Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Rabdau(romanul nostru).


Acum la ora 17 la stiri s-a anuntat ca au sosit scumpirile la supermarcheturi. Carnea de pui, oaie, vita, porc s-a scumpit cu 3o - 5o %.
Totul s-a spus de parca era ceva normal.
O reportara a intrebat citiva cumparatori, care nu s-au aratat asa speriati si un amarit chiar a spus, cumparam mai putin, fiecare dupa posibilitati.
Vedeti cine este de vina, romanul nostru pe care eu l-am numit Rabdau, dupa porecla ciinilor maidanezi, invatati sa rabde.
Asa sintem, asa meritam.
In Japonia, sau in Anglia, sint lupte de strada, cind creste pretul cu O, sau 1% si la noi spunem linistiti ca, facem economie(la saracie) si cumpara fiecare dupa posibilitati. Dar toate se vor scumpi, aceasta e numai inceputul.
Asa prosti simtem, asa guvernanti meritam.
Stiti vorba aceea veche, "mai bine mergi cu desteptul la paguba, decit cu prostul la cistig".
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

Revelionul tiganesc nu a fost un vis


Nu mi-a trecut suparaea pe tv. nici pina acum. M-au dezamagit complet, caci abia asteptam noaptea de revelion . Am zis sa nu ma uit la seriale politiste, sa fac efortul, sa citesc. Sa mai aud, in caz ca inchid ochii o poanta, un scheci.Dar la asa ceva nu m-am gindit. Cred ca tev. respective au fost platite de tigani sa-i la se sa-si desfasoare incultura, sa prosteasca pe romanii. Stiau ei comunistii(am scris de nenumatare ori), de ce tineau si ei in friu, tiganii.Nu faceau ca Ms.Antonescu, dar ii alungau mereu din oras, cu Militia Calare(formata din soldatii veniti de pe front fara meserie), caci tiganii cu scandalurile lor publice, puteau pune in pericol, puterea care se instala cu greu. Asa se face darimarea unui regim, ca la maioneza. Incepi cu putin(citiva nwemultumiti) si apoi creste, creste. Comunistii nu scoteau tiganii, nici la munca voluntara care era obligatorie, numai pentru romanii de la oras, ca doar ei erau pericolul.Si tiganii distragind atentia militiei, cu scandalurile lor in grup, fara sa munceasca nimic, orasenii nemultumiti puneau de o revolta, caci multe familii aveau rudel la canal sau in inchisori pe m otiv politic(ca aveau casa, ca au spus un banc, sau o parere), si revolta crestea, crestea si punea in pericol, regimul nou instalat.Asa ca erau necrutatori cu tiganii, caci nu constituiau ei insisi un pericol, dar prin atitudinea lor favorizau revoltatii.
Acum se vede cel mai bine ca, revolutia i-a facut proprietari si nu mai au limite.Daca isi expun si la tv. prostitiile lor pentru a denatura, cultura si umorul proverbial romanesc inseamna ca noi, romanii am ajuns la limnita cea mai de jos a motralitatii si nu ne gindim, la viitorul urmasilor nostrii,. Caci prin tv. si emisiunile de buna calitate se educa, sau se prosteste poporul. Macar de revelion cind se uita multa lume, care nu are posibilitati sa mearga de acasa, ce sa vada? Maltratarea esentei poporului romin, decadenta la care sintem supusi cu voia, sau fara voia noastra. Rusine sa le fie in primul rind, moguililor de la tv. care pentru un pumn de arginti, vind constiinta unui intreg popor si asa oropsit de soarta, si a faxcut ca presedintele sa aiba votul lor, ca se coboara la tigani.
De-a lungul ultimului secol, tiganii au fost tinuti la colt, caci lasati liberi uitati unde ajung.Nu trebuiesc exercitate violente, numai cind ajung la anumite lim ite, ci trebuiesc tinuti acolo unde le e locul, si sa ajunga sa dea exemplu, atunci cind se vor civiliza, dupa cel putin 1ooo de ani.
Imi exprim inca o data indignarea pentru mas-media, care si-a batut joc si de revelion, care este o data pe an.Macar daca nu voiau sa cheltuiasca bani, atunci aduceau filmari comice din alte tari(mai vechi fara bani).Era mai bine.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

vineri, 1 ianuarie 2010

Tango La Cumparsita

In noaptea asta am avut un vis urit.(rev.2oo9-2o1o)


Asteptind sa vina revelionul si la mine, stind in pat am atipit. Si ce credeti ca am visat? Am visat ca butonam la tv. pentru a vedea un program de revelion ca, acelea stiti dvs. de acum 25-3o de ani chiar 4o, mai fascineaza si acum. Si am ajuns la Protv. nu o sa va vina sa credeti, erau numai tigani asa zisi artisti, dau repede pe Antena unu, la fel, la Nat.era parca Corina Cririac(M-AM PLICTISIT DE EA CA E DE O SEAMA CU MINE).
In vis am inchis si m-am trezit abia acum pe la 1,3o. Si ma gindeam ce ne faceam noi daca totul era adevarat. Parca eram in tara tiganilor. A acestor minoritati oropsite.
Caci vedeti doar, ungurii vor Ardealul, secuii autonomia, tiganii Romania. Dar romanul, el ce naiba mai vrea? Tu romane ca un catel de pripas, tu ce mai vrei?
Treci la cotet, tu ai destule, foame, frig, batai, umilinte, minciuni. Ce Romania, Romania bogata si frumoasa, nu a fost a ta? Nu ai fost in stare sa o pastrezi, asa iti trebuie. E la putere legea celui mai tare, tiganii sint doar romani, tu ce naiba mai esti. Dute in p.. a m... de prost. Asa pateste cel care e bun, bun dar prost. Stuchite-ar(scuipate-ar ) mitele cum zice moldoveanul.Asa iti trebuie, sa fii ca un ciine care, dupa ce e lovit vine si linge piciorul care l-a lovit.Numai la vot esti tu bun prostule, te vinzi pentru un kg.de faina, ulei, o galeata de plastic.
Dar asta a fost in vis si acum mi-e teama, ca daca dau drumul la tv. s-ar putea, sa fie adevarat si ca tiganii au ocupat tv.Romana. Ma culc la loc poate visez mai frumos, caci acest vis m-a speriat de moarte.E ora 2 si va doresc un AN NOU CU BUCURII SI SA NE STAPINIM BINE TARA, CACI ALTFEL O IA LA VALE SI SE REALIZEAZA VISUL MEU URIT.
Daca nu a fost un vis aceasta sleahta de tigani, care au ocupat si noaptea revelionului, in timp ce marii artisti, care ne-au incintat zeci de ani, stau pe tusa ca vezi doamne sint pensionari si maninca 2 venituri, sa ne fie rusine noua tuturor, caci asa ne trebuie. Nu sintem departe de mai rau, de caii imparatilor romani facuti senatori, inmormintati cu onoruri militare, caci iapa noastra e deja ministru pe 2 ministere si are la dispozitie 4 miliardfe de euro de tocat, caci ce dezvoltare sa faca? Asa mi-am petrecut eu noaptea de revelion. Sic !
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 30 decembrie 2009

?????????????

Pe cai (mari)?


Amazoane !
Expresia anterioara "pe cai", spusa cu dublu interes, mi-a adus amin te de anii petrecuti la birou si la laborator.
La amindoua locurile de munca erau uzuale cind plecau sefii(mai ales la Minister).
Una dintre noi, pindea la geam plecarea si cind vedeau masina pornita striga:"Pe cai!", si atunci se deschideau cu zgomot sertarele si de acolo se scoteau repwede pentru a nu pierde timpul, scoteau lucrul,crosetaje, tricotaje, macrame, romane,chiar si lucrurile copiilor de acasa, pentru cirpit(se purta asa ceva). Totul se facea repede, caci nu se stia cind vin sefii, care nu de putine ori ne prindeau asupra faptului, ne mai iertau, mai pedepseau pentru a avea material la sedintele de sindicat, UTC sau Partid(pentru un an).
Dar important era adrenalia, lucratul ilegal era mai spornic, decit acela din timpul liber.Daca lucrai in pauza de masa, te incriminai singura ca, sefii stiau ca atunci cind sint plecati continuai modelul.Dar si nevestele lor acolo unde lucrau ele, faceau la fel.Am vrut sa nu se faca vre-o confuzie si sa se spuna, la fel si atunci cind pleaca sotii de acasa, sa fie primiti in urma lor amantii, carora sa li se spune pe cai(sau pe iepe)? Nu e cazul conducatorilor tarii care nu au nici o oprelis, caci asa sint mai bine vazuti de popor, care adora aceste situatii de infidelitate si asa capata simpatia poporului, mai ales la vot. Oamenii zic :"vezi ce virili sint, au si neveste si amante, dar noi de nemincati nu sintem in stare de mirtoaga noastra.
Asa ca : Pe cai,( mari).
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Vine Revelionul !!!


Foto:Acest tinar asteapta noul an. Si pentru el v-a fi mai bine?
Ce fericiti sintem noi poporul roman(o mirtoaga costeliva).
De aceea am dat exemplu pe imparatul Caligula si calul sau, Incitatus, facut Senator. Noi mai avem nitel puin a acolo, dar sinterm pe drumul bun. La noi iapa am pus-o ministru vorba lui R.Si Alex.cel Mare si-a ingropat armasarul vestitul Bucifal cu onoruri militare.Dar la iapa noatra sinistra ii spunem d-na Minisrtru. In rest aici e tara unde se zice ca se poate orice.Aici e cu adevarat democratie pura. Fiecare face ce vrea, nu are nici o opreliste. Tiganii isi fac de cap, ungurii fac ce vor. autonomie daca vor nu-i opreste nimeni, hotii fura de rup. cine sa-i opreasca este doar democratie? Se fura arme contra droguri,e bine, bine e foarte bine.
Conducatorii tarii alesi cu mita, pe banii nostrii fiind tara inglodata in datorii zeci de ani, isi vad de treaba lor.Sarbatoresc prostirea gloabei costelive adica poporul roman.
Ati vazut ce mai dansuri incing, ca doar tara e pe mina lor. Cine sa-i opreasca?Chefuiesc si sint veseli alaturi de gasca de hoti a tarii cu sotiile(care nu sufla ca sint de poza) si amantele care tot de poza sint cu sotii incornorati, cu nerusinare, dar nu au ce face ca, pica sutele de milioane. Acum vin si la Min.Dezvoltarii 4 miliarde euro, si sint pe mina lor, doar nu credeti ca se va imbunatatii viata poporului.
Alt caz, cind in apr.1989 s-au platit datoriile, s-a pus problema sa se dea mincare la popor, sa nu mai exportam mincarea pentru platirea datoriilor. Dar prima doamna Ceauseasca zisa CODOI, a zis nu, caci asa s-a obisnuit poporul(in saracie la cozi), si pe urma il invatam prost, sa o duca bine.
Vedeti ce folositoare sint pildele lui CODOI?
Cum sa mai mituiasca ei la viitoarele alegeri romanii cu ulei, faina(de la UE bineinteles), galeti de plastic, daca sint putin mai avuti? Ce valoare v-a mai avea aceste nimicuri jignitoare?
Dar pina atunci, fiecare isi vede de treaba lui,unii de saracie, altii de stringerea averilor, cit mai fabuloase.
UN Caci asa a fost sa fie cind s-a impartit norocul la popoare, noi romanii, am venit la urma si am luat, praful de pe toba.
Sa stim ca sintem, fiecare pe cont propriu. Pe cai !!!
Capul sus,, pieptul inainte !!! papapa

marți, 29 decembrie 2009

Imparatul roman Caligula(cizmulita)12-41 si calul sau senator Incitatus


Caligula îi obliga pe oaspeţi să bea din vasul calului său
16 Noi 2008 / 339 vizualizari / 2 comentarii
Cuvinte-cheie:cal, Caligula, Imperiul Roman, Istorie si Civilizatii

Împăratul roman, Caligula, a intrat într-o ridicolă nemurire prin pasiunea pentru calul său, Incitatus. Acesta din urmă era considerat ca fiind un înalt demnitar al imperiului, iar romanii, indiferent de rangul lor, trebuiau să se prosterneze şi să-şi lipească fruntea de copita sa.

Acest Incitatus locuia într-o incintă de marmură, se hrănea din vase de aur, avea gardă personală şi sclavi care-l deserveau, iar în public apărea îmbrăcat în purpură şi perle. Caligula îşi invita calul la masa lui, şi după ce calul băuse vinul din cupă, ceilalţi invitaţi erau nevoiţi să bea resturile calului, cei ce refuzau fiind omorâţi.
Alte articole asemanatoare

* Fiica reginei Cleopatra, Cleopatra Selene, avea trăsături bărbăteşti?
* Caligula, cel mai nebun împărat din istorie
* Cum a murit împăratul roman Claudius: otrăvit cu ciuperci
* Bucefal, calul lui Alexandru cel Mare ce a fost înmormântat cu onoruri militare
* Noi ar fi trebuit să fim acum în anul 2016,
nu 2009!
Un răspuns

1.
| Răspunde V.Ruse

CALIGULA IMPERATOR / SI-A FACUT CALUL SENATOR, / DAR BASESCU MAI SINISTRU / SI-A FACUT IAPA MINISTRU. /

Clatiti-va ochii

Evian Roller Bobies

luni, 28 decembrie 2009

Sabrina Bruna

Magdalena(Coca) o fata ghinionista(art.rel.la cererea cititorilor)


Magdalena (Coca) o fata ghinionista( art.reluat la cererea dvs.)
5 August 2009
Foto:Galben, culoarea preferata a lui Coca.Coca era vecina, colega si cea mai buna prietena a mea. Era frumoasa si
desteapta(ea imi facea acasa temele la matematica) dar a fost o fata
ghnionista. Facea parte dintr-o familie cu 4 copii,avea o sora mai mare
cu un an ca noi si doi frati fata si baiat gemeni cu 6 ani mai
mici.Tatal avea o funcie buna la CFR,mama era casnica. De cind il stiam
umbla cu cheile la el de la beci. Acolo tinea mincarea sub lacat. Era
plecat la drum cu zilele si cind venea aduna copii pe linga el si numai
lor le dadea mincare. Pe nevasta o batea mereu, o scotea seara in
gradina sa nu vada copii si o batea. O verifica sa nu ia din malai sau
faina, punind palma lui deasupra imprimata adinc si daca nu se potrivea
cind venea el cu palma lui,iesea scandal mare de se adunau vecinii. Isi
dadea seama ca a umblat si si-a facut vre-o mamaliguta sau vreo turta.A
parasit-o pina la urma ca ii pleceau femeile si i-a luat tot din casa..Era un om rau. Dupa plecarea lui vecina s-a angajat ca
panacodar in panificatie. Si cu leafa si piinea asigurata si-a crescut
copii.Coca a patit un necaz in liceu la I.L.Caragiale. Era la sport in
cls.aIX si un necunoscut a urmarit-o la gardul scolii mai mult timp.Era
ceva mai dezvoltata ca alte fete de virsta ei si intr-o zi a asteptat-o
cind a plecat de la scoala pe inserat caci era decembrie si era
inghetat jos, si i-a spus ca este de la Militie si ia aratat si o
legitimatie(falsa) si i-a spus sa mearga cu el de un dispensar ca a
fost reclamata ca nu mai este fata mare? si ea s-a ambitionat sa
dovedeasca si a mers cu incredere pina la Feroemail, acolo a trecut
Dimbu si in apropierea puturilor din care udau gradinarii fiind bezna a
trintit-o la pamint si a luminat-o cu lanterna si a batut-o de nu i se
mai vedeau ochii.S-a tirit pina la portarul de la Feroemail cind s-a
trezit din lesin si a fost chemata salvarea. Dobitocul acela om de 5o
de ani de pe Domnisori a spus ca a crezut-o moarta ca altfel nu o lasa
din bataie.Nu stiu daca a violat-o dar la scoala a venit cu certificat
de la doctorul medico-legist ca e virgina. Astfel nu mai putea continua
scoala si asa a fost mutata la alt liceu.. Acel
nenorocit a fost prins, nu stiu ce pedepsa a primit dar lui Coca nu i
s-a dat nimic. Asta se inti pla in l965.Mai tirziu dupa terminarea liceului a plecat la Iasi a
dat examen la seral la lb.franceza si s-a angajat la Fabrica de
Medicamente Iasi, apoi la un coafor casiera.Pe perioada verii a mers la
mare ca liftiera sa mai cistige un ban si acolo se crede ca a cunoscut
straini si a acceptat sa distribuie droguri la facultate la Iasi. Si
atunci, cu toate ca era foarte periculos se mai practicau aceste
fapte.Dar totul a fost secret s-a aflat din gura in gura la
inmormintare.Securitatea a intrat pe fir si a fost aruncata dintr-un
camion cu prelata de securitate in timp ce mergea intr-o excursie cu
facultatea sau cu Fabrica de medicamente.Dupa ce a fost aruncata(s-a
zis ca a alunecat) a fost batuta de la git in jos. Cei care i-au facut
baie au fost ingroziti.Inmediat ce a cazut a venit la l2 noaptea la
vecina acasa militia si a anuntat-o ca a murit dezechilibrindu-se din
camion. Nu au avut voie sa spuna nimic nimanui.Eu eram gravida in 8 luni
cu Dragos cind a murit pe 11 sept.l97l. Am fost socata, caci era o fata
nemaipomenita, tocmai fusese la Ploiesti si imi povestise foarte
optimista ce va face si ca nu crede ca mai vine acasa la Ploiesti, caci
lumea discuta despre povestea cu Feroemailul, nu credea nimeni in
certificatul medico-legist.Si atunci erau birfitori cu tinere de minte
si lui maica-sa nu-i placea treaba asta. Atit am vrut sa spuns de Coca,
D-zeu sa o ierte,o fata ghinionista.Chiar daca a fost ceva adevarat cu
drogurile a facut-o ca, era singura printre straini,avea nevoie de bani
si securitatea cu bunul obicei nu statea la indoiala si executa pe
loc. Nu o judec, doar am amintit acest lucru. Capul sus, pieptul inainte !!!papapa
Publicat de Odorica

duminică, 27 decembrie 2009

Spagat, made in China !

La multi ani !!! de Sf. Stefan !!!

Orientul MijlociuCiti ca ei sint si la noi?Mor nestiuti de nimeni.
Sintem ocupati cu bilciul de la tv.
Si mai preocupati sintem ca minoritatile, sa o duca bine. La unii le-am imprumutat numele nostru romini cu 2 de rr, special pentru a fi confundati cu noi.
Le creeam toate conditiile si drepturile pentru a ne umili, a ne bate, a ne deposeda de tot, a ne omori si la urma daca, vor fii condamnati,DACA, vor fi gasiti vinovati? Ati vazut ungurii cit sint de porniti? Noi ne uitam la E.U., EBA et companii si visam frumos, ca sintem in locul lor, pina realitatea ne trezeste, cu un dus rece. Noi i-am ales, noi vrem sa ne uitam la ei, uitind de noi.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Tiganii au speriat lumea toata(dar noi romanii ii pupam in chiur)


Presedintele Garzii Maghiare: VOM AVEA RAZBOI CIVIL IN UNGARIA DIN CAUZA TIGANILOR