Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 8 mai 2010

One Drop

Propaganda revolutiei in Cuba (1959-1960)


Faimoasa fotografie a lui Che Guevara, realizată de fotograful cubanez Alberto Korda, a fost făcută în ziua de 4 martie (după alte surse 5 martie) 1960 în timpul unei ceremonii funerare care a avut loc în Cuba, dar nu a fost publicată decât 7 ani mai târziu, după moartea lui Che Guevara. Această fotografie celebră a lui Korda a fost numită de către Maryland Institute College of Art, "cea mai faimoasă fotografie din lume şi un simbol al secolului 20".
Cu barba şi părul ras, "Che" a locuit din martie până în iulie 1966 în satul Ladvi (situat la 25 de kilometri sud-est de Praga), într-o vilă care i-a fost oferită de serviciul de informaţii cehoslovac.

Guevara a locuit împreună cu partenera sa de origine germană, Tamara Bunke (Tania), şi mai mulţi prieteni, pentru a se trata de astm, afecţiune de care suferea din timpul sejurului în Congo, potrivit Dnes."Totul este plictisitor aici, gri şi lipsit de viaţă. Acesta nu este socialism, acesta este eşecul socialismului", afirma Che, potrivit unuia dintre amicii săi, Ulies Estrada.
Si de la noi din tara au plecat refugiatii politici greci(lovitura de stat militara 1967) si chilieni(1973) dupa lovitura de stat militara a gen.Pinochet si asasinarea lui Salvador Aliende. Nu de bine au refuzat, ospitalitatea noastra comunista.

"Che" a părăsit Cehoslovacia la 19 iulie 1966, cu un paşaport uruguayan pe numele de Ramon Benitez. El a ajuns la Havana.

Ghevara a organizat ulterior gherilele boliviene (1966-1967) şi a fost ucis la 9 octombrie 1967.
Ptr. respectarea adevarului Che a fost socotit, unul din cei mai cruzi com
andanti revolutionari.
Noi la revolutie ne-am pus in frunte tot cei dinainte :"la vremuri noi tot cu noi".
Acum cum mai scapam de ei?


Mi-am, adus aminte ca acum citiva ani, am scris despre faptul ca dupa reusita rev.cubaneze, pentru propaganda regimul nou instalat, a chemat din tarile socialiste printre care si Romania pentru propaganda, tineri pentru a ajuta la culesul trestiei de zahar.De la noi au plecat studenti(acolo au aflat de Che si au facut rost de poza lui celebra).
Nu stiu daca au mai mers la cules mai mult de un an, caci era cheltuiala mare. Cuba nu este peste drum, drumul pina acolo cred ca l-a platit Romania, cazarea cubanezii.Dar s-a renuntat la acest proieact costisitor, caci era vorba numai de propaganda.Nu stiu citi tineri au mers, dar am auzit ca era mare veselie, munca multa si propaganda mare.
Asta am vrut sa spun, cum au fost informati studentii romani de situatia din Cuba. de Che.Cum am mai spus Che a murit intr-o ambuscada in Bolivia ditr-o eroare de tactica a lui personal( A impartit luptatorii in 2).Important este ca a fost curajos pina in ultima clipa, cind i-a spus celui care il executa:prietene fa-ti datoria.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Importanta familiei


Foto Che Guevara (1928-1967)
Vreau sa va atrag atentia prin articolele mele, ce important este mediul in care cresc copii chiar de mici.
In familiile unde sint neintelegeri, scandaluri, bautura sau infidelitate se imprima in felul adultilor de mai tirziu, aceste comportamente de nedorit.
Asa si la mine tata fiind vaduv, am locuit mai mult cu tata si cu fratii lui, de aceea am auzit de mica si chiar la serviciu sau la vecini povestin du-se mereu despre razboi. Aceste povesti erau spuse in grup restrins, caci chiar daca Stalin murise ramasese in constiinta fiecaruia ca nu trebuie povestit in gura mare, ca nu sintem multumiti cu toata jertfa noastra, ca am pierdut razboiul.
Asa ca mi s-a imprimat in minte lucruri la care, nu m-am mai gindit zeci de ani. Acum facindu-mi bilantul anilor si al copilariei, cum v-am mai povestit in sute de articole, parca m-am revoltat vazind diferenta uriasa, din comportamentul oamenilor de atunci, patriotismul lor nedisimulat si porcaria asta de democratie care a ucis in oameni cel mai frumos sentiment, sentimentul sacrificiului de sine.Faptul ca pentru dreptate esti gata la sacrificiul suprem.Acum la noi in tara este taman invers, hotii, criminalii, mincinosii si oamenii cu cele mai mari defecte sint date drept exemplu si noi trebuie sa luam de bun tot. Inclusiv prostitutia de toate feluriler carnala, morala, politica.
Cum am mai spus, cind a inceput revolutia din Cuba, toata ziua la difuzor, se dadeau comunicate despre luptele duse de revolutionari, in frunte cu Fidel Castro si Che Guevara cu Batista.
Tata ma obliga sa nu suflu, la buletinul de stiri si sa ascult si eu, la inceput nu voiam si era un chin pentru mine, sa stau cuminte, apoi am inceput sa fiu atenta.
Mai tirziu cum am mai spus despre Che, am aflat de la scoala de la fetele care, aveau surori la fac.la drept mai ales.
Ele acolo la facultate erau indragostite de revolutionarul Che si ne-au adus si noua o fotografie.
Ce mai, ne-am indragostit si noi, eu nu dar ca sa fiu si eu in rind cu ele, participam la discutiile inflacarate despre vitejia lui.In timp la difuzor, nu s-a mai vorbit despre Che, caci revolutia invinsese si acum la cirma Cubei era Fidel, Che refuzind postul de ministru.A plecat mai departe in Africa si la ajuns in Bolivia cu revolutia, unde a fost capturat si omorit.
Nu stiu cum am aflat si noi si ne-a apucat jalea mare ca, a murit revolutionarul nostru frumos si viteaz.Abia acum dupa rev.noastra am aflat ca, era insurat si avea si 4 copii.Cind a avut timp sa-i faca fiind mereu pe drum la revolutie? Stiam doar ca era medic.Si asa am vrut sa arat ca depinde mult, ce se vorbeste si ce se vede in casa pentru formarea unui om adult.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 7 mai 2010

Respect Armatei Romane !(Drum bun compus acum 150 de ani de St.Nosievici)

In cine ne putem pune nadejdea in vremurile de rastriste de astazi ?

Unde sunt cei care nu mai sunt. cinta Tudor Gheorghe

Ne vom intoarce intr-o zi , de Radu Gyr


Foto Radu Gyr (1905-1975)

Ne vom intoarce intr'o zi,

Ne vom intoarce neaparat.

Vor fi apusuri aurii,

Cum au mai fost cand am plecatNe vom intoarce neaparat,

Cum apele se'ntorc din nori,

Sau cum se'ntoarce, tremurat,

Pierdutul cantec, pe viori.Ne vom intoarce intr'o zi…

Si cei de azi cu pasii grei

Nu ne-or vedea, nu ne-or simti,

Cum vom intra incet in ei.Ne vom intoarce ca un fum,

Usori, tinandu-ne de mani,

Toti cei de ieri in cei de-acum

Cum trec fantanile'n fantani.Cei vechi ne-om strecura, tiptil,

In toate dragostele noui

Si'n cantecul pe care si-l

Vor spune altii, dupa noi.In zambetul ce va miji,

Si'n orice geamat viitor,

Tot noi vom sta, tot noi vom fi,

ca o samanta'n taina lor.Noi cei pierduti, re'ntorsi din zari,

Cu vechiul nostru duh fecund,

Ne'napoiem si'n disperari

Si'n rani ce'n piepturi se ascundSi'n lacrimi ori in mangaieri

Tot noi vom curge zi de zi,

In tot ce maine, ca si ieri,

va sangera sau va iubi…

Curba de sacrificiu 2010(ciorna)


Foto:Acesta este grasul de care ne vorbea Presedintele tarii.

Privesc inmarmurita la tv., cum fara nici un fel de mustrare de constiinta cu raceala si chiar cu rautate, Presedintele tarii anunta masuri de austeritate nemaintilnite, in tara nooastra din anii 193o.
Dar cum de s-a ajuns aici? Cine este de vina? Dorinta feroce de putere, de a continua conducerea tarii pe inca 5 ani, a secatuit imprumutul. Pasiunea bolnavicioasa pentru o femeie a Pres. tarii, care cheltuieste miliarde de euro. Exemplu, pentru case construite la tara pentru profesori si doctori care in mod ipotetic se vor stabili in viitor. 5oo de milioane de euro, tocmai sumna care lipseaste pentru a da pensiile intregi.
De ce face acest lucru Pres. tarii si sacrifica pensionarii neajutorati, pentru o obsesie sexuala? Ca aceasta doamna sa ramina in viitor, proba fiind cladirile paraginite din viitor de ce a facut ea, ca sa ajunga celebra. Dar ce i-ar face pe medici si profesori sa se inglodeze intr-un fund de tara, intre 4 pereti de beton, fara utilitati si drumnuri comunale? Nimic. Mai bine prefera sa plece, sa munceasca in strainatate pentru lefuri, de multe ori mai mari ca in tara. Chiar la cules de capsuni. Pina nu v-a fi stopat robinetul cu miliarde de euro, cheltuiti nesabuit pentru pasiuni swexuale, caci nu numai doamna blonda este sugativa bugetului si imprumuturilor tarii, mai sint si alte doamne a caror farmece mai mult sau mai putin evidente si adevarate care cu papat si banii pentru asfaltari si au adus necazul mai bine se ducea pe pustiu, (a celui care a pus Ministerul Cailor Ferate pe butuci-Nicolaiciuc- cu sume uriase de achizitionare de lopeti, fara coada, de costume de scafandru si alte nastrusnicii. Banii au fost impartiti intre doamna respectiva, fost ministru Transporturi si urmatorul ministru. Am relatat aici numai citeva exemple (fara Mitzi, Pitzi si Fitzi),alaturi de alte mii de exemple care ne-au adus pe marginea topoganului, in fata caruia nu ne vom putea sustrage oricit am incerca.Noi tot poporul vom fi ca oile, care ajungind la marginea ripei fiind impinse din spate, de turma se arunca in gol spre moarte sigura.
Poate acum in al 13 ceas ne vom putea opune, caci si noi avem instictul de conservare. Eu ce sa mai spun spun ce am mai spus ! La lupta pina nu e prea tirziu! Sa nu asteptam de la nimeni, nici de la Dumnezeu izbavirea. Dumnezeu ne-a dat o tara frumoasa si bogata, care ne putea oferii o viata indestulata, dupa nevoile noastre modeste. Dar noi prin vot, am dat tara cu toate bogatiilor ei sacalilor nesatui.
Sa stiti ca este adevarat ce se zice, ca bestiile nascute de propriul popor si ajunsi la conducere, sint mai rai decit altele aduse de aiurea. Vedeti experimentul Pitesti !
Atit va spun fara cuvinte.....
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 6 mai 2010

Viteazul capitan poet N.VuloviciPrimul razb.mondial Romania !

Armata a patra română, numită de Nord (Miazănoapte), pătrunse din Moldova în Ardeal. Duşmanul i se împotrivi cu tărie la Mercuria Ciucului, unde muri moarte de viteaz şi căpitanul poet, N. Vulovici, lovit de un glonţ în frunte, după cum îşi dorise în una din poeziile sale vitejeşti:

De-a fi să mor, Tu Doamne dă-mi
O moarte vitejească.
Un glonte în floarea din chipiu
În lupte mă izbească!
Nu vroiu să mor pe căpătâiu
Cum mor toţi nevoiaşii!
Pe-oţele sau pe-un muşuroiu
Adorm de veci ostaşii!
Schilavu-mi trup înfăşurat
În pânză tricoloră
Mi-l plângă trâmbiţaşii mei,
Nu mamă, nu suroră...
Cu coif, cu armele gătit,
Un mire – ales de moarte –
­Nu cioclii pe grumazul lor:
Soldaţii să mă poarte!

Lenin, secrete financiare !


Nici în Rusia, nici în străinătate, Lenin nu a cunoscut lipsurile materiale. Pe toată perioada exilului el nu a muncit nici măcar o singură zi; a călătorit mult (Berna, Paris, Bruxelles, Zürich, Londra, Stockholm, Berlin, insula Capri, etc), a locuit la hoteluri sau în case închiriate în staţiuni de odihnă.

În ianuarie 1892 tânărul Vladimir Ilici Ulianov a fost angajat ca asistent al avocatului pledant A. N. Hardin, în slujba căruia a lucrat numai 18 luni. În momentul în care a izbucnit Revoluţia din Octombrie, Lenin era angajat de mai puţin de doi ani.

Maria Alexandrovna Ulianova era pensionară, văduva unui consilier de stat deţinător al Ordinului Stanislas clasa I. Ea mai moştenise de la soţul ei o treime din moşia Kokuşkino. Această cotă din moşie a fost vândută, iar banii au fost depuşi în cele din urmă într-o bancă. Numai că mama lui Lenin a călătorit, la rândul ei, mult, de trei ori în Elveţia, Germania şi Franţa, de două ori fiind însoţită de fiica sa, Maria (Maniaşa). Aceasta din urmă a petrecut aproape doi ani în Germania şi Franţa.

Surse serioase de venituri nu puteau fi articolele publicate în presa revoluţionară rusă (precum Iskra). Sursa lui principală de venituri a fost desigur fondul special al Partidului, fond despre care nu se pomeneşte niciodată în actele oficiale, dar a cărui existenţă este recunoscută de Lenin în bogata lui corespondenţă. [1]

Acest fond era alimentat din cotizaţiile membrilor de partid. [2], din donaţii particulare, (precum cele ale lui Maxim Gorki [3] sau cea cunoscută ca Afacerea Schmidt[4], dar mai ales din exproprieri revoluţionare, în fapt, delapidări sau atacuri banditeşti asupra birourilor de poştă, a caselor de bilete din gări şi asupra băncilor. Cea mai cunoscută expropriere a fost atacul asupra a două camioane cu bani, la 26 iunie 1907 în Piaţa Erevan din Tiflis, când au fost furate 340.000 de ruble de către o echipă condusă de Stalin.

Controlul asupra acestui fond special, la care Lenin n-a renunţat nici în timpul exilului şi nici după victoria revoluţiei bolşevice, a fost unul dintre merele discordiei care a împiedicat încercările timide de reunificare a bolşevicilor şi menşevicilor.
Acesta este secretul prin care Lenin avea tupeul sa-si aduca amanta Inessa in casa cu 5 copii, cu toata gura mare a soacrei.

marți, 4 mai 2010

Petitie catre vremuri odioase


INDEMN LA LUPTA
...înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis.
RADU GYR

Bonsai Muzica de relaxare japoneza

John Gotti(194o-2oo2)Ultimul mare Don mafiotJohn Gotti a tinut prima pagina a ziarelor înca dinainte de a fi arestat. El a încalcat, astfel, una dintre regulile mafiei, aceea de a nu intra în vizorul presei, pentru a nu atrage atentia. Gotti a facut parada cu viata luxoasa pe care o ducea, etalându-şi costumele de mii de dolari. A fost unul dintre primii membri ai Mafiei din New York care au facut afaceri cu droguri. Supravegheat ani de zile de catre FBI, a fost arestat în 1990, în urma înregistrarii unei discuii în timpul creia vorbise cu lux de amnunte despre mai multe crime.
A fost condamnat doi ani mai târziu la închisoare pe viata, pentru 14 capete de acuzare, printre care: crima, conspiratie pentru comiterea de crime, înşelciune, pariuri ilegale şi evaziune fiscala. Actualul director al FBI, Robert S. Muller al III-lea, numit de George W. Bush în 2001, a fost procurorul care a instrumentat cazul lui.
John Gotti a murit în 2002, în urma unui cancer la gât. În 1996, în timp ce se afla în închisoare, filmul "Gotti", cu Armand Assante în rolul principal, a avut un succes care a depşit faima de care s-a bucurat temutul Don în timpul vietii.
Inevitabil, în fiecare caz, gloria şi-a avut preul ei!
Foto John Gotti(l94o-2oo2) ultimul bos al unei generatii de aur si fiica sa Victoria Gotti scriitoare de romane de dragoste de succes.

"Vecinul mafiotului italian John Gotti, care dispăruse de acasă la cinci luni după ce l-a accidentat mortal pe fiul lui Gotti, a fost omorât, iar trupul lui a fost dizolvat în acid. John Favara a comis accidentul în luna martie 1980, când Frankie Gotti, în vârstă de 12 ani, care se afla pe o bicicletă, a apărut brusc în faţa maşinii sale. El a declarat poliţiei că nu a văzut copilul deoarece îi intrase soarele în ochi.

Înainte de dispariţia sa, Favara a primit mai multe ameninţări cu moartea. El a încercat chiar să îşi ceară scuze în faţa familiei Gotti, dar a fost alungat de mama băiatului cu o bâtă de baseball.

Conform noilor informaţii, publicate de The Telegraph, John Gotti s-a răzbunat pe vecinul său, plătind un asasin să îl omoare. Criminalul, Charles Carnneglia, a recunoscut, într-o motivare, lungă de 44 de pagini, că l-a împuşcat pe John Favara. Cadavrul lui a fost apoi băgat într-un container plin cu acid şi aruncat în mare."

John Gotti a murit de cancer, la un Spital pt.detinuti din Springfield Missouri. Prin moartea sa s-a stins unul din cele mai interesante mituri ale sec.2o cel al romantismului marilor clanuri mafiote.


Sursa foto: newcriminologist.com

luni, 3 mai 2010

Alphonse Capone(1899-1947)(cinta Dean Martin)Nu vreau sa va supar dar, am readus in memoria dvs. vechile cintece cintate de acesti nemuritori ai genului.Acum Dean Martin de care v-am spus ca, nu a recunoscut niciodata ca a facut parte din conducerea Mafiei Americane si a spus mereu ca, relatiile dintre el si Mafie sint "favor contra favor ".

Vorbeste ca un mafiot (reluare 25 oct.2oo9)


Vorbeste ca un mafiot!


A FRIEND OF OURS: prezentarea si "infiltrarea" in familie

BABANIA: vanzare de heroina riscant pentru mafioti, pentru ca daca sunt prinsi risca sa infunde inchisoarea sau sa accepte sa devina turnatori...

BARBO: idiot; un personaj inutil

BADA-BING: fraza care exprima reusita

BOOSTER: hot de buzunar, gainar

BURN: a omori, a-ti face treaba, a lua gatul, a hacui

BUTTON: un membru cu drepturi depline al mafiei; un soldat; un intelept; un om de onoare; un baiat bun

CAFONE: un penal, un individ jalnic

CAPISCI: se foloseste dupa explicatii pentru o "treaba"

CLEANING: demersul necesar pentru a scapa de sub urmarirea politiei sau a dusmanilor

COMARE: femeia mafiei; de asemenea, "goumada"

CUGINE: un aspirant la statutul de button

EMPTY SUIT: un barbo care o freaca pe langa mafioti; Guy Ritchie

FORGET ABOUT IT: las-o moarta,las-o balta

HARD-ON WITH A SUITCASE: un avocet al mafiei; femeie avocat: doar pe jumatate dintr-un hard-on with a suitcase

HITTING THE MATTRESSES: razboi cu banda rivala

MEAT EATER: politist corupt

MOOK: un personaj nesemnificativ

MOUSTACHE PETE: un mafiot de moda veche

WHACK: a face felul cuiva

YOUNG TURKS: mafiotii din noua generatie, care nu respecta regulile

ZIPS: termenul american pentru mafiotii sicilieni

duminică, 2 mai 2010

Romancele, femeile mafiotilor italieni


Foto Al Capone (1899-1947).
Presa italiana a publicat astazi(28 iun.2oo9), un articol despre femeile mafiotilor italieni. Daca femeile legitime ale mafiotilor nu pot avea amanti, barbatii isi pot lua amante, cu singura conditie ca acestea sa fie de origine romana, rusa, poloneza sau moldoveana.

Articolul "Femeile din sudul Gomorrei", preluat de adevarul.itdin La Repubblica, releva obiceiurile privitoare la casatoria din Sudul Italiei, mai precis la intemeierea si mentirea unei familii mafiote.

Conform unui asa-zis cod al mafiotilor, sotiile acestora pot decide sa omoare pe cineva, dar nu pot avea amant si nici nu pot divorta de sotul lor. Ele pot decide sa faca investitii in nenumarate sectoare ale pietii, dar nu se pot machia atunci cand sotii lor sunt in inchisoare.

Codul mafiotilor italieni prevede insa posibiliatea ca barbatul sa aiba amante. Potrivit noilor reglementari ale codului, consoartele le permit sotilor sa-si faca amante, dar acestea trebuie sa fie de origine romana, rusa, poloneza sau moldoveana.

Acestea sunt considerate de consoartele mafiotilor femei de nivel inferior, incapabile sa-si construiasca o familie. Potrivit sotiilor mafitilor aceste femei de nivel inferior nu ar fi capabile sa educe copiii intr-o maniera corespunzatoare.

Un mafiot italian care si-ar alege o amanta de aceeasi origine sau din propriul sat ar crea o situatie destabilizanta pentru care ar fi pedepsit.