Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Schema piramidala Ponzi 1919

În jurul anului 1900, un escroc din Brooklyn pe nume William Franklin Miller a inventat şarlatania cunoscută sub denumirea de „schema piramidală”. Intitulată, la început, „de la Peter la Paul”, în 1919 a apărut un alt şarlatan care a pus-o în practică atât de bine, încât, de atunci, a fost botezată după el: schema Ponzi.
Ponzi, un pasionat înrăit de jocuri de noroc şi un filfizon, la vârsta de optsprezece ani părăseşte Italia şi se îndreaptă spre New York. Carlo Ponzi nu a crezut niciodată într-un trai cinstit. Ca ospătar, a economisit destui bani prin înşelătorie, „umflând” notele de plată, ca să poată ajunge în Canada. Aici lucrează într-o bancă, dar nu se poate abţine: completează prea multe cecuri false folosindu-se de conturile clienţilor băncii şi ajunge la închisoare. Eliberat în 1919, în ciuda cazierului său, devine funcţionar al unei companii de import-export din Boston. Operând cu mai multe cupoane internaţionale de răspuns (prin care clienţii străini puteau răspunde cererilor fără a-i costa nimic, răscumpărând cuponul în schimbul timbrelor de la oficiile lor poştale), într-o zi Carlo s-a luminat brusc când, primind un cupon din Madrid, a descoperit că acolo timbrele valorau un cent american, pe când în New York valorau zece cenţi.
Deghizându-se în consilier de investiţii, le-a promis potenţialilor săi investitori că le poate dubla banii în trei luni dacă ei cumpărau cantităţi mari de cupoane poştale în ţări străine şi apoi le aduceau în America pentru a le vinde cu profit. Schema a funcţionat. În decurs de nouăzeci de zile, investitorii iniţiali şi-au dublat banii – direct din buzunarele noilor investitori care, auzind de această schemă de afaceri inedită, au venit grămadă la Ponzi, oferindu-i bani lichizi. În cinci luni de zile, peste un milion de dolari aterizau săptămânal în birourile grandioase ale lui Ponzi. Modul exact în care cupoanele cumpărate în străinătate de către sutele sale de agenţi erau răscumpărate cu bani lichizi în Statele Unite rămânea secretul lui. Schimbarea de timbre poştale în bani era ilegală – oficial. Dar, fără îndoială, nu a avut probleme în a convinge pe cineva, undeva, că regulile sunt menite a fi încălcate când parfumul banilor pluteşte în aer.
Înainte de încheierea primului an, Ponzi conducea o limuzină bej şi era atât de căutat de potenţialii investitori, încât – conform unei variante – ori de câte oprea la semafor, era acoperit de un potop de bancnote aruncate prin geamul coborât al maşinii. Fără îndoială, vremea rea de afară nu reprezenta niciun impediment pentru adepţii săi! Aclamat de mulţi drept „cel mai mare italian dintre toţi”, Ponzi cumpără o serie de terenuri şi proprietăţi şi, în curând, îşi construieşte o vilă la ţară, cu piscină şi pivniţă cu vinuri alese. Dar nicio piramidă nu rezistă la nesfârşit.
În august 1921, după ce un reporter de la “Boston Globe” demasca escrocheria, soseşte şi sfârşitul imperiului. Plătind înapoi 15 milioane de dolari din cele 20 de milioane pe care le escrocase în primul an, Ponzi a fost arestat, acuzat de fraudă de către tribunalul federal şi trimis după gratii pentru cinci ani de zile. După eliberare este din nou arestat, acum de către statul Massachusetts şi încarcerat pentru şapte ani. Din închisoare, Ponzi le-a scris personal celor 40.000 de creditori ai săi, dar când în 1934 şi-a terminat de ispăşit pedeapsa, avea să fie întâmpinat de o mulţime de oameni înrăiţi, strigând că îi doresc moartea. Poliţia de-abia a reuşit să îndepărteze protestatarii; singura soluţie era deportarea lui Ponzi. Aşadar, înapoi în Italia, unde a murit singur şi aproape sărac, lăsând în urmă doar numele lui, asociat cu o mare escrocherie – schema Ponzi.
Oare de ce n-au auzit românii de această schemă în anii ’90, atunci când au jucat masiv la Caritas, SAFI sau FNI, pierzând o mulţime de bani?

Alte articole asemanatoare

Fernando Alonso (n.1981)

Alonso: "Mi meta es quedar por delante de Webber"Según se ha desarrollado la Q3 parecía que el quinto puesto de Fernando Alonso era un mal resultado, pero el asturiano ve el lado positivo: "Hubiera sido mejor la pole, pero el quinto puesto está bien. Salgo por el lado limpio y hay que ver si los primeros logran pasar de la primera curva. Son ellos los que me tienen que recortar puntos a mí, y además luchar entre ellos. Va a ser interesante ver la pelea y es mejor no estar dentro".

El piloto de Ferrari tuvo una última vuelta para mejorar el tiempo del primero, el alemán Nico Hulkenberg, pero falló: "Si te sales de la trayectoria seca estás perdido. Me salí un poco, pero menos que los veintiún pilotos que quedaron por detrás de mí. En una calificación como ésta, con el suelo mojado, luego seco... nunca puedes saber lo que va a pasar, ni tener expectativas. Lo haces lo mejor que puedes. Mañana será otra historia y lo importante para mí será quedar por delante de Webber para ir más tranquilos a Abu Dhabi. Si mañana lo conseguimos será algo grande. Y si tenemos que ceder puntos, que no sean muchos".

