Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Eminescu art. economic ziarul Timpul


Mihai Eminescu, pe langa poezie, a scris si despre economie acum 140 de ani.

"De cand lumea nu s-a vazut ca un popor sa stea politiceste sus si economiceste jos; amandoua ordinele de lucruri stau intr-o legatura stransa; civilizatia economica e muma celei politice.

Daca in timpul cand ni se promitea domnia virtutii, cineva ar fi prezis ceea ce are sa se intample peste cativa ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

Sa fi zis cineva ca cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; ca cei ce combat functionarismul vor spori numarul posturilor cu sutele; ca cei ce sunt pentru independenta alegatorilor vor face pe functionar sa atarne atat de mult de autoritatile supreme incat aceste mii de oameni sa voteze conform comandei din Bucuresti; ca se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavoda-Chiustenge (Constanta n.r.), care nu face nici cinci, si ca patru milioane din pretul de cumparatura se va imparti intre membrii Adunarilor; ca se va constata cumca o seama de judecatori si de administratori in Romania sunt tovarasi de castig ca banditii de codru.

Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi ras de dansul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au intamplat si se intampla zilnic, fara ca opiniunea publica sa se mai poata irita macar.

Nu exista alt izvor de avutie decat munca, fie actuala, fie capitalizata, sau sustragerea, furtul. Cand vedem milionari facand avere fara munca si fara capital nu mai e indoiala ca ceea ce ...
Vedeti cit de actual este si Eminescu, pe linga I.L.Caragiale ?

vineri, 15 ianuarie 2010

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie , versuri Mihai Eminescu

Pe linga plopii fara sot versuri Mihai Eminescu(15 ian.185o-15 iun.1889)

Mihai Eminescu si Eleonora Slavici(birfa care aduce moartea)


Foto Mihai Eminescu (15 ian.185o-l5 iun.1889).

Cita dreptate avea Eminescu. Se zice ca poetul nostru national M.Eminescu nu suferea deloc, pisicile femele si avea un adevarat cult pentru motani. Cu al 6-lea lui simt spunea ca, pisicile sint ca femeile(avea o premonitie), rele si traiesc numai pentru ele. Pe cind motanii sint ca barbatii, buni blinzi si putin naivi. Am avut multe pisici si pot sa spun, in cunostinta de cauza ca asa este. Dar si bietele feline feminine, ce viata grea au fara stapin. Dar asa e viata, totusi toate sint foarte inteligente. Dar revenind la experienta lui Eminescu, vis a vis de felul de a fi al femeilor birfitoare, caci citind, felul cum a fost dus la balamuc, Ospiciul Sutu in camasa de forta, pur si simplu mi-a facut rau.Stiam ca birfitoarea Eleonora Slavici, a doua sotie a lui Ioan Slavici(l848-l925) a fost la baza eliniminarii din viata, a poetului nostru drag M. Emminescu. Ea a lansat in tot Bucurestiul, tot timpul birfe despre Eminescu, ca este nebun si ca trebuie dus la balamuc. Si aceasta perfida femeie birfitoare, si-a atins scopul, influentindu-l si pe Titu Maiorescu incit, Eminescu a fost vinat ore in sir, pitindu-se in baia publica, sub dusul fierbinte si fugarit in pelea goala, pina la urma prins in camasa de forta. Saracul a vrut sa se poata apara, dar de gura femeilor nu ai cum sa scapi decit mort. Acuzarea asta grava a Eleonorei Slavici, ca Eminescu este de balamuc, a fortat uciderea lui de un alt nebun, care ia dat cu un bolovan in cap. Chiar daca era recunoscut de atunci, ca cel mai mare poet al romanilor si cel mare mare publicist la aceea data, totusi nu a avut scapare din gura birfitoarei.Chiar daca ar fi fost adevarat nu trebuia bagat cu nebunii periculosi la un loc, cred ca se gasea o rezerva sa fie aparat si sa-i fie crutata viata. Pur si simplu recitind acest episod mi-a facut rau. Dar vedeti ca Eminescu, cu inteligenta lui iesita din comun,nu s-a inselat in privinta femeilor proaste si birfitoare. Dar stiti ce se zice, ca si la puscarie gardienele sint, mai rele decit gardienii. Dar poate rautatea Eleonoerei avea corespondent, in sotul ei Ioan Slavici care era un antisemit feroce, scriind intr-o lucrare ca," evreii sint o boala si trebuiesc aruncati in Dunare". Vedeti ce gindea autorul romanului Mara? Moara cu noroc?Nimeni nu e perfect. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

Mai am un singur dor Mihai Eminescu (15 ian.185o-15 iun.1889)

joi, 14 ianuarie 2010

S-au terminat banii !!!


Foto: rata.


Nu sint bani pentru nimic. Zilnic se inventeaza noi taxe, care mai de care mai aberante, probabil pentru a ajunge in cartea Guiness book.Dar pe linga hotia organizata a guvernantilor, este si hotia la nivel mai mic, cite putin dar milioane de lei noi. Dau numai un exemplu deocamdata, al pensiilor de invaliditate necuvenite. Acesti adevarati devalizatori de bugete, care mituind medicii(carora oricit li se vor marii salariile, nu renunta la acest bun obicei de a-si rotunji frumos si neimpozabil veniturile), obtin pensii de invaliditate intra-adevar mici, citeva milioane pe luna, dar au libertatea de la cistiga muncind la negru, sau ce e mai bine a pleca in strainatate sa munceasca(caci la comusia medicala, se merge o data pe an si au cu ce merge), poate chiar legal pe bani pe care nici nu i-ar visa oamenii cinstiti care, muncesc in tara fara sa fraudeze tara. Dar din bugetul furat de toti, trebuie sa li se acorde si acestor lipitori, necinstiti care nu stiu cum sa faca, sa aiba cit mai multe beneficii, tot daca se poate. Caci pentru ca sint handicapati sau bolnavi inchipuiti, au tot felul de scutiri, de alimente repartizate de pomana prin programele europene. Cine poate verifica aceste furturi organizate la nivel mic cu sume mici, dar care adunate destabilizeaza,viata noastra a tuturor. Daca se da pensie de handicap si pentru un seminanism, si nu se da nimic pentru boli terminale mai grave, care ar fi luate pe merit.America a angajat detectivi, pentru a urmarii falsii bolnavi, caci odata depistati si pusi sa dea banii inapoi, costul cu detectivii este mult mai mic, decit paguba provocata de acesti veritabili excroci.Sa nu uitam ca in America,meseria de detectiv e pe primul loc intre meserii. Dar nu numai aceste biruri sint plaga tarii, ci si atitudinea conducerii tarii fara de romani, cum s-ar zice pur singe. Tiganii, care sint ofensati ca sint numiti tigani, ei sint beneficiarii revolutiei si democratiei. Ei cu rautatea lor diabolica, pusa in slujba lor, pentru a face rau si numai rau nimic bun, sa le fie bine si sa fie respectati. Adevarul ca aceste lipitori care constituie o plaga si o buba rusinoasa care, compromite poporul nostru atit de ingaduitor, profita de toata libertatea democratiei pentru, a se impune in fata tuturor romanilor, ingaduitori sau mai slabi la minte. Zilnic ma mir de diferenta, dintre istetimea tiganilor si romanilor, sau poate ca romanii se lasa manipulati de frica, batindu-si astfel joc de demnitatea noartra a tuturor si tiganii profita de acest handicap care, reprezinta de multe ori frica si nu prostia. Romanii tradeaza pe romani pentru a se pune bine cu tiganii, in timp ce tiganii devin tot mai uniti.
Se comporta de parca, tara este a lor si romanii robii lor. Chiar cinta, cind vin de la furat din occident:"Aceasta este tara mea ", cu toata gura aia spurcata a lor.
Noi romanii ce sa facem, spunem in soapta:"Sa-i lasam in paca ca sint tiganii, sau vezi de aceea s-au luat de tine ca ai vorbit de tigani", chiar de ar fi asa, de ce de romani sa se poata vorbii, in fel si chip dar de tigani, rusinea tarii noastre, sa nu se poata vorbi, se fie respectati ca niste fiinte superioare. Atit acum, dar promit sa continui si mai virulent in articole, care poate ne vor scoate din aceasta "dolcefarniente", sau cum ii zice, sa fie un dus rece, in care sa vada si romanul ca ei 2o mil. au cedat conducerea societatii celor 3 mil. de tigani ieri robi, azi stapinii romanilor carora le maninca rata, puta si nu fac nimic. Sic !
Capul sus pieptul inainte !!! papapa
P.S.Eu am crezut cind s-a dat pensia minima de 35o lei celor care nu au muncit de loc ca, de la aceasta suma in sus se dau pensiile si salariul minim. De la 35o + 65o. sal min.pe ec. si pensiile celor care au lucrat conf.vechimii. Nu am inteles de ce la tv. a fost prezentat cazul unei persoane cu 2oo lei pensie, caci nu avea vechime decit 15 ani si unul care nu a muncit deloc are 35o lei pensie. Pentru mine este inexplicabil.
Publicat de Odorica

miercuri, 13 ianuarie 2010

Basic chacha latin tornsberg

Tinerii curajosi si destepti din toate timpurile reprezinta progresul omenirii(ciorna)


Despre acesti tineri care sint exemplu vreau sa aduc aminte. Din toate timpurile din Grecia antica, Roma antica chiar si sclavii gladiatori, au dat dovada de vitejie si schimbarea sistemului, cu toate ca viata lor nu era garantata nici pentru urmatorul minut.
Templierii, cruciatii, cavalerii de la Malta, Cavalerii Teutoni, hughenotii, protestantii, noaptea Sf. Bartolomeu 23/24 aug. 1572, pasoptistii nostrii, de la Rev. de la 1848, au avut o viziune inaintata, comparativ cu contemporanii lor.
Sa nu uitam tinerii liberali de la inceputul sec.XX a caror deviza era:" Reforma prin noi insine", tinerii Miscarii legionare din perioada interbelica, tinerii luptatori de la revolutia din 1989, care au luptat pentru un ideal nu pentru avantaje, tinerii de azi si care vor fii, cit vor fi oameni pe pamint, caci ei prin curajul tineretii lor, aproape inconstient dublat de inteligenta, vor impinge inainte " sageata albastra a progresului".Nu uit nici soldatii morti sau raniti, vitejeste pe cimpurile de lupta, in razboaie duse de tara noastra.
In art. "La masa verde fata in fata, cer unii moarte, altii viata", am vrut numai sa-i ciupesc de chiur putin pe guvernanti, ca daca ii muscam era de rau. Sa avem incredere in tinerii curajosi, reformisti si inteligenti.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

marți, 12 ianuarie 2010

Hitler Song

Tuschwa

Hitler(1889-1945) si orgasmul oratoric !!!


Foto Adolf Hitler(1889-1945)
Am reluat acest articol pentru a va mai distrage atentia, de la viata politica actuala, caci altfel inebunim cu totii.
Am vrut sa pun de pe google una din cuvintarile isterice a lui Hitler si acolo am gasit scris ca acest site, cu cuvintarile poate dauna computerului meu. Ati mai auzit asa ceva? Hitler e periculos si acum? Avea legatura cu subiectul, caci stiam de acest defect al lui, dar nu am fost niciodata atenta. Dar mai incerc. Referitor la putere si cum se cistiga puterea, ati vazut exemplul cel mai concludent, Hitler. Dupa primul razboi mondial, Germania fiind nedreptatita, obligata ca capituleze in conditii defavorabile ei, a creat nemultumire in rindul fostilor luptatori nemti. Hitler care fusese avansat caporal pentru vitejie, facea mereu tirade despre acest subiect, in fata celor care-l ascultau. Asa ca la Munchen intr-o berarie, in fata citorva bautori de bere, incepea tirada lui cu Germania, ca este nedreptatita si trebuie sa inceapta sa se reinarmeze(avea interdictie) si sa se pregateasca pentru o riposta ferma impotriva celorlalte tari beligerante, sa isi reia Austria, Cehia si asa mai departe. Din putini auditori citi erau la inceput au inceput sa vina tot mai multi, de nu mai era loc in berarie si Hitler a trebuit sa se urce pe masa. Azi asa, miine mai multi, se adunau oamenii si afara caci nu mai incapeau in berarie si pina la urma au format un Partid National Muncitoresc Socialist German ( Partidul Hitlerist si pina la urma ati vazut ce a iesit). Razboi. Hitler si-a descoperit talentul de orator, a spus ca" mireasa lui e Germania" si a rugat doctorii sa-i dea tratament caci, in timpul discursurilor fulminante, avea mai multe orgasme si il deranjau. Dar doctorii au zis sa lase lucrurile asa cum sint caci, altfel isi pierdea, toate efervescenta discursurilor. Orgasmul era secretul !!! sic ! sic! sic. V-am mai facut sa rideti putin. Asa s-a facut istoria. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

luni, 11 ianuarie 2010

Pseudonimul meu, Rita de la, Rita Pavone !

Sint stresata mai rau, decit pe vremea impuscatului de viata politica din tara.Poate atunci eram mai tinara, gaseam refugiul la servici. De aceea caut sa-mi amintesc cele mai haioase amintiri, ca sa ma sustrag actualitatii.
De zilele acestea de sarbatoare, mi-am adus aminte ca in primavara lui 1965, am avut prima intilnire, la care am luat si plasa.
Nu mai tin minte cum, am intilnit un baiat mai mare ca mine salariat, boxer amator si mi-a spus ca-l chiama Vali de la Vasile, si eu am spus ca ma cheama Rita de la Rita Pavone, care era atunci in voga. Eram smechera nu? Sic ! Dar la intilnire, in fata unui cinematograf, nu a venit. Am asteptat 2 ore si apoi am plecat acasa plingind si am plins, o saptamina intreaga.
Peste vreo 12 ani intimplator am aflat ca, nevasta a divortat de el, cu toate ca aveau un copil mic. De ce ? Nu va pot spune decit ca din exces de zel din partea lui. Isi luase functia de barbat in serios. Ajunsese nevasta, femeia snur,(stiti urmarea), si dormea de-ampicioarelea, de nu putea face nici serviciu. De aceea eu am scapat ca deja eram snur si ajungeam schilo-papa-alfa, in cel mai fericit caz. Asa am avut mare noroc !!! V-am mai inveselit, ca sa vedeti de probleme aveam eu. De atunci, nu am mai mers la intilnire, de frica sa iau plasa. Cine voia sa ma intilneasca, trebuia sa vina acasa, altfel nu si nu si nu. Sic!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa si va readuc aminte de Rita Pavone(si ea femeia snur) :

Publicat de Odorica Ion

duminică, 10 ianuarie 2010

Dezbateri politice nocive (ciorna)


Foto:Gura mincinoasa de politician.

Acum vazind eminiuni in reluare cu dezbaterile politice, am vazut mai clar cum se manipuleaza populatia. Intreruperile tot timpul, prin propozitii sacadate ale moderatoarelor, care intrerup invitatii spunind aveti dovezi? e hotarire definitiva? Pune sub semnul intrebarii, orice afirmatie. Caci si in instanta taraganarea cu anii a proceselor, nu se incadreaza in timpul in care poate fi apreciat un om, care aspira la funcie de conducere in statul Roman.
Aceasta maniera,de a tine lucrurile importante pentru viitorul tari,i in coada de peste a dat roade. De ce spun asta caci, ma iau exemplu pe mine. Ce-mi zic eu, daca nu este clar ca, cel pe care vreau sa-l votez este vinovat, atunci votez tot cu el ca (gindesc multi) caci imi suride vazind cum danseaza cu tiganii, cum hahaie si ciupeste tot timpul de chiur pe moguli. E foarte distractiv, caci altfel am fi plictisiti de politica, asa se da mai multa culoare vietii politice.
In privinta celuilalt, cine stie cine il manipuleaza, caci i s-a dat calificativul de "prostanac", si acest Iliescu vulpe batrina, cine stie ce mai pune la cale, asa cum a facut si la revolutie incit, a intors spiritul revolutiei in vavoarea celor dinainte, adica in favoarea securistilor si comunistilor.
Acest fel de a conduce dezbaterile la tv. au fost pagubuitioare pentru poporul nostru.Cred ca aceasta politica a televiziunilor, mai ales ale celor cu program politic, trebuie sa inceteze, inca de pe acum caci, nu au facut decit au pus piedica deratizarii vietii politice romanesti. Caci politicienii infractori pun in continuare mina pe putere si scapa nepedepsiti.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa