Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 7 august 2010

Abramburica (stiti dvs.cine este)Foto: Piotr Kropotkin ultimul anarhist din Rusia(1842-1921).

La moartea sa a avut loc ultima intilnire a anarhistilor rusi.

Ieri uitindu-ma la tv.(ocupatia mea de baza pe linga net.) am vazut ca mototoala de Abramburica spunea(ceea ce eu am spus in nenumarate ori) ca sintem pe cont propriu, sa nu mai asteptam nimic de la guvernanti. Acelas lucru au mai spus si altii, in ultima saptamina.Dar in plus Abramburica spunea sa facem un fel de mici gascute, cuibusoare (stiti dvs.), in care sa discutam intre noi, sa luam hotaririle cele mai intelepte. A ce aduce asta in mod periculos? Mi-e frica sa rostesc cuvintul . (Duce la anarhie). A lua hotariri, in functie de grupul de interese din care facem parte, la un popor de 20 mil. locuitori e foarte greu de controlat. O coordonare mai eficienta o au aceste grupuri la nivel de politicieni + baieti destepti. Dar si acolo nu merge totul snur, mai sint si trepanatii, vedeti si dvs.
Totusi curajul lui Abramburica de a spune lucrurilor pe nume(avind proprietatea cuvintelor?), mai mult ca mine si ca alti mentori, formatori de opinie, ai tv. mi-a schibat apereciarea asupra ei, cu 180 de grade.Bravo Abramburica, ai crescut in ochii mei, mai mult decit Bakunin si anarhistii de la 1881 din Rusia. Ce mai, m-ai facut sa te iubesc(nu am incheiat subiectul, dar acum sint total bulversata). Luati exemplu de la Abramburica si CURAJ (gaina ca te tai).Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 6 august 2010

Citatul zilei: David Ben GurionFoto: Imagine din China

“Curajul este un fel aparte de cunoaştere, a modului în care să te temi de lucrurile care cer teama şi a modului în care să nu te temi de ceea ce nu trebuie să-ţi inspire teamă. Din această cunoaştere decurge o tărie launtrică care ne face să mergem înainte în pofida dificultăţilor. Ceea ce poate părea imposibil este deseori posibil prin curaj”.

Horoscop chinezesc TIGRU (zodia mea)


Foto: Tigrul alb din Singapore.

Anul 2010 va fi un an in care munciti foarte mult, vreti sa fiti remarcati si nu va apucati de nimic nou daca nu sunteti siguri ca la sfarsit veti fi laudati si apreciati. Veti fi avid dupa dragoste si veti cersi in fiecare zi dragoste de la cei din jur. Puteti avea o mare realizare personala si puteti fi promovat la locul de munca, dar si in viata personala va asteapta o perioada favorabila. Cei nascuti in aceasta zodie nu vor suporta slujbele care ii vor obliga sa stea inchisi intr-un birou. Veti fi cu totii mai realisti ca de obicei, mai atenti la echilibrul dintre venituri si cheltuieli. De multe ori acest nativ se va ocupa de o multitudine de activitati avand succes pe toata linia. Nu vrea sa se stie supravegheat de cineva si ii place sa se simta independent si liber. Aveti multe momente cand nu suportati sa fiti luati peste picior si nu mai reactionati cum trebuie la glume. Cel din zodia Tigrului este capabil de munca indelungata, dar dupa aceea va avea nevoie de multa odihna. Fiind vedeta zodiacului, are teluri mari si incearca sa le atinga, desi rareori reuseste. Este perseverent si tenace, insistent pana obtine ce vrea.
Din punct de vedere al sanatatii se anunta un an al schimbarilor, sunt zile cand va simtiti foarte bine si zile cand aveti impresia ca nu sunteti sanatos din punct de vedere medical. Tigrul este o persoana care se va descurca in orice situatie in acest an si va da senzatia ca este stapan pe el.
Sursa : http://dorsidor.weblog.ro/

joi, 5 august 2010

Daune de 500.000 euro pentru unul din liderii masonilor


(ndbrasov)progeniturile masonilor cer daune.

Daune de 500.000 de euro pentru unul dintre liderii masonilor români condamnaţi în 1953Liliana Năstase,Ionel Stoica
* 2936 afişări
* Joi 5 aug 2010

În România, în 1944 s-au redeschis activităţile masonice, însă în 1951 s-a hotărât trecerea lor în adormire

În România, în 1944 s-au redeschis activităţile masonice, însă în 1951 s-a hotărât trecerea lor în adormire

Tribunalul Bucureşti i-a acordat daune morale în valoare de 500.000 de euro fiicei lui Paul Brătăşanu, unul dintre liderii masonilor condamnaţi în 1953. Şefii Masoneriei române, condamnaţi de comunişti, în 1953, la ani grei de închisoare, au fost reabilitaţi la Tribunalul Bucureşti.

Ileana Brătăşanu, fiica masonului Paul Brătăşanu - mort în penitenciar în 1956 - s-a luptat în instanţe, după decembrie 1989, să-şi reabiliteze părintele. De formaţie inginer, Paul Brătăşanu era proprietarul mai multor moşii în judeţul Olt.

El a ocupat funcţii importante în stat, cum ar fi director al Direcţiei Generale a Valorificării Bunurilor Statului din Ministerul Industriilor şi Comerţului (1925-1928), consilier la Preşedinţia Consiliului de Miniştri, membru în Consiliul de Administraţie al CFR (1932-1933), director în Ministerul Economiei Naţionale (1940) şi a fost ales de mai multe ori deputat din partea PNŢ.

În paralel cu activitatea politică, Brătăşanu a activat în Masonerie, atras de vărul său, Jean Pangal, cel care a condus această organizaţie. Brătăşanu a fost încadrat în Masonerie în 1923 şi a ajuns la gradul 33 - Locotenent Mare Comandor cu drept de succesiune la conducere. A participat, în 1944, la şedinţa prin care s-a decis redeschiderea activităţii masonice şi apoi la cea din 1951, când s-a hotărât trecerea în adormire.

Anchete crunte

După venirea comuniştilor la putere, Brătăşanu, alături de alţi 16 lideri masoni români, a fost urmărit de Securitate. În 1953, toţi cei 17 au fost arestaţi. Bătuţi crunt în sălile de anchetă, ei au „recunoscut" legăturile cu mai mulţi diplomaţi străini, pe care i-ar fi introdus în lojile masonice române pentru a le ascunde activitatea de spionaj.

Chiar şeful masonilor, Constantin Bellu, a recunoscut, după ce a fost bătut cu bestialitate, că a furnizat informaţii serviciilor secrete ale SUA, membrilor Legaţiei şi misiunii militare americane.

Potrivit dosarului de anchetă, membrii lotului francmasonic au avut două întâlniri în care au decis sprijinirea cu bani (aproximativ 60 de milioane de lei) a organizaţiei Sumanele Negre şi ar fi contribuit şi la aducerea în ţară a regelui Carol al II-lea, în locul regelui Mihai.

„S-a considerat de către Tribunalul Militar că tatăl meu a furnizat informaţii colonelului Stacy Masterson şi generalului Gyer, din partea misiunii engleze, colonelului Anderson şi altor doi ofiţeri, din partea misiunii SUA, şi lui Raymond şi lui Prost, din partea delegaţiei Franţei, privind strategia de dezvoltare a reformei agrare", arată Ileana Brătăşanu.

Condamnările

Paul Brătăşanu a fost condamnat la muncă silnică pe viaţă şi s-a dispus confiscarea întregii sale averi. Inginerul a a fost batjocorit, torturat şi înfometat în puşcărie. În 1956 s-a îmbolnăvit grav şi a decedat în închisoarea de la Piteşti, după şapte ani de detenţie.

La 19 noiembrie 1953, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a condamnat 17 masoni cu grade superioare la pedepse cuprinse între doi ani de închisoare şi muncă silnică pe viaţă. Pedepsele au fost date proporţional cu gradul pe care l-au avut în Masonerie.

Ei au fost acuzaţi că au procurat şi au transmis informaţii privind securitatea statului, mobilizarea economiei naţionale şi apărarea teritorială a Republicii Populare România agenţilor unor puteri străine, în scopul de a submina regimul de democraţie populară.

De asemenea, membrii lotului masonic au fost acuzaţi de complicitate la crimă, de înaltă trădare, de delict de uneltire împotriva ordinii sociale şi delict de instigare publică. Şeful „lotului francmasonic", Constantin Bellu, era trecut în evidenţele Securităţii drept „Mare comandor al masoneriei RPR", deşi purta titlul oficial de Suveran Mare Comandor al Masoneriei Române. El deţinuse funcţia de Mare Tezaurar al Supremului Consiliu, iar la moartea lui Mihai Noradunghian, în 1951, a preluat conducerea masonilor.

Tribunalul Bucureşti a admis, în martie 2010, cererea Ilenei Brătăşanu prin care solicita să se constate condamnarea cu caracter politic suferită de tatăl său. Procesul a fost deschis în baza Legii privind condamnările cu caracter politic pronunţate în perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989.

500.000 de euro, daune morale

Instanţa i-a acordat şi daune morale în valoare de 2.000.000 de lei (aproximativ 500.000 de euro), după ce a constatat că Ileana Brătăşanu nu a beneficiat, până în prezent, de măsurile reparatorii ale Legii privind drepturile persoanelor persecutate din motive politice în timpul dictaturii comuniste.

„Scopul general al legii constă în completarea cadrului legislativ referitor la acordarea reparaţiilor morale şi materiale cuvenite victimelor totalitarismului comunist, realizând un act de dreptate pentru cei care au avut curajul să se opună regimului opresiv şi să încerce să-şi exercite drepturile fundamentale", susţine instanţa. Ministerul Finanţelor şi Ministerul Public au contestat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti.

Lupta fiicei

Ileana Brătăşanu, fiica lui Paul Brătăşanu, a adus dovezi în instanţă că tatăl său a murit în penitenciarul din Piteşti, în 1956, ca urmare a tratamentului inuman la care a fost supus după ce a fost condamnat, în 1953, întrucât avea viziuni anticomuniste. El avea gradul 33 în Masonierie în momentul în care a fost arestat.

Lotul masonic

În 1953, Paul Brătăşanu, alături de alţi lideri masoni, a fost arestat şi a fost condamnat. Colegii din dosar erau Mircea Ciupercescu - mason de grad 33, membru în Supremul Consiliu, pro mare maestru al „Marei Loji Naţionale" şi Mare Supraveghetor, Mihai Arţăreanu - mason de grad 33, venerabil de Lojă, membru al „Marii Loji Naţionale" şi al Supremului Consiliu, George Grigoriu - mason de grad 33, Mare Orator, mare maestru al „Marei Loji Naţionale" şi membru în Supremul Consiliu. Masonul cu gradul cel mai mic (patru - n.r.) din dosar a fost Gheorghe Popovici.
Sursa Adevarul.ro Actualitate.

Oare rromii(tiganii) au inclinat balanta la alegerile prezidentiale ?Ca in povestea copilariei noastre Hainele Imparatului, care nu existau, nsa pupincuristii lui, spuneau ca are cele mai frumoase haine, dar oamenii simplii de pe strada in frunte cu copii strgau : Imparatul este gol.
Tot asa se vede si acum goliciunea statului ajuns la cheremul bandei de infractori de la conducerea tarii. Nimic nu mai exista in tara noastra, nu mai avem parlament, finante, banci, industrie, comert, totul este in genunchi la un singur semn, al unui singur om. Ei ne discrediteaza in ochii strainatatii, punind in ministere unul la Economie vinzator de varza, altul la finante care vindea ziare in Gara Ploiesti Sud imediat dupa revolutie, dar apoi s-a desteptat si impreuna cu Luca (nu cel din biblie), au apucat vaca de muls numita sindicatul petrolistilor si au tot supt pina au ajuns la averi fabuloase.
Asa este cind cunosti saracia maxima, cind ajungi la titele vacii de muls, mulgi pierzinduti controlul ratiunii si nu te mai opresti.
Dar pentru ca la noi in tara, a fost mereu traditia cel mai cea mai. Acuum dupa ce am avut prima mama, prima academician de renume mondial, acum avem prima parasutista, prima calareata, prima vitonista, prima.... si prima ..., dar a doua care este? Eu ???
Toata viata noastra sociala, economica si politica se desfasoara intr-un carusel care ne invirteste, ne invirteste pina ne ameteste si nu mai stim ce este cu noi, ce e bine ce e rau, daca negrul este alb si invers. Acum avem emblematic pentru poporul nostru, emblema Romaniei cu frunza. Rom adica tigan cu R mare aplecat ca si cum ar fi cersit, restul nu mai conteaza. Europarlamentara nostra, cu piedica in vorbire si cam timpa, calareata noastra pe care o imping 2 barbati vinjosi de chiur, pe cal si ne este bagata pe git, de primul bautor al tarii, putem sa facem ceva in gustul lui?
Oare rromii(tiganii), sint cei care au inclinat balanta la alegerea lui Traian Basescu in defavoarea lui Mircea Geoana? Cei 200.000 de alegatori in plus, au provenit de la rromi? Sa ne aducem aminte de manele, de dansurile cu purtatoarele de fuste inflorate, de salba de aur si rochia tiganeasca daruita de rromi Mariei Basescu. De Mircea Mondialul . Inseamna ca tiganii stabilesc in tara noastra drumul nostru, da liber la furat(caci ei nu platesc impozite si traiesc din furat din tara si din occident). Asa ne trebuie ca doar Traian Basescu a spus ca 90 % dintre romani iubesc manelele.Stie el ce stie. De aceea s-a afisat si el si Mircea Basescu cu tiganii. I-au fost de folos si a intors tara noastra cu sute de ani cind romii (tiganii) erau robi in tara noastra, dar acum noi romanii sintem robii lor.Piratul nostru s-a folosit de ei, ca sa ne ingenuncheze si deocamdata a reusit.Am zis DEOCAMDATA caci, poate ca ne vom trezi si noi curind. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa (nu am epuizat acest subiect).

Citatul zilei


Gradina botanica Ein Gedi(Somalia).

Citatul zilei:Emmet Fox
3 08 2010

“La ceea ce ne gandim creste. Tot ceea ce permitem sa ne ocupe mintea se va amplifica in viata noastra. Daca subiectul gandurilor noastre este bun sau rau, legea functioneaza si conditia creste. Orice subiect care il tinem departe de mintea noastra tinde sa se diminueze in viata noastra, pentru ca ceea ce nu folosesti, se atrofiaza. Cu cat te gandesti mai mult la necazuri cu atat vei avea mai multe; cu cat te vei gandi mai mult la norocul care l-ai avut cu atat mai mult noroc va veni catre tine.” – Emmet Fox from Make Your Life Worthwhile, 1942

Free Image Hosting Upload Photos View Photos
Sursa:http://dorsidor.weblog.ro/

miercuri, 4 august 2010

A mai plecat un erou !Noua Dreaptă filiala Braşov
Link to Noua Dreaptă filiala Braşov

A mai plecat un erou…

Posted: 03 Aug 2010 03:38 PM PDT

Trecerea la cele veşnice a acestui erou de neam, constituie o nouă pierdere în rândul elitei româneşti care şi-a scris fila de jurnal cu un condei pătat de sânge în faţa Securităţii.

România plânge pentru moartea care nu îşi mai dobândeşte învierea, plânge pentru ridicarea la cer a unuia dintre oamenii cu credinţă de nestrămutat, plânge pentru pierderea adevăratei valori omeneşti, îl plânge pe fiul ei, Teofil Mija.

Călătoria lui între cele sfinte îndurerează nu numai o seamă de prieteni şi cunoscuţi, dar şi o parte din generaţia tânără care urmează, se zbate şi luptă pentru ţară, aşa cum domnul Teofil Mija a făcut timp de un deceniu jumătate.

Conferinţele pe care le ţinea ori de câte ori sărbătoream un eveniment cu temă naţională mă aduceau cu sufletul la gură. În glasu-i obosit de atâtea şi atâtea momente de teroare, citeam siguranţă de sine, căutam copilăreşte să înţeleg vorbele încărcate de înţelepciune ale unui om trecut prin viaţă, vorbe care răsunau până în adâncul simţirii şi dincolo de puterea noastră, dar de cele mai multe ori mă simţeam nedemn de ideile pe care ni le insufla.

Sfânta iubire de patrie şi, dragostea infinită pentru Dumnezeu i-au dat puterea de a străbate în continuare drumul pavat cu greutăţi ce i se înfăţişa, de a depăşi barierele răului şi de a ne învăţa ce e aceea rezistenţă anticomunistă.

Domnul Teofil Mija a văzut lumina zilei în data de 11 septembrie 1923, la Sibiu. 14 ani ani de tortură şi schingiuială fizică, dar în acelaşi timp ani ai desăvârşirii sufleteşti, s-au scurs în penitenciarele comuniste.

Dorinţa de a obloji rănile oamenilor, l-a condus în anul 1942 către Facultatea de Medicină la Iaşi, apoi la Cluj. 6 ani mai târziu a fost nevoit să se ascundă în munţi, pe urmele lui alergând Securitatea. Dibace în gândire şi curat cu spiritul s-a refugiat acolo doi ani de zile, după care a fost arestat şi întemniţat la Aiud. Ne spunea odată că închisoarea a reprezentat pentru el prilejul către o viaţă duhovnicească intensă, precum şi o apropiere neaşteptată faţă de Dumnezeu.

În anul 1979 s-a stabilit la Braşov şi împreună cu doctorul Constantin Cismaş au înfiinţat Asociaţia Filantropică Medical-Creştină „Cristiana” (1993).

Este un model demn de urmat pentru spiritul legionar care mereu a vieţuit înlăuntrul său, pentru simplitatea şi în acelaşi timp modestia de care a dat dovadă de-a lungul atâtor ani de zile, dar şi pentru victoria pe care a dobândit-o prin sufletu-i curat.

“Nu plângem lacrima de sânge,/ ci ne mândrim cu-atâți eroi./ Nu, neamul nostru nu vă plange,/ ci se cuminecă prin voi.” ( Radu Gyr)

Dumnezeu să-l odihnească!

Biroul de Presă Noua Dreaptă Braşov

03.08.2010

marți, 3 august 2010

Evreii din Min.de Finante pina in 1958

height="385">
Hava Nasguila Dalida 1959.

David Ben Gurion(1886-1973)primul prim min. al Israelului cu intermitente 1948-1963.
Poate ca pe ocolite, dupa art. cu Ana Pauker, Stalin in fusta cred ca, intelegeti mai bine ceea ce vreau sa va spun acum.Ati vazut cum s-a instalat regimul comunist cu, ajutorul cozilor de topor evrei.
Dar sa stiti ca la Min.de Finante nu s-a clintit nici un salariat, toti erau evrei. (Acest lucru s-a dezbatut, de nenumarate ori la Vocea Americii, Libertatea si Europa libera)De ce? Caci de mii de ani, evreii sint recunoscuti ca cei mai buni finantisti(va aduceti aminte cum acum 6ooo de ani Nabucodonosor a ordonat ca 5ooo de evrei sa fie inchisi intr-un tarc si peste ei a adus elefanti care i-au zdrobit in picioare). Cauza cu ajutorul mintii lor invirteau totul pe degete(camatarie).
Dar revenind la oile noastre, comunistii cit erau ei de ra, nu au renuntat la evreii din min.de finante caci aveau nevoie de ei. Ei cunosteau totul(si cu ei se putea jefui tara cel mai bine).Abia in anul 1958 au fost scosi evreii din minister cind, s-a format si clasa de finantisti romani, dupa l3 ani de la ocupartea tarii de catre rusi.
S-au alaturat si ei evreilor plecati in Israel, vinduti la ordinul Anei Pauker.
Asa cred ca, acum intelegeti de ce merge treaba, asa cum merge in tara noastra.Nu este nevoie decit de hoti la finante. Ne mai mirau de min .actual de finante, cu dansul sau desucheat, cu cuceririle femeilor tinere, stricind casa altora si apoi dindu-le cu piciorul? Dar mai ales, schimbarea ministrilor la cel mai important minisrter la citeva luni, dovedeste ca nu se urmateste decit, devastarea tarii si acesti pierdevara care nu stiu ce vorbesc, sint cei mai potriviti nu numai la Min.de Finante ci peste tot.
Am vrut doar sa va atrag atentia ca, nici regimul criminal comunist nu a schimbat finantistii evrei.Dupa aceea, vorba lui Shakespeare, " Maurul si-a facut datoria, acum poate sa dispara". Asa si ei unii, au disparut in neant, altii au plecat in tara lor nou formata si au contribuit cu experienta lor la progresul tarii, la bogatia ei.
Cred ca ati inteles exemplul pe care l-am dat.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Evreii viteji !!!Foto Ben Gurion (l886-l973) conducator si ideolog al miscarii sioniste, ctitorul statului Israel si prim ministru l948-l963. Cind in anul l967, lucram la birourile rafinariei B. s-a declansat Razboiul de 6 zile. V-am mai spus ca toti evreii de pe tot cuprinsul pamintului au fost chemati la lupta. Ordinul era obligatoriu si cine nu se supunea era socotit dezertor si impuscat de Mosad, cea mai temuta Securitate se zicea, din lume, oriunde ii gaseau pe dezertori. Dar ca o persoana care am lucrat in acelasi birou si in aceasi institutie, pot sa spun ca evreii cu care lucram, bineinteles la birouri, caci ei nu suporta munca de jos(adevarul este ca sint mai inteligenti putin), erau de un entuziasm debordant. Parca plecau la o petrecere, la nunta de exemplu. Nu mai puteu de bucurie si abia asterptau sa ajunga acolo, sa inceapa antrenamentele in poligonul de tragere cu pistolul. Chiar ei spuneau ca, vor dormi cu pistolul sub perna iepureste. Pe ei harnicia nu-i da afara din casa, inteligenti sint, si s-au ocupat dea lungul secolelor cu camata de unde au facut si avere. Ca doar averea nu se face la saiba sau la dat cu tirnacopul. Dar statul Israel cu 4.5oo.ooo de locuitori cit un Bucucresti si jumatate, este capabil cu ajutorul financiar al americanilor, sa tina piept tuturor dusmanilor lor arabi, de la, toate granitele tarii. Vedeti, se vede ca nici unii evreii, nici altii Hamas arabii nu sarbatoresc Craciunul, nasterea Domnului Isus, ei atunci gasesc de cuviinta sa imparta granitele, cind toti ceilalti au alte ocupatii, catolicii si ortodocsii. Orice alt defect au (zgircenie, inselatorie, camata), dar nu se poate spune ca nu sint viteji si nu-si apara cu viata, bucatica aceea de pamint a lor. Cind ii cheama la lupta vin din toate colturile lumii si din 4,5 mil. devin poate dublu ca soldati. Asta am vazut eu in l967 la colegii de birou si la cei de la Serv,. Administrativ. Chiar m-a impresionat, o familie de tineri ingineri petrolisti, fara copii, sub 3o de ani, care nu-si mai incapeau in piele de bucurie ca pleaca la lupta. Se numea familia Avram(ce s-o fi ales de ei?) Daca nu erau asa, viteji in as apara, tara aia mica a lor inconjurati de dusmanii arabi in atitea mii de ani, mai ales in ultimii 2ooo cind au fost huliti si alungati din tara lor de catre romani. Ar trebui sa fie exemplu si pentru noi, numai daca ne gindim ca am pierdut, Basarabia si Bucovina in l94o fara sa tragem un foc de arma la granita. Am executat ordinul lui Stalin de a preda tara, fara sa zicem nici pis. Chiar daca eram invinsi, macar aveam demnitate. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 2 august 2010

Rokeri s moravu Senjorita porfavor

Stii sa rizi de zodia ta ?Peşti
Este semnul cel mai sensibil al zodiacului. Peştii sunt atât de schimbători încât parcă ar avea centrul râsului şi al plânsului interşanjabile. Peştii plâng pentru ca le-a murit mătuşa şi, în următoarea secundă, se prăpădesc de râs pentru că aceasta, biata de ea, este atât de grasă încât nu încape în sicriu. Peştii, mai mult decât a trai, ştiu a exista.
(tot Peşti: Michaelangelo, Schopenhauer, Einstein, Bruce Willis, Jon Bon Jovi)

Sursa: http://trafic-de-ginduri.blogspot.com/

duminică, 1 august 2010

"Ca o lacrima de singe a cazut o stea "Mereu m-am gândit cu teamă la ziua în care nu vom mai avea eroi. Şi de fiecare dată când câte unul dintre ei apune, România îşi plânge tăcut fiii. Cu lacrimi ascunse şi un plâns mut de durere, ţara rămâne orfană de tot ce a putut să ne dea mai bun. Gheorghe Ionescu s-a dus în Legiunea Cerească, senin, drept şi demn, aşa cum a trăit. Pentru tinerii naţionalişti, casa lui devenise un loc unde găseau mereu răspunsuri şi primeau o ciudată energie moralizatoare. Şi niciodată nu mi-am putut explica cum, după fiecare întâlnire cu „Domnul Ionescu”, plecam încărcat cu noi daruri spirituale.

Pe el soarta l-a înzestrat cu un har deosebit. Reuşea să schimbe oamenii dintr-o privire şi două cuvinte. Despre Căpitan spunea: „Omul acesta a zguduit societatea romanescă din temelii. Era de o forţă spirituală deosebită. Eu n-am mai întâlnit în viaţa mea un om cu atâta forţă. Lângă el te simţeai puternic”. Ei bine, acelaşi lucru l-am simţit şi eu la ultima întâlnire cu domnul Ionescu, de parcă în el încolţise dintr-o sămânţă floarea puterii Căpitanului. Boala îl ţintuise în pat, dar în ochi purta accesaşi lumină. S-a scuzat că nu poate sta drept în faţa noastră, a celor care îl ascultam uimiţi cum ne vorbea senin despre valorile Mişcării Legionare. Ne-a spus că prin noi continuă lupta sa. Ne-a mai spus să nu renunţăm şi să purtăm în noi biruinţa legionară.

S-a născut în a patra zi de decembrie a anului 1915, la Roşiorii de Vede. 20 de ani din viaţă i-a petrecut prin temniţe. Primi cinci, pentru că s-a împotrivit lui Antonescu, restul, pentru că regimul comunist s-a temut de puterea spirituală a legionarilor în rândul cărora se formase ca om. Prea multă suferinţă pentru un om a cărui singură armă a fost iubirea, după cum chiar el spunea: „Mişcarea Legionară ne-a învăţat să iubim necondiţionat omul, indiferent de originea lui”. Odată cu venirea comuniştilor s-a ascuns prin ţară. Şi ani la rând le-a trebuit comuniştilor să-l prindă. Şi nu l-ar fi prins, dacă dorul de casă nu l-ar fi mânat înapoi la Roşiorii de Vede.

Şi-n temniţă, chinuit în celulă l-a găsit pe Dumnezeu. „Am supravieţuit pentru că m-am rugat la Dumnezeu. Da, l-am găsit şi în închisoare, nu numai în Biserică.”

După decretul de eliberare din ’64, a fost obligat să se stabilească la Braşov. A lucrat ca fotograf, pentru că vremurile nu i-au permis să se ocupe de plantele, pe care le studiase la Şcoala Superioară de Horticultură din Bucureşti. Şi deşi regimul îl supraveghea atent, niciodată nu a încetat să simtă şi să trăiască în spirit legionar. La Braşov s-a înconjurat de tineri, pe care i-a atras prin discursul său simplu, dar cu har. Avea mereu un aer vesel. Şi oricât de posac ai fi fost, uitai tot răul de faţă cu el.

A fost un model care a inspirat prin modestia sa mai multe generaţii de tineri, care acum spun cu durere: „Rămas bun, drag camarad!”.
Ciprian Bojan (12 iul.2010).
Publicat de Odorica Ion