Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Hora Unirii

Pe-al nostru steag e scris UNIRE

Elena Cuza (1825-19o9)


Foto:Palatul de la Ruginoasa, actualmente Muzeu Memorial, dedicat Domnului Unirii.

Nu vreau sa minimizez personalitatea lui Al.I.Cuza , domitorul Unirii, Dar a fost si el om si a fost fermecat de o femeie, si martirizarea Elenei Cuza, chiar daca a fost stra-stramosul fam. mele, vreau numai sa arat ca personalitatile istorice, in afara vietii politice , sint supusi greselilor.
Am mai adus aminte ca, feldmaresalul neamt Paulus, a fost nepotul Elenei Cuza, fratele ei fiind insurat cu Elena Rosetti.Feld.Paulus a fost cel care sustinut blocada asupra Stalingradului si nu s-a sinucis la cererea lui Hitler, dupa ce l-a avansat la gr.de Felmaresal.Acum negasind deocamdata articolul cu urmarea mortii fiilor lui A.I.Cuza, Alexandru si Dimitrie si alungarea Elenei Cuza de la palatul Ruginoasa reiau acest art.vechi si nu pe deplin documentat".
De fapt Maria Obrenovici amanta, l-a dat pe mina celor care au venit sa-i ceara abdicarea.Dupa detronarea lui Cuza, Elena s-a retras la Palatul Ruginoasa unde stat cu baietii lui A.I.Cuza pe care ii infiase, dar care au murit in jurul virstei de 3o ani. Nora Printesa Moruzi, casatorita cu Alexandru in 1889, a alungat-o de acolo si apoi a mers la Iasi unde a infiintat primul orfelinat din Romania si apoi la P.N.unde a stat pina a murit in l9o9, intr-o casa vizavi de parcul zoo. Elena Cuza a fost alungata si pentru motivul ca s-a impotrivit norei Printeasa Moruzii, care i-a impus fiului lui A.I.Cuza sa treaca palatul de la Ruginoasa pe numele, numai al ei. El decedind la 6 luni de la casatorie.Celalalt baiat, Dimitrie, s-a sinucis tot in jur de 3o de ani in 1888, tot la Ruginoasa.
Acest lucru nu umbreste cu nimic sarbatoarea Unirii, de la 24 ian.care a implinit dorinta de veacuri, a poporului nostru si in care au crezut inaintasii nostrii. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 22 ianuarie 2010

Daca nu-i zapacesti de tot, macar baga-i in ceata !!!

Foto Animalici.ro
Romania adevarata !!!!(politicieni corupti)
"Daca nu-i zapacesti de tot, macar baga-i in ceata".
Acest proverb il executa intocmai cu noi, politicienii.Asta vad eu zilnic.Nimic nu are nici o noima numai sa ne prosteasca.
Cind ii vedem si pe politicienii nostrii legati asa?
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Vidio Strani e divertenti

Toate-s vechi si noi sint toate !


Foto Maria Obrenovici(1835-1876), amanta lui A.I.Cuza.
Nu am mai scris ieri nimic pentru ca, nu am fost in stare sa mai descriu, ce simt cind vad ca poporul nostru si tara noastra bogata sint tirite in cea mai neagra mizerie si saracie, de risul lumii acum si cu flacara mov. Cred ca intentionat se face acest lucru pentru ca, politicienii nostrii in frunte cu pres.tarii sa nu dea socoteala pentru nimic, sa se spuna ca poporul e de vina ca ales niste timpiti.Timpiti cu totii, cu guvernantii nostrii care, vazind catastrofa in care ne-a adus deciziile lor proaste din 2oo9 repeta cu si mai mare cretinitate, aceleas timpenii dar mult mai acute, ca doar au fost alesi ca sa continue pentru ca, alegatorii au fost multumiti. Cind ne vom trezi oare?
Dar am sa trec la un alt eveniment cel al Uniriii Moldovei cu Tara Romaneasca(24.ian1859), deci la formarea Romaniei moderne, mai tirziu alaturindu-se si Ardealul.
Am mai spus ca col.A.I.Cuza a inceput bine, chiar foarte bine, dar a terminat prost.
Asta cum am mai descris datorita tot unei femei, Maria Obrenovici amanta lui oficiala, cu care a avut 2 baieti.
Inca de la inceput de cind a luat primele masurti bune pentru tara, punind bazele pentru formarea unit.de Pompieri, jandarmeriei, politiei si multe altele care nu-mi vin acum in minte, in jurul lui s-a format camarila, formata din oameni fara scrupule, care l-au inconjurat si l-au obligat sa faca tot ce vor ei, adica sa poata jefuii tara nestingheriti,asta impunindu-i aproape o amanta, de origine sirba, pe Maria. Aceasta a luat locul primei doamne, Elena Cuza i-a facut lui A.Cuza 2 baieti, si au transformat-o pe D-na Elena Cuza in bona baietilo, loc in care a fost gasit A.I.Cuza in noaptea abdicarii, prin tradarea amanetei, Maria Obromovici. Era in pat cu amanta si in camera alaturata era, Elena Cuza cu copii pe care ii ingrija zi si noapte , ca sa doarma sic ! linistiti A.I.Cuza cu amanta.
Am sa reiau articolele despre acest subiect trist in viata tarii noastre, a moralitatii poporului nostru.
Una dintre enigme este si uciderea primului ministru Barbu Catargiu, de un actor de origine maghiara, zice-se din ordinul lui Cuza.
Vedeti chiar si conducatorii tarii gresesc, si atunci ca si acum, sa nu ne miram de
nimic.Femeile, ah femeile, o femeie l-a distrus si pe Atilla, cit era el de biciul lui Dumnezeu, tot a murit in noaprtea nuntii, cu beregata taiata de mireasa lui pusa de dusmanii lui, romanii.
Nu defaimez memoria lui A.I.Cuza, caci a avut meritul de a unii tara, dar nu putem trece cu vederea si marea gresala pe care a facut-o, in relatia fara rusine si fara noima cu Maria Obrenovici, care impreuna cu camarila l-au adus la izgonirea din tara, in mod rusinos.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

miercuri, 20 ianuarie 2010

Cum scapam ????? (copie)


Zilnic mi se dau prilejuri , cu toate ca vreau sa renunt chiar definitiv, de a scrie despre etnia tiganeasca. Ieri am aflat ca s-ar putea sa fim reprezentati, de un cintaret de frunte, de aceasta etnie, care acum citeva luni cind i-a murit nevasta, a spus ca se lasa de cintat. Nu am apucat sa rasuflu usurata ca, a dat un concert de adio, si apoi a mers mai departe ca doar a luat exemplu de la Pres. tarii un admirator al acestei etnii. Cum era sa renunte la sutele de mii de euro, cistigati doar cu o lalaiala amara si cu un fizic de neinvidiat.
Cind Teo Trandafir, acum citiva ani la o emisiune lamentabila, a adus primul manelist zicese la tv. am crezut ca, din cauza ca a vrut sa mai ia ceva bani, a facut acel compromuis.
Dar s-a deschis cutia Pandorei si de atunci nu mai scapam de tigani. Prezenta lor in tabloide, la tv. pe toate posturile, nuntile lor facute publice, Pres.tarii dansind si afisindu-se cu aceasta etnie, de la care nu avem nimic de invatat, doar agresivitatea brutala, de a-si impune vointa negativa, altceva nu avem de invatat.
Acum vad ca se poate sa ne reprezinte la Eurovizion.
Ei nu sint de vina, ei nu au fost apreciati de inaintasii nostrii ca, odata lasati sa faca ce vor(democratia de dupa rev.le-a dat legitimitate si sint singurii beneficiari), noi sintem de vina.
Noi romanii care privim unii cu admiratie sublima, altii stupefiati cum ne trag in noroi, aceste specimene nedemne, de nici un popor si mai ales de al nostru, care vrea sa scoata capul in lume, sa se faca apreciat pe plan international.Pacat de oamenii de stiinta romani, care au ridicat stindardul romanismului si acum acest stindard e tirit in ccc... de acesti, in mare majoritate infractori.
Romanii saraci si cinstiti mor de foame, dar tiganii nu de foame s-au apucat de cintat, ca doar nu ii chinuia talentul asa de tare incit tipa din toti bojocii?
Dar vazind ca au priza la nevoiasii, care din cauza supararilor, isi ineaca amarul in bautura si cintece de jale, au inteles ca de acolo le vine cistigul si viata buna , de la amaritii care isi dau piinea de la gura lor si a copiilor, numai sa auda un cintec care,eplinge dragostea neimpartasita, saracia si viata amarita.
Asa ca trai neneaca pe banii prostimii, cu ajutorul televiziunilor, si chiar a cond. tarii care privesc ca pe o masa de manevra, pentru scopurile lor josnice, de a fii la putere si pe romanii saraci si pe tiganii bogati.
V-am spus, nu mai vreau sa am ocazia sa scriu de aceasta etnie, care ne-a luat si revelionul, sarbatoarea laica de succes, ramasa de la comunisti si acum vrea, sa ne ia si participarea la Eurovizion, cu toate ca un transsexual de acesta etnie, acum citiva ani a fost impiedicat. Dar ei nu se lasa, nu se lasa deloc. Conducerea tarii , televiziunile, publicatii, moderatorii si nu in ultimul rind noi romanii, fiecare dintre noi, care ne lasam tiriti in aceasta degringolada, care nu se va sfirsi decit in rahat, pentru un intreg popor cu o istorie de invidiat, care au ajuns robi in locul robilor.
Dar acesti stapini noi care inrobesc poporul, sint rai si mai cruzi fata de romanii care i-au ocrotit. Sint rai si cruzi tocmai ca sint prosti si nu trebuiesc lasati, sa ne conduca ca pe o turma de oi.Ei folosesc aceasta cred ca, vremelnica situatie aratindu-ne, dispretul lor total fata de acest popor, calm si iubitor si ca o razbunare ca i-am ocrotit in asa fel incit, au devenit etnia cu cel mai mare numar, de etnici din lume(3,5 mil.). Nu zic mai mult ca stiti dvs. despre ce este vorba.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 19 ianuarie 2010

Sirba olteneasca

Sa pui totul la indoiala(Karl Marx, 1818-1883)


Sa pui totul la indoiala(Karl Marx).Mi se pare atitudinea cea mai potrivita. Sa nu te avinti cu capul inainte si sa ingurgitezi toate prostiile altora, sa cauti ca prin filtrul mintii tale sa discerni, ce este bine de ce este rau. Sa vazi daca nu este cumva ceea ce ti se serveste ca sigur si autentic, daca nu este o problema de conjunctura, de politica sau de suprafata.
Toata politica este de conjunctura, pentru a sercvi anumite situatii sau oameni, in momentul respectiv. Ceea ce ti se spune azi ca este alb, miine poate sa fie negru
ca taciunele.
Nu ma satur sa admir, in ghilimele, problema tiganeasca. Cind generatii de-a rindul au considerat, tiganii niste gunoaie, niste rebuturi umane,de care nu voia nimeni sa auda pentru a nu le face sila si mai mare, acum de la revolutia noastra sint taman invers. Sint persoane onnorabile se numesc rromi, dar nici rromi nu vor sa fie, ci romani sadea, pur singe chiar.
De mica am vazut atitudinea serioasa, severa cind venea vorba de tigani, in unanimitate oamenii voiau distrugerea lor, sau sa se duca la mama dracului sa nu se mai stie de ei. Eu nu intelegeam aceasta atitudine, care nu facea rabat, de la cele mai dure expresii si injuraturi.Aceasta atitudine chiar si prin fapte, beneficia de a probare tacita, a autoritatilor comuniste, care pentru construirea comunismului, s-au folosit de saracii satelor, pe care i-a adus la oras, i-a incadrat in intreprinderi, i-a invatat meserie, mai bine mai rau, cum a fost nevoie caci pentru fiecare se gasea un loc, pentru asi cistiga pinea de zi cu zi, dupa mintea si forta lui, au construit blocuri de locuinte pentru ei. Dar cu tiganii nu s-a putut face nimic. Bazindu-se etnia tiganeasca, pe numarul mare de scandalagii, aici au lovit comunistii interzicindu-le prin violenta, a se manifesta pe strazi sau oriunde in public. Dar a fost o mare pierdere pentru societatea comunista, acest balast al societatii.
Dar acum s-a dat drumul la democratie, totul e la liber, batai, clanuri, jigniri, si tot ce poate trage societatea inapoi in comuna primitiva, dar cred ca atunci nu existau tigani, acolo era vorba de cel mai puternic, care sa-si impuna statutul prin inteligenta.
Cum naiba se face ca noi romanii nu putem merge inainte, sintem compromnisi ca intelect si demnitate , de acesti 3,5 mil. de tigani care ne strunesc, ca pe idioti. Cred ca alaturi de politicieni, lupii flaminzi incontinuu si aceste rebuturi umane adica gunoaie, trebuie sa ne lase odata in pace sa putem si noi ridica capul sus. Aceste 2 parti, bube supurinde ale societatii, sint cauza mersului ca melcul al romanilor, ce ca melcul, ci ca racul, dau inapoi.
Viitorul generatiei care acum se incheaga si al generatiei viitoare trebuie sa aiba in vedere stirpirea acestor hiene, amindoua la fel de nocive si periculoase pentru poporul nostru si asa oropsit de vremuri. Politicienii maninca avutul tarii si ne indatoreaza pentru generatiile urmatoare si tiganii, ne tin sub laba lor imputita de reziduri umane. Numai cind ne vor elibera de aceste creaturi, deopotriva care tin evolutia noastra in loc, atunci vom putea privi spre un viitor, de bun augur pentru noi, cei destepti, muncitori si cinstiti, am numit aici poporul roman pur singe.Nici occidentul nu mai tine atit, la democratia acestei etnii, le-a ajuns si lor cutitul la os. Vorbesc de egalitatea cu tiganii, cu o jumatate de gura si isi zic in gind:"duca-se pe pustii, sa nu mai auzim de ei, un milion de ani".
Deci sa puneti totul la indoiala, sa nu luati totul de-a gata asa, cum vi se prezinta. Fiti destepti, ca e vremea ca si desteptii sa-si spuna cuvintul, nu numai infractorii de orice fel. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Continuare despre desconsiderare a poporului nostru


Ieri am fost foarte suparata cind am vazut ca tv.-urile toate, care arata toate ineptiile unor idioti pur si simplu. Flacara mov si interventii electronice. Insistindu-se pe axcest subiect, nu se face decit erau acestui popor. Acest lucru ne decredibilizeaza si ne transforma in oameni primitivi, nedemni de specia umana nedezvoltata mintal.
Astea toate pentru ca, vine din partea conducatorilor tarii oameni nedemni de a conduce tara impreuna cu poporul ei inainte, in rindul tarilor civilizate.
Acum dau dreptate lui Iliescu care a spus despre un personaj ca este un p...
In privinta flacarei mov era un banc odata, cu o tinara care s-a dus la croitoreasa si a comandat o rochie mov, aceasta i-a spus ca mov e culoarea c.. Tinara a reformulat cererea si a spus ca macar pe margine sa fie cu un pic de mov.
Ce sa concluzionam, de aici ca sintem de risul lumii si am stirnit stupefactia diplomatiilor altor tari ca si SUA, care vad ca legendele cu vampiri, cu oameni care in plin sec.XXI isi dezgroapa mortii ca sa le infiga un tarus in inima, este adevarat la noi.Mai ales acum, cind s-a descoperit ca pentru a sterge urmele faradelegilor financiare, s-au ingropat oameni de vii.
Nimeni nu o sa vrea, sa mai aiba relatii diplomatice(decit de complezenta),cu noi, un popor crud si barbar. Pe acest teren mlastinos, s-au dezvoltat si haitele tiganesti, care terorizeaza de la cele mai mici niveluri, care im pun prin forta minciuna,rautatea, hotia si crima ca mod de viata obisnuit. Nu meritam acest tratament, asta arata disolutia morala a acestui popor blind, care de bun ce este, a devenit prostul tuturor gunoaielor omenirii.
Trebuie sa dovedim, ca sintem un popor civilizat, cu oameni inteligenti, dar soarta, a facut ca vremelnic, aceste gunoaie ale societatii sa puna prin intimidare si violenta, mina pe cionducerea tarii, a oamenilor de buna credinta.
Am spus de nenumarate ori ca acum in telerg cel mai bine, chiar pe pielea mea,atitudinea oamenilor din anii 194o-196o, care voiau stirpirea acestor gunoaie,
care de atunci spuneau ca sint un pericol si vor ajunge sa ne conduca ca pe o turma de oi.Asa este, romanii se lasa desconsiderati de aceste bestii cu chip de om.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 18 ianuarie 2010

Ajutor !!!! Help !!! Ne aude cineva ????Sa nu ajungem la versurile lui Maria Banus.
"La masa verde fata-n fata,
unii cer moarte altii viata."

Nu-mi vine sa cred ceea ce vad, ca se intimpla in tara noastra. Cred ca anumite forte "extraterestre" vor sa ne prosteasca. In frunte cu conducerea tarii si opozitia parlamentara, contribuie fiecare cu toate puterile pentru a ne prostii, pentru a ne duce in evul mediu intunecat(nu cel luminat de care s-a vorbit deunazi). La orice ma asteptam dar, la bombardarea electronica asupra indivizilor(mai ales la candidatii la presedentie) nu m-as fi asteptat nici daca eram internata la Balaceanca, in rezerva cu un cretin sadea. Lasarea oamenilor muncitori si cinstiti pe drumuri, cu familiile lor, cu copii, cu bunicii cu pensii de mizerie.
Cred ca, cu toata raspunderea o spun, deci cred ca daca in tara noastra mai exista minti luminate si sint sigura ca inca mai sint, sa ne gindim numai la tinerii nostrii inteligenti, sa faca o strategie de impiedicare, a prostirii poporului( prin saracie si infomentare) nostru, incepind chiar de la cele mai inalte niveluri politice. Caci daca nu este ceva aranjat de ei, politicienii, inseamna ca este grav, grav de tot, daca cred asa ceva si trebuiesc inlaturati urgent de la conducerea tarii. Si vorba versurilor lui Eminescu:
"Si in doua taberi large,
Cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie
si la casa de nebuni ".
Acest lucru sa-l analizeze persoane cu o gindire sanatoasa nepoluata ca ilustrii nostrii conducatori si neintirziat sa faca o strategie pentru a nu transforma tara intr-un balamuc in frunte cu nebunii, reprezentanti ai natiei.
Nealegerea lui Prigoana j. nu este suficient(e cit un bobirnac), pentru a da un sut in chiur, armatei de nebuni conducatori, care ne duc la falimentul tarii si ne fac de risul lumii, incit nu o sa vrea, sa mai discute cu noi nici o organizatie internationala si izolarea tarii noastre din punct de vedere economic si politic se va extinde. Toti ne vor arata cu degetul si vor spune ca sintem un popor de nebuni, condusi de niste cretini, incurabili.
De aceea s-au dezvoltat bandele de tigani infractori care fac tot felul de ticalosii de la scandalurile in blocuri, cartiere la crime odioase demne de mafia, care ne-au aratat lumii ca niste descreerati, apelativ pe care nu il meritam in totalitate. Profitorii democratiei prost inteleasa, dau bice oamenilor cinstiti si ei conduc gloata de oameni nevinovati si pe toti ne supun hotii tarii,politicienii ca niste hiene nesatule, care ingaduie infractorilor sa-si dezvolte afacerile pentru ca poporul sa aiba ocupatie si tara sa fie la cheremul pradatorilor care sa preduiasca linistiti si netulburati. S-a pus la cale distrugerea unui popor, cu buna stiinta si intr-un mod nemeritat, caci nu au venit tatarii sa ne distruga, ci ai nostrii care au fost votati de 1/2 din poporul care a mers la vot. Ne-am pus distrugatorii in fruntea noastra, ca sa ne distruga mai usor.
Numai cei din generatia tinara, cu o viziune sanatoasa, ne mai pot scoate din mocirla asta, URIT MIROSITOARE SI PERICUILOASA.
Cu Dumnezeu inainte !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Telly Savalas&Romica Puceanu Cine-a pus circiuma -n drum 1978(gluma muzicala)

Presedintele Tribunalului Ploiesti(1957...)(rel.art.)


Sa nu va mirati ca in functii importante sint numiti tot felul de prosti. Asa este la schimbarea regimului brusca. In anul l957 cind am inceput scoala eram colega cu fata Presedintelui Tribunalului Ploiesti C. Fata C.O. ne-a anuntat de la inceput ca tatal ei era peresedintele Trib. ca sa stim de la inceput, cred ca a fost invatata de acasa. Dar atunci am vazut-o scotind o ciocolata mare, pe care a mincat-o toata impartind-o in patratele si fiind mereu cu gura plina. Nu era fata rea, dar cu scoala o ducea mai prost. Tatal ei fusese coleg la CFR cu tatal lui Coca vecina noastra. Nu stiu ce munca facuse la CFR dar vecinii spuneau ca era un betiv notoriu care, de beat ce era, adormea in sant. Dar comunistii l-au considerat foarte bun si l-au luat din sant si l-au facut Presedintele Tribunalului Ploiesti. Era omul potrivit la locul potrivit.Colac peste pupaza, avea renume rau ca pe mama colegei O. o luase cu o fata, care acum era mai mare poate cu lo ani ca noi si s-a agatat in mod intim de ea, apoi nu a fost ceva la betie, ci a continuat. Asa si scandalul. Ce Presedinte moral avea Tribunalul Ploiesti.Cum e turcu si pistolul. Dar ea O. era fata buna in general si eu mergeam la ea cind nu puteam sa il imbirlig, pe intendentul de la Cimitirul Catolic si nu puteam sa sar gardul, sa intru pentru dude si nuci in cimitir. Mergeam ca sa intru in curtea ei, cu voia ei bineinteles si sa trec printr-o portita mica, de umblam cocosata in curtea cimitirului. Curtea lor, cu casa cu tot avea 5o de metrii patrati si ei mai ieseau in curtea cimitirului la aer. Fara voia intendentului , stateau pe scaunel la zid. Dar vedeti ca totusi, nu se fura atit ca acum, de Pres. Tribunalului avea asa o casuta mica, de aceea, se mai intimplau si lucruri imorale din cauza inghesuielii.Tata nu ma lasa sa merg la O. caci ii era frica de taica-su sa nu se intimple ceva, caci te puneai cu Pres. Tribunalului? Asa ca sa nu va mirati, ca tara noastra are asa parlamentari si toti ceilalti din politica. Dar atunci situatia cu lipsa de cadre, a fost de scurta durata la noi dureaza de aproape 2o de ani. In citiva ani poate lo, era concurenta mare la Fac. de Drept. Cit am fost colega cu ea pina in l965, mi-a spus mereu ca tatal ei este Pr. Tr. nu stiu daca, l-au tinut atita dar, era omul lor. Asa ceva le trebuia, caci faceau din el ce voiau. Mai ales ca atunci erau foarte multe procese politice. Colega a ajuns taxatoare la ITP, de sora ei nu stiu nimic, iar daca parintii, au mai stat impreuna nici atit. Am vazut-o ultima data pe autobuz in l978-l979. In privinta imbracamintii aveau, dar nu venea bine intelegeti. Nu era nici urita,nici frumoasa, cam mica si durdulie de statura si picioarele ca sticla de lampa. Gata am terminat cu birfa. Atit am vrut sa va spun ca, aceste cazuri din parlament de acum au mai fost, dar s-au remediat in mai scurt timp. Acum nu mai avem nici o speranta, poate sa cistigam la Loto si sa plecam unde om vedea cu ochii. Dar si la Loto este un cistigator la 4-5 saptamini si noi sin tem 2o de milioane de, am vrut sa spun amariti, excluzindu-i pe cei, citeva sute de mii de sus. Dar am sa zic, noi cei fara nici o perspectiva la orizont, fara nici o bucurie.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

duminică, 17 ianuarie 2010

Frank Sinatra(1915-1998) My Way (un mafiot sadea)

Vietile fascinante a 2 femei mafiot(mafioate)


Foto Leona Helmsley(192o-2oo7)

Bani, droguri şi faimă: vieţile fascinante ale mafioţilor americani


Dacă tot îţi vinzi sufletul Diavolului, ar fi bine să o faci pentru ceva care să merite! Iar din acest punct de vedere, mafioţii au avut grijă să nu iasă în pierdere. Iată poveştile fascinante ale doua, dintre cei mai mari mafioţi ai lumii, personaje care au făcut subiectul a zeci de cărţi şi filme:
Mama Mandelbaum (1818–1894)
Unul dintre primii „naşi” ai New Yorkului a fost de fapt o „naşă”. Frederika „Mama” Mandelbaum, sau „Marm” pentru prieteni, a fost cea mai importantă traficantă de bunuri furate din New Yorkul postbelic. Între 1862 şi 1882, „afacerea” i-a adus Mamei Mandelbaum zece milioane de dolari, suficient încât să-şi cumpere o clădire de trei etaje, într-un cartier rezidenţial.

Marm

„Marm” obişnuia să organizeze petreceri luxoase pentru prietenii săi, poliţiştii şi politicienii corupţi. Pentru că-şi permitea, „naşa” mânca de toţi banii, greutatea ei depăşind 120 de kilograme. Dar, ca orice mafiot cu suflet mare, „Marm” ştia să-şi ajute confraţii. Astfel, femeia şi-a deschis o şcoală, unde orfanii şi vagabonzii erau învăţaţi arta furatului. În 1884 a fost arestată, însă a fugit în Canada înainte de proces. A reuşit să ia cu ea un milion de dolari, în cash, ceea ce i-a asigurat un trai confortabil, până în 1894, când a decedat.

Leona Helmsley (1920–2007)

Leona a trăit în mare parte vestitul vis american: o croitoreasă divorţată şi cu o armată de copii întâlneşte un mogul – Harry Helmsley în cazul nostru – care se îndrăgosteşte de ea şi o ia de nevastă (chiar dacă prinţul din povestea noastră era deja căsătorit). În 1980, Harry o numeşte pe Leona preşedinte al Helmsley Palace Hotel. În scurt timp femeia devine teroarea angajaţilor şi-şi câştigă numele de „Regina Răutăţii”. Tirania nu durează mult însă, în 1988 cei doi fiind condamnaţi pentru o serie de delicte, printre care fraudă fiscală şi şantaj.


Leona a făcut 18 luni de închisoare şi a fost obligată să plăteasca statului taxe în valoare de şapte milioane de dolari. Desigur, asta nu înseamnă că visul american s-a terminat aici – la momentul morţii sale averea îi era estimată la patru miliarde de dolari, dintre care doisprezece milioane i-au revenit prin testament câinelui său, Trouble.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa