Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 22 mai 2010

Sedan 1870 (asta este o sopirla)Sedan este un oraş în nordul Franţei, sub-prefectură a departamentului Ardennes în regiunea Champagne-Ardenne, pe fluviul Meuse şi are o populaţie de 22.000 de locuitori.
Sedan razboiul orgoliilor, bazat pe o diversiune a lui Bismark.


În 1870, fortul de la Sedan a fost locul de desfăşurare al bătăliei decisive în cadrul războiului franco-prusac.Bătălia de la Sedan a avut loc pe 1 septembrie 1870, si s-a terminat pe 2 sept.1870. Cind esti hotarit in lupta totul se termina repede. In tit timp credeti ca ii dam jos pe netrebnicii nostrii? 1 - 2 ore?
Nu il avem pe Bismark? Bismark esti TU, Sint EU. E fiecare dintre noi cind vrea.

Ea a avut ca rezultat capturarea împăratului Napoleon al III-lea şi înfrângerea armatei sale şi a hotărât practic soarta războiului, în favoarea Prusiei şi aliaţilor săi, deşi lupta a continuat sub un nou guvern francez. Înfrângerea de la Sedan a pecetluit soarta Franţei. După ce Napoleon al III-lea a fost exilat în Anglia, armata prusacă a asediat Parisul.

Tudor Gheorghe Adio doamna

Tudor Gheorghe - Cind a fost la '53

Un fascist in Guvernul Romaniei !


În atenţia tuturor instituţiilor abilitate ale Statului Român

AVERTIZEAZĂ!

Kelemen Hunor Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Un fascist in Guvernul Romaniei
Autor Articol Vasile Zarnescu 13 martie 2010

Ministrul Culturii si Patrimoniului National( U.D.M.R. de Harghita) Kelemen Hunor, a dat, recent, un interviu postului Radio Kossuth, în care, exprimându-şi marea satisfacţie, a declarat, printre altele, că „în legătură cu proprietatea publică, se poate vorbi de o a doua ocupare de ţară în Ardeal, dat fiind că o suprafaţă de aproape un milion de hectare a fost retrocedată în proprietate maghiară. Aceasta este o avere uriaşă, o avere de mai multe miliarde de dolari (…)“.

Pe lângă impertinenţa nedezminţită cu care se exprimă liderii U.D.M.R. – care, în presa maghiară din România spun, mereu, că „ei trăiesc sub ocupaţia autorităţilor române“ –, expresia „a doua ocupare de ţară în Ardeal“, care trimite direct la Diktatul de la Viena, reflectă spiritul fascist, revanşard şi revizionist, de care este animat şi acest Kelemen Hunor, membru în Parlamentul României!!! Acum Ministrul Culturii si Patrimoniului Natoional. Dar, pentru că este membru al coaliţiei P.D.L.-U.D.M.R., cu siguranţă, el nu va intra sub incidenţa O.U.G. nr. 31/2002, pentru că ea este aplicată doar contra românilor patrioţi.

vineri, 21 mai 2010

Criticilor mei (2)


Lupta de clasa a existat.Din clasele primare am simtit asta .Mihaela M. fata de inginer format in perioada capitalista a fost schimbata de la sefia clasei ca, era fata de inginer fiind inlocuita cu Dana C, fata de muncitor.
A trebuit sa schimbe scoala ca era de toti profesorii jignita si i se adresa cu apelativul de "bretonata".
Avea un par castaniu inchis , bogat si ondulat, ochi albastrii superbi si buze carnoase, senzuale ( fara silicoane).
Revolutia a gasit-o la Pekin, China fiind sotia Ambasadorului Romaniei, de atunci in China .Atit !!!!!

Daca mi-a placut ceva la blogul acesta 100.ro, a fost ca este un fel de" De toate pentru toti". Fiecare gasete pe gustul lui, pe capacitatea lui de intelegere ceva ce poate citi.Dar de aici pina la criticile rautacioase si frecvente e cale lunga. Mereu m-am gindit sa scot sigla de pe blogurile mele. Dar m-am gindit ca sint sigura ca am adus si eu multi cititori care, poate daca nu au mai accesat acest blog a fost din comoditate sau poate nu gasisera ceva pe gustul lor.
Faptul ca dvs. stopati articolele care descriu viata in Romania anilor de mult trecuti, nu este benefica. Viata de azi numita civilizata ca si atunci si acum este accesibila numai unei parti mici a societatii. Si nestiinta unora care nu se mai pot schimba, nu trebuie sa fie subiect de jignire si ironie. Cum am citit de curind ca o fata de 14 e deja batrina pentru sex, mi-a adus aminte de perioada cind aveam chiar noi 15 ani si nu stiam mai nimic. Caci erau subiecte tabu, ca problema lunara de care nu ni s-a vorbit de mame (eu nu aveam decit tata), sau sa aflam de la colege. Totul era lasat cind era faptul implinit si atunci se gaseau niste zdrente prin casa, care erau apoi spalate cu soda causticat(nu era dero) si clatite bine puse undeva pentru luna viitoare. Nici pomeneala de vata sau acum absorbante. Eram suparate ca nu stiam ca sa facem, sa nu ne facem de ris. Dar atunci am aflat de la prietena mea Coca de care v-am vorbit ca a fost omorita in bataie de securitate in 10 sept.1970(era studenta la fac.de lb.franceza la Iasi), ca atunci cind eram si noi suparate de problemna sus amintita, ea ne-a spus ca a aflat de la un coleg (actualmente Dir.de Spital in oras) ca au si baietii dar e de alta culoare. Asta ne-a mai linistit ca pe ei nu i-a iertat Dumnezeu. Dar vedeti ce naive eram atunci. Dar nu am pierdut nimic consider eu. Dar asta nu m-a impiedicat sa fac prostia, de care am mai scris sa plec ca sa scap de tata, la baiatul pe care l-am cunoascut in tren la Brasov. A zis sa vin in sept. la Brasov, asta am stabilit la inceputul lui iunie si eu asa am facut fara sa mai dau un telefon macar. Cind am ajuns la Brasov m-a asteptat un alt coleg de serviciu al lui, care mi-a spus ca a plecat in armata baiatul respectiv.Bine ca a avut mai multa minte ca mine si am merg la niste veri ai lui din centrul Brasovului. A doua zi am vizitat fabrica de mezeluri unde lucra si abia dupa 2 nopti petrecute acolo am plecat la Ploiesti. El platindu-mi bani de intprs ca eu nu-mi luasem decit de dus. Nici prea multa naivitate nu era buna, avea o limita. Dar acum se duce lupta prin manifestatii pentru permpersi. Chiar credeti asa ceva. Poate 1% pun la sugari pempersi. Restul ii folosesc la mincare in cel mai bun caz, daca nu la circiuma. Sau cite fete si femei vor mai folosi absorbante?
Cum credeti ca fac oamenii foamea, sa puna pempersi la copii? Barbatii pe suma aceea, merg la serviciu sau sa aiba ajutor de somaj. Dar ce credeti din naivitatea asta. Se lupta pentru asa zisi pempersi, care inseamna papica pentru familie.
Insa daca situatia se acutizeaza si se radicalizeaza o sa vedeti si aceasta fata hida a societatii tinuta acum sub pres. O sa vedeti ca vor iesii parintii in strada, spunind ca prin taierea banilor pentru pempersi i-au condamnat la foamete. Asa ca trebuie sa acceptati pe toata lumea care scrie in blog, toate parelile. Caci acesta este farmecul blogului. Daca va veti bate joc de patriotism care in anii 195o era autentic si trezea sentimente de durere in suflet, care acum s-au atenuat si stirnesc hazul.
Lasati lumea sa scrie ce vrea, despre ce vrea si faceti ca mine care citesc numai ce vreau si inteleg.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 20 mai 2010

Mi-a mers la suflet mitingul


Nesatuii de la conducerea tarii !!!

Ne ciuruiti 25 %, va decapitam 100 %!!!!!!!!!!

Mi-a mers la suflet mitingul din Bucuresti din 19 mai 2010.
Mi-a dat satisfactie si mi-a inflorit in suflet, mugurii sperantei ca acest miting este scinteia care v-a aprinde vilvataia, care v-a da jos acest guvern si presedinte corupti, ingimfati si care nu-si apleaca urechea la cei care i-au ales.
La nemultumirea din fata guvernului au raspuns cu sfidarea de a face tot ce stiu ei.
Mai ales uite, cine ne reprezinta noua interesele la Bruxelles, EBA bambuciana. Sa te fitii la Bambu cu Sida este secretul ajungerii in fruntea Europei si sa ai un tata betiv si afemeiat.
Asa ne trebuie, ca bine am mai ajuns.
Numai o geanta a Ebei sau a Elenei(dar nu din Troia, ci calul troian al sefului statului), costa cit pensia unui om amarit pe 10 ani.
M-a imoresionat in primul rind pensionarul care nu putea vorbii, dar isi striga deznadejdea pe muteste la Manifestatie in spatele "domnului Hoara", impreuna si cu alti nemultumiti si nedreptatiti ai soartei ca, au trait in aceste vremuri in Romania, din care la ora actual se fura tot. Si ce a mai ramas.
Dar acesta este un semnal ca romanii au inceput sa se trezeasca. Abia acum in al 13 ceas. Cind intiul om al tarii si-a aratat fata rea, exprimind ura fata de acest popor care nu mai moare odata, sa ramina el seful peste toate bogatiile tarii, sa le vinda ca pe flota. Si gura de aur a Ebei sa rasune in gol la Bruxelles, cu rasuflarea de Sida, mare expert.
In concluzie sa vedem cum evolueaza lucrurile, caci acum am vazut si eu sloganuri adevarate pentru prima oara. Propozitii scurte si dure nu labaraia de anul trecut, cind sindicalistii veniti din toata tara, deja obositi dupa o nopapte de calatorie, motaiau pe iarba la umbra.Am scris despre acest lucru si s-au luat masuri de adresare la oameni, cu propozitii scurte de tinut minte. Si a fost de mare ajutor si vremnea, care a fost numai buna pentru miting. Sa vedem acum ce se va intimpla in ziua de 31 mai cind s-a anuntat greva generala.
Bafta in continuare si aveti sustinerea mea neconditionata.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 19 mai 2010

Viata muncitorilor romani sub ocupatia nazista !


Foto: soldatii germani in al doilea razboi mondial, au simtul umorului.
Privesc cum colegele lor spala puntea vasului.
Al doilea razb.mondial a fost un conflict armat generalizat, cel mai mare si mai ucigator razboi neintrerupt din istoria omenirii.
Data la care cel de-al Doilea Război Mondial a izbucnit este o problemă încă dezbătută. Istoricii nu au căzut de acord asupra nici unei date semnificative. Cel mai adesea, este menţionată data de 1 septembrie 1939, dată care marchează invadarea Poloniei de către Germania, ceea ce a dus la declaraţiile de război ale Franţei şi Angliei două zile mai târziu. Alte date luate în calcul sunt 7 iulie 1937, (invazia japoneză în China, care a fost începutul celui de-al doilea război chino-japonez), sau intrarea armatelor lui Hitler în Praga în martie 1939. Există istorici care consideră că invazia italiană în Etiopia (al doilea război italo-abisinian), din 1935-1936 este adevăratul început al celui de-al Doilea Război Mondial. Se merge chiar mai departe, data de 18 septembrie 1931, (aşa numitul Incident manciurian), fiind considerată de unii istorici data de început a războiului.
Am avut noroc ca eu am intrat in viata cind inca muncitorii, soldatii care participasera la razboi inca traiau si aveau clar in minte cum s-a intimplat totul. Muncitorii romani povesteau cum a fost in timpul razboiului. Ei cei din rafinarii povesteau ca niciodata nu au dus-o mai bine.
Erau super bine platiti, li se dadeau lunar pachete de mincare, cuprinzind si dulciuri cuti metalice mari de 2 kg.cu kandel, ciocolada la kilogram(de la 1 kg.in sus).Stiti ca nemtii si acum sint cei mai mari consumatori de ciocolata din lume, peste 10 kg.de ciocolata de fiecare persoana pe an. Nemtii de Craciun si de Paste, imbracau fiecare membru al familiilor, din cap pina in picioare si familiile aveau numerosi membii. Muncitorii aveau de obicei de la 7 copii in sus.
In afara de imbracaminte inainte de Craciun, fiecare familie primea un porc. Iar inaintea Pastelei fiecare familie primea un miel.
Dar o sa spuneti ca, asta se datora faptului ca aveau nevoie de ei, caci rafinariile atunci prelucrau din petrol, benzina de cifrele octanice care trebuiau la avioane, celebrelor motociclete cu atas si masinilor de teren, necesare razboiului.
Dar cind conducatorii unei tari nu are nevoe de oamenii tarii? Acum nu este nevoie? Nu mai au nevoie de oameni, caci au furat tot ce au muncit acesti oameni, ai tarii?
Nu fac apologia fascismului, dar fascistii nemti au stiut sa se poarte cu muncitorii romani, sa se ocupe de bunastarea lor, ca sa munceasca bine.
Dar dupa terminarea razboiului, ne-au ocupat rusii.Ei au venit cu saracia, conductele cu petrol pentru ei nu aveau robinete, ne-au furat aurul 4o camione militare cu lingouri de aur au luat drumul Moscovei, au adincit foametea din 1946, cind a fost un an agricol prost, mai ales ca venea dupa razboi.Am spus ca au adincit pentru ca si putinul griu care s-a facut, a fost dus in Marea Rusie sovietica si la noi nu a mai ramas mai nimic.
Asa au perceput muncitorii romani, ocupatia germana fata de ocupatia ruseasca.
Si din acest marasm nu am scapat nici astazi.
Nu stiu cum ar fi fost tara noastra daca razboiul era cistigat de nemti, poate ca nu ajungeam in halul acesta.Caci in ocupatia rusilor este radacina apucaturilor conducatorilor tarii, care au luat tara ca pe o proprietate personala si o mulg de zor de nu se mai opresc. Numai moartea ii poate opri.
Capul sus, pieptul in ainte !!! papapa

Citat din cartea "Istoria fascismului "


Razboi de eliberare, razboi civil, lupta de clasa.Jobbik, un partid neofascist care şi-a propus "eradicarea infracţionalităţii rome", a obţinut peste unul din şase voturi la alegerile parlamentare din Ungaria. Rezultatele alegerilor din ţara vecină au alimentat temerile că Marea Britanie va plăti în cele din urma, pretul pentru intensificarea fascismului din Ungaria.
Mii de romi din Ungaria ar putea emigra în Marea Britanie, după rezultatul bun obţinut de formaţiunea de extremă-dreapta Jobbik la alegerile parlamentare din ţara lor.

Foto Manifestatie Jobbik.Lupta dintre fascism si antifascism in statele ocupate de armatele Axei in cel de-al doilea razboi mondial, nu putea sa nu aiba un caracter militar.
A capatat un triplu caracter de razboi patriotic, civil si de clasa.
Razboi patriotic pentru eliberarea de ocupantul nazist si guvernul colaborationist.
Razboi civil, Rezistenta a fost un razboi civil.
Rezistenta a fost in fine, un razboi de clasa pentru ca fascismul se identificase cu burghezia bogata si a-l purta insemna a pune in practica tocmai"lupta de clasa ".
Asa cum am promis vreau sa despic firul in 4 mergind adinc in trecutul fascismmului caci, nu sint multumita de ce tara noastra mai poarta stigmatul "tara fascista ". Pe ce se bazeaza aceasta nedreptate? Si umilirea internationala cit v-a mai dura?
Sintem noi fascisti? Daca eram ne mai punea pe noi toti pe butuci, hotii acestia care ne-au condus 20 de ani? Le luam capul din prima. Noi sintem niste molii. Dupa ce ne bat, ne flaminzesc si ne lovesc cu piciorul, venim inapoi la ei, le lingem piciorul, ca un ciine batut.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 18 mai 2010

Romania si fascismul


Foto: Luptatori greci.
M-a marcat faptul ca conducatorii tarii noastre nu au fost invitati la parada de la Moscova. Numai regele Mihai 1.
Nu e vorba ca Basescu, e urit cu draci si vesnic rosu la fata ca un gogosar de la whiski dar era alesul nostru era de-al nostru si ne mindream cu el si asa. Putea sa fie beat turta ca Ieltin in diferite rinduri. Ne reprezenta tara doar. Daca noi l-am vazut frumos si destept? Ce daca este invers? Dar sa revenim la oile noastre. Vreau sa vad de unde ne vine noua pira, ca Romania este tara fascista? Ca vad in toata istoria noastra ca sintem cei mai nu zic prost, mai blind popor.Aici au incaput toti cei fara de tara(acum fug toti in 4 vinturi), de-a lungul timpului.Si acum numele de tara fascista este ca la vorba aceea " i s-a dus vestea de mare bandit si el e un amarit de gainar".
Tot asa si cu noi.Dar am fost impresionata si emotionata de reactia pensionarilor. Cum se zice apele adinci, sint cele mai periculoase.
Am vazut bloguri fasciste mexicane, braziliene, columbiene, germane si spaniole.Acestea imi vin acum in minte, dar sint si in Asia. Acolo da fascism, la noi gainarie curata. Adevarate lupte de strada am vazut pe videoclipurile lor, sustinute mereu nu asa cind a ajuns cutitul de a taiat si osul. Mereu. Acolo tremura conducatorii de frica lor. Sa stiti ca in America Latina este locul in care politica este tinuta la foc continuu.
Ce fascism in Romania cred ca rid si ei de noi cit sintem de prosti, ca un marinar beat si afemeiat face exercitii culcat-sculat fata de un intreg popor ca si cu matelotii de pe un vas comercial(nu militar). Acum ma voi documenta cu cartile pe care le iau de la posta despre originile fascismului si vreau sa fie ca un serial lung si sa vad cum am ajuns noi si de cind socotita tara fascista. Ca daca e vorba numai de la asocierea noastra cu nemtii, de la al 2-lea razboi mondial nu este bine. Ca alta caracteristica de la nemti, nu am putut lua decit fascista?
De ce nu se spune ca sintem harnici si seriosi ca ei. Ca se poate fixa ceasul dupa noi?Dar sa nu uit asa fascisti sintem, ca nu-em ales si la nivel mic si la nivel mare pe tigani drept far luminos.
Ce mai fascisti piriti sintem noi !Azi iau cartile de la posta si incep sa ma documentez si caut sa concep articole pe acesta tema.
Dar trebuiau luate lucrurile in serios ca totusi era o mindrie sa fie si tara noastra invitata la Moscova caci, si soldatii romani au dat singe in razboi nu braga sau whischi. Si 7oo.ooo de mii de morti nu e nimic.Si 1.mil de mutilati si mari mutilati. Eu i-am cunoscut si ei ai crezut in ce au facut pe front. Si au mers pina unde i-a lasat rusii sa mearga pina in Muntii Tatra. Ei plingeau cu lacrimi adevarate nu de crocodil, ca tara noastra a terminat razboiul ca tara invinsa. Ei voiau ca tara sa fie invingatoare. Dar si acum dupa 65 de ani am fost aruncati, la lada de gunoi a istoriei ca fascisti. E prea de tot si vreau sa vad si eu cum propaganda sovietica ne-a umilit iar. Tara noastra e fascista cum sint eu Papa de la Roma. Daca era fascista nu-i lasam pe guvernanti sa ne ia si pielea de pe noi.Mi-au tisnit lacrimi din ochi cind i-am vazut pe batrinii nostrii strigindu-si deznadeajdea, batrini, bolnavi, slabi numai oase, nebarbieriti si fara dinti.O placa dentara costa 14 mil.lei, ce sa faca ei din pensia de 4,5,6, milioane? Cite pensii sa stringa. Vor avea vre-o data dinti? Vedeti de ce am plins?In ei sa ne fie nadejdea? Dar s-au comportat cu totul si cu totul exceptiional, strigindu-si deznadejdea si pentru mine sint exemplu.Pacat ca nu a impresionat pe, marinarul beat si afemeiat. Acestia sint fascistii tarii? Unde sint pesionarii care se bat pe bilete ieftine la vanghelioane?
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 17 mai 2010

Lenin, Stalin, TrotzkiFoto Tarul Nicolae al 2-lea al Rusiei (1868-1918), ucis cu intreaga familie din ordinul lui Lenin.
Gangsterii americani sint mici copii, pe linga gangsterii rusi. Gangsterii rusi,exemplu Lenin, Stalin(preot ortodox), Trotki (1879-194o), Comisar al Poporului, au omorit zeci de milioane de oameni pentru a-si pune folozofia lor(experienta cruda pe oameni nevinovati) in practica. Cum era numit la scoala in cintec Lenin?" Lenin, farul vietii noastre Lenin, omul drag apropiat". Gangsterii rusi si-au facut de cap, datorita prostiei Tarului Nicolae al 2-lea, care era sub influenta tarinei Alexa si a descreieratului de Rasputin. Tarina se sfatuia tot timpul cu el, devenise habotnica in ale misticismului. Sau o fi adevarat ce s-a spus ca .... Cumva a cedat dementului jegos de Rasputin? Sa fi ajuns asa de jos? Daca este adevarat, si-a meritat soarta. Cind lucram cu sefii cei mari, am auzit spunindu-se punctul de vedere, ca gangsterii americani sint mici copii, fata de gangsterii comunisti, Lenin, Stalin, Trotki. Nu se fereau de mine caci eram foarte tinara, dar mie mi-a atras atentia acest punct de vedere, care m-a urmarit toata viata si mi l-am insusit in timp 1oo%. Atunci (44 de de ani in urma),inca mai erau oameni din vechiul regim, mai destupati la minte nu asa incuiati ca, noii sefi formati la scoala comunista, de la Moscova.Asa mi-am format parerile politice, tragind cu urechea la cei mai cu experienta si mai destepti ca mine. Si nu am uitat nimic, ( chiar daca atunci nu prea am inteles esenta), caci mi-a trezit interesul. Nu uitati politica e o mare c... Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 16 mai 2010

Plinge-l mama ca-i roman, da-i pe mina de pagin

Curbele de sacrificiu(publicat de Aurel Soare la data de 9 nov.2oo9)


In Marea Criza mondiala din anii 1929-1933 guvernantii romani au apelat - credeau ei ca bine fac ! - la reducerea salariilor tuturor functionarilor statului - a se intelege bugetari ! - cu procente cuprinse intre 10-12% si 50 %.Se faceau promovari in functii fara crsteri salariale , s-au luat imprumuturi externe , unele considerate pentru dezvoltare de miliarde etc.


Au fost trei curbe de sacrificiu : in 01 ianuarie 1931 ( micsorarea retributiilor cu 12-50 % ), in ianuarie 1932 si in ianuarie 1933( cu 10-12 %) .La toate aceste masuri muncitorii au raspuns cu mari miscari de protest , cu greve ale ceferistilor si ale petrolistilor etc.


Aceste curbe erau de fapt un faliment al clasei politice la marile probleme economice ale Romaniei Mari , o incapacitate de a face fata depresiunii accentuate intro tara agrar-industriala cu mari probleme socio-economice .


Curbele au satisfacut pe deplin miscarile de extrema dreapta( legionarii ) si pe cele de extrema stanga ( comunistii ), pentru ca haosul din viata economica si politica au indepartat pe unii oameni de la apararea principiilor democratice si i-au facut sa vada intrun regim extremist salvarea Romaniei .


Coruptia generalizata , ineficienta clasei noastre politice la marile probleme ale societatii romanesti , slaba concentrare pe directiile mari ale dezvoltarii economice , falimentul unei democratii care nu isi avea suportul in cetateni educati , cu sensibilitate spre problemele reale ale dezvoltarii tarii , analfabetismul , incapacitatea de apropune solutii realiste la marile probleme economice ale statului reunificat au condus pe oameni la a nu mai intelege epoca , ziua de trai din societate si la alegerea unei cai de autoritarism si paternalism care ne-a condus spre dictatura si spre pierderea libertatilor si drepturilor politice castigate cu greu dupa decembrie 1918.


Lumea se misca , totul curge , timpul nu mai are rabdare si problemele merg spre a capata nuante de copiere care nu ne mai ajuta la intelegerea vremii celei vechi .
Publicat de Aurel Soare
Vi se pare cunoscut scenariul acesta?
Mentionez ca banii au fost dati oamenilor inapoi dupa ce a iesit tara din criza. La noi am auzit aceasta promisiune.