Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 13 martie 2010

Al Capone

Kira Kiralina moderna, democratica si nu prea


Foto Ledy Gaga

Cind in adolescenta am citit nuvela lui Panait Istrati, Kira Kiralina am fost oripilata, de felul cum punea scriitorul problema. Vazusem filmul Codin, in care era descrisa mizeria fizica si morala a oamenilor, de la mahalaua de linga portul Braila.
Ca sa citesc mai mult despre viata de aproape un secol, din Braila am inceput sa citesc nuvelele lui.
Kira Kiralina m-a impresionat cel mai mult si am criticat scriitorul in gind, cind a spus despre Kira Kiralina, care era o fetita cam de 12 ani dintr-o familie sarmana, slabuta care cara, una sau doua galeti cu apa si se oprea ca sa lase galetile jos, din 1o in 1o m, sa se mai odihneasca.
Scriitorul spunea ca aceasta fetita urmeaza sa fie in scurt timp prostituata, in port ca orice fetita saraca si care trebuie sa aduca bani in casa pentru intretinerea familiei. Acest lucru era o binecuvintare pentru familie, care se socoteau scapati de griji.
Panait Istrati spunea ca mama lui(singura), era spalatoreasa cu ziua, dar nu le-a lipsit niciodata de pe masa de Craciun porcul si de Paste mielul.Leul era leu aur.
Nu m-am gindit niciodata ca acum in mileniul 3, tara noastra se bazeaza pe aceste activitati in tara si strainatate.Cine crede ca pitipoancele cu mini, machiate strident in occiodent fac menaj la fam.bogate?Numai unul neintreg la minte poate crede ca ,aceste prostituate de minaa treia care nu isi fac nici igiena personala in locurile intime, din cauza unghiilor lungi incirligate de 1o cm., sint folosite in mod onorabil.
Familiile stiu dar, lauda vrednicia odraslelor si progresul fam.economic, cu aportul hotaritor al prostituatelor mascate, din familie.
Cred ca democratia a venit la noi in tara, peste noi ca o povara intr-o tara nepregatita social. Se spune ca noi, nu avem societate civica si de aceea merg lucrurile asa rau si din rau, in mai rau.
Ce poate fi mai bine pentru guvernantii nostrii? Noi ne ocupam de toate prostiile si de suB nasul nostru s-au topit cei aproape 2o mild.euro, in buzunarele cui? Caci guvernanti spus ca s-au astupat gauri.Or fi avind dreptate ei si nu stim noi, despre ce gauri este vorba. Sa nu fie vorba despre acelea rosii si inflamate pe care le-am vazut eu la un sait porno pe care l-am accesat intimplator(poate a costat si tratamentul, in strainatate desigur).
Dar lasind rautatile la o parte, pot sa spun ca, toata anarhia de la noi din tara(termenul a fost folosit prima data cum am mai spus in legatura cu fratele lui Lenin care a vrut sa-l asanineze pe tar, si a fost spinzurat),foloseste din plin devalizarii tarii.
Se intreaba la tv.de ce in Grecia(unde s-a furat enorm, si mai mai avem putin pina sa-i ajungem), exista societate civila?
La noi nu exista, de aceea bandele de tilhari si tigani au preluat conducerea, impartind-o pe felii a mahalalelor marilor orase.
Cum ca sa fie in trend gaspodinele de la mahala preiau apucaturile tigancilor.
Asa ceva intr-o tara, cu o societate civila sanatoasa nu s-ar putea intimpla, ar fi fost inconjurati de oameni morali si ar fi extras poroiul acesta, de pe obrazul natiei noastre.
Dar ne complacem sa traim cu, conducerea tiganilor asupra noastra si guvernantii sint bucurosi ca ne-au dat ocupatie si la tv.privim discutii intermiinabile despre constitutie, in care sint atrasi si ziariastii pe care ii intelegem, vor sa manince si ei o piine pe termen lung.
Dupa vechiul principiu, lungeste mereu si nu termina munca niciodata, caci ramii fara pine. Sau boala lunga, moarte sigura.
Capul sus,. pieptul inainte !!! papapa

vineri, 12 martie 2010

Guvernele vin şi pleacă, dar ruşinea de indiferenţă şi neglijenţă rămâne!


Foto:ultimul model de Ferrari, model invechit deja, pentru "chiururile uzate prea devreme",ale pitipoancelor !

Va mai aduceti aminte cind, in anii 198o la Europa Libera se infiera (pe buna dreptate) ca printisorul, odrasla cuplului Pingelica si Codoi, a pierdut la un cazinou din Las Vegas la poker herghelia de cai pur singe, de la Mangalia?

Acest lucru, care ne-a indignat pe toti, un intreg popor care suferea de foame ca sa platim datoriile tarii, numai 11 miliarde de dolari, acum pare o bagatela fata de ce s-a furat si se fura.
Iar ma enervez caci, am mai scris ca datoria a fost facuta la americani si mai ales la nemti, pentru a cumpara utilaje pentru ind.petrolului depasite din punct de vedere tehnic, dinaintea celui de-al 2-lea razb.mindial, tinute la vaselina.Prostii de romani s-au indatorat la max.,dar istoria sec repeta. Pe Ceusesti i-a costat capul.) Cind ne in vatam minte? Acum sintem in haznaua cu rahat de tot pina peste cap. Nu mai iesim nici la pastele cailor.
Atunci era unul, un pui de lele care daduse de lumea buna, a pariorilor si acum este vorba de o armata de capuse care au supt si sug singele acestui popor oropsit.
Atunci era vorba de un capriciu, acum e vorba de vile, conturi in tari straine, paradisuri fiscale fara taxe si impozite, de masini de lux rupte si reinoite(din banii de la mincarea de la gura noastra), in gropile din drumurile de tara ale tarii, de posete si imbracaminte de firma, apart., vile, masini, pentru pitipoance un fel de wc public pentru toti, cei cu bani si fara scrupule.
Cum vedeti, in ce lumina roz se vede aveasta diferenta?
Credeam dupa revolutie ca, nu mai avem parte de favorizati au soartei, cocotati in fruntea tarii. Atunci era o familie, acum sint cca 2oo.ooo de favorizati ai soartei care ne calaresc si ne dau bice, fara mila. Ne-au inglodat in datorii pe noi, pe urmasii nostrii, pe urmasii urmasilor nostri, acum si pururea(l-am parafrazat), cum spunea Delavrancea in piesa "Apus de soare". Zic de-a pururea caci, nu cred ca mai iesim vreodata din rahatul acesta, daca acum se zice ca sintem cu 5o de ani in urma occidentului, in urmatorii ani distanta v-a fi din ce in ce mai mare, din cauza betonului agatat de gitul poporului nostru mult prea rabdator, care reprezinta datoria uriasa, cu dobinzile in crestere si totul pe seama traiului nostru, a mincarii de la gura noastra, a urmasilor nostrii, a sanatatii fizice si mentale a unui intreg popor.
Si noi ne bucuram ca prostii, cind vedem la tv. pitipoancele, amantele care trec de la, un criminal financiar la altul si aflam pe unde s-au plimbat pe glob, ce si-au mai cumparat cu citi milionari s-au mai culcat si in prostia noastra sintem fericiti si ne dorim in secret ca si fetele noastre, sa ajunga la fel ca zeitele sexului si ale bogatiilor. Familiile lor, privesc cu religiozitate la tv.cit de bine le-au ajuns odraslele si noi poporul muritor de foame, sintem extaziati si dorim un viitor bazat pe sex pentru fecioarele noastre.E singura solutie sa o duca mai bine, pentru o perioada scurta caci, apoi imbatrinesc.
Odata ce imbatrinesc ajung ca in tarile musulmane, se vind de la unul la altul pina le scade pretul de tot si ajung in strada cersetoare, muritoare de foamne.
Nici noi nu sintem departe, ce credeti ca se va intimpla cu reginele sexului peste 2o-25 de ani ?Vor fi consumate, pline de toate bolile lumesti daca vor mai trai.
Asa ne construim viitorul natiei. La mai mare!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 11 martie 2010

"Somnul natiunii, naste monstrii !"


Foto: Familia Tarului Rusiei Nicolae al 2-lea, executata la Rev.Rusa 1917.

Cind vad ce se imtimpla in tara, citeodata imi vine o rautate care nu o mai pot tine in mine.
Imi vin in minte ce am citit in carti istorice spre exemplu, la Revolutia franceza de la 1789, multimea furioasa si dezlantuita de neoprit, povestea cronicarul ca, atunci cind a intrat multimea in palate au prins aristocratii si aristocratele si pur si simplu le-au despicat in doua, au desirat pe drunuri matele, le-au taiat capetele si le-au purtat victoriosi, ca pe drapele, alergind.
Regele Ludovic al XIV-lea(stra, stra, stra nepotul lui Stefan cel Mare) si regina Maria Antoaneta au fost decapitati.Copilul lor a fost dat la un cizmar, ca si sluga si i s-a pierdut urma. Mama lui a fost umilita si unul din capetele de acuzare a fost ca intretinea relatii sexuale cu fiul ei de 6 ani, numit Capet ca urmasi al modestului neam al capetilor.
Pina la urma revolutia si-a devorat fii, Marat, Robespier care a mers la ghilotina, in dureri cumplute deoarece ii fusese rupta falca si ii atirna.
Ei puneau la cale un comunism, precoce si oamenii nu au fost de acord.
Daca ne uitam la revolutia rusa de la 1917, cind aristocratia a primit in plin multimea furioasa din cauza saraciei, pentru faptul ca Tarul Nicolae al 2-lea intretinea 5 focare de razboi la hotarele tarii.Eroare. Tarina se banuia ca era amanta lui Rasputin(il omorisera in 1916), se spunea ca ii blestemase.
Tarul cu Tarina Alexa impreuna cu cei 5 copii au fost asasinati.
Aristocratia cersea, la oamenii saraci imbracaminte rupta si murdara, isi puneau basmale peste ochi si frecau miinile mai ales degetele si unghiile cu carbuni, pentru a arata ca, oameni munciti.Revolutionarii chiar daca vedeau oamenii, imbracati in zdrente pentru a fi siguri ca nu sint inselati ii cautau, la miini sa fie batatorite si bataruri in palma iar unchiile negre muncite.
Dar sa nu credeti ca s-au invatat min te, am urmarit urmatorii veniti la putere mai ales in Franta, Napoleon 1, regele Ludovic al XVIII-lea(1755-1824), Napoleon al 3-lea si m-am ingrozit de ce destrabalare era la curtea Frantei(lucruri pe care nici calculatorul nu le suporta). Viata fara munca in trai bun si timp pentru de toate.
Oare ma intrab cind v-a veni si la noi in tara, nu chiar asa ca barbarii din Franta si Rusia, dar macar sa dea socoteala pentru tot ce au furat, sa li se ia totul si pe viata, sa stea la mititica? Macar o generatie, cea viitoare sa mai scape de capusele astea.Caci pe urma ceilalti vor lua de la inceput jaful, daca nu se trezesc votantii.
Voi mai traii sa vad si eu macar, o bucatica cit negrul sub unghie, de dreptate?
Asta imi mai doresc. As contribui si eu cu ceva substantial la dreptatea pe care o astept infrigurata.
Acum numai cu scrisul, fac cit de putin. Dar inteleg oamenii pericolul? Imi vine sa si rid, sa intram cu tara noastra cea mai bogata din Europa in faliment?
E de tot risul. Romania falimentara, oamenii isi iau traista in bat si ultimul stinge lumina.
Asta inseamna "somnul natiunii, naste monstrii"(a spus acum 2oo de ani Francesco Goya).
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 10 martie 2010

Propaganda revolutiei in Cuba (1959-1960)


Faimoasa fotografie a lui Che Guevara, realizată de fotograful cubanez Alberto Korda, a fost făcută în ziua de 4 martie (după alte surse 5 martie) 1960 în timpul unei ceremonii funerare care a avut loc în Cuba, dar nu a fost publicată decât 7 ani mai târziu, după moartea lui Che Guevara. Această fotografie celebră a lui Korda a fost numită de către Maryland Institute College of Art, "cea mai faimoasă fotografie din lume şi un simbol al secolului 20".
Cu barba şi părul ras, "Che" a locuit din martie până în iulie 1966 în satul Ladvi (situat la 25 de kilometri sud-est de Praga), într-o vilă care i-a fost oferită de serviciul de informaţii cehoslovac.

Guevara a locuit împreună cu partenera sa de origine germană, Tamara Bunke (Tania), şi mai mulţi prieteni, pentru a se trata de astm, afecţiune de care suferea din timpul sejurului în Congo, potrivit Dnes."Totul este plictisitor aici, gri şi lipsit de viaţă. Acesta nu este socialism, acesta este eşecul socialismului", afirma Che, potrivit unuia dintre amicii săi, Ulies Estrada.
Si de la noi din tara au plecat refugiatii politici greci(lovitura de stat militara 1967) si chilieni(1973) dupa lovitura de stat militara a gen.Pinochet si asasinarea lui Salvador Aliende. Nu de bine au refuzat, ospitalitatea noastra comunista.

"Che" a părăsit Cehoslovacia la 19 iulie 1966, cu un paşaport uruguayan pe numele de Ramon Benitez. El a ajuns la Havana.

Ghevara a organizat ulterior gherilele boliviene (1966-1967) şi a fost ucis la 9 octombrie 1967.
Ptr. respectarea adevarului Che a fost socotit, unul din cei mai cruzi com
andanti revolutionari.
Noi la revolutie ne-am pus in frunte tot cei dinainte :"la vremuri noi tot cu noi".
Acum cum mai scapam de ei?


Mi-am, adus aminte ca acum citiva ani, am scris despre faptul ca dupa reusita rev.cubaneze, pentru propaganda regimul nou instalat, a chemat din tarile socialiste printre care si Romania pentru propaganda, tineri pentru a ajuta la culesul trestiei de zahar.De la noi au plecat studenti(acolo au aflat de Che si au facut rost de poza lui celebra).
Nu stiu daca au mai mers la cules mai mult de un an, caci era cheltuiala mare. Cuba nu este peste drum, drumul pina acolo cred ca l-a platit Romania, cazarea cubanezii.Dar s-a renuntat la acest proieact costisitor, caci era vorba numai de propaganda.Nu stiu citi tineri au mers, dar am auzit ca era mare veselie, munca multa si propaganda mare.
Asta am vrut sa spun, cum au fost informati studentii romani de situatia din Cuba. de Che.Cum am mai spus Che a murit intr-o ambuscada in Bolivia ditr-o eroare de tactica a lui personal( A impartit luptatorii in 2).Important este ca a fost curajos pina in ultima clipa, cind i-a spus celui care il executa:prietene fa-ti datoria.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 9 martie 2010

Comandante Che Guevara

Importanta familiei


Foto Che Guevara (1928-1967)
Vreau sa va atrag atentia prin articolele mele, ce important este mediul in care cresc copii chiar de mici.
In familiile unde sint neintelegeri, scandaluri, bautura sau infidelitate se imprima in felul adultilor de mai tirziu, aceste comportamente de nedorit.
Asa si la mine tata fiind vaduv, am locuit mai mult cu tata si cu fratii lui, de aceea am auzit de mica si chiar la serviciu sau la vecini povestin du-se mereu despre razboi. Aceste povesti erau spuse in grup restrins, caci chiar daca Stalin murise ramasese in constiinta fiecaruia ca nu trebuie povestit in gura mare, ca nu sintem multumiti cu toata jertfa noastra, ca am pierdut razboiul.
Asa ca mi s-a imprimat in minte lucruri la care, nu m-am mai gindit zeci de ani. Acum facindu-mi bilantul anilor si al copilariei, cum v-am mai povestit in sute de articole, parca m-am revoltat vazind diferenta uriasa, din comportamentul oamenilor de atunci, patriotismul lor nedisimulat si porcaria asta de democratie care a ucis in oameni cel mai frumos sentiment, sentimentul sacrificiului de sine.Faptul ca pentru dreptate esti gata la sacrificiul suprem.Acum la noi in tara este taman invers, hotii, criminalii, mincinosii si oamenii cu cele mai mari defecte sint date drept exemplu si noi trebuie sa luam de bun tot. Inclusiv prostitutia de toate feluriler carnala, morala, politica.
Cum am mai spus, cind a inceput revolutia din Cuba, toata ziua la difuzor, se dadeau comunicate despre luptele duse de revolutionari, in frunte cu Fidel Castro si Che Guevara cu Batista.
Tata ma obliga sa nu suflu, la buletinul de stiri si sa ascult si eu, la inceput nu voiam si era un chin pentru mine, sa stau cuminte, apoi am inceput sa fiu atenta.
Mai tirziu cum am mai spus despre Che, am aflat de la scoala de la fetele care, aveau surori la fac.la drept mai ales.
Ele acolo la facultate erau indragostite de revolutionarul Che si ne-au adus si noua o fotografie.
Ce mai, ne-am indragostit si noi, eu nu dar ca sa fiu si eu in rind cu ele, participam la discutiile inflacarate despre vitejia lui.In timp la difuzor, nu s-a mai vorbit despre Che, caci revolutia invinsese si acum la cirma Cubei era Fidel, Che refuzind postul de ministru.A plecat mai departe in Africa si la ajuns in Bolivia cu revolutia, unde a fost capturat si omorit.
Nu stiu cum am aflat si noi si ne-a apucat jalea mare ca, a murit revolutionarul nostru frumos si viteaz.Abia acum dupa rev.noastra am aflat ca, era insurat si avea si 4 copii.Cind a avut timp sa-i faca fiind mereu pe drum la revolutie? Stiam doar ca era medic.Si asa am vrut sa arat ca depinde mult, ce se vorbeste si ce se vede in casa pentru formarea unui om adult.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Derbedei si pitipoancele


Sint asa pornita pe jefuitorii tarii, caci vad unde se poate ajunge la raptul tarii, pentru platirea datoriilor facute de tradatorii tarii.
Va readuc aminte ca am povestit ca am petrecut anii din 1953-1957 la Piatra Neamt la unchii mei. Cu tata erau 7 si 2 matusi. Erau trecuti de 5o de ani, unul era judecator, am auzit mereu povestindu-se despre razboi, despre veri de-ai mei plecati la razboi si care nu s-au mai intors. Despre razboi si vitejia ostasilor nostrii, se vorbea numai in familie. Dragostea de tara si patriotismul, nu trebuia facut cunoscu din ordinul lui Stalin.Sa inabuse acest sentiment in sufletele romanilor. Ei sa stie ca sint tigani, hoti, lenesi si prosti si au fost luati de sila de rusi la razboi.
Dar pot sa va spun cu mina pe inima ca, fostii luptatiori in al 2-lea razb.mondial cred ca si in primul, mutilatii si marii mutilati(asa erau clasificati), asa cum erau, s-ar fi dus din nou la razboi sa apere tara. Ati vazut Tito cum a ridicat la lupta in 1948 toata Iugoslavia, fiind tara inconjurata in totalitate de armata rusa, incit Stalin s-a retras.
Niciodata nu s-a retras armata rusa, dupa ce a inconjurat un obiectiv, dar un itatea poporului sirb, hotarirea lor de a lupta pina la unul, l-a impresionat si pe insusi Stalin. La ora l2 la difuzor, se dadea semnalul orei exacte:Aici Moscova, Aici Moscova, Aici Moscova de trei ori, matusile spuneau repede ba nu este Moscova, este Piatra Neamt sau Ploiesti.Si incepea o turuiala intr-o romaneasca stricata cu Arhanghelsc, cu Marea BeringInsulele,
Kurile(autoinsusite de la Japonia, disputa continua),cu cine dracu mai stie, ce era acolo in Rusia cit era de mare si pe noi romanii nu ne interesa, nici cit negru sub unghie.Dar voiau sa ne prosteasca si au reusit.
Soldatii nostrii viteji, cu lacrimi in ochi deplingeau, soarta poporului nostru ajuns sub cizma ruseasca. Asa cum erau fara un ochi, fara un picior, o mina sau ambele picioare spuneau, ca nu ar ezita sa plece la razboi, impotriva rusilor.
Era intr-adevar patriotism, dragoste de tara.
Eu fiind copil, ma plictiseam repede si am si uitat si ce am mai auzit. Acum imi pare rau. Am in minte frinturi din episoadele din razboi, pe care nu le pot insaila in minte.
Patriotismul si dragostea de tara, au fost demonetizate de comunisti si mai ales de Ceausescu.
Tot timpul se zicea ca, este cel mai iubit fiu al poporului(nu a facut razboiul, a fost la mititica), a fost facut la apelul de dimineata, General la rusi la Academia Militara de la Frunze.
Si mereu, mereu ca este cel mai iubit "cirpaci", pardon am vrut sa zic cirmaci si asa patriotismul si vitejia, nu mai au nici o valoare.
Cred ca acei soldati daca ar afla ca pentru datoriile tarii, facute de zgbanghii cu pitipoancele lor sintem, datori vinduti pe 1oo de ani sau mai rau, in pericol sa dam bucati din tara pentru a plati datoriile, ar muri a doua oara, a treia oara.
Si pentru mine este de neconceput, cu ce viteza se fura tot si imprumuturile si alte si alte imprumuturi pina cind. Pina v-a disparea tara noastra, de pe harta lumii.Rusine sa ne fie ca, nu oprim aceasta jefuire a tarii, fara rost, intr-un mod de-a dreptul timpit si criminal.
Eu fac mereu in minte paralela, intre oamenii cu handicapuri mari in urma razboiului(nu primeau nici un ban din ordinul lui Stalin,)stiti statului de" tara invinsa" cu care am terminat razboiul si derbedeii, acesti impotenti de la conducerea tarii, care pentru a fi pe plac pitipoancelor, sa arate ei ca ne ingenuncheaza, pe sute de ani sau ne spulbera de tot.Ce or ride ei in pat de ce prosti simtem, chiar la fig..... Luai-ar Dracul cu coloana lor cu tot.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 8 martie 2010

