Reda-i copilaria lui Stefanut

luni, 14 iunie 2010

Iubiri pasionale Stefan Augustin Doinas si Irinel LiciuFoto : Stefan Augustin Doinas si Irinel Liciu.

Stefan Augustin Doinas (1922-2002), in 1957 a fost condamnat la un an de inchisoare pentru "omitere de denunt". In 1958 cind a iesit din inchisoare s-a casatorit cu Irinel Liciu prima balerina a operei din Bucuresti.
Mistretul cu colti de argint este unul din cele mai frumoase poeme scrise in limba romana.
La 22 mai 2002 o veste trista a facut inconjurul lumii. Irinel Liciu, o fosta mare balerina s-a sinucis cu o supradoza de somnifere, la cateva ore dupa ce sotul ei, marele poet Stefan Augustin Doinas incetase din viata din cauza unui stop cardiac. Fusesera nedespartiti timp de 42 de ani. Ea avea 74 de ani si el 80.

Nu fac apologia sinuciderii dar consider ca Irinel Liciu a procedat corect atit fata de Stefan, cit si fata de ea insasi(am inteles ca aveau un juramint sa iasa amindoi din viata mizerabila de pensionari amariti). A continua singura o viata de saracie lucie cu o pensie mizerabila fara sa mai fie un cuplu de granit, ar fi fost un chin, aceasta a fost cea mai buna solutie.
M-am referit la cel ca ei de virsta inaintata. La aceasta virsta nu ai cum sa-ti mai refaci viata. Nu poti uita peste 4o de ani petrecuti linga omul iubit.
Ma scuzati daca nu sinteti poate de acord cu mine, dar eu acum in situatia de fata(economica a tarii) asa vad ca, a fost cel mai bine pentru amindoi.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu