Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 20 martie 2010

Garda Republicana Irakiana

Republican Guard -Corruption Edition

One Drop

Manifestul internetului libertatea de exprimare


Corespondenta din Germania

Moartea ziaristului atotstiutor. A aparut Manifestul Internetului, in 17 puncte
de Dani Rockhoff HotNews.ro
Luni, 7 septembrie 2009, 20:01 Economie | IT

Manifestul Internetului
Manifestul Internetului
Foto: Captura HotNews.ro
Manifestul retelei web a fost conceput de jurnalisti si bloggeri germani, preocupati de modul in care functioneaza noile forme de raspandire in masa a informatiei. El a fost publicat luni 7 septembrie, cu putin inainte de ora 12.00. Brusc, www.internet-manifest.de n-a mai putut fi accesat. Acum, site-ul e din nou activ si intens comentat. Mai jos, facem un rezumat al manifestului in care se proclama dreptul inalienabil la libertate al Internetului, considerat „un imperiu mediatic, in buzunarul de la haina“.

1. Internetul e altfel. El produce public nou, alte modalitati de schimb al informatiei si alte tehnici culturale. Mass media traditionala trebuie sa-si adapteze modul de lucru la noile realitati tehnologice, in loc sa le ignore sau sa le combata.

2. Internetul e un imperiu mediatic in buzunarul de la haina. Web-ul creeaza o noua ordine in sistemul mediatic, depasind limitele si oligopolurile acestuia. Publicarea si difuzarea continutului mediatic nu se mai face cu investitii mari. Doar calitatea jurnalistica mai diferentiaza jurnalismul, de simpla publicare de continut.

3. Internetul este societatea. Retelele sociale, Wikipedia sau Youtube au ajuns prezente tot atat de firesti, ca si telefonul sau televizorul. Daca vor sa existe mai departe, concernele mass-media trebuie sa inteleaga lumea in care traiesc consumatorii si sa isi adapteze la aceasta formele de comunicare, printre care si dialogul.

4. Libertatea Internetului este inalienabila. Arhitectura deschisa a Internetului nu poate fi schimbata in functie de interese economice sau politice, care in spatele asa-numitului „interes public“ incearca sa cenzureze accesul liber la informatie, pe web.

5. Internetul inseamna victoria informatiei, un mediu prin care individul se poate informa mai bine ca niciodata.

6. Internetul schimba si imbunatateste jurnalismul.

7. Reteaua inseamna relationare. Cine nu foloseste link-urile, se autoexclude din discursul social.

8. Agregatoarele si masinile de cautare stimuleaza jurnalismul documentat, de calitate. Marcand referintele prin linkuri sau citate, devine posibila „cultura discursului social din retea“.

9. Internetul e noul cadru al discursului politic, stimuland dezbaterea si participarea activa a opiniei publice.

10. Noua libertate a presei se numeste libertate de opinie. Dispar granitele tehnologice intre amatori si profesionisti, diferenta nu se mai face intre jurnalism platit si neplatit, ci intre jurnalism de buna sau proasta calitate.

11. Candva, la inventarea tiparului, Biserica si alte institutii avertizau impotriva valului de informatie necontrolata. Jurnalistii, enciclopedistii si pamfletarii au dovedit atunci ca mai multa informare duce la mai multa libertate, pentru cetatean si pentru societate, lucru valabil si in ziua de azi.

12. Traditia nu e un model de lucru. Internetul, ca mediu extrem de concurential, cere adaptarea modelelor de afaceri la structura din reteaua web.

13. In Internet, dreptul de autor sau producator nu trebuie incalcat. Mecanismele de difuzare depasite trebuie inlocuite cu noi modele de distributie si acordare de licente. „Proprietatea obliga“.

14. Timpul unui cititor, ascultator sau spectator are valoare. Oferta publicitara este transmisa prin retinerea atentiei asupra unor continuturi jurnalistice transmise online. Acesta e principiul de baza al finantarii jurnalismului, alte forme de refinantare urmeaza sa fie descoperite si experimentate.

15. Textele, sunetele si imaginile nu mai trebuie sa fie efemere, in retea. Ele vor ramane la dispozitie, constituind o arhiva a istoriei contemporane. Jurnalistii trebuie insa sa aiba in vedere eventuale interpretari ale informatiei si greseli ce trebuie corectate.

16. Internetul scoate la iveala o mare cantitate de marfa amorfa. Din aceasta, rezista doar cine ofera jurnalism credibil si deosebit, deoarece pretentiile consumatorilor de informatie au crescut.

17. Toti pentru toti. Web-ul e o infrastructura superioara de interactiune sociala. „Generatia Wikipedia“ stie sa evalueze credibilitatea unei surse, sa verifice si sa evalueze stirile. Jurnalistii trebuie sa respecte aceste calitati si sa intre in comunicare cu „receptorii“, folosindu-le cunostintele. Nu mai e momentul jurnalistului atotstiutor, ci al celui care comunica si intreaba.


Citeşte mai multe despre manifestul internetului • libertatea de exprimare

vineri, 19 martie 2010

Mitu Mitru


Eminescu isi incheie articolul din Timpul din 25 Mai 1879, cu blestemul lui Vasile Lupu: "Cine-si vicleneste mosia si neamul mai rau decat ucigasii de parinti sa se certe".[…]

miercuri, 17 martie 2010

A inviat Michael Jakson !


Dragii mei! Am venit fuga la calc. sa va spun, ce am vazut eu acum la tv.
Zic, ia sa vad eu ce invitati are Maruta la emisiunea lui pe Pro TV.
Ce credeti ca vad? Michael Jakson. A inviat Michael Jakson. Este adevarat!
Dar nu stiu de ce Maruta, i se adresda cu numele de Marinela Nitu.
Era exacrt asa cum era Michael Jakson mort, dar nu, parca el nu era asa umnflat la fata.
Totul a culminat cind a scos dintr-o poleiala o varza, pe care a oferit-o invitatilor si imediat Maruta a rupt o foaie si a inceput sa manince cu pofta din ea.
Michael, sanchi Marinela, a spus atunci ca si ea este, ca o varza. Vai cita inteligenta. Ptiu sa nu fie de deochi.
Atunci am inchis tv. si am fugit sa va scriu, caci cred ca, am avut halucinatii. Cum a inviat M.J. si cum de seamana atit de bine M.Nitu, cu M.J. in salvare(parca el era mai frumos). Vai ce halucinatii. Macar de ma vedeam eu tinara si sanatoasa, acum 4o de ani. Sa nu uit M.Nitu a spus ca s-a impacat cu sotul, de care a divortat, dupa 4 ani de despartire. E foarte important, nu puteam sa dorm daca nu stiam, nici dvs.
Poate ma ajutati dvs.cu explicatiile de rigoare caci eu, nu stiu ce sa mai cred. Mai ales faza cu varza, cind a spus ea este ca o varza.Si eu atunci am vazut verde, la ea in pantaloni.
Ma scuzati, daca v-am intrerupt, dar este una din cele mai mari traznai, vazuta de mine la Maruta.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Hitler 1933(s-o fi petrecut evenimentul si nu am bagat eu de seama?)

Hitler(1889-1945) si orgasmul oratoric !!!


Am vrut sa pun de pe google una din cuvintarile isterice a lui Hitler si acolo am gasit scris ca acest site, cu cuvintarile poate dauna computerului meu. Ati mai auzit asa ceva? Hitler e periculos si acum? Avea legatura cu subiectul, caci stiam de acest defect al lui, dar nu am fost niciodata atenta. Dar mai incerc. Referitor la putere si cum se cistiga puterea, ati vazut exemplul cel mai concludent, Hitler. Dupa primul razboi mondial, Germania fiind nedreptatita, obligata ca capituleze in conditii defavorabile ei, a creat nemultumire in rindul fostilor luptatori nemti. Hitler care fusese avansat caporal pentru vitejie, facea mereu tirade despre acest subiect, in fata celor care-l ascultau. Asa ca la Munchen intr-o berarie, in fata citorva bautori de bere, incepea tirada lui cu Germania, ca este nedreptatita si trebuie sa inceapta sa se reinarmeze(avea interdictie) si sa se pregateasca pentru o riposta ferma impotriva celorlalte tari beligerante, sa isi reia Austria, Cehia si asa mai departe. Din putini auditori citi erau la inceput au inceput sa vina tot mai multi, de nu mai era loc in berarie si Hitler a trebuit sa se urce pe masa. Azi asa, miine mai multi, se adunau oamenii si afara caci nu mai incapeau in berarie si pina la urma au format un Partid National Muncitoresc Socialist German ( Partidul Hitlerist si ati vazut ce a iesit). Razboi. Hitler si-a descoperit talentul de orator, a spus ca" mireasa lui e Germania" si a rugat doctorii sa-i dea tratament ca, in timpul discursurilor fulminante avea mai multe orgasme si il deranjau. Dar doctorii au zis, sa lase lucrurile asa cum sint caci, altfel isi pierdea toate efervescenta discursurilor. Orgasmul era secretul !!! sic ! sic! sic! V-am mai facut sa rideti putin. Asa s-a facut istoria. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

marți, 16 martie 2010

Pe cai (mari)?


Amazoane !
Expresia anterioara "pe cai", spusa cu dublu interes, mi-a adus aminte de anii petrecuti la birou si la laborator.
La amindoua locurile de munca erau uzuale cind plecau sefii(mai ales la Minister).
Una dintre noi, pindea la geam plecarea si cind vedeau masina pornita striga:"Pe cai!", si atunci se deschideau cu zgomot sertarele si de acolo se scoteau repede pentru a nu pierde timpul, lucrul,crosetaje, tricotaje, macrame, romane,chiar si lucrurile copiilor de acasa, pentru cirpit(se purta asa ceva). Totul se facea repede, caci nu se stia cind vin sefii, care nu de putine ori ne prindeau asupra faptului, ne mai iertau, mai pedepseau pentru a avea material, la sedintele de sindicat, UTC sau Partid(pentru un an).
Dar important era adrenalia, lucratul ilegal era mai spornic, decit acela din timpul liber.Daca lucrai in pauza de masa, te incriminai singura ca, sefii stiau ca atunci cind sint plecati continuai modelul.Dar si nevestele lor acolo unde lucrau ele, faceau la fel.Am vrut sa nu se faca vre-o confuzie si sa se spuna, la fel si atunci cind pleaca sotii de acasa, sa fie primiti in urma lor amantii, carora sa li se spune pe cai(sau pe iepe)? Nu e cazul conducatorilor tarii, care nu au nici o opreliste, caci asa sint mai bine vazuti de popor, care adora aceste situatii de infidelitate si asa capata simpatia poporului, mai ales la vot. Oamenii zic :"vezi ce virili sint, au si neveste si amante, dar noi de nemincati si stresati, nu sintem in stare de mirtoaga noastra"(scuzati, asa vine vorba).
Asa ca : Pe cai,( mari).
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 15 martie 2010

Boquita de caramelo

Un sef rau (1966-198o)


Foto:Animalici.ro

Vreau sa va povestesc ceva amuzant pe aceasta tema din anii 1976-77.Lucram cum v-am mai spus la un lab. din Comb.B.
O colega a plecat cu sotul si cei 2 copii la mare. Si-a luat 7 zile de conc.med. si a plecat linistita fara sa spuna la nimeni.
Dupa 3 zile a aparut suparata la serviciu.
Ce credeti ca s-a intimplat?
Fiind pe plaja cu copii, sotul era plecat dupa ceva de mincare, de la chioscul plajei, s-a auzit strigata, in timp ce motaia linistita.
Vocea era ultima, pe care voia sa o auda in acel moment. Era vocea sefului laboratorului, o voce pitigaiata, tipata si antipatica.
Is...... tipa el, ca un apucat, tisnind din furnicarul de lume, de nu se putea trece nici pe linga cearceafuri, oamenii s-au ridicat de pe cearceafuri uitindu-se mirati, sa inteleaga ce se intimpla, poate s-a furat ceva, poate e nevasta cu altul, cine stie ce nenorocire, l-a sculat pe individul acesta mic, furios, rosu ca un gogosar murat la fata. De ce oare a dat strechea peste el?
Dar auzind cu greu printre tipete ca, doamna I. fiind in conc.med. este la plaja, la mare, cu burta la soare, o pune nemotivat si-i desface contractul de munca cu litera i(stiti aceea care nu te mai angajaza nimeni).
Barbatul ei, venea de la chiosc cu o bucata de carton, cu citiva mici, care s-au facut si ei mai mici, de frica d-lui ing.chimist.C...
Si barbatul era laborant la alt laborator, asa ca a tacut milc(el era in conc. de odihna),in timp ce ea grabita a adunat lucrurile ei de pe plaja, cu capul plecat in ploaia de invective, rostite de dilimache a mers la camera, si-a adunat lucrurile si a plecat cu primul tren, de la gara si s-a intors la Ploiesti. A doua zi s-a prezentat suparata la serv. si cu lacrimi in ochi a povestit ce a patit. Cine se astepta sa se aseze cu cearceaful(unde a mai fost loc) linga seful lab.?
Un caz la l milion.
Nu i-a desfacut cont. de munca, era membra de partid si nu a lipsit decit 2 zile si a treia s-a prezentat anulind conc.med si raminind in 2 zile nemotivate.
Dar a fost subiect de discutie la toate darile de seama de partid, de sind., un an de zile.
Despre d.ing.chim.C. era un caracter urit, cu o gura spurcata ca a unei mahalagioaice(era fiul unei fam.de medici). Nevasta Larisa o ing. foarte finuta, era terorizata psihic de el, nu voia sa aiba copii, spunind ca nu are ce sa ii dea, sa manince si ea in urma mai multor chiuretaje a facut cancer uterin. Cu cancerul s-a chinuit multi ani.El tot obraznic spunea ca dupa ce i s-a scos tot , e ca o oo...Dar ce era de neacceptat era ca, nu-i dadea voie nevestei sa bea cafea, din spirit de economie(a gasit-o in lab.cu cafeaua in fata, nu apucase sa bea din ea si a luat furios ceasca cu farfurioara cu tot si a spart-o in chiveta.Dupa aceea, un potop de ocari la adresa nevestei.Noi am fugit speriate , sa nu-i pice si pe noi.Daca la nevasta, ( ing.) de fata cu noi, facea aceste scene de isterie, va inchipuiti ce pateam noi). Cind i s-a tocit nevestei paltonul rau, vizibil la mineci si guler, nu i-a dat voie sa-si cumpere altul nici in rate, ci a pus-o sa il descoasa si sa-l intoarca pe dos. Si asta sa faca ea cu minuta ei, A lucrat o vara intreaga pina a venit frigul la palton plingind cu lacrimi amare din cauza zurliului acesta. Mai avea un obicei prost,venea in laborator pe hol incet, ca un hot, in virful picioarelor, sa vada ce facem, ce vorbim, iar la plecare dadea coltul pe hol, statea citeva minute si se intorcea inapoi pis pis ca sa auda ce zicem despre el.Si odata una dintre colege povestea imitindu-l caricatural cu ce zicea, cum facea, iar el din usa venit neobsevat tipa: Cum ziceam? Cum faceam?
Si nu i-a mai dat prima niciodata pina a plecat de la lab. nici de 1 Mai, nici de 23 aug., nici de 1 ian., nici, nici, nici. Omul dracului.
Ce parere aveti? Doamne fereste sa nu dam de asa nebuni. Nevasta cred ca nu a divortat pentru ca s-a im bolnavit de cancer si s-o fi gindit, sa nu inceapa o viata cu alt nebun, sau sa ramina singura.
Vreau in incheiere sa va spun ca era o femeie superba, satena cu ochi albastrii minunati, iar ei era un roscat cu pistrui ca evreii, mic, neastimparat si rau, un adevarat personaj negativ de desen animat.
Cred ca v-a mai sustras de la stresul de azi, povestirea mea adevarata petrecuta acum citiva zeci de ani.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa