Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 14 august 2010

Originea cuvintului mafie !


Etimologie:


Originea etimologica a termenului are diferite izvoare, cele mai demne de mentionat ar fi a lui Novacco (1959) şi Lo Monaco (1990).

din araba:

maha - peştera, grota
ma hias - distrugator, obraznic
mahfil - adunare, întâlnire
"mu' âfâ" - ofera protectie, siguranta
"Ma' âfir" - un trib sarazin care a dominat Sicilia (831-1072)

din siciliana:

"mafiusu", "marfusu" - arogant, curajos, frumos
din unele dialecte italiene:
alfusso - neîncrezator, discreditat, criminal
mafia - saracie
mafi, mafio - pitic, taranoi, mocan nemanierat, hot

Alte origini:

Dupa o legenda siciliana, organizarea mafiei şi razvratirea siciliana împotriva ocupatiei franceze, a fost decalnşata, când un soldat francez în timpul vecerniei, ar fi violat o silicilianca. Mama fetei necinstite ar fi strigat pe strada Ma fia! Ma fia! (fiica mea - în dialect sicilian vechi). Acest incident ar fi dus la izgonirea dinastiei de Anjou din Sicilia.
O alta varianta vehiculata este cea care pretinde ca în jurul anului 1282, în timpul ocupatiei franceze, împotriva domniei sângeroase a lui Carol I Anjou, taranii sicilieni s-ar fi organizat, într-o grupare MAFIA. Numele ar fi provenit de la strigatul de lupta al gruprii "morte alla Francia Italia anela" - "moarte Frantei, Italia striga".

vineri, 13 august 2010

Vorbeste ca un mafiot (reluare 25 oct.2oo9)Vorbeste ca un mafiot!


A FRIEND OF OURS: prezentarea si "infiltrarea" in familie

BABANIA: vanzare de heroina riscant pentru mafioti, pentru ca daca sunt prinsi risca sa infunde inchisoarea sau sa accepte sa devina turnatori...

BARBO: idiot; un personaj inutil

BADA-BING: fraza care exprima reusita

BOOSTER: hot de buzunar, gainar

BURN: a omori, a-ti face treaba, a lua gatul, a hacui

BUTTON: un membru cu drepturi depline al mafiei; un soldat; un intelept; un om de onoare; un baiat bun

CAFONE: un penal, un individ jalnic

CAPISCI: se foloseste dupa explicatii pentru o "treaba"

CLEANING: demersul necesar pentru a scapa de sub urmarirea politiei sau a dusmanilor

COMARE: femeia mafiei; de asemenea, "goumada"

CUGINE: un aspirant la statutul de button

EMPTY SUIT: un barbo care o freaca pe langa mafioti; Guy Ritchie

FORGET ABOUT IT: las-o moarta,las-o balta

HARD-ON WITH A SUITCASE: un avocet al mafiei; femeie avocat: doar pe jumatate dintr-un hard-on with a suitcase

HITTING THE MATTRESSES: razboi cu banda rivala

MEAT EATER: politist corupt

MOOK: un personaj nesemnificativ

MOUSTACHE PETE: un mafiot de moda veche

WHACK: a face felul cuiva

YOUNG TURKS: mafiotii din noua generatie, care nu respecta regulile

ZIPS: termenul american pentru mafiotii sicilieni

http://odorica.blogspot.com/

joi, 12 august 2010

Filozofeala (ciorna)Foto sursa:http://anneninkonteyneri.blogspot.com/

Daca as sta ca acesta stimabila doamnan care fumeaza trabuc si m-as gindi numai la ce a zis la radio Presedintele nostru ….drag(era sa zic beat), cu privire la un profesor, si anume:
ca are 9 mil.pe luna, dar este platit pentru 16 ore pe saptamina, pe cind dinsul munceste(vorba vine):)))) 16 ore pe zi, in concluzie profesorul e mai bine platit la ore. Eu zic ca ar fi bine daca, ar face schimb de ore de munca. Profesorul chiar si cu 2 ore pe saptamina face un bine tarii straduindu-se, sa invete copii cite ceva din tainele cunoasterii, pe cind presedintele nostru witkist si afemeiat in cele 18 ore pe zi de necondus tara, facind si spunind numai timpenii demne de ultima bomba dintr-un sat sarac populat la circiuna, cu betivi in vederati.
Daca Presedintele nostru ar avea ocazia sa conduca tara beat, numai 16 ore pe saptamina si nu 16 ore pe zi, poate am avea si noi parte, de mai multa liniste si lucrurile lasate din mina tremurinda de alco…(ssst ca ma aresteaza)(dar Decretul 400 care e inca in vigoare si interzice bautura la serviciu si duce la desfacerea contracului de munca cu litera I ceea ce inseamna fara drept de angajare?), nu ar mai face atita rau si noi ca popor, nu am mai fii facuti de ris ca sintem lenesi, nu ne iubim tara, pe cind ca sa o iubesti trebuie, sa furi cit poti din ea, cu mina pina la umar, ba sa bagi si capul acolo in butoiul cu miere.
Asa ca eu zic ca, mult mai bine ne-am descurca cu, posturile din conducerea tarii, lasate vacante. Ca de nici un folos nu ne este, aceasta gasca de hoti, numai sa ne injoseasca sint in stare, sa ne decredibilizeze si sa dea vina pe noi ca popor, care nu mai avem nici un fel de drepturi.Asta pentru a se sustrage raspunderii, cu toate ca ei si numai ei in frunte cu chiospaliul nostru, au dus tara de ripa si inca nu am ajuns in fundul ripii. Asa ca eu zic, sa faca schimb de functii profesorul cu bautorul de frunte al tarii si amatorul de placeri parasutiste. Ia sa vedeti dvs., chiar cu un profesor fara experienta ce bine ne va merge. Macar nu v-a fii atit de putred in suflet si atit de invatat la rele adica bautura, femei, furt, munciuna si plins. “Sa-ti fie rusine Patriciu” + plinsul la Stolojan Felix si cu Nus). V-am spus ca nu am epuizat subiectul, daca as spune sa plece la Dracul in praznic. Insa mi-e frica sa nu ma aresteze.
Atit pentru astazi, ca miine cine stie ce prostii mai spune.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Totusi iubirea de Adrian PaunescuŞi totuşi există iubire
Şi totuşi există blestem
Dau lumii, dau lumii de ştire
Iubesc, am curaj şi mă tem.

Şi totuşi e stare de veghe
Şi totuşi murim repetat
Şi totuşi mai cred în pereche
Şi totuşi ceva sa-ntâmplat.

Pretenţii nici n-am de la lume
Un pat, întuneric şi tu
Intrăm în amor fără nume
Fiorul ca fulger căzu.

Motoarele lumii sunt stinse
Reţele pe căi au căzut
Un mare pustiu pe cuprins e
Trezeşte-le tu c-un sărut.

Acum te declar Dumnezee
Eu însumi mă simt Dumnezeu
Continuă lumea femeie
Cu plozi scrişi în numele meu.

Afară roiesc întunerici
Aici suntem noi luminoşi
Se ceartă-ntre ele biserici
Făcându-şi acelaşi reproş.

Şi tu şi iubirea există
Şi moartea există în ea
Îmi place mai mult când eşti tristă
Tristeţea, de fapt, e a ta.

Genunchii mi-i plec pe podele
Cu capul mă sprijin de cer,
Tu eşti în puterile mele,
Deşi închiziţii te cer.

Ce spun se aude aiurea,
Mă-ntorc la silaba dintâi,
Prăval peste tine pădurea:
Adio, adică rămâi.

Şi totuşi există iubire
Şi totuşi există blestem
Dau lumii, dau lumii de ştire
Iubesc, am curaj şi mă tem.

miercuri, 11 august 2010

Ultimul mare Don John Gotti(1940-2002)Foto:fiica sa Victoria Gotti scriitoare de romane de dragoste de succes.

"Vecinul mafiotului italian John Gotti, care dispăruse de acasă la cinci luni după ce l-a accidentat mortal pe fiul lui Gotti, a fost omorât, iar trupul lui a fost dizolvat în acid. John Favara a comis accidentul în luna martie 1980, când Frankie Gotti, în vârstă de 12 ani, care se afla pe o bicicletă, a apărut brusc în faţa maşinii sale. El a declarat poliţiei că nu a văzut copilul deoarece îi intrase soarele în ochi.

Înainte de dispariţia sa, Favara a primit mai multe ameninţări cu moartea. El a încercat chiar să îşi ceară scuze în faţa familiei Gotti, dar a fost alungat de mama băiatului cu o bâtă de baseball.

Conform noilor informaţii, publicate de The Telegraph, John Gotti s-a răzbunat pe vecinul său, plătind un asasin să îl omoare. Criminalul, Charles Carnneglia, a recunoscut, într-o motivare, lungă de 44 de pagini, că l-a împuşcat pe John Favara. Cadavrul lui a fost apoi băgat într-un container plin cu acid şi aruncat în mare."

John Gotti a murit de cancer, la un Spital pt.detinuti din Springfield Missouri. Prin moartea sa s-a stins unul din cele mai interesante mituri ale sec.2o cel al romantismului marilor clanuri mafiote.


Sursa foto: newcriminologist.com

Cronologia familiilor mafiote (11)5.John Gotti(1940-2002)

John Gotti a tinut prima pagina a ziarelor înca dinainte de a fi arestat. El a încalcat, astfel, una dintre regulile mafiei, aceea de a nu intra în vizorul presei, pentru a nu atrage atentia. Gotti a facut parada cu viata luxoasa pe care o ducea, etalându-şi costumele de mii de dolari. A fost unul dintre primii membri ai Mafiei din New York care au facut afaceri cu droguri. Supravegheat ani de zile de catre FBI, a fost arestat în 1990, în urma înregistrarii unei discuii în timpul creia vorbise cu lux de amnunte despre mai multe crime.
A fost condamnat doi ani mai târziu la închisoare pe viata, pentru 14 capete de acuzare, printre care: crima, conspiratie pentru comiterea de crime, înşelciune, pariuri ilegale şi evaziune fiscala. Actualul director al FBI, Robert S. Muller al III-lea, numit de George W. Bush în 2001, a fost procurorul care a instrumentat cazul lui.
John Gotti a murit în 2002, în urma unui cancer la gât. În 1996, în timp ce se afla în închisoare, filmul "Gotti", cu Armand Assante în rolul principal, a avut un succes care a depşit faima de care s-a bucurat temutul Don în timpul vietii.
Inevitabil, în fiecare caz, gloria şi-a avut pretul ei!

marți, 10 august 2010

Originile intelectuale ale ardelenismului romanescOriginile intelectuale ale ardelenismului românesc. Partea I
Ideea transilvănismului perceput mai mult ca o expresie a intereselor maghiarismului şi iredentismului budapestan are şi o percepţie pur românească înglobată în denumirea neaoşe de ardelenism. Toate acţiunile intelectuale ale unor intelectuali români şi maghiari de la sfârşitul anilor 90 de la Sabin Gherman sau Gustav Molnar şi memorandumul ardelenilor pentru regionalizare din anul 2000, semnat de reputaţi intelectuali români universitari UBB (printre ei Traian Ştef, Ovidiu Pecican, Daniel Vighi, poetul Ion Mureşan), redacţia Provincia, pentru o autonomie a Transilvaniei ca spaţiu al multiculturalismului şi confluenţelor culturale şi sociale, are rădăcini adânci încă de la sfârşitul monarhiei dualiste a Austro-Ungariei. Chiar în anul 2004 Sabin Gherman, autorul celebrului manifest: „M-am săturat de România” publicat de poetul Adrian Suciu ca şi redactor şef al Monitorului de Cluj în 1998, a candidat din partea unei formaţiuni politice separatiste Liga Transilvania – Banat la alegerile locale obţinând un scor insignifiant. Ardelenii indiferent de etnie încă nu au percutat la această ideologie cu tradiţii ciudate în istoria românească a Ardealului. Personal am scris la începutul anilor 2000 o carte despre mutarea capitalei Românei în Ardeal, acţiune percepută de public mai mult ca o manifestare a ardelenismului decât o contracarare a acestuia prin aşezarea administraţiei centrale în acest spaţiu de factură şi civilizaţie central-europeană ca proiecţie a unei europenizări fireşti a Românei. Trebuie să recunoaştem Ardealului o zestre intelectuală şi civilizaţională de filieră germană care în sinteză cu creativitatea exuberantă a sudului şi estului latin poate crea premisele unei regenerări naţionale pentru o Românie puternică pe plan european. Zilele care urmează va demara în Ardeal o ofensivă publicistică şi intelectuală finanţată de ong-uri şi magnaţi maghiari pentru reînvierea transilvănismului, cu complicitatea directă a unor politicieni la cel mai înalt nivel care şi-au făcut campania electorală pe banii „săgeţilor” (agenţii serviciilor ştiu la ce mă refer) de la Budapesta. Şeful SRI, George Maior cunoaşte foarte bine situaţia din teren, dar preferă să-şi păstreze funcţia ca o sinecură şi să continue politică dezastroasă a predecesorului său Virgil Măgureanu în probleme de siguranţă şi unitate naţională.
Transilvănismul îşi are originile din epoca modernă în cercurile de intelectuali români din jurul lui Franz Ferdinand, prinţul moştenitor al coroanei habsburgice asasinat la Sarajevo în iulie 1914, din care făcea parte AC Popovici, Al. Vaida Voevod şi Iuliu Maniu. AC Popovici a şi scris o carte „Statele Unite ale Austria”, în care vedea imperiul habsburgic ca pe federaţie a unor popoare cu drepturi egale, un fel de Uniune Europeană în miniatură de cultură şi civilizaţie germană superioară. Ideea că Ardealul ar fi altceva decât Vechiul Regat a continuat chiar şi după actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Au fost evidente tendinţele autonomiste ale Consiliului Dirigent de la Sibiu care a condus Transilvania de la 2 decembrie 1918 până la desfiinţarea sa de către Regele Ferdinand la 4 aprilie 1920 şi destituirea şi premierului ardelean Vaida Voevod, fapt ce a creat o frustrare între intelectualii şi politicienii ardeleni faţă de machiavelismul Brătienilor, mulţi dintre ei considerându-se folosiţi de către Bucureşti numai pe perioada tratativelor de pace de la Bucureşti. Traian Vuia a publicat în 1919 o scrisoare deschisă în care critica condiţiile unirii şi denunţa de fapt „anexarea” Ardealului de către Armata Română în decembrie 1918. Politicienii ardeleni erau criticaţi că nu au pus condiţii Bucureştiului pentru unire. De altfel, în memoriile multor politicieni ardeleni, paradoxal şi dr. Petru Groza atunci un obscur politician de provincie din Deva, se critica condiţiile unirii şi fanariotismul politic de la Bucureşti, înapoierea civilizaţională a Vechiului Regat şi nostalgia după o Transilvanie ce a aparţinut unui spaţiu organizat după model germanic al Europe centrale. Este aproape necunoscută apariţia unei cărţi la Viena în 1922, semnate de Iancu Azapu şi intitulată: „Ardealul, Ardelenilor”. Autorul scria făţiş faptul că Ardealul trebuie să denunţe actul unirii de la 1 Decembrie 1918 şi să se rupă de România formându-se un stat independent multietnic după modelul helvet. Paradoxal, prefaţa cărţii o semnează marele Al. Vaida Voevod, cel care citise în octombrie 1918 în Parlamentul budapestan declaraţia de rupere a Transilvania de Ungaria şi în 1919 şi 1920 fusese premierul României Mari. Ciudate sunt căile Domnului! Al. Vaida Voievod scrie în cuvântul introductiv al cărţii că drepturile cetăţeneşti, politice şi ale minorităţilor erau mai respectate în Ungaria de dinainte de 1918 decât în România Mare şi nu ştie „ce vom face în viitor …ne va indica drumul pe care trebuie să-l urmăm”. Mare trebuie să fi fost frustrarea lui Al. Vaida Voevod pentru că a fost demis de Rege la uneltirile balcanice ale lui Ionel IC Brătianu, să scrie prefeţe la cărţi separatiste. Oricum se pare că i-a trecut repede supărarea când Carol al II-lea l-a făcut premier şi ministru prin anii 30, iar apoi a înfiinţat un Front Românesc ca şi contrapondere la Mişcarea Legionară. Tot prin vremea aceea apare şi ideea unui steag al Ardealului având în centru o stemă ce cuprinde în cadran corbul maghiar cu soarele şi semiluna şi dedesupt cele şapte turnuri săseşti transilvane (siebenburgen). Scutul embelmatic fiind aşezat pe pânza tricolorului românesc: roşu, galben şi albastru. Culoriile fiind dispuse totuşi pe orizontală ca la steagul Ungariei şi nu pe verticală ca şi pe Tricolorul românesc. Confuzia celor trei culori: roşu galben şi albastru puse pe orizontală poate fi voită şi identificată cu steagul Budapestei de la 1848.

Ionuţ Ţene (www.napocanews.ro)

Cronologia familiilor mafiote (10)FOTO:PAUL CASTELLANO (1915-1985).

Paul "Big Paulie" Castellano a fost "Capo di tutti capi" al familiei Gambino din 1976, şi, deşi a fost numit în fruntea familiei chiar de catre Carlo Gambino, nu a scpat de blestemul mafiei. Avea sa fie asasinat 9 ani mai târziu, în urma unui ordin dat de John Gotti.
Paul Castellano s-a nascut în Brooklyn şi a fost arestat pentru prima data la 20 de ani. În perioada în care a fost şeful familiei, "Paulie" nu a fost foarte respectat de catre membrii acesteia, care îl considerau distant, mai ales dupa ce le-a interzis sa se implice în afacerile cu droguri pe care le promova John Gotti.
Pe când avea 70 de ani, Paul Castellano a fost arestat pentru escrocherie, dar a fost eliberat în schimbul unei cautiuni de 3 milioane de dolari. Presa din acea perioada a speculat ca el ar fi încercat sa ajung la o întelegere cu FBI, însa informatia nu a fost niciodata confirmata oficial.
Decizia de a-l numi pe şoferul sau, Thomas Bilotti, pe un post important a atras şi mai mult nemulumirea familiei. Paul Castellano a fost asasinat, împreuna cu fostul sau şofer, la ordinele lui John Gotti, care a devenit astfel noul şef al familiei Gambino. În anii '90, Gotti a fost condamnat şi pentru acest asasinat, pe baza marturiei depuse de Sammy Gravano, poreclit "Taurul".

luni, 9 august 2010

Cronologia familiilor mafiote (9)Foto:Carlo Gambino (1902-1976).
3.Carlo Gambino


Carlo Gambino, "parintele" familiei omonime din New York, a murit în 1976, la 74 de ani, dupa ce se opusese celor doua încercari ale autoritilor de a-l deporta în Sicilia.
Gambino a fost unul dintre sutele de mii de europeni care au emigrat ilegal în Statele Unite în anii '20. Cu "ucenicia" facut - din câte se ştie, înca din adolescenta ar fi fost asasinul unei organizatii mafiote din Sicilia - Gambino a paşit pe pamântul american cu statutul de "refugiat politic".
În timpul prohibitiei, Gambino avea sa ajunga unul dintre cei mai importanti asasini ai mai multor familii din New York. A fost asociatul celebrului Lucky Luciano şi l-a adus în America şi pe varul sau, Paul Castellano, un alt mafiot de legenda.
În 1957, se pare ca Gambino l-ar fi asasinat pe Albert Anastasia, liderul organizaiei mafiote din care facea parte, devenind astfel "Capo di tutti capi" al viitoarei familii Gambino. Pe linie de afaceri s-a ocupat îndeosebi cu traficul de alcool, printre asociatii sai numarându-se John Gotti.

Tiganii refuza sa se intoarca in taraŢiganii instalaţi în tabere în Saint-Etienne, în sud-estul Franţei, au fost evacuaţi vineri pentru a unsprezecea oară de la începutul anului 2010 şi a opta oară din luna mai, scrie ziarul Le Monde.

Romii stabiliţi în Saint-Etienne nu se află la prima lor evacuare, însă aceasta a fost cea mai mediatizată, întrucât a intervenit imediat după discursul preşedintelui francez, Nicolaas Sarkozy, cu privire la securitate şi imigranţi. Cu toate că este a opta din luna mai şi până acum, de fiecare dată, romii evacuaţi s-au instalat în alte părţi ori s-au întors pe acelaşi teren de unde au fost alungaţi.
Pe Aceeaşi Temă

* Poliţia din Franţa a început evacuarea celor 300 de tabere de ţigani români
* Izgonirea nefrancezilor
* O şatră de ţigani bănăţeni va fi evacuată de sub o autostradă din Franţa, cu ordin judecătoresc
Sursa Adevarul.ro International

duminică, 8 august 2010

Radu Ile S-am iubit o

Modele in viata

Bautura piratilor, rom amestecat cu praf de puscaFoto piratul Barba Neagra (168o-1718), (14 neveste)

Am auzit repetat acum, cum ca piratii beau numai rom, cu praf de pusca. Nu am inteles niciodata de ce? Este una dintre multele enigme, pe care nu le voi dezlega niciodata. Poata ca atunci cind sint in lupta, sa traga si din locuri si pozitii ascunse vederii? Sa faca tambalaul si mai mare? Poate. Dar cred ca acum, cu posirca asta de rom, nu ar reusi nimic. Cind eram mica la Piatra Neamt matusile mele tineau dupa soba, cite o sticluta de un sfert, de rom adevarat. Asta fara stirea unchilor mei, mai trageau cite o dusca, ca sa aiba spor la treaba. Eu numai miroseam, nu gustam, eu tineam secretul.Caci erau pocaite, stiti doar. Nu le banuiesc ca puneau si praf de pusca(poate aveau ca era dupa razboi), si speriau noaptea pe unchii mei, era pentru derutarea adversarului. Acum imi dau seama de ce, unchii mei si matusile bineinteles, vorbeau unii cu altii respectos, cu dumneata, totul de tragea de la rom, dar rom adevarat, nu posirca ca asta, care nu are nici un gust, nicidecum gust de rom.Nu incercati acasa rom amestecat cu praf de pusca, poate piratii mai aveau si alte ingrediente contra durerilor de stomac, poate faceau pietre la rinichi de la praf de pusca. La ei nu era bai, caci ati auzit ce ziceau:" ca aveau viata scurta, dar vesela ".Capul sus, pieptul inainte !!! papapa