Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Poti sa mori de suparare, dar si de bucurie

Moartea de supărare nu este rezervată numai îndrăgostiţilor: se poate muri de durere şi din alte pricini decât din dragoste.
Homer (mort în sec. IX î.H.) a murit, se spune, disperat că nu a ştiut să dezlege o enigmă; Terenţiu (mort în 159 î.H.), din pricina pierderii pieselor sale de teatru într-un naufragiu; Henric al II-lea al Angliei (mort în 1189), pentru că a fost trădat de fiii lui; Alienor de Aquitania (moartă în în 1204), pentru că a fost cucerit Château-Gaillard; pictorul Bruegel de Catifea (mort în 1625), pentru a fi pierdut dota fiicei sale; arhitectul englez Inigo Jones (mort în 1652), în urma execuţiei lui Carol I; decoratorul Le Pautre (mort în 1682), din cauză că regele Ludovic al XIV-lea i l-a preferat pe Mansart; Corelli (mort în 1713), pentru că Scarlatti i-a spus că s-a înşelat asupra valorii unei note; Monge (mort în 1818), de durerea de a se vedea exclus după Restauraţie de la Institut şi din Şcoala Politehnică; Marie Dorval (moartă în 1849), de disperare după moartea nepotului ei.
Alţii, în schimb, au murit de bucurie: Sofocle (în 406 î.H.); filozoful Chilon (în sec. VI î.H.); Isabela de Bavaria (în 1435); Goya (în 1828), sau chiar de râs: pictorul grec Zeuxis (în sec. V î.H.); filozoful Anaxagora (în 428 î.H.); pictorul italian Aretino (în 1556).

http://odorica.blogspot.com/

Sursa: http://lovendal.net/


Demnitati nemeritate

China calaul lumii executa zilnic 22 de persoane pentru coruptie.
China primeste medalia de aur la PEDEPSELE CAPITALE, LA NIVEL GLOBAL.


Ma uit cu scirba la tv. cum moderatori si invitati  spala varza ore si zile intreg, despre ce se poate face legal  si ce nu . Cu voci miorlaite doamne  care sint la sfirsitul virstei a doua, vorbesc academinc de ceva care, lor nu le atinge buzunarele in mod fioros, ca unui om de rind. Se discuta despre legalitate ca, atunci cind un infractor te  loveste tu nu ai dreptul sa ii dai nici un pumn, ca e ilegal, dar el cind iti baga cutitul in inima si te sterge intr-o secunda din tre cei vii, se gindeste daca e legal ce face.Apoi urmeaza  tambalaul ca daca se va dovedi vinovat, v-a fi pedepsit si asta dureaza ani chiar. Tot asa  atitutidea opozitiei fata de ilegalitatile guvernantilor, care au atins cote sinistre,  se bazeaza tot pe relatia legal-ilegal. Guvernantii nostrii in frunte cu primul om in sta, au ajuns ei si ne-au  adus in aceasta situatie de slugi fata de stapin(cum zicea ministrul Blaga),  tocmai ca au impus ilegalul, ca legal. Femei de 30 de ani care nu au cunoscut decit traiul bun nemeritat si sexul au devenit demnitarele tarii. Cum spunea prof.Bogdan Teodorescu, indiferent ce se va intimpola de acum inainte, ele au trait  perioada lor de glorie la cota cea mai inalta ani de zile. Li s-a dat onorul militar in tara si in alte tari.  Ele cred ca a face sex si a suge la  bugetul tarii si al U.E., FMI, este normal ca sint  pe placul lui Chiuspalica cel mahmur, care intre 2 betii stabileste daca avem dreptul de a trai, sau nu sau de a ne tiri zilele in mizerie.Chiar acum se spune ca s-a furat bronzul  cu care trebuia facuta statuia lui Constantin Brincoveanu si care a fost platita, in schimb s-a facut statuia din ipsos ca dupa citeva anotimpuri sa se macine de ploaie si ger.
Imi mentin punctul de vedere ca numai o forta de dreapta,  poate pune capat acestei degringolade a fiintei poporului nostru. Asa a fost in toata istoria, dreapta a pus mina pe putere pentru scurt timp si a lasat in urma ordine si frica. Frica ca  toti cei care isi vor trada tara, o va fura si indatora vor fi pedepsiti pe loc si crunt, fara a se faca apel ca daca vor fi gasiti vinovati si se va dovedi, etc. alte si alte bazaconii.Ei ne  sug averea tarii acum si ne  fac datori la finantele lumii si daca vor fi gasiti vinovati la calendele grecesti, vor fi ipotetic pedepsiti. Si noi 20 de milioane de oameni de facem pina atunci? Ne mincam intre noi, cei care supravietuim.Nu e timp de tagada ca, ei vor pleca chiar cind li se termina mandatul si noi raminem cu paguba in finante si in fiinta umana.Acestia sint tradatorii de tara si neam.Sa oprim robinetul  furtului de bani, destine de vieti nevinovate.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica.blogspot.com/

vineri, 24 septembrie 2010

Bravo politistilor

Mi-a placut sloganul politistilor,  in drumul spre Cotroceni si la Cotroceni :"Iesi afara, javra ordinara".
Mie nu-mi trecea prin cap asa un slogan reusit.
Nu a iesit  stapinul nostru vorba lui Braga, ca zacea dupa betie sau era mahmur. Sigur e un las. (Munceste 16 ore pe zi???).
Unul din politisti au parafrazat-o pe Jana D'Arc  daca nu acum atunci cind, atunci cind a fost intrebat pina cind ramine.Acesta a fost raspunsul la faptul ca initial au spus ca stau cit e nevoie pentru a-l alunga pe primul om in stat  de la Cotroceni.
Dar totul s-a terminat  mai tirziu, caci nu erau pregatiti pentru un asediu mai indelungat. Altul a spus ca e dator cu o viata pentru ca, nu-si poate intretine familia implicit copii in scoala.
Acest lucru se va acutiza caci este evident ca, in mintea tuturor romanilor a ramas faptul ca insasi reprezentantii puteri, nu mai vor pe acest  impostor criminal in fruntea tarii.Ca si ei au ajuns la limita rabdarii si subzistentei.
Asta a dat un semnal de lupta, pina cind  ne vom elibera de sub autoritatea diavoleasca, a unui alcoolic sadic. La alegerile anticipate, sa fim atenti ce facem pe cine alegem ca s-a  dovedit mai ales in ultimele luni, ca o alegere incorecta a aruncat o tara in haos si a dus un popor in sapa de lemn.
Poate pe 7 oct. vor iesii toti oamenii nemultumiti in strada si  vom termina cu acesti mizerabili de la conducerea tarii. Aceasta demonstratie de radicalizare a luptei sindicale, in frunte cu Politia cea care reprezin ta puterea in stat, mi-a dat nadejde ca vom iesi in primavara, cu alta conducere mai responsabila si toate aceste legi aberante impotriva poporului nostru votate prin furt vor fi desfiintate.Pupincuristii spun ca nu a iesit Basescu sa vorbeasca cu politistii pentru ca nu au respectat legea, dar el respecta legea? El nu ar trebui alungat ca un ciine  turbat?(Azi s-a mai dat o transa de bani de la FMI de 900 milioane de euro, s-a spus ca  merg la banca nationala ,sanchi).


Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

In mine va este nadejdea? (Pui de leu)

Nu inteleg unde sint barbatii destepti ai tarii. E imposibil ca acestia sa mearga ca oile,  sau sa se uite ca viteii la poarta noua la ce se intimpla in tara astazi, cum ne ducem cu totii de ripa.
Nimeni nu este constient, ca am lasat tara sa fie condusa de un alcoolic intre 2 betii?
Nu stiu cu ce ochi va uitati dvs.barbati destepti la tv., la cuvintarile primului om in stat mahmur.Daca ar conduce familia si totusi nu ar fi corect, dar o tara  pe marginea prapastiei. Ce vreti, miine chiar prima parasutista din tara v-a fii prim mi nistru, sau in 2014 presedintele tarii? Are deja pe min a 4 miliarde de euro pentru a se juca cu ei.  Primul betiv chiuspaliu a facut o obsesie, din a  rasplatii serviciile  parasutistei. Cred ca el plateste cel mai scump aceste servicii ,din lume ca un barbat galant cum este. Doar plateste din banii nostrii, luati de la gura copiilor nostrii ai tuturor. Orice alt barbat din lume s-ar fi saturat de... dar el nu, caci probabil e beteag pe undeva si nu stim noi si nu oricine  poate sa-i  invioreze....
Consider ca nu el este de vina, ci noi sintem de vina in primul rinad. Stiti ca  betivii au  pedepse mai mici cind fac infractiuni, spunindu-se ca au fost beti si nu stiau ce fac, adica un furt, o bataie, un viol, dar a lasa tara pe mina  unui betiv incurabuil, curvar si hot, mincinos este prea de tot. V-a avea cistig de cauza  daca, v-a dfi tras la raspundere vreodata, v-a zice am fost berat si nu am stiut ce fac.
Dar noi care il vedem aproape zilnic pe ecranele televizoarelor, rosu la fata, cu pungile de sub ochi estompate cu fond de ten, vorbind intrerupt de rigiituri si inghitituri in sec, noi nu observam nimic? Ne facem ca nu vedem? Ne convine acest presedinte ales sa ne repreziunte pe toti?  Sint indignata mai ales ca nu putem sa lasamn aceasta tara viitorului, caci situatia de acum  trebuie sa fie pepiniera, pentru barbatii tarii de miine.De femei nu zic nimic ca vedeti cum ajuns in functii, numai prin  favoruri mai mult sau mai putin reusite sexual.
Unde sa se formeze  tinerii tarii, adapati la minciuna, prostitutie, betie, prostie,lasitate si mizerie umana vazute in toate tara, zi de zi dar care nu mai impresioneaza pe nimeni. Nu uitati pe parlamentarul puterii care a spus cind a fost intrebat de moderatoare, despre atitia oameni saraci in tara? A raspuns ca oameni saraci au fost si acum 3 ani, 30 de ani 100 de ani 100, in vechime si voi fi si de aici inainte.Deci ei nu lupta pentru daca nu a eradica saracia, macar de a o restringe. Cu cit poporul in totalitatea lui v-a fi mai sarac,  neavind acces la curent electric deci la tv., la  civilizatie si fara mincare pe masa lucrind cu ziua si fara carte de munca devenind mai tirziu asistati, cu ati vor trona pe  tronul tarii la volan, impartind din gindirea lor,   asa putina cita este la noi toti.Tara v-a deveni o enclava a Europei, de care se v-a rusina si nu o v-a face cunoscuta. V-a spune ca sintem tigani si cu noi nu se poate face nimic, poate doar cu zeama de glont sau de cutit.Nu am terminat inca si nu voi termina pina cind voi trai si nu voi vedea si eu citiva barbati adevarati in tara asta.Sa nu ne fie rusine ca am lasat greul pe acest pui de leu din fotografie. Nu va ginditi si la el???? De ce sa ii distrugem si lui viitorul???
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica.blogspot.com/

joi, 23 septembrie 2010

Nicolae Steinhardt despre tigani

Printre ţigani. Rasismul este o demenţă, dar – cum să spun? – nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însuşirile ei, este o nerozie. Sunt mai degrabă certăreţi, rostul vieţii lor e gâlceava, harţa; fără de larmă şi tărăboi se asfixiază şi pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoşi, minţim cu toţii, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Şi găsesc de cuviinţă să-şi întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun. (…) Şi nu le poţi intra în voie. Oricât de frumos le vorbeşti, orice umilinţă, orice făţărnicie: deopotrivă de inutile. Leneşi, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă, ca instinctul de conservare. Şi nu pot bea în cârciumi, numai afară, pe stradă, cu sticlele înşirate alături şi puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiţionism, o nostalgie a bâlciului; şi un jind al ocării, ţipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul ţopăitor. Cărora Coşbuc le-a găsit nume atât de potrivite şi care îşi fac din cur o goarnă“.
Jurnalului fericirii“ (Editura Dacia, 1992, pagina 205
http://blog.nouadreapta.org/

Blestemul neamului nostru - DEZBINAREA

Foto:Jimmy Hoffa, liderul sindicatului camionagiilor din SUA,  presedinte I.B.T.  cu l,5 mil.membrii(nu a lucrat niciodata ca sofer de camion),( 1913-1975)Implicat in lupta sindicala din 1932.

Nu mi-am facut iluzii in legatura cu mitingul sindical din 22 sept.2010. Dar cred ca s-au facut eforturi mari, pentru a aduce sindicalisti din toata tara. Si ar fi venit mult mai multi daca, saracia lucie in care treiesc oamenii acestei tari nu i-ar fi impiedicat. Condamnabili sint bucurestenii care, au preferat sa se uite  de pe trotuar sau de la balcoane. Ei o duc mai bine decit  oamenii din orasele de provincie, sau poate s-au gindit ca se fac de ris fata de cunostinte daca vor fi vazuti la manifestatie.  Stiti vorba veche din popor :"oaia cufurita umbla cu coada pe sus".
Dar aceasta atitudine ii va costa foarte mult, in viitorul apropiat.
Lucrul important pe care vreau sa vi-l spun este ca, s-a vorbit despre faptul ca mai tirziu manifestantilor sindicalisti, li se vor adresa partidele si miscarile de dreapta si vor da un imbold la violenta.Dar ce va inchipuiti dvs. ca aceasta gasca de infractori, care ne conduc vor pleca de buna voie? Mi-a placut  ce a spus prof. Alex.Atanasiu, ca o lovitura de stat inseamna si cind o gasca prin minciuna se aseaza la  ugerul tarii si suge tot. A dat exemplul din Franta,  in care armata franceza s-a pregatit de lupta impotriva guvernului francez aducindu-l pe De Gaulle(1890-1970) in 1958,  la conducerea tari. Si armata are voie sa intervina pentru, a stopa spolierea tarii deci, o lovitura de stat militara impotriva loviturii de stat a  "alesilor", care fura tara si o indatoreaza pe zeci de ani, fara mila, sub motivul ca au fost alesi prin minciuna, dezinformare si frauda la alegeri..
Sa ne amintim de anii 1930  cind in America Sindicatul Camionagiilor cel mai puternic din SUA, au inceput lupta sindicala cu marile greve, din perioada crizei economice mondiale de atunci.Nu vreau sa va plictisesc cu reluarea articolelor mele, scrise de citeva ori acum 3-4 ani. Cine erau sustinatorii( fizic si financiar) grevelor manifestatiilor din acea perioata? Mafia Americata care s-a  implicat activ prin forta si violenta in politica  sindicala din acea vreme. Ei au fost prin puterea lor  cei care au luptat impreuna cu sindicalistii si au  ajutat la un trai mai bun pentru sindicalisti.Singuri chiar daca era, cel mai mare sindicat manifestatiile nu aveau mai multa putere decit,  a unor ciini care latrau si ursul mergea.
Va readuc in memorie si pe liderul sindicatului camionagiilor Hoffa, care era in afara puternicilor politici si financiari ai SUA, unul din puternicii oameni in stat. Dar si Hoffa cind a ajuns puternic, prea puternic si sindicatul tindea sa, nu mai fie supus Mafiei Americane a fost eliminat, stiti dvs.cum,  ca nu se mai stie nici acum unde este.Se banuieste ca a fost aruncat la baza unui mare bloc, care era in constructie in Detroit SUA si atunci s-a turnat fundatia din ciment de nu stiu, citi mii de metrii cubi.
Vreau sa va spun ca singuri sindicalistii romani,  fiind tot mai saraci pentru o deplasare in Bucuresti si mai ales fara ajutorul bucurestenilor carora le place  statului de spectatori, nu se v-a face nimic. Gasca asta de la conducerea tarii care a dat prin alegeri"mintind alegatorii", lovitura de stat impotriva tarii si a poporului, nu v-a putea fi ajungata cu, plecaciuni  pentru domnisoare de pension, asa cum erau tinerele invitate la dans, la curtea regilor Frantei in anii 1700 -1800 .
Daci lasati iluziile acasa, dupa cuptor si ginditi-va la ce v-am spus eu.Nu este un apel, numai pentru tara ci si  asupra fiecaruia in parte si a tuturor la un loc, in spiritul conservarii poporului nostru, lovit in fiinta noastra nationala.
Capul sus, pieptul inainte !!!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

miercuri, 22 septembrie 2010

Tudor Gheorghe Au inebunit salcimii


http://singurafelina.blogspot.com/

"Indo-europenii se sinucid usor, dar sigur" Neagu Djuvara

Am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica moare definitiv civilizatia occidentala
V.M.: Prin urmare se schimba in bine mersul istoriei?
Neagu Djuvara: Daca modelul este Imperiul Roman spre sfarsit, cand nu existau razboaie decat la periferie, intr-adevar semanam cu acesta. Dar ce ma ingrijoreaza pe mine este ca am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica, moare definitiv civilizatia occidentala. Incet, dar sigur.
V.M.: Care sunt simptomele?
Neagu Djuvara: Simptomele le simtim deja demult, printr-o dezordine morala care nu a existat niciodata. Va dau un singur exemplu: tineretul care se revolta astazi nu are absolut nici un ideal. Nu se revolta pentru un ideal, se revolta ca sa darame. Asta inseamna ca s-a stricat ceva. Tineretul, care in general trebuie considerat ca purtator de idealuri viitoare, chiar gresite, asa cum a fost cu comunismul, astazi nu mai are nici un ideal… Al doilea simptom nevazut pana acum: bizareria cu marea cotitura in arta si gandire (care in general se petrece cu zeci sau sute de ani dupa ce a cazut un imperiu) in civilizatia occidentala a inceput intre 1905-1913, deci inainte de ivirea imperialismului american. De exemplu, in sculptura, Brancusi al nostru rupe complet traditia care merge de la Michelangelo la Rodin. La fel in muzica, unde dodecafonia, scoala de la Viena si Bela Bartok, toate sunt complet in ruptura cu marea muzica de la Monteverdi si pana la Debussy.
In toate domeniile artei si gandirii avem un viraj brutal la inceputul veacului 20. Acesta ar fi semnul ca incepem un nou Ev Mediu. Asta inseamna ca hegemonia americana, care asigura un fel de pace mondiala, nu va dura cinci secole precum imperiul roman, ci probabil doar o suta de ani. Ganditi-va ca doar pe parcursul unui secol Europa va deveni metisa. Mie imi este clar ca indo-europenii se sinucid incet, dar sigur. Adica nu mai fac copii, nu mai au nici o ambitie. De zeci de ani. Noi nu suportam un “atac” al lumii a treia. Dimpotriva, noi am creat un gol, pe care cei din lumea a treia, extrem de prolifici, vin sa-l umple. Continuarea http://blog.nouadreapta.org/

marți, 21 septembrie 2010

Romanii nu sint saraci, ci nemuncitori (Basescu) (ciorna)

Foto:Gresit s-a spus pe alt blog(al sindicatelor), ca Basescu este Pinocet-ul Romaniei. Se poate?  Il jignom pe gen.Pinocet(pres.Chile),  comparindu-l cu acest Pinochio autohton.
Un discurs halucinant, tinut de intiiul om al tarii ca dupa o bauta strasnica, presarat cu  intreruperi pentru inghitirea scuipatului(sau i se usuca gitul fara alcool). Cum am mai spus,  primul om in stat nu e demn nici de a fi sef de echipa unor muncitori necalificati(scuze pentru acest exemplu care mi-a venit acum in minte).
Tot ce spunea, ca vom face si nu a facut, era ca o bataie de joc la ce se intimpla in tara. Mi-a lasat un gust amar acest discurs, tinut poate mai bine de un boschetar beat.
O singura calitate ii gasesc primului om in stat.
Si acela este de a  rasplatii imparateste pe  faraoanele sexului total. Cele care le-au intrecut si pe turcoaice recunoscute,  pentru acest fel de viata al lor.
Nu le-a uitat  cind a ajuns presedinte, le-a facut ministrese, prefect si chiar al 3-lea om in stat.A fost generos total fata de amazoanele sexului,  care l-au facut si il fac fericit, asa urit ca un broscoi riios si beat,  prin sex total.De aceea aproape toate, caci una are doar de forma un sacrificat(dar merita ca a furat si s-a imbogatit, cu dungile la parcare),in rest acestea majoritatea sint singure, nemaritate caci, cum sa se incurce serios de viitor,  ele de cineva mai jos, ca primul om in stat.
Asa da  barbat generos ca, doar nu a dat de la el din munca lui(ca el nu este nemuncitor ca poporul roman, lucreaza 16 ore pe zi). Nu mai cunosc un asa caz ,decit la un presedinte de tara dintre cele numite, 4 tigri asiatici, care a facut la cele 5 amante dupa ce a devenit presedinte, la fiecare cite o casa valoroasa.Si pentru asta, a fost dat jos dupa 5 luni de la alegerea sa si condamnat la moarte. Poate a fost executat, poate a fost iertat(puscarie pe viata).In tarile asiatice,  turismul sexual este legal. Dar la noi curvasaria lui pe banii nostrii, a placut publicului si a atirnat greu la numararea voturilor in favoarea lui.
Nimic despre starea dezastruoasa a tarii, despre falimentul iminent al Romaniei si prin  indatorarea si in 2011 la FMI. Decretul 400 sa fie aplicat si in Parlamentul Romaniei !!!!!
Nici un cuvint despre reformarea tarii si a clasei politice pentru a nu mai fura.
Nici un cuvint despre pensionari care sint bagati la asistati sociali.
Nimic, nimic, nimic, numai vorbe dupa, mahmureala de boschetar beat.
Am inceput sa cred ca, este totusi un aranjament intre putere si opozitie, ca vad ca opozitia nu participa la sedintele  Parlamentului si  raspunsurile lor sint cind trufase, cu aere adolescentine, cind  moi fara vlaga, ca cei care ascund ceva, adica mint. Chiar daca nu ajuta la nimic, am sa ii privesc mai cu atentie. Macar sa scriu ca, sa se convinga si cei care ii mai cred oameni onesti.
Nu am terminat articolul inca.

SOV este criminal cu complicitatea unor sefi SRI si a lui Traian Basescu

Luminita Sega, Constantin Duvac si Ionut Bratu. Un procuror si doi politisti care au platit crunt faptul ca l-au anchetat pe criminalul Sorin Ovidiu Vantu. Sega a murit otravita cu aluminiu, lui Duvac i s-a inscenat o implicare in traficul cu tigari pe Clisura Dunarii, iar Bratu, dupa ce a fost batut cu bestialitate sub nasul colegilor sai din IGPR, a fost inchis - in camasa de forta - in spitalul nr.9. Toate astea s-au intamplat cu complicitatea a doua unitati ale SRI din Bucuresti si Caras-Severin, ale unui procuror fost coleg cu Sega si a chestorului Tiganasu, fostul sef al lui Bratu. In curand, Exploziv-News va prezenta filmul distrugerii celor trei eroi, singurii de altfel care au avut curajul de a ancheta infractiunile fara precedent ale lui SOV si, de asemenea, numele tuturor celor care i-au fost complici, din institutiile statului, in aceste cazuri abdominabile. MULTUMIM profesionistilor din SRI, IGPR, DNA, PICCJ, DGIPI, precum si fostilor colegi si familiilor Duvac, Sega si Bratu, care, in ciuda presiunilor la care au fost supusi in toti acesti ani, au avut curajul de a ne dezvalui ADEVARUL. Sega, Bratu si Duvac AU PLATIT SCUMP pentru ca AU REFUZAT SA FACA JOCURILE TANDEMULUI VANTU - BASESCU (ultimul, la vremea aceea, era protectorul primului, iar acum, recent, dupa un inscenat "razboi" au batut palma: pentru paradisul traficantilor de droguri ce tranziteaza Romania si ingroasa conturile celor doi criminali!).

AGENȚIA ROMÂNĂ DE INFORMAȚII 
http://odorica.blogspot.com/ 

luni, 20 septembrie 2010

Sint furioasa

Sint furioasa si nu pot urmari linistita la tv. o dezbatere pe temele politice actuale. Moderatorii si invitatii nu numai cei de la putere (care in mod special se pierd in divagatii),  incep prin a  comenta fiecare situatie cu elucubratii folozofice din care se pierde mesajul, se pierde intelesul si se raceste  tensiunea evenimentelor.
Am spus in nenumarate ori ca succesul unei actiuni sindicale mai ales este, in afara de mobilizarea sindicalistilor, in dincursul clar, concis format din fraze scurte mobilizatoare pe intelesul tuturor.  A arata clar situatia catastofala a Romaniei si implicit  situatia imediat urmatoare neremediabila, pe zeci de ani de acum incolo.
Ca si la  tv., la manifestatiile sindicale atit de importante in aceasta perioada, cei care sint alesi sa vorbeasca sint persoane cu deficiente de vorbire, cu un timbru pitigaiat, tocmai pentru a transforma acest lucru intr-un comic absurd.
Aceasta se numeste sabotaj. Urmaresc vorbitorii puterii  si observ ca in  magaria lor ei vorbesc coerent o tin pe a lor si cel mai important au un timblu barbatesc si ferm.De aceea cred ca trebuie schimbata strategia cu moderatoare cu vocea constipata, sau cu  vocea pitigaiata care, te alunga din fata tv.si daca ramii nu mai esti atent la ce spune ci, doar  sa te tii bine de canapea ca sa nu dai cu fugitii din fata tv.
Dar aceste prime  contacte cu telespectatorii si cu manifestantii, nu sint luate in seama cu toate ca de aici de la prima silaba si atitudine, se  injumatatesc cei care ar trebui prin discursuri sustinute, pe un ton moderat si calm sa dea  primul impuls pentru, a urma apoi increderea aproape totala a cuvintelor spuse si pentru transformarea lor in realitate.
Condamn opozitia care nu a ramas in sala la vot, macar pentru ca prin prezenta lor sa nu se fraudeze votul.Acest  imbold de a fugi de la sedintele Parlamentului l-a avut asupra parlamentarilor in 2004 si Mona Musca, sa plece si in urma s-a facut cum au vrut cei care au ramas. Noi ii platim de la gura noastra pentru a fii acolo si a ne reprezenta, nu a umbla numai telelei mando in masini de lux  si a absenta, insa a ne toca nervii cu importanta functiei lor la tv. Cer ca aceste creaturi sa dispara de pe scena politica a tarii. Si cei de la putere si cei din opozitie.
Daca s-ar alege la intimplare  parlamentari din oamenii de buna credinta, ai acestei tari si cred ca lucrurile ar merge mult mai bine.
Deci  discursurile inclusiv cele de la tv., trebuiesc formate din fraze scurte si la obiect, caci imbirligarea verbala este numai pentru fufe de o noapte.
Capul sus, pieptul inainte ! papapa
http://dariaion.blogspot.com/
http://odorica.blogspot.com/

duminică, 19 septembrie 2010

Nimic nou in politica romaneasca(cuv.Nechifor Crainic la Univ. Bucuresti 1931)

Ce traim in interiorul tarii? O criza cumplita care, in sentimentul exagerat al momentului, ia proportiile imaginare ale unei apropiate catastrofe. Inteligenta politica, versatila si deprinsa cu gimnastica escrocheriei, a si gasit explicatia: criza noastra e produsa prin repercusiunee de criza mondiala. Prin urmare, daca e sa cautam un vinovat al restristei cumplite pe care o traim, acest vinovat nu e altul decat criza mondiala. Cu alte cuvinte: nimeni nu e de vina. Imaculati, conducatorii nostri politici si-ar fi facut datoria, daca nu navalea peste noi criza mondiala. Sa retinem aceasta abila sustragere de la responsabilitate, care e specifica mentalitatii democratice. Fiindca democratia, ca si socialismul si comunismul, e o formula politica plantata in doctrina materialista. Iresponsabilitatea morala, proclamata de materialism, e practicata cu orgie de aceste societati anonime pe actiuni care sunt partidele politice. Tanarul meu coleg de Universitate, a carui cinica teorie a tuturor tradarilor politice, a iresponsabilitatii individuale am citat-o, trece drept o simpatica speranta a democratiei. Dupa cuvintele sale, democratia il recunoaste ca pe unul dintr-ai ei. Iata ce spune dansul mai departe: “Ca sa ai succes, adica sa fii selectat in societatea in care traiesti, e necesar sa te inscrii cu orice pret intr-un anumit tip…Sa te poata incadra lumea in una din aceste rubrici: rautaciosul, diabolicul, sfantul, machiavelicul, cinicul, violentul etc., etc. Iata de ce, orice om politic simte nevoia de a juca un rol, de a-si constui o masca, care de cele mai multe ori nu-l defineste. Nu importa.”
Nu importa, fireste, sinceritatea, onestitatea, fidelitatea, responsabilitatea. Ceea ce importa in ochii democratului e masca – pentru a ajunge la succesul personal. Aceasta pretioasa marturisire cinica ne introduce in insasi esenta democratiei. Iata pe de o parte masca: drepturile omului, vot universal, alegeri libere, libertate individuala, participarea tuturor la suveranitatea politica si la bunurile vietii. (Ce crancena ironie suna din aceste cuvinte, dupa un deceniu de democratie!). Iar pe de alta parte, adevarul brutal: succesul! Toate lozincele sonore ale democratiei n-au alt scop decat succesul. In ce consta acest succes al democratului? Ati facut socoteala cat costa propaganda pentru un singur scaun de deputat? Sunt cam cinci candidati pe un loc. Eu am fost deputat si am facut aceasta socoteala la fata locului. Ei bine, un scaun de deputat costa in medie 700000 lei. Cat aduce un scaun de deputat? 160000 lei anual! Diferenta enorma dintre cheltuieli si venitul legal e dezastruoasa pentru omul politic. Atunci in ce consta succesul pe care il vaneaza sub masca, cu o salbatica pasiune, omul politic? Daca ar fi corect si cu oarecare stare, omul politic, dupa un singur an de practica s-ar ruina. Observatorul impartial distinge insa o minune in viata politica: in loc sa se ruineze, cum ar pretinde implacabil practica cinstita a democratiei, tribunii poporului sunt astazi simpli golani, iar maine se trezesc milionari. Iata adevaratul si misterios si paradoxalul succes al omului cu masca necesara! Democratia e in functie de bani. Ea se face numai in vederea banului. Astfel, in realitate, democratia e o interprindere indaratul careia sta banca.

Ultimul fapt senzational, care a intensificat panica si a proiectat o noua umbra de amurg asupra zilelor noastre, e prabusirea uneia dintre cele mai mari banci din Romania. O data cu aceasta prabusire, s-a descoperit si misterul democratiei noastre: in registrele acestei banci s-au gasit trecuti cu sume fabuloase aproape toti factorii mai de vaza ai partidelor politice. Intre 5 si 30 milioane, fiecare, sume pe care niciodata n-aveau sa le plateasca direct. Fiecare din acesti intretinuti, ajungand la putere, avea sa inlesneasca afacerile in stil mare ale bancii creditoare pe seama averii statului si a poporului romanesc. Astfel, sarmanul vot universal, masca seducatoare a democratiei, se dovedeste si la noi, ca in Europa intreaga, confiscat si luat in interprindere de catre marea finanta.
Care e rezultatul practic al democratiei? Biruri din an in an mai zdrobitoare, proprietatea rurala incarcata de datorii de 70% din valoarea ei, provenite dintr-o camata exorbitanta la imprumuturi, favorizarea catorva trusturi industriale, ca zaharul, hartia, petrolul, carbunele, cu preturi de doua, de trei si de patru ori mai mari decat cele din strainatate si o paralizie generala a energiilor creatoare ale acestei tari.
Un alt aspect caracteristic al acestei democratii bancare e lipsa totala de autoritate. Guvernantii nostri nu poruncesc; ei se ratoiesc spre hazul adversarilor. Cuvantul autoritate vine de la cuvantul autor. Autoritatea e prin urmare in raport direct cu faptele. Cum vreti insa sa exercite autoritatea morala cineva ale carui fapte sunt in raport invers cu moralitatea? Adversari ireductibili in ochii lumii, oamenii politici dupa ce au jucat spectacolul, se intalnesc infratiti in templul lui Mammon. Banul indulceste toate asperitatile. Orice posibilitate de sanctionare a faradelegilor e anulata de faptul ca oamenii politici isi recunosc reciproc faradelegile. De aici aceasta universala ingaduiala, expresie a unei universale complicitati. Daca exista o ordine in Romania, ea nu se datoreste exercitiului autoritatii, ci simtului innascut pentru ea al acestui admirabil popor.
*titlul apartine redactiei FN
Sursa: Foaia Nationala
http://blog.nouadreapta.org/