Centura de siguranta


Foto:Insula Corfu Grecia
Situatia Greciei, m-a adus cu picioarele pe pamint.Tupeul nemtilor de a cere insula Corfu,m-a facut sa intrevad viitorul. Ce vom face noi, daca lasam in continuare, cuplul desucheat sa fure tot,. tot, tot?Noi vom fi somati sa dam, pe halci Transilvania, Banatul, sau Dobrogea(cum am mai dat-o). Se intorc in mormint inasintasii nostrii. Stiti cum spuneau la Oituz:"Pe aici nu se trece!"
Ce tineri vitej? Rahat cu perje. cum spune moldoveanul. Dam tot nu numai datorii pe termen lung, dam halci din trupul tarii.
Asa ne-au mincat toti.
Un exemplu numai, Ion Tiriac a venit in tara cu, avere 12 mil.marci si acum are 2,5 miliarde euro.Vedeti ca in tara se poate face bani?Ce de bani.De curind a spus ca a platit mai putin de 2oo de euro chirie pentru o vila in Primaverii cu 18 camere. Vedeti ce cumsecade sintem noi. Vedeti ca se poate.Ne-a fost mila ca nu avea unde sta si i-am oferit ce am avut mai bun, aproape gratis.Ce tara mai face asa ceva?
Conducerea tarii, cele 2o de miliarde imprumut de la FMI, au spus ca nu ne trebuiesc, dar ii ia ca centura de siguranta. Fuuuu s-au topit in neant.
Adevarul este ca, banii sau pierdut la alba-nragra. Ei au cistigat, noi poporul, care i-am ales, i-am pierdut.
Inchei spunind Doamne ia-ma mai repede sa nu mai vad ce urmeaza, caci dupa cererea Germaniei facuta Greciei, sa dea din trupul tarii, in privinta noastra ma astept la orice este mai rau. Poate este un complot international si noi nu stim, ca fara razboi sa se schimbe configutatia tarilor lumii. De aceea sint lasati la conducerea, mai ales a tarii noastre bogate, aceste napirci care ne mint si noi aprobam totul prin vot.Asa inchei:" Ia-ma Doamne".

Mi-e frica de ziua de miine


Cind vad pe internet mesajele grecilor, mi-e frica de viitorul nostru apropiat, de ziua de miine. Grecia la o populatie de 1o mil.de locuitori, are o datorie de 3oo de miliarde de euro.
Va dati seama ce inseamna asta? Germania s-a oferit sa le cumpere insula istorica Corfu, ca sa mai scape de datorii.
De la fanarioti incoace si mai ales in perioada interbelica, era o vorba valabila si acum:" Sa nu faci afaceri cu grecii(ca te-ai ars)".
Conducatorii Greciei au furat totul,si-au inrobit poporul. Sa vedem cum ies, din aceasta situatie. Sa ne fie exemplu si noua. La Olipiada din Grecia s-a spus ca tara s-a indatorat, pina peste poate. Dar asta ascundea o frauda emorma, o frauda criminala. Macar ei au salarii si pensii mult mai mari ca ale noastre.
In functie de cum se va iesi, din labirintul acesta al Greciei, asa vor face si ai nostrii.
Ce-si zic ei in barba, noi mai avem pina la 6oo de miliarde de euro, caci avem 2o de mil.populatie(prosti), sa furam mituind Organizatiile financiare internationale, ca si Grecii pina sa dam faliment. Daca e ajutata Grecia, vom fi ajutati si noi.
Mi-e frica de exemplul negativ, dat de Grecia caci parca vad ca vor fi ajutati, ei facind apel mereu, la trecutul lor, la prima civilizatie, la prima democratie din lume.
Noi la ce sa facem apel? Trecutul nostru, maturat de barbarii dintotdeauna si mai ales, de cei de acum din tara?
Ce sa facem sa nu ajungem in situatia Greciei? Cum sa oprim tavalugul imprumuturilor si banii furati de hotii tarii? De aceea mi-e frica nu atit pentru mine cit pentru generatiile viitoare. Da-ti dvs. raspunsul. Cum sa facem sa oprim jaful? Ne aud oare org. internationale FMI-ul, care o se mai dea bani si in continuare? Sa le strigam ca la noi nu ajunge nimic, totul se topeste in buzunarele cit, pielea de balena ucigasa si noi o ducem tot mai greu.FMI Banca Mondiala si U.E. fac aceeas tactica, ca si cu Grecia se lasa pacaliti si nu spun adevarata situatie pe care ei o stiu, ca banii dati de ei ca imprumut, sa punem tara pe picioare, sa creem locuri de munca, se fura de conducerea tarii aleasa de noi. Cum sa facem sa-i oprim? Sa semnam un protest la Strasbourg? Ne va auzi cineva? Ne va lua in seama? Are cineva mila de noi?
De aceea mi-e frica, nu atit pentru mine cit pentru copii, nepotii, urmasii nostrii.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 7 martie 2010

Yves Montand

Tarantella Calabrese

Cu trusa de fard la Polul Nord


Cind vor zbura porcii, atunci v-a fi bine la noi in tara.

M-am saturat de situatia politica din Romania, ca de mere acre !
M-as duce la Polul Nord sa matur zapada cu pufuletul(maturica) de dat pudra pe obraz.
Cind vad pe pupincuristii puterii, cu privirea timpa, dar cu siretenia tugulanului infractor, nu mai vreau sa mai exist, nici miine.De la bucatarie am auzit televizorul unde, se dezbatea prostiile de fiecare zi si m-am dus repede sa vad ce este, caci auzeam in urechi, ciriitul enervant al giscanilor. Nu erau giscanii, erau mincatorii de rahat ai puterii.
Asa ca vreau sa merg la Polul Nord cu maturica de la trusa de fard, ca sa dau zapada, si in urmatorii 1o mii de ani, sa nu mai aud de politicienii romani.Pacat de tara noastra.
Capul sus, pieptul inainte !!! Spre Polul Nord si nu uitati maturica(nu am folosit alt cuvint pentru ca la traducere s-ar intelege altceva). papapa