Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 27 februarie 2010

Sa pui totul la indoiala(Karl Marx, 1818-1883)


Sa pui totul la indoiala(Karl Marx).Mi se pare atitudinea cea mai potrivita. Sa nu te avinti cu capul inainte si sa ingurgitezi toate prostiile altora, sa cauti ca prin filtrul mintii tale sa discerni, ce este bine de ce este rau. Sa vazi daca nu este cumva ceea ce ti se serveste ca sigur si autentic, daca nu este o problema de conjunctura, de politica sau de suprafata.
Toata politica este de conjunctura, pentru a servi anumite situatii sau oameni, in momentul respectiv. Ceea ce ti se spune azi ca este alb, miine poate sa fie negru
ca taciunele.viata lui Karl Marx(1818-1883), care a facut copil cu amanta, menajera si la trecut pe numele altui stilp al comunismului,Friderich Engels(182o-1895) amindoi fiind coautori la Manifestul Partidului Comunist in 1848.
Karl avea deja 5 copii, cu nevasta, asa ca i-a dat unul si lui Friderich sa aiba si el, ca asa e in comunism, toti la fel si ce iti prisoseste dai la altul.Asa da revolutionar, asa barbat mai zic si eu.Dvs.barbatii cred ca tot asa ati face, daca v-ar prisosi un copil, prin batatura.
Acest mare parinte al Capitalului si al Teoriei valorilor, l-am numit pe Karl Marx,nu s-a sfiit sa mearga la un cunoscut care ii promisese o mare suma de bani si gasindu-l mort, a cerut famiei in numele mortului sa-si tina promisiunea.
Mare om, mare caracrter.
Am mai scris despre Lenin si multi altii, cu care nu vreau sa va mai plictisesc.
Am vrut ca in aceste vremuri,de rastriste pentru tara noastra jefuita de toti, sa vedeti ca nici cei care se spune, ca au fost curati si au luptat pentru popor nu au fost mai breji. Fiecare a fost corupt, hot si imoral la nivel mai mare sau mai mic. Si Lenin a fost hot si imoral. Si Karl Marx a fost imoral. Ei au stat in puf pe banii munciti de altii si luati prin hotie fizica si morala si au pritocit in mintea lor,cum ar fi o societate drepta, dar ei stind strimb. Special am pus acest articol, nu ca sa va dezamageasca, ci pentru a da curaj sa incercam, sa demontam miturile si sa sapam zi de zi la temelia coruptiei. Acesti talhari de drumul mare, lasati in pace vedeti pina unde merg. Si Lenin cu tot sifilisul lui, ii este mumia imbalsamata si acum dupa 85 de ani, cu atita cheltuiala. Asta se face numai pentru, a tine crezul politicii comuniste in picioare, sa mai prosteasca sute de milioane de oameni. Caci toate defectele lor, care sint ale oamenilor in general si ale lor mai mari, se stiau de atunci,se stiau si in continuare si acum, dar ca si la noi cei 2 analfabeti, sint tinuti pe nedrept ca far calauzitor, numai pentru cei din jur si pentru a fi gata la o adica. Mumia comunista gata si proaspat imbalsamata, sa mai ridice la lupta oameni nevinovati. Sa se mai distruga popoare. Pentru ce ? Nu este nimic adevarat, totul se pritoceste in camere obscure, fara legatura cu realitatea de zi cu zi. Acest lucru se vede si acum la noi cu ochiul liber. Dar ai nostrii fiind alesi de o mina de creduli, nu mai tin nimic ascuns, dau toata mirsavia pe fata.Ce le pasa, ce pot face cei napastuiti? Prin articolul luat mot a mot cu Lenin, vreau numai sa va atrag atentia, ca asa sint toti. Noi trebuie sa fim uniti si sa nu-i lasam sa faca in totalitate ce vor. Ei vor totul, noi nu avem puterea decit de a lua si noi o bucatica din tot tortul pe care si l-au insusit pe nedrept, prostind o mina de alegatori. Sa fim vigilenti cit putem, ca nu avem scapare. Am sa continui prin articolele mele sa va atrag atentia.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 26 februarie 2010

Stalingrad, oras erou !


Intre 17 iulie 1942 si 2 februarie 1943 a avut loc cea mai mare si sangeroasa batalie a WWII, atat ca resurse, victime (peste 2 milioane de oameni au murit) si poate chiar si importanta. Daca Armata a VI-a Gemana ar fi cucerit Stalingradul (important centru industrial chiar pe malul Volgai) ar fi avut restul Rusiei la dispozitie. Pentru Stalin, caderea Stalingradului era de neconceput si si-a concentrat toate eforturile pentru a nu pierde orasul, reusind pana la urma sa inconjoare si sa elibereze orasul, redus doar la maldare de ruine.

Doar atit vreau sa spun, ca de mica am auzit la Piatra Neamt in familie si la Ploiesti seara cind stateam, cu toate vecinele de vorba pina la lo-ll seara cind povesteau episoade traite in timpul razboiului(erau vaduve de razboi sau fusesera surori de caritate pe front), ca de la Stalingrad n-i se trage noua romanilor si tarii noastre ca am terminat razboiul ca tara invinsa, cu toate consecintele catastrofale pentru noi.Pe google la Asediul Stalingradului daca va intereseaza gasiti amanunte, dar adevarul nostru nu. Asta pentru ca nu s-a spus ca noi romanii, nu aveam ce cauta acolo la asediul orasului de 9oo de zile ( aproape 3 ani). Veteranii de razboi de la Birlad au pus si fotografii cu scene de vitejie ale romanilor, dar ei nu au fost de vina. Vina a fost a maresalului Antonescu care ne-a aruncat in acest asediu, fara sa avem ce cauta acolo. Cum spun si veteranii acest lucru a insemnat suferinta pentru oameni nevinovati si asemenea avenimente sa nu se mai repete niciodata in istoria omenirii. Alaturi de alte mari batalii (Sedan, Verdun ) asediul Stalingradului a facut 3 milioane de victime. Asta este foarte mult, dar grozaviile s-au petrecut in interiorul orasului incercuit (si de noi, care nu aveam nici o treaba pe acolo). Am auzit povestindu-se ca, locuitorii orasului nemaiavind mincare, mincau cadavrele mortilor si cind nu le-au mai avut si pe acestea proaspete, au mers la cimitir si au dezgropat mortii. Nu este firesc sa se ajunga pina acolo, cine ne dadea dreptul noua, sa facem un asediu asa dur si indelungat? Veteranii nu erau de vina, ei au actionat in baza unui cuvint dat lui Hitler. Parca si-ar fi dat cuvintul, ca-si taia propriul deget si trebuia sa o faca, dar aici a implicat nu numai soldatii romani, ci si soarta noastra dupa razboi. Chiar daca armata romana, a intors armele la 23 aug.l944 si a mers cu rusii in Muntii Tatra si la Berlin, din cauza Stalingradului, nu s-a luat in seama. Dar nu am vrut decit sa arat putin, grozavia de la Stalingrad declarat" oras erou." Am vrut sa arat din cele povestite de cei care le-au trait si nu se scrie nicaieri ca, de aici ni se trage raul, dar nu chiar asa ca o ducem rau acum ca, am avut statutul la sfirsitul razboiului de "tara invinsa". Acum tragem ponoasele datorita prostiei noastre, nu rezultatului razboiului. Puteti citi amanunte cum v-am spus dar adevarul este acesta care vi l-am spus: nu aveam ce cauta acolo!!!. Feldmaresalul Paulus s-a predat dupa ce a fost inaintat in grad de Hitler care spera sa continue lupta sau sa se sinucida . Totusi sa recunoastem in al l2-lea ceas, americanii au aprovizionat orasul pe apa(Volga) inghetata cu saniile.(asa s-a spus)Deci si cu ajutorul americanilor a iesit orasul din incercuire. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa.

joi, 25 februarie 2010

Stalin si poporul rus, libertatea ne-au adus !


Foto:Foamete in Basarabia ordonata de Stalin.


Stiti lozinca din titlu. Vazind ca se va face diferenta, la drepturile copiilor dupa anumite criterii neconstitutionale, mi-am adus aminte, fiind in cunostinta de cauza, cum au fost taiati de la toate drepturile, urmasii, vaduvele dar, mai ales copii vitejilor soldati romani, morti pe cimpurile de lupta in al 2-lea razb.mondial, de la Stalingrad pina in Muntii Tatra, mai departe nu au avut voie sa mearga(Berlin), ca sa ia rusii tot caimacul.
Urmasii si mai ales copii vitejilor, au suferit pentru ca sotii si parintii lor au mers la razboi, de parca au plecat de capul lor, caci se plictiseau acasa.
Stalin nu a murit, el vorbeste prin Boc.
Dar atunci eram socotita, tara invinsa si ordinul lui Stalin personal, era lege in Romania.
Hrusciov, a facut dreptate in 1956 dupa ce l-a declarat criminal pe Stalin, caci a omorit, prin infometare 6 mil.oameni. Stalin, a fost scos din mausoleu si aruncat la ciini.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

Armata Romana

Nedreptate strigatoare la cer !


Foto:Vinatori de munte romani spre Muntii Tatra.

Ma supara comparatia conducatorilor tarii din acest moment, cind fac comparatia cu perioada, de dupa al 2-lea razb.mondial.
Vad ca nici acum dupa 65 de ani,nu se spune adevarul verde in fata, sa inteleaga si generatia de acum.
Nu se poate compara cu criza de atunci, cu criza de acum.
Important este sa stim, cum am mai spus:tara noastra a terminat al 2-lea razb.mondial, cu statului de TARA INVINSA. Asa au hotarit SUA si URSS. Cu toate ca s-a stabilit oficial ca, intoarcerea armelor impotriva nemtilor la 23 aug.1944, a scurtat razboiul cu 6 luni. Dar jertfa celor 7oo.ooo de soldati morti, pe cimpurile de lupta (Caucaz, Cotul Donului, stepa Calmuca, Muntii Tatra), a fost recunoscuta ?Nu ! Statul de tara invinsa, a insemnat darea noastra pe mina rusilor.Rusii au pornit fara mila, cum le este in fire, la jefuirea bogatiilor tarii. In 2 rinduri au fost dovedite, coloane de 4o de camioane militare, cu lingouri de aur care au parasit tara, conducta de petrol cartre rusii, FARA ROBINET, pentru ca noi cei invinsi, sa nu putem niciodata sa oprim jaful, grinele tarii, mergeau la rusii si la noi nu mai raminea nimic.Nu mai spun de tezaurul tarii, trimis la pastrare la rusi in primul razb. mondial. Trimiterea intelectualitatii romanesti, la experimentul Pitesti. Toate acestea au dus la foametea de dupa al 2-lea razboi mondial. Ce bine o duceam noi daca, nu toate bogatiile tarii, aur, petrol grine nu erau furate de rusii.Rusia e mare si nu se satura niciodata.
Se spunea dupa revolutie ca, nu am avut :"planul Marsal", nu aveam nevoe, noi avem planul nostru, dar l-au furat rusii.Rusii au fost beneficiarii bogatiilor tarii, dupa razboi al statutului, dat foarte lejer de americani, de tara invinsa.Acest statut, a dus la jefuirea tarii de bogatii si foametea din 1946-47. Totul mergea la rusi si mincarea noastra care, ne-a fost luata de la gura.
Pactul Molotov-Ribentrop(sintem discriminati fara jena), e valabil si acum pentru noi, cu toate ca a fost anulat, numai pentru noi romanii, ca nu avem conducatori demni, e valabil si acum.
Am vrut sa stiti adevarul care, nu se spunea atunci oficial, noi fiind sub ocupatie rusa(pina in 1964), dar se spunea cu, revolta inabusita in fiecare familie.Nu uitati ca am crescut si la Piatra Neamt in fam. unui frate al tatei, judecator.
Aceste lucruri poate, nu se intelegeau de oamenii de rind,dar tichetele de piine si de metraj(pe tichet se dadea metraj pentru imbracaminte, pepita ca la puscarie,toti la fel), le intelegeau.
Dar acum, cei care fac jaful in tara noastra, de o ducem din ce in ce mai prost, sint alesii nostrii.Noi cu minuta noastra, i-am pus la butoane, sa ne jefuiasca. Nu mai sint rusii acum.Ne puteam reface, in acesti 2o de ani fara datorii, dar sintem masochisti si vrem sa fim chinuiti.
Am vrut sa repet inca odata, adevarul istoric, nerecubnoscut nici acum. Acest art. este scris de mine in dimineata aceasta.
Vreau sa intelegeti adevarul, adevarat.Nu a depins de noi si acum depinde de noi, stoparea dezastrului din tara.O puteam duce regeste, daca nu aveam si nu alegeam acesti jefuitori ai propriului popor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

P.S.Acest art. e scris de mine, in dim. aceasta 25 febr.2o1o.

miercuri, 24 februarie 2010

Marion Senorita por favor

Explozie de energie !(rel.art.11iun.2oo9)


Am vazut la tv. explozia de energie, care ii cuprinde pe tinerii din ziua de astazi, mai ales in urma jocurilor echipelor de footbal. Eu ii inteleg caci, in furia lor tinereasca plina de energie este frustrarea neimplinirilor de zi cu zi, lipsa de perspectiva, poate restrictiile, privatiunile in societate si in familie. Sint fara orizont. Acesta este adevarul, caci eu stiu cel mai bine, acest sentiment si cum trebuia sa imi infrinez si eu mereu pornirile intotdeauna si mai ales acum. Imi vine si mie sa lovesc cu pumnul, in oricine imi vine in cale, dar ma gindesc ca primesc in loc 3. V-am mai spus, cind eram in primii ani angajata si lucram cu doamne care lucrasera in ministere in Bucuresti, in timpul razboiului si mai ales in timpul bombardamentelor din aug.l944, eu visam cu ochii deschisi, adrenalina o simteam cind se povestea clipele de groaza, cind se bombarda Ministerul de Razboi si personalul nu avea voie, sa plece in adapost, pentru ca se dadeau ordine, se primeau ordine si cei desemnati trebuiau sa ramina pe loc.Zarva de la Min.de Razboi o traiam aevea. Forfota, zgomotul de mitraliera al masinilor de scris, Mercedes sau Remington, imi dadeau aripi. Ele, doamnele erau bucuroase ca nu mai traiesc aceste spaime, prin care au vazut moartea cu ochii si eu ma infuriam ca daca ma uitam in jur si vedeam toata lumea blegoasa , motaind cu creionul in mina, mi se parea o viata irosita, o mocirla din care nu mai aveam sansa de iesire. Sa fie ceva voiam sa se schimbe viata asta de 2 lei. Asa am fost intotdeauna, am fost obligata de viata sa-mi infrinez pornirile. Dar si acum am adrenalina si vreau sa schimb ceva in societate, daca in viata mea nu pot. Asa ca ii inteleg. pe tineri de acum si inteleg perfect de ce comunistii in anii l946-l964 au pedalat pina la refuz, pe munca voluntara in munti mai ales foarte grea la Transfagarasan sau santierele Bumbesti Livezeni, etc., pentru a-si consuma energia. Nici in celelalte tari nu este mai bine. Generatia aceasta este mai rau, ca o generatie de sacrificiu, acea generatie avea asteptari pentru copii si nepotii lor. Si eu ma simt inutila, dar nu am ce face. Vad ca tot mai des la tv. se spune adevarul, pe care l-am spus si eu in mai multe articole bazate pe istorie, si Germania lui Hitler si America lui F.R.(cel in scaun cu rotile si amanta), sic! numai razboiul a reusit sa estompeze criza si se reia, totul de la inceput. Asa vad si acum se spune la tv. preluate, de la mari savanti internationali. Dar ce sa facem sa ne ducem, viata noastra fara perspectiva mai departe? Noi in vremea comunistilor, cei mai tineri speram ca va fi odata bine, acum eu nu mai sper nimic. Asteptam ziua sa moara Ceausescu si noi ziceam sa mai traim o zi, sa vedem cum este fara Ceausescu, viata in tara noastra. Dar cel de acum? Poate a mai rau si pe parcurs se va vedea, caci se vede de pe acum. Traiti-va clipa, clipa de fericire exploatata la maximum, si la ce intensitate este. Caci nu aveti incotro. Si eu sint foarte dezamagita de tot si plictisita si fara nici o speranta. Dar eu pot sa zic ca, mi-am trait viata dvs., o traiti abia acum si aveti dezamagiri si nu aveti perspective serioase. Cam atit am vrut sa spun, ca ii inteleg pe tinerii fur, nu ma pot infrina nici eu si neputind sa schimb nimic, m-am suparat in sinea mea si m-am imbolnavit. Asa ca sa nu fiti suparati supapa dvs., sa fie gindul la clipa respectiva din momentul in care o traiti, ca sa nu regretati mai tirziu. Nu uitati de Portofino. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

luni, 22 februarie 2010

Amintiri despre Ceausescu (rel.art.2oo8)


Cel mai bine l-am vazut pe Ceausescu, in iarna lui l982 - l983 . A venit in fiecare an pina in 1989.
.Lucram la u.m. .. laboranta. De mai mult timp se auzea, ca va veni Ceausescu in vizita de lucru. Eram in cladirea veche, nu se construise inca noua cladire. Lucram pentru export si Ceausescu voia sa vada cu ochii lui, cum merge treaba, de care raspundea Generalul Atanasie Stanculescu. Ne instruise dinainte sa punem mocheta rosie pe jos, era foarte lunga 3o-4o m. O tineam intr-un dulap, caci altfel se mudarea daca era pe jos in fiecare zi.Cind am fi auzit elicopterul, care ateriza in fata cladirii noastre, trebuia sa ne repezim la dulap sa punem mocheta, dar cind a venit nu am mai apucat caci, cum a aterizat elicopterul in minutul urmator a intrat pe usa si Ceausescu cu citiva din Min. Apararii in frunte cu Ministrul Apararii Gen.Constantin Olteanu, comandantul unitatii gen.Costica Draghici , Gen.Atanasie Stanculescu si seful nostru Col. Calapod Petre.Inainte de venire cu mult timp, n-i s-a spus sa nu ne ridicam in picioare cind vin, sa raminem cu miinile pe masa, sa nu facem nici un gest, mai ales nici un gest brusc caci, este inconjurat de securisti tragatori. Si or sa ne impuste ca, se va considera ca vrem sa il atacam. Ceausescu, era un om mic, fragil, si cind a ajuns in dreptul meu, s-a oprit si a stranutat. In acel moment, am vazut fata lui ca un rotund de palma, zbircit ca o maimutica, alb la fata si cu pistrui.Eu inghetasem, caci toti se oprisera, nu am zis nici "noroc cu sanatate". Atunci mi-am dat seama, ca nu este un om puternic, ci este sustinut de securitate sus, ca sa-si mentina privilegiile.El era, ca un mutunache al lor si daca ar fi vrut l-ar fi aruncat cit colo, cum s-a si intimplat la revolutie dar atunci, nu erau pregatiti sa ocupe posturi bune. Asta s-a vazut la revolutie. A plecat repede dupa ce col. nostru i-a dat un raport, din care nu stiu ce a inteles Ceausescu.Totul a fost modest, a plecat repede si deci,se putea veni fara pompa daca vroia sa vada, prin surprindere ce se intimpla in tara.Ceva amuzant a fost cind inainte sa vina Ceausescu, cu citeva zile l-am vazut pe col. P.C.ca facea repetitie in oglinda la wc(caci era wc comun) cum sa-i dea raportul, batea din calciie, ducea mina la chipiu si spunea raspicat "Tov. Comandant Suprem, va raportez"si asta de mai multe ori ca exercitiu. Noi ne prapadeam de ris si povestem mereu, dar col.lua totul in serios, caci era o catastrofa sa nu-i reusasca si incepea sa se bilbiie. Capul sus, pieptul inainte !!!papapa
Publicat de Odorica