Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Sintem un popor de prosti, ne-a prostit o baba, acum un pirat


M-am gindit mereu ce a fost la noi in tara, inaintea parodiei acesteia de acum care se zice ca ar fi politica liberala.
Inainte nu a fost comunism, caci ideaurile politice comunistete sint de neatins.
Nu a fost nici stalinism caci, stalinismul este institutionalizat in timp.
Vreti sa va spun eu ce a fost, a fost vorba de hachitele unei babe schizofrenice numai si numai pentru buna ei placere, in vremurile dinainte de revolutie.
Il ultimii ani mai ales, aceasta baba nezuroasa, ca o fata mare, care se transformase in diavol, l-a adus si pe Ceausescu in fata plutonului de executie. El a fost pus la cale de ea, sa stringa in continuare surubul, dupa ce s-au terminat datoriile tarii, platite cu atita greutate si sacrificii, de noi intregul popor, caci a spus sa stringa surubul in continuare ca ne-am invatat asa si pe urma ne invatam cu binele. Parca eram noi la ea in batatura si vorbea de rate, sa le dea mai putina tocatura in continuare ca se obisnuiesc asa.
Cum am ajuns noi un popor mai superior altora, prin elitele noastre sa fim ingenunchiati de o baba cu hachite, fosta vinzatoare de seminte in gara la Gaesti si fosta amanta(sanchi pros...) de ocazie pentru soldatii nemti, in timpul sederii lor aici in timpul razboiului. I s-a pus pata pe noi tot poporul sa ne dea bice.
Daca afost prostit Ceausescu atunci nu era mare scofala, nu a fost primul si nici ultimul barbat prostit de o femeie.
Tragedia a fost ca ne-a proastit pe noi, 23 de milioane.
Daca i s-a spus lui CODOI( stiti dvs. la CO.2 ea zicea CODOI), ca este academician si savant de renume mondial, a ajus sa creada si ea.
Atunci(in ceusism), a fost o scuza ca, el Ceausescu,care era mai tinar si cu toate mintile acasa cind a fost ales(nici pomeneala Ghe.Maurer l-a propus pentru ca se credea ca este mai usor de manevrat) si ea nastrusnica, nu era inca in politica si nici savant de renume mondial:; in ultimii ani ai dictaturii personale, dobitocul o lasase pe ea la volan si noi toti eram la mina unei analfabete descreierate.
Nu mai putea baba de bucurie ce se gindea ea, uite mai ce i-am prostit pe toti, toti sint sluguile mele, sterg cu ei pe jos tot timpul.
Acum am mai avansat, nu mai sintem slugile unei babe nebune vinzatoare de semninte in gara la Gaiesti si amanta de ocazie a vreunui soldat neamt in pana, acum sintem mateloti cu totii, cei care spalam puntea vaporului( si cu limba daca este nevoie si e capitanul beat) de cite ori se cere mereu, cind piratul capitan de vas vrea si este satul de whisky.
Nu este bine ca macar am inaintat si inca mult !!!
Sa fim fericiti , nu mai sintem condusi de o baba data dracului, ci de un capitan de vas un pirat adevatat caruia ii plac femeile, bautura si bogatiile fara numar, fara numar.La noi nu a fost, nu este si nu v-a fi doctrina politica, va fi doctrina bunului plac, al celui in ale carui miini a incaput volanul tarii, din ambitie, din gresala sau din vointa poporului impusa la alegeri libere. Poporul este suveran.
La noi in tara nu s-a facut politica, s-a pus mina pe putere si ne-a dat la toti cu ea in cap, pina ne-a prostit de tot. Si daca nici acum nu ne-vom trezi asa ne trebuie ca sintem lasi !!! Asa popor, asa conducator !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
P.S.O singura bila alba dau la CODOI, ca a avut grija de mama ei, care la rev. avea peste 100 de ani(stiu, ca nu ea personal).

vineri, 23 aprilie 2010

Amor ratat !!! (La MULTI ANI !!! celor care isi serbeaza onomanstica)


Nu am abordat niciodata acest subiect, care m-a suparat la vremea respectiva, dar la un comentariu pe alt blog am facut referire.
Nu am scris caci, mi-a fost rusine, de rusinea mea.
Se intimpla cind eu aveam 45 de ani si... intimplator am cunoscut un barbat din Buc.
si din una in alta el fiind un domn abtinindu-se de la multe, am tras concluzia ca mi-a pus d-zeu mina in cap. Era vaduva de 1 an si la indemnul acestui donm mi-a luat mintea razna, incepind sa facem, planuri de viitor. Toate bune si frumoase, pina intr-o zi cind trebuia sa merg la Buc. ca nu mergeam prea des si eram certata mereu pentru aceasta delasare !!!!Mi-a dat un telefon si m-a intrebat ca de fiecare data, cu ce tren vin? Si eu am spus ca o bleaga ce eram, ca cu trenul de ora 4. Dar de bucurie ca plec am terminat ce aveam de facut si am plecat cu trenul de 3. Sic ! Sic ! Sic ! Dracul m-a pus sa nu respect ora? Am ajuns in Bucuresti bucuroasa foc, am luat autobzul si intr-un suflet m-am dus la apartamentul respectivului. Cind acolo stop !!! nu raspundea nimeni la usa, dar se auzeau fesneli inauntru. A durat 1/2 ora pina s-a deschis usa si din apart a iesit tusti, o doamna mai mare ca mine ca virsta , grasuta, brunetica si micuta. Eu am ramas ca traznita. Aproape paralizata am intrat inauntru caci, nu-mi venea a crede ochilor. Era un vis urit. El tremura cred ca de nervi, ca am venit mai devreme dar culmea tupeului, cind eu am intrebat cine era doamna el mi-a raspuns foarte senin ;"care doamna ?'" Eu am zis "aceea care a iesit si a trecut la 1o cm.de mine", dar eu ramasesem ca paralizata si nu credeam, ce vedeam. Zice ti s-a parut tie, nu era nici o doamn,a era sectoristul. Atunci ca dupa un dus rece, am luat geanta si am plecat pe usa, in fuga. El nu a apucat sa ma opreasca si a plecat asa cum era in papuci, in fuga sa ma prinda sa ma prosteasca. M-a ajuns in statie la autobuzul spre gara si acolo a spus ca se jura, chiar daca nu cred sa merg cu el la o manastire din apropiere(poate stiti din Colentina), ca se jura acolo.Eu mirata foarte, zic hai ca sint 5 min. pe jos pina acolo sa vedem ce zice, in fata lui Dumnezeu. Manastirea era inchisa era lumina afara (era 26 apr.1996, stiti ca le am cu datele exacte) si am mers. Ce credeti cu lacrimi amare(de crocodil) se jura, in fata usii manastirii ca a fost sectoristul. Cind am vazut, asa m-am scirbit si am plecat repede la autobuz, el dupa mine facea pe miratul ca, nu am avut incredere nici in manastire. Eram scirbita si noroc ca, a venit autobuzul si in autobuz si in tren imi venea sa bat pe cineva , nu pe toti.
Nu am raspuns la tel. luni, dar pina la urma am raspuns si a recunoscut ca era o veche relatie de 15 ani, ca sotul ei pleca frecvent si pentru mult timp in strainatate la arabi la munca si el ii tinea locul(stiti ca femeia cu ochiul de sticla, dar asta era sectorist). Si sa uit totul caci avuse-se scandal cu sotul ei chemase militia si acum pleca mai devreme de la servicuiu 1./2 ora si trecea pe la el in scurt. Si ca nu o putea refuza, ca era barbat gentil, sa uit totul si sa incepem o viata noua.
Eu poate l-as fi iertat, daca era vorba de minciuna dintre noi, dar sa minti si la Manastire, ca era sectoristul, asta este peste orice inchipuire.
Asa ca vedeti, sa nu spuneti niciodata ora cind veniti, nici amantei, amantului, sotului, sotiei. Cind va intraba sa spuneti:"acus cind la coltul strazii". Mai bine sa va astepte 2-3 ore pina veniti, decit in timpul acela sa aveti inlocuitor si sa zica :"ma pe unde o fi acum prostul ala sau proasta aia?". Eu trebuia sa fiu mai mintoasa la virsta mea, dar nu fusesem niciodata confruntata cu asa ceva. Dar cred ca stiti, dar v-am mai adus si eu aminte ca sa nu va scape din vedere asa ceva.
Cind mai tirziu alte persoane imi spuneau:"de ce stai singura, uite cunosc eu un domn cumsecade si va veti petrece batrinetile impreuna", eu ma ridicam nervoasa si spuneam ca, "daca mai abordeaza acest subiect, am terminat prietenia de zeci de ani".
Dar acest episod, nu l-am spus la nimeni pina acum, nu-l stiti decit dvs. Dar cred ca familia daca auzea, spunea ca din cauza ca sint vaduva, am luat-o pe ulei cum zic ei si nu am stiut ce fac. Si ma internau la Sp.Psh. Balaceanca. Asta era tot. Altceva nu pateam nimic.Uite asa am fost eu vaccinata, contra barbatilor si am ramans imuna pina acum !!!Totul s-a tras de la sectoristul cu tite.La noi nu am vazut si daca spuneti dvs. ca ati vazut, va cred si imi pun cenusa in cap !!!
Capul sus pieptul inainte !!! papapa

joi, 22 aprilie 2010

Sa punem lucrurile la punct !!!


Sa nu traiti cu impresia ca barbatii tineri si destepti ai Romaniei sint niste molii, care incurca dragostea si patriotismul fata de tara, cu dragostea fata de femei sau....
Ei fac o distictie ferma intre aceste 2 capitole.
Stiti vorba veche care spune ca:"Soacra te enerveaza si cind tace."
Eu parafrazez "eu scriu si cind nu scriu."
Fiti rezonabili ca nu mai vreau sa aud intrebarile :"Spune-mi unde, cind si cum?"(nereferindu-se la dragoste).

Criticilor mei (detractorilor mei)


Sa nu credeti ca nu am nimic de spus. Articolele mele patriotice cu indemnuri clare si explicite ajung sub ochii tinerilor patrioti, infierbintati de elanul tineresc. Nici nu va inchipuiti ce zic:" mai dar noi ce faceam ca ne-a lut-o baba asta inainte ! Uite ce a dracului este". De aceea trebuie sa-mi tin caii in friu caci, nimeni nu stie ca numai gura e de mine si nu este nimic organizat.
Nu vreau sa fac necazuri familiei, care este ingrozita de frica sa nu mai fac apel la ridicare la lupta ! Am pus muzica ca si pe blogurile mele ca sa detensionez artosfera, nu ca nu aveti de unde lua. Mai ales cind unul isi spune anonim fara sa aiba curajul barbatesc, cu care nu l-a inzestrat natura, sa spuna in fata ca nu a citit nimic din urma si eu am multe de spus, incit o ia la fuga ca un las sau .....
Vreau sa ramin la blogurile mele, dar am sa ma despind incet, incet. Stiu ca sint citita, indiferent ce cred despre mine. E necesar sa mai fie si unul ca mine, caci toti am visa la fulgi si picaturi de ploaie si apoi vom suferii cu totii, ca ne-ar deveni mintea imbicsita de minciuni.Cind ne vom trezi, v-a fii prea tirziu si am pierdut timpul cu dragalasii adolescentine, care nu meritau atita loc in viata noastra. Intotdeauna omu, barbat sau femeie trebuie sa delimiteze in primul rind, in mintea lui sentimentalismul de nevoile obiective politice, financiare sau de orice natura. Cind iubesti, iubesti cind ai alta treaba, treci la alta treaba cu mintea, cu sufletul cu tot, pentru ambele situatii separat.
Daca atunci cind iubesti te gindesti ce faci miine ce cumperi de la piata si cind trebuie sa fii patriot, te gindesti ce bine era in pat cu iubit, nu ai facut nimic.Totul iese pe dos, totul este fara finalizare. Amesteci borcanele. De aceea am crezut ca un alt stil de a scrie, despre alte lucruri decit cele induse de pr.tv., ar putea sa dea culoare, o noutate si ar atrage atentia celor, pe care iubirile adolescentine, au un alt loc in inima lor si vor sa vada si altceva mai ales presarate printre marintisuri.Zic maruntisuri, caci atunci cind esti tina, esti mereu indragostit si se intimpla ca la focul de paie.
Cind te uiti in urma zici:" mai da ce prost am fost "! Mi-am pierduit vremea cu tot felul de prostii si cu ce am ramas ? Cu sifilis, sida, sau alte nimicuri din acestea.. Asa ca in art. mele, am ceva de spus si sint oameni mai ales barbati tineri, care citindu-ma atent se ambitioneaza si pe urma nu-i mai poti opri. Si cine este de vina, eu ca am umblat cu batul, in cuibul de viespi. In incheiere, daca nu mai scriu aici nu inseamna ca am fost intimidata, scriu acolo unde am scris si pina acum si in multe locuri unde sint invitata.
Nu-mi luati in nume de rau ce v-am scris.
Fam.mea a vazut acum citiva ani ce pot face cuvintele mele, si v-am spus nu vreau sa scap iarasi caii, caci situatia politica si economica in tara este grava si cuvintele mele dau imbolduri care ?????nu se stie niciodata. Ajung ca picatura de apa intr-un desert.

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Comunismul a fost un ideal - stalinismul o realitate


Asa este, Comunismul a fost un ideal, stalinismul o realitate.
Acest blog l-am considerat ca ope un ziar de unde sa-mi aleg ce articol imim place, ce gindire apreciez in diferite zile dupa dispotitie.Si am zis ca pe linga toate subiectele abordate incap si subiectele mele. Ca doar nu ne putem cantona intr-un subiect caci ne plictisim.Asa am gindit caasa am bloguri de nu le mai stiu numarul.Incepute cu art dif. ca sa nu plictisesc cititorii si apoi cind am vazut ca dispar am inceput sa dublez, triplez subiectele pe bloguri ca sa fiu sigura.
Am scris mereu si despre Stalin cu toate atrocitatile de nebanuit, inainte de moartea sa.Dar nu am vrut si nu vreau sa intru, cu date fixe in miezul problemei caci v-as plictisi de moarte.
Nu am putut sa-mi explic cum un preot ortodox, a putut sa fie criminal de rang in alt, unul dintre cei mai feroce criminali ai lumii.Si isi spunea si impunea sa i se spuna Tatucul". Pina si Lenin a spus inainte de moarte cind inca era lucid, ca Stalin este un pericol si nu trebuie lasat la conducerea Rusiei bolsevice(care cistigasera in fata mensevicilor), va aduceti aminte Doctor Juvago.Im anii 1900, atacurile bandei lui Stalin(un bandit periculos care nu se dadea la o parte de la minic) concepute si dictate de Lenin dar executate de Stalin, ca doar Lenin era un intelectual fin, dar pina la urma a intors pamintul pe dos si toate omenirea si noi fiecare dintre noi avem in suflet, o cicatrice stalinista.Chiar daca actuala generatie, din trecut nefiind stiut de ei, le vine o sechela din trecutul nostru stalinist.Si dupa moartea lui Stalin, ordinele lui au fost executate fara cricnire ca si cum ar fo fost in viata(si la noi pina l-a denintat Hrusciov drept criminal si aruncat afara din mausoleu la ciini. nu va faceti griji au mai fost recuperate citeva oscioare acolo pt ADN). Spun ca scriu neintrind in amanunte caci, pentru mine un singur cvrint sau o propozitie face cit 1o carti.Nu am rabdare sa ascult si intru in plictiseala.
A fost suficient sa aflu sa Stalin executa atacurile bandidesti asupra anumitor obiective si a celebrului atac asupra camiomnului cu bani ordonat de Lenin(Lenin cel cu nevasta, soacra si amanta cu 5 copii adusi toti laolalta, in casa cu el. Ce o fi fost acolo?Cum s-a mai putut concentra sa org.rev.saracul de el?).
Nu va mirati ce credeti ca au fost ingeri? Oameni cu apucaturi evlavioase se duc la manastire si nici acolo nu esti sigur de ei, pentru ce s-au dus.
Dar m-am apucat sa scriu acest articol, pentru a face o paralela intre stalinism si comunism.Comunismul a fost o himera, spun ca niciodata nu s-a ajuns, pina acum(de acum incolo nu stiu ce va fi) la a pune in practica idealurile ei. Asta, pentru ca nu au fost atinse, este ca s-au spurcat liderii asa zici comunisti la borcanul cu miere.
Stalinismul, l-am trait pe pielea noastra pina in 1989. Dar ar fi fost bine ca ce faceau sotii Ceausescu sa fie macar Stalinism, dar la ei era sclavagism.
Toata tara muncea pentru preamarirea lor, incit ne intorcea stomacul pe dos, numai la vederea lor la tv.
Stalinismul adevarat, a fost cunoscut la noi in tara dupa terminarea razb.2 mondial si intrarea tarii noastre sub aripa ocrotitoare a "Tatucului" Stalin. "Lumina vine de la rasarit !"
Atunci a inceput aruncarea in inchisoare a florii intelectualitatii noastre, deportarile in Baragan, Canalul Dunarea-Marea Neagra, confiscarea caselor, experimentul Pitesti, care la ei, care au instaurat bolsevismul nu a reusit, la noi da, a reusit. Romanii se vind intre ei.
Vreau, cum am vrut de la inceput ca sa nu va plictisesc, cu articole greoaie si stufoase fara cap si coada,vreau numai sa va atrag atentia ca istoria nu este cea care se povesteste, ci cea adevarata. Sa intelegem ca, politica este un teatru de multe ori si in spatele scenei, departe de vederea noastra, se desfasoara cele mai cumplite tragedii, de care noi nu avem cunostinta. Dar sfirsitul piesei pentru noi trebuie sa fie roz bonbon si daca se poate si cu artificii.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 21 aprilie 2010

Discutie in pat noaptea tirziu, pe vremea lui Ceausescu


Discutie in pat noaptea pe vremea lui Ceausesc:

- Hei ce faci, ai adormit, sau la ce te gindesti, ca nu esti prezenta?
- Ma gindesc daca miine la alimentara apuc si eu fratii Petreusi(puii cite 2 la punga mici cit pumnul, numai oase) daca nu, ma multumesc si cu o punga de tacimuri caci fac o ciulama din gheare si capatini.
- de ce nu ai spus de la inceput ca aminam pe miine, cind aflai daca ai prins fratii Petreus sau faci ciulama( nici tacmurile nu se ajungeau la toata coada). Dar acum mergem mai departe, cind ma duc la rind la lapte, imi las de 2 ori rind la piine.Si daca nu avem ce minca, mincam piine goala(zaharul era pe cartela).
- Cu greu isi adunau fortele sa se concentreze de ce se apucau dar, cu grija sa nu vina peste 9 luni un bebe, caci acest lucru ingrozea pe toti indiferent de virsta, statut social, sarac sau bogat, barbat sau femeie, sotie sau amanta sau o oarecare de moment.Sau insemna bani, pericol de puscarie, suferinta, nu era mai bine sa te gindesti la"fratii Petreus"? Si stateai mai linistit pina luna viitoare la semnal, stop !
Nu este pamflet si eu nu spun din auzite.

Capul sus pieptul inainte !!! papapa.
Publicat de Odorica Ion

Lacrimi de cristal !!!


"Un popor de oi, naste un guvern de lupi !!!!!!"
Acest slogan aparut la tv. mi s-a parut cel mai potrivit.
Nu pot uita pe venerabilul maestru actor Ion Lucian care la 86 de ani a izbucnit in plins pe platoul de stiri, cind a spus ca trebuie sa ramina mai departe la teatru, gratis caci daca ramine acasa cu pensia nu merge mai departe constructia teatrului facuta cu sponsorizari straine facure la rugamintile lui.
Acele lacrimi de cristal, dar amare, pe care le ascundea cu jena ca nu s-a putut abtine sa se vada cit este de devotat pina la moarte, da, este adevarat asa este.
Acesta este exemplul cel mai concludent, de cum au ajuns oamenii devotati meseriei lor, care la virste inaintate, vor sa munceasca si gratis numai sa continue si sa termine ce au inceput.
Eu asa a fost sa fie, nu am putut decit sa merg rare ori la teatru, dar cind mergeam in sala rece ca un frigider, ne asezam pe scaune era putina fosneala, dar apoi odata cu aparitia actorilor totul, invia nu mai simteam frigul, picioarelor caci miinile aveau manusi. Toate replicite monstrilor sacrii, erau sorbite cu nesat de oameni, si fiecare gluma trecuta prin filtrul neinteligentei securitatii, era aplaudata la scena deschisa. Totul era ca o vraja si uitam de tot, aveam o satisfactie absoluta, imi mergeau cuvintele lor la suflet sau "la ficati" cum se zicea.
Nu am mers la teatru ca eram foarte ocupata si la serv si acasa.
Am povestit despre prietema mea de o viata Adriana, care a fost ultimii 3o de ani contabila la teatrul din Ploiesti. Si fiind salariata acolo beneficia de nu stiu cite,bilete de teatru pe rindul invitatilor. De cite ori ma intilneam cu ea imi oferea 2 bilete drept cadou eu incercam sa le refuz. Zicea daca nu mergi, da-le macar la altul.Dar eu nu puteam merge si la cine apelam tot asa ziceau,ca au multa treaba, sa stea la cozi, ca la teatru trebuie sa te imbraci frumos,din respect pentru artisti si institutie, nu puteau merge ca la piata sau in blugi si renuntau. Cu toate ca eu ma tineam dupa ele, ca o riie.
Voiau, dar viata era de asa natura ce te impiedica. Insa cind mergeam era o sarbatoare caci, din preaplinul multumirii sufletesti traiai o luna. Numai despre asta povesteai, de replici, de cum erau actorii ca niste vrajitori care, cu bagheta magica facea vraja si eram cu totii amplasati in secolul respectiv,in orasul respectiv si toata uritenia saraciei, foamei, frigului dispareau. Dispareau si gata si noi trecuseram hopul 2 ore pentru mine treceau ca 5 minute. Nu mai voiam sa se termine si abia atunci plecam si eu cu sirul, cu haina pe mina.
Asa rasplatim acesti maestrii vrajitori? Cu lacrimi de cristal siroind nemeritate pentru ca vor sa termine ce au inceput, pentru noi si generatiile viitoare la virste venerabile, gratis. Cind ei ar trebui sa fie purtati pe brate, intr-o viata imbelsugata acasa, la caldurica nu la 86 de ani plingind rusinati, ca pina la moarte sa faca ceva gratis, dar numai sa faca.
Rusine sa ne fie noua tuturor , ca am lasat lucrurile sa inainteze pina la un puct nepermis de inaintat !
Sper ca nu v-am suparat iar, dar nu am amintiri placute !
Dar existau familii cu multa cultura, stiu ca se spunea adespre cei care aveau poze numai de la chefuri, ca sint oameni de nimic fara cultura si ei nu gustau arta ci numai mincarea si bautura si....Sufletul lor era gol, nu se putea umple cu arta ci numai cu cirnati, fleici si bautura. Erau oameni saraci, fara bogatia multumirii sufletestiv care la urma urmei este cea mai importanta. Sa maninci pentru a trai, nu a trai pentru a minca.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 20 aprilie 2010

Cuibul de viespi din sufletul meu !!!


Ce sa raspund acuzatiilor, ca nu am nimic de spus? Ce gindesc, nu se poate posta.
Ce sa spun ca nu mai este nimic de facut si sa punem toti mina pe arme sau pe ce avem la indemina sa , altfel nu avem nici o sansa !
Ma pot aresta si de acolo sa dispar in neant. Sa nu am si eu parte de o moarte artistica, asa cum imi doresc ci de o moarte de om disparut fara urma.
Dar poate e mai bine asa, decit sa mor ca un rost asa cum v-am povestit ca a murit P.M.fiul prim ministrului ceausist M.M.
Dar poate ca pun conducerea blogurilor in pericol ca au lasat asa ceva si nu au sters?
Stiti pe vremea comunistilor, se dadea puscarie 2 ani la cei care spuneau bancuri si 3 la cei care ascultau. Va spun in cunostinta de cauza caci am avut un vecin, la 2 case de a noastra ofiter al Armatei Romane care fusese pe front si asa a patit. I-a distrus carierea, viata si a ascultatorilor pedepsiti(tot ofiteri), cu un an in plus de inchisoare.
Dar daca mi se iate subventia(ca mi s-a transmis ca iar am luat-o pe ulei cu scrisul, astfel sculind la Apel tinerii cu inimi viteze, care nu stiu ce-i frica), sau ajung la inchisoare imi aruncati dvs. cu prastia chiftele? Nu !!!!
Articolul precedent, ingaduitor totusi si moderat este numai o mostra, a ce ma duce capul.
Nu-mi fortati gindurile ascunse, de care ma sperii si eu sa le scot in public. Este periculos si pt. mine si pent. adm.blogurilor.
Atit am avut de spus, caci eu nu pot scrie despre, cum ploua de sus in jos si de cum zboara fulguii de zapada. Asta o sa o fac daca mai traiesc atunci, cind se va face ordine in tara si vom merge pe un drum nou, nu pe unul batatorit de coruptie.
Asta sa stiti, nu vreau sa zgindar, cuibul de viespi din sufletul meu. Este periculos pentru toata lumea, mai ales pt. mine.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Majoritate - majoritate absoluta(nu sintem toti prosti deodata)


Nu are nici un guvern, nici un presedinte cit ar fi el de zbanghiu, nu are dreptul sa isi bata joc de un intreg popor umilit , ajuns in totalitate in stadiul de cersetor. Figura caricaturala, de altfel din acest punct de vedere ultrasimpatic, nu face decit sa ne duca pe toti in colaps ecomonic, social, moral si de toate felurile.
E trist, foarte trist, chiar tragic pentru noi acest om malefic. Veselia lui cu hahaituri, este contagioasa pentru cei care nu gindesc decit pina in virful nasului.
Ce ste la noi de bon-ton, de mai mare hazul pentru prosti, in alte tari civilizate(nu-mi convine acest paralelism ultrauzat nesuferit mie, dar nu am ce face) ar descalifica pe orice politician si ar jigni intregul popor ca este luat de prosti cu comicarii de 2 bani.
Dar la noi este cuuul, l-ai vazut, pe zbanghiu rosu la fata, cum intr-un genunchi batind din palme, sub ploaia de lindeni de sub fustele crete ale tigancilor, care jubilau ca l-au ingenunchiat si pe presedinte. Toata lumea este vesela si spunea ca este super, inca un cuvint la moda pe care il aud cind sint intrebate pititele de la BAMBU.
Cind vom fi luati in serios si se va discuta deschis cu armele pe masa, despre viitorul nostru amanetat si prin imprumuturi internationale impovaratoare pentru zeci sau poate o suta de ani? Scapam de imprumuturi, doar daca ne iarta institutiile financiare de mila.
Dar sa nu consideram poporul asa prost. Nu tot si nu tot timpul.
Am mai scris in mai multe rinduri, vorbele acum sint mai actuale ca oricind , pentru a atrage atentia ca nu se poate la infinit dispretuirea poporului, caci nu sint prosti toti si nu tot timpul. Aduc in atentia dvs., a nu stiu cita oara, cuviintele regelui Angliei Henrik al 4-lea de Bolingbrok Uzurpatorul care a spus astfel explicind ajungerea lui la putere prin uzurpare, care ne poate fi exemplu:
"Razbunarea este o mincare care se maninca rece".
Cred ca ati inteles ca atunci cind se crede ca iau prostit pe prosti, deci crezind ca s-a racit ciorba atunci poate apare razbunarea, cu metodele Inchizitiei de mult apuse insotite de Doamna cu coasa.
Cum sa fac sa reusesc sa-i fac pe guvernanti sa inteleaga ca noi nu sintem prosti, si daca sintem, amuzindu-ne cum sta Presedintele, ingenunchiat sub fustele tigancilor care se rotesc victorioase ca e atit de afemeiat, incit nici nu mai stie pe sub ce fuste este. Si-a pierdut de tot controlul. Daca nu le este mila de noi, atunci sa-i facem sa le fie frica. Pina nu e prea tirziu pentru noi. O sa spuneti toate la vremea lor, si eu va spun ca a venit vremea, a venit si vremea noastra.
Nu uitati vorbele lui Henrik al 4-lea al Angliei de Bolingbrok,(1367-1413) Uzurpatorul :"Razbunarea este o mincare care se maninca rece" si faptul ca poporul este prost, dar nu este prost tot timpul si nu toti odata.
Scularea la apel, trezirea dintr-un vis urit si dintr-o amorteala nejustificata.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

luni, 19 aprilie 2010

Pavel Stratan Eu beu

Traim un cosmar !!!


In situatia politica si economica, catastrofala in care se afla tara noastra si noi acum din cauza clasei politice, pentru a ne menaja sistemul nervos, este bine sa ne refugiem in trecut.
In trecutul glorios al natiei noastre. Sa cautam sa gasim cele mai favorabile situatii din punct de vedere militar, care sa ne mingiie orgoliul. Eu numai asa pot sa rup acest vis urit.
Ma concentrez in trecut pina la contopire, pentru a nu mai stii nimic din ce este in jurul meu, sa retraiesc mai bine momentele de glorie ale neamului nostru.
Cind ma voi trezi sa cred ca nu a fost decit un cosmar inchiput.Asa ca acesta este obiectivul meu si pt. dvs. cei care va intereseaza sa evadati din prezent, sa scormonim in ceea ce a fost frumos in trecut.
Vreau sa merg pina acolo sa cunosc ceea ce nu este trecut pe net. sa vad ce este nespus.
Numai asa pot sa "fentez" mizeria morala in care ne balacim.
Sentimentul patriotic nu trebuie lasat la balteasca, ci sa fie mereu enuntat si exemplificat, pentru a ne tine atentia treaza si nervii tari. E de neimaginat ce ni se intimpla !!!! Mersul uriesesc spre dictatura absoluta ! Ce ne mai poate scoate din rahat . O dictatura militara?
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 18 aprilie 2010

Varg Vikernes

Varg Vikernes(catalogat nedrept ca extremist)


M-am gindit ca uitindu-va pe google in dreptul numelui meu ati vazut si numele Varg Vikernes norvegian).Poate v-ati mirat.
Poate ii stiti povestea, a fost liderul formatiei Burzum si ....aflati dvs. mai multe. Eu am mai scris despre el dupa ce si-a ispasit pedeapsa si mi s-a spus mereu "am vazut ca l-ati placut". Eu atunci am aflat de el de pe blogul meu, dar nu am dat importanta descrierii amanuntite a procesului favorabil lui(descrierea).Dar stiu ca barbatii carora le place rook stiu.
Dar vedeti mie, vorba cintecului "Nu mi-e frica de bau bau"Nu mai spun nimic ca sa nu atrag atentia acestui caz,dar va puteti documenta pe net.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--

Ce vremuri ne asteapta ????


Abia astept zilele acestea cind incep marile demonstratii sindicale. O sa fie intr-adevar ceva nemaipomenit din care o sa invatam cu totii.
Gata acum nu mai este sindicatul ca in bancul de pe vremea comunistilor:
Copilul intreaba pe mama ce este Partidul, UTC, si Sindicatul.
Mama ii explica partidul este ca tata, ce zice el este lege in familie, UTC e ca mama care ce zice tata, aia face si mama, si Sindicatul e ca bunica vorbeste toata ziua si nu o asculta nimeni.
Nu, acum nu mai este ca vara trecuta la demonstratia sindicala unde oamenii venisera la picnik si liderii de sindicat corupti si in simbria partidelor, vorbeau si ma adormise-ra si pe mine.
Dar cenzura este in floare. Cind mai comentam pe HotNews( nu credeam ce zice M.B.ca este al puterii.(M.B. cu "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". Il vedeti pe google la numele meu).Asa a fost, degeaba m-au pus la stirea zilei pe mine, care nu merg decit la piata si la gunoi.
Am facut un comentariu privitor la un spici(spice am vazut ca se scrie, stiti eu am facut rusa si stiu sa numar pina la 1 adin), tinut la coborirea din avion (nu stiu de unde venea) al lui T.B.
Si am spus acolo ca T.B. era vizibil afumat, rosu la fata, aruncind ochii in parti.Spiciul a fost spus cu poticneli. Am zis ca s-a parfumat in avion(acum cu accidentul, mai rau face, ca un eventual nezaz, sa nu il gaseasca treaz).Ce credeti nici acum dupa un an, nu a aparut art.meu.
Acum o sapt. am divortat de tot de HotNews, caci la articolul cu min.de externe B. care a fost la granita cu Moldova si a luat personal sirma ghimpata, care despartea nu stiu pe ce distanta, tarile noastre surori.Eu am gasit de cuviinta sa fac un mic comentariu nevinovat, asa ca am spus ca a luat sirma sa o bage in jacuzzi, ca sa fie treaba mai vioaie in caz ca lincezeste la un anumit timp (stiti treaba cu cucoana aceea cind amindoi erau ambasadori si s-au filmat in cada, ea este nu mai stiu ce mare tot la externe ambasadoare, atunci era parca in Brazilia). De ce nu a apelat la un brazilian, ca ati vazut la mine pe bloguri ca sint arzoi(am sters mult).
Dar sa revenim la oile noastre, am vazut ca micul meu comentariu nevinovat nu a fost publicat si am scris altul si altul si altul, din ce in ce mai veninos(ca sirma e ruginita dupa ce a stat mult ani in ploaie si ninsoare). Si la fiecare comentariu scriam "Jos Cenzura" cu un sir de semnul exclamarii. Pina la urma s-au indurat si au pus pe primul, pe care l-am scris cind inca nu ma incinsesem. Asa ca m-am suparat si nu mai scriu acolo, caci articolele trebuie sa cuprinda numai 2ooo de cuvinte si eu abia de atunci incolo intru in subiect.In general art.mele au peste 5.ooo de cuvinte. Si ma mai si cenzureaza.Are dreptate B.M., HN este o oficina a puterii.Ce mai sint ghinionista. Cind mi s-a cerut de catre alt oras sa scriu un spici pentru ziua de 22. dec.o9, dar eu am zis ca iau de baza 21 dec.(atunci a fost baricada), dar pina la urma nu mi-a fost acceptata o poza cu 2 tineri pe care tineam, mortis sa apara acolo cu tot cu art.Au spus ca sint de la Auschwitz(schilo-papa-alfa) si ne face tara de ris.
Am scris acest art. adevarat dar vesel, ca fie o atmosfera roz, nu cenusie.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa