Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 29 mai 2010

Tango

Tango indraznet, pasional(cine danseaza tango se mentine in forma)Ce indignati erau vecinii nostrii prin anii 196o cind a aparut si la noi twist si rok and roll. Se dansa de cite,o pereche tinara, mai indrazneata cu figuri. Ce mai bombaneau batrinii ca, pe vremea lor se dansa numai vals si tango. Se punea intii batista pe mina sau spatele, fetei si apoi iti puneai ca baiat tu mina, pe batista. Dar mie imi placea, vecini cu noi erau o familie de surdo-muti. Si la ei la nunta, s-a dansat dansuri asa zise deocheate, care facea babele sa rosasca. Sic ! Ce familie linistita, nici pis nu se auzea, de la ei din curte. In orice caz stiu ca erau amindoi functionari. Aveau 2 baieti care auzeau si vorbeau, dar parintii le vorbeau si ii certau, prin semne . Noi copiii, ne uitam si ne minunam, printre scindurile gardului. Vedeam ca la un simplu semn al mamei sau tatalui, inlemneau. Asta da educatie ! Dar acum,va pun un tango mai indraznet, mai pasional si imi pare rau ca, nu mai traiesc babele, ca sa plezneasca de necaz. Se zice ca tangoul, s-a inventat la inceputul sec.XX la marginea orasului Benos Aires in Argentina. L-au inventat prostituatele, sutii si pestii, in cartierele rau famate ale orasului. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

"Aruncati-i in apa marii, de la conducerea tarii"Foto: Oliver Cromwell(1599-1658), Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei.
Aruncatii in apa marii de la conducerea tarii. Un mucalit venerabil, la Tebea.
Referitor la democratia de peste 1ooo de ani din Anglia vreau sa spun numai ca Oliver Cromwel(1599-1658) Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei, el insusi parlamentar cel care a dus la Razb. civil intre sustinatorii regelui si parlamentari,razboi sfirsit cu victoria fortelor parlamentare si cu decapitarea regelui Carol 1 la 1649. Un principiu a fost stabilit definitiv in Constitutie. Principiul conform caruia monarhul nu poate guverna, fara consimtamintul Parlamentului.
Vedeti ce prapastie ne desparte pe noi, de democratia instaurata de sute de ani. Cum sa inghitim noi pe nemestacate ca, pe niste galusti cu prune(ce pofta imi face), aceste sute de ani de democratie, cind la noi in tara nu exista traditie in acest domeniu. Insusi Cromvell, am vazut ca prin razboiul civil speriind parlamentarii, care nu mai voiau sa se intruneasca de frica lui ca, avea obiceiul cum a facut si cu regele sa-i scurteze de cap, au fost adusi cu forta in parlament(cu armata), pentru legi ca sa voteze, sa dea legitimitate legilor respective. Nu stiu cit era de democratic ca sa aduci cu armata, sub pedeapsa scurtarii capului parlamentarilor, dar important era principiul. Sa fie votat in Parlamentul Angliei, sa fie legal. De aici se desprinde firul rosu, cu sincope, al legalitatii.
Cu ai nostrii ce sa facem? Sa-i aruncam in mare de la conducerea tarii cum a spus acel intelept senior, la comenorarea de la Tebea a lui Avram Iancu, unde s-au infiintat si mincatorii de rahat, ai nostrii politicieni in frunte cu presedintele cu p mic
Poate o clasa politica mai cinstita, care sa stie de frica poporului, cit de putin, ar fi binevenita, pentru poporul nostru care a indurat si indura multe nedreptati si o viata in saracie si umilinta. Am scris aceste rinduri, am rezerve despre democratia impusa prin forta, sub pedeapsa cu moartea, dar pentru legitimitate aproximativa, dupa parerea mea ca sa vedeti ce departe sintem noi si nu mai putem astepta 1 mie de ani. Trebuie sa inghitim galustile sutelor de ani de democratie din alte tari si sa dam bice noilor politicieni dupa ce ii aruncam, de la conducerea tarii pe acesti venali, care nu stiu ce sa fac sa ne faca rau, si daca ar putea ar lua tara in spinare, s-ar sui pe un vapor si pe noi ne-ar arunca pe toti peste bord, ca un balast nefolositor. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa Publicat Odorica Ion la 15.09.09 08:49:13 (e perfect valabil si azi).

vineri, 28 mai 2010

Rusine !!!!


Cu fiecare zi ce trece ,vad ca soarta noastra care se pritoceste acum imi da dreptate.
E prea tirziu pentru noi. Faptul ca s-a ajuns pina in buza BAC-ului(singurul interes pentru guvernanti pentru a nu se amin ), se vede clar si faptul ca nu exista unitate nici intre sindicate, nici intre partidele de opozitie.
Gata a venit vara care se zice ca, v-a fi cea mai torida din toata existenta consemnarii. Cine v-a mai putea face ceva ca atunci, toamna tirziu, nu se v-a mai putea aduna zeci de mii de protestatati.
Daca pina cum il consideram pe Alex.Atanasiu un fripturist, acum in calitate de opozant este tot mai virulent si afirmatia lui ca, tot ce traim noi este delirant, este si parerea mea cind ma uit la tv. parca delirez si eu.
Si in privinta doamnei T. patroana de firma de infrumusetare, care arata mai mare ca mine care sint cu 10 ani mai mare(si tratamentul meu a fost cu abur de ciorba), infatisare inacceptabila pentru mine, cind reprezint o firma de infrumusetare(pentru mine era contra reclama), ca la cencelaria unei scoli, aveau canapele si expresoare de cafea. Deturnarea discutiei la tv. impotriva profesorilor este incalificabila.
Nu vreau sa aduc aminte de anii 1950, cind in recreatie profesorii erau intre noi. Dar poate ca mai trageau cu urechea la ce povesteau copii de acasa.


Dar revenind la oile noastre, acum in situatia grava din tara se vede cu ochiul liber, cine vrea binele si cine vrea raul acestei tari.
Stiu ca mai devremne sau mai tirziu la institutiile internationale noi cei multi si umiliti, vom cistiga si ne vom primi banii inapoi care acum sint vitali pentru noi.Dar cine v-a ajunge sa ii recupereze, caci dreptatea va dura in jur de 4 ani la CEDO(spun din experienta). Anii acestia de suparare pe citi ii v-a baga in pamint, citi vor paraliza, citi vor plinge nestiuti de nimeni? Cite destine vor fi distruse. Citor tineri le vor fi distruse sperantele de viitor?Cine v-a plati pentru aceste nemernicii?
Asta a insemnat alegerea unui om care, ne-a distrat cu dansurile lui exotice cu prosterii prin infractiuni, a unei etnii. Ei vor face infractiuni in occident si o vor duce la fel de bine.
Tot ce vad la loc vizibil la tv. este cum s-ar spune, o minarie pusa la cale de politicienii momentului cu ajutorul unei gasti, violente prin minciuna si vorbe rele, care vor duce povara in viitor a vinovatiei lor. Acum s-au demascat !!! Numai cine nu gindeste nu vede !!! Gindesc ca repararea acestor abuzuri criminale se vor repara abia in zeci de ani, daca ne trezim acum in acest monent si fiecare zi de indiferenta conteaza.Uite ca doamna T,. o vad cit este de virulenta impotriva profesorilor, tocmai pentru a folosii profesorii ca paratrasnet, sa se indrepte minia poporului(mai ales a parintilor),asupra lor mai ales ca e in pericol BAC-ul.Si mai zicea ca o boala cronica grava o bintuie a doua oara in viata. Dar cu ultimele puteri slujeste coalitia de la guvernare .Rusine !!!!!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa http://dariaion.blogspot.com/

joi, 27 mai 2010

HoroscopDumnezeul sa-i ierte pe marele actor Jean Constantin(preferatul meu)! Nu am mai scris, pentru ca la fiecare internare a dinsului in spital, am scris cite un articol despre dragostea cu care era inconjurat la spectacole in toata tara. Modestia lui, cind cu respect umilitor se inclina pina la pamint in fata publicului(citat A. Arsinel).
Sa reiau aceste articole, ar insemna sa abuzez de rabdarea dvs.


De ce nu cred in horoscop? Pentru ca acum l2-l3 ani, eram de buna voie la un club al "Oamenilor singuri", acolo m-am apropiat de o ziarista(erau multi ziaristi) si intr-una din zile, avind un ziar in fata am vrut cu tot dinadinsul sa citesc ce scrie la horoscopul meu PESTI si dinsa imi lua mereu ziarul din fata si spunea ca nu are rost sa-l citesc. Eu naravasa din fire luam ziarul si nu voiam sa ma las de loc. Asa ca mi-a spus ca nu este valabil, dar eu neintelegind (mai bobleata) despre ce este vorba, ziceam ca sa citesc macar un pic. Atunci vazind ca nu ma poate face sa renunt, mi-a spus adevarul. Adevarul era ca din "criza de timp", luau din urma Horoscopul, si-l puneau in ziua respectiva. Mi-a spus ca, cum mi-am inchipuit eu, pe care ma considera mai isteata, ca ziaristii astrologi pierd vremea cu cautatul astrelor? Totul este mutat de colo colo, din ziarele mai vechi in cele noi. Cine tine minte ce s-a scris acum o luna, doua daca ei le ruleaza mereu. Si mai ales ca sint diferite si chiar diametral opuse, de la ziar la ziar, de la o televiziune la alta. E de bine. Dar nu neg poate sint si emisiuni sau ziare cu astrologi care fac intr-adevar calculele? De aceea eu nu cred in Horoscop. Acesta este adevarul adevarat, dar va rog, sa tineti totul secret. Ramine secretul nostru.Nu vreau sa imi pierd vremea inutil cu cei care, nu au inspiratie permanenta.
Eu cred numai in zodiacul chinezesc vechi de mii de ani care, se refera la toata perioada evolutiei unui om incepind cu copilaria, maturitatea, etc. Este cel mai complet, nu este copiat din urma, este valabil oricind si peste mii de ani.Verificati, va rog. Dace vreti am sa va dau exemple. Exemplul meu zodia PESTI, zodia mea.

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 26 mai 2010

Mi-a fost rusine de rusinea lui


Acesta este adevarul. Vazindu-l aseara pe presedintele nostru, ales cu voturile a peste 5.mil.de catateni ai tarii noastre,i-a fost rusine de rusinea lui. Nu am rezistat sa privesc tot. Dar nici nu am schimbat canalul, am privit fara sunet. Si fara sunet era mai sinistru decit cu sunet. Chiar de la prima imagine cind si-a inceput discursul, probabil inconstient de proportiile catastrofale ale vorbelor sale, vorbite animalelor nu oamenilor. Fata rosie, figura de om consumat, intreruperile pentru a-si inghiti saliva, ca ultuimul palmas cu ziua la birt, m-au facut sa nu rezist sa mai ascult. Asa ca dupa inchiderea sonorului fata lui hidoasa si plina de rautate m-a oripilat, mi-a dat adevarata dimensiune a catastrofei in care ne aflam. Catastrofa umana, catastrofa poporului nostru, sursa vietii rele pe care o ducem.
Parca mi-a fost dor de expunerea tiganilor, de incuscrirea cu puternicii zilei, in toata splendoarea lor cu fuste crete, el in genunchi fericit, salbele de galbeni, castelele cu tunulete fara utilitati, mesele lungi pline, imbelsugate, de elicopterele care arunca din inaltul cerului petale de trandafiri.
Totul face parte din teatrul absurdului, pentru mine si cred ca pentru fiecare dintre locuitorii acestei tari.Cum s-au schimbat lucrurile de azi pe miine, cu desemnarea lui Boc a patra oara Prim Ministru, cu scurgerea bogatiilor tarii si a imprumuturilor in miinile hulpave, pentru interese meschiner,ca alegerea unui partid aflat acum la putere a unui presedinte care chefuia, stiind ca tara este in catastrofa economica. Toate aceste oare au trezit un sentiment de vinovatie celor, care i-au votat pe acesti nemernici, calaii nostrii? Caci cu ajutorul lor al votantilor, nestiutori si nebagati in seama de nimeni timp de 4 ani, votul lor ne arde acum la buzunar, la spitale unde este in joc viata noastra si care se stinge nestiuta din lipsa de fonduri, duse in campaniile electorale in dansurile cu etniile noastre. S-a dus si proprietatea suverana asupra limbii noastre frumoase, care a fost ciuntita, in a fi anumite materii impuse prin lege in limba altei etnii.Asta numai pentru a retine UDMR, la coalitia de la conducerea tarii, pentru a se vota toate timpeniile cu majoritate in Parlament.Acest om, ca numai el este principalul artizan caci, ceilalti au foat acaparati prin santaj, e diavolul in persoana caci nicaieri in lume, presedintele nu este asa crud cu poporul lui.
Oare noi cind ne vom trezi, din mahmureala care ne-a cuprins ?
Caci ca presedintele nostru reales, nu cred ca se va trezi vreodata. Este pierdut definitiv pentru noi.
V-a fii greu, foarte greu sa putem sa ne descotosi, de acesti adevarati criminali ai poporului nostru, dar nu imposibil.Am vazut la tv. strigarea sa se ridice toata lumnea de la copii pina la batrinii neputinciosi, care au dat dovada de mai multe vitejie decit cei tineri.
V-a fi greu dar nu imposibil.Sintem in ceasul al 13 si coborirea noastra pe topogan v-a fi vijelioasa si de necontrolat. Sa nu ne imbatam cu apa rece. Sperietaoarea cu Grecia nu se sustine caci, in Grecia salariile si pensiile sint asa de mari incit noi nici nu putem visa. Mai degraba Argentina este exemplu care, ajunsese-ra sa faca troc cu mincarea si imbracamintea si cu tot. Noi spre situatia Argentinei de acum citiva ani ne indreptam. Ce este de facut? Stiti dvs., la fel de bine ca si mine. Jos cu ei prin orice mijloace. Sa aratam ca nu sintem un popor de animale, care ne supunem unor oameni neinformati, adica alegatorii si citorva mii de romani din diaspora, care nu au realizat ca ne pecetluiesc soarta prin votul lor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 25 mai 2010

E tirziu, e mult prea tirziu !


PUTEREA SE INCAPATINEAZA SA FALIMENTEZE ROMANIA !!!!
Caut sa nu fiu pesimista asa cum mi-e firea, dar consider ca acum pentru mitinguri imptriva guvernului si a lui Traian Basescu este tirziu, mult prea tirziu. Cit vor fi de radicale sau violente, ele nu-si vor atinge scopul si vor scadea in internsitate. Si grevele trebuiau sa porneasca anul trecut in primavara, in aprilie cind s-a vazut ca guvernantii nu se tin de cuvint. Ce gust amar iti lasa o batalie pierduta inainte de a fi inceputa.Degeaba apelul de acum ca sa iasa in strada toata lumea de la copii la bunici.
Nu cred ca mai este cineva sa creada in reusita acestei lupte.
In primavara anului trecut, cind s-a vazut ca nu au de gind noii guvernanti sa dea ce au promis, adica salariile marite, sindicatele trebuiau sa-si dea seama ca acestia sint niste mincinosi. De atunci cu ajutorul si altor sindicate afiliate la PDL si la Traian Basescu neconditionat pentru unele favoruri, trebuiau sa se ia o hotarire fara intoarcere.Acum ma uitam cu cita rautate si apasat spunea Pres.tarii sa se taie ........ de parca cuvintele sale erau adresate unor animale. "Beneficiarii" acestor marinimii ale sale erau milioane de romani, oameni care vor avea de suferit, nazuintele lor vor fi darimate si fara intoarcere pentru generatii de acum incolo. El si familia lui se considera alesii acestui neam. Dar ceilalti oamenii de buna credinta, nu au nici un drept si pentru faptul ca au crezut in el in vorbele lui mincinoase, in dansurile cu cele de o anumita etnie. Dar toate aceste cheltuieli in primul rind s-au facut, vremurile acelea s-au dus.Asta si cu ajutorul FMI care a platit atunci lasindu-ne acum nota de plata noua, prea im povaratoare pentru noi. Ce sa se mai faca acum? Vine vara cu vacanta parlamentara, cu oamenii risipiti din orase la sate pentru a mai face putina economie la mincare, la intretinere. Mai ajuta si ei la munca cimpului pe parinti sau alre rude si se gindesc ca s-au intors acolo de unde au plecat. Unde sint iluziile lor si ale urmasilor lor.Putin ingrijorat de fatad, se arata Ministrul Invatamintului, cu referire la examenul de BAC, dar nici ca ii pasa. Ca si asa ei guvernantii isi duc odraslele la scoala in alte tari, cu alte reguli in societate mult mai sanatoase. Si noi sintem socotiti chiar de politicieni, un popor de mina a doua care poate fi mintit fara nerusinare si in orice problema a existentei sale.
Dar daca si ultimul bastion al lui Traian Basescu Doamna Rodica Culcer, a recunoscut infringerea, ce sa mai zicem noi multimea fara de speramnta, care am fost aruncati in ghearele leului acesta care, si-a atins scopul acum ne arunca la cos ca pe un lucru uzat si nefolositor.
De aceea scun ca este mult prea tirziu, sindicatele au fost tinute pe loc fiind momite de PDL, acum culegem roadele faptului ca, nu am fost vigilenti la timp.Chiar daca s-ar face alegeri anticipate, cine stie ii vom inscauna inca odata pe acesti dusmani venali ai nostrii. Totul este posibil.Ce gust amar imi lasa acest spectacol trist si care ne putea schimba soarta, daca nu eram lasati sa ni-l puna altii in scena, cu mai mult talent si mai multa bunavointa. Caci ce sintem noi? Niste spectatori care urmaresc ce ni se pregateste.Dar ce ma uimeste pe mine este ca, noi avem oameni destepti, oameni cu viziuni, cum au lasat ei ca un neica nimeni, un mediocru plin de defecte, betiv si afemeiat, sa transforme tara intr-o feuda si pe noi toti in sclavii lui?
Am pierdut lupta , pina sa inceapa. Daca viata ma va contrazice voi fi bucuroasa ca, nu am avut dreptate si voi scruta si eu viitorul acestei tari si acestui popor nefericit cu speranta.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 24 mai 2010

Trianon

Romania cirmuita de jidani !

Carol Quintul (1500-1558)


Nu fac apologeul nemtilor, nu-mi place limba germana. Nu as invata limba germana nici de as fi pusa cu fundul pe soba incinsa.
Dar am inteles ca doar invatind limba germana te disciplinezi.
Am lucrat in 1968-1969, 1972-1973, in acelas birou cu specialistii nemti veniti sa monteze instalatiile aduse de ei, la chemarea lui Ceausescu, care a indatorat tara. Le stiu firea, erau politicosi, distanti, dar sa te fereasca Dumnezeu cind ajungeau acasa ce orgii au facut de au speriat pe toata lumea.Se infrineaza in societate (in public, la locul de munca), dar cind scapa caii sa fugi cit te tin picioarele, ca daca te prind e de rau. Ha, ha, ha !

Am auzit mereu spunindu-se acum 40-50 de ani ca daca nu pierdeau nemtii razboiul pe cine mai acuzam noi acum, de cine mai rideam noi acum? Atunci.

Carol Quintul spunea :

Vorbesc spaniola cu Dumnezeu, italiana cu femeile, franceza cu bărbaţii şi germana cu câinele meu.(eu stiam ca a zis ca germana vorbeste cu calul lui)Acesta este citatul:
In tinerete, Carol a primit o educatie aleasa, fiind influentat foarte mult de umanismul olandez. Nascut si crescut la Gand, in Tarile de Jos, el a invatat, in primii ani ai vietii, flamanda si franceza, apoi spaniola, germana si italiana. Pe buna dreptate se spunea "El vorbeste cu Dumnezeu in spaniola, cu femeile in italiana, cu barbatii in franceza iar armasarului ii adreseaza comenzile in germana".
In imperiul meu soarele nu apune niciodata.
Cine cunoaste mai multe limbi atitia oameni valoreaza.(citatele lui)

Complexat de infatisarea lui - mai ales de maxilarul proeminent si barbia ascutita (asa-numita "buza de Habsburg"), elemente ce vor constitui trasatura fizica dominanta, pentru multe generatii, a neamului sau, Carol a dorit sa-si depaseasca semenii prin calitatile sale morale. De altfel, deviza lui, "Plus Ultra" ("mai mult, mai departe") este elocventa pentru dorinta obsesiva de a-i depasi pe ceilalti, autodepasindu-se in acelasi timp pe sine.


Si nu va mai tineti de capul meu, lasati-ma sa-mi traiesc si eu copilaria !!!! Sic !

Marsul gay un esec total !(art.pt. o parte din cititorii mei)


Dragii mei, scumpii mei !!!
Tinerii nadejdea tarii si a generatiiolor de miine s-au vazut perfect. S-au vazut disciplinati, morali, integrii. Au fost putini(200), dar prin asezarea dvs. in rind ati aratat a fi mult mai multi.
Parada gay nu este importanta, este ca o scena din teatrul absurd de Eugen Ionesco. O butaforie. Importanti sinteti dvs.pentru ca v-ati folosit mai bine ca in alti ani, de oportunitatea de a va face inca odata vizibili. Asta este important, ca ati fost vazuti demni si de incredere.In situatia grava, agravata de hotii acestia, care vor fugii ca Ceausestii cind, vor fi odata alungati de la conducerea tarii si noi toti un popor intreg vom ramine singuri, saraci, debusolati si mai ales fara conducatori. Sa nu se intimple ca la revolutie, cind pe tara au pus mina esalonul 2 al comunistilor .In sopirle puse prin articole, am atras atentia ca daca sintem uniti in max.2 ore ii dam jos de acolo, unde s-au cocotat prostind populatia. Dar eu v-am privit, ca o nadejde pentru noi si trebuie sa fiti pregatiti, pentru mitingurile si demonstratiile care vor urma(poate sfirsite prin violenta), caci numai asa s-ar putea decide stoparera jafului.
Atit am vrut sa va spun ca v-am privit pe toti, ca un tot unitar si pe fiecare in parte.A fost foarte bine pentru a fi remarcati si ati punctat bine oportunitatea data de parada gay, care nu intereseaza pe nimeni. Bine ca nu a mai fost ca in alti ani, in care in fruntea manifestatiilor contra gay erau femei in virsta care tipau isteric, impotriva travestitilor si homosexualilor dind impresia, ca s-a dat drumul la Balaceanca.
Dvs. interesati pe toti oamenii.Din surse sigure stiu ca dvs,. reprezentati nadejdea si viitorul. Eu sint linga dvs. cu ginduriler bune, caci daca puteam sa vin stricam armonia care s-a vazut. Spun serios caci am vazut 2 fete pe acolo, dar eu in virsta si neputincioasa, faceam nota discordanta cu dvs.
Cu adevarat m-ati facut fericita. Bafta in continuare Salut !

duminică, 23 mai 2010

Raspuns la cei care fac apologia rusilor


Foto: Mongolii
Spre deosebire de nemti care, prin formatia lor sint oameni cu bun simt, soldatii rusii erau tocmai pe dos.
In timp ce nemtii au fost civilizati la ocuparea Romaniei (aliati cu romanii), rusii s-au comportat ca niste salbatici. La o casa din Barcanesti DN.1, unde au fost cazati(rechizitionata) sefii armatei germane din zona, cladirea a fost intretinuta bine, curata dar la rechizitionarea ei de catre rusi, la venirea lor in tara dupa 23 aug.1943, toata cladirea s-a transformat intr-o hazna imputita. Ofiterii rusi isi faceau nevoile ( toate) pe la colturile incaperilor. Era ceva insuportabil(mai ales ca erau ofiteri rusi).La plecarea lor a trebuit razuit totul pina la caramida, ca sa se mai poata locui.Au spus asta proprietarii claditii, nasii de cununie ai stiristei tv. din anii 1957-1985? S.T. sotia unui cunoscut cinteret de operara N.T.
Dar in privinta relatiilor intime, soldatii nemti nu mergeau mai departe, fara acordul fetelor.
In timp ce soldatii rusi la venirea in tara, dupa 23 aug.1944 s-au comportat ca niste salbatici. Au bagat spaima in locuitorii spre exemplu, ai orasului Piatra Neamt. Aici se raspindeau pe strazi, darimau portile caselor cu piciorul sau , cu gloante trase in incuietorile portilor si ale caselor. Intrau peste proprietari, unii dupa femei, cautind din pod pina in beci, luind cu ei tot ce gaseau chiar si o bunica incovioata de ani in baston. Era buna si aceea la o adica. Altii se ocupau de bunurile omului din ograda. In o ora ii taiau porcul, vitelul, vacaa, taiau gainile, luau ouale, malai, faina, le luau cu ei plus bunurile materiale haine si tot ce le era de trebuinta. In telegeti? Ii lasau in fundul gol si fara nimic de mincare. Plus de asta femeile violate si barbatii baturi. Ce armata mai salbatica ca asta sa existe? Dar trebuie sa specific ca acolo au intrat primii dupa 23 aug.1944, soldatii rusi mongoloizi, dislocati din stepele mongole, dar nici cu rusii get beget, nu iti era rusine.Locuitorii orasului in toata perioada cit au fost asediati de rusi(citeva saptamini), nu au mai iesit afara din case, s-au baricadat si si-au baut urina sau au oprit-o sa o dea la copii, pentru a rezista pina cind au plecat rusii din oras. Asa ii stiau de frica. Ceea ce nu s-a intimplat niciodata cu soldatii nemti.
Acestea sint fapte traite de populatia acestei tari si acestui oras despre care stiu mai multe, care au trait pe pielea lor calvarul ocuparii rusesti, comparativ cu ocupatia germana.
Ati vazut? Ce armata mai rezolva in timp record o ora un oras intreg bat barbatii, violeaza femeile, taie si transeaza toate animalele din curte, iau tot ce se poate lua griu, malai si la urma impusca si ciinele asa pentru a se distra? Si acesta este fascism? Acesta adevarul gol golut.
Si eu mereu revin la acea perioada povestind, caci v-am mai spus, in copilarie fiind prea aproape razboi in timp, asta auzeam si asta mi-a ramnas in minte. Rusii au ingrozit Romania cu atrocitatile lor dar, mai ales cind s-a hotarit ca tara noastra este declarata tara invinsa, ca au ramas rusii sa ne calareasca cum vor ei. Si asa a fost. Acum ridem ca de o gluma buna, eu vreau numai sa reamintesc cum a fost si sa nu mai permitem nici guvernatilor de acum, sa ne faca asa ceva.Caci prin politica falimentara, asta fac. Fac ce au facut rusii, dar intr-o alta conjunctura. Ei rusii erau dusmanii nostrii, nu aveau mila mai ales ca au adus trupe din salbaticie, care nu stiau ce este mila? Acum fac nenorocitii de la conducerea tarii, fratii nostrii, singe din singele nostru, fara fara nici un motiv dupa 20 de ani de la revolutie. Asta este cel mai dureros.
Cui ii face rau aceste aduceri aminte, sa nu citeasca. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Soldatelul germanFoto:Elena Ceausescu (1917-1989)
Cit a fost Nicolae Ceausescu inchis la lagarul de la Tg.Jiu, anii 1940 (era ordonanta lui Gheorghe Gheorghiu Dej) Leana, cind nu era savant de renume mondial, l-a inselat. Uitati un episod.
Conform spuselor lui Nicolae Andruta Ceausescu(fratele Dictatorului), in aceasta perioada, viitoarea savanta nu a fost credincioasa iubitului aflat in detentie si s-a incurcat cu un soldat german. Iata ce povesteste Andruta, citat de britanicii Bob Wylie si George Galloway in cartea "Prabusirea": "Am strigat de jur imprejurul apartamentului ei pentru a transmite un mesaj de la fratele meu din inchisoare. Stiam ca ea nu se dusese la lucru si m-am gandit ca poate e bolnava. Vazand ca nu deschide nimeni usa, mi-am folosit speraclul. Cand am intrat in camera cu un singur pat, prima priveliste uimitoare a fost uniforma unui soldat german pliata ingrijit pe scaun alaturi de cizmele lui inalte. Alaturi un tinar barbat gol pusca, stand in pozitie de drepti in mijlocul podelei. A doua a fost si mai uimitoare: fundul ei mare, gol proptit in fata mea. Grozav comunista: grozav partizana! Ea nu m-a iertat niciodata pentru ceea ce vazusem. M-a urat si s-a temut de mine totdeauna dupa aceea".