Durante la clasificación, Alonso tuvo altibajos y sufrió en la Q2: "Lo tuvimos complicado en la Q2. Yo estaba octavo y Felipe (Massa) creo que décimo. Sufríamos con los neumáticos intermedios. Luego, con los neumáticos para seco la pista aún estaba delicada. Al final el quinto puesto no es obviamente la 'pole', pero hemos sacado adelante una complicada calificación".
As

A veces llovía algo luego la pista se iba secando, era muy difúcul para todos, el lado limpio veremos como está ya que se anuncian más lluvias para mañana, ha sido una calificación muy difícil y no ha salido bien la última vuelta en la que el primer sector Fernando había hehco un tiempazo, pero había unos "railes" secos y en el segundo sector no pudo trazarlos perfecto que es lo que se precisaba, lo que dice de los coches que lleva delante es que si Nico mantiene la posición, primero, en la primera currva van a llegar como locos Vettel, Hamilton y Webber, dan miedo ene special los dos primeros que menciono,a ver si acabamos del ante de Webber que eso sería una gran victoria y si noo pegados a él

Barbra Streisand Avinu Malkeinu

CONTEMPORANA CU ADRIAN PAUNESCU LA TREAPTA MEDIE

Ca si de Ceausescu, de Adrian Paunescu eram satui pina in git. Ne saturasem sa-l mai auzim, sa-l mai vedem  in fragmente la tv. Poate a facut parada cu dragostea pentru Ceausescu si  pentru venirea la putere, dupa  Ceausescu, a lui Nicu si a pus stadioane intregi sa strige Nicu presedinte. Dar tot ce este mult strica. Asta l-a suparat si pe Ceausescu si cum  a gasit momentul  cu  nenorocirea de la Ploiesti din 1985, cind s-a iscat o furtuna, cu fulgere si tunete si tinerii (caci publicul era fornat mai mult din adolescenti ) s-au imbulzit la  iesire, incit s-au calcat in picioare si au fost si morti si raniti. Adrian Paunescu  s-a simtit amenintat de Securitate si s-a retras la Sibiu la o  stina de oi. Stiu asta pentru ca v-am mai povestit ca pe str.Dionisie Lupu aveam o persoana de suflet  d-na D. (cu care era in relatii de prietenie),care  statea in blocul de linga casa lui si privea de sus de la barcon intreaga casa cu curtea.Dar despre acest lucru am scris, de v-am plictisit. Dupa un timp relativ scurt s-a reintors in Bucuresti, dupa ce a trecut futuna si a intrat in anonimitate.
Prima data am vazut cit este de dispretuit pentru  propaganda facuta de el lui Ceausescu, cind in anul 1978, la serviciu am auzit bancul: Care este cea mai grea operatie din lume? Sa ii desprinzi gura lui Paunescu de curul lui Ceausscu. Asa ca  pentru aceasta atitudine a lui, a fost dispretuit de contemporani la vremea respectiva.
Poate si cu ajutorul propagandei securiste, caci se spunea despre el va  violeaza fete tinere, prin lungile lui preumblari prin tara, ca dupa condertele de pe stadioane se aduna basculante cu chiloti, sutiene sau prezervative. Cit o fi de adevarat? Insa intr-o seara la sch.3 o colega  care mersese cu sotul ei la Bucuresti la  spectacol, a intirziat  aproape o ora si cind a  aparut in sfirsit la serviciu, sefa de schimb a intrebat-o unde a fost si ea vesela a spus ca la Bucuresti la Adrian Paunescu, dar ca spectacolul nu se incheiase. Atunci sefa a spus ca ii taie 2 ore in loc de una ca, Paunescu are bani sa-i plateasca diferenta. Si alta daca sa se invete minte sa mai mearga la Adrian Paunescu.
Si eu aveam o aversiune fata de el. Raposatul meu sot , fiind pensionat de boala si avind mai mult timp liber a cumparat o carte groasa de 4 degete aproximativ cu poeziile lui Paunescu. Eu de cind am vazut-o, l-am certat si i-am spus sa o duca de acasa ca, eu sint satula de Paunescu pina peste cap.El a incercat sa-mi explice ca,sint poezii foarte frumoase si cind voi avea timp sa citesc si eu citeva. Dar nu am citit si dupa moartea sotului, primul lucru de care am vrut sa scap din casa a fost aceasta carte. Insa recunosc ca odata fiind singura in laborator, la difuzor s-a reluat un spectacol cu o zi inainte. In acel spectacol s-a recitat de Paunescu versurile lui Esenin, acompaniat cu muzica de unul din folkisti. Atunci am auzit prima data o poezie de Esenin, si mi-a intrat la suflet. Pentru asta i-am multumit lui Paunescu. Viata si poeziile lui Esenin le-am publicat in articole anterioare. Dar Paunescu a gasit o scuza pentru faptul ca, Esenin a fost un alcoolic notoriu si s-a sinucis foarte tinar traindu-si viata la foc continuu, cu mare intensitate.
Cind a aparut dupa revolutie, intrind  sa se adaposteasca la Ambasada Americana(multimea a vrut sa-l prinda sa il omoare), apoi inscrierea lui precipitate in Partidul de un sfert de ora a lui Verdet, apoi in Partidul Socialist al Muncitorilor, a dat prost.
Cind mai tirziu a finantat cu 200.000 euro condamnarea cu suspendare a fostei sotii Carmen, dupa accidentul in care au murit  aproape o familie intreaga, iar a dat prost. In Parlament poate datorita bolilor cronice de care a suferit, nu a fost la asteptarile oamenilor. In incercari timide si fracmentate de a arata situatia din tara, nu a convins pe nimeni.Doar poeziile stau marturie.Nu vreau sa ma laud dat cu 2-3 zile INAINTE DE A AMURI SI A APAREA  VERSURILE LUI SCRISE PE PATUL DE SUFERINTA, EU AM PRIMIT DE LA E.T. primele versuri. dar, nu am crezut ca el a putut scrie dupa oprirea si repornirea inimii. Am pun o zi mai tirziu, pe un blog nu prea citit si vad ca am fost prima care a pus  primele versuri. Apoi au aparut toti inclusiv televiziunile.In orice caz acum il apreciez infinit mai mult si imi pare rau ca i-am aruncat volumul de versuri, cu dispret. El pina  in clipa mortii a vrut sa ne atraga atentia, in ce pericol sintem cu actuala conducere si ca trebuie sa iesim din fundatura asta cu orice pret.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 5 noiembrie 2010

