Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 17 iulie 2010

Mickey Mouse trebuie sa moara


Prea simpatic subiectul ca sa-l ignor:))
Saudi Cleric Muhammad - Al Munajid: Mickey Mouse trebuie sa moara!!


”Șoarecele este unul dintre soldatii Satanei si este condus de el.
În cazul ın care un şoarece cade ıntr-o oala cu mancare – daca alimentul este solid, trebuie sa-l scoți şi sa ınlaturi ce a atins, iar daca este lichid – trebuie aruncat tot, pentru ca șoarecele este impur. (profunda ınvatatura, nu? :))' )
Potrivit legii islamice, şoarecele este o creatura respingatoare, care aduce depravarea. Dar cum credeti ca vad copiii de azi şoarecii – dupa Tom şi Jerry?
Pana şi creaturile respingatoare prin natura, prin logica şi potrivit legii islamice au devenit minunate şi sunt iubite de copii. Chiar şi şoarecii.
Mickey Mouse a devenit un personaj grozav, chiar daca, potrivit legii islamice (Shari’a), Mickey Mouse ar trebui ucis indiferent de context”.

EdebiMevzulaR

Defazarea a doi "luptatori" pe meterezele publicisticiiDe curind de cind e moda Pa si Pa-uri, am vrut sa scriu si eu un articol ca un ciot si sa trimit cititorii la alte publicatii in alte limbi si pe alte tarimuri ale Pamintului. Acum voiam sa fac ceva despre emisiunea de vineri seara de la Realitatea, unde cei doi vajnici "luptatori" pe meterezele publicisticii cauta, prin ris idiot (Stelian Tanase), vorbind despre anul 2012 cind vor fii alegeri parlamentare si de anul 2014 cind vor fi alegeri prezidentiale, cind poporul in intelepciunea lui, v-a schimba acest "corp compact de politicieni profesionisti," de la conducerea tarii. Mircea Dinescu bilbiit spune intr-una, ca sa se faca inteles ca nu mai este timp pina atunci, ca totul trebuie schimbat poimiine. Asta se produce pe nervii striviti la max. ai privitorului.Am vrut numai sa punctez acest dialog divergent intre 2 care nu au nimic comun in discutie. Unul ride timp, vorbind de situatia de peste 4-5 ani si celalat bilbiit vrea sa se faca inteles ca totul este urgent.Si asta se intimpla cind, fiecare vorbeste peste celalat. Eu nu am reusit a fac Pauri si P... caci, mereu am zis ca nu ma mai uit la aceasta emisiune, dar imi spuneam ca trebuie sa dau totusi dovada de rabdare, ca pina la urma am sa inteleg si eu ceva. Deci Pa si P... am sa pun in funciune ca, nu mai am rabdarea necesara cu toata vointa mea de fier.
Aceste discutii searbede se desfasoara in timp ce, la Constanta se vrea desfiintarea Teatrului Liric si acolo am vazut artistii lirici,( era si amanta lui Nicu Ceausescu, Daniela Vladescu, dar nu mai spun ca sint criticata, puschea pe limba), care se rugau sa nu se desfiinteze acest teatru, care nu se va mai putea recreea din nou. Ei spuneau ca vor veni sa cinte gratis, numai pentru ca peste un an si jumatate, se va ameliora situatia economica din tara si atunci vor fi din nou platiti. Este impresionanta acesta daruire fizica si psihica a lor. Dar din ce vor trai?"?? Se vor ruga de manelisti sa le acorde si lor pe la petrecerile tiganesti posibilitatea ca, din mila, sa fie lasati sa cinte si ei o arie de succes, incit sa fie acceptata de nobilimea tiganeasca imbuibata de pe urma "afacerilor" din Occident sau din Tara? Si asta pentru ca acesti artisti lirici, sa fie paratrasnetul tignilor in caz ca v-a exista o nemultumire.Unde s-a ajuns ? Oare numai unul care ride timp observa, ca nu se poate astepta 4-5 ani pentru a fi maturati de la putere acesti nemernici? Dar daca vor fi din nou alesi? Mai incing cine stie ce jocuri tiganesti, cu manelisti si gata alegerea lor este ca si facuta.
Vedeti ca nu am reusit sa fac si eu un art.Pa, dar poate ca da ca dvs. subintelegeti ce vreau sa spun. Si nu trebuie sa va trimit in miezul satrelor tiganesti.
Si nu vreau sa uit ca din timp in timp, Stelian Tanase vine cu un teanc de carti scrise de el si oferindu-le galant invitatilor sugereaza ca, mai are timp si pentru scris. Oare cine sint "negrii" care il ajuta(sau scriu special), la aceste carti (eu nu am citit niciuna, dar dupa risul lui timp si defazat fata de Mircea Dinescu nu mai ma obosesc sa citesc nici un rind ,ca ma enerveaza destul la tv . intr-o ora.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
In privinta Pa-urilor nu este ironie, am vrut dar nu am reusit.
http://singurafelina.weblog.ro/

vineri, 16 iulie 2010

NASA si IslamulDaca tot a pus flotila NASA la sol, Barack Obama le-a trasat astronautilor americani sarcina "de a gasi o cale pentru a ajunge la lumea musulmana", "pentru a-i ajuta sa fie mandri de contributia lor istorica in stiinta.”


NASA primeşte o noua misiune de la OBAMA : sa faca psihoterapie cu lumea musulmana:))

http://EdebiMevzulaRblogspot.com/

Comorra Napoli (Mafia)Foto Neapole orasul unde s-a inventat pizza.

Camorra. Are ca şi capitala oraşul Napoli. Fabrizio Calvi numara, la mijlocul anilor '90, 106 clanuri ale acestei organizatii, cuprinzând 5.000 de afiliati. Caracteristic pentru Camorra este fragmentarea acesteia, precum şi luptele dintre clanurile componente şi din interiorul lor. Istoricii afirma ca actul de naştere al Camorrei dateaza din secolul XV sau XVI, pe când organizatia criminalilor napolitani se numea "Societatea Umilintei" sau "Frumoasa Societate Reformata".
Camorra este singura organizatie mafiota creata in mediul urban. A aparut la Neapole, in secolul XIX. Are ramificatii in toate mediile sociale, chiar si in cele foarte sarace, fiind formata din 111 Familii operationale si 6.700 de asociati. Este formatiunea mafiota cea mai bine protejata, astfel incat, orice incercare de extirpare s-a dovedit un esec. Pentru a-si sterge urmele, si-a schimbat adeseori numele in Bella Societa Riformata, Onorata Societa sau Nuova Camorra Organizzata. Cuprinde o societate majora, din care fac parte membrii de baza, si o societate minora, in care se gasesc asociatii. In fiecare cartier din Neapole exista o societate numita paranza cu un sef si un trezorier, insarcinat sa tina contabilitatea profiturilor si impartirea lor intre asociati. Sefii societatii, independenti, sunt tinuti la respect de seful Camorrei, numit capintesta, care isi are sediul si guverneaza din cartierul Vicaria. Alte structuri ierarhice, comparabile cu cele din Cosa Nostra, nu exista. In schimb, s-a format un cod de comportament (la inceput transmis pe cale orala, iar apoi redactat), denumit frieno care prevede pedepsele pentru cei care nu respecta regulile si care sunt aplicate dupa un proces la tribunalul intern. Pentru afacerile mai marunte, vinovatul este prezentat tribunalului de cartier, denumit mama. Daca afacerea este foarte importanta si ea intereseaza conducerea organizatiei, este prezentata tribunalul numit bunica. Acesta are sub jurisdictie tot orasul si este condus de capintesta, care in interiorul tribunalului poarta numele de mammasantissima. Activitatile Camorrei sunt numeroase : contrabanda cu tigari si trafic de droguri, importul clandestin de carne, jocurile de noroc etc.

joi, 15 iulie 2010

"The Escope of Sigmund Freud:Parintele psihanalizei, Sigmund Freud, a fost salvat de un nazist fascinat de operele sale, ımpotriva vointei lui Adolf Hitler, ne marturiseşte David Cohen ın "The Escape of Sigmund Freud" o carte pe care am cit-o de curınd…

In 1938, cand naziştii au preluat controlul In Viena, Freud şi familia sa erau In mare pericol. Numai ca un nazist, Anton Sauerwald, l-a protejat mai ıntai pe savantul cu origini evreieşti, pentru ca apoi sa ıl ajute pe Freud sa fuga ın Marea Britanie.

Culmea, dupa Al Doilea Razboi Mondial, Sauerwald a fost judecat pentru daunele aduse familiei Freud. Acesta a fost salvat doar de marturia uneia dintre fiicele savantului.

Bogatul Freud, protejat şi facut disparut de nazistul Sauerwald zice David Cohen, unde eu o sa mai adaug ca “ bogatia “ nu l-a schimbat niciodata pe meseriaşul Freud şi a luat tot timpul la terapie şi oameni nevoiaşi…coroana i-a ramas neştirbita.

In anii '30, Sigmund Solomon Freud devenise celebru ın Europa datorita lucrarilor sale ın ceea ce priveşte inconştientul. Aceste realizari şi dezvoltarea unei afaceri au asigurat familiei Freud o stare materiala foarte buna ın perioada interbelica.

Dar, la ınceput de razboi, Hitler a ordonat ca evreii sa ışi declare averile şi a spus ca toate aceste bogaţii "au fost dobandite ın mod ilicit".

Legatura dintre Sauerwald şi Freud a fost profesorul Josef Herzig, de la Universitatea din Viena. Acesta din urma era un prieten apropiat al savantului, iar nazistul Sauerwald ıi fusese elev.

In carte, Cohen scrie: "Sauerwald nu a raportat superiorilor ca Freud avea multe conturi secrete ın bancile de peste hotare. El a luat documentele şi le-a tinut pentru el, ınchise ıntr-o cutie din locuinţa sa".

Apoi, Sauerwald a protejat afacerea cu carti a lui Freud. Naziştii ordonasera distrugerea cartilor, dar Sauerwald a reuşit sa intre ın posesia lor şi le-a ascuns ıntr-un loc singur.

Locuinţa lui Freud - institut pentru superioritatea rasei ariene

Dupa acest eveniment, naziştii au cerut transformarea locuintei lui Freud ıntr-un institut dedicat superioritatii rasei ariene. Cand Sigmund Freud i-a cerut lui Sauerwald sa ıl ajute sa plece peste hotare, acesta nu a ezitat şi i-a facut rost de o viza pentru Marea Britanie.

Autorul crede ca, pe langa prietenia indirecta cu Freud (prin intermediul profesorului Herzig), este posibil ca Sauerwald sa fi fost mituit de bogata familie Freud.

"Este o relatie ambigua. Dar cred ca povestea are sens, iar Sigmund chiar a fost ajutat de acest Sauerwald" a adaugat stranepotul lui Sigmund, David Freud, cand cartea a fost lansata anul trecut.

In ıncheierea acestui articol doresc sa mai mentionez ca Sigmund Solomon Freud ajuns ın Anglia a fost ınca de vreo 3 ori operat pentru cancerul de cer palatin..a supravietuit cu cocaina , pe care deabia la sfırşitul vietii , el care a indicat- o in terapie, sa o repudieze ca metoda de vadjuvant al terapiei abisale... Pe patul de moarte ,se certa in delir cu Jung ,Gustav parintele Arhetipurilor: ” Am avut dreptate ,nu- i asa Gusty?”

EdebiMevzulaR
http://khaos-40.blogspot.com/

M.M. "nu ma mai suport fizic".Sinuciderea Madalinei Manole este un exemplu de victima a sistemului nostru criminal, care promoveaza nonvalorile. Dovada vie a mefiei de peste tot in politica, economie, arta, cu tot ce cuprinde ea printre care si muzica.
O cintareata perfectionista, careia i se inchideau toate usile in nas si la tv. si la radio, a ajuns sa spuna despre ea NU MA MAI SUPORT FIZIC.
E posibil asa ceva? Ce a adus-o pe marginea prapastiei existentei ei, de a putut rosti gindindu-le asemenea cuvinte. Avea tot ce isi doreste orice femeie, dar mai presus de toate pentru ea, era cariera nerecunoscuta in mod brutal, dindu-se girul unor non valori de conjunctura. Acest lucru ca, " nu ma mai suport fizic " pot sa-l spun eu, dar nu o iubita cintareata ca ea. Doar pentru faptul ca era refuzata nu trebuia sa ajunga anorexica.Dar asta dovedeste clasa inalta de profesionista desavirsita, care o intrupa aceasta femeie fragila, dar cu vointa de fier in meseria ei.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace !!! Sa ne rugam pentru sufletul ei zbuciumat.
Nu spun mai mult, ca stiti totul si nu vreau sa va umbresc gindurile sincere de parere de rau, pe care le aveti la deznodamintul acesta tragic. Si este numai un caz.

Odorica

marți, 13 iulie 2010

Iosip Broz Tito !!!(1892-1980),fost presedinte al IugoslavieiMiercuri 18 Feb 2009

Foto Iosip Broz Tito si nevasta Iovanca Broz Tito.

Iosip Broz Tito ( a carui nevasta egipteanca Iovanca si-a recuperat in 2009 cele 2 miliarde de dolari agonisite in conturi elvetiene).Totul e bine cind se termina cu bine.Asta am gasit pe google acum.

Romanii din Timoc s-au bucurat de recunoastere timp de doi ani, cand li s-a permis aparitia a doua ziare (scrise in romana cu litere chirilice), precum si un post de radio! (Asta si poate pentru faptul ca Dvoriana Paun, amanta lui Iosip Broz Tito, de atunci, era romanca din Timoc!) Dupa otravirea ei de catre cei ce o sustineau pe sarboaica Iovanca, cea care ii va deveni sotie lui Tito, drepturile le vor fi luate! Ultima data mai apar ca romani in 1953, cand la recensamant vor fi "gasiti" 99.000 de romani.
Aceste 2 stiri se bat cap in cap, Iovanca de origine egipteana, dar sirboaica si Dvoriana Paun romanca din Timoc(amanta si ea alui Tito).

Iosip Broz Tito !!! (l892 – l98o), fost Presedinte al Iugoslaviei
La venirea lui Ceausescu la conducerea tarii, in spirit de fronda
fata de rusi, a strins relatiile cu Tito, presedintele Iugoslaviei. Im
i aduc aminte ca era prin l965 si eu auzind reclama care se facea la
difuzor, ca vine Tito la noi in tara, am dat fuga la niste vecini, la tv. sa nu pierd nimic. Am vazut cum a coborit din
avion, celebrul partizan Iosip Broz Tito, impreuna cu nevasta lui de
atunci, Iovanca Broz, mult mai tinara ca el, o veritabila activista de
partid, vinjoasa, bruneta, cu coc negru. Dar ce sa vezi, mi-a stat inima
in loc cind am vazut cum, insusi Tito se impiedica pe treptele
avionului la coborire si se prabuseste ghem pe trepte jos. Am scos un
tipat si mi-am revenit cu greu, ca am crezut ca se duce pina jos, dea
berbeleacul. Asta ca sa vedeti ce face propaganda de partid. Ma facuse
partasa la micile neplaceri, sau neatentii, ale acestui dinozaur
comunist expirat. Nu mai stiu ce s-a mai facut in vizita lui, dar stiu
un lucru ca, Iovanca Broz l-a inselat putin mai tirziu, a alungat-o de
acasa si mult mai tirziu, am vazut-o intr-un montaj ca o babuta, cu batic
pe cap si foarte ramolita. Vedeti ca si insusi Broz Tito a fost
inselat. Si ea proasta credea ca nu se va afla. Dar a lasat-o si a
distrus-o. Respectul pe care l-a avut toata lumea pentru Broz Tito a
fost ca, a fost conducatorul partizanilor din Iugoslavia, un brav
conducator si s-a opus lui Stalin in l948 cind a inconurat cu armata
sovietica(rusa) toata Iugoslavia pentru a o supune si Titio nu a cedat.
Armata lui Stalin s-a retras, cu coada intre picioare. Stalin nu
a putut sa zdrobeasca o tara, intr-un asa scurt timp dupa razboi. A vrut
sa-si intinda gheara si pe Iugoslavia, dar nu a putut, iugoslavii si-au
dus crucea lor. Asa ca vedeti cum sefii tarilor comuniste ajung niste
neispraviti, cind li se urca nebunia la cap la batrinete. Si pe
Gomilka, fost presedinte comunist al Poloniei, l-am vazut la o emisiune
tv. facuta la el la apartament. Nu a primit reporterii in casa. Cind
dupa lungi insistente, s-a intre-deschis usa a aparut un chip de batrin
oligofren, cu privirea ratacita, care a inchis repede usa. El fusese
cel mai puternic conducator comunist al Poloniei in vremuri tulburi,
dupa razboi, cind s-a inscaunat comunismul cu mina de fier, a rusilor
si a lui Stalin. Vedeti, numai Ceausescu al nostru nu s-a lasat dus de
la scaunul lui cu Leana lui, cu fata lui de maimutica mica si zbircita.
A vrut sa moara de glont. Altii senilizati, au stat in banca lor, nu au
mai condus tara. Am vrut sa notez aceste lucruri acum noaptea, ca sa nu
le uit. Sa vedeti de ce am dat fuga in vecini sa-l vad pe Broz Tito si
Iovanca Broz, cea care a crezut ca poate sa-l insele de insusi Tito, cu
toata armata lui de securisti. Dar femeile incearca marea cu degetul,
daca tine tine, daca nu, nu. Si s-a dovedit ca, nu a tinut si a
distrus-o. A alungat-o in fundul Iugoslaviei, nu s-a mai vopsit neagra,
era carunta, cu batic pe cap, ramolita si zbircita parca venea de la
sapa. Nu am fost atenta, caci imaginile s-au derulat repede, poate avea
sapa cu ea. Asta era chiar culmea. Capul sus, pieptul inainte !!!
papapa
http://singurafelina.weblog.ro/

luni, 12 iulie 2010

PaciuliiUtilizarea in terapii a uleiului de paciulii, planta folosita la….impregnarea sulurilor indiene.
NATURAL.
Paciuli provine din India, unde e cunoscuta sub denumirea de puchaput.
Planta face parte din familia Labitatae, dar uleiul difera de cel al
altor plante din aceasta familie. Frunzele de paciuli sunt ovale, lungi
de circa 10 centimetri si late de 12 centimetri. Tulpina creste pana la
un metru inaltime si florile sunt alburii cu tenta purpurie.

Aceasta planta a inceput sa fie
cunoscuta in Marea Britanie in jurul anului 1820, cand se folosea la
impregnarea salurilor indiene, care au devenit atat de elegante, incat
tesatorii Paisley au copiat modelul si le-au exportat in multe tari ale
lumii. Dar nu ar fi reusit sa le vanda daca nu le-ar fi parfumat cu
paciuli. In Orient, uleiul de paciuli este folosit pentru parfumarea
panzei, iar frunzele se folosesc in saculeti aromatici.

Terapeutic.
Nu se cunosc prea multe date despre proprietatile terapeutice ale
uleiului de paciuli. Se stie, insa, ca are o actiune bactericida
generala, dar moderata, ca este un afrodisiac notabil si ca stimuleaza
formarea tesutului cicatricial. Este un ulei folosit in stari de
anxietate si depresie si, uneori, in produse pentru ingrijirea pielii.

Proprietati.
Desi nu este iute si arzator, ca si mustarul sau piperul, paciuli da
impresia ca este foarte Yang. Paciuli provoaca uneori lipsa poftei de
mancare si somn, probabil datorita efectului sau afrodisiac, si, la fel
ca ginsengul, poate actiona asupra glandelor endocrine. Mirosul de
paciuli il aminteste pe cel de smirna, ambele avand un miros puternic
muced-dulceag. Poate fi utilizat in tratarea diareei si constipatiei
cauzate de colonul atonic, sau in obezitate si edeme.
Caracteristici.
Denumire latina – Pogostemon patchouli, Familia – Labiatae, Planeta
dominanta – Soare, Intensitatea mirosului – 5, Viteza de evaporare -
100.
.Daca
ar fi sa le asemui unui miros cred ca l- as alege pe cel de paciulii.
Da poeziile tale imi evoca parfumul coplesitor al paciuliilor. De ce
atit hindusii cit si budhistii aprind bete parfumate? Poate starea de
extaz e mai aproape, poate aprind betigase parfumate cu miros de
paciulii.
La angajarea mea in 1966, la birou era o doamna frumoasa si distin sa ing. Gratiela, care se parfuma mereu cu parfum din paciulii care, evea un miros de mucegai putin inecacios, la moda inaintea primului razboi mondial. Era folosit de doamne foarte fine, cu gusturi rafinate. Eu il mai simt si acum cind inchid ochii.

http://odorica.blogspot.com/

http://khaos-40.blogspot.com/

"Sa dam Cezarului, ce-i al Cezarului !"Singurele literaturi care merita sa stea aparte, sunt cele… care’s aparte…rusa, americana, latino-americana, franceza, germana, italiana, engleza, spaniola şi antica.

Bine beii o sa ziceci, dar ai noştri ca brazii unde sunt? Cum aşa?
Foarte bine, refuz sa pun literatura romana aparte. "Nemaipomenita" literatura romana mai are mult de parcurs ... sa poata fie pusa la rand cu marile literaturi. Punct. Mircea Eliade e cunoscut lumii ca fiind cel mai bun specialist nu ın literatura…ci ın İstoria religiilor, İonesco fiind membru al Academiei Franceze şi Cioran. Eminescu a avut cateva poezii traduse... şi alea tot de romani … Sa fim serioşi.

Cum domnule e posibil aşa ceva mi-a dat un roman peste muştar zilele trecute, şi ce daca e membru al Academiei Franceze, tot roman ramıne , tralala. Bine okis. Excludem ca nu conteaza unde te-ai nascut ci unde ai crescut şi format, ın viata sa İonesco a scris un singur text ın romana ( mai mult eseu , articol) şi acela se numeşte “Nu” .


In mare parte literatura romaneasca nu a putut sa depaşeasca hotarele din cauze financiare, ne place sa aburim...
Parerea mea este ca o scriere cu adevarat buna n’are nevoie de sustinere/promovare/reclama…O scriere buna rupe orice lanturi: politice, financiare, etc….Ruşii nu au fost iubiti de o ıntreaga europa din motive politice dar asta nu i-au ımpiedicat sa nu fie la loc de frunte printr-e literaturile lumii.

Daca ar fi sa facem un sondaj ın ıntreaga lume cred ca nici 2/% nu au auzit de Amintiri din copilarie… sa vedem şi procentajul de la Pinocchio ori Tom Sawyer…nişte exemple destul de simple. Aaa, face parte din cultura noastra, e parte din noi, asta e cu totul alta mıncare de peşte.

Romania nu a dat lumii autori recunoscuti pe plan mondial din pacate...

Romania nu a dat lumi nici un Kalfa, Hugo, London, Allan Poe, Sartre, Dreiser(Zola al Americi), Lawrance, Wilde, Shakespeare, Balzak, Goethe, Heine, Dante, Moravia, Boccaccino, Borges, Marquez, Neruda, Carpentiner, Puşkin, Gogol, Tolstoy... şi lista continua... l-a nesfarşit...

GrigoRe ıntR-o UreChe
http://khaos.blogspot.com/

duminică, 11 iulie 2010

Mihai Margineanu Jana

Meseria bratara de aur !!!Traducerea la fotografie este:Himmler ia in masina un evreu?

Atunci cind ma gindesc la valoarea unui om, imi aduc aminte, tot de la angajarea mea, la birourile Raf.Brazi 1966. Acolo eu trebuia sa fac materiale pentru brigada artistica si doamnna D. le punea pe muzica. Dar nu era nimic greu(dar pentru mine era), caci nu erau materiale cu staif, erau materiale pt.muncitori.Asta nu inseamna ca muncitorii erau prosti, ci ca materialele se refereau la munca in rafinarie.
Tot acolo, am mai scris acum nu stiu citi ani, era o doamna o chema "Pupe".
Povestea ei era trista caci, fusese in lagar la Treblinka? si Auschwitz , nu mai stiu precis cam,6 ani, avea 16 ani,la eliberarea din lagar, de catre americani si rusi, fusesera suiti in trenuri si au plecat, in zdrente, fiecare unde mergea acel tren.
Cind a ajuns la Gara Brazi, trenul in care se suise "Pupe"(asa i se spunea ca alint, dar eu am uitat si numele de familie si numele mic,fiind nume polonez, sau poate si-a luat nume de botez romanesc), care a coborit si nu a mai apucat sa se mai suie inapoi, trenul mergea la rusi si a ramas pe loc(avea 16 ani), si a fost indrumata spre conducerea rafinariei.
Acolo a fost intrebata( nu stiu in ce limba caci ea era evreica poloneza) cam ce virsta are, ce stie sa faca, sa o puna la lucru dupa stiinta, nu dupa acte caci, nu avea nici un fel de acte, nici de scoala.
A spus ca stie contabilitate, caci in lagar fusese folosita la biroul de contabilitate.
Zis si facut, a fost pusa la proba si imediat a fost trecuta contabila, la serviciul salarii, unde a progresat rapid.Dar i s-au facut acte de 5 clase, nu stiu de ce si nici daca a mai facut la seral sau la f.f. ceva.
Dar asta se intimpla in 1945, eu am gasit-o in 1966, o doamna eleganta, frumusica, distanta, stapina pe ceea ce poate si face foarte bine( sefa la biroul salarii) cu vorba placuta, presarata cu tze, tze, care ii dadea un farmec aparte. Era casatorita. A povestit cu alte ocazii, la alte persoane, viata grea din lagare, faptul ca a fost sterilizata, ca i-au scos unghiile, pentru ca nu executat cum trebuie ceva.Nemtii sint scrupulosi, pentru a face totul perfect.
Dar avea unghii scurte si erau ca si ale mele.
A stat la bloc la Nord, si-a facut casa pe bulevard. Totul era mai mult decit perfect, chiar pentru un pamintean de al nostru.Pe mama ei a gasit-o dupa 2o de ani in Rusia,prin org.internationale de cautare a evreilor, Simon Wiesentall(19o8-2oo5), sau Crucea Rosie Internationala.
Nici nu i se potrivea altceva mai bine, decit munca in contabilitate, i se potrivea manusa, era de acolo(aceasta munca este specifica evreilor, daca nu lucreaza cu bani, nu sint ei).
Asta vreau sa spun ca, in viata trebuie sa stii ceva, sa faci bine si cu placere, chiar fara dovezi de scoli inaintate.
"Pupe", asta stia si asta facea foarte bine.Nemtii au invatat-o meserie, corectitudine, disciplina si ia ajutat in viata, ca acolo unde a lasat-o trenul in zdrente, flaminda,fara sa cunoasca limba tarii respective, cu ce a aratat ca stie, s-a descurcat mai mult decit onorabil ajungind la un statut de invidiat.
La asta ma gindesc mereu, ca daca stii sa faci ceva bine, esti salvat de la mizerie, saracie si ai traiul asigurat. Meseria e bratara de aur, bine a zis cine a zis. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa