Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 15 mai 2010

Portretul luptatorului in tinerete

Tiganii au speriat lumea toata(doar noi romanii ii pupam in chiur)


Presedintele Garzii Maghiare: VOM AVEA RAZBOI CIVIL IN UNGARIA DIN CAUZA TIGANILOR

vineri, 14 mai 2010

Este o impietate, sa rupem tacerea


Consider o impietate sa vorbesc acum despre orice. Nu pot vorbi despre amintiri, despre veselie, despre viitor, despre tot ce se poate, in alte imprejurari vorbi. Acum este un sacrilegiu de a vorbi. E vremea tacerii, tacerii dureroase, a unui intreg popor obidit, ajuns pe marginea prapastiei din cauza javrelor fara mila, care l-au biciuit pina acum sa dea tot si ultima sudoare pentru a face capriciile mai marilor puterii. Ultimului i s-a facut hatirul de a avea pe bambucciana sidista, mare parlamentar european. In ea ne este nadejdea sa ne reprezinte tara. In ce hal am ajuns. Unde ne este demnitatea noastra. Unde sint adevaratii barbati ai tarii. Nu se poate sa nu exiaste barbati adevarati curati si puternici care sa preia conducerea acestei tarii, prin orice mijloace. Se face apel ca s-ar fi infiltrat in rindurile pensionarilor destabilizatori( e o diversiune). Dar daca nemernicii tarii, conduc murdar trebuiesc folosite aceleasi mijloace pentru a-i da jos. Daca este nevoe tot prin violenta. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Am fost pasnica, dar toata atitudinea mea pasnica, a luat o intorsatura de 180 de grade. Acesti nemernici, nu merita nici un fel de mila. M-a durut sufletul cind am vazut batrinii cazuti, cind am vazut citiva tipind deznadajduiti, cerind ajutorul celui de sus, parca chemind moartea. Ce vina au ei? Ce vina avem noi? Nu s-a intimplat, ce trebuia sa se intimple la revolutia din 1989, nu a fost dusa lupta pina la capat. A fost oprita la mijloc, cind incepea sa-si atinga scopul. Revolutia a fost neternimata, de aceea suferim acum.Dar sintem, pregatiti sa nu luam aceeasi plasa ca atunci. Sint oameni pregatiti, nu fripturisti gata sa sara, in fotoliile puterii. Nu astept raspuns, sa ramina tacerea. Tacerea rece dura, cu ochii sticlosi in noapte. Nu mai spun nimic. Stiu ca in telegeti fiecare ce am vrut sa spun. De aceea zic ca, este o impietate din partea mea, sa tai tacerea. Sa o las, caci stiu ca dupa ce v-a fi rau, va fi apoi bine.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Workers to Arms

joi, 13 mai 2010

Munca cu mintea platita cu cartofi, oua, spanac


Animalici.ro
V-am spus ca lucram impreuna cu doamna D. la formarea materialelor de la Brigada Artistica. Doamna D.punea pe muzica in timp ce eu ma strofocam sa fac versurile cu un dictionar de rime alaturi. Asta incepind cu anul 1966. Eram tinara eram si fara experienta in a ma ajuta la materialele pe care scriam.Ce stiam eu din munca in Rafinarie, mergeam in sectii sa ma infiormez si ascultam la cei ce-mi povesteau.
Mi-am adus aminte rizind cum intreprinderile nu aveau bani sa plateasca, pe regizorii de la brigada (dar erau obligati sa faca spectacole cu brigata ca sa educe muncitorimea) si noua ne dadea produse cite un sac cu cartori, oua sau spanac si multe alte zarzavaturi de nu stiu unde, caci de exemplu fabrica de Sticla Scaieni de unde avea cartofi? Si doamna voia sa imparta si mie jumi juma, caci si eu munceam din punct de vedere"intelectual " la formarea materialelor de propaganda. Imi spunea subiectul si imediat fabulam, cautind rime in dictionarul de rime.Dar eu refuzam cartofii ,cu toate ca aveam nevoie caci nu o duceam pe roze, dar imi era rusine sa consideram ca eu o ditamai domnisoara, sa vin acasa cu o jumatate de sac de cartofi, nu e frumos. Pentru aducerea acasa a sacilor cu cartofi sau alte zarzavaturi, ne ajutau baietii de la brigada, sau o masina de serviciu a intreprinderii. Nu stiu daca echivala munca noastra, dar era ceva si cred ca va vine sa rideti ca munca totusi "intelectuala" se platea cu cartofi, morcovi, spanac, oua, o gaina, un pui, sau altele de ale gurii. Nu s-a intimplat pe Marte, ci aici pe pamint si cind te gindesti, te apuca risul si nu ma crede nimeni.Noi nu spuneam nimic si trageam nadejde sa ne dea si bani(pe care de multe ori nu-i mai vedeam).Sic! Sic! Sic!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 12 mai 2010

Cu lacrimi in ochi


Caricatura greceasca, dar noi sintem mult mai rau !

Cu lacrimi in ochi si totusi cu un sentiment de mindrie, urmaresc la tv. revolta pensionarilor, din Bucuresti si Galati.
Inbulzirea lor brutala cu cirjele ridicate, imi da aripi si cred ca si celelalte categorii sociale, sindicate, studenti, elevi, someri, casnici toti ar trebui in urmartaorele zile sa se ridice la lupta.
Acesti bravi seniori au dat un exemplu si o dovada de vitejie si gata de lupta pina in pinzele albe. Sa ne fie exemplu. Si eu asa cum simt, mi-au dat curaj si vreau cu orice sacrificiu, sa fiu si eu acolo sa dau si eu o mina de ajutor, macar cu prezenta.
Ei seniorii au dat masura demnitatii in tara noastra.
Cinste bravilor seniori, care trebuie sa fie port drapel pentru noi toti.
Curaj pentru noi toti in viitorul apropiat.
O se trebuiasca sa ne luam toti traista in bat, ca in caricatura greceasca si sa ne luam cu totii lumea in cap.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Citat


Bratele dragostei te cuprind cu tot prezentul tau, cu tot trecutul tau si cu tot viitorul tau !

Antoine de Sant-Exupery (l9oo-l944). Mort in timpul celui de al 2-lea razboi mondial, avionul pe care il pilota, fiind doborit de un pilot german(care a recunoscut dupa razboi ca el i-a doborit avionul). Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

ErataFoto: Statuia romana a Erato, sec.2 AD. Muza este reprezentata joc kithara sau lira.

Vreau, ca de aici incolo pe toate blogurile sa fiu acida, sa pun cintece patriotice, din totdeauna mai des, pentru ca prea ne-am blegit si sintem impresionati numai de Presedintele tarii, care ne-a electrizat cu pasiunile lui pentru bautura, femei si tiganci.
Acum nu mai este timp pentru asta, caci coborim in viteza topoganul destinului nostru si al tarii.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 11 mai 2010

Cartomania, scurt istoric ! (art.de Nadina - Cluj)


Aceasta sa fie cartea pe care ne-o joaca guvernantii unui intreg popor?

De multe ori originea cartilor de joc a fost atribuita unei povesti romantice, de dragoste sincera, intre Carol al VI-lea, regale Frantei, si o tanara simpla, din popor, pe numele ei Odette. Cum regele era macinat de crize de melancolie ingrozitoare (in realitate acest rege a avut probleme mentale el fiind supranumit si “Nebunul” dar si “Cel mult iubit”) Odette s-a gandit sa-si distreze iubitul cu niste cartoane colorate despre care auzise ca erau folosite pentru amuzament intr-o alta tara, tara sarazinilor.

Numai ca ea nu le-a preluat intocmai, ci a angajat un pictor pentru a le desena asa cum isi dorea ea. De exemplu regii pe care ii vedeti acum pe cartile de joc au avut la origine figuri istorice marcante, conducatori renumiti si intelepti: David, Cezar, Carol cel Mare si Alexandru. Damele le reprezentau pe: zeita intelepciunii si protectoare a razboinicilor, Pallas Atena, marea evreica Judith, dura Isabela de Bavaria (sotia regelui) si Odette insasi. Valetii au fost inspirati de catre mari eroi: Hogier, Lancelot, Hector si un anumit sergent contemporan cu tinerii indragostiti, La Hire.

Jocul cu aceste carti a mai usurat starea regelui, iar in timp, cu ajutorul unei sarazine pricepute, Odette a invatat semnificatia diferitelor combinatii de carti si ce anume relevau ele...

Au trecut mai bine de sase ecole de atunci, iar cartile de joc sunt folosite in continuare pentru a dezvalui tainele viitorului. Adevarul pe care il “spun” cartile de joc nu se poate demonstra stiintific, ci numai prin exemple. Insa de-a lungul timpului, numarul exemplelor care pledeaza in favoarea utilizarii lor pentru a gasi in simbolurile ilustrate, si in combinatii, indicii legate de viitor, au crescut considerabil. Este foarte popular exemplul Josephinei, sotia lui Napoleon, careia o cartomana i-a prezis ca va domni intr-o zi, dar ca va pierde foarte mult daca il va obosi pe dictator cu capriciile ei. Si dupa cativa ani, timp in care aceste previziuni se verificasera si deja incepuse declinul Josephinei, aceeasi cartomana i-a confirmat destinul: suferinta, parasire, singuratate.

Unele cartomane si cerectatori in domeniul stiintelor oculte recomanda sa se lucreze cu cartile in special vinerea, si sa se evite operatiile profetice pe vreme urata, noroasa, furtunoasa.

luni, 10 mai 2010

Frumoasa mea Marcel Vavel

Traiasca Regele Imnul Romaniei ( 1884-1948 )versuri V.Alecsandri

Adevarul despre neinvitarea tarii noastre la Parada Militara de la Moscova 2010


V-am spus detaliat in multe articole pina la saturatie despre, statului tarii noastre la incheierea celui de al 2-lea razb.mondial. Statutul strabilit de americani, englezi si rusi a fost.
ROMANIA A TERMINAT RAZBOIUL CU STATUTUL DE TARA INVINSA, alaturi de Germania.
De aceea rusii ne-au pleluat dupa razboi(am fost pentru ei prada de razboi) si ne-au sors de petrol( conducte fara robinet), aur si grine(foametea din 1946 a fost provocata de ei care ne-au luat piinea de la gura ca Rusia e mare , caci noua ne ajungea) si tot, si nu ne-au dat voie sa beneficiem de planul Marchal.
Bravii nostrii soldati au murit degeaba la Cotul Donului, la Stalindrad,Crimeea, sau dupa 23 aug, au luptat pina in Muntii Tatra. Acolo s-au oprit pentru a lua rusii caimacul sfirsitul razbopiului. Totul degeaba. Singele celor 7oo.ooo de morti si a celor 1.milion de raniti, mutilati si mari mutilati de razboi a curs degeaba. Si poate chiar daca nu eram invitati la parada, caci invinsii nu au loc la masa nici in familii nevoiase. Aveam macar parte de alta consideratie, din partea rusilor. Dar aceste caricaturi slabe la minte care ne conduc nu au stiut sa se foloseasca de vecinatatea Rusiei, macar si pentru recuperarea a cit a mai ramas din tezaur.
Sint infumurati si puterea si-o exerseaza numai pe salariati si pensionari.
Ca sa nu va plictisesc, caci articolele despre acest subiect sint destule, ma opesc aici. Relatia cu rusii putea fi indulcita printr-un comportament demn nu ca cel de acum din comuna primitiva.Numai regele Mihai a fost invitat ca ultimul din conducatorii participanti la al 2-lea raz. mondial si cel care a favorizat ziua de 23 aug.zi care a fost importanta pentru noi, caci daca mergeam cu Germania care se intrevedea ca perdanta era poate si mai rau.
Atit va spun inca odata:
STATUTUL TARII NOASTE A FOST DE TARA INVINSA ! nu se poate modifica dar un comportament demn, poate exista in viitor.
Azi 10 mai a fost ziua tarii noastre in perioada regalista.

Pozitia Moscovei oficiala !!!!

Nu vrem soldati moldoveni la parada din 9 mai 2010 de la Moscova
Category:
Common Interest - Beliefs & Causes
Description:
SPUNE-LE LIDERILOR MOLDOVEI CA DEMNITATEA NU SE NEGOCIAZA!
Participarea tarilor ocupate la sarbatorile sovietice e timpul sa inceteze.

ANUNT PROTEST: http://www.facebook.com/event.php?eid=121185701229705&ref=mf
COPIE ANUNT : http://www.facebook.com/event.php?eid=111787748858396&ref=mf

TELL THE LEADERS OF MOLDOVA THAT DIGNITY IS NOT NEGOTIABLE!
Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial s-a facut cu contributia importanta a armatei sovietice. Dar centrul si estul Europei au intrat sub jugul comunist pentru urmatorea jumatate de secol. Victoria de la 8 mai (9 mai pentru URSS) nu a fost aici inceputul libertatii, ci inceputul unui nou totalitarism.
Dar soldatii moldoveni au fost buni la invadarea Afganistanului de catre rusi din 1979.

Ministerul Apararii si Presedintia Republicii Moldova au declinat invitatia de a trimite trupe de parada la aniversarea a 65 de ani a victoriei in "marele razboi pentru apararea patriei (sovietice)". O dovada de demnitate. Esti de-acord? (read less)
SPUNE-LE LIDERILOR MOLDOVEI CA DEMNITATEA NU SE NEGOCIAZA!
Participarea tarilor ocupate la sarbatorile sovietice e timpul sa inceteze.
Sintem umiliti in continuare !!!
--

duminică, 9 mai 2010

Sfinta zi de libertate

9 Mai 1945

Liderii sindicatelor si cei ai pensionarilor niste incapabili !!!!!!


Sint revoltata cind vad la tv. acesti lideri care ar trebui, sa constituie motorul turat la maximum al nemultumirii societatii civile, ca sint niste incapabili, niste gingavi, care vor sa-si faca publicitate.
In primul rind liderii sindicatelor ,care nu au facut nimic in ultimii, sa zic 2 ani. Dupa ce s-a votat in Parlament in sept.2008, in unanimitate marirea salariilor profesorilor cu 5o% si a intervenit un moratoriu pina la 1 aprilie 2oo9, cind nu s-a intimplat nimic, ei in loc sa treaca la revolta extrema sa amine anul scolar, sa refuze sa incheie situatia scolara si sa participe la examenele de Bac., ce au facut si-au vazut mai departe de treaba, sa ia salariul tot pe vacanta, sa stea cu burta la soare ca sa fie pe placul guvernantilor.In tot acest timp toti liderii de sindicat s-au pupat in bot(in fund), cu guvernantii la sedinte pentru publiocitate la tv., ca sa prosteasca pe sindicalisti care trebuiau sa creada ca, se iau hotariri importante. Ciuciu !!! Nimic chiar daca timid, s-a exprimat ceva logic vorba, a fost vorba in vint a ramas.Asa si liderii Adm. Dintre toti bugetarii reprezentati prin lideri incompetenti avizi de faima, eu cred ca numai personalul medical si-a facut datoria in mod onorabil in continuare pina astazi, indiferent ce rahat se minca la intilnirile sindicate - guvern.
Dar acum vreau sa spun de ce ma intereseaza cel mai mult.Liderii pensionarilor. Niste gingavi care se pierd in istoricul nedreptatilor, facute de guvernanti de cind era bunica fata.
Ei cu toate ca spun ca au fost ingineri, economisti sint atit de ramoliti incit dau impresia ca au fost necalificati si acum abia rostesc primele fraze din viata lor.
Spun lucruri eronate care pe mine ma miniie, de ma fac sa umblu prin casa ca sa nu sparg tv. Spun ca s-a dat si s-a primit de catre pensionari 45 % din sal.mediu pe economie. Nu e adevarat. Spun ca... in gingaveala lor impiedicata. In mod special pentru a ii compromite si a le taia macaroana, moderatoarele ii tot intrerup ca sa iasa in evidenta ca sint, de la un club de bolnavi de altzeimar, deci nu merita luati in seama.
Acestea constituie caramizi, la baza pentru a ridiculiza si a nu trata cu toata seriozitatea cauza noastra la urma urmei a tuturor romanilor . Anihilarea sindicatelor, a org. de pensionari si a societatii civile, in ansamblul ei. Mai bine pensionarii si-ar pune reprezentanti la tv. mai tineri, mai dinamici nu neaparat pensionari pentru ca, prin fraze clare sa le apere cauza. Caci cu oameni in pragul senilitatii si deci a iesirii din viata, nu se stirneste decit mila si sila.
Si liderii de sindicat la fel numai gura este de ei, dar de facut nu fac decit publicitate pentru ei sa ramina in functii.
Sa-i vad acum ce fac cit se mobilizeaza ei, ca acum se vede atitudinea lor duplicitara.
Am sa stau cu ochii pe ei. Ca-mi vine cind ii vad sa le dau un pumn in fata,a-i dau de-a berbeleacul.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

S-a copt para !


De-i nebun cu fumuri,
Dati-l celor lui de-un fel
Ciinilor din drumuri.

Cit dreptate avea poetul nepereche. Asta traim pe piele anoastra acum si este doar inceputul. Natia noastra abia acum o ia pe topogan la vale. Eu zic ca abia acum s-a copt para. Sa nu o lasam sa putrezeasca in pom.
Sub ochii mei totul se deuleaza cu iuteala fulgerului.
A inceput cu "nu ne trebuiesc banii de la FMI", apoi ca "ne trebuiesc numai ca centura de siguranta", apoi ca totusi umblam la centura(cu gloante),ca sa facem infrastructura si...Apoi nu mai sint bani de salarii si pensii, acum sa taiem 25% si 15%. Gata s-a parafat peste caetele noaastre de infantili, s-a luat hotarirea se taie dar, tot vor sarii peste 2 luni birurile in aer. Si noi unde sintem unde vom fii. Vom visa roz cum presedintele nostru, danseaza intr-un genunchi pe sub fustele crete si frumos colorate ale tigancilor, ne vom gindi ce frumoasa era salba de cocosei, de la gitul sotiei presedintelui. Ce frumoasa era E.Udrea cind se chinuia sa se urce pa cal cu poponetul (curul) ei ala gras pe calul alb ca de parada, ce bine ii statea ca parlamentar pitipoancei de la Bambu impreuna cu Sida ai ei. Dar perla coroanei este bautorul de wischy, s-a facut efortul suprem s-a indatorat tara si a fost ales de diaspora care numai la Ambasada din Paris din 1500 aprox.de alegatori sau prezentat si au votat 3000 cu presedintele nou ales. Ati vazut ce dreptate a avut la anuntarea verdictului. "Un fleac, i-am ciuruit pe toti". Eu am zis ca e o gluma grosolana de pirat beat dupa abordarea unei nave incarcate cu aur.Dar nu era vorba de noi.Si inca nu s-a ajuns la fundul sacului, cu surprize neplacute pentru noi.Dar ce contam noi, multi dar prosti?Ia uite cum il vad eu la atelajul tarii pe piratul nostru vesel, biciuind cu strasnicie ca un vataf din vremurile de mult apuse.
Daca nici acum nu ne trezim ne meritam soarta.
Caci eronat se spune ca sintem in situatia grecilor. NU. Noi nu sintem. Ei au salariu mediu peste 2000 de euro, pensii de peste 1000 de euro. Eu se lupta pentru al 13 si al 14 salariu din acestea babane, la care noi nici nu ne putem gindi.
Ferice de cei ce nu mai sint, chiar si de sinucigasi.
Atentie dupa taierea a 25% din salarii si a 15 % din pensii tot vor veni marirea TVA si sarirea preturilor in aer.Si atunci ce vom mai face.Eu cred ca si cei de la FMI privesc cu mila la noi, dar vatafului nostru betin si afemeiat, e nemilos, nu-i pasa ne biciuieste cu salbaticie, da ca in animalele de povara. Da tot in boii care trag la jug, nu la calareata, mironositele de Bambu, Sida, lepra si altele. Nici in tigani.La ei ne vom uita salivind la tv.(cei care mai vor avea), la mesele lungi pline cu bunataturi la care noi nici nu ne vom putea gindi, cu tiganci cu fuste crete(ce au ele acolo sub fuste de au incenunchiat pe primul nostru ales?), la salbele lor, la cozile lor impletite pe linga urechi. Si ne vom delecta uitindu-ne prostiti dupa vreun elicopter, din care vor cobori doi copii miri printre petale de trandafiri.
Asta ne va tine si de foame si de sete.
Ne-am facut-o cu mina noastra.
De la acesti adevarati criminali, caci vom muri cu zile si acasa si in spitale, peste tot. Nu prevad apocalipsa viitoare. Prevad iadul nostru imediat.
Privim impietriti nu ca la soarta noastra, ci ca la un film de pe alta planeta.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

P.S. Ma uitam acum la comentariu, la comentariu al Laurei Cernahoschi, care spunea sa-i luam un nou avion presedintelui cu toate ca nu merita, dar ne facem de ris, ca reprezinta Institutia Prezidentiala. Eh, nu am avut noi norocul polonezilor, ei nu l-au meritat, noi il meritam pe deplin.
Publicat de Odorica