Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ioana Basescu i-a tras teapa lui Tat'su

În timp ce Traian Băsescu conduce România după cum o duce capul pe Elena Udrea, Ioana Băsescu, notăriţa lu’ tata, îi trage ţepe imobiliare conducătorului iubit. Şi face acest lucru cu complicitatea omului de casă al tatălui său, excrocul care şi-a bătut joc, intru interesele de clan portocaliu, de toate spaţiile verzi ale Bucureştiului. Mai exact, Ioana a vândut casa lui Traian fără ca ea să figureze ca proprietar. Aşadar, Virgil Cirstea locuieste in prezent in casa lui Traian Basescu din Otopeni, continuarea,
 

Simona Fica  http://exploziv.news.ro/

REZERVA ROMANIEI A FOST FURATA LA PROPIU. ROMANIA=FALIMENT TOTAL

Basescu a decapitat Ministerul de Interne pentru ca Blaga,  a refuzat sa ordone jandarmilor sa traga in politisti.In oct.Basescu preg.gazarea manifestantilor.
Ofiţeri grei din Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă DGIPI, dar şi Raportul întocmit de către Departamentul Informativ (intelligence) al Grupului de Intervenţii şi Investigaţii Speciale privind Siguranţa şi Securitatea României GIS-SSR, dezvăluie – în premieră – că Vasile Blaga a fost, într-adevăr, forţat de către Băsescu să demisioneze. DGIPI: „la protestele politistilor au participat si agenti SRI, infiltrati de catre generalul Coldea, pentru a crea diversiuni care sa duca la crearea unor conflicte, ceea ce s-a si intamplat. Iar adevarul este ca Blaga a primit ordin de la Basescu CA JANDARMII SA TRAGA CU GLOANTE IN POLITISTI. Blaga a refuzat si chiar l-a infruntat pe presedinte. Sunt ministru, nu criminal! – a replicat Blaga”. Asadar, totul a fost pregatit pentru a-l compromite pe ministrul Blaga, ultimul dintre greii PDL care ramasese pe pozitie si care avea curajul sa il contreze pe Traian Basescu. Si de data asta betivul de la Cotroceni a reusit sa isi bata joc de populatie si, mai mult, sa compromita institutia Politiei. Acum se poate spune fara nici o rezerva ca Basescu, prin marionetele lui, controleaza totul. Si asta nu este tot, iata ce avertizeaza si D.I. din GIS-SSR: „in luna octombrie urmeaza alte proteste, care de data asta se vor solda cu batai crunte si GAZAREA manifestantilor. Planul este pus la punct cu minutiozitate si are ca urmari intimidarea populatiei. Deja Basescu i-a cerut noului ministru de Interne ca Jandarmeria sa actioneze dur, cu armamentul de foc din dotare”. Ramane de vazut de care parte a baricadei se vor situa jandarmii. Ei avand de ales intre doua variante: 1. Sa nu se gandeasca ca protestatarii le cer implicit si lor drepturile, familiilor si neamurilor lor – si sa faca prapad. 2. Sa intoarca armele si sa ii ia puterea din maini unui dezaxat! PENTRU TOTDEAUNA!
Simona FICA
http://exploziv.news.ro/

Victor Hugo - Adele Foucher

În 1822, la vârsta de 20 de ani, Victor Hugo s-a căsătorit cu o prietenă din copilărie, Adele Foucher. Amundoi erau virgini, iar el insista ca ea să păstreze cea mai strictă modestie, mustrând-o când şi-a ridicat poala rochiei pentru a traversa o stradă noroioasă, dezgolindu-şi astfel glezna.
De la puritanismul din tinereţe promovase, pe la 1830, la o promiscuitate boemă. Avea o amantă permanentă – Juliette Drouet, o actriţă – şi era încurcat în multe alte aventuri, de obicei întâmplătoare, cu servitoare şi altele de acelaşi soi.
În 1844 a început o legătură cu Leonie Biard, soţia nemulţumită a unui pictor mediocru. Leonie era cu doar patru ani mai mare decât fiica lui Hugo, Leopoldine. Când i-a devenit amantă, el a început să-i scrie dese scrisori de dragoste. Ea era încântată.
Ce nu ştia, însă, era că multe dintre pasajele cele mai înflăcărate erau copiate din scrisorile de dragoste pe care Hugo le scrisese Juliettei şi din cele pe care aceasta i le trimisese lui.
Ceea ce nu stia nici el era că soţul lui Leonie, bănuitor, pusese să fie urmărită.
La 4 iulie 1845, Hugo şi Leonie au fost surprinşi în pat de doi detectivi de poliţie. Ca o femeie măritată să se angajeze într-o “conversaţie criminală” era un delict grav, iar Leonie, prinsă asupra faptului, a fost dusă la închisoarea pentru femei.
Cât despre Hugo, el a prezentat o medalie de aur, pe care o purta întotdeauna la gât pe un lanţ, care atesta că este pair al Franţei şi il proteja de arestare în asemenea cazuri. Prin urmare a fost eliberat şi s-a întors acasă dimineaţa, şi-a trezit nevasta şi s-a spovedit.
Adele Foucher
Ea, destul de interesant, n-a fost tulburată să afle că amanta oficială, pe care o ura, avea o rivală. Dinpotrivă, a luat-o pe Leonie sub aripa sa ocrotitoare, a vizitat-o la închisoare, i-a îngăduit lui Hugo să-şi reia legătura cu ea după ce a fost eliberată şi a avut grijă ca Juliette să afle totul. Mai mult, Leonie s-a mutat în casa lui Hugo sub ocrotirea lui Adele.
Până la urmă, chiar Hugo a dat-o afară, plângându-se neveste-sii:
Trebuie să mă tiranizezi întruna? Nu-mi dai voie nici măcar să-mi aleg singur amanta?:)

vineri, 1 octombrie 2010

Scrisoare de dragoste Henry al *-lea catre Anne Boleyn

Scrisoare de dragoste
de la regele Henry al VIII-lea pt. Anne Boleyn

Foto:Anne Boleyn (1501-1536)
an 1528 Rascolindu-ma, continutul scrisorilor tale de dragoste m-au trecut printr-o grea agonie, nestiind cum sa le interpretez, in unele locuri imi pareau in defavoarea mea, in favoarea mea in altele… Te implor acum cu toata inima in numele dragostei sa-mi dezvalui gandurile si sufletul tau adevarat ; dorul arzator ma obliga sa-ti cer un raspuns caci sunt de mai bine de un an lovit de boala dragostei nestiind daca am castigat sau nu un loc in inima ta, ceea ce m-a impiedicat sa te numesc iubita mea caci daca tu ma iubesti doar cu o dragoste obisnuita acest nume nu este potrivit pt tine, a iubii un rege inseamna mult mai mult decat o iubire obisnuita ; dar daca tu esti fidela doar adevarului, loiala iubita si prietena , si ca sa-mi daruiesti trupul si inima ta, care a fost si va fi servitoarea ta loiala, iti promit nu doar ca numele meu se va lega de al tau, dar si ca inima mea sa fie la fel, iar tu unica mea iubita, alungandu-le din mintea si afectiunea mea pe toate inafara de tine, si sa te servesc cu credinta doar pe tine. Te implor sa-mi trimiti un raspuns final la scrisoarea mea, cat de departe sa-ndrazneasca visele mele a zbura ? Si daca nu doresti sa-mi raspunzi in scris sa-mi spui un loc unde-l pot auzi din gura ta, un loc unde am sa vin cu inima tremuranda de emotie. Nu mai vreau sa traiesc cu frica de a te pierde.
Scrisoare de dragoste scrisa de mana celui care vrea de bunavoie sa ramana al tau pentru totdeauna. HR Regele Henry VIII (1491 - 1547) al Angliei, a schibat fata atat a politicii cat si a religiei in Europa secolului al XVI-lea. Hotarat sa divorteze de prima sa sotie Catherina de Aragon, Henry s-a despartit de biserica catolica creandu-si propria biserica a Angliei. In 1533 el a divortat de Caterina pentru a se casatorii cu Anne Boleyn. Din pacate afectiunea pe care el si-a exprimat-o in aceasta scrisoare de dragoste nu va dura prea mult, Anne va fi executata pentru infidelitate in 1536.
http://cadouridedragoste.ro/
http://odorica.blogspot.com/joi, 30 septembrie 2010

Opriti macelarirea puilor de foca ca sport barbatesc. Manifest !

ESTI MANDRU CA ESTI OM??!!


Norvegia si Canada au un nou gen de turism. Omoara pui de foca!!!! Ei numesc asta "vanatoare"  si e un sport.


Tu numesti asta SPORT??Este acesta un SPORTIV ???

De CE?Esti SINGURA noastra speranta !!!Te rugam opreste asta. Acest barbarism nu ar trebui sa fie posibil in societatea noastra!


Nu ne intoarce spatele, suntem fara aparare, nu avem arme, te rugam sa ne ajuti..!!!Stiu ca aceste imagini iti par dureroase, dar noi simtim durerea ...! Suntem macelarite de oameni nemilosi si asta se intampla CHIAR ACUM .....!!!Ce ii da dreptul sa ne omoare. Cine e el sa decida asupra vietii si a mortii.Ce fel de sport este acesta..?? Nu am facut rau nimanui..!! Doar inotam pe aici, acum sunt moarta..!!
Te rog sa ne ajuti, pe mine si pe prietenii mei...!!!

Poti ignora aceste imagini...?? Sa taci si sa nu faci nimik te face vinovat...!!!


Te rugam ajuta-ne...!!Te rugam nu ne lasa singure....!!
OPRITI MACELARITUL FOCILOR

Poti lua o atitudine prin trimiterea mai departe a acestui mail la cati mai multi oameni.
Atrageti atentia asupra acestor criminali.
Va Multumesc...!!!

Feminismul, miscarea care le-a invatat pe tinerele femei, sa devina "parasute".

Într-un articol publicat pe site-ul “Macleans.ca“, şi intitulat “Mame indecente, fiice paraşute”, mamele se plâng cum că fiicele lor văd “emanciparea” în termeni de “satisfacere a bărbaţilor”. În timp ce mamele feministe văd puterea ca o independenţă financiară şi resping ideea “femeii văzute ca un obiect”, fiicele lor acceptă mesajul pornografic al muzicii pop şi al publicităţii. Aşa cum spunea o mamă: “fiicele noastre cred că scopul lor în viaţă este acela de a fi fiinţe sexuale care să îi satisfacă pe bărbaţi”.
“Un sex oral e ca o strângere de mână”, afirmă altă mamă. “Atitudinea lor este: ‘Suntem emancipate, suntem libertine, avem controlul’ “. Da, dar cine le-a învăţat pe fete că ar putea avea sex în afara relaţiilor de iubire şi de căsătorie? Feminismul! Feminismul le-a spălat creierele săracelor fete, care cred că bărbaţii ar fi opresorii, iar căsătoria ar fi o sclavie.
Desigur că adepţii feminismului nu vor să recunoască acest lucru. Feminismul a fost mişcarea creată în mod artificial de către elitele sociale, cu scopul de a reduce populaţia şi de a submina instituţia căsătoriei şi a familiei.
În articolul mai sus amintit, nu apar cuvinte ca “dragoste”, “căsătorie”, “soţ” sau “familie”; aşa că nu mă miră faptul că ei nu pot înţelege pe deplin problema. Atât mamele cât şi fiicele sunt victimele unei distrugeri sociale deliberate.
Înainte, o femeie era o soţie şi o mamă iubitoare; ea îşi oferea sexualitatea bărbatului pe care-l iubea, tatăl copiilor ei, protectorul ei. În ziua de azi, tinerele femei sunt confuze. Ele nu ştiu cum să fie cu adevărat femei (iar acelaşi lucru e valabil şi pentru bărbaţi, care nu ştiu cum să fie cu adevărat bărbaţi). Dar, un lucru e sigur: bărbaţii nu se vor însura cu “paraşute”. Aceste femei vor fi lăsate cu ochii în soare, de îndată ce farmecul lor sexual va dispărea.
Aceste fete sunt obsedate să arate cât mai bine, dar ele nu-şi dau seama că adevărata frumuseţe vine din interior, din puritatea spirituală.
În trecut, bărbaţii trebuiau să-şi demonstreze iubirea şi ataşamentul lor faţă de femei, înainte de a face sex cu ele. Ca rezultat, femeilor li se oferea un rol pe termen lung (ca soţie şi mamă), care le satisfăcea cele mai adânci nevoi emoţionale. Acum, marea majoritate a femeilor tinere de azi au devenit “curve amatoare” şi “dispozitive corporatiste”. Cum ar putea fi altfel, atât timp cât îşi oferă trupul oricărui străin? Ele îşi imaginează că dacă n-o fac, bărbaţii vor căuta sexul în altă parte. Aşa că adevărata iubire dispare uşor-uşor…
Tot din articolul menţionat la început, observăm că nu apare nici cuvântul “tată”. Fetele ar putea obţine iubirea, respectul de sine şi călăuzirea de care au nevoie de la taţii lor. Dar, probabil că mamele feministe “le-au dat cu flit” taţilor, pentru a fi independente.
Dar, nu e prea târziu niciodată ca fetele să redevină “femei adevărate”. Aceasta înseamnă că pot face sex, doar dacă iubesc cu adevărat sau dacă sunt căsătorite. Aceasta înseamnă că trebuie să se focalizeze pe familie, ca prima lor prioritate.

Alte articole asemanatoare

miercuri, 29 septembrie 2010

Epistole cu dublu inteles(scrisoare de amor sau de ura?) a unei femei catre iubitul sau

Din scrisoarea unei femei către iubitul ei. Citiţi mai întâi textul pe rânduri, aşa cum apare, şi apoi citiţi doar rândurile impare (1), (3), (5) etc., subliniate cu roşu, şi veţi vedea diferenţa…
(1) Dragostea mare pe care o am pentru tine
(2) e falsă şi găsesc că indiferenţa mea pentru tine
(3) creşte în fiecare zi. Cu cât te văd mai mult,
(4) cu atât apari în ochii mei ca un obiect bun de dispreţuit,
(5) cu atât mă simt mai determinată
(6) să te urăsc. Crede-mă că niciodată n-am vreo intenţie
(7) să-ţi ofer mâna mea. Ultima noastră conversaţie mi-a oferit
(8) multă plictiseală şi nu mi-a arătat în nici într-un caz
(9) imaginea caracterului tău extraordinar.
(10) Personalitatea ta mă face foarte nefericită şi,
(11) Dacă am fi căsătoriţi, eu n-aş avea parte de altceva decât de
(12) ura părinţilor mei şi, în plus, n-aş putea trăi în
(13) plăcere alături de tine. Am, într-adevăr, o inimă
(14) de oferit, dar nu doresc să fie
(15) la dispoziţia ta. Nu aş fi putut să i-o ofer altcuiva
(16) mai nepotrivit şi mai capricios ca tine, şi cu atât mai puţin
(17) mai capabil să-mi onoreze alegerea mea şi familia mea.
(18) Da, domnule, sper că vei fi convins de faptul că
(19) Eu vorbesc sincer şi te rog să-mi faci o favoare
(20) şi să mă eviţi. Te voi scuti de efortul
(21) de a-mi răspunde la această epistolă. Scrisorile tale sunt întotdeauna pline de
(22) obrăznicie şi nu mi-ai arătat nici măcar o umbră de
(23) înţelepciune şi de bun simţ. Crede-mă că sunt atât de pornită
(24) împotriva ta, încât mi-ar fi imposibil
(25) să fiu soţia ta şi cea mai credincioasă parteneră a ta.
http://lovendal.net/

Proclamatia Regelui Ferdinand la Alba Iulia

Proclamaţia regelui Ferdinand cu prilejul încoronării sale la Alba Iulia

Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională, rege al României, am moştenit Coroana României, după glorioasa domnie a Regelui Întemeietor.
Suindu-mă pe tron am rugat Cerul să dea rod muncii ce, fără preget eram hotărât să închin iubitei mele ţări, ca bun român şi rege.
Pronia cerească a binecuvântat şi prin bărbăţia poporului şi vitejia ostaşilor ne-a dat să lărgim hotarele Regatului şi să înfăptuim dorul de veacuri al neamului nostru.
Am venit astăzi cu regina care ne-a fost tovarăşă în credinţa neclintită la restrişte şi la bucurie ca printr-această sărbătoare să consacrăm în faţa Domnului şi a scumpului nostru popor legătura ce ne uneşte deapururea cu dânsul.
Punând pe capul meu, într-această străveche cetate a Daciei Romane, coroana de la Plevna, pe care noi şi glorioase lupte au făcut-o pe veci coroana României Mari, mă închin cu evlavie memoriei celor care, în toate vremurile şi de pretutindeni prin credinţa lor, prin munca şi prin jertfa lor, au asigurat unitatea naţională şi salut cu dragoste pe acei care au proclamat-o într-un glas şi o simţire de la Tisa până la Nistru şi până la Mare. Continuarea http://blog.nouadreapta.org/

Revolta de la Tartarbunar

Revolta de la Tatarbunar

Revoltele populare ale taranimii romanesti au fost deseori rezultatul tratamentului opresiv, dar si al indiferentei asupra necesitatilor acestora.
Din pricina acestui fapt rascoalele au venit ca un mijloc natural de a face auzite cererile lor, atunci cand orice alt instrument politic esua. Cateodata insa, rascoalele au fost planuite in afara tarii pentru a servi intereselor straine.
Rascoala de la Tatarbunar
In anii interbelici, Uniunea Sovietica a avut o lunga serie de actiuni menite sa destabilizeze statul roman. De la incercarea de asasinat la regelui Ferdinand in 1918, la ordinele lui Trotki si Lenin si primul atentat terorist din Romania in 1920 cand agenti rusi au explodat o bomba in Senat si culminad cu insurectia armata din Tatarbunar in 1924.
Principalul motiv al racirii relatiilor dintre Uniunea Sovietica si Romania era unirea cu Basarabia pe care rusii nu o recunosteau, desi insusi Lenin in 1917 oferise dreptul de autodeterminare al tuturor popoarelor de sub fosta stapanire tarista.
Rusii pentru a-si motiva actiunile impotriva romanilor au inceput sa clasifice statul roman ca unul imperialist expansionist si multinational care a ocupat prin forta teritoriile intre Nistru si Prut.
Vasil Kolarov, secretar general al Cominternului in 1922-1924 si membru al Federatiei Comuniste Balcanice a pus la punct detaliile planului. Acesta se baza pe taranii din Basarabia nemultumiti de reforma agrara romaneasca din 1921 ca fiind principalul si cel mai numeros grup ce se va ridica impotriva “stapanirii” romanesti.
Apoi, agentii sovietici infiltrati inainte de evenimente preiau conducerea rascoalei si cer unificarea cu Republica Socialista Ucraineana, moment in care Armata Rosie intervine pentru a proteja miscarea.
Incidente premergatoare
La 2 iunie 1924, un grup de oameni ce incerca sa traverseze Nistrul ilegal a fost somat sa se opreasca de catre granicerii romani. Au fost intampinati de focuri de arma nu numai din partea acestora, dar si din partea granicerilor sovietici de pe celalalt mal. Se consemneaza ca exista posibilitatea ca alte grupuri sa fi trecut fara a fi depistate de graniceri.
Se creaza comitete revolutionare in judetele Cahul, Ismail si Cetatea-Alba sub directiunile date de Andrei Kliusnikov, un comisar sovietic care reusise sa ajunga in Basarabia. Se impart manifeste si brosuri pro-sovietice care indeamna la revolta.
Desfasurarea  Continuarea http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/

marți, 28 septembrie 2010

"Iesi afara, javra ordinara "

Pe Ceaușescu l-am omorât că voia sa ne îndoape cu salam cu soia... La Târgoviște l-am omorât, cu Elena de-a dreapta lui. Pe Băsescu l-am omorî (că nici soia aia amărâtă nu ne-a mai lăsat prin farfurie), da’ uite că nu se dă scos din palat. L-am căutat și cu Poliția, nu l-am găsit însă. Nu-i nimic, data viitoare mergem cu Jandarmii. Ăia n-o să-i mai strige „Ieși afară, javră ordinară!”. O să intre în Cotroceni și o să-l ducă-n croazieră. Pe frunza ministerului Turismului, ca să vadă și el Târgoviștea. Cu Elena de-a dreapta lui...

Simona FICA  jurnalist militar
http://exploziv.news-ro/

Mihna Donzela

Querida e amada minha
tanto preciso lhe contar,
nas terras as quais fui não tinha
alguém para à ti comparar.

Não havia beleza no olhar,
tão pouco no corpo havia,
sem palavras para decifrar
aquelas donzelas vazias.

O sorriso não me encantava
e a voz eu não reconhecia,
quanto mais perto eu ficava
mais distante eu me sentia.

Sem dúvidas que és a única,
quem me aquece na noite mais fria,
a solidão me era uma túnica,
mas no meu peito você jazia.

Querida e amada donzela
do tanto que amada és,
não há ou haverá, essa ou aquela,
só aqui firmo os meus pés.
http://pauloodiferente.blogspot.com/

Cumbia Semana (urmasii mayasilor, dar noi cu manele imitatorii tiganilor)

luni, 27 septembrie 2010

Mircea Eliade, Nationalismul. De Paste 1937.

Foto: Mircea Eliade (1907-1986).Sper ca va aduceti aminte de Maitrei.
„Naţionalismul“, aşadar, nu are decît ca un prim scop întărirea, purificarea şi organizărea forţelor naţionale. Lupta naţio¬nalismului contra formelor împrumutate, contra noţiunilor străine, contra creaţiilor false este numai o etapă, şi nu cea mai preţioasă, din funcţia pe care şi-o propune el în viaţa statului.
Căci un naţionalism care nu izbuteşte să creeze valori spirituale ecumenice, valori pe care să le impună celorlalte neamuri – nu şi-a atins misiunea. „Lupta contra formelor de viaţă străină“ nu se poate opri odată cu instaurarea „formelor de viaţă autohtone“. Lucrul acesta poate avea o mare însemnătate civilă – dar nu şi una in istoria universală. Lupta cea mai grea, şi în care se verifică forţele de creaţie ale unui neam, se dă după victoria naţionalismului. Adică, în ceasul cînd el încearcă să devină universal.
Un naţionalism nu devine universal renunţînd la formele lui specifice şi încercînd o „înţelegere“ cu alte forme – ci devine universal cînd izbuteşte să valorifice într-un mod propriu viaţa, creînd un sens nou al existenţei.
Ceea ce se numeşte „creaţiile spirituale“ ale unui neam. Acestea sînt: felul său propriu de a valorifica viaţa – printr-un nou model de eroism, sau de dreptate, sau de mîntuire, sau poate printr-o creaţie de geniu în domeniul artelor etc. „Naţionalis¬mul“ nu tinde numai să facă posibile şi să promoveze asemenea creaţii spirituale în cadrele neamului – el tinde mai ales să provoace valorile ecumenice, prin care să se poată manifesta peste hotare. A se „manifesta“, evident, nu înseamnă numaidecît a crea forme care pot fi împrumutate de alţii – ci a crea forme prin care alţii să ia cunoştinţă efectivă de neamul nostru, luînd cunoştinţă de anumite realităţi pe care acest neam le-a desco¬perit. Cînd Dostoevski sau Shakespeare au trecut hotarele ţărilor lor, asta n-a adus după sine o „împrumutare“ a acestor creaţii. Ci, în primul rînd, o luare de cunoştinţă a unui nou univers spi¬ritual, descoperit de Shakespeare sau Dostoevski. Cînd doina românească a fost cunoscută peste hotare, n-a fost „imitată“; ea a valorificat, însă, o anumită parte din sufletul omenesc, pe care nu o străbătuse pînă atunci nici o altă creaţie folclorică. Prin doină, ca şi prin Dostoevski sau Shakespeare – un străin a pătruns în anumite niveluri ale realităţii, necunoscute pînă atunci; valorificînd, totodată, anumite părţi din suflet, inerte, obscure, caduce.
Astfel trec hotarele şi „domină“ creaţiile spirituale ale unui neam. Creaţii care, încă o dată, nu pornesc niciodată de la „universal“, ci dintr-o experienţă specifică, dintr-o profundă trăire a realităţilor locului, dintr-o epuizare totală a unui sentiment „etnic“; ca să ajungă, prin transfigurarea geniului, o valorificare nouă a vieţii.
Este uşor de înţeles, însă, că asemenea eforturi de transfi urare nu pot rodi decît într-un stat organic, naţional, în care omul îşi regăseşte problemele fundamentale: moartea, iubirea, „sensul“, libertatea.
Toată istoria lumii nu este decît istoria miturilor naţionale şi a luptei dintre felurite valorificări ale vieţii. De altfel, însăşi existenţa omului nu e decît un lung şi tragic şir de încercări de a da un sens acestei existenţe. Este paradoxal, este tragic dacă vreţi – dar aşa este. Şi după cum cea mai mare glorie a unui om, şi începutul mîntuirii sale este găsirea unui sens rodnic al propriei sale existenţe (act de creaţie spirituală) – tot aşa cea mai mare grijă a unui neam este găsirea unui sens propriu al existenţei sale istorice, deci de valorificare proprie a vieţii (act de asemenea, de creaţie spirituală). Orice altceva este numai economie, politică sau biologie; istorie care se consumă, iar nu istorie care se face.
SURSA :http://romania-mare-trecut-si-viitor.blogspot.com
http://garduldefier.wordpress.com/

duminică, 26 septembrie 2010

Primul om in stat, de cind nu a mai facut un control psihiatric?

In fiecare zi ma minunez de ambitiile presedintelui nostru,  prea josnice si pentru un copil de gradinita.
E mofturos, incalca zilnic legea, isi face legea lui cu jucariile in nisip sau intre 2 betii, sau 2 partide de amor.E in stare oare?
Eu vazind ca renunta si la politie cred ca trebuie suspendat din functie ,pe motive medicale (cele de la etaj).
In locul lui sa fie numit, pe o perioada determinata al 2-lea om in stat Geoana, timp in care o comisie de medici  romani psihiatrii, sa ii analizeze comportamentul din ultimul an.Daca acestia sint suspicionati, ca au fost santajati sau amenintati, sa se apeleze la o comisie de medici straini platiti de statul nostru regeste, numai pentru a ne spune adevarul despre sanatatea intiului cap al tarii.
Si dupa ce se vor fi facut toate  constatarile necesare, pe baza de  constatari medicale stiintifice, abia atunci ori il internam la balamuc Balaceanca, sau il prea marim ca este cel mai destept om din tara, iar noi prostii nu l-am putut apreci, la justa lui valoare. Acum ca in fiecare zi pentru alta nemernicie spusa de el, blocam  tara pentru ca nu are nevoie de politie, ce sintem noi 22 de milioane? Niste timpiti?
Dumneavoastra si noi toti hotarim daca mai tinem in  fruntea tarii un nebun  nedeclarat!!!
Barem sa il controlam sa vedem daca este sau nu nebun, ca sa ii dam actele necesare si sa nu mai continue nebunia asta, pe spinarea noastra. Ca fiind nebun el isi asuma raspunderea si pina la urma cine v-a raspunde daca e declarat nebun, el sau noi toti 22 de milioane de romani?
Aud acum ca si piticul .... a renunta si el. Foarte bine sa renunte si la noi si sa-si ia bocceluta si sa se duca ....si sa nu se mai intoarca.  M-am saturat si eu dar  cred ca  si majoritatea populatiei, de aceste ifose de  fata mare numai cu numele.  Simt ca vor continua  aceste sicanari  special facute de cei din jurul lui care il invata, ca sa avem de ce ne ocupa, nu de necazurile noastre si ei de problemele tarii. Daca ar fi demn ar recunoaste: eu nu sint in stare sa conduc tara, ca sint mereu beat si cu gindul la... si va las pe voi sa alegeti altul mai bun.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://dariaion.blogspot.com/
http://odorica-dariaion.blogspot.com/La arme de Mihai Eminescu

Mihai EMINESCU-LA ARME

Ajunsa-i roaba si cadana
Pe mani murdare de jidan.
Rusinea ta nu are saman,
Pamantul sfant e pangarit…
Misel si idiot si faman
Cine-ar mai sta la suferit…
De-acuma trambiti de alarme!
Naltati stindardul sfant in mani,
La arme!
La arme dar Romani!
Pierduti sunteti pe Cris si Mures…
E moarte, e lesin, e somn?
Au Dragos nu-i din Maramures,
Au n-a fost la Moldova Domn?
N-au frant a dusmanilor nouri,
N-au frant pe Lesi si pe Tatari,—
Au Dragos, vanator de bouri,
N-o sa vaneze si maghiari?
Rusine pentru cel ce doarme,
Sculati ca sa nu muriti mani,
La arme,
La arme dar Romani!
Din laur nemuritoare ramuri,
O! tara, pune-n frunte azi,
Si-n tricolorul s-a lui flamuri
Sa-nfasuri pieptul tau viteaz,
Si smulge spada ta din teaca
Si-ti cheama toti copiii tai
Si la razboi cu dansii pleaca —
Cu fii de soim si fii de zmei,
In valuri crunte sa se farme
Calmuci, Tatari, dusmani, stapani…
La arme, la arme!
La arme, frati Romani!

Sursa:http://garduldefier.wordpress.com/
http://singurafelina.blogspot.com/