Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 1 mai 2010

L-am asteptat pe tata sa vina de la ancheta !!!


Cu toate ca nu ma poate urni nimeni, nici cu macaraua de acasa mai ales pentru PSD, azi vreau sa merg in centrul orasului la demonstratia de 1 Mai.
Am auzit ca si la noi PSD va tine un miting revolutionar, care sa atraga atentia in ce directia adica la vale, se duce tara cu noi cu toti.
Vreau sa vad cit sint de indirjiti. Nu am simpatizat niciodata cu ei pentru ca, am simtit mereu in ceafa uraganul stalinismului.
Eu nu am asteptat americanii niciodata, il asteptam pe tata sa vina de la ancheta.
Cum v-am mai povestit si va reamintesc numai, in anii 1955-56 tata, lucra la cea mai mare uz. din oras 1 Mai si facea normele.
Vazind ca oamenii dadeau zor, le-a spus sa lucreze mai moderat caci, nu vor reusi in fiecare zi sa-si faca norma. Pe urma odata facute normele nu se mai putea face nimic.Dar in rindul muncitorilor era infiltrat de catre Secu si un informator. Atunci tata a fost declarat sabotor, dusman al poporului. Si a inceput sa fie anchetat timp de 3 ani 1956-1959, dupa metode staliniste(Stalin murise) si 3 zile era in ancheta 6 la refacere acasa. Tata fiind vaduv si eu singura acasa, eram in grija vecinilor care imi aduceau de mincare, ceai de musetel, piine unsa cu untura si presarata cu zahar, sau piine cu marmelada.
Fiind tot timpul in nesiguranta el fiind luat la 3 noaptea cu Volga neagra si dus la Secu, vizavii unde a fost ultimul Notariat de stat, saracul de el a fost nevoit sa se insoare, ca sa aiba cu cine ma lasa pe mine. A luat-o pe Ana unguroaica apriga careia totusi ii multumesc ca, a instaurat militaria pentru mine.Atunci nu eram de aceeasi parere, dar acum am cirmit la 18o grade. Nu as fi rezistat la vicisitudinilor vietii daca, nu eram calita de catre ea.
Ana a venit cu o fam.mare fata ei studenta la comert international baiatul normator la f.de st.Scaieni si mama si multe alte rude.Saracul tata a fost trecut ca portar, dar noi o duceam mai bine.Cred ca tata risca si inchidea ochii la anumite furturi, mi-e frica sa spun cuvintul mita, dar nu avea incotro. Asa ca numai curiozitatea, ma imboldeste sa vad si eu urmasul Partidului stalinist, cum mobilizeaza ei oamenii la lupta de clasa.
Nu am asteptat americanii, am asteptat pe tata sa vina de la ancheta !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Porniti in ainte tovarasi !

vineri, 30 aprilie 2010

Nu omoriti ciini vagabonzi !


Nu omoriti ciinii vagabonzi, in caz de foamete avem noroc ca avem ciini de talie mare.
Totusi grecii in situatia in care sint, sint bucurosi de cei de talie mica !
In Grecia salariul mediu este de 2.5oo de euro si pensia minima de 4oo de auro,cca.12 mil.lei la noi. Asta am citit pe blogul lor, al celor revoltati in demonstratiile de acolo. Si cind m-am gindit la noi romanii, nici in vis nu am gindit la asa lefuri si pensii mari. Si ei, nu vor sa le fie reduse.
Fiti optimisti, miine v-a fi si mai rau.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Portofino (Italia)


Portofino este un mic oraş (520 de locuitori) şi o faimoasă staţiune în nord-vestul Italiei, pe ţărmul Mediteranei, la poalele Apeninilor Ligurici. Portofino devine o destinaţie preferată pentru mediile aristocratice şi intelectuale din Germania şi Marea Britanie încă de la finele secolului XIX. La nord de oraş, pe vîrful unei coline ce domină golful Portofino, se află mănăstirea medievală San Girolamo (sec.XIII) cu una din cele mai romantice grădini din Europa. Peisajul de excepţie, vegetaţia luxuriantă şi arhitectura rafinată fac din Portofino una din cele mai elegante şi fascinante locuri din bazinul Mediteranei. O reprezentare miniaturala fidelă a staţiunii Portofino a fost construită la Tokyo DisneySea în Japonia.
Eu sint capul rautatilor, dar plimbati-va, bateti fierul cit e cald. Nu pierdeti trenul, ca mine. Cintecul despre Potofino l-am auzit si la noi la radio tradus in romaneste si am luat un caiet cu versuri ale cintecului, de la niste veri mai mari ca mine. Acest cintec ma facea sa visez, la Portofino( sa-l caut cu infrigurare pe harta). Acum este liber, poti sa mergi oriunde in lume si este accesibila acum oricui, aceasta statiune, pentru bogati si faimosi.(uitati-va pe google) Daca veti merge, eu va voi urmari cu ochii mintii. Acolo si-au trait povestile de dragoste, Elisabeth Taylor, Richard Burton, Pamela Anderson, Humphrey Bogart, Eva Longoria, Jeckie Kennedy, Aristotel Onasis si ati fi vecin(pentru scurt timp), cu Silvio Berlusconi.Cintareata egipteana Dalida, care a interpretat cintecul " M-am indragostit la Portofino", in l959, a trait si a murit la Paris, (l933-l987), nu a suportat inaintarea in virsta si la 54 de ani, a intrerupt-o brusc. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa


Dalida Love In Portofino pe YouTube ( va doresc ca in vara aceasta sa va indragostiti la Portofino)

joi, 29 aprilie 2010

Dalida My love in Portofino

Sintem in rahat pina peste cap !!!


Foto: Aurora boreala.
Cu cit trece timpul, cu atit vad mai bine o putere divina care a facut ca pres. Mircea Goana sa piarda alegerile si sa ramina la volanul tarii tot Traian Basescu.
Nu pentru ca s-ar fi schimbat ceva in mersul spre dezastru al tarii si al poporului meu.
Dar prin continuarea la putere a lui Traian Basescu, cu gasca lui de infractori coborim in virtej pina la limita insuportabilului si asa se accentuaza trezirea noastra la realitate.
Numai asa ajungind cu rahatul deasupera capului si cu o mina ridicata deasupra lui, ne mai putem gindi la viitorul nostru. In aceea mina, in acel deget ridicat deasupra rahatului, va sta salvarea nostra a tuturor.
Abia atunci vom intelege cu totii si destepti si prosti ca nu mai este nimic de facut, daca pierdem si ultima sansa.Atunci cind ne v-a inunda rahatul si degetul pe care il vom tine deasupra, ca cel care se agata de un fir de pai. Asteptind ca pe o minune sa ne traga altii in sus. Dar greutatea noastra e prea mare, impreuna cu rahatul si un deget nu v-a reusi sa ne scoata la suprafata, nu v-a avea puterea necesara si se v-a rupe.
Asa ca alegea gastii de infractori, in frunte cu Traian Basescu eu cred ca este un pas bun inainte, pentru a ne trezi din amorteala asta nespecifica altor popoare, ci numai noua care am fost umiliti de conducatorii tarii de-a lungul a sute de ani, sau chiar o mie de ani de la venirea hunilor si asezarea lor in Ardeal.
Socotesc ca aceasta stare de disperare, este de bun augur pentru trezirea noastra.
Poate nu ma credeti dar, rahatul care ne ionconjoara si cit de curind pina peste cap, poate insemna Aurora noastra boreala.
Dar sa fim pregatiti din toate punctele de vedere, fizic, moral, psihic sa facem face vicisitudinilor, sa le stopam si sa ne fie invatatura de minte pentru generatiile viitoare, ca sa fim atenti cui dam haturile vietilor noastre si ale tarii, pe ce mina incap. Fiti curajosi daca nu pentru dvs., macar pentru urmasii dvs.
Atit am vrut sa va spun !
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Oameni fiare partea a 3-a


Articolele legate de oamenii ca fiarele, sint reluari si datorita faptului ca s-au pierdut multe si am zis cav e bine sa le readuc in memoria cititorilor sau ca pe o noutate pentru cei care, nu au trecut prin acele vremuri.
Si ce este mai important este ca eu nu am talent la melodramele, legate de primavara, iubire si am zis ca este mai bine sa reabordez, acest subiect mai pragmatic.Cititorii sa nu astepte de la mine, la poeme despre iubire, fiecare se inspira la locul "faptei", dar un gest sau, un cuvint spus cu simtire si bine tintit, face mai mult decit un poem de dragoste.
Primavara v-a fii si la anul, iubiri impartasite sau nu vor fi in totdeauna si de acee am vrut sa stiti, cum a trait generatia noastra.
Acest lucru sa nu se mai reperte. Asta insemna sa lasi totul, la decizia unor oameni fiare care, nu s-au gindit ca au lasat copii orfani, barbati vaduvi de tineri sau decretul la inceput a vavorizat ca mamele a unor baieti cu armata terminata, sa devina mamele unor copii care erau mai mici ca nepotii lor !!!
Dar asa a fost eu nu am priceput de la inceput, ca de abia ma angajasem si nu stiam cit de periculos este acest decret diabolic. Dar am vazut ca la scurt timp la birou, pe pervazul de beton se urcau femeile si sareau toata ziua de acolo, cind nu erau sefii, de 10-2o de ori. Eu nu stiam de ce, ca .... voiau sa avorteze, dar nu a reusit la niciuna niciodata.Ori l-au lasat, ori au riscat puscaria. Asa a fost nu e pamflet, nu am adaugat nimic de la mine. V-am spus ce a fost caci, nu am talent sa scriu despre primavara si iubire.
CRED CA M-ATI INTELES PERFECT SI NU MA JUDECATI GRESIT !
Un lucru vreau sa mai adaug in denunturi, despre femeile insarcinate erau implicati mai ales sotii lor care voiau un copil, iubitii lor care voiau sa forteze o casatorie, printr-un copil.Colegele de la serviciu sau alte femei nu faceau asa ceva, era un subiect tabui se lua la cunostinta si fiecare ne vedeam de treaba ca, in caz ca iesea treaba prost si era intrebata cine mai stia? Se afla ca si tu ai stiut si doar nu te puteai implica, in venirea pe lume a unui copil ca nu il creteai in calitate de colega sau vecina sau altcineva. Frumos din partea sexului asa zis slab!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Un gind pios din partea mea pentru Steluta D.buna mea prietena decedata la 6 dec.197o(de Sf.Nicolae) la Timisoara,la virsta de 29 de ani, in urma unui avort septic provocat. Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

Continuarea abuzului fiarelor !


Asa am, scapat caci aveam un plan dinainte stabilit. In caz ca nu mai merge cu nu stiu, sa-l mai tin inbrate schimbam tactica si spunem, ca nu a fost ideea mea ca, de frica am facut ce am facut ca barbatul a zis sa fac, ca nu ma primeste cu copil acasa ca ma bate, etc. In caz de puscarie sa faca numai el, eu sa ramin acasa cu copii.Ce mai banditi mari eram ! Dar dr. Ungureanu dragutul de el, ne-a scapat de toate aceste incurcaturi.
Dar si inainte si apoi dupa ce v-am povestit , aveam pe cineva Getuta(o mina de femeie la 35 kg. si o minuta ca de copil), era debarasoare la o circiuma(femeie de serciciu), dar facuse multa puscarie pentru intreruperi de sarcina si era urmarita. Trebuia adusa noaptea 2, 3, 4, prin cimitir si era mereu beata de abia se tinea pe picioare, i se impleticea limba in gura.Eu cind o vedeam aproape lesinam.
Dar Getuta asa beata si noaptea era mai buna de 10 ori decit doctorii de acum ziua in amiaza mare si trezi. A facut lucruri extraordinare pentru mine, dar si eu am fost superrezistenta. La Multi Ani, daca mai traieste ca a fost Sf.Ghe.
Dupa aceste episoade tragice, cind barbatul meu imi tragea cite o ocheada, cu subinteles, eu ma burzuluiam si ii spuneam :vrei sa te manince puscaria ??? Cauta-ti de treaba !!
Vedeti, de ce dupa revolutie si barbatii si femeile au scapat caii? De aceea, ca erau prin legile draconice tinuti in friu.
Dar pentru generatia noastra a fost prea tirziu, ca am pierdut startul.
Din cazul meu prezentat, in articolul precedent, se vede maximum umilintei. Militianul sa pazeasca personal, efectuarea unui chiuretaj facut in direct in fata lui, fara anestezie, mai rau ca la animale !!!! Apoi te aresta sau(dupa cum era cazul), te vedea zilnic pe culoarele Maternitatii. Sa se stie si sa nu se mai repete ! Am fost si sintem mame, sotii, iubite. Asta a insemnat Ceausismul si cind ma uit in urma, vad cu s-au rarit de atunci femeile pe care le-am cunoscut din cauza abuzului acesta inuman.Nu imi este teama sa spun numele secu-militianului Cucu Rezeanu. Cred ca in toate maternitatile din tara era asa ceva incalificabil.
Asta se intimpla in perioada cind o ruda mai indepartata de a mea dr.gen. abia iesise din inchisoare. Fusese reangajata la Mat.Ploiesti ca functionara, ea care era o specialista.
Facuse inchisoare(citiva ani), ca nu a ascultat de barbatul ei care la anuntarea decre. cu inter.avorturilor la 1 oct.1966, a cerut sa ingenuncheza si sa se jure ca nu v-a face.
Dar a facut, a fost arestata si in apararea ei a spus ca, era vorba de o eleva de liceu si daca nastea era supusa toata viata oprobiului public.Asta i-a infuriat pe anchetatori ca ei au zis invers, trebuia sa fie lasata sa fie supusa oprobiului public, ca sa vada si altele sa nu faca ca ea. Dr. Ghi...(a fost coproprietara la rest.Berbec Pl. si despre ea am mai scris de v-ati plictisit ).
In aceea perioada daca aflau autoritatile (pirite de catre soti,iubiti asau alti binevoitori), ca o fem. a rams gravida si vrea sa avorteze, era jale.Infractoarea era obligata sa vina la militie, lunar cu adeverinta de la med. genicolog cum ca sarcina merge mai departe. Daca nu ??? nici nu vreau sa ma mai gindesc.

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 28 aprilie 2010

Veturia Goga Privighetoarea lui Hitler


Foto: Veturia Goga (1883-1979).
“Veturia Goga, priveghetoarea lui Hitler”, scrisa de Mircea Goga, stranepotul scriitorului ardelean Octavian Goga, dezvaluie in cartea sa episoade tulburatoare aidoma celor din drama Anna Karenina, insa despre povestea de dragoste dintre unchiul sau si ce-a de-a doua sotie a sa, Veturia, care ar fi fost agenta lui Adolf Hitler.

Romanul de la Soborna, cum este numit Mircea Goga, este singurul stranepot care mai poarta numele marelui poet ardelean. In paginile cartii sale de 700 de pagini, scriitorul sustine ca a cunoscut-o pe misterioasa Veturia si tese, urmand un fir narativ naucitor, povestea vietii ei, scrie Evenimentul zilei.

“Am scris povestea vietii ei mai ales dintr-un profund sentiment justitiar. Acela ca romanii trebuie sa inceteze a mai taxa memoria lui Octavian Goga pentru faptele savarsite de vaduva lui” a marturisit autorul.

Mircea Goga povesteste ca povestea lor de dragoste, tulburata de uneltiri si tradari de tara, s-a infiripat pe cand aveau in jur de 40 de ani si ambii erau casatoriti: Octavian Goga cu Hortensia Cosma, iar Veturia cu Lazar Triteanu.

Stranepotul scriitorului spune ca Veturia, fiind o femeie cerebrala si, la 40 de ani, o “Julieta fanata”, ar fi prea simplu ca pasiunea subita a lui Octavian Goga sa fie pusa doar pe seama acelei “crize de patruzeci de ani”.

Mai mult, Micea Goga sustine ca cei doi indragostiti au facut in mod deliberat din iubirea lor un subiect “literar”: “Ceea ce avea menirea sa lase despre cuplul lor – altfel, adulterin – imaginea marilor cupluri sacralizate de literatura, au fost cele trei caiete intitulate ‘Florile tacerii’, publicate de istoricul Gheorghe I. Bodea, in 1998, nimic altceva decat un exercitiu de fictiune destinat iluzionarii posteritatii”, explica Mircea Goga.

In aceste caiete, Goga insusi ii marturisea Veturiei ca cea mai mare taina a vietii sale a fost iubirea nesfarsita pentru ea.

Sotie blanda sau tradatoare de tara?

In timp ce criticii vremii au scris ca Veturia a renuntat la cariera sa artistica de exceptie dupa ce s-a casatorit cu Octavian Goga, stranepotul scriitorului dezminte aceasta supozitie.

“‘Privighetoare a Romaniei’ pe scena Bayreuth-ului wagnerian de la inceputul secolului trecut, recrutata in 1914 ca agent secret al Berlinului, Veturia Goga a urcat cu vremea toate treptele ierarhiei de umbra a nazismului.

Metamorfozata in ‘Privighetoarea lui Carol II’, Eminenta cenusie si Marea Doamna a dictaturii antonesciene, l-a slujit pe Hitler, catre care ‘si-a ciripit’ propriul sot, pe Octavian Goga, dar si pe Carol II, pe Maresal, ca, de altfel, pe toti cei din insusi staff-ul celui de-al III-lea Reich si i-a condus la pierzanie”, scrie Mircea Goga.

Pentru ca dupa Unirea din 1918, Octavian Goga a fost numit ministru al Instructiunii si Cultelor, ministru al Cultelor si Artelor, ministru de Interne si chiar prim-ministru, Veturia s-ar fi casatorit cu el pentru a-si indeplini una dintre misiunile incredintate.

“Casatoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decat indeplinirea unei misiuni incredintate ei de catre Serviciile Secrete germane, a caror agenta recrutata inca din 1914 a fost, la Bayreuth”, comenteaza stranepotul.

“Refuzul categoric al lui Octavian Goga de a colabora, urmat de demisia din francmasonerie si de decizia de a parasi tara pentru a se stabili definitiv in Elvetia i-au grabit asasinarea”, explica stranepotul.

Octavian Goga s-a stins din viata la Ciucea, pe 7 mai 1938. Veturia a supravietuit inca 41 de ani, pana in iunie 1979.

Mircea Goga, in postura de martor

“Petreceam la Ciucea, in castel, weekendurile si vacantele, in compania Veturiei Goga, iar la Cluj, cand o vizitam pe matusa mea, Eugenia Luca, ii impartaseam toate descinderile.

Veturia Goga nu ‘mi-a destainuit secrete’ in mod direct. Esential in discutiile cu ea era ceea ce ‘lasa sa-i scape’ ori ceea ce facea fara sa conteste. In cartea mea despre ea nu eu sunt cel care relateaza ‘teribilele-i secrete’, ci aceia care au cunoscut-o in viata, aliati ori victime.

Contactul meu direct cu documente ‘incriminatoare’ se intampla cand, la solicitarea ei, tarziu in noapte si in conditii conspirative, ardeam impreuna scrisori sau adrese oficiale”, povesteste autorul.

“Pe tatal meu, Veturia Goga l-a considerat ca fiind ‘al rivalei’ si i-a fost profund ostila”, se destainuie Mircea Goga. “La Ciucea, de pilda, familia de sange a poetului nu era primita, iar tatal meu cu atat mai putin. Ciucea o considera domeniul ei personal, desi fusese cumparat de Octavian Goga inaintea casatoriei cu Veturia, cu bani imprumutati de la Hortensia si, prin insasi vointa ei, nemairestituiti” spune Mircea Goga.

“Dupa decesul tatalui meu, cauzat de un cancer la stomac, provocat de tratamentul ‘preferential’ aplicat lui in detentie, interesul Veturiei Goga fata de mine a crescut brusc. M-a invitat la Ciucea, iar eu, din curiozitate, m-am dus. S-o cunosc insemna o provocare irezistibila. Era insusi ‘baubaul’ familiei”.

La inceput am fost fascinat de personalitatea ei si extrem de flatat de interesul si de afectiunea pe care mi le arata. Treptat insa, s-a limpezit in mintea si in sufletul meu convingerea ca reprezentam, ca unic baiat cu numele Goga ce eram, trofeul victoriei ei supreme asupra familiei Goga, cu care s-a aflat intr-un razboi fara mila si pe fata, inca din 1921, de la casatoria sa cu Octavian Goga: nora in casa a mamei poetului, Aurelia Goga, a fost si a ramas Hortensia.”

Stranepotul recunoaste insa ca Veturia a reusit uluitoarea performanta de a fi fost “singura castelana care, intr-un regim comunist, si-a pastrat intacte toate privilegiile”.

Stimati cititori !!!!!


Sa stiti ca art.despre dectetul mult hulit din perioada ceausista , nu l-am pus pentru a va oripila. Mi-ar place si mie sa scriu si eu despre :”Il dolce far niente”( dulceata de a face nimic).
Dar am pus din nou aceste articole(pe alte bloguri), pentru ca oamenii vor sa ramina, sa se stie si peste 100 de ani cum a fost.
Eu sint dovada vie, caci nu am scris nimic din auzite ci, din cele traite pe pielea mea. Eu am am cautat tot timpul sa rezolv aveasta problema, dar lucrurile au inaintat ca, nu am mai putut merge la serv. si nu-mi dadea nimeni conc. medical.Mergerile repetate ale mele la dir.dr.Antonescu la Pol.cu plata costa 200 de lei la o leafa de 700-800 de lei pe luna nu au rezolvat nimic caci de fiecare data, cu toate ca sanatatea imi era precara era ca :”Totul e bine cu tine doar ca nu vrei sa mai ai un copil”. De parca imi puneam viata in pericol de dragul chinurilor.
Atit vreau sa inteleaga generatia aceasta, care spre norocul ei nu a trait asa ceva, ca problema lunara era cruciala, caci despartea libertatea de puscarie, viata de moarte.Degeaba faceau cazemate oficialitatile sa locuiasca oamenii, in sufletul lor era iadul.
Stiu ca barbatii tineri nu cred si cei mai in virsta nu ma vor sa-si aduca aminte.
Dar am vrut sa vedeti pina unde merge dictatura, exemplu abatorul maternitatii din Ploiesti,din acei ani, cu medici dezumanizati, cu secu-militian(C.Rezeanu) postat in sala de macalarie unde era locul lui de munca. Sa vada TOT !Citi or fi refuzat acest post, care dadea cosmaruri? Caci in acele momente de interventie pe viu, femeile nu voiau sa stie nimeni, cit sint de umilite.Cred ca nici in lagarele germane, nu se intimpla asa ceva. Eu in noaptea dinainte de a afla ca i s-a dat liber,secu-militianului, voiam sa mor sau sa intru in coma, caci nu voiam sa fiu anchetata, nu aveam ce spune decit ca :”Nu stiu nimic”.
Eu am sa mai pun 2 art., dar fac asta nu pentru a va oripila. Am incredere in barbati tineri, stiu ca sint destepti si nu vor privi ca mine neputinciosi,cum au disparut blogurile si sint contrazisa in fata ca, nu a disparut nimic si daca mai am probleme sa le scriu.
Atit am vrut sa va spun ca, daca mai apar astfel de art. nu sint pentru toata lumea, ci pentru a mai da o sansa, pentru a ramine in arhiva ca dovada vie, la ce duce dictatura.
Sper ca m-ati inteles ca, nu vreau sa oripilez pe nimeni si sa va provoc un disconfort psihic.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 27 aprilie 2010

Veturia Goga, timpanul lui Hitler


De cind am aflat acum zeci de ani ca Veturia Goga nevasta(din documentele lui Hitler strict secrete),prim mistrului Romaniei a fost ceam mai veninoasa piricioasa(sotie de demnitar roman). la Hitler nu numai a Maresalului Antonescu, Regelui Carol al doilea, dar cel mai mult la pirit pe propriul barbat Octavian Goga ca, el era mai asproape in pat cu ea, m-am imntrebat cum a fost posibil?
Probabil ca umbla in biroul lui la documente strict secrete, in timnp ce el compunea poezii de dragoste.
Am calculat ca in perioada cit a fost Hitler la putere in Germania, ea avea aprox.intre 5o si 65 de ani. Nu-i statea mai bine sa croseteze clatite si ca nu sara peste cal,zic asta ca O.Goga era legionar si ea era hitlerista.
In caz ca ma intrebat(cum faceti mereu) daca eu crosetez clatite, va raspund dinainte le fac separat.
Dar nu trebuie sa va temeti dvs. de nevestei sau iubite.
Nu este cazul dvs.barbatilor care ma cititi, caci daca aveti vre-o prestatie slaba din diferite motive intr-o noapte nu afla nimeni, nici Obama nici Putin .
Dar de bietul Octavian Goga, stia sigur Hitler. Spionul lui era in pat cu el.
Dar Goga a intuit ca este pirit, ai vazut in poezie cum termina cu o luntre care se scufunda? Adica dragostea lui. Fiti vigilenti !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

Veturia si Octavian Goga


Foto :Veturia Goga(1883-1979) si Octavian Goga (1881-1938)(tradus in 11 limbi), (Caragiale in l5 limbi).Spre rusinea mea eu nu stiu pe dinafara, nici o poezie scrisa de el. Era interzis la scoala, in manuale ,era numai mentionat ca fost Prim Ministru.

Veturia agenta lui Hitler.


"Privighetoare a Romaniei“ pe scena Bayreuth-ului wagnerian de la inceputul secolului trecut, recrutata in 1914 ca agent secret al Berlinului, Veturia Goga a urcat cu vremea toate treptele ierarhiei de umbra a nazismului. Metamorfozata în „Privighetoarea lui Carol II“, Eminenta cenusie, egeria si Marea Doamna a dictaturii antonesciene, l-a slujit pe Hitler, catre care „si-a ciripit“ propriul sot, pe Octavian Goga, dar si pe Carol II, pe Maresal - ca de altfel, pe toti cei din stafful celui de-al III-lea Reich - si i-a condus cu sarg la pierzanie.

Viata si moarte, „intriga si iubire“, politica de culise si spionaj în linia intai a frontului deschis de catre Führer in Estul „salbatic“, toate puse în scena de o femeie de o salbatica vitalitate, cu apetit de felina la ospatul Vietii, care si-a conspirat destinul anume pentru a culege si laurii puterii. Cu orice pret, cu orice risc.

Clarificari : Octavian Goga, Prim ministru(1937-1938), supranumit, "poetul patimirii noastre",( legionar), extremist de dreapta, cu vederi fasciste. In 1938, a declarat, referitor la evrei:"Este urgent sa maturam curtea , e inutil sa toleram la noi, aceste gunoaie".Acuzat de purificare etnica contra evreilor.

Inmormintat dupa un atac cerebral(decedat la 7 mai 1938) , la conacul Goga de la Ciucea cu funeralii nationale. Pelerinaj, a mii de persoane si la Bucuresti si la Ciucea.

Cocacul de la Rasinari unde s-a nascut Octavian Goga, a ramas mostenire nepoatei lui, o foarte cunoscuta actrita, Ili.....T....

Luati aminte si invatati ! Avea dreptate Lenin:"Invatati, invatati, invatati !"

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Octavian Goga - O clipa

Abia ne-am revazut o clipa
Si iar ne-a despartit talazul
Pandea din umbra nenorocul
Cand tu-mi incolaceai grumazul.

Dar revederea noastra muta
A fost de-ajuns ca sa-nfiripe
Un inteles de-o viata-ntreaga
In falfairea unei clipe.

Mi s-a parut ca-n largul marii,
In noaptea neagra si afunda,
Vad la lumina unui fulger
O luntre care se cufunda.

luni, 26 aprilie 2010

Cernobil, 26 apr.1986 - zi de trista amintire pentru noi


Pe 26 aprilie l986 nu s-a stiut nimic despre accidentul de la Cernobil. In primele ore totul era tinut secret si de autoritatile noastre. Abia seara la Europa Libera am aflat ca in tarile baltice (Suedia) aparatele au inregistrat un grad mare de radiatii. Apoi a doua zi la serviciu, ne adunam in fata laboratiorului(in pauza de masa) si dicutam ce trebuie facut in astfel de cazuri. Nu stiam ca nu era bine sa stam afara, ci sa stam in incaperi cu geamuri inchise si cu cirpe ude le imbinarile geamurilor. Numai de la radio Europa Libera, am aflat cum merg lucrurile si ca Comitetul de Partid si de Stat, al nostru in frunte cu analfabetii Pingilica si Codoi, nu fac nimic caci tov. academician de renume mondial nu stia, ce inseamna o asa de mare explozie, la centrala nucleara. La serviciu nu se discuta despre acest subiect oficial, ci doar printre noi pe la colturi. Toti ascultau Europa Libera, dar nimeni nu indraznea sa spuna ce a auzit acolo, adica Intitutiile de Partid si de Stat nu fac nimic. Doar dupa vreo 2 zile, am vazut la intersectia strazilor ca mergea incet, o masina de spalat strada si uda cu putina apa praful, caci oricum era prea tirziu si totul se facea de fatada la limita, ca sa se vada ca se face ceva. Incet, incet s-a pierdut in cotidian, atentia populatiei asupra acestui aspect dramatic, caci s-au inmultit cazurile de cancer, la care am fost supusi fara voia noastra, dar am tras consecintele. Nici acesti analfabeti cu titluri pompoase (academician de renume mondial ) , nu stiau ce sa faca, caci nu ii ducea capul. Dar noi sintem la mina tuturor prostilor, care pun mina pe putere si in cazuri grave nu stiu ce sa faca si sacrifica un popor nevinovat.Am scris aceste citeva rinduri pentru a marca 26 aprilie l986, an de trista amintire cu numarul victimelor tacute, care nu vor fi aflate niciodata. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Continuarea abuzurilor fiarelor !


Asa am, scapat caci aveam un plan dinainte stabilit. In caz ca nu mai merge cu nu stiu, sa-l mai tin inbrate schimbam tactica si spunem, ca nu a fost ideea mea ca, de frica am facut ce am facut ca barbatul a zis sa fac, ca nu ma primeste cu copil acasa ca ma bate, etc. In caz de puscarie sa faca numai el, eu sa ramin acasa cu copii.Ce mai banditi mari eram ! Dar dr. Ungureanu dragutul de el, ne-a scapat de toate aceste incurcaturi.
Dar si inainte si apoi dupa ce v-am povestit , aveam pe cineva Getuta(o mina de femeie la 35 kg. si o minuta ca de copil), era debarasoare la o circiuma(femeie de serciciu), dar facuse multa puscarie pentru intreruperi de sarcina si era urmarita. Trebuia adusa noaptea 2, 3, 4, prin cimitir si era mereu beata de abia se tinea pe picioare, i se impleticea limba in gura.Eu cind o vedeam aproape lesinam.
Dar Getuta asa beata si noaptea era mai buna de 10 ori decit doctorii de acum ziua in amiaza mare si trezi. A facut lucruri extraordinare pentru mine, dar si eu am fost superrezistenta. La Multi Ani, daca mai traieste ca a fost Sf.Ghe.
Dupa aceste episoade tragice, cind barbatul meu imi tragea cite o ocheada, cu subinteles, eu ma burzuluiam si ii spuneam :vrei sa te manince puscaria ??? Cauta-ti de treaba !!
Vedeti, de ce dupa revolutie si barbatii si femeile au scapat caii? De aceea, ca erau prin legile draconice tinuti in friu.
Dar pentru generatia noastra a fost prea tirziu, ca am pierdut startul.
Din cazul meu prezentat, in articolul precedent, se vede maximum umilintei. Militianul sa pazeasca personal, efectuarea unui chiuretaj facut in direct in fata lui, fara anestezie, mai rau ca la animale !!!! Apoi te aresta sau(dupa cum era cazul), te vedea zilnic pe culoarele Maternitatii. Sa se stie si sa nu se mai repete ! Am fost si sintem mame, sotii, iubite. Asta a insemnat Ceausismul si cind ma uit in urma, vad cu s-au rarit de atunci femeile pe care le-am cunoscut din cauza abuzului acesta inuman.Nu imi este teama sa spun numele secu-militianului Cucu Rezeanu. Cred ca in toate maternitatile din tara era asa ceva incalificabil.
Asta se intimpla in perioada cind o ruda mai indepartata de a mea dr.gen. abia iesise din inchisoare. Fusese reangajata la Mat.Ploiesti ca functionara, ea care era o specialista.
Facuse inchisoare(citiva ani), ca nu a ascultat de barbatul ei care la anuntarea decre. cu inter.avorturilor la 1 oct.1966, a cerut sa ingenuncheza si sa se jure ca nu v-a face.
Dar a facut, a fost arestata si in apararea ei a spus ca, era vorba de o eleva de liceu si daca nastea era supusa toata viata oprobiului public.Asta i-a infuriat pe anchetatori ca ei au zis invers, trebuia sa fie lasata sa fie supusa oprobiului public, ca sa vada si altele sa nu faca ca ea. Dr. Ghi...(a fost coproprietara la rest.Berbec Pl. si despre ea am mai scris de v-ati plictisit ).
In aceea perioada daca aflau autoritatile (pirite de catre soti,iubiti asau alti binevoitori), ca o fem. a rams gravida si vrea sa avorteze, era jale.Infractoarea era obligata sa vina la militie, lunar cu adeverinta de la med. genicolog cum ca sarcin merge mai departe. Daca nu ??? nici nu vreau sa ma mai gindesc.

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 25 aprilie 2010

Nu dati drumul fiarelor din oameni !


Nu dati drumul fiarelor din oameni !!
Asta v-o spun de pe pielea mea. In ajunul rev.1975-76, in urma unui avort septic provocat de mine, cind nu mai era nimic de facut, caci aveam temp.4o grade am mers la Mat.Pl.Acolo erau foarte multe la rind in starea mea, era 3o dec.1975 si multe isi programasera sa vina la Mat.pt.avort provocat, ca sa nu fie luate in colimator imediat de C.R. securistul maternitatii, care avea drept de viata si de moarte asupra gravidelor. El decidea daca face dosar penal, daca a fost avorrt spon tan sau provocat.Cind mi-a venit si mie rindul, de abia ma tineam pe picioare, eu nu facusem nimic programat, dar lucrasem de mai multe saptamini pentru acest deznodamint !
Am intrat in cabinet, era dr.Voinea o namila de om cu o palma cit o lopata si degete ca niste pumnale. Toate femeile aveam mania de cum intram in cabinet la genicolog sa ne uitam la miinile lui si daca erau mari in tram in pan ica deja. Si atun ci toti dr.de la Ploiesti erau ca niste macelari si dir. Petr...Anto....(pe care am incercat sa-i mituiesc la Pol.cu plata dar le-a fost frica).
Din cauza ca imi era rau nu am pututt sa-mi dau jos lenjeria intima si cu chiu cu vai m-am suit pe scaunelul care duce la masa de consult.

Cind a vazut ca am uitat si nici nu am putut a inceput sa urle, ca o fiara la mine(auzeau si cei de la usa cabinetului)in draci, sa ma faca in tioate felurile si sa ma ia de brat si sa ma arunce jos la podea,.. Nu mai spun ce vorbe imi striga, incepind cu :ti-a placut, ca lasa ca iti fac eu raport, la securist si ai sa infun zi puscaria si multe altele.Cind s-a terminat consultul si am iesit cu chiu cu vai de acolo, barbatul meu m-a intrebat imediat :"cu tine vorbea asa urit?" eu i-am raspuns "doar cu cine?" Aceast episod l-a impresionat foarte mult si pentru lung timp.
Ce se intimpla daca dr. Voinea, o adevarata bruta si lingvistica si fizica vorbea frumos? Ca doar nu se intimpla nimic. Dar eu atunci nu am resimtit vorbele lui, vulgare si rele din cauza starii in care eram.
Ajunsa in salon acolo era o tinara, care nu voia sa spunea cine i-a facut interuperea de sarcina.i i se spunea pe ton ridicat ca o sa moara, daca nu spune. Si asa a fost. Ii mai spuneau ca cea, care i-a intrerupt sarcina o sa poarte bijuterii si haina de blana, pe banii ei si e, purtea fii salvata.
Eu am avut o noapte neagra ca, ma gindeam la securirst caci viata si libertatea mea, era in miinile lui(nu era genicolog, era militian)
Dar tare m-am bucurat a doua zi cind am aflat ca securistul isi luase liber pina dupa revelion. Atunci a intrat in tura dr.Ungureanu, o bomboana de doctor, nu am auzit niciodata o ridicare de ton de la el.
A inceput sa chniureteze ( caci veneau mereu femei ca se dusese vestea printre cele i teresate ca secu e in liber) si a chiuretat toata ziua si urma si tura de nopte.
Dar nu am sa uit noaptea aceea de revelion 1975-1976, caci eram rau bolnava si aveam frisoane dar, cele care erau mai bine stateau la geam, sa vada cine mai vine, cine mai pleaca. Si de 5 ori in noaptea aceea, au vazut pe dr. Ungureanu cum in halat visiniu de spital pe umeri,plecare la dragosdtea lui de atunci( statea aproape), era iubirea lui, caci divortase de curind de nevasta pentru ea.
Colegele de salon m-au ajutat si pe mine sa merg la geam sa-l vad cu toate ca nu eram interesata. Era blond, cu ochii albastrii, cu putina chelie si avea in jur de 4o de ani si ceva.
Dar a chiuretat toata noaptea, spre dim. mi-a venit si mie rindul, dar cu toate tipetele mele ca nu se faceau anestezii(ca doar nu era sa strice orzul pe giste), nu a spus nimic, nu a dat voie nici la cele doua asistente de linga mine in ambele parti sa spuna ceva. Dar cu toata minuta lui mica, pentru mine era un chin si tipam. Nu am, sa-l uit niciodata si nici dragostea lui profunda care il facea sa fuga la fiecare o ora, la iubirea lui.Eu in locul lui cu atitea chiuretaje zi si noapte nu mai trebuia sa mai vad o mie de ani...
A doua zi 1 ian.1976, m-a chemat la el, mi-a spus sa plec cu penicilina dizolvata acasa caci, pe 2 venea secu., si in caz ca ma chiama sa spun ca nu stiu nimic, caci nu se mai poate dovedii nimic si scap. Sa nu ma intimizez, mi-a zimbit incurajator !! Nu m-a mai chemat nimeni niciodata !!!
De multe ori, cind trec cu tramvaiul prin fata casei lui zic in gind"Dumnezeu sa-l ierte", pentru ca pentru mine a fost un inger, poate m-a scapat de puscarie. Vedeti ce inseamna un om adevarat? Nu se purta asa ca era indragostit pina peste urechi, se spunea ca asa era mereu, asa era el. Dr.Ungureanu opusul dr. Voinea o bruta.
Sa nu ma intrebati de ce nu mergeam la dr.femei, pentru ca aveau minuta mica dar, nu aveau pixul tare(functia). Barbatii aveau functii de directori si luau deciziile, dar si lor le era teama in acele vremuri.
Capul sus, pieptul inainte !!!

Democratia originala romaneasca !!!


"A reusi fara a reusi". Asta am auzit eu la tv. si m-am tot gindit chiar ce multa greutate ca, aceste cuvinte sint de aur.
Si m-am gindit imediat la intesesul lor :"A reusi fara a reusi".
I-am incadrat in acesta categorie, pe tigani, care si-au facut palate cu turnulete, pe politicienii care se spune ca au reusit in viata, daca au furat de la stat, adica de la noi toti, fiecare sute de mil. si chiar mild.de euro. Au palate,au masini de lux, tirfe tinere si frigide cu care fac vacante de vis, dar cu produsul expirat inainte de termen alaturi, prin toate paradisurile lumii.
Acesti oameni se zice ca, au reusit in viata, fara sa fii reusit.Asta in mintea mea, caci a fii un ignorant, fara cultura, fara nici o multumire sufleteasca(cultura este hrana sufletului), sau poate o ai. Frigida expirata este un trofeu, pentru un barbat la a doua sau a 3 , tinerete. Ce zic ceilalti? Ce tare este acesta, care a reusit in viata. Dar nu stie ca el este cu elicopterull(stiti bancul cu elicopterul) si nici asa nu reuseste mare lucru, caci simturile sint tocite(la fufa) de altii, altii altii. Eu daca eram barbat nu procedam asa,nu as fi putut, caci atunci cind eram la serv. si eram obligati sa cumparam ziarele, puneam toate mina de la mina, pentru abonamentul lunar(nu-l citea nimeni, poate lista mortilor), eu nu voiam sa mai citesc un ziar, dupa ce il citea altcineva inaintea mea. Chiar daca nu era sifonat.Nu puteam sa citesc dupa altul si conditia era la abonament, sa fiu eu prima.Asa ca va dati seama ca, eu as fi putut sa reusesc in viata in domeniul sentimentelor, caci nu acceptam sub nici o forma sa fiu al doilea, sau al 100-lea sau al 1.000-lea.
Dar acesti ingnoranti habar nu au ca, doar de spoiala, se vede ca au reusit. Dar ei nu au reusit nimic.Sa-si arate opulenta ca tiganii, in palate fara apa curenta, fara incalzire centrala, cu masini de lux in cavernele din sosele si cu o fufa expirata, l-a care numai cind te gindesti, iti intoarce stomacul pe dos.Cei mai intelepti dintre barbati stiu, dar cei mai multi considera un trofeu, o bicisnica transformata dintr-un WC public in vedeta, de necontestat in show-bisnissul romanesc, la bratul unuia la care eu, daca as fi barbat nu as vrea sa fiu nici mort(nioci cu pistolul la timpla).Eu nu zic ca barbatii sa nu frecventele pro.. dar, nu la brat cu ea in public caci este bomba microbiana, din bomba sex(numai de fatada).Nu va luati dupa mine, eu gindesc mai demodat.
Capul sus pieptul inainte !!! papapa