Iubita mea, sa ne aruncam in mare Vasile Seicaru versuri Adrian Paunescu

Tatiana Stepa Copaci fara padure

Romania pe harta Holocaustului

România se înşurubează definitiv pe harta Holocaustului

Crimele comise de armata română împotriva evreilor sunt aduse la lumină, pentru prima oară în ultimii 65 de ani, după ce o groapă comună a fost descoperită în localitatea ieşeană Popricani.
E frig şi aproape s-a lăsat întunericul peste Pădurea Vulturi din apropierea Iaşiului. Sunt doar puţin peste zece kilometri până în comuna Popricani, o aşezare cu pâlcuri de sate răsfirate şi un secret teribil care bântuie comunitatea. Un secret atât de bine păzit încât au fost necesare şapte decenii pentru ca povestea aceasta să răstoarne mormanele de pământ care i-au acoperit drama.

Aproape s-a lăsat întunericul, dar peria arheologului Neculai Bolohan continuă să ridice la suprafaţă istoria. Cineva notează cu atenţie cuvintele profesorului: "În marginea de vest a gropii au fost identificate fragmentele osteologice ale unor indivizi adulţi. Unul dintre ei are cutia craniană cu lovituri în zona parietală datorate probabil acţiunii mecanice cu un pat de puşcă".

Masacru la ordin

continuarea http://evz.ro/

joi, 4 noiembrie 2010

Profetiile lui Gupta Swami

Subject: preziceri: Preşedintele României va fi ucis într-un atentat- mio Dimi
Oare s-o implini???
Confucius : A studia si a nu gindi este o risipa.A gindi si a nu studia este periculos.

Profeţiile lui Gupta Swami despre România
În primăvara lui 2004, România a fost vizitată de Gupta Swami, profesor indian, doctor în istoria religiilor, maestru spiritual al multor discipoli, atât din ţara sa natală, cât şi din întreaga lume.
Necunoscut publicului român, profesorul indian e celebru în afara Indiei, mai ales ca prezicător şi clarvăzător, el profeţind, cu o acurateţe extraordinară, evenimentele cruciale ale sfârşitului de secol şi începutul noului mileniu: căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, căderea navetei Columbia, dar şi căderea şi execuţia cuplului Ceauşescu. Din această cauză, de-a lungul timpului, indianul a fost contactat de mulţi preşedinţi de state şi guverne. Chiar şi Elena Ceauşescu a apelat la Gupta Swami în 1983, însă, deranjată de prezicerile acestuia, soţia dictatorului l-a obligat pe guru să părăsească urgent ţara . Aflat în vizită în Bucovina “trimis de viitor”, gurul indian a făcut o serie de profeţii cutremurătoare care, dacă se vor adeveri, vor schimba faţa României şi a planetei.
Ceauşeasca m-a făcut şarlatan
 
“Românii care m-au abordat nu s-au interesat decât de propriul lor viitor. Ultima a fost Elena Ceauşescu, dar nu i-a plăcut viitorul pe care i l-am prezis. M-a făcut şarlatan şi peste două zile eram invitat să părăsesc România. Acest lucru se întâmpla în anul 1983. Un înalt personaj din Guvernul României, care a participat în calitate de revoluţionar în procesul soţilor Ceauşescu (a refuzat să precizeze numele acestuia) mi-a mărturisit cu oarecare teamă, că printre şuşotelile Elenei cu Nicolae ( la proces ) a distins de două ori, foarte clar, numele meu. Probabil acţionau târziile regrete.”
Moartea actualului preşedinte va declanşa o explozie socială
 
“Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei. (Nota mea: vezi aici ştirile din România care anticipează aceasta: “România se pregăteşte de război”“Băsescu, ‘loial’ Israelului!”“Este târâtă România în războiul altora, fără ştirea poporului?”)
Tinerii români vor muri pe capete în ţări străine, în locul unor străini, pentru o cauză străină de interesele românilor. Preşedintele României va fi ucis într-un atentat pus la cale de opozanţii din propriul partid de guvernământ. Moartea sa şi fariseismul ucigaşilor aflaţi la conducerea României vor declanşa explozia socială care se va rostogoli ca un bulgăre de zăpadă pe covorul nenorocirilor româneşti.”
 
Românii vor trăi mai crunt decât pe vremea lui Ceauşescu
 
“Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare. Criza se va adânci, iar cei care i-au ales pe reprezentanţii lor vor înţelege, într-un târziu, că prin înlăturarea lui Ceauşescu au adus la conducere sute de dictatori, mai cruzi şi mai lacomi decât răposatul şi că, de fapt, în România, prin revoluţie s-a “evoluat”de la rău la foarte rău.
Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi
 
Mii de români vor muri sub pretextul înfăptuirii dreptăţii pe care o aşteptau de atâţia ani. Va începe o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva comuniştilor şi a ceea ce dvs. numiţi securişti. România se va scălda într-o baie de sânge, demnă de personajul Dracula pe care l-a impus un scriitor englez. Vor muri oameni vinovaţi, dar şi mulţi oameni nevinovaţi. Temporar, autoritatea de stat va dispărea. Opinia publică internaţională, şocată, dar preocupată de propriile griji ale războiului, va sta în expectativă şi nu va interveni. Populaţia României se va reduce aproape la jumătate. Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi în mâinile rebelilor scăpaţi de sub autoritatea statală.
Din acest haos însângerat, România va ieşi purificată.”
Militarii români îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii glorioase
“Ceea ce mi-a purtat paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei e faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici, va porni la întâlnirea cu destinul său, cea mai puternică personalitate politică pe care o va cunoaşte poate mileniul care a început. Am venit să mă familiarizez cu aceste sfinte locuri, de unde va porni Mântuitorul omenirii viitoare... şi trebuie să recunosc că acesta are circumstanţe favorabile. Spun asta după ce am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, concretizaţi în incomparabile opere de artă, cum sunt mănăstirile Moldovei. Din Bucovina se va ridica un om bun şi credincios, tare ca o stâncă. O mână de fier, un om înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge în scurt timp la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică. Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. Va fi posibil, deoarece vor avea un ţel, o cauză şi un conducător care să-i călăuzească. Secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii.”
România  -  pilonul noii orânduiri internaţionale
 
“Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea ultimului război mondial. Ţările puternic spiritualizate vor dobândi supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi comunism printr-o mişcare socială mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, bazată mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii lipsite de suflet.
Structurile statale lipsite de suflet şi istorie, precum SUA, UE, NATO se vor prăbuşi. SUA au picioare de lut, fiindcă au fost consolidate pe false premise. Slăbiciunea lor va fi demonstrată în al III- lea război mondial, în urma căruia vor dispărea.”
http://2blakjack1.wordpress.com/

miercuri, 3 noiembrie 2010

Adrian Paunescu Repetabila povara

Adrian Paunescu (n.1943) in stare critica A Mea (din cele mai frumoase poezii)

Cum treci acum si apa e-n ruine,
si-ti este bine si îmi este bine,
as vrea sa-ti spun, iubito, ca în tine
e vie vrerea ambelor destine.

Te voi iubi cu mila si mirare
cu întrebare si cu disperare,
cu gelozie si cu larma mare,
c-un fel de fardelege care doare.

Si jur pe tine si pe apa toata
care ne tine barca înclinata
ca vei ramane - dincolo de numar
si dincolo de forme, masti si vorbe -
a mea, de-a pururi, ca un brat în umar.

Cei mai nebuni 10 monarhi ai lumii ! Caligula (cizmulita)

Împăratul Caligula al Romei


Într-un clasament cu monarhi nebuni, nu putea să lipsească împăratul Caligula. În mod normal, Caligula ar trebuie să fie nr.1 în fruntea listei de monarhi nebuni pentru următoarele fapte:
- a făcut o pasiune pentru calul său, Incitatus. Acesta din urmă era considerat ca fiind un înalt demnitar al imperiului, iar romanii, indiferent de rangul lor, trebuiau să se prosterneze şi să-şi lipească fruntea de copita sa. Acest Incitatus locuia într-o incintă de marmură, se hrănea din vase de aur, avea gardă personală şi sclavi care-l deserveau, iar în public apărea îmbrăcat în purpură şi perle. Caligula îşi invita calul la masa lui, şi după ce calul băuse vinul din cupă, ceilalţi invitaţi erau nevoiţi să bea resturile calului, cei ce refuzau fiind omorâţi.
- îi tortura pe oameni pentru motive ridicole. Pe mulţi oameni de rang onorabil i-a însemnat cu fierul roşu şi i-a condamnat la munca în mine, la drumuri sau i-a azvârlit fiarelor sălbatice; pe alţii i-a obligat să stea în cuşcă în patru labe, asemenea animalelor, sau i-a tăiat cu fierăstrăul la jumătatea corpului. Şi în majoritatea cazurilor nu era vorba de pedepse pentru chestiuni serioase, ci pentru că avuseseră o părere proastă despre un spectacol.
- îşi bătea joc de sentimentele părinţilor. Pe părinţi i-a obligat să asiste la executarea copiilor lor. Pe unul dintre aceştia, abia revenit de la execuţia fiului său, l-a invitat la masă şi a făcut toate eforturile pentru a crea o atmosferă vesela care să-i stârnească râsul.
- găseşte soluţii extreme pentru a-şi umple visteria. Astfel, împăratul ia decizia ca întreg Capitoliu să fie transformat în cea mai mare casă de toleranţă care a existat vreodată, iar damele de companie urmau a fi soţiile şi fiicele nobililor.
- îşi violează toate cele trei surori în timpul unui banchet apoi le aruncă nobililor în schimbul unor sume imense de bani.
- îşi plimbă propria soţie goală prin faţa soldaţilor şi este la un pas de a o tortură pentru a afla de ce îl iubeşte atât de mult.
- a pornit cu armata la război împotriva copacilor. Când i-a venit ideea unei campanii în Germania; n-a mai ezitat, a concentrat de pretutindeni legiuni şi unităţi auxiliare, a făcut recrutări, a adunat provizii nemaivăzute până atunci şi a pornit la drum… Apoi, deoarece îi lipsea ocazia de război, a poruncit câtorva germani din garda sa să treacă Rinul şi să se ascundă. A ordonat ca după prânz să i se anunţe în chip alarmant prezenta duşmanului. Când s-a produs faptul, s-a năpustit cu o parte a cavaleriei pretoriene şi cu prieteni în cea mai apropiată pădure; acolo au tăiat arbori şi i-au dispus în forma unui trofeu. Revenit la lumina torţelor i-a acuzat de timiditate şi laşitate pe cei care nu îl urmaseră… Între timp a trimis Senatului şi poporului un edict prin care îi dojenea ca „în timp ce Caesar da bătălii şi înfrunta atâtea primejdii, ei se distrează la circ, la teatre şi în alte locuri de plăceri.
La 24 ianuarie 41 d.Hr., Caligula este înjunghiat în timp ce se adresa unei trupe de actori. Aproape 30 de senatori şi membri ai gărzii pretoriene îşi implantau pumnalele în cel care avea să fie catalogat drept cel mai infam lider al Romei de până atunci. Trecuseră doar patru ani de când acesta fusese numit împărat… patru ani pe care Roma nu îi va uita niciodată.http://recorduri.lovendal.net/
http://odorica.blogspot.com/

3.Regele Carol al lea al Frantei

3) Regele Carol al VI-lea al Franţei

Carol al VI-lea a fost încoronat în 1380, atunci când avea doar 11 ani. Părea a fi un rege bun, dar, atunci când nebunia l-a cuprins, s-a transformat în “Carol cel Nebun”. Primele semne de nebunie ale lui Carol au apărut în anul 1392, atunci când prietenul şi sfătuitorul său, Olivier de Clisson, a fost victima unei tentative de asasinat. Deşi Clisson a supravieţuit, Charles era determinat să-l pedepsească pe asasin, Pierre de Craon, care s-a refugiat în Britania. În această campanie, el a reuşit “performanţa” să-şi omoare pe unul din proprii cavaleri. În anul următor, 1393, el nu-şi mai amintea nici numele şi nici că era rege; în 1395, el pretindea că-l chema George. A fost surprins de multe ori alergând prin coridoarele reşedinţei sale din Paris, Hotel Saint-Pol. Altădată, a refuzat timp de cinci luni să facă baie sau să-şi schimbe hainele. El mai credea, totodată, că este făcut din sticlă, aşa că avea grijă să nu se “spargă”. În ultimii ani din viaţă a ajuns să nu-şi mai recunoască nici copiii şi nici soţia.
http://recorduri.lovendal.net/
http://singurafelina.blogspot.com/

2). Regele George al 3-lea al Angliei

2) Regele George al III-lea al Angliei

George al III-lea, regele Angliei între 1760 şi 1820, era cunoscut ca fiind nebun încă de pe timpurile sale. El suferea de porfirie, iar în ultimii săi ani de viaţă, a devenit atât de nebun, încât a fost ţinut în haine de puşcăriaş în spatele gratiilor din apartamentul său privat din Castelul Winsdor. Mai multe despre nebunia regelui englez puteţi citi şi în acest articol: http://www.lovendal.net/wp52/george-al-iii-lea-un-rege-lunatic-lunatic-lunatic/

Cei mai nebuni 10 monarhi ai lumii !

Istoria e plină cu poveşti de monarhi care au suferit de nebunie. Deşi, ar fi mult mai corect în a spune că poporul acelor monarhi au suferit din cauza nebuniei lor. În unele cazuri e dificil în a spune dacă acţiunile acelor monarhi au fost într-adevăr rezultatul nebuniei lor, sau dacă evenimentele au fost “senzaţionalizate” înadins. Problema cu nebunia este cum defineşti cu adevărat acest lucru. Aşa că mai jos vom prezenta o listă cu cei mai nebuni monarhi din istoria omenirii. Atenţie! Clasamentul nu indică o ordine precisă a nebuniei lor.
1) Împărăteasa Ana de Rusia
Ana, împărăteasa Rusiei între 1730 şi 1740, a fost ridicată la demnitatea aceasta de către Consiliul Suprem Privat al Rusiei, care spera că o să pună la conducerea imensei ţări un conducător-marionetă. Dar s-au înşelat, căci Ana s-a dovedit a fi o conducătoare foarte avidă pentru putere. Una din primele sale măsuri a fost aceea de a restaura poliţia secretă, care, împreună cu Garda Imperială, i-a asigurat controlul total al ţării. În dictatura instalată, Ana a început să devină nebună; în celebrul său exemplu de nebunie, ea a aranjat nunta între prinţul Galitzin (pe care-l dispreţuia) cu una din slujitoarele sale de casă. Pe amândoi i-a îmbrăcat în clovni, iar noaptea nunţii au petrecut-o goi într-un palat de gheaţă special construit, în timpul unei ierni groaznic de geroase!
http://recorduri.lovendal.net/
http://odorica.blogspot.com/

marți, 2 noiembrie 2010

Cum a ajuns ca emblema Rolls Royce sa fie neagra

Foto: Spiritul extazului.
Tragedia a jucat un rol important în faimoasa siglă “dublu R” a constructorului britanic de automobile de lux Rolls Royce. Fondatorii companiei, Sir Henry Royce şi Charles Stewart Rolls, au folosit iniţial litere roşii pentru emblema firmei, două litere “R” de la iniţialele celor două nume de familie. Dar, se pare că există o legendă care spune că schimbarea culorii din roşu în negru a survenit ca un semn de respect pentru moartea lui Sir Henry Royce (în anul 1933). Totuşi, în realitate, se pare că folosirea literelor negre a fost gândită pentru a se potrivi mai bine cu imaginea unei maşini de lux. Moartea unului din fondatorii companiei n-a fost decât un pretext pentru a se opera această schimbare.
Tot legat de Rolls Royce, precum se ştie, în partea din faţă a maşinii apare o mică statuetă, denumită “Spiritul extazului”. Aceasta a fost desenată în 1911 de Charles Sykes, iar modelul folosit în statuetă a fost dra Eleanor Thornton, secretara personală al baronului John Scott Montagu, acesta fiind bun prieten cu Charles Stewart Rolls, unul din cofondatorii companiei. În 1915, dra Thornton a murit pe mare, în timp ce călătorea spre India. După aproape 100 de ani de la această tragedie, prezenţa sa se face simţită pe care maşină Rolls Royce.
http://lovendal.net/
http://odorica.blogspot.com/

luni, 1 noiembrie 2010

Ramai liber ! DE NEO-COMUNISM

SCRISOARE  DESCHISĂ

Către  Preşedintele poporului pedelist
TRAIAN  BĂSESCU


Să ne întoarcem în timp, în anul de graţie 2004 pe vremea când aţi candidat a 2-a oară la Primaria Generală  din partea Alianţei DA. Aţi avut nevoie de ajutorul nostru, iar noi  am răspuns  din inima acestei chemări !
Aţi câştigat Primaria la un scor zdrobitor şi ne-am bucurat cu toţii.
NU am cerut nimic şi nu ne-aţi oferit nimic!
Mai multe asociaţii civice (8 la număr) am organizat pe 8 decembrie 2004, în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti, o manifestaţie de susţinere a candidatului Alianţei  PNL-PD la Preşedinţie-Traian Băsescu…
Mitingul (au participat 2.000 de cetăţeni aduşi de noi) s-a dorit a fi un „Apel împotriva fraudării alegerilor de către PSD“. Candidatul PSD, Adrian Năstase conducea cu  10% după turul I, iar  noi  nu puteam să fim indiferenţi!
Aţi câştigat din nou şi aţi devenit Preşedintele României (sic). Însuşi Adrian Năstase a recunoscut că acţiunea noastră a determinat înfrangerea lui !
NU am cerut nimic şi nu ne-aţi oferit nimic!
SĂ  TRĂIŢI  BINE! – oare cine clama aceste cuvinte?
Preşedintele zice, şi noi facem  întocmai.
E uimitor câtă toleranţă are turma faţă de lider. El poate face/impune foarte multe lucruri care fac chiar rău supuşilor săi, fără ca aceştia să îl tragă de mânecă.
Vă scrie un om, care a crezut că în această ţară lucrurile se mai pot îndrepta în ultimul ceas!
Procurorii numiţi de dumneavoastră au dat N.U.P. în dosarele MINERIADEI făcându-l scăpat pe kaghebistul Ilici şi banda lui.
Sacrilegiu pe care slugile lui Iliescu nu au avut curajul să-l facă.
Nu sunteţi  cu nimic mai bun, decât  adunătura de hoţi,  imbecili şi infractori pe care o păstoriţi.  Domnule Băsescu,  afirmaţi de 6 ani, că luptaţi împotriva corupţiei şi a impostorilor!
MINŢIŢI  CU  NERUŞINARE!
Corupţia a cuprins cele mai înalte sfere ale puterii de stat (justiţie, interne, parlament, guvern, primării) fapt care face viaţa tot mai grea pentru români şi situează România la periferia UE.
Aţi sprijinit impostori precum: ex-procurorul militar Dan Voinea care a dat N.U.P., autointitulatul revoluţionarul şi agresor în Mineriada din iunie 1990 Teodor  Mărieş, făcătorul de istorie comunistă Volodea Tismăneanu şi, mai nou, pe infractorul George Costin (numit recent secretar de stat la SSPR).

NU vă mai susţinem, însă trebuie să vă explicăm ultima numire semnată de Boc, acest pitic jalnic şi emasculat, care conduce o adunătură, numită pretenţios: Guvernul Romaniei!
George Costin una din “căpuşele revoluţiei”, omul de casă al lui Constantin Râşnoveanu, este un traficant de certificate de revoluţionar – are deja milioane de euro – ajuns prin manevre oculte preşedintele Asociaţiei “Decembrie 1989 – Metrou” şi autointitulat prim-vicepreşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Spun autointitulat, pentru că acest individ îşi arogă acest titlu fără să îl deţină.
La revoluţie, acest mic securist numit George Costin, care îndeplinea funcţia de Şef de Stat major al Gărzilor Patriotice la I.M.G.B., s-a făcut remarcat prin încercarea de a închide porţile uzinelor pe 22 decembrie 1989, pentru a nu permite ieşirea coloanelor de muncitori care doreau să mărşăluiască spre Piaţa Revoluţiei.
Vă reamintim că aceste ,,Gărzi patriotice” au apărat cu arma în mână dictatura ceauşeştilor.
Sunt aceleaşi gărzi patrotice imeghebiste, care scandau pe 13 iunie 1990: ”IMGB face ordine” şi ”Noi muncim, nu gândim” – aflate sub conducerea acestuia şi care au vandalizat Universitatea Bucureşti, bătându-i cu sălbăticie pe studenţi şi profesori.
După revoluţie, acest individ care s-a făcut remarcat prin traficul intens de adeverinţe false de revoluţionar, a introdus în ţară mii de maşini străine care au beneficiat de scutiri de taxe vamale, prejudiciind astfel statul român de importante sume de bani.
O altă infracţiune de care se face vinovat acest George Costin, este sustragerea unor importante sume din contul “Libertatea”, despre care nici astăzi nu se cunoaşte cu exactitate unde a ajuns.
Astfel, din cele circa 17 mil. lei vechi pe care fiecare revoluţionar trebuia să le primească lunar, infractorul George Costin le dădea jumătate, restul fiind dirijat către propriul buzunar sub pretextul unei mai bune administrări precum şi sub pretenţia că datorită lui s-au obţinut aceste drepturi. Acei revoluţionari care iniţial au refuzat semnarea unor astfel de procuri, au fost ameninţaţi că nu li se va mai reînnoi certificatul de revoluţionar şi au sfârşit prin a semna ceea ce le cerea acest impostor al revoluţiei: bani.
Numărul dosarelor aflate pe rol, precum şi plângerile penale existente întregesc imaginea acestui
impostor pe care l-aţi promovat în urma unor înţelegeri prealabile. Cică a pus ,,revoluţionarii’’să vă voteze!

Presa obedientă  Cotrocenilor avea nevoie de dovezi pentru a susţine teza « puciului anti Băsescu » şi a discredita mitingul poliţiştilor, din 24 septembrie, redacţiile din toată ţara, primind în cursul   nopţii un denunţ semnat de George Costin.

Pentru ca ticăloşia să fie fără limite, între 18 octombrie şi 24 decembrie pentru ,,a vă proteja de protestatari’’ în  zona Palatului Cotroceni, Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR) a primit de la Primaria Capitalei  aprobare de protest, lucru nemaiîntâlnit până acum (nu mai poţi protesta dacă zona este ocupată de alţii).
TOVARĂŞE BĂSESCU,
Pe lângă revoluţionarii adevăraţi există mii de impostori aşa zişi revoluţionari care primesc de la Statul Român terenuri, spaţii comerciale, facilităţi şi scutire de taxe, dar ce este mai grav au primit retroactiv, cică de când este legea, 20.000 de euro şi primesc lunar 17 milioane bani vechi.
Aceşti indivizi nu lucrează de zeci de ani, nu plătesc impozite şi nu cotizează nicăieri. Până mai ieri l-au slujit pe Iliescu – acum pe noul ,,tătuc”.
Acestea se petrec în timp ce pensionarii care au muncit zeci de ani au o pensie de mizerie, cu toate că au cotizat întreaga viaţă pentru o pensie decentă.
RUŞINE TOVARĂŞE BĂSESCU!
Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a  mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi, patimile şi păcatele conducătorilor noştri,
vor scoate  românii în stradă în 2011!
Nu o spun eu, o afirmă pustnicii cu vieţuire îngerească din Munţii Rarău şi Giumalău, care se roagă pentru noi!
Viorel ENE
Preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor
1990-1991 din România
Bucureşti
1 noiembrie 2010
http://odorica.blogspot.com/

Azi se implimesc 21 de ani, de la uciderea Mihaelei Runceanu(4 mai 1955- 1 nov.1989 ) Numele criminalului nu merita mentionat .

duminică, 31 octombrie 2010

De ce numarul 13 ar fi unul malefic?

De ce numarul 13 ar fi unul malefic?

Auzim des spunandu-se ca numarul treisprezece e un numar care aduce ghinion si mai ales ca nu trebuie sa fim niciodata treiprezece la masa, si multi se intreaba ce-i de facut, pentru ca sunt tulburati de tot felul de povesti despre acest subiect.
Pentru a intelege de ce numarul treisprezece a fost considerat un numar malefic, trebuie sa incepem prin a ne opri un moment asupra numarului doisprezece. O zi se imparte in de doua ori doisprezece ore, un an in doisprezece luni si exista cele doisprezece semne ale zodiacului. In Biblie, numarul doisprezece se gaseste de mai multe ori: Iacob avea doisprezece fii care au fondat cele doisprezece triburi ale lui Israel; aceste doisprezece triburi erau reprezentate prin doisprezece pietre pretioase care figurau pe pectoralul marelui Preot Aaron, fratele lui Moise. Ierusalimul celest descris de sfantul Ioan in Apocalipsa este asezat pe doisprezece temelii de pietre pretioase si zidurile sale au doisprezece porti care sunt doisprezece perle.
Doisprezece este deci numarul a ceea ce este terminat, a ceea ce formeaza un tot, un intreg: o zi, un an, un popor, un oras. Treisprezece este doisprezecele plus unu, si acest unu care vine sa se adauge este in afara ansamblului; el este ca un element strain, si daca nu este pur, daca nu vibreaza in armonie, tot ansamblul este amenintat. Iata de ce numarul treisprezece e considerat ca un numar dificil care aduce incercari grele si chiar moartea.
Acum, putem spune de asemenea ca acel unu care se adauga la doisprezece reprezinta un inceput al unui alt ciclu, sau a unui alt ansamblu. In Stiinta initiatica, moartea nu a fost considerata niciodata ca ceva definitiv, ci ca un inceput a unei vieti noi. Numarul treisprezece nu e deci un numar malefic, dar el nu suporta impuritatile si dizarmonia. Si cum e foarte activ, dinamic, acest numar poate da peste cap creaturile care nu poseda calitatile feminine de bunatate, dragoste si blandete pentru a compensa influenta sa.
In planul fizic, numarul treisprezece este legat de cruce (1 + 3 = 4), deci suferintelor. Crucea este dezvoltarea cubului in spatiul cu doua dimensiuni, si cubul, schematic, reprezinta o inchisoare.
Cu toate acestea, daca numarul treisprezece actioneaza nefavorabil asupra creaturilor, aceasta nu tine de el, ci de maniera particulara in care fiecare creatura primeste influenta sa si influentele ce-l inconjura. Aceasta e valabil de asemenea pentru apa, aer, lumina, si chiar pentru hrana: fiecare creatura le primeste intr-un fel particular, aceasta depinde de sanatatea sa, de structura sa, de dezvoltarea sa, de elevarea sa spirituala. Unii sunt stimulati, altii se imbolnavesc, altii se pun sa reflecteze.
In ele insele, numerele, ca multe lucruri in viata, sunt neutre, dar actioneaza diferit depinzand de individ. Pentru un Initiat, care stie sa transforme totul, numarul treisprezece poate fi foarte favorabil, atunci cand busculeaza pe alti oameni; e un numar care curata, care purifica, si cei care nu pot rezista acestei purificari sunt rejectati sau eliminati. De aceea e mai bine pentru ei sa-l evite, mai ales sa evite sa se aseze treisprezece la masa. Ce este curios, e ca adesea nenorocirile, accidentele ce se produc in acel moment cad asupra celor mai tineri, care pot chiar muri.
http://almeea.com/
http://odorica.blogspot.com/

O clica de imbuibati

Vad cum toti imbuibatii tarii,au facut front comun impotiva intregului popor, saracit si disperat. Disperat ca nu poate  fi decit spectator, la jaful tarii cu concursul  forurilor financiare internationale,  poporul este spectator. Nu poate face nimic, nu-i poate opri ca i-au votat. Acum se vede un vot cit este de important. E legat de viata noastra, le dam un CEC in alb,  la unii care s-au dovedit si inainte niste nemernici.
Ma uit la  Adrian Vasilescu, o fosila ambulanta fost ziarist, ajuns mare scula la Banca Nationala. Cu cita impertinenta spune ca, la noi nu este pericol  sa pice bancile ca sint solide.Dar nu spune ca bancile noastre sint sucursale ale bancilor straine. Ele stau bine si nu sint in pericol sa cada datorita banilor, imprumutari  de la FMI si UE si bagati in conturile lor in strainatate. Noi tot poporul platitor, nu am vazut acesti bani. Dar au facut asta ca sa poate de la sucursalele din tara, sa imprumute statul cu dobinzi uriase.  Noi platim nu altii. Cit cinism, sa dam inapoi bani imprumutati, pentru relansarea economiei altor tari prin bancile straine, de la care sa luam proprii bani cu dobinzi uriase. Deci platim dobinzi de 2 ori, odata la  FMI si UE si a doua oara la acesti bani, dobinzi la bancile straine. Sintem noi in toate  mintile noastre. Cine ii pune ca in numele nostru, sa faca jaful tarii si sa scape nepedepsiti? Ei conducatorii tarii, sint disperati dupa bani si vor sa rada tot.  Banii sint cu dobinzi uriase.  Si FMI sustine acest  masacru asupra populatiei prin dobinzi mult mai mari, ca in tarile occidentale cu lefuri de de zeci de ori mai mari, ca la noi si preturi la mincare si utilitati mult mai mici. Unde sint acum intelectualii tarii in frunte cu Liiceanu,care la revolutie clama sa ne strigam disperarea si  sa dam jos  pe cei infiltrati din vechiul regim, in noul regim?  S-a imbuibat  si acum tace milc. Caci si el in calitate de intelectual rasuflat  e vinovat ca, a mers cu hahaiala  dupa el, spunind ca scoala scoate timpiti.
Si atitudinea care s-a luat  fata de manifestatiile care au avut loc(societatea civila  in frunte cu intelectualii trebuiau sa fie in fruntea manifestantilor)? O atitudine gresita  ca, sa nu fie implicati politic, partidele sa se tina deoparte. Pina nu se va intelege ca trebuie ca, toata populatia mai ales cea din Bucuresti, sa participe la manifestatii si greve prin care sa se paralizeze tara pe termen nelimitat, pentru a pune in imposibilitate conducerea tarii criminala, de a mai conduce tara si sa plece, nu se v a putea scapa de   infractori.
La acest jaf in afara de  intelectuali, sint raspunzatori si  FMI si UE care  special lasa la  mina jefuitorilor tara, perntru a o  dezagrega in timp scurt si fara efort. Mai ales ca acum s-a spus ca se va stabili ca in U.E. vor fii doua catregorii de tari, de mina intii si de mina a doua.
Insusi primul om al tarii, a spus ca sintem de mina a doua. Dar de ce ? Asa vrem noi, poporul? Cine stabileste asta, minoritatile? Ca am vazut ca d-l Varujan Bambuccian de la  minoritatea armeana, a spus ce a discutat cu FMI unde a fost invitat. Pe cine reprezinta acest domn ?  Cite sute de armeni sint in tara? Dar pe cei 22 mil.cine ii reprezinta? Aceste sulfe ordinare, care s-au  strecurat  pe banii poporului in Parlament pentru a face, ce vrea betivul tarii cu noi si a fura si banii imprumutati pe 20 de ani, nu mnai trebuiesc primiti in Parlament  la urmatoarele alegeri. In  frunte cu tiganii, ungurii, etc.
Trebuie sa facem curat in tara asta si sa incepem cu  Parlamentul ACEST TRADATOR DE NEAM SI TARA.
DACA NU-I VOM DA AFARA  CU SUTURI IN CUR  SI IN URMATORII ANI,  DUPA ALEGERI EI NE VOR REPREZENTA SPRE DISTRUGEREA NOASTRA.
CURAJ !!! CAPUL SUS, PIEPTUL INAINTE !!! PAPAPA
http://odorica.blogspot.com/