Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Feliz Navidad Jose Feliciano

25 decembrie dimineata. (2010)

In aceasta dimineata,  care ar trebui sa ne  dea un mic fior in inima noastra, este cenusiu, cenusiu ca sufletul nostru,.  Dar daca ma reculeg putin ma gindesc ca este inca dimineat, poate mai tirziu v-a rasari soarele. Stau adunata pe fotoliu si ma gindesc ce s-a intimplat in aceasta zi cu 21 de ani in urma. Au fost executati  familia Ceausescu.Pe drept? Pe nedrept gindesc acuma, fata de ce fac actualii  guvernanti.  Atipesc si cind ma scol, e soare afara. Un soare care vrea sa ne compenseze pentru ceea ce induram in  fiecare zi. La stirile de ora 10 vad membrii guvernului adunati ca o gasca de bloc, printre ei vesela si iute ca un titirez,  pe prima parasutista a tarii. Se gudura ca o  scolarita  mica dintr-o clasa ajutatoare "Ce mi-a adus mosu?" Imi vine sa-i scuip in fata, "nu ti-a adus destule atitea miliarde de euro sa-i toci pe ce vrei tu", ca o fetita alintata pentru debilitatea ei? Am inchis sonorul ca sa ii vad mai atenta si  sa nu-i mai aud rumegind prostiile ca, tot ce fac e bine pentru popor si pentru viitorul nostru.Dar noi ca niste netrebnici ce sintem nu stim sa-i pretuim si nu ii maritam.
Acum uitindu-ma la fizionomiile lor, vad cu adevarat ce arata ca sint, acesti netrebnici. Asa arata, ca  un grup de repetenti  la o scoala  cu elevi cu deficiente mintale. Ii vad pe rind, in timp ce spun polologhia timpita. Citiva chiar, min.invatamintului, al sanatatii, al finantelor si chiar min. culturii, pentru care am scris eu un articol mai demult :"Un fascinst in guvernul Romaniei", asa arata ca niste elevi batrini la o scoala ajutatoare. Toti aliniati se joaca  cu noi un joc sinistru,  jucat la scoala cu elevi cu deficiente mentale. Dar ce este mai sinistru este ca, acest joc se face cu noi toti, cobaii lor. Mie frica sa dau drumul la sonor c, poate este adevarat ceea ce cred. Cred ca spun ca, tot ce fac, toata aceasta nebuneala  de balamuc este pentru noi, poporul roman si pentru binele nostru. In tot acest timp ride  vesela, dar timpa aceeasi  eleva, care se bucura ca i-au mai dat pe mina citeva miliarde de euro pentru anul viitor, pentru a ocroti frunza  aceea, care a adus milioane de  turisti.
Dragii mei la asta  m-am gindit in aceasta dimineata, la binele nostru care este ocrotit si pazit de o banda  de ticalosi si misei, care se joaca de-a guvernul la o scoala de alienati mintali. Dar in acest timp tot poporul sta si indura, caci acum au taiat unii porcul si au mincare pentru o luna. Si pe urma??? Noi vom plinge si ei vor ride in continuare inconstienti  de vocatia lor criminala.
Curaj, avem vesnicia inainte, dar nu trebuie sa stam o vesnicie pentru a arunca acolo,  unde este locul acestor derbedei in frunte cu seful lor. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 24 decembrie 2010

Paul Anka (1957) Diana

Tu esti destinul meu Paul Anka

Ideile Revolutiei Franceze !

de Horia Sima
Revolutia Franceza nu ne-a lasat mostenire o singura idee, ci un complex de idei. Daca nu izbutim sa le dam fiecareia de urma, sa distingem pe una de cealalta, riscam nu numai o gresita informatie asupra trecutului, ci si periclitarea bazelor pe care se poate cladi viitorul. In complexul ideologic al Revolutiei Franceze sunt idei perimate astazi si idei care pot fi de folos zilei de maine. De aceea opera Revolutiei Franceze nici nu poate fi atacata in bloc si nici nu poate fi acceptata in bloc. Cine n-a inteles acest lucru, nu va putea lamuri contradictia ce ar descoperi-o intre teza sustinuta de Ion Mota si teza lui Codreanu privitor la aceeasi problema. Ion Mota preamareste principiile Revolutiei Franceze, libertate, egalitate, fraternitate, afirmand ca ele sunt de origine crestina, in vreme ce Corneliu Codreanu reneaga statul lasat mostenire de Revolutia Franceza si crede despre el ca isi traieste ultimele clipe. In realitate ambele puncte de vedere sunt exacte, numai ca ele se refera la notiuni cu totul aparte.
In momentul Revolutiei Franceze se impletesc de fapt trei idei de natura diferita. Ele inseamna mai intai triumful conceptiei de viata liberalo-burgheze impotriva sistemului feudal de organizare a societatii. Aici este vorba de ideal, de o formula de existenta care isi face loc in gandirea si in actiunea omului modern. Acest continut ideologic, individualismul burghez, este permanent confundat cu democratia, -o alta inovatie a Revolutiei Franceze- care reprezinta o tehnica politica, un nou mod de participare a cetatenilor la viata de stat. Cetatenii nu se mai lasa guvernati de clasele privilegiate, ci de reprezentantii lor liber alesi. In sfarsit, tot ansamblul revolutionar de la 1789 consacra si ideea nationala ca forta propulsoare a istoriei. Pana la aceasta data principiul monarhic domina in viata popoarelor. Revolutia Franceza a creat ambianta necesara unificarii politice a natiunilor europene. Armatele lui Napoleon raspandeau in sufletul popoarelor si nadejdea eliberarii lor de sub jugul diverselor imperialisme, traditie care a continuat si in sec. XX. devenind un element caracteristic al politicii franceze de pe continent. Pentru a ne da seama de aspectul national al Revolutiei Franceze, sa analizam -cum ne indeamna si Ion Mota- mai degraba spiritul Marseillaise-i decat lucrarile enciclopedistilor.
Care din aceste idei mai sunt viabile astazi si pot concura la edificarea viitorului? Idealul burghez apartine unei faze depasite a istoriei. Ideea de profit in economie nu se mai poate prevala singura de toate avantajele muncii unui popor, dupa cum o viata centrata exclusiv pe egoismele individuale nu mai e o solutie pentru timpurile de fata. Societatea burghezo-capitalista e pe cale de disparitie si la tipul de stat care reflecta aceasta societate se referea Corneliu Codreanu, anuntandu-i iminenta prabusire. Dar trecerea „in istorie” a societatii burghezo-capitaliste nu inseamna nimicirea democratiei. Cele doua notiuni nu sunt indisolubil legate. Democratia supravietuieste liberalismului, pentru ca nu e grevata de nici un continut ideologic. Prin mijlocirea ei se pot exprima cele mai felurite opinii politice sau crezuri sociale. Democratia nu blocheaza caile viitorului, atunci cand e aplicata cu sinceritate, atunci cand nu se recurge la subterfugii, pentru a impiedica noile curente de idei. Ideile de libertate, egalitate si fraternitate nu sunt accidente ale istoriei, ci reprezinta un element de durata al ei, pentru ca e o forma care nu angajeaza fondul. Ca atare, democratia nu poate fi nici „liberala” nici „socialista” nici „legionara” si nici „populara”. Ea serveste numai de cadru de expresie unor idealuri sociale si politice in continua prefacere.
Un atribut de tipul celor de mai sus, adaugat notiunii de democratie inseamna ca a intervenit o falsificare in gandirea sau aplicarea ei.
Daca vrem totusi sa descoperim in democratie o semnificatie mai inalta decat intruchiparea unei excelente tehnici politice, atunci trebuie sa ne adresam in domeniul spiritual. Democratie inseamna respectul persoanei umane. Toti oamenii fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, intre ei nu pot exista privilegii sau inegalitate de tratament. In sensul acesta Ion Mota atribuia principiilor de libertate, egalitate si fraternitate o origine crestina. Pe de alta parte, sa ne amintim ca responsabilitatile individuale sunt mai extinse decat propria persoana. Faptele bune sau rele ale unui individ se inregistreaza in istoria unui neam. Dat fiind aceasta dubla apartenenta si responsabilitate a individului (si neamului), nici un membru al unei colectivitati nationale nu poate fi exclus de la faurirea destinului ei. Numai o natiune in care acest respect este real si eficace poate deveni o mare natiune.
A treia idee a Revolutiei Franceze, ideea nationala, va continua sa framante sufletul popoarelor europene atata vreme cat acestea nu si-au delimitat definitiv conturul lor politico-geografic. Ideea nationala odata saturata, un popor are de ales in doua directii: sau degenereaza in imperialism, sau se converteste la nationalism, adica se realizeaza pe axa lui interioara. Un popor ce a izbutit sa-si intruneasca toti membrii lui sub aceeasi suveranitate este ispitit sa-si insuseasca portiuni straine de teritoriul lui etnic. De la acest pacat nu-l poate salva decat expansiunea lui in domeniul spiritului si al culturii.
http://odorica.blogspot.com/

Sarbatori fericite !!!

Va doresc NOROC in toate, sanatate, bani, iubire !
P.S. De cite ori vad o asemenea fotografie,  cu o mica cabanuta  in padure, imi revin in minte cele citite acum  multi ani despre Presedintele Americii ales de 4 ori  Franklin Roosvelt (1881-1945), casatorit cu Eleanor.
Intr-un astfel de loc isi incarca el baterii cu iubita sa J... timp de 20 ani(1925-1945), retras cind  era obosit de la problemele tarii( a fost presedinte si in  criza economina si in al doilea razb.Mondial,1933-1945).Dar ce spun eu ca isi incarca bateriile, poate era invers. Dar sa nu uitam ca era paralizat avea un suport metalic de 30 kg. pe el. De curind s-a stabilit ca avea o boala rara, nu poliomelita cum s-a crezut ca, nu era paralizat pe peste tot :) Asa cum a fost, dragostea si loialitatea a invins !!! Dar  despre aceasta dragoste v-am mai povestit pina la saturatie. Sa fiti iubiti:x
Odorica

joi, 23 decembrie 2010

Planta lui Dumnezeu

Ganoderma Lucidum, cunoscuta mai ales sub denumirea de Ganoderma este o "ciuperca minune", ale carei proprietati vindecatoare sunt cunoscute de peste 2000 de ani. Valorificata din timpuri stravechi, mai ales de poporul chinez, apreciata pentru capacitatea sa de a elimina toxinele din organism, Ganoderma este astazi recunoscuta de lumea medicala pentru eficacitatea sa in sporirea sanatatii organismului.
Ganoderma lucidum (reishi) este supranumita si "elixirul tineretii" tocmai datorita compozitiei ei in substante active, care au puterea de a  purifica organismul , de a spori rezistenta la boala, de a mentine un tonus ridicat si o stare de sanatate foarte buna.
Continuarea foarte interesanta pe google.
http://dariaion.blogspot.com/

Cinism criminal (votul a continuat pina la epuizare)

Un barbat s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc de joi dimineata, in jurul orei 10:30. Potrivit primelor informatii obtinute de la corespondentul HotNews.ro in Parlament, barbatul purta un tricou cu mesajul "Ne-ati ucis viitorul". Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat primul ajutor acestuia. Barbatul s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovind doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: "Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!" Premierul Emil Boc a ordonat continuarea votului.

Dreptul de a huidui

Imi aduc perfect de bine aminte ca, la revolutie era un domn filozof, Gabriel Liiceanu care dupa ce trecuse iuresul,  aparea in mijlocul oamenilor mai ales tinerii si spunea ca acum avem dreptul de a huidui. Si se spunea asta la nesfirsit ca acum sintem liberi si ne putem exercita acest drept. Si noi, mai ales eu( ca oile) cind auzeam aceste cuvinte la difuzorul laboratorului parca zburam. Parca luasem pe Dumnezeu de un picior. Cucerisem paradisul. Imi pansa orgoliul ranit. Ce mare lucru facuseram prin darea lui Ceausescu jos de la putere. Acest fripturist ca si Plesu pe care il indragisem , de la  persecutia cu transcedentalii imi incalzeau sufletul. Ma simteam importanta, ca avem si noi intelectualii si filozofii nostrii liberi sa spuna ce vor in numele nostru.
Dar acum ce vad, unde sint acest fripturisti? Stau pititi si sug bugetul tarii adica din banii nostrii ai tuturor,  merg in avionul prezidential,  merg la vilele presedintelui,  nu reactioneaza la   mirlania presedintelui ca  scoala romaneasca scoate timpiti. Dar nu spune ca el(presedintele), este exemplul cel mai   adevarat.Sa ma scuze profesorii lui dar de el nu s-a lipit decit  invataturile din bordelurile lumii.
Pe acest filozofi de care se discuta aseara la tv. ca, unde sint de ce nu i-au atitudine  nu ii intereseaza de acest popor care, traiesti din mila uniunii europene, nu vad  nimic decit interesul lor personal de oameni marunti cu nevoi  urgente numai pentru ei. De ce filozoful Liiceanu nu huiduie pe presedintele nostru, cind este gratulat cu  un venit pe care nu-l merita, de ce nu il huiduie cind il invita la vilele sale,  sa calatoreasca in avionul prezidential  numai ei  citiva fripturisti in avion cu 300 de locuri. De ce nu huiduie: Ne-a spus numai noua la revolutie care eram cu mintile infierbintate, ca avem dreptul sa huiduim.Noi, mai ales politistii au aratat ca au dreptul sa huiduie si ce  au rezolvat?  Presedintele s-a razbunat pe ei si pe noi toti, rasturnind ciuma bubonica peste noi toti cu o ura inversunata  caracteristica pentru cei cu boli grave mintale la etaj.. Ce daca  li se iau drepturile filozofilor, ce daca  vor trai din drepturile de autor  ciuntite si din veniturile editurilor pe care le patroneaza. De ce nu merge  filozoful Liiceani un mijlocul pensionarilor amariti care stau nopti intregi in ger la cozi pentru alua pomana europeana, sa le spuna ca au dreptul sa huiduie. Chiar daca nu se intimpla nimic pe moment, macar trezeste constiinta neamului. Nu face asta pentru ca sint ocupati sa suga de la bugetul tarii( ca primul om al tarii nu plateste acesti lingai scirbosi din buzunarul lui), suge din banii  nostrii , din banii lor  amaritilor care stau la coada pentru un kg.de faina.Acum vreau sa-mi raspunda  acest domn filozof, de ce are un caracter asa de urit si un suflet asa de mic. Mor oameni in spitale  fara tratament,  invatamintul e pus pe butuc, tinerii fara nici un fel de perspectiva, romanii si-au luat lumea in cap(cei care nici nu au gindit vreodata asa ceva). Unde este constiinta lui de filozof al neamului, constriinta noastra a popoprului treaza Eu cred ca el trebuie huiduit si pedepsit cind aceasta banda de criminali ai neamulu, nu v-a mai fi la conducerea tarii.  As avea multe de spus in continuare, dar pentru  azi este destul. Sa ne bucuram de  micile placeri pe care le avem in aceste zile, putina mincare mai buna,  liber de la serviciu, bucuria din suflet. Saracia de pe mese sa fie compensata de bogatia din suflet. Placeri marunte ca, doar noi nu filozofam si nu ne plateste nimeni regeste pentru asta. Au fost mituiti ca taca din gura. Si au primit mita !!!!Curaj !!! Avem inainte o vesnicie !
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 22 decembrie 2010

Daca m-ati intreba ce imi doresc eu de la anul 2011(mai bine nu ma INTREBATI)

Deci daca m-ati intreba ce imi doresc eu de la anul 2011,  v-as raspunde in secunda urmatoare.
In afara de  sanatatea mea pe linia de plutire, as vrea sa nu mai vad  in fruntea tarii reprezentindu-ne pe noi toti, pe  acest sef de echipa  a muncitorilor necalificati(asa l-am numit mereu),sa ma scuze munncitorii necalificati pe care eu personal ii pretuiesc foarte mult. Atita  mi-as dori sa nu mai vad acest zbangiu turmentat (l-am supraapreciat prea mult),  in calitate de Primul om al tarii.
Pefer sa vad un baiat frumos  fotomodel de oriunde in lume. Dar in locul primului wuschist al tarii, ma multumesc si cu Nash (27 de ani),de la Milano Italia.. Chiar daca nu face nimic macar nu ne face rau.
Dar este mai bine sa nu ma intrebati ce vreau pentru anul 2011  caci, vedeti ca eu nu sint modesta, in afara de sanatate vreau  sa ne reprezinte un barbat tinar si frumos macar sa avem cu ce ne lauda. Caci de urit, prost si vesnic turmentat, sintem satui pentru 1000 de ani. Numai prima parasutista a tirii il poate aprecia in mod interesat. Cine ii mai da pe mina 4 miliarde euro ei ca sa se joace???. Curaj!

marți, 21 decembrie 2010

Elvis Presley Rock 1957

Historia de un amor - Somos-Novios

21 dec.1989 Timisoara primul oras eliberat de comunism

Poporul şi televizorul
Revoluţia, filmul cu 23 de milioane de actori
21.12.2010 05:44:22


• Revoluţia Română a fost prima revoluţie din lume transmisă în direct la televiziune
• Filmul Revoluţiei Române, cea mai lungă transmisiune în direct a TVR din toate timpurile, cu cea mai mare audienţă, a început în 22 decembrie 1989, în studioul 4, la ora 12,15

84 de braşoveni şi-au pierdut viaţa în ultimele zile ale lui decembrie ‘89, pe străzile Braşovului. Primii braşoveni au murit împuşcaţi în noaptea de 22 spre 23 decembrie, în faţa actualei prefecturi. Majoritatea veniseră acolo să apere oraşul de terorişti, aşa cum li se ceruse într-un apel disperat transmis din studioul 4 al televiziunii. Revoluţia Română a fost prima revoluţie din lume transmisă în direct la televiziune. Pentru unii, imaginile arătate pe micile ecrane, majoritatea în alb-negru, sînt singurele amintiri din sîngerosul decembrie ’89. Românii îşi amintesc cum s-a schimbat istoria, minut cu minut, ca pe un mic ecran. Marile trusturi internaţionale de presă au realizat de atunci zeci de documentare despre revolta din stradă din 1989 şi despre culisese schimbării regimului. Au apărut dezvăluiri, s-au întocmit dosare, au început procese. Unele nu s-au încheiat nici după 20 de ani. Criminalii nu au fost condamnaţi. Revoluţia continuă să nască zeci de scenarii. Evenimentul a fost în ultimii 20 de ani şi subiect de inspiraţie şi pentru mulţi cineaşti. Dar cel mai realist film despre decembrie 1989 s-a turnat live, în peste 70 de ore de emisie, la Televiziunea Română. Puţini au fost regizorii, mulţi scenariştii, povestitorii, figuranţii şi sufleuri. Cei mai mulţi sînt însă martorii-spectatori. Cei care trebuiau să jure că au văzut revoluţia. Că au participat la ea.

Televizorul, dirijorul orchestrei

Filmul Revoluţiei Române, cea mai lungă transmisiune în direct
cintinuare. http://monitorulexpres.ro/


luni, 20 decembrie 2010

Asociatia 21 Decembrie 1989: Realitatea din ce in ce mai abjecta in care poporul roman este condamnat sa traiasca

Apel către Preşedintele României
pentru respectarea jurământului
pentru Dreptate şi Adevăr
- apel semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale -
D-LUI TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
Domnule Preşedinte,
Cei plătiţi cu salarii uriaşe ca să înfăptuiască Justiţia sunt de fapt salvatorii criminalilor, groparii Adevărului şi ai Dreptăţii.
Astăzi, 17 decembrie 2010, comemorăm 21 de ani de la declanşarea la Timişoara a genocidului comunist din 17-22 decembrie 1989, urmat de cel neocomunist din 22-28 decembrie 1989. Morţii lui Iliescu au fost de şase ori mai mulţi decât cei ai lui Ceauşescu. Ion Iliescu a fost salvat de procurorul general Kovesi - promovat de dvs - care a infirmat ilegal rezoluţia de urmărire penală a acestuia, aşa cum a afirmat recent generalul-magistrat Dan Voinea, cel care a decis urmărirea penală a lui Iliescu pentru genocid.
Nu avem voie să uităm cadavrele celor 44 de martiri din Timişoara, furate de autorităţile comuniste în noaptea de 18 decembrie 1989 din morga Spitalului judeţean din Timişoara, pentru a fi transportate la Bucureşti într-o dubă autofrigorifică şi apoi arse la crematoriul Cenuşa. Pentru a şterge urmele, autorităţile au ordonat aruncarea cenuşii martirilor într-o gură de canalizare de pe raza comunei Popeşti-Leordeni, la 550 de km de Timişoara.
Sunteţi Preşedintele României pentru că în campaniile electorale din 2004 şi din 2009 aţi jurat pentru Dreptate şi Adevăr – prin Justiţie – faţă de cei peste 1600 de compatrioţi ucişi în decembrie 1989. După şase ani de la jurământul dvs, constatăm că cei plătiţi cu salarii uriaşe ca să înfăptuiască Justiţia – unii dintre ei fiind promovaţi de dvs - sunt de fapt salvatorii criminalilor, groparii Adevărului şi ai Dreptăţii.
Vă cerem ca începând de azi să acţionaţi pentru a vă respecta jurământul astfel încât Dreptatea şi Adevărul – pentru care aţi fost votat – să nu mai fie vorbe goale fără vreo legătură cu realitatea din ce în ce mai abjectă în care poporul român este condamnat să trăiască.
17 decembrie 2010 - la 21 de ani de la declanşarea genocidului comunist al lui Ceauşescu urmat de cel neocomunist al lui Iliescu.
Sorin Ilieşiu – membru al Societăţii Timişoara, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html
Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte
Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza – Preşedinte
Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990
Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte
Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte
Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte
Fundaţia ICAR, Dr. Camelia Doru – Preşedinte
Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Preşedinte
Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei – ofiţerii C.A.D.A.-1990
Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte
Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte
Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte
Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte
Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Asociaţia Apolitică ‘Societatea Târgovişte’, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara
Sindicatul Solidaritatea ALRO, Ioan Ion – Preşedinte
http://revistaperformanta.ro/

Cafeluta de dimineata intii este gustata, pentru a va fi servita!

duminică, 19 decembrie 2010

Vine Revelionul( art.reluat din 31 dec.2009)

Foto:Acest tinar asteapta noul an. Si pentru el v-a fi mai bine?
Ce fericiti sintem noi poporul roman(o mirtoaga costeliva).
De aceea am dat exemplu pe imparatul Caligula si calul sau, Incitatus, facut Senator. Noi mai avem nitel puin a acolo, dar sinterm pe drumul bun. La noi iapa am pus-o ministru vorba lui R.Si Alex.cel Mare si-a ingropat armasarul vestitul Bucifal cu onoruri militare.Dar la iapa noatra sinistra ii spunem d-na Minisrtru. In rest aici e tara unde se zice ca se poate orice.Aici e cu adevarat democratie pura. Fiecare face ce vrea, nu are nici o opreliste. Tiganii isi fac de cap, ungurii fac ce vor. autonomie daca vor nu-i opreste nimeni, hotii fura de rup. cine sa-i opreasca este doar democratie? Se fura arme contra droguri,e bine, bine e foarte bine.
Conducatorii tarii alesi cu mita, pe banii nostrii fiind tara inglodata in datorii zeci de ani, isi vad de treaba lor.Sarbatoresc prostirea gloabei costelive adica poporul roman.
Ati vazut ce mai dansuri incing, ca doar tara e pe mina lor. Cine sa-i opreasca?Chefuiesc si sint veseli alaturi de gasca de hoti a tarii cu sotiile(care nu sufla ca sint de poza) si amantele care tot de poza sint cu sotii incornorati, cu nerusinare, dar nu au ce face ca, pica sutele de milioane. Acum vin si la Min.Dezvoltarii 4 miliarde euro, si sint pe mina lor, doar nu credeti ca se va imbunatatii viata poporului.
Alt caz, cind in apr.1989 s-au platit datoriile, s-a pus problema sa se dea mincare la popor, sa nu mai exportam mincarea pentru platirea datoriilor. Dar prima doamna Ceauseasca zisa CODOI, a zis nu, caci asa s-a obisnuit poporul(in saracie la cozi), si pe urma il invatam prost, sa o duca bine.
Vedeti ce folositoare sint pildele lui CODOI?
Cum sa mai mituiasca ei la viitoarele alegeri romanii cu ulei, faina(de la UE bineinteles), galeti de plastic, daca sint putin mai avuti? Ce valoare v-a mai avea aceste nimicuri jignitoare?
Dar pina atunci, fiecare isi vede de treaba lui,unii de saracie, altii de stringerea averilor, cit mai fabuloase.
UN Caci asa a fost sa fie cind s-a impartit norocul la popoare, noi romanii, am venit la urma si am luat, praful de pe toba.
Sa stim ca sintem, fiecare pe cont propriu. Pe cai !!!
Capul sus,, pieptul inainte !!! papapa

Profitorii Revolutiei Romane 21 dec.1989 - Impostorii (art.reluat din dec.2009)

Foto:Acesta sa fie semnul victoriei diavolului?(Kidrok_devil)
Sa facem acum la 2o de ani de la revolutie(sau asa zisa revolutie),un bilant, sa vedem ce am cistigat noi, romanii de rind. Ia sa vedem! Pentru ca nu am fost vigilenti, in primele ore ale revolutiei, nu am putut fii organizati dinainte, datorita duritatii securitatii, am pierdut trenul. Trenul tarii noastre dragi.
Nu am putut si noi sa ne urcam in el. Am fost aruncati ca niste gunoaie, numai buni pentru a da o legitimitate in necunostinta de cauza, noilor stapini. Am fost aruncati pe peron si nu ne-am mai putut su, nici pina acum si nu se stie cit timp vom mai fii jos, ca niste gunoaie de care nu mai este nevoie, dar sin cautate la alegeri. Caci noi prostii nestiind nimic(sau banuind doar), ce se intimpla, simtem buni de poza pentru democratia originala, facuta de comunisti si securisti. Deci noi oameni de rind cinstiti, sintem pierzatorii, am pierdut trenul care ne-ar fi dus spre civilizatie, spre recunoasterea adevaratelor valori.
Acum sa vedem cine sint cistigatorii. Cine oare se bucura de democratie? In primul rind, tiganii transformati ad-hoc in rromi, pentru a baga in ceata occidentul, care face confuzie intre romani si tigani, tocmai pentru a ne compromite pe toti. Ba mai mult, tiganii nu mai vor sa recunoasca ca sint romi romanizati, ci calca totul in picioare spunind ca sint romani.
Au adus in societate(erau alungati si de catre comunisti), toate metehnele lor, furtul, inselatoria, minciuna, violurile, crimel, taxele de protectie (caci ei ne protejaza in propria noastra tara, ei robii de altadata).
Dar organizatiile rrome din Romania, maninca banii dati de occident pentru rromi, pentru ai civiliza si lasa selectia naturala, sa faca treaba lor. Care pe care. Dar romanii lasi simtindu-se inferiori, lasa sa fim toti calariti, de profitorii revolutiei, de la toate nivelurile de rromi la politicieni. Cind se va implica si org. rromilor din Romania in a se impune, acestor impostori. Astept si eu un raspuns, caci tigani mai seriosi sint cei care, sint de-o seama cu mine, in orasul nostru Ploiesti, care erau deja pusi la punct de comunisti, cu brutalitate caci altfel nu se poate.
De vina pentru plaga aceasta, asupra tarii si a orasului nostru este Ianachi Moruzi care primind Ploiestiul si imprejurimile lui, ca mosie a venit de la Iasi in 1775, cu sute mii de tigani robi si uite asa ne-am procopsit cu stapinii nostrii, pe care ii stim de frica de acum.Ei ne iau casele, pe care , la evem din mosi stramosi. La un semnal dat de tiganul sef, pentru a baga spaima in noi si a fii invatatura de minte pentru ceilalti, se aduna pe un om 3o-4o de tigani cu mic cu mare, care vor sa-ti arate neaparat cele mai intime locuri din corpul lor.
Romanii se pun la mintea lor(era sa zic altceva), milogi numai sa fie acceptati, asa cum sint cu toate handicapurile lor fizice, sau mintale. In orice caz profitorii revolutiei sint cei certati cu legea, cei care chiar daca au facut crime evidente, se spune ca, daca vor fi gasiti vinovati, etc., etc.
Asa ca, cu toate ca sint anticomunista, vad ca ni se potriveste Internationala comunista, mai mult ca oricind. Sa ne gindim ca, este scrisa doar pentru noi, oamenii de rind, cinstiti, care nu putem sa ne impotrivim profitorilor revolutiei. E democratie doar. Noi nici nu stim daca, vom mai avea dreptul la cuvint. Vin din spate cohortele de infractori de tot felul, rromi, criminali, prostituate, si prostituati politici toti, trec tavalug, ne calca in picioare si cine scapa, scapa dar e vai de capul lui, de viitorul lui, de urmasii lui. Imi asum cele spuse si pot sa dovedesc ca am dreptate. Cine nu vrea sa vada adevarul este liber, sa ma contrazica.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa 

Revolutia Romana (incheiere deocamdata)

Noi am mers in continuare la serviciu si dupa cum v-am spus, am continuat productia cu materiale noi la prima mina. Spun asta ca sa, stiti ca atunci chiar in industria de armament se facea exces de zel, pina la epuizare a celor 3 R, (reformare, reconditionare, refolosire). Se folosea materie prima noua, in jum.cantitate cu materie refolosita veche. De aceea glumeam intre noi mereu ca, am merge cu avionul dar, nu cu avioane, cu baterii facute de noi. Dar aceste baterii erau date in orientul mijlociu, aveau termen de garantie 6 luni, si in timpul conflictelor nu mai conta ca, daca a murit motorul si dai, la baterie poate, nu mai porneste. Totusi eram atentionate ca, pilotul se va gindi in atare situatii la noi, daca ne-am facut datoria corect. Dar noi ne faceam datoria, doar ca din cauza saraciei din tara, trezoreria(caci lucram cu metale pretioase ) la ordinul Ceausestilor inconstienti, foloseam excesiv cei 3 R, cu care eram batute mereu la cap la sedinte. Poate tata Leana analfabeta, care taia meru la jumatate consumul de materie prima, are multi evrei sau arabi pe contiinta caci, atunci cind moare motorul, nu porneste la bateria, chiar daca sari cu parasuta, in teritoriul inamic, nu ai nici o sansa. Te ia la ochi, ca doar asta asteapta cei de jos. Sa nu ne inchipuin ca, dorm in plapuma. Vedeti cit rau poate face, o baba proasta. Dar a mai fost putina zarva dupa omorirea sotilor Ceausescu si au fost retrasi soldatii de pe cladiri, ofiterii si-au strins paturile cu lenjerii cu tot, soldatii nu le-au mai adus mincarea la pat ca, doar erau in dispozitiv de lupta(se racea patul). Bucuria noastra ca gen. Stanculescu v-a avea grija de unitatea noastra s-a rasuflat. A fost mutat Min. Industriei si am observart ca nu mai aveam comenzi, pentru baterii de avioane de bombardament si baterii de rachete, si au inceput zilele neplatite. La inceput o zi pe saptamina, apoi 2, 3 pina la citeva zile lucrate, pe luna prin rotatie. Intre timp sindicatul care era puternic, a cerut demisia comandantului unitatii, D.C., pentru ca la tv. s-a spus, ca se incheie termenul de 3o de zile pentru schimbarea Directorilor si Comandantilor de u.m. Acest ordin l-a dat Petre Roman. A zis ca dupa aceasta data, nu se mai schimba nimic. La indemnul Sefilor de Sindicat, am mers in fata cladirii administrative, si toata lumea in cor, am cerut demisia comandantului unitatii. El a stat pitit dupa perdele citeva ore, iar apoi s-a vazu, cum coboara scarile si iese pe usa din fata, in sosea, s-a urcat intr-o masina si dus a fost. Nu l-am mai vazut de atunci in unitate, ci la primarie consilier. L-am mai vazut o data la lift la Casa Alba, nu l-am salutat, s-a uitat in alta parte, dar tinea minete pe toti si la vremea lui de glorie, voia sa fie salutat de femei, si barbatii trebuiau sa-i spuna :"Sa traiti" chiar si angajatii civili. Pe fete daca aveau rochia mai scurta, parul tapat, sau cercei putin mai mari, le trimetea acasa si le taia ziua. Acum 2 ani,de 8 martie l-am mai vazut la tv.local, la ziua femeii la clubul pensionarilor, era pe scaun, la masa unde citeva batrine amarite, adusesera citeva prajituri, din pensia lor vai de capul ei. Dar el gen. al Armatei Romane, cu o pensie poate de lo ori mai mare ca a acelor amarite, statea si astepta sa fie servit cu prajituri. Dar alta data, am sa va povestesc ca cei care au purtat uniforma Armatei Romane, si primesc pensie frumoasa de la armata, se lasa tiriti in mocirla, cu voia lor, fara demnitate de rromii boschetari,care au primit de mila de la primarie un adapost modest. Tiganii(rromii nu au limita, dar cu ajutorul cozilor de topor romani, isi bat joc de toti. Acel articol va fi un pamflet veninos :"Cum rromii, fosti boschetari tirasc armata romana in mocirla" sau"Armata romana ingenunchiata de tiganii, fosti boschetari". Uite pentru cine am muncit noi in toxic, in munci de mare raspundere, ca sa ne punem sefi acasa, rromii spalatori de w,c-uri. Dar vreau sa mai amintesc si ca in zilele revolutiei, cu sperietoarea teroristilor, la noi in bloc fiecare barbat, de la fiecare apartament trebuia, sa stea la usa blocului toata noaptea sa pazeaca :"Sa nu vina teroristii peste noi". In bloc erau persoane de mare valoare, dar s-au raliat si dinsii acestor alarme false. Dar poate ca infractorii, ar fi folosit acest zvon mincinos si ar fi intrat la furat peste locatari, caci nu se incuia usa blocului, atunci. Cu aceste relatari, vreau sa inchei momentan amintirile despre revolutie, caci sincer va spun, nu imi face placere deloc. Mai ales ca la noi in oras nu a fost nimic, ci numai citiva tineri aventurieri, dar dupa linistirea treburilor, cei isteti au scos Certificate de Rev. si l-i s-a dat in Cartierul Albert, terenuri gratis (5ooo m.2), unde acum este un prosper cartier.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Revolutia Romana partea 4-a

Revolutia Romana, traita de mine partea a 4-a
Noi am intrat in panica, pe 23 dec. cam pe la ora lo, atunci cind am auzit, ca se face apel de interventie, la rusi. Ne asteptam sa se linisteasca treaba si cind colo ce sa vezi, treaba era mai cotoioasa ca oricind.Ofiterii vazind ca toata lumea voia sa plece acasa, ca sa nu ne prinda rusii !!! la serviciu sic! au chemat pe comandantul unitatii D.C. sa vina, sa ne explice ca totul v-a fi bine. Dar nu era chip sa inteleaga cineva mai ales femeile. Eu am vrut sa plec neaparat, ca imi era teama sa nu plece si baietii mei, cu avintul tineretii inconstiente la Bucuresti, caci am auzit ca spre Bucuresti se indreapta tineri din toata tara. Mie impreuna cu alte doamne ne-a facut semn sa plecam comandantul si ne-am dus in fuga repede la poarta la "ia-ma nene" si inte-un tirziu inghesuite claie peste gramada, am ajuns cu citeva masini in oras. Dar a doua zi ne-am prezentat din nou la serviciu, obosite ca ne uitasem toata noapte la tv., sa vedem cum mai merg treburile cu revolutia. Am aflat ca au fost prinsi sotii Ceausescu. La serviciu ofiterii erau prezenti, ei fiind cazati cu casa si masa chiar la magazia de materiale. Sus pe acoperis, soldatii erau asezati la colturile cladirilor. Stateau pe burta gata de a trage cu mitralierele vechi asezate pe trepiede. Erau vrednici de mila, parca erau pregatiri sa traga in ciori. Se spunea ca, a venit un avion al teroristilor si ca a fost respins de, brava armata romana. Dar acum, cred ca s-a mintit, ca sa se dea o mai mare importanta vigilentei armatei. Pentru viitor se gindeau ca vor fi innaintati in grad si functii, lucru care s-a si intimplat. Zvonirile cu teroristii au mai fost pina la executarea Ceausestilor, pe 25 dec. l989 in ziua de Craciun. Atunci s-au oprit tragerile, s-a mai tras sporadic pe ici, pe colo. Acesta s-a zis ca a fost motivul, pentru care s-a urgentat impuscarea Ceausestilor, ca sa se potoleasca teroristii. Acum vedem ca totul a fost un teatru ieftin, pe care l-am crezut noi, si nu s-a prins nici un terorist. Regia a fost a lui S. Nicolaescu. Mai continuam si miine. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa