Reda-i copilaria lui Stefanut

vineri, 10 decembrie 2010

Cum suna viitorul Romaniei ? Dupa cum canti tu Romane !

Autor: Bogdan Pandelaş-ND Vaslui
“Rau!” veti spune, si sunt de acord, dar cu o singura exceptie. In momentul de fata ne aflam in postura de a nu mai avea ce pierde, decat demnitatea de romani. Suntem indatorati pe zeci de ani fara ca noi sa fi vazut vreun ban in plus.Tara e vanduta!.. Munti vanduti la austrieci, petrolul din Marea Neagra dat pe de-a moaca, aurul si uraniul din Rosia Montana “aranjate”, fabricile tarii, sistemele de irigatii ale terenurilor agricole trimise in cosmos. Straini in propria tara!
Incepeti sa va simtiti ca si niste chiriasi in tara voastra ?In tara pentru care v-au murit bunicii, stramosii vostri? Nu va permiteti sa va cumparati un mic apartament, ca sa continuati cursul firesc al vietii , cand altii au 30 de apartamente obtinute ilegal si imoral? Va apuca migrenele cand va ganditi la pretul utilitatilor si la datoriile pe care bancile vi le umfla fara ca voi sa puteti face ceva? Nu va permiteti sa faceti un copil cand tiganii fac 5-7 puradei?
Aveti 2 sanse!
Prima: fugiti din tara voastra, sa fiti sclavii pe ceva bani mai multi.
A doua: ridicati-va ochii din pamant si luati atitudine impotriva starii actuale, alaturandu-va Noii Drepte.
Avem dusmani si vom avea si mai multi, cu siguranta. Dar unitatea si lupta noastra reprezinta singura solutie sa avem un viitor aici. Ce vei face la urmatoarele alegeri? Ii vei vota pe aceeasi grasani din Parlament si Guvern care sforaie pe banii tai, Romane? Ii vei vota pentru 2 mici si mustar, mancarea ta pe 4 ani? Aceeasi burtosi cu mentalitati bolsevice care se plimba cu masini de zeci de mii de euro cand tu nu ai bani nici pentru un biletul de autobuz? Aceasi care isi fac vacantele in strainatate cand tu, Romane, nu stii daca iarna asta vei mai avea acoperis? Gandeste-te ca nu mai poti sa mergi “la ghici” cu stampila!Pentru ca raul singur il suporti! Decizia e a ta, Romane!
http://blog.nouadreapta.org/

joi, 9 decembrie 2010

Okinawa


http://misa-yoga.blogspot.com/

Falimentul unei natiuni

ATENTIE ! NU TE INCHINA PANA NU STI CINE-I SFANTUL !

Previzualizaţi
Previzualizaţi
http://28.media.tumblr.com/tumblr_kvnhttIENb1qa0twoo1_400.gif

Falimentul unei naţiuni

Sursa://fratiasindicat.blogspot.com/ 

http://odorica.blogspot.com/

miercuri, 8 decembrie 2010

Tudor Gheorghe Mi-e dor de ea


http://singurafelina.blogspot.com/

Parfumurile sunt daunatoare sanatatii

Chiar si parfumurile de inalta clasa sunt realizate din chimicale periculoase si netestate, ce ar putea produce probleme de la alergii la distrugeri de hormoni, arata un studiu realizat de Grupul de Lucru pentru Cosmetice Sigure. O lege din SUA aparuta in anul 1973 (Legea Federala privind Impachetarea si Etichetarea) scuteste in mod explicit pe producatorii de cosmetice in a divulga ingredientele folosite in producerea parfumului. Aceasta lege a permis folosirea unor ingrediente ce nu au fost deloc testate de catre autoritatile nationale cu responsabilitati in sanatate publica.
La initiativa Grupului de Lucru pentru Cosmetice Sigure, au fost trimise 17 marci de parfumuri renumite (cumparate din SUA si Canada) pentru a fi testate la diverse laboratoare independente. In urma cercetarii, s-au descoperit in plus 40 de compusi chimici diferiti, in afara celor 51 de pe etichetele parfumurilor. Din cei 40 de compusi chimici, 38 erau neprecizati pe etichete (pe fiecare din cele 17 marci, exista cel putin 1 ingredient nelistat).
In medie, fiecare parfum continea 10 alergeni (antigeni care produc reacţii alergice) ce pot declansa diverse reactii, de la astm la dureri de cap si pana la diverse dermatite. Unul din parfumurile testate (Giorgio Armani Acqua Di Gio) continea numai putin de 19 alergeni.
Un lucru si mai grav e acela ca s-au descoperit 10 chimicale care pot distruge sistemul endocrin (hormonal), fiecare parfum continand in medie 4 astfel de chimicale. Astfel, parfumurile Halle by Halle Berry, Quicksilver si Jennifer Lopez J. Lo Glow – toate contineau cate 7 distrugatori endocrini – 6 imitatori de estrogen şi un distrugător al glandei tiroide.
Printre chimicalele care distrug sistemul endocrin, putem aminti moscurile sintetice Galaxolide, Tonalide si dietilftalat. Dietilftalatul a fost dovedit ca este implicat in defectele reproductive ale copiilor de sex masculin, in distrugerea spermei la barbati si in hiperactivitatea copiilor.
Alte ingrediente din parfumuri sunt cunoscute pentru ca reactioneaza cu aerul din interiorul caselor, pentru a forma formaldehida, particulele ultrafine si alti poluanti. Acesti compusi chimici periculosi se mai gasesc de asemenea si in sampoane, lotiuni, detergenti si sapunuri.
Asa ca atunci cand mai mirosim un parfum de trandafiri, sa fim constienti de faptul ca acel parfum are mai putine arome naturale, ci mai multi sintetici petrochimici daunatori.
http://dariaion.blogspot.com/

Secretul mortii lui Mussolinii

Mussolini a fost dictatorul Italiei şi aliatul lui Hitler în cel de-al doilea război mondial. Aprilie 1945…soarta războiului era aproape pecetluită, Tripla Alianţă Germania-Italia-Japonia, fiind pe punctul de a fi înfrântă de puterile aliate. Pe 27 aprilie 1945, încercând să fugă în uniformă germană, Mussolini şi amanta sa, Clara Petacci, au fost arestaţi de un detaşament de partizani comunişti lângă Dongo.
Mussolini şi cu amanta sa – împuşcaţi de comunişti
În după-amiaza zilei de 28, au fost duşi pe drumul spre Brunate, la vila Belmonte, unde au fost împinşi spre un zid al parcului. Încercând să-l apere pe Mussolini cu trupul ei, Clara Petacci a strigat: “Nu, Benito, tu nu trebuie să mori!” A fost dată la o parte, cu patul puştii, de Valerio Audisio, care l-a împins apoi pe Mussolini la zid, silindu-l să stea cu spatele, apoi şi-a îndreptat spre el pistolul-mitralieră. “Trage în piept!”, a strigat Mussolini desfăcându-şi vestonul. Dar arma s-a blocat Audisio a cerut alta. Timp de un minut s-au auzit hohotele de plâns ale Clarei Petacci şi înjurăturile comuniştilor. În sfârşit, Audisio a tras şi Mussolini a căzut, rănit la picior. A doua împuşcătură, de la foarte mică distanţă, în inimă, a fost mortală. A urmat Clara Petacci. Era ora 16.10.
Cadavrul dictatorului italian – batjocorit de mulţime
Cadavrele jefuite – Audisio îşi însuşise portofelul şi ceasul de aur ale lui Mussolini – au fost duse la Dongo, alături de celelalte şaisprezece căpetenii fasciste omorâte de acelaşi Audisio, în aceeaşi zi. Au fost expuse toate în Piaţa Loreto, neîncăpătoare pentru cele douăzeci de mii de persoane prezente. S-au proferat injurii, cadavrele au fost scuipate şi s-a aruncat în ele cu noroi şi gunoaie. Apoi, ducele şi amanta lui au fost spânzuraţi de picioare, cu braţele atârnând, de un drug de fier, la o benzinărie. Autorităţile engleze şi americane au protestat şi, la presiunea lor. Comitetul de eliberare a împrăştiat mulţimea şi a dispus transportarea cadavrelor la spitalul municipal. Acolo, cadavrul lui Mussolini, gol, a fost pus într-un sicriu din lemn alb, fără nimic în el, care a fost dus în timpul nopţii în afara oraşului şi îngropat pe un teren viran. Groparii au avut grijă să acopere cu iarbă pământul răscolit ca să nu existe niciun semn care să trădeze locul.
Cadavrul lui Mussolini afost înmormântat în mănăstire
În ciuda acestor precauţii, în noaptea de 22 spre 23 aprilie 1946, trei tineri fascişti au dezgropat sicriul, au scos din el cadavrul descompus al lui Mussolini şi l-au vârât într-un sac de cartofi. În grabă, au uitat în sicriu un picior care se desprinsese de trunchi. După mai multe luni de căutări şi anchete, serviciile secrete italiene au ajuns la concluzia că nodul afacerii se afla la mănăstirea franciscană Sant’Angela de lângă Milano. Preşedintele Consiliului, Alcide de Gasperi, i-a înfăţişat situaţia papei Pius al XII-lea, care s-a arătat gata să intervină, cu condiţia că făptaşii să nu aibă neplăceri şi ca rămăşiţele ducelui să primească un mormânt onorabil. Pe 12 august 1946, două cufăraşe au fost aduse discret la mănăstirea Sant’Angela, unde au fost predate de stareţ prefectului de poliţie. Mussolini a fost înhumat la mănăstirea Cerro Maggiore de lângă Legnano, în Lombardia.
Timp de 11 ani, locul, care nu a fost cunoscut nici măcar de soţia dictatorului, a fost ţinut secret. Abia la 29 august 1957 corpul a fost restituit lui Rachele Mussolini, care l-a înhumat fără nicio ceremonie, în cavoul familiei, la San Cassiano.

http://odorica.blogspot.com/

marți, 7 decembrie 2010

Maria Banus (1914-1999)

Debutează, în anul 1928, în revista "Bilete de papagal" (a lui Tudor Arghezi), cu poezia "La 14 ani", dezvăluindu-şi crezul poetic:
Te caut pe tine, suflete frumos
Cu frăgezimea şi durata unui fum
Încât mă mir şi eu cum de ai loc
În fiinţa mea de-acum.
În perioada interbelică, a colaborat la revista Azi, precum şi la alte publicaţii, cu poezii având un caracter aproape exlusiv erotic, din care a şi alcătuit primul său volum, intitulat Ţara fetelor (Ed. Cultura Poporului, 1937). Acest volum face parte din etapa confesiunilor adolescentine ale poetei. Încă din anul 1939, s-a apropiat de mişcarea muncitorească, activând în organizaţiile antifasciste create sub egida Partidului Comunist, iar treptat în versurile sale încep să se facă simţite.

Tigan / rrom


Petitie contra denumirii de rom/roma/romanis si revenirea la cea de tigan... Intrati si votati: http://www.petitiononline.com/qd3xx666/petition.html

Pe site gasiti textul urmator:
To:  Catre Parlamentul Romaniei, Domnilor Senatori si Deputati :
In ultimul timp temele principale ale stirilor au fost legate de reactia ostila impotriva cetatenilor romani din Italia si, mai
nou ,si din alte tari europene. Aceasta reactie fara precedent indreptata impotriva tuturor
romanilor stabiliti in aceste state a pornit mai ales
de la comportamentul anormal si infractional al unei etnii
minoritare de cetateni romani, si anume tiganii
sau etnia romilor.
Aceasta etnie nu este specifica Romaniei, ea intalnindu-se
in majoritatea tarilor europene in diverse proportii,
dar noua sa denumire de romi (roma/romani/romanies in
engleza) este asimilata mai ales cu numele tarii noastre,
Romania , raspandindu-se astfel o confuzie
care s-ar putea dovedi fatala pentru viitorul european al poporului roman.
Cand cetateanul italian, de pilda, citeste un articol
 in care se intrepatrund termenii "romeno" si "rom",
este normal sa se afunde intr-o confuzie care, incetul cu incetul,
duce la o suprapunere mentala a celor doua denumiri.

Odata aceasta suprapunere instalandu-se, ea functioneaza
 si in sens invers; astfel auzim cum pe stadioane suporterii
unor echipe adverse scandeaza: "tiganii, tiganii", referindu-se
la romani. Rezultatul pe termen mediu si lung
pentru populatia Romaniei in raport cu popoarele europene
poate fi devastator, instalandu-ne in coada Europei.
De aceea, inainte de a vedea ce este de facut,
 merita studiat cum s-a ajuns in aceasta situatie. Tiganii sunt un popor migrator.
 Migrarea tiganilor din India in Europa s-a facut intre secolele
 al IX-lea si al XIV-lea, in mai multe valuri.
 Odata cu intrarea lor in Imperiul Bizantin, la mijlocul secolului
 al XI-lea, au capatat si numele etnic pe care il poarta astazi ,
Tigani.
 Aflandu-se pe teritoriul Greciei si-au atribuit denumirea
unei secte religioase grecesti cu numele Athinganis
sau Atsinganos care insemna "de neatins".
 Prima atestare a tiganilor in Imperiul Bizantin
este continuta intr-un text hagiografic georgian, care dateaza
din jurul anului 1088; aici se face referire la asa-numitii
Adsincani, renumiti pentru vrajile si faptele rele pe care le fac.

Istoria europeana a tiganilor incepe la inceputul secolului al XIV-
lea, cand acestia au patruns in Turcia, venind din Asia Mica.
Prin anii 1415 - 1419 ii intalnim in toata Europa Centrala, din
Ungaria pana in Germania . Pe la 1422, o banda numeroasa
de tigani coboara in Italia, pana la Roma (precum se vede,
istoria lor pe acele meleaguri a inceput mult inainte de valul de tigani veniti din Romania ).
In deceniul urmator au ajuns pana in Franta, Spania, Anglia si
Scandinavia . Aici ei preiau denumirea de "egipteni" (Gypsies),
foarte curand li s-a fixat numele pe care il poarta si astazi.

Foarte interesant este ca tiganii si-au atribuit intotdeauna numele altor etnii sau popoare care le-au ingaduit sa-si ascunda etnia:
 "Satra" vine de la casta Kshatria (razboinica) careia nu i-au
apartinut niciodata.
 "Tigan/Zigeneur/Zingaro etc" vine de la "Athinganoi",
 secta religioasa grecesca recunoscuta pentru activitatea
de prezicere, tiganii n-au au apartinut niciodata acestei secte.. .
"Gypsy" vine de la "Egyptian" cum si-au spus acum vreo 600 de
ani pentru a primi bani, locuinte si mancare pe gratis,
pretinzand ajutor ca fiind crestini egipteni aflati in pelerinaj.

"Yansser" cum sunt cunoscuti la New York , vine de la ienicer
turc, cum s-au prezentat tiganii emigrati in America pe la 1900.
In Germania numele cele mai folosite sunt Zigeuner si Sinti.
In limba franceza s-a impus numele Gitanes.
In limbile engleza si spaniola, Gipsy, respectiv Gitano.
 In Danemarca, Suedia si Finlanda s-au prezentat
 sub numele de Tattan (tatari).

Precum se vede, tiganii s-au raspandit in toata Europa, venind din India prin Asia Mica si nu constituie sub nici o forma o problema legata de poporul roman, mai mult decat
 de cel maghiar, francez sau spaniol, de exemplu.
 Cea mai timpurie informatie scrisa despre prezenta tiganilor
pe teritoriul Romaniei, dateaza din 1385. De la primele atestari ale prezentei lor in Tara Romaneasca a  si Moldova, tiganii au fost robi si vor ramane timp de mai multe secole, pana la legile de abolire a robiei de la mijlocul secolului al XIX-lea.
In mod paradoxal, perioada cea mai buna a tiganilor a fost in perioada regimului comunist.
 In anii '70 PCR-ul in primii ani ai comunismului a manifestat .
in ce-i priveste pe tigani, un fenomen de neconceput inainte:
 in aparatul de partid, in militie, armata si organele de securitate
au fost angajati un numar relativ mare de tigani
care au lansat o politica de formare a unui nationalism tiganesc de colonizare a satelor satesti si svabesti cu tigani
adusi nu numai din toata Romania, dar adusi
si din exteriorul Romaniei (Cum va explicati ca in satele din
sasime sau svabime in care nu vezi tipenie de alta etnie
 decat de tigani ce vorbesc limbi precum bulgara, rusa, slovaca
etc?).
 Imediat dupa '90 Nicolae Gheorghe apare ca membru GDS,
publica la Revista 22, este trimis la tot felul de simpozioane
internationale, devine membru Soros, lanseaza tot felul
de programe pentru tigani, precum si infiintarea de catedre
universitare tiganesti.
Aceasta ascensiune a unor tigani s-a petrecut mai ales
in conditiile politicii sociale a regimului comunist, ca urmare -incurajare categoriilor sarace si distrugerea vechii structuri
sociale, refractara noilor randuieli.
Asa se explica de ce, nu in putine comune, in functia de primar
a fost pus un tigan.
 Datorita originii sociale "sanatoase" tiganii au fost promovati
mai departe, facand cariera politica, ajungand in aparatul
superior de partid.
 Ascensiunea lor s-a datorat nu originii lor etnice,
pe care de altfel cei mai multi o declinau, ci pentru ca
proveneau din categoriile sarace.
 Acesti tigani adevarati, oameni ajunsi in anumite functii,
 vor avea un rol important in promovarea etnica si in regimul
ce a urmat regimului comunist.
Si sub aspect locativ tiganii au facut un important progres
 in anii socialismului. Cocioabele care reprezentau habitatul
natural al tiganilor pana in anii '50 au fost schimbate cu apartamente in blocurile nou construite, iar din anii '70, '80, cu
locuinte in case nationalizate.
 Asa s-a ajuns in situatia de astazi, cand centrul multor orase
mai este ocupat de tigani.

Sunt cateva elemente importante care nu pot fi ignorate:
1) Generalul (seful) securitatii din jud. Sibiu in '71 era un tigan
2) Nicolae Gheorghe devine secretarul personal al lui Cioaba in
'71-'72
3) Cioaba e var primar cu Ion Iliescu (se poate verifica)
4) Cioaba participa la primul congres tiganesc de la Londra
 din '71 unde apare prima oara etnonimul de Rom
5) Anii '70 inseamna plecarea masiva a sasilor
6) Securitatea organizeaza un program de colonizare cu tigani a sasimii si svabimii
7) Scopul nu a fost integrarea tiganilor. Integrare inseamna o
populatie minoritara tiganeasca intr-o populatie majoritara
 de alta etnie. O majoritate tiganeasca cu o minoritate ignorabila de alta etnie nu duce la integrarea tiganilor,
ci la asimilarea celorlalti.( Dau cazul unor moldoveni din Galati asimilati in tigania din Garcini, de langa Brasov ).

Dupa 1989 s-au produs unele transformari majore
 in comportamentul populatiei de tigani.
Pe fondul liberalizarii economice, o parte din ei au inceput
diverse afaceri, dintre care multe profitand de haosul legislativ
de la inceputul anilor '90, dar si de dispretul general fata de legi,
au ajuns sa aduca unei parti a tiganilor sume importante pe
care s-au cladit clanuri puternice, care folosindu-se de patura
saraca a tiganilor, domina lumea interlopa, cu ramificatii
importante in sfera politicului.
De asemenea, profitand de deschiderea granitelor,
o mare parte dintre tigani au emigrat, stabilindu-se mai ales
 in Spania, Italia si Franta, unde constituie comunitati
importante.
Dupa 1996 se axeaza exclusiv pe dezvoltarea organizatiilor
politice tiganesti din Ardeal, a promovarii tiganilor ardeleni
 in tot felul de organizatii politice, de a infiltra absolut totul.
.Este clar ca e vorba de nasterea unui nationalism tiganesc,
bazat pe etnonimul roma, bazat pe ideea teritoriala, Romania .

Este interesant ca, mai ales in afara granitelor, ei nu se
autoidentifica drept tigani, ci romani.

Schimband saracia din tara cu ghetourile din strainatate,
aceasta populatie de tigani dezradacinati, si pierzand si urma
de identificare culturala, comite un numar important de
infractiuni, care atrag asupra ei antipatia populatiilor native
 ale acestor tari.
 Aceasta antipatie, datorita confuziei create de denumirea de roman cu cea de rom, ca o denumire moderna a tiganilor, se transfera asupra poporului roman in ansamblu.
Ca si cum denumirea de "rom" simpla nu ar fi fost de ajuns
etnonimul a ajuns pana la forma "romani/romanies" in limba
engleza care este limba in jurul careia se invarte intrega lume.
Recentele evenimente din Italia o dovedesc din plin.
Dar cum s-a ajuns la denumirea de rom si la impunerea ei
 ca obligatorie in actele oficiale din Romania ? Agresiunea lexicala rom/roma/roman - romani/romani - romanies/romanians - romanes/romaneste, a fost aplicata
asupra tarii si natiunii noastre imediat dupa 1990,
in cadrul unui program complex dezvoltat de Fundatia Soros
in Romania.
 Beneficiind de numerosi membri ai etniei tiganesti in guvernarile Romaniei - sunt notorii Ion Iliescu, Adrian Nastase
sau Andrei Plesu – dupa "Memorandumul" lui Petre Roman,
care oficializa denumirile paralele, nimic nu le-a mai stat in cale
schimbatorilor de limba si istorie.
O prima disputa a fost cea legata de cuvantul "romi",
romanii fiind prostiti apoi ca aceasta va fi inlocuita cu "rromi", o
alta formula care doar a sporit debandada lexicala.
 De amintit, ca fapt divers, ca in anii 1995, limba cu care Soros
 vroia sa inlocuiasca tiganeasca primise numele de "romalli",
forma care nici nu se putea declina si care a fost inlocuita
ulterior cu "romani" si varianta "rromani".
Apoi, pentru a se apropia de scopurile reale, a fost modificata
cu "roma/romani/romanies".
 Confuzia este generala, inclusiv la nivelele academice ale
intelectualitatii din tarile afectate de valul de imigratie si/sau
infractionalitate tiganeasca.
Cine ce sa mai inteleaga?!.Strigator la cer este ca denumirea
nu are nici o baza istorica, tiganii nu au fost purtat niciodata de-a lungul istoriei acest etnonim si provine din cuvantul "DOM", care pe limba originara a tiganilor inseamna "om".

Prin denaturare (voita) "dom" s-a transformat in "rom" cu "r"
accentuat, apoi din "rom" s-a trasformat in "roma" apoi in
"romani" si in "romanies" .
S-a ajuns astfel incat tiganii sa aibe numele identic cu al
romanilor in limba engleza .
Romani cu romani si romanies cu romanians ( doar ca in
engleza nu exista diacritice dupa cum vedeti iar la o un simpla
cautare pe google a cuvantului romani se vor afisa linkuri cu
tigani) Practic denumirile sunt identice. In toata perioada post-decembrista s-a manifestat o presiune
constanta din partea unor organizatii sau din partea unor
politicieni, personalitati de frunte cu ascendenta roma, in
folosirea in documentele oficiale a etnonimului "rom".
Ca un raspuns la aceste presiuni, prin Memorandumul H03/169
si 5/390/NV din 31 ianuarie 1995 adresat primului ministru de
atunci, Nicolae Vacaroiu, ministrul de externe Teodor
Melescanu recomanda folosirea in continuare in documente a
cuvantului "tigan" in concordanta cu cuvintele folosite in celelalte
limbi europene: zigeuner, gitanes, zingaro etc.,
 pentru evitarea unor confuzii nefericite cu numele poporului
roman.
Presiunile continua si in 2001, Petre Roman, ministrul de
externe, semneaza un nou Memorandum cu numarul
D2/1094/29.02.2000 catre prim-ministrul Mugur Isarescu, in
care, in virtutea dreptului de autoidentificare al populatiilor,
recomanda folosirea obligatorie in toate documentele oficiale
romane a denumirii de rom pentru a identifica etnia tiganilor. Mugur Isarescu isi insuseste Memorandumul si emite o
hotarare de guvern in acest sens.
Trebuie precizat ca documentele UE referitoare la denumirea
de "rom" erau indicative, si nu obligatorii.

Pe de alta parte, nimeni nu contesta dreptul la autoidentificare,
care este un principiu european general.
 Dar in cadrul procesului de autoidentificare nu trebuie sa existe
suprapuneri peste denumirea istorica a unor popoare europene
existente.
 Sa nu uitam exemplul Greciei care a refuzat sa recunoasca
Republica Macedonia pentru ca se crea confuzie cu denumirea
unei provincii istorice grecesti (Reteaua Soros Open network fiind si aici vectorul principal in creearea acestei denumiri).

Azi s-a ajuns la denumirea de FYR ( Former Yougoslavian Republic ) Macedonia .
Dar ce putem astepta de la o clasa politica ce este mai preocupata de interesele personale marunte in detrimentul intereselor nationale, compusa din indivizi fara perspective istorica, ce se promoveaza unii pe altii pe criterii de cumetrie, si nu de competenta?!
 Rezultatele se vad.
 In conditiile In care Romania ocupa -prin Leonard Orban- postul
de comisar european pentru multilingvism,
Republica Moldova impune limba moldoveneasca (o inventie
bolsevica) drept limba oficiala recunoscuta in UE.
 S-a spus la momentul nominalizarii ca portofoliul pentru
multilingvism este prea mic ca importanta pentru comisarul
roman. Realitatea a dovedit contrariul. In timp ce Bulgaria lupta pentru a impune denumirea de evro
pentru euro, oficialii romani nu au schitat nici un gest
in problema limbii moldovenesti.
Privitor la problema tiganilor in ansamblu si a nefericitei
denumiri de rom, fara indoiala ca avem nevoie de minti
luminate, si nu de teribilismul unui ministru de externe ca si
Cioroianu, care in suita gafelor monumentale, declara ca ar fi
bine daca am cumpara o parte din Sahara pentru a-i muta pe
concetatenii nostrii tigani. Nu de fanfaronada ieftina si
paguboasa avem nevoie.
Romii romani (suna interesant, nu-i asa?) sunt si ei cetateni cu drepturi egale.
 Romania trebuie sa conlucreze cu UE in programe de afirmare
a identitatii culturale a populatiei de tigani in paralel cu
integrarea lor sociala si cresterea nivelului educativ.

In ceea ce priveste denumirea de rom, chiar daca ne aflam in
ceasul al 12-lea, este necesar un plan de masuri diplomatice,
intinse poate pe mai multi ani, pentru a sensibiliza organismele
europene si a se indrepta aceasta mare eroare de a denumi o
populatie transfrontaliera cum sunt tiganii
 cu un nume atat de apropiat si generator de confuzii,
de numele istoric al poporului roman.
Luand in considerare progresia demografica pâna in 2025,
cand pe fondul declinului de natalitate la romani si maghiari
si al scaderii mortalitatii la tigani, acestia ar putea reprezenta
un procent semnificativ din populatia Romaniei,
depasindu-i pe maghiari, la care adaugam confuzia
din ce in ce mai pregnanta a numelui de rom cu cea de roman,
pozitia Romaniei in familia europeana apare  tot
mai ingrijoratoare. In absenta unui plan concret ce trebuie urmarit cu consecventa,
cred ca sunt toate sansele ca in constiinta civica europeana
 sa se consolideze credinta ca Romania chiar este tara romilor
(daca nu s-a intamplat deja) si se prefigureaza tot mai mult
ideea domnului Teodor Melescanu care spunea ca se doreste creerea unui stat tiganesc in Romania, ca Romania va fi in curand tara tiganilor .. Orice nationalism se bazeaza pe:
1) limba comuna (in sensul acesta s-au pornit alte campanii mincinoase demarate de reteaua Soros Open Network care incearca sa inventeze o limba tiganeasca impletita cu romana si care au denumit-o Romani Vlax, exact Vlax ! -nu era de ajuns
ca ne-au furat etnonimul de roman, acum vor sa ne compromita
si etnonimul de valah/vlah .
 Aceasta teorie strigatoare la cer este avansata de un anume
Ian F. Hancock care isi publica lucrarile prin intermediul
organizatiei Soros. Cercetatorul mentionat mai sus
 si care se recomanda drept "Romani" cu descendenta
britanica si maghiara, este professor de Studii Romani la
Universitatea din Texas . El incearca sa si probabil reuseste
sa convinga multi naivi, inclusiv pe site-ul Universitatii
americane, ca "olahii" sau "vlahii" sunt de fapt tigani,
de unde ar veni si denumirea limbii Vlax Romani,
prezentata ca "un dialect al limbii romane" vorbit de populatia "Vlax/Vlach"...
 Este revoltator si intolerabil, asistam practic la rescrierea istoriei!
2) etnia comuna = natiunea 3) etnonimul
4) teritoriul
5) statul
6) drapelul
7) istoria comuna

Tiganii au purces pe calea definirii propriului lor nationalism.
 Au nevoie de un teritoriu.
Poporul ales drept victima sunt romanii.
 Sa lasam minciuna si ipocrizia deoparte, daca considera
numele tigan peiorativ, atunci sa-si ia numele lor original care este DOM si nu ROM.

Piratii din Caraibe(pasiti dim.cu dreptul si in ritm din casa ca sa va mearga bine toata saptamina)

Despre tigani si tiganie

Noua Dreapta filiala Brasov.
Într-o discuţie pe care am purtat-o cu un reputat profesor de filosofie polonez mi s-a atras atenţia că noi, românii, avem o cultură anemică şi dacă nu vom face ceva vom dispărea înghiţiţi de istorie. Remarca interlocutorului meu a gâdilat sensibila mea coarda naţionalistă şi eram la un pas de a-l strânge de-a dreptul de gât. Omul şi-a argumentat afirmaţia din perspectivă istorică. De-a lungul timpului, culturile puternice le-au înghiţit pe cele mai slabe. Şi a urmat un întreg şir de exemple, care s-au oprit la porţile cotidianului românesc. Mi s-a spus că trăim în noroi, că ni s-au profanat valorile, că ne ţiganizăm. Cultura unei minorităţi, care ca număr se ridică cu generozitate la 2,5 % din totalul locuitorilor, s-a impus asupra majorităţii. Iată deci, că până şi polonezii au aflat că românii ţopăie de zor pe muzică ţigănească şi că-şi „împodobesc” vocabularul cu termeni de la uşa cortului.
Avem ţigani şi avem cu carul. Dacă lumea ar fi în rosturile ei fireşti, chestiunea asta ar trebui să treacă absolut neobservată. Statisticile oficiale spun că etnia aceasta numără exact 535.140 de indivizi, neoficial, însă, se pare că sunt mai mult de 2,5 milioane. Statisticile nu vorbesc despre câţi dintre ei au umplut puşcăriile şi nici despre câţi trăiesc în afara legii. Vorbesc în schimb despre faptul că 80% dintre ei trăiesc în sărăcie, mai mult de un jumătate parazitează sistemul asigurărilor sociale şi că mai toţi puradeii trag chiulul de la şcoală, deşi nu-i costă nimic şi ar putea să şmanglească de-an moaca’ un strop de educaţie. Tot statisticile spun că 67% dintre români nu ar fi de acord ca cineva din familia lor să se căsătorească cu o persoană de etnie ţigănească, iar 33% n-ar fi de acord să aibă vecini ţigani. Şi deşi românii nu-i prea au pe ţigani la inimă, statisticile mai spun că maneliştii conduc în topul preferinţelor adolescenţilor români. Tot în statistici s-a încurcat până şi preşedintele Băsescu, a cărui minte a fătat ideea cum că 99% dintre români ascultă manele. Evident că se ascultă manele de către 99% din populaţia românească cu carnet de membru PD-L. Chiar dacă Băse’ este departe de realitatea ţării, din restul cifrelor putem lesne să ne facem o părere clară despre ţigănia în care alunecăm.
Cine mai crede că problema ţigănească este una rasială se înşeală, căci apucăturile unei minorităţi au contaminat majoritatea. Problema ţigănească este una culturală, şi ar trebui să începem prin a scoate aceste apucături din  români, pentru a le extirpa din ţigani.
Istorie cu iz ţigănesc
Îi vedem zilnic pe stradă, puţini îi au la inimă, dar mulţi pun botul la subcultura lor, par să nu fie din lumea noastră şi totuşi sunt cetăţeni români. Nimeni nu pare să ştie de unde au venit. Prima lor atestare documentară o regăsim în anul 1068 în Imperiul Bizantin, deşi o legendă din anul 950 îi pomeneşte într-o lumină care seamănă izbitor cu portretul ţiganilor contemporani. Legenda vorbeşte despre regele persan Bahram Gur, care a domnit în prima jumătate a secolului al V-lea. Aici răsar primele mărturii despre nişte nomazi, denumiţi „luri”, ce se ocupau cu muzica. Bahram îi cere conducătorului Indiei 12.000 de luri care să-i distreze Curtea Regală. Ţiganii „luri” ar fi urmat să se stabilească în Persia, să muncească pământul, primind în schimb vite, măgari şi grâne. În schimb, au mâncat vitele şi grânele, au refuzat munca la câmp şi au sfârşit prin a fi izgoniţi de rege.
Dincolo de legendă, istoricii spun că adevăratul exod al ţiganilor s-a produs la începutul secolului al XI-lea, în vremea sultanului Mahmud de Ghazni, care a invadat India de 17 ori în cursul sângeroasei lui domnii, între anii 971 şi 1030.
Despre originea ţiganilor se vorbeşte şi în „Kitab al-Yamini”, un manuscris al cronicarului Al-’Utbi, datând chiar din secolul al XI-lea, unde se spune că leagănul ţiganilor este oraşul Kanauj, din India de Nord. În data de 20 decembrie 1018, 53.000 de locuitori din Kanauj au fost deportaţi de sultanul Mahmud de Ghazni în regiunea Khorasan, Iran. Obligaţi să muncească, ţiganii au rezistat doar vreo câteva decade în acest perimetru şi au migrat spre Imperiul Bizantin şi Balcani. Au ajuns în Constantinopol, capitala Sfântului Imperiu Bizantin, unde au fost menţionaţi în anul 1068. Nu s-au putut stabili nici aici, şi au înaintat spre Europa.
Pe teritoriul românesc au fost menţionaţi pentru prima dată în 1385 şi 1387, în două acte de donaţie ale domnului Ţării Româneşti Dan I către Mănăstirile Vodiţa şi Tismana. În Transilvania, prima menţiune datează din 1416, iar în Moldova prima consemnare a prezenţei ţiganilor este din anul 1428, în timpul domniei lui Alexandru cel Bun.
Sunt puţine izvoare care să îi prezinte pe ţiganii de pe teritoriile româneşti, însă zicătorile populare abundă de portrete în care sunt prezentaţi asemenea imaginii pe care o au românii cotidieni despre această etnie. „Nici răchita pom de bute, Nici ţiganul om de frunte”, „Când te întâlneşti cu un ţigan, mergi cu grijă un’te duci”, „Să ai noroc şi bani. Şi boală în ţigani”, „Şi-a mâncat cinstea, ca ţiganul biserica” (Proverbele Românilor, Iuliu A. Zanne).
„Rromi sunt aia de la Bucureşti care fură”
Ţiganii nu şi-au impus prin nimic cultura în evul mediu, nici măcar în ceea ce priveşte identitatea lor. Astfel, au fost numiţi după voia popoarelor cu care au intrat in contact:
„athinganoi” (ţigan în spaţiul balcanic), „kalo” (ţigan în spaţiul hispanic), „sinto” (ţigan în spaţiul german) „arami”(păgân), „faraontseg” (gloată). Folosită recent, denumirea etnonimică de „rrom” poate fi lesne asociată cu grecescul „rhomaios”, care îi indică pe locuitorii Imperiului Roman, iar după creştinare, până la prăbuşirea Imperiului, pe creştinii Bizanţului. În ceea ce priveşte denumirea ţiganilor, merită băgată în seamă replica unui bulibaşă căldărar: „Rromi sunt aia de la Bucureşti care fură, eu sunt ţigan”.
Zilele trecute, guvernarea Boc şi-a dat acordul pentru schimbarea denumirii oficiale din „rrom” în „ţigan. Propunerea a pornit de la recomandările Academiei Române, şi s-a bazat pe faptul că acesta este termenul folosit în majoritatea statelor Uniunii Europene.
Fiind singura iniţiativă lucidă a deputatului Silviu Prigoană a fost înregistrată la Senat în luna septembrie. Tocmai atunci când şi preşedintele Băsescu spunea că decizia de schimbare a numelor a fost greşită deoarece europenii fac o confuzie între rromi şi români.
„În multe ţări din spaţiul european este utilizat fără nicio restricţie un cuvânt având aceeaşi origine, respectiv aceeaşi evoluţie a semnificaţiei cu lexemul romanesc: „tsiganes” în franceză, „zingari” în italiană, „Zigeuner” în germană, „tzigani” în rusă şi polonă, „cigany” în maghiară, „ciganin” în bulgară şi sârbă, „cigano” în portugheză, „zigenare” în neerlandeză”, se arata în adresa Academiei Române către Guvern.
Pe de altă parte, căutată la origine, noţiunea de ţigan pare a nu purta în sine decât un strop de mândrie pentru membrii acestei etnii. Iosif Constantin Drăgan indicase că provine din expresia „ti Gange“ (dincolo de Gange). Făcând astfel trimitere la originea geografică a lor. Prăbuşirea în peiorativ este numai în responsabilitatea lor. Să nu uităm că în ograda lui Băsescu s-a comis o gravă eroare prin logo-ul de ţară al României, care sub imbecila oblăduire a Elena Udrea a ajuns să fie scris „ROMânia”.
UE vrea să avem ţigani poliţişti
Recent, francezii s-au dovedit a fi mai intoleranţi decât românii, deşi în urmă cu câţi ani au avut tupeul de a critica ţara noastră pentru „discriminare rasială”. După ce ani în şir ne-au arătat cu degetul pentru că nu-i „iubim” suficient pe ţigani, s-au trezit cu Parisul invadat de corturari. Brusc, şi-au lăsat deoparte masca de apărători ai drepturilor omului şi au trecut la expulzări, în loc să-i integreze. Politica Franţei faţă de ţiganii din România a atras mânia stăpânilor de prin Uniunea Europeană. Comisarul european pe justiţie, Viviane Reding, a criticat Franţa din cauza încălcărilor drepturilor omului în chestiunea expulzărilor, şeful şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a luat la rost pe Nicolas Sarkozy, el însuşi proaspăt divorţat de o ţigancă, căruia i-a reproşat duritatea măsurilor aplicate împotriva ţiganilor. Ţiganii nu par să fie prea deranjaţi de politica expulzărilor. „Oricum, au spus că mai mult de o săptămână nu rămân în România. Se tem că aici legile sunt mai aspre, iar câştigurile obţinute din cerşetorie sau din furturi, mult mai mici”, susţine comisarul – şef Mihai Pitulescu, şeful Direcţiei de Investigare a Criminalităţii din IGP.
Ba chiar nici americanii nu se simt în siguranţă, deşi stau bine pitiţi în spatele oceanului. Miile de ţigani care au emigrat în statele UE odată cu aderarea din 2007, stârnesc polemici tocmai la New York. Mai mult chiar, jurnaliştii de la New York Times spun că România nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute atunci când a aderat la UE, fiind speriaţi că o posibilă destinaţie a ţiganilor poate deveni SUA, în cazul ridicării vizelor.
Francezii nu mai poticnesc din a ne oferi soluţii, „Francezii ne-au cerut poliţişti de etnie rromă, care să ştie ţigăneşte”, mai arată comisarul Pitulescu.
Cum se toacă bani în ritmuri ţigăneşti
Istoria recentă arată că ţiganii sunt o pacoste pentru fondurile investite în proiecte destinate integrării lor. (Toţi se tem să folosească termenul de civilizare, îmbrăţişând „integrarea” ca un termen mai puţin agresiv).  Numai în România şi Bulgaria s-au tocat în ultimii ani câteva milioane bune de euro în proiecte destinate ţiganilor.
În iulie 2003, la Budapesta, liderii statelor Central şi Est Europene au consimţit să lanseze „Deceniul Includerii Rromilor 2005-2015”. Proiectul a fost iniţiat de Banca Mondială, iar obiectivele sale principale sunt eliminarea discriminării şi sărăciei din rândurile ţiganilor. Mai este un pas până în 2015, iar ţiganii sunt la fel ca şi înainte. Despre cheltuielile făcute nu vom afla probabil niciodată. Cert este că situaţia nu s-a schimbat cu nimic. În iulie 2006, Banca Mondială a oferit României un împrumut de 58,5 milioane pentru un proiect asemănător. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Parteneriatului Strategic de Ţară, menit să ajute România să îşi îndeplinească obligaţiile din cadrul Moemorandumului Comun de Includere semnat cu Comisia Europeană. La fel, banii au fost cheltuiţi fără nicun rezultat. Tot ce am văzut au fost câteva reclame pe la televizor cu un puradel care visa să meargă la şcoală. Puradeii de pe stradă, au rămas tot analfabeţi.
Prin vară, Uniunea Europeană a trecut la ameninţări directe la adresa României. Ţara noastră ar putea plăti cu pierderea de fonduri europene din cauza neintegrării ţiganilor. Totul a pornit de la Pierre Lellouche, secretar de stat însărcinat cu afacerile europene în guvernul Franţei. Lellouche a declarat, pentru cotidianul Le Parisien, că „nu mai suportă” să vadă ţigani cerşind pe străzile Parisului. „Franţa nu intenţionează să primească 2,5 milioane de ţigani din România”, aprecia, categoric, oficialul francez. Evident că cerşesc prin Oraşul Iubirii, pentru că prin Micul Paris n-au nici ce cerşi şi nici ce şterpeli.
Ţiganii nu se lasă asimilaţi şi opun rezistenţă la orice iniţiativă de civilizare, iar asta ne poate costa.
Educaţie, sănătate şi locuinţe pentru ţigani
Ţiganii nu se lasă civilizaţi, dar se bălăcesc de zor în vistieria sărăcită a statului. Au locuri preferenţiale în universităţi de stat şi beneficiază de asigurări sociale. Iar mai nou, vor primi case şi asistenţă medicală fără să scoată un şfanţ din buzunare. Recent, ministrul Muncii se lăuda că semnat un protocol de sprijinire a ţiganilor expulzaţi din Franţa. „Vom avea colaborări la nivel teritorial pentru găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor romilor, în special pentru cei care se întorc din Franţa”, a ministrul Ioan Nelu Botiş. În curând vor fi organizate cursuri de calificare pentru ţigani, iar banii vor veni de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU. Ţiganii vor mai primi locuinţe, educaţie şi ajutor pentru îngrijirea sănătăţii. Toată tevatura asta în vreme ce românii n-au unde munci, n-au case, iar despre sănătate n-are sens să mai discutăm.
Şi pentru că tot vorbeam anterior despre discriminare, nu am putea spune că în cazul acesta românii sunt chiar ei discriminaţi în ţara lor?
Românii nu-i iubesc pe ţigani…
Nu are sens să ne pierdem inutil în descrierea infracţionalităţii ţiganilor. Faptele sunt evidente pentru toată lumea şi le ştiu până şi copii care sunt învăţaţi din popor că „dacă nu eşti cuminte, vine ţiganul cu sacul şi te fură”. Opinia populară despre ţigani este clară şi orice etichetă le-am pune, „rrom” sau „ţigan”, termenul va deveni peiorativ prin suma faptelor acestei etnii. Şi tot opinia populară spune că ţiganii vor reprezenta, în viitor, o ameninţare pentru ţară, după cum se arată într-un recent studiu CCSB pentru Asociaţia Pro Democraţia. Acelaşi studiu arată că doi din trei români spun ca ţiganii fac cele mai multe infracţiuni. 44% dintre români consideră că romii sunt „hoţi”, 43% îi consideră „leneşi”, iar 41% „murdari” – 41%. Jumătate dintre români spun că ţiganii fură pentru că „aşa le este obiceiul”, iar mai mult de jumătate nu cred nici în ruptul capului că ţiganii sunt mai săraci decât românii.
Deşi unii încearcă să îi acuze pe români de discriminare, susţinând că „nu-i frumos” să mocirleşti imaginea unei etnii, lucrurile sunt evidente. Spre exemplu, pe lângă români au vieţuit de secole şi saşii, şi nu-mi amintesc să fi auzit vreun român vorbindu-i de rău. Imaginea unei etnii se construieşte în secole şi ţine de valorile pe care le manifestă în lume. Şi iarăşi, nu am auzit vreun român vorbind despre cât de harnici şi corecţi sunt ţiganii. Oare de ce?
Ba mai mult, unele măsuri ale unor autorităţi locale sunt aspru criticate de activişti „anti-discriminare”, deşi populaţia majoritară le aplaudă la scenă deschisă. În Tărlungeni, la câţiva kilometri de Braşov, ţiganii trăiesc separaţi printr-un zid de români şi de unguri. Ridicat de Primărie şi cu o înălţime de trei metri, zidul îi apără pe cei 700 de români şi 1.900 de maghiari, care consideră că asta a fost singura soluţie pentru o viaţă liniştită.
„Am dat 60.000 de euro şi am trântit un zid sănătos, din beton cu un strat de sticlă deasupra, ca să-i descurajez să mai sară dincolo. Nu este nici segregare, nici Marele Zid chinezesc. E un gard care protejează în primul rând proprietatea”, declară primarul din Tărlungeni. Exemplele pot continua la nesfârşit.
… nici turcii, nici CEDO..
Ba mai mult, instituţiile juridice europene par să nu mai fie îmblânzite cu momeala „discriminării”. Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că termenii „cerşetori” şi „hoţi” atribuiţi romilor într-o lucrare universitară şi într-un dicţionar din Turcia se referă la o imagine stereotipică şi nu sunt discriminatorii. Mustafa Aksu, un turc ţigan, denunţase la CEDO că cele două lucrări, finanţate din fonduri de stat, ar conţine remarci şi expresii care reflectă un sentiment „antirrom”. Potrivit lui Aksu, lucrarea „Ţiganii din Turcia” conţine paragrafe umilitoare, sugerând că romii comit infracţiuni şi sunt „hoţi de buzunare, escroci, cerşetori, traficanţi de droguri, proxeneţi”. CEDO a explicat că paragrafele citate de Mustafa Aksu „nu sunt comentarii ale autorilor, ci exemple despre modul în care romii sunt percepuţi în societatea turcă”.
Mulţi, mulţi… tot mai mulţi
Pe la mijlocul anilor ’90, fostul „rege internaţional al ţiganilor” Ion Cioaba ne ameninţa că „România se va scrie Rromania”. Nici liderul incontestabil al acestei etnii, Mădălin Voicu, nu se lasă mai prejos, ameninţând că „peste vreo două decenii, ţiganii vor conduce România, pentru că îi vor depăşi numeric pe români şi, dintr-o etnie conlocuitoare, ţiganii vor deveni una înlocuitoare”. Statistic vorbind, numărul ţiganilor îl va depăşi pe cel al românilor, în 50-60 de ani. Asta în condiţiile în care indicii de creştere demografică se vor păstra la nivelul ultimelor două recensăminte.
Sociologic vorbind, pentru ca o etnie să îşi păstreze constanţa este nevoie de o rată a fertilităţii de 2,11. Românii sunt cu mult sub această cifră, în vreme ce ţiganii o depăşesc cu mult. Istoria arată că nici o cultură nu s-a păstrat pură cu un indice mai mic de 1,9.
Pornind de la rata estimată a fertilităţii la femeile românce (1,3), socotind şi  rata fertilităţii la ţigănci (peste 4). Mai punem la socoteală şi speranţa de viaţă şi este lesne de văzut unde vom ajunge. Prin socoteală asta vedem că în anul 2050, numărul ţiganilor va depăşi şase milioane, iar românii vor ajunge la pe la 13 milioane. Dacă mai punem câţiva ani la socoteală, vom vedea cum românii vor ajunge minoritari în ţara lor.
Între ultimele două recensăminte ale populaţiei, 1992 şi 2002, populaţia totală a scăzut cu 5%. Românii au un spor negativ de 5%, maghiarii de 15%, în vreme ce ţiganii au un spor pozitiv de 33%. Creşterea nivelului de populaţie la ţigani este un fenomen care are loc în ciuda estimărilor Băncii Mondiale, care arată că speranţa de viaţă a acestei etnii este cu 15-20 de ani mai mică decât în cazul românilor şi că prezintă un crescut indice de mortalitate infantilă. Studiile BM mai arată că jumătate dintre populaţia ţigănească are o vârstă de până în 20 de ani, în vreme de populaţia românească prezintă un indice de îmbătrânire a populaţiei.
Ce-i creştineşte?
O ştire dintr-un ziar spunea că nişte ţigani au furat gardul unei Biserici. Păcat că n-au aruncat o privire înăuntru, căci poate puteau şterpeli câteva vorbe de înţelepciune. Istoria îi condamnă pentru suma faptelor lor, oamenii îi judecă pentru un stop de fapte izolate. Şi orice soluţie ar găsi mintea raţională pentru chestiunea ţigănească, creştineşte ar fi să înceapă a fi pusă în fapte cu o rugăciune.
http://blog.nouadreapta.org/

luni, 6 decembrie 2010

Rita Pavone "Viva la pappa col pomodoro"


http://odorica.blogspot.com/

"La masa verde, fata in fata, cer unii moarte, altii viata"

Foto: Maria Banus (1914-1999), poeta comunista de origine evreiasca.

„ La masa verde, față-n față/
cer unii moarte, alții viață”,

sună astăzi retoric.
Versuri Maria Banus (1914-1999), decedata intr-un azil de batrini.

Nu stiu ce neastimpar am, dar de mult timp ma bate gindul sa scriu despre miscarea de ex.dreapta de la noi si din tarile europene. Dar nu vreau sa supar pe nimeni.
Vreau sa descriu de ce extrema dreapta cade ca un trasnet la putere, dar are plecarea rapida.
De ce? Ca din prima zi se apuca sa faca curatenie in societate.
Si oamenii sint pregatiti doar in vorbe, nu in fapte si spun:" lasa mai facem si miine ca si miine e o zi"dar ei nu considera ca: ce poti face azi, nu lasa pe miine. Poporul ca si la noi in tara, vrea sa se taraganeze lucrurile(2o de ani), pina isi pierd valoarea si eficienta.
Dar nu vreau sa atrag atentia prea mult, asupra argumentelor ca, sa nu se mai faca aceleasi greseli ca in trecut.
Dar ma multumesc, cu acest articol superficial si nu aprofundat, caci altfel se interpreteaza. Vedeti, imi lipseste curajul, sa pun punctul pe I. Nu faceti ca mine.Nu fiti lasi. Articol reluat din 9 ian.2010, intre timp m-am schimbat mult.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica.blogspot.com/

Secretul mortii lui Musolinii

Mussolini a fost dictatorul Italiei şi aliatul lui Hitler în cel de-al doilea război mondial. Aprilie 1945…soarta războiului era aproape pecetluită, Tripla Alianţă Germania-Italia-Japonia, fiind pe punctul de a fi înfrântă de puterile aliate. Pe 27 aprilie 1945, încercând să fugă în uniformă germană, Mussolini şi amanta sa, Clara Petacci, au fost arestaţi de un detaşament de partizani comunişti lângă Dongo.
Mussolini şi cu amanta sa – împuşcaţi de comunişti
În după-amiaza zilei de 28, au fost duşi pe drumul spre Brunate, la vila Belmonte, unde au fost împinşi spre un zid al parcului. Încercând să-l apere pe Mussolini cu trupul ei, Clara Petacci a strigat: “Nu, Benito, tu nu trebuie să mori!” A fost dată la o parte, cu patul puştii, de Valerio Audisio, care l-a împins apoi pe Mussolini la zid, silindu-l să stea cu spatele, apoi şi-a îndreptat spre el pistolul-mitralieră. “Trage în piept!”, a strigat Mussolini desfăcându-şi vestonul. Dar arma s-a blocat Audisio a cerut alta. Timp de un minut s-au auzit hohotele de plâns ale Clarei Petacci şi înjurăturile comuniştilor. În sfârşit, Audisio a tras şi Mussolini a căzut, rănit la picior. A doua împuşcătură, de la foarte mică distanţă, în inimă, a fost mortală. A urmat Clara Petacci. Era ora 16.10.
Cadavrul dictatorului italian – batjocorit de mulţime
Cadavrele jefuite – Audisio îşi însuşise portofelul şi ceasul de aur ale lui Mussolini – au fost duse la Dongo, alături de celelalte şaisprezece căpetenii fasciste omorâte de acelaşi Audisio, în aceeaşi zi. Au fost expuse toate în Piaţa Loreto, neîncăpătoare pentru cele douăzeci de mii de persoane prezente. S-au proferat injurii, cadavrele au fost scuipate şi s-a aruncat în ele cu noroi şi gunoaie. Apoi, ducele şi amanta lui au fost spânzuraţi de picioare, cu braţele atârnând, de un drug de fier, la o benzinărie. Autorităţile engleze şi americane au protestat şi, la presiunea lor. Comitetul de eliberare a împrăştiat mulţimea şi a dispus transportarea cadavrelor la spitalul municipal. Acolo, cadavrul lui Mussolini, gol, a fost pus într-un sicriu din lemn alb, fără nimic în el, care a fost dus în timpul nopţii în afara oraşului şi îngropat pe un teren viran. Groparii au avut grijă să acopere cu iarbă pământul răscolit ca să nu existe niciun semn care să trădeze locul.
Cadavrul lui Mussolini afost înmormântat în mănăstire
În ciuda acestor precauţii, în noaptea de 22 spre 23 aprilie 1946, trei tineri fascişti au dezgropat sicriul, au scos din el cadavrul descompus al lui Mussolini şi l-au vârât într-un sac de cartofi. În grabă, au uitat în sicriu un picior care se desprinsese de trunchi. După mai multe luni de căutări şi anchete, serviciile secrete italiene au ajuns la concluzia că nodul afacerii se afla la mănăstirea franciscană Sant’Angela de lângă Milano. Preşedintele Consiliului, Alcide de Gasperi, i-a înfăţişat situaţia papei Pius al XII-lea, care s-a arătat gata să intervină, cu condiţia că făptaşii să nu aibă neplăceri şi ca rămăşiţele ducelui să primească un mormânt onorabil. Pe 12 august 1946, două cufăraşe au fost aduse discret la mănăstirea Sant’Angela, unde au fost predate de stareţ prefectului de poliţie. Mussolini a fost înhumat la mănăstirea Cerro Maggiore de lângă Legnano, în Lombardia.
Timp de 11 ani, locul, care nu a fost cunoscut nici măcar de soţia dictatorului, a fost ţinut secret. Abia la 29 august 1957 corpul a fost restituit lui Rachele Mussolini, care l-a înhumat fără nicio ceremonie, în cavoul familiei, la San Cassiano.

http://odorica.blogspot.com/

duminică, 5 decembrie 2010

Vai de cel care dupa ce deschide usa camerei seara nu are cui spune "Buna seara".Singuratate Octavian Paler.

http://odorica.blogspot.com/

O resto passa Keren Peles

Misterul "Calaretului fara cap".

Legenda “călăreţului fără cap” este cunoscută de multă lume. Omul care a devenit “călăreţul fără cap” era un mercenar, angajat de către trupele britanice pentru a lupta în America în anul 1776. El şi-a pierdut viaţa în bătălia din apropierea localităţii Sleepy Hollow, capul său fiind spulberat în urma unei lovituri de tun. Conform unei legende locale de mai târziu, călăreţul s-a întors în spirit pentru a lua capetele celor vii.
În anul 1820, scriitorul Washington Irving, când a scris povestirea sa, “Legenda din Sleepy Hollow”, şi-a bazat-o pe această legendă.
Care sunt puterile acestui “călăreţ fără cap” conform acestei legende? Fiind o fantomă venită pe pământ, el avea puterea de a trece prin orice materie (casă, copac, pod etc.). Nu i se putea face rău (decât prin mijloace mistice) şi se putea mişca mult mai repede pe pământ decât atunci când era în viaţă. Luminescenţa substanţei sale eterice îi permitea să strălucească în întuneric. Avea de asemenea posibilitatea să apară şi să dispară pe neaşteptate. Putea totodată să inducă frica celor care îl vedeau, care uneori puteau face atacuri de cord.
http://lovendal.net/
http://odorica.blogspot.com/

Atentie la mafia din Ministerul Economiei: doi penali controleaza industria energetica si de Aparare! Stafiile lui Videanu si Sebastian Vladescu sint mentinuti in functii de conducere de catre ministrul Ion Ariton

Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
Sa ajung-a fi stapana si pe tara si pe noi!
Tot ce-n tarile vecine e smintit si starpitura,
Tot ce-i insemnat cu pata putrejunii de natura,
Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
Incat fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
Balbaiti cu gura stramba sunt stapanii astei natii!
Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni!
I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni !
(M.Eminescu)
Videanu si Vladescu sunt, de acum, istorie pentru ministerele Economiei si al Finantelor. Cu toate astea, ei si-au lasat in urma stafiile. Doua! Constantin Claudiu STAFIE si Aurel Ionel LASCU. Ambii, dupa ce s-au plimbat prin alte ministere, au fost adusi de catre Videanu la MEC. STAFIE este omul lui Pinalti, iar LASCU, partener de afaceri cu armament al lui Sebastian Vladescu. Ministrul Economiei a zburat, dar cele doua stafii, nu! Si asta in timp ce actualul ministru al MEC, Ion ARITON, si-a permis sa ii demita din functii pe directorii C.N. ROMARM SA: Constantin OPREA, un exceptional inginer militar, si Ioana GHEORGHE (pentru ca au refuzat sa faca jocurile si aranjamente cu firme gen UTI, o abonata la contractele cu statul). Revenind la penalii ramasi in functii dupa plecarea lui Adrean VIDEANU, iata cine sunt acestia:

1) Constantin Claudiu STAFIE - SECRETAR DE STAT, care distruge acum si industria energetica peste care a ajuns sef peste noapte. STAFIE (nume predestinat) este STAFIA CARE BANTUIE SI CARE CONDUCE DOUA SECTOARE IMPORTANTE ALE TARII, INDUSTRIA DE APARARE SI INDUSTRIA ENERGETICA. Constantin Claudiu Stafie este SLUGA LUI STEFAN PINALTI, bossul din PIATRA NEAMT, cel care taie si spanzura tot in zona, si care a platit pentru ca Stafie sa ocupe scaunul de secretar de stat .
2) Aurel Ionel LASCU - fost SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL APARARII numit de ADRIEAN VIDEANU - DIRECTOR GENERAL AL  DIRECTIEI INDUSTRIA DE APARARE. MASONUL AUREL LASCU A FOST adus tacit la conducerea directiei de aparare din ministerul economiei, dupa ce a fot zburat de la ministrul apararii, SI ESTE MAI MULT PE POST DE PAPAGAL, neimplicandu-se in problemele reale ale industriei de aparare, directia se pare ca este condusa de fapt de  ANGHEL RUXANDRA -adjunct – care are 2 dosare penale pentru: FRAUDA, din patrimoniu public, pe vremea cand era directoare la directia administrativa din minister si pentru LUARE DE MITA- pretinzand diverse bunuri si servicii din partea unor fabrici unde are “calitatea” de administrator special. Cu un venit net de 30.000.000 lei vechi / sedinta.
Masonul Aurel Lascu nu putea sa stea singur in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale ROMARM S.A. trebuia sa-si mai aduca un “frate”, adica un alt mason, si anume pe Gabriel Rasvan TOADER director general in ministerul economiei si mai ales GINERELE penalului amiral CICO DUMITRESCU.                       De ce ministrul Ariton, nu face curat in propria ograda? Ce interese sunt de fapt in spatele acestor indivizi? Ce se urmareste cu adevarat? Distrugerea industrie de aparare? Institutiile statului sa se autosesizeze si sa verifice ce se intampla cu adevarat in industria de aparare, care din pacate a ajuns pe mana unor persoane dubioase, cu interese obscure si meschine!http://exploziv-news.ro/
Simona Ela FICA
http://odorica.blogspot.com/