fotografiile cu „Generalul Nicolae Ceauşescu” scot în evidenţǎ un bǎrbat tânǎr, dar aflat la începutul ascensiunii sale. Astfel, în 1950, cu prilejul sărbătoririi Zilei Victoriei şi Independenţei Naţionale (9 mai), generalul Ceauşescu este imortalizat vorbind auditorului. O lunǎ mai târziu, generalul este surprins în aceeaşi ipostazǎ, dar de aceastǎ datǎ la CCA. A urmat apoi, spre finele anului 1950, mutarea „cartierul general” în Oltenia natalǎ, pe stadionul din Craiova, mai exact. Aici, generalului Ceauşescu a înmânat drapelului roşu al U.T.M. Organizaţiei de tineret din Regimentul 36 Artilerie Tg. Jiu şi a participat alǎturi de primul secretar general al PMR – tovarǎşul Gheorghe Gheorghiu-Dej, la o aplicaţie tacticǎ şi la o paradǎ militarǎ.

Foto: Fototeca online a comunismului romanesc
Nicolae Ceauşescu: „Oricât de puţini am fi, tot trebuie sǎ ridicǎm steagul!”
„În anii 1951 şi 1952, câte douǎ luni succesiv, Nicolae Ceauşescu a frecventat cursurile speciale pentru liderii comunişti din «ţǎrile frǎţeşti» la Moscova, la Academia Militarǎ «M. Frunze»”, mai noteazǎ Ion Petcu în  cartea sa. Motivul pentru care tovarǎşul general a fost trimis la „studii” în strǎinǎtate, se datoreazǎ unei întâmplǎri petrecutǎ la Ministerul Apǎrǎrii. Aici, într-o dimineaţǎ, ministrul Emil Bodnǎraş s-a trezit cu generalul Ceauşescu pe cap, neanunţat. Colac peste pupǎzǎ, Ceauşescu a salutat „tovǎrǎşeste” cu „Noroc!”. Replica ministrului n-a întârziat sǎ aparǎ: „Aici este armatǎ. Vǎ rog sǎ vǎ prezentaţi regulamentar!”. Dupǎ „stagiul” din mǎreaţa Uniune Sovieticǎ, unde cǎpǎtat şi ceva cunoştinţe de limba rusǎ, pe care niciodatǎ nu şi le-a  etalat public, Nicolae Ceauşescu a revenit în ţarǎ. Şi nu a stat degeaba: în septembrie ’51, a asistat la o aplicaţie tacticǎ a unei unitǎţi a vânǎtorilor de munte, Urmeazǎ apoi în octombrie semnarea Apelului lansat de Consiliul Mondial al Pǎcii. Dupǎ ce a semnat acest apel, generalul Ceauşescu a fǎcut urmǎtorul îndemn: „Oricât de puţini am fi, tot trebuie sǎ ridicǎm steagul!”.
Cea de-a XIII-a sesiune a Marii Adunǎri Naţionale, din septembrie 1952 este locul unde Ceauşescu dǎ o nouǎ loviturǎ. Deşi sesiunea este consacratǎ votǎrii Constituţiei Republicii Populare Române, Ceauşescu electrizeazǎ publicul cu un nou discurs al sǎu. Acelaşi rezultat obţine pe 9 noiembrie la Doftana.
În primǎvara anului urmǎtor, generalul Nicolae Ceauşescu este imortalizat pentru ultima oarǎ în uniforma Armatei Române. Se întâmpla pe 29 aprilie 1953, cu prilejul înmânǎrii drapelului de luptǎ Academiei Militare Generale. Un an mai târziu, Ceauşescu îşi încheie „mandatul” de general. În urma lui, rǎmâneau câteva zeci de instantanee imortalizate pe la diverse „acţiuni tehnico-tactice” de prin ţarǎ, precum şi o serie de articole publicate cândva la loc de cinste în „Apǎrarea Patriei”. În acestea din urmǎ, Ceauşescu scria despre fel de fel de aniversǎri legate de viaţa oştirii. Un alt subiect tratat de articolele generalului privea atitudinea politicǎ faţǎ de mǎsurile luate de PCR, precum şi de membrii acestuia. Potrivit cǎrţii lui Ion Petcu, „astfel de articole au drept coloanǎ vertebralǎ, întotdeauna, ideile totalitariste asupra construirii socialismului, conform luptei de clasǎ care se tot „ascute”, a celor care «dacǎ nu-s cu noi sunt împotriva noastrǎ». Totul era prezentat conform modelului sovietic de «construire a socialismului», inclusiv în domeniul «fǎuririi noii armate» a României.”
Epilog
Dupǎ decesul lui Gheoghe Gheorghiu-Dej din martie 1965, Ceauşescu devine secretarul general al PCR. În martie ’74, „cel mai iubit fiu al poporului” era investit în funcţia de preşedinte al României Socialiste multilateral dezvoltatǎ. Având aceastǎ funcţie, Ceauşescu era şi comandant suprem al Armatei RSR. În decembrie ’89, o unitate militarǎ din Târgovişte a fost cea care a scris încheierea acelui capitol din Istoria României, ce odinioarǎ s-a numit „Epoca de Aur”. Timpul nu mai avea rǎbdare…
Sursa: zimbrulcarpatin.wordpress.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

Joe Cocker