Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 26 iunie 2010

Ca presedinte al tutror romanilorPentru ca sa traiti bine, ma voi sprijini pe Elena Udrea.

Preluat de la http://fratiasindicat.blogspot.com/

Eva Braun, in umbra celui mai puternic om din Europa sec.XXEva Anna Paula Hitler, născută Braun (n. 6 februarie 1912, München — d. 30 aprilie 1945, Berlin) a fost timp de 14 ani amanta şi în ultimele 36 de ore din viaţă, soţia lui Adolf Hitler.

Decentă, bine crescută, Eva era o tânără din clasa mijlocie fără sentimente antisemite, care nu s-a alăturat niciodată Partidului nazist dar care a avut ghinionul să se îndrăgostească de un monstru. De dragul Führer-ului, ea a renunţat la tot ce ar fi putut să o împlinească în viaţă – căsătorie, copii, propria casă, mândria şi aprobarea părinţilor.

Datele rămase despre această femeie sunt foarte puţine. Nimeni din cercul apropiat al lui Hitler nu a lăsat nici o însemnare cu privire la Eva. Puţini dintre acoliţii lui i-au acordat vreo importanţă, iar nevestele naziştilor de top abia o tolerau. În luna iunie a anului 1944, serviciile britanice secrete credeau încă despre ea că este o secretară a Führer-ului, în ciuda faptului că fusese deja de 12 ani amanta lui. În aprilie 1945, în timp ce armata rusă înainta prin Berlinul distrus de bombardamentele repetate, s-a sinucis împreună cu Hitler în buncăr. Ea a fost amanta lui pentru 14 ani, cu toate aceastea puţină lume i-a cunoscut numele sau înfăţişarea. Hitler a reuşit atât de bine să o ţină departe de ochiul publicului încât a trăit şi a murit anonimă.

Istoria NAZISMULUIFoto: Masina lui Hitler Sageata argintie D-Type.1938, cea mai scumpa masina din lume 20 milioane dolari.

Consecintele infringerii Germaniei wilhelmiene in Marele Razboi, efectele devastatoare ale hiperinflatiei si ale crizei economice, dezagregarea ordinii traditionale a societatii si a fragilului sistem politic al Republicii de la Weimar, deteriorarea in anii 1920 si 1930, a echilibrului rezultat in urma Pacii de la Versailles:pe fundalul acestor elemente se situeaza venirea lui Hitler la putere in ianuarie 1933. A inceput astfel edificarea noului stat nazist, cu utilizarea sistematica a terorii si cu inrolarea maselor sub semnul unei discipline colective bazate pe discriminare rasista.Sint eliminate bazele ideologice ale regimului totalitar, legile rasiale si persecutarea evreilor, anihilarea partidelor de opozitie, ordinea institutionala, noua organizare a muncii, instrumentele si aparatul terorii politice si politienesti, principalii conducatori ai regimului, organizarea prin disciplinare a populatiei, cultul Fuhrer-ului, propaganda si cultura, masurile economice si politica de inarmare.
Acestea au fost secundate, in politica externa, de proiectul"Noii ordini europene" sub egida Germaniei naziste. Suprematia marelui Reich german si planul dominatiei continentale prin alianta cu regimurile fasciste au culminat cu schimbarea sistemului relatiilor internationale si cu izbucnirea unui conflict care, in decursul a citiva ani, s-a extins dincolo de Europa, in toate colturile lumii.
Se acorda o atentie speciala operatiunilor militare care, intre 1939 si 1945, au pus fata in fata Germania si fortele aliate, genocidului evreilor si conotatiei speciale pe care nazismul a dat-o"razboiului total" vizind exterminarea unor popoare considerate inferioare, toate aceste aspecte fiind puse in legatura cu bazele pe care fusese edificat cel de-al Treilea Reich. Cadrul capitularii Germaniei este completat de procesul de la Nurnberg si de chestiunea "comemorarii", ocupatia Aliatilor, impartirea tarii si mostenirea unui trecut coplesitor in perioada razboiului rece.

Enciclopedia Rao

Cupluri celebre Adolf Hitler si Eva BraunFoto:Adolf Hitler si Eva Braun.

Eva Braun s-a născut in 1912 la München, intr-o familie modesta, de catolici, tatal sau fiind invatator. În 1929 a lucrat împreună cu fotograful Heinrich Hoffmann, în al cărui atelier l-a cunoscut şi pe Adolf Hitler.

Hitler mai avusese si alte relatii inaintea Evei Braun. Spre exemplu, o simpatiza peste masura pe nepoata sa, Geli Raubal, si dupa opinia unui cunoscut biograf al sau, Geli a fost singura femeie din viata dictatorului fata de care acesta a fost vreodata dependent.

Abia dupa moartea nepoatei sale, care s-a sinucis din cauza geloziei unchiului sau, Hitler isi indreapta atentia asupra Evei Braun. Nu intamplator, Eva semana foarte mult cu acesta nepoata, cu care dictatorul a avut o relatie incestuoasa.

Putem sa intelegem atractia lui Hitler pentru aceasta femeie si din prisma parerilor exprimate chiar de el. Ii placeau femeile tinere, simple si fara prea mari visuri si ambitii in viata, pe care sa le poata modela dupa bunul plac.

"Incercati sa va imaginati daca as avea o nevasta care sa-si bage nasul in treburile mele. In timpul liber vreau sa am linistea mea, nu ma pot casatori."- obisnuia sa spuna el , justificandu-si dorinta sa de a nu se casatori prin aceea ca este "insurat cu soarta Germaniei".

Intre cei doi pare sa fi existat o atractie reciproca puternica. In ciuda impotrivirii tatalui ei, care nu-l placea deloc pe Hitler si nu era de acord cu ideile sale politice, Eva Braun se muta in apartamentul iubitului ei, din Munchen.

Eva Braun, asa cum se poate vedea, era o femeie frumoasa, cu silueta zvelta si trasaturi fine. Ii placeau sporturile, dar nu prea a avut ocazia sa le practice, din cauza izolarii in care era nevoita sa traiasca, in calitate de amanta secreta a dictatorului.

Nu putem sa nu ne intrebam ce a facut-o sa-si lege viata de acest monstru fascist, care era un individ dintr-o clasa sociala inferioara, timid, imatur emotional, pictor esuat. Hitler arata caraghios pana si in uniforma militara, care ar fi trebuit sa-i dea o oarecare prestanta.

Dupa unii biografi, se pare ca Eva Braun se deosebea printr-o pustietate sufleteasca sfasietoare. A avut doua tentative de sinucidere si dictatorul a incercat sa-i acorde mai multa atentie. I-a cumparat o vila si un Mercedes, ea beneficiind si de un sofer personal, a inclus-o in testamentul sau si in scurt timp a devenit cea mai importanta femeie a Reich-ului.

Probabil din cauza starilor ei psihice coplesitoare a incercat sa-si umple golul sufletesc cu ajutorul cumparaturilor, acesta fiind poate unul din putinele aspecte care o aseamana cu alte sotii de dictatori.

Eva Braun era o femeie rezervata fata de cei din anturajul lui Hitler, care nu stiau nici ei prea multe despre relatia lor de dragoste. Oricum, dictatorul evita sa comenteze vreun aspect legat de viata sa intima si se pare ca uneori se simtea stanjenit in prezenta ei. Cei doi apareau foarte rar in public si putini germani stiau despre relatia lor.

Dupa unii biografi, Eva Braun pare sa fi fost o personalitate complexă, care a fost nevoita sa imbine puterea cu neputinta, in calitate de amanta secreta a dictatorului. Multi o considera o femeie puternica si vanitoasa. Prea putin interesata de politica, fara sa fie partasa la crimele lui Hitler – fapt ce o deosebeste de alte sotii de dictatori - e posibil ca ea sa fi vazut in Fuhrer un erou, salvatorul Germaniei.

Dorinta ei de a deveni sotia dictatorului s-a implinit abia dupa 15 ani, la data de 29 aprilie 1945, cand Hitler si Eva Braun s-au casatorit, in sfarsit, in biroul de lucru al Führer-ului. La ceremonie, care a fost lipsita de fast, au asistat doar cateva persoane de incredere. Eva il insoteste pe Hitler in bunkerul sau din Berlin, loc de refugiu fata de armata sovietica, care incepuse sa cucereasca Berlinul. Eva Braun refuza sa plece si sa se salveze din solidaritate si devotament fata de Hitler.

Ea va fi sotia dictatorului doar pentru o noapte, pentru ca in ziua urmatoare cei doi se sinucid, luind cianura, Hitler nesuportand ideea infrangerii. Povestea lor de dragoste oscilează între ridicol şi grotesc, primind însă şi trăsături tragice . Ea s-a sfarsit la fel de zbuciumat, precum fusese tot timpul vietii.

"Caracterul barbatului poate fi recunoscut dupa doua semne: dupa femeia cu care se insoara si dupa felul in care acesta moare", ii placea lui Hitler sa spuna. Si felul in care a murit si iubit (?) dovedeste din plin acest lucru.

Desi nu a participat la ororile nazismului si nu s-a implicat in nici un fel in viata politica a Germaniei, lipsa de interes a Evei Braun fata de lume - pe care iubitul ei o punea in pericol - o transforma intr-o figura sinistra.

Dupa alte pareri, loialitatea ei fata de Hitler o transforma intr-o iubita ideala. Nu acelasi lucru se poate spune si despre sinistrul dictator, daca ne gandim la sfarsitul tragic al celor doua femei importante din viata lui.

Eva si-a tinut promisiunea pe care a facut-o intr-o scrisoare emotionanta pe care i-a trimis-o lui Hitler in iulie 1944: "De cand ne-am intalnit prima data, am jurat sa te urmez pretutindeni - chiar si la moarte - traiesc doar pentru iubirea ta".

Cunosti si alte exemple de iubiri imposibile din galeria marilor povesti de iubire ale lumii? Sau traiesti chiar tu o astfel de iubire? Posteaza mai jos comentariul tau.

Cupluri celebre

vineri, 25 iunie 2010

Fascismul, principal obiectiv a fost sa ajunga la conducerea tarii


Foto: Benito Mussolini(1883-1945).

Nascut la sfirsitul primului razboi mondial, fascismul s-a afirmat ca miscare de masa al carei principal obiectiv era sa ajunga la conducerea tarii distrugind democratia parlamentara(va este cunoscut acest deziderat). In oct.1922 cind Benito Musolinii a fost insarcinat cu formarea unui nou guvern dupa" Marsul asupra Romei" al trupelor de asalt fasciste in Italia s-a produs o o schimbare de importanta istorica:sfirsitul statului liberal si al institutiilor sale reprezentative. Pe linga organizarea corporatista a societatii care a anulat libertatea sindicatelor si a extins interventia statului asupra fiecarui domeniu al vietii, fascismul a introdus un nou stil politic si noile mituri colective ale unei religii laice care isi propunea sa creeze "un om nou".
Intentia lui Mussolini si a conducatorilor regimului a fost contopirea individului cu comunitatea nationala, prin intermediul instrumentelor propagandei si a unei conceptii totalitate asupra politicii, care nu lasa loc dizidentei si opozitiei. La virf se afla figura Ducelui in jurul caruia s-a agregat un "consens" obtinut prin inregimentarea italienilorm care inca din copilarie erau sub controlul statului si al Partidului National Fascist.
Fascismul italian a fost si un model care a cunoscut in anii 1930, o raspindire europeana. Inspirata din mitul puterii, politica sa a culminat cu razboiul din Etiopia, cu interventia in sprijinul rebeliunii lui Franco in Spania si cu alianta politico-militara cu Germania nazista. La izbucnirea celui de al douilea razboi mondial Italia alesese deja pe ce front v-a lupta: a intervenit alaturi de Germania si a fost infrinta de armatele aliatilor."Lovitura de stat" care in 1943 a marcat caderea lui Mussolini n-a reprezentat insa si sfirsitul fascismului.
Aparuta ca reactie la "tradarea monarhiei", Republica de la Salo, o tentativa extrema si tragica de intoarcere la "un fascism al originilor" - s-a bazat pe forta militara germana si a declansat razboiul civil, care s-a incheiat prin impuscarea lui Mussolini in apr.1945.
Dar si dupa moartea intemeietorului sau, fascismul a continuat sa-si intinda umbra asupra istoriei recente a Italiei republicane, odata cu nasterea Miscarii Sociale Italiene si a terorismului de origine "neagra", care a beneficiat de acoperirea serviciilor secrete.(citate din enciclopedia"Istoria ilustrata a fascismului".
Am vazut o asemanare intre parintele Mussolini si micul nostru Hitler de la noi.

joi, 24 iunie 2010

Acum sau niciodata!


Foto: Basescu mai rau ca Hitler.

Nu am cuvinte pentru a descrie, ce impact are asupra mea situatia din tara mea, nu a hotilor. Sint uluita si nu-mi vine sa cred cu ce repeziciune, pune mina pe toata tara formata din sclavi acest impostor fara suflet si criminal.
Nu i se opune nimeni nici chiar PSD. Cum este posibil asa ceva.Cum a devenit PSD un partid de anvergura, Labus al lui Basescu? Care i-a dat pina acum cu piciorul si acum vine lingindu-i piciorul care l-a lovit?
Ce se intimpla cu adevarat si noi nu stim?
Instaurarea dictaturii e mult mai inaintata de cit ne-am inchipui noi ?

Ce urmeaza acum? Interzicerea posturilor tv. si a ziarelor care nu sint obediente?
Doamne nici in cosmarurile cele mei rele, nu mi-am inchipuit ca acesta este traseul tarii noastre. Ne-am intors in urma cu 20 de ani chiar mai mult ca niciodata in tara noastra. Niciodata nici pe vremea legionarilo, ( cum s-a zis fals) nu a fost acest popor atit de dispretuit.
Trebuie sa cerem ajutor UE ca doar de aceea sintem membrii, pentru a nu ni se putea intimpla asa ceva. Am sperat ca am rezolvat aceste probleme cu dictatura si cu toate nenorocirile si pericolele noastre odata cu intrarea in UE, dar e mai rau. Sa ne adresam tuturor forurilor internationale, pina nu e prea tirziu. Trebuie sa strigam toti AJUTOR !!!!!!
Acum e vremea sa punem STOP acestor criminali, care se pregatesc sa ne extermine pe toti. Cine v-a scapa? Pensionarii, tinerii, copii bolnavii?
Ce mai conteaza, cind acesti criminali nu sint interesati decit, de a vinde toata tara si ce a mai ramas Rosia Montana litoralul Romanesc, etc.
Trebuie sa dam dovada de iubire de tara si de popor. Acum sau niciodata !!!
Ce inundatii? Cu cit prostii mai mult ocupati, cu atit mai bine pentru noi stapinii lor.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 23 iunie 2010

Regina Maria a RomanieiFoto:Regina Maria a Romaniei(1875_1938), colonel, Comandant Onorific al Regimentului 4 Rosiori.Ii placea sexul puternic(va amintiti art.cu escapadele de la cabana Furnica din Bucegi cu ciobanii, vara, cu doamnele de la curte?Escapadele astea constituiau un tratament si nu puteai lipsi nici o vara).Parca a ars cabana Furnica si nu stiu daca s-a mai reconstruit. Macar in amintirea doamnelor de la Casa Regala a Romaniei sa ramina. Sic !
Articolele despre acest subiect, nu le-amm mai gasit inca dar pot sa va spun in rezumat ca aratam cum la cabana Furnica, in vara anului 1982, intr-o excusie organizata de U.M. la care lucram, la focul de tabara impreuna cu cabanierii am depanat din amintirile lor, de la parinti si alte rude, cum in fiecare vara veneau doamnele din inalta societate regala, pentru terapia prin sex cu ciobanii.
Si s-au spus pina la ivirea zorilor povesti deosebit de deocheate, care nu se mai pot repeta si eu nu mai tin totul bine minte.
Stim cu totii ca regele Ferdinant 1 intregitorul, era cam slab la pat si de aceea s-a pus sub semnul intrebarii, paternitatea majoritatii urmasilor regali.(ex.Ionel Bratianu amantul de baza)
Dar terapia sexuala cu ciobanii nu a ajutat la nimic, caci boala care i-a adus moartea reginei a fost cancerul de col uterin.
Sau poate tocmai de aceea, terapia a fost prea putina numai vara, sau prea multa odata. Ce e mult strica citeodata. Ce parere aveti? Nu am gasit inca articolele sau poate au fost pe blogurile desfiintate fara voia mea.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Universitatea de la cismea !Foto:Regina Maria a Romaniei(1875_1938), colonel, Comandant Onorific al Regimentului 4 Rosiori.Ii placea sexul puternic(va amintiti art.cu escapadele de la cabana Furnica din Bucegi cu ciobanii, vara, cu doamnele de la curte?Escapadele astea constituiau un tratament si nu puteai lipsi nici o vara).Parca a ars cabana Furnica si nu stiu daca s-a mai reconstruit. Macar in amintirea doamnelor de la Casa Regala a Romaniei sa ramina. Sic !

La noi in curte, casa noastra fiind la mijlocul strazii, primaria a pus cismeaua de pe strada noastra. Cismeaua era in curte pentru a fi protejata(iarna ca sa nu inghete o inveleam in paie, dar tot ingheta si cu somoioage aprinse o dezghetam), si vecinii luau apa din afara curtii noastre. Asa ca vara cind apa curgea foarte incet,stateau de cind apunea soarele si pina la miezul noptii si luau apa, care mergea ca un firicel de par de cal.Luau apa cind se racorea afara ca sa nu se opareasca plantele. Atunci era bucuria mea, caci stateam la gard unde era o scindura pe dinauntru si ascultam tot ce vorbesc oamenii si eram si eu la rind cu galeata. Era un vecin Axente de la nr. ll, acum lucra ca mecanic de locomotiva si spunea ca CFR-ul este a doua armata a tarii. Dar inainte cind traia regina Maria, fusese ofiter al Regimentului 4 de garda Rosiori, ea fiind colonel de Rosiori. Povestea ca la inspectie tot corpul de garda al Regimentului 4 Rosiori nu-si puteau lua ochii de la ea. Ii ascultau comenzile perfect rostite, hipnotizati si cu toate ca era la o virsta inaintata atunci cam 55 de ani era dreapta si mindra pe cal. La o inspectie a reginei povestea ca un coleg de alaturi a spus: Ce strasnica femeie!!!" si regina a auzit. Nu s-a suparat si a spus:" si sotia sau iubita ta poate sa fie ca mine. Eu sint asa ca m-am ingrijit. Daca ii creezi conditii va arata si ea la fel ca mine la virsta mea."Asa modesta era regina Maria, regina colonel, sau regina soldat cum i se mai zicea. Soldatul s-a asteptat sa fie pedepsit, dar regina a dat dovada de modestie si intelepciune, s-a comportat ca o regina adevarata. Dar domnul Axente povestea mereu si ca sa ma bage si pe mine in seama ma intreba de formule la matem. unde eram bita. Dar eu ramineam si asistam la tot felul de discutii interesante si educative cu alti vecini care stateau la rind pentru o galeata cu apa, ore in sir caci luau de multe ori pina terminau gradina de udat. Domnul Banuta , a carui fata a fost dusa la puscarie gravida si a nascut acolo. S-a zis ca a avut o vina politica si am vazut poate ca v-am mai spus cum a venit se spunea ca de la Parchet si i-au scos lui tatalui toate lucrurile afara in drum(am vazut si eu o masina de cusut) si un baiat cu 2 bete batea toba tare sa auda toata mahalaua, sa vina sa-i vinda pe nimic lucrurile trudite o viata. Dar nu stiu ce s-a intimplat cu lucruril, caci vecinii in semn de solidaritate, s-au incuiat in casa si nu a iesit nimeni sa cumpere cu toate ca aveau un pret de nimic. Si domnul Banuta era de o intelepciune rara si era o intreaga enciclopedie. Totul am auzit la universitatea de la cismeaua din curtea noastra. Capul sus, pieptul inainte !!!papapa

marți, 22 iunie 2010

Mai avem mult?


Stefanita Voda(a domnit 1517-1527), a fost,fratele lui Al.Lapusneanu si Bogdan al 3-lea cel Orb si nepot al lui Stefan cel Mare.
De cand cu Papura-Voda!

Sub domnia lui Stefanita-Voda al Moldovei, din cauza foametei, lumea manca paine din papura macinata.

De aceea el a fost poreclit Papura-Voda (…)
Romania lui Stefanita Voda

Expresia “In tara lui Papura Voda” semnifica locuri sau timpuri de trista amintire, a trai intr-o tara unde domneste dezordinea, unde legea nu este respectata, unde nu merge nimic. Oare Romania de astazi este in mintea multor cetateni Tara lui Papura Voda, fiecare intelegand una dintre cele trei semnificatii ale expresiei?

Legenda spune ca in vremea lui Papura Voda, asupra Tarii Romanesti a Moldovei s-a abatut o seceta asa de cumplita incat oamenii au fost nevoiti sa-si faca faina din papura. Unii istorici il identifica pe Papura Voda cu celebrul nepot al lui Stefan cel Mare si Sfant, Stefanita. Atunci expresia "a trai in Tara lui Papura Voda" ar inseamna a trai intr-o mare saracie ...

În realitate, în cei zece ani de domnie, Stefăniţă a dus o politică internă chibzuită, aducându-şi ca ajutoare boieri tineri, capabili. În cea externă reuşeşte ca Moldova să nu fie anexată sau pustiită de Imperiul Otoman. Cât despre zvonul că el ar fi fost otrăvit de soţia sa, este o minciună. Copleşită de pierderea soţului, ea s-a călugărit, sfârşindu-şi zilele într-o mănăstire.

Cui se datorează deformarea faptelor istorice? Cronicarilor sau istoricilor, favorabili sau nefavorabili unor conducători, unor scriitori sau dramaturgi în dorinţa lor de a-şi face operele cât mai pasionante. Uneori însă, istoria se mai şi inventează…
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 20 iunie 2010

Daca as fii un barbat adevarat !!!!Un prost isi bate nevasta la nunta ca a incurcat pasii de dans.

Obligatia parasutistuluiFoto:Smaranda Braescu prima femeie parasutist cu brevet din Romania(1897-1948)

Al doilea an, cind am fost in sanatoriu (in fiecare an la vila Maxim Gorki) am legat prietenie cu 2 fete mai mari, una de la Craiova, Albu Aurora si una de la Iasi Dana nu mai stiu cum si atunci am simtit dureros pentru prima oara, despartirea definitiva de persoane dragi mie. Ele eu plecat fiecare cu grupul din orasul lor si noi de la Ploiesti la urma. Am stat la geam la etaj si le-am privit pe fiecare, in parte plecind cu o durere sfisietoare in suflet, caci nu puteam sa pling fiind constienta ca nu o sa le mai vad niciodata in viata.A fost prima oara in viata mea in l96l cind am stiut ce in semna despartirea definitiva. Acolo erau si multe unguroaice din Reg. Autonoma Maghiara, care vorbeau stricat romineste. Una dintre ele m-a imprumutat cu 5 lei sa iau pentru acasa o solnita de lemn artizanala, pe care o am si acum. Si disperata a venit cind eram aproape de plecare si crezind ca nu-i mai dau banii(dar si eu voiam sa ajung la ea sa-i dau si mi-a aratat mina cu 5 deghete si accent stricat cinci lei).Aduceam si amintiri, apa de colonie in striclute de sticla sub forma de pasari sau animale, sau masini. Cu fetele de la Ploiesti, care erau si din cartier nu prea am avut de-aface, caci nu erau prea prietenoase. Ne-am intors de la gara cu salvarea cind am ajuns la Ploiesti noaptea si dupa ce i-au dus pe toti acasa, salvarea a ramas la noi la poarta caci nu a iesit nimeni la poarta. Cred ca nu au auzit( tata era la serviciu la sch.3), caci am ramas in salvare pina in zori.S-a facut tot ce a fost cu putinta pentru binele meu. In viata putea sa fie si mai rau. Eu mi-am croit asa viata, nu am cui reprosa. Ca la parasutisti, ei isi impacheteaza parasuta singuri, in caz ca parasuta nu raspunde la comenzi si nu se deschide nu pot da vina pe nimeni. Intotdeauna parasutistul este de vina, daca nu s-a deschis parasuta si moare sfarimat de pamint. Asa e bine fiecare sa raspunda de el individual. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa