Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 27 martie 2010

Love in Portofino

Romania - Un vultur jumulit !!!


Foto: Regele Romaniei Carol al 2-lea (1893-1953)
V-am plictisit cu cite ceva din revolutia rusa pentru ca, are legatura directa cu situatia de acum a tarii noastre, a clasei politice si a fiintei noastre nationale, a destinului fiecaruia dintre noi. Chiar daca revolutia rusa, s-a propagat in timp,din mintea unui bolnav de sifilis, si imoral(Lenin), noi suferim cu totii acum. Asta caci ne-a tulburat mersul istoriei noatre inainte. Regele Carol 1 pusease bazele unui stat adevarat, cu un viitor daca nu luminos atunci mai sigur. Dar totul s-a dat peste cap in tara noastra cind, dupa razboi au venit comunistii exportati de rusi si au inceput experimentele crude, pe care nu le-au facut nici la ei, ci numai la noi. Experimentul Pitesti. A schimbat tot mersul tarii spre redresare, au luat aurul cu 4o de camioane militare, petrolul, conductele nu aveau ventile pentru a nu fi oprite niciodata. Despre tezaurul tarii pe care regele Ferdinand si Maria l-au trimis la Moscova pentru pastrare, in timpul primului razb.mondial,(nu stiau ca nemtii vor fi opriti la Marasesti, Marasti su Oituz)stiti "Pe aici nu se trece", s-a risipit in focurile revolutiei ruse. Apucaturile noii clase politice, de a face jaf din tot nu aveau spor, daca nu se trecea 4o de ani, cu tavalugul comunist. S-a luat totul de la 0 si cine a fost aproape, a luat tot si ia, si ia intr-una pina la a ne lua si imbucatura din gura. Ministrii dinainte de venirea comunistilor la putere, lucrau fara leafa, erau mari proprietari, latifundiari si nu mergeau in politica ca sa se imbogateasca, mergeau pentru prestigiul lor si al tarii. Un personaj negativ, dar pentru numai 1o ani si scos pe usa din dos, din istorie a fost regele Carol al 2-lea de care odata scapati, dupa razboi credeam intr-o viata mai buna, mai curata. Leul nostru era leu aur, valabil pe tot globul. Acum leul este jegarit. Si faptul ca presedintele Americii ales a 4 a oara, Franklin Roosevelt(1882-1945), muribund la intilnirea de la Ialta cu Churchil si Stalin( 4.11.1945), nu a putut tine piept lui Stalin si a cedat Romania, printr-o schita, pe un petec mototolit de hirtie. Si acest lucru, a fost nefast pentru noi si tara noastra. Dar ne meritam soarta, ca nu vrem sa iesim din mlastina in care ne-au adus altii si ne tin ai nostrii si acum. Au dreptate cei de la Academia Catavencu: Romania - Un vultur jumulit de excrocii de partid si de stat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

Ce-i mai mica si mai mica?

vineri, 26 martie 2010

Calare pe Honda

Decit cu un prost la cistig, mai bine cu un destept la paguba !


Foto:politicianul roman !(porc)
Aceasta este o vorba inteleapta batrineasca. "Decit cu un prost la cistig, mai bine c u un destept la paguba". Cita intelepciune in aceste cuvinte. Cu prostul poti pierde tot ce ai cistigat, pe cind cu un destept, poti intoarce roata norocului, in favoarea ta.
Nu mai dau exemple din politica romaneasca, caci cred ca sinteti ingretosati pentru o mie de ani.
Degeaba e tara noastra bogata, populata cu oameni rabdatori, acestea sint handicapuri pentru noi.
Isi bat joc de noi fara grija, chiar cei pe care ii punem in frunte prin vot, caci stiu ca rabdam fara ca cirtim. Bine ne fac, asa meritam.
Cind aud ca guvernul pentru orice prostie care o face spune :"ne asumam raspunderea". Ce isi asuma? Nu platesc ei pentru prostiile lor si pentru inrobirea tarii.
Vorbe de prostit prostii, de a pune pumnul in gura tuturor, care incearca sa descilceasca aceasta cacealma, pe umerii si pe spatele si asa cocosat de biruri, al poporului nostru.
Auzi, taci prostule, caci guvernul isi asuma raspunderea. Ce stii tu? Esti prost, ca tot noi platim, impreuna cu familiile noastre, cu urmasii nostrii, vorba lui Delavrancea "acum si pururea si in vecii vecilor". Nu vreau sa zic amin, caci inseamna asa sa fie. Poate se va indura D-zeu si v-a scapa macar pe urmasii urmasilor, nostrii de nenorocitii acestia(urmasii lor).
Nu mai rezist sa mai continui, caci nu am nici o nadejde, pentru ca prostia poporului e mare.
S-a zis mereu in ultimii 2oo de ani(si inainte),de la Rev.Franceza din 1789, ca poporul e intelept si el in intelepciunea lui, hotaraste cum e mai bine.
E sa stiti ca nu chiar asa, in spatele oricarei revolutii, revolte sau orice schimbare de regim, este un grup secret, care face jocurile si le arunca publicului mestesugit pentru a da impresia, ca este vointa poporului.
Adevarul este ca lupii tineri flaminzi, de pe margine s-au saturat sa astepte sa fie invitati la masa, de stapini si vor cu ajutorul poporului prostit, sa se infrupte ei din bunatati, fara sa mai astept sa moara stapinii.
Totul este o minciuna ca si revolutia noastra.
Nu mai zic caci stiu ca va supar, pentru ca stiti si dvs. la fel de bine ca mine, cum au stat si stau treburile.
Jocurile se faceau in culise si ne-au fost servite minciuni, "aceeasi Marie cu alta palarie" si mai rea si mai zgripturoaica si mai lacoma.
Ma simt ca acum peste 25 de ani cind am fost la o sectie din cadrul U.M. unde se reparau tancuri si am zis sa vad si eu cum este intr-un tanc, dar odata intrata inauntru, m-am simtit ca vie intr-un cosciug.Mi-am imaginat cita inghesuiala fara aer este intr-un tanc cind este in lupta. Cu tanchistii, mitraliori, cu caldura sufocanta de acolo. Asa ma simt in tara mea sufocata de prostie, ipocrizie, lasitate,mizerie.
Nu am nimerit sa ies afara din tanc, mai mult moarta decit vie.Cind vad luptele din Afganistan cu tancurile noastre subrede bune de fier vechi, care sar in aer pe drumurile de patrulare, vad cu ochii mintii, ce groaza este acolo la 4o de grade afara poate 55-6o de grade inauntru, cu inghesuiala din tanc. Trecerea cu tancul peste o bomba artizanala, cu un tanc de ultima generatie, ar trebui sa provoace o banala zdruncinatura. Din cauza cosciugelor din fier vechi, sint trimisi in patrulare tinerii nostrii, pentru ca acolo au sanse sa scape soldatii nostrii, pe cind in lupta ar merge la moarte sigura, arsi de vii in tancurile devenite cuptoare incinse. Din cauza saraciei se duc la moarte sigura, acesti tineri fara viitor in tara noastra. Cine isi asuma raspunderea? Guvernul? Cine ii trage la raspundere? Noi? Nici pomeneala. Noi ne ducem existenta impusa de stapini de slugi preaplecate care, precum ciinele dupa ce este batut vine la stapinul lui tiris, dind din coada si cerind iertare ca a fost batut. Acestia sintem, asta au facut din noi stapinii alesi de noi. Trebuie spus clar pe intelesul tututor ce se intimpla in tara noastra. Nu mai trebuiesc menajati, acesti criminali ai propriului popor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Ce-i mai mica si mai mica?

joi, 25 martie 2010

Prisionero de mi querer

Crucea kabbalistica


Scopul crucii cabalistice este sa uneasca personalitatea cu adevaratele surse ale vietii permitand deschiderea unui canal prin care sa intre in constiinta. Practica regulata aduce o recunoastere a Eului transcedental. Sau, cu alte cuvinte, se formuleaza o punte intre constient si inconstient, permitand mintii ' sa devina vulnerabila pentru lucrurile divine'. In timp, devenim treptat constienti de inspiratia geniului superior. Ceea ce se intampla este o conectare graduala a unui nivel de constiinta cu altul. Exista o schimbare imperceptibila si inceata, catre alta rata de vibratie. Constiinta zilnica devine mai rafinata si mai sensibila, constienta de noile posibilitati, etaleaza o noua intelegere a unei patrunderi a vietii si o experienta pe care nu ai mai avut-o inainte.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu psihic de baza a traditie ezoterice moderne. Scopul sau este de a reintari sensul lui "acum si aici". In Eul tau constient si treaz din momentul de fata. Este o meditatie activa care se concentreaza si integreaza fiinta intreaga - trup, minte, emotii si imaginatie - catre idealul unui EU SUPERIOR echilibrat. In Ritualul Crucii kabbalistice, "raurile de energie" trecand prin trup, conform unui tipar semnificativ.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu de baza. Este un mod formalizat de a-ti aminti ca tu esti exact centrul propriului tau univers si ca tot ceea ce gandesti, simti si vezi este creat de tine. Prin combinarea simbolurilor semnificative cu o experienta puternic imaginativa din punct de vedere emotional si fizic, partile mai profunde, mai puerile ale mintilor noastre, bat in resursele inconstientului colectiv. Energia, ideile si intuitiile se pot afilia la constiinta normala, priponite in siguranta de catre "tiparele de energie" creat de ritual, care contin un spectru bogat de stimulari fizice, mentale, emotionale si spirituale. In mod specific, "auto-instruirea" simbolica a Crucii Kabbalistice sugereaza integrarea numeroaselor Euri inferioare intr-un Eu maret si furnizeaza o harta in patru parti pentru acel scop.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 24 martie 2010

Imparatul roman Caligula(cizmulita)12-41 si calul sau senator Incitatus


Caius Iulius Cezar Germanicus (Caligula) 12-41.

Caligula îi obliga pe oaspeţi să bea din vasul calului său


Împăratul roman, Caligula,(porecla cizmulita data de soldatii sai), a intrat într-o ridicolă nemurire prin pasiunea pentru calul său, Incitatus. Acesta din urmă era considerat ca fiind un înalt demnitar al imperiului, iar romanii, indiferent de rangul lor, trebuiau să se prosterneze şi să-şi lipească fruntea de copita sa.

Acest Incitatus locuia într-o incintă de marmură, se hrănea din vase de aur, avea gardă personală şi sclavi care-l deserveau, iar în public apărea îmbrăcat în purpură şi perle. Caligula îşi invita calul la masa lui, şi după ce calul băuse vinul din cupă, ceilalţi invitaţi erau nevoiţi să bea resturile calului, cei ce refuzau fiind omorâţi.
Alte articole asemanatoare

* Fiica reginei Cleopatra, Cleopatra Selene, avea trăsături bărbăteşti?
* Caligula, cel mai nebun împărat din istorie
* Cum a murit împăratul roman Claudius: otrăvit cu ciuperci
* Bucefal, calul lui Alexandru cel Mare ce a fost înmormântat cu onoruri militare
* Noi ar fi trebuit să fim acum în anul 2017,
nu 20l0!


CALIGULA IMPERATOR / SI-A FACUT CALUL SENATOR, / DAR BASESCU MAI SINISTRU / SI-A FACUT IAPA MINISTRU. /

marți, 23 martie 2010

Reduceri de personal la manastirile romanesti anii 1960


Nu vreau sa fiu catalogata, drept cinica si ca dau dovada de insensibilitate, cu privirea la reducerea de personal. Vreau numai sa va dau un sentiment de incurajare, caci in toate domeniile de-a lungul timpului au fost epurari(reduceri de personal). Stiu ca este foarte greu si ca pentru mine si viata mea de familie a insemnat intoarcerea, cu 18o grade, dar a fost mereu o noua experienta. In anul 1966, in care m-am angajat fusesera aduse la birouri, un lot mare de maicute de la manastiri. Erau cam in jur de 2o, asta numai ce stiam eu. Au fost facute, reduceri de maicute in manastiri. In majoritatea cazurilor, maicutele erau fete provenite din orfelinatele patronate de Casa Regala si care in timpul razboiului au fost introdu-se la manastiri, pentru siguranta lor. Si comunistii le-au lasat tot acolo caci, dupa razboi fiind multi orfani de razboi, casele de copii nou infiintate erau pline. Noile functionare foste maicute, provenite din manastiri, au facut impresie buna la toata lumea. Aveau 22-24 de ani, aveau liceul termninat in manastire si 2 ani de nu stiu cum ii zicea facultate? de teologie. Nu stiu daca cu 2 ani erau socotite, cu scoala superioara terminata dar asa cunosc eu, ca erau pregatite pentru starete. Poate erau si alte cazuri, cu mai multi ani de teologie. Liceul era normal nu teologic, dar facut la manastire. Fetele erau modeste,naturale(nemachiate), educate, vorbeau frumos, bune gospodine si in majoritate, s-au casatorit cu ingineri. Una dintre ele venea mereu pe la birou si plingea ca baietelul ei, de 6 ani a murit calcat de o masina la Tatarani(a trecut strada intens circulata si atunci), condusa, de catre un mare sef din Comb.ajuns apoi dir. Plingea mereu maicuta si spunea ca Dumnezeu a pedepsit-o ca ea s-a bucurat, cind a fost redusa de la manasatire, caci un gind ascuns, ii spunea ca vrea sa fie in lumea obisnuita, sa cunoasca viata de familie, sa aiba un copil si din acest motiv, Dumnezeu a pedepsit-o. Asa ca fiti tari, in toate perioadele si in toate domeniile, s-au facut periodic reduceri. Dar maicutele facute fara voia lor, fara apel la discermanintul lor, cind erau mici, de a ramine inchise in Manastire, au nimerit bine, functionare la birouri. Dar sa nu uitam ca aveau liceul si o scoala nu stiu cum sa-i zic, postliceala? Adevarul este ca nu au facut educatia din manastire de ris, caci acolo pe linga scoala faceau toate muncile , la gradina, la bucatarie, spalat, tesut, cusut. Au facut cinste Manastirilor si maicilor care le-au pregatit, cum nu se poate mai bine, pentru viata si pentru viata de familie.Nu stiu ce se mai intimpla acum in manastiri, ca ca vad la tv. e de groaza. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa Publicat de Odorica

luni, 22 martie 2010

Piratii din Caraibe(pasiti dim.cu dreptul si in ritm din casa ca sa va mearga bine toata saptamina)

Femei si barbati pirati !


Foto Anne Bony (l7oo-l782) si Mary Reed,(gravura)
Cred ca am mai albit putin imaginea si asa neagra a piratilor. Ati vazut erau si ei oameni nu aveau inima numai de fier. Barba Neagra care isi impletea barba sa fie cit mai fioros, era un gentelmen si in viata lui scurta cred ca numai l4 femei a cunoscut, caci era plecat pe oceane cu anii. Dar dupa consumarea actului sexual, ingenunchia in fata femeii si o cerea respectoas de nevasta. Mai ales ca, consumind rom cu praf de pusca, totul se facea la foc automat.Sic ! Dar piratul, William Damper(l652-l7l5)? Piratul Sam Bellamy sec.XVII,Printul Piratilor, cel care a pus pentru prima oara steagul cu cap de mort. A devenit pirat pentru a stringe suficienti bani, pentru a se casatori. Si-a riscat viata lui si a echipajului impreuna cu vasul cel mai bine echipat, (s-a scufundat din cauza furtunii, in anul 1717), numai pentru as vedea iubita. Daca urma sfaturile mintii si ale membrilor echipajului, nu se mai intorcea din drum peirzind totul (4 tone si jumatate aur si argine). Vedeti ca si piratii cei mai fiorosi erau muiati, de farmecele femeilor cu toate ca in lungille calatorii de ani pe oceane, puteau sa-si rezolve si in alt mod problemele sexuale. Dar femeile cu gratia lor ii vrajeau. Sediul lor era in Madagascar dupa ce au fost alungati din Caraibe. Alti pirati, Francis Drake(pirat oficial al reginei Elisabeta 1), Henry Morgan, Calico Jack Rockman, Barbarossa, Kid,(a carui comoara ascunsa e cautata si acum). Sa nu uitam nici cele 2 femei pirat din istoria pirateriei. Femei pirat, Anne Bony (l7oo-l782), fata de avocat din Anglia si Mary Reed(executata cind devenise mama). Se mentioneaza ca femei pirat, au devenit si sotii sau fiice de regi care, si-au dorit libertatea.Cum bine stim pe navele de pirati, era adevarata democratie. Indiferent de sex sau culoarea pielii, toti aveau drept la vot. Hotaririle ( de atacare a navelor), se luau cu majoritatea de voturi.Prada se impartea in mod egal. Este mult de vorbit despre acest subiect, dar va plictisesc. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

duminică, 21 martie 2010

Romania, tara femeilor de serviciu


Romania, nu este numai tara femeilor de serviciu, e tara tiganilor,a handicapatilor inchipuiti si adevarati, a slugilor din occident, revenite in tara cu un tupeu superior, al femeilor de serviciu de la blocuri, care caricatural tipa ca nu mai fac curat, dar banii cu toate ca nu fac nimic, ii iau. Administratorii stau spasiti ca niste servitori prinsi la frigider de catre stapin, deoarece nu le-a ajuns portia de mincare. Daca esti neputincios, nu gasesti pe cineva contra cost sa te ajute.Sa zici mersi daca nu-ti da si vre-o mama de bataie, ca sa tii minte si sa mai vrei ceva.
Cum s-a intimplat sa ajunga aceste loaze, de pe treapta cea mai de jos a societatii, sa ne calareasca?
Asta numai datorita faptului ca, dupa revolutie au mers in occident toate persoanele fara serviciu, fara meserie, au beneficiat de banii valorosi de acolo, cu munca putina deoarece totul se facea usor.Venind acasa pline de aur, bani, sau lucruri chiar secand-hend dar mai de calitate ca cele de la noi s-au considerat superiori.
Asa s-a creat clasa de lux a menajerelor, cu ifose de doamne care se expuneau in saracia noastra, ca mari doamne care se numeau in occident menajere, nu sarvitoare sau slugi. Aceasta este casta care da semnalul de moda, de tupeu, de frica carora tremura si romanii cei mai valorosi. Aceste persoane cu experienta lor din occident, de mare valoare, dau verdicte, stabilesc la milimetru ce trebuie facut, ce nu, acum mergind pina la extrem.
Cum au ajuns aceste slugi prin nastere, sa ne umbreasca capacitatea intelectuala a unui intreg popor?
Aceste slugi alaturi de tigani, handicapati valabili sau contrafacuti, hoti si prosti, prostituate, imprima un decalaj enorm intre ei si cei capabili.Ca exista citiva tineri, minti luminate, este ca o picatura intr-un ocean.Mai ales ca am inteles ca tinerii care, au terminat cu burse studiile in strainatate, nu au loc nicaieri, sint muritori de foame, nu beneficiaza de nici un ajutor, nici cit pensia de handicapat.
La noi la spatii verzi, au dat proba de lucru si tineri cu facultate, in timp ce femeile de serviciu platite, nu fac nimic.
Cine ne opreste sa spunem stop !!!! acestei destrabalari"intelectuale?"
Aceste mizerii umane, nu ne sint de folos, nici macar pentru a, ne face o reclama pozitiva. Daca i-am lua de ciuf si le-am trage un sut in chiur, ca se inteleaga unde le este locul in societate, jos, jos de tot, ce s-ar intimpla? Sa fim demni !
S-a inversat societatea, slugile comanda stapinilor care ii platesc si stapinii fiind cirpe de sters pe jos, de catre aceste nemernice cu tupeu. Sint multumuti cind primesc banii, pentru a nu face nimic, doar asi da aere si la propriu si la figurat, de mari personalitati. Ce este doamna? Menajera in Spania, Italia !!! A !!!!!
Ramii mut nu alta. Acestia sintem noi, tara femeilor de serviciu, nu slugi, a hotilor, handicapatilor inchipuiti, tiganilor, ei sint emblema noastra. Sint si oameni cinstiti si harnici, dar se pierd printre zdrentele societatii noastre, care sint tari in clanta si ies in evidenta, bagind pe ceilalti in mod nedrept la fund. Ce va urma? Vom mai vedea, daca vom mai trai.
Capul sus pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion