Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Lusy

Olga si atit !

Nu este vorba de rasism aici !!!


Nu este vorba de rasism aici.
Este vorba de cei care s-au socotit napastuiti de soarta, dar care acum s-au catarat in virful sortii, bine bineinteles.
Nu cei, de la partea cea mai de jos a societatii bronzate, ci cei care au fost mai voinici si mai smecheri, caci smecheria si ilegalitatea caracterizeaza aceasta etnie.
Ei cum am mai spus, sint beneficiarii revolutiei. Ei sint cei improprietariti fara munca de revolutie, ei tipa ca au drepturi nelimitate, care trec dincolo de legalitate.
Ei dau cu barda in Dumnezeu,in numele ordinii publice apelind la cohorte de infractori puscariasi, pusi(autopusi), sa faca ordine si sa urmeze directivele lor.
Am un exemoplu in fata, un astfel de personaj sef al infractorilor, care de cum iese din casa, iese strimbindu-se a scrirba, de tot ce este imprejur.
Eu stiu ca barbatii , nu toti, nu suporta anumite mirosuri o data pe luna ale femeilor. Stiti cum se numeste buruiana aceea, urit mirositoare, referindu-se la tigani, p... a tigancii.
Dar a externaliza acest lucru si in afara, de a arata cit esti tu de delicat, asta e prea de tot. Imi inchipui, ce insemnna sa locuiesti in casa cu 4 femei in 4 m2(de fapt 4o dar tot asa este),(de ce nu ai muncit cinstit sa-ti faci casa si sa nu te milogesti la primarie), iti faci o fobie, si de aici nu mai este decit un pas.
Nu mai recunosti acele fiinte mici, de statura, foarte bronzate, mici si graso-deformate, ca fiind ceea ce sint si incepi sa iti construiesti in jurul tau o platosa, ca tu nu mai esti rrom, nici macar rrom romanizat, tu esti si cu baragladinele tale, etalon simandicos, de curatene si intelepciune.Dau acest exemplu, caci totul este in mintea lor nimeni nu are decit scirba, dar sint periculosi.
Acest lucru este la scara cea mai de jos, dar ia ginditi-va ce este mai sus.
In copilarie, v-am scris cum militia calare(anii 195o, militia comunista), ii alergau acesti, le ziceau tigani, acum nu mai vor sa fie rromi romanizati, vor sa aiba drepturi in detrimentul celorlalti.Cit trebuuie sa cedam in fata tiganilor, atotputernici, incit si politiei viteze ii este frica? Sa fim furati, violati, aruncati din casele noastre afara, batuti, jigniti in cel mai murdar mod, omoriti atit noi cit si animalele dragi noua, in fata noastra, sa ajungem sa mergem pe strada cu oameni platiti,sa ne apere? E de ajuns? Nu, nu este de ajuns !!!
Aceasta inseamna saltul acesta peste cal, cind unor minoritati bronzate ca si cele maghiare, li se dau drepturi, mai presus de ale celorlalti.
Ajung sa creada si ei ca sint mai peresus de lege, de ceilalti multi, in tara acelora si se comporta ca niste musafiri importanti, cind toti ceilalti, gazde, trebuie sa fie la ordinele lor caci, sint pasager acolo.
Dar nu este asa, ei se instaleaza definitiv si incet, incet totusi printr-o in teligenta diabolica, preiau conducerea societatii si cu tupeu, decreteraza ca vointa lor, infractionala, este lege, pentru ceilalti majoritari.
Nu vreau sa plictisesc iar, dar nu ma pot abtine sa nu continui in viitor in scris, acest experiment interesant, care se face chiar de la revolutie, asupra poporului nostru, prea mult rabdator.
Cind ii alergau militia calare(comunista), pe tiganii(de atunci) si lumea sarea in fata cailor sa-i opreasca, militienii spuneau :"dati-va la o parte ca tiganii inmultindu-se, ajung la putere si vor sa ne conduca, asa cum sint, rai si prosti".
Eu nu credeam acest slogan si dadeam, vina pe regim ca vrea sa stirpeasca, aceste fiinte"nevinovate".
Dar nu am ajuns la capatul vietii si sa vad la scara mica, ce inseamna acest lucru si nu este un slogan. Vedeti clanurile tiganesti la toate nivelurile? Acestia care vor sa se dezbare, de apelativul de tigan, chiar romanizat si au patruns in structurile statului, infirmiere in spitale, spalatoare de wc. in gari, isi dedica mult acaparind pe romanii, prin frica, mai slabi la minte si a creea ostilitate in jurul celor, care ii dispretuiesc profund.
Dar exemplul este si pentru minoritatea maghiara, mi-a povestit o colega ca in Ardeal avind vecini de etnie maghiara, nu voiau sub nici o forma, sa vorbeasca un cuvint romaneste. Daca se ratacea o gaina, la roman in curte intreba numai in maghiara, si la raspunsul romanului ca nu stie maghiara, ci sa spuna ce are de spus in romaneste, prefera sa piarda gaina, decit sa o ceara in romaneste.
Daca la un loc de munca erau 2 un unguroaice, celelalte 1o de exemplu, trebuiau sa vorbeasca tot in maghiara, daca nu, sa taca.
In 1977 cind eram in statiune la Borsec, femeia de serviciu de la cabana, se vaita ca Ceausescu a dat ordin ca, la liceu sa intre toti copii car, sustin examenlele in limba romana.
Femeia de serviciu spunea ca nu mai poate sa dea copii la liceu.
Vedeti pina unde mergeau cu aberatia asta, sa strice viitorul unui copil, decit sa invete romaneste.

Acesta si alte sint mici exemple de cum isi apara ei fiinta lor, hunica.
Si evreii sint la fel, cu toate vicisitudinile pornite, de la imparatii romani(cum am mai scris).Altfel nu ar mai existat acum.
Asa ca dau crezare vazind si simtind pe pielea mea, cit de daunatoare este o etnie de exemplu(rroma), fara Dumnezeu si fara lege, bazata pe lene, furt si a li se da totul de-a gata daca nu, este luata cu forta.Ei se tot infrupta din democratie pina o vor minca pe toata, noua raminindu-ne sa roadem oasele(democratiei), de la masa lor, aruncate pe jos.
Si vor sa patrunda strecurindu-se ca niste serpi, intre cei fara o gindire mai profunda si pe termen lung, dar pe care au inteles-o inaintasii nostrii(chiar si comunistii).
Acesta cred ca, este un pericol din interior asupra verticalitatii morale,a poporului nostru care o sa zica, ce sa mai muncim, ce sa mai fim corecti, daca si asa rromii romanizati(care nu vor sa se recunoasca), traiesc mai bine ca noi, cu crezul ca, sa furi, sa bati, sa minti(sa obligi si pe altii sa minta spre binele tau), este cel mai bine si ajungi departe unde vor, pe scara societatii. Asa acaparezi totul, si majoritatea(fraierilor), lasa-i incalecati de noi si de alti in fractori.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 20 noiembrie 2009

joi, 19 noiembrie 2009

O melodie frumoasa rebela

Comunistii elevi de nota 1o (sanchi bubi) !!!!


Sa mai zica cineva ca zicala"Norocul ii ajuta pe cei indrazneti !", nu este adevarata.

Asta se intimpla prin anii l95o. Cind s-au prezentat profesorii la scoala sa le predea elevilor comunisti, ce credeti. Acolo in primele rinduri era comisia, care ii facuse cu ou si cu otet ca sint incapabili si ca ii arunca prin tara despartiti de familie. Cel mai rau de gura dintre ei era chiar in banca 1, in fata lor. Nu mai zic ca erau bita si nu au avut voie decit sa le predea, nu sa ii asculte si notele sa fie numai lo. Asa s-au impus comunistii . Rai si prosti au bagat frica in oameni.
Eu am avut o educatie spartana, am sa povestesc mai tirziu, tinere de minte, atentie distributiva, dar am ramas singura prea devreme, cind aveam mai mare nevoie de parinti si m-am descurcat singura. Am fost tirita in mizeria vietii de zi cu zi. Daca nu avem o educatie facuta, cu duritate nu m-as fi descurcat nici atit. Asta am vrut sa spuns cum s-a inceput invatamintul si cum s-a ajuns la 2o pe loc la licee, trepte, facultati. De aceea am avut ingineri cu 7 clase, facultati muncitoresti si apoi licee, 2 ani intr-un an. De aceea era nevoie de inginerii pensionari, din vechiul regim adevarate cadavre ambulante, care erau adusi cu forta la serviciu. De oameni capabili a fost si va fi intotdeauna nevoie. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Rokeri s moravu Senjorita porfavor

Comunistii treceau prin scoala, ca gisca prin apa.


Ochi mincinosi.

"Citeste-i pe mincinosi din gesturi ! "

Am cunoscut mai indeaproape o vecina de la parter de la blocul unde am stat.Acum era in virsta si mi-a povestit ca in timpul rebeliunii legionare erau la Tirgoviste, sotul era avocat si doamna era profesoara de limba romana. Legionarii l-au pus, nu stiu daca l-au numit sau prin alegeri intre ei acolo primar al orasului Tirgoviste. Dupa cum stiti minunea nu a durat decit din 6 sept.l94o pina la 21 ianuarie l941. Dupa venirea comunistilor la putere au venit la Ploiesti. Amindoi proveneau din familii foarte bogate, ea imi spunea ca aveau 3oo ha de padure (era enorm) si multe altele pe care nu le mai tin minte. La venirea comunistilor el a facut puscarie, nu stiu cit dar la iesire, nu a mai avut voie sa profeseze ca avocat, cu toate ca avea studii facute in strainatate.L-am cunoscut si eu, a murit demult, era foarte politicos si tacut, imbracat mereu in gri si cu palarie asisderea. Au avut dreptul sa predea la tara intr-un sat, linga raf. Brazi, ce-i poarta numele.Ea preda limba romana, la copii de clasele primare si el matematica. Ea fusese profesoara de limba romana, la cel mai bun liceu din oras. Intr-o zi s-a zvonit ca vine in control inspectia de la partid. Toata lumea era innebunita, caci pe comunisti ii stiau toti de frica, rai si prosti. Au asistat la ore si la terminare i-a facut pe toti profesorii cu ou si cu otet, cu cuvinte grele cum numai ei stiau sa le spuna, mai ales ca ii muta in tara si ca sint niste incapabili.Asta le-a spus de mai multe ori. Tot colectivul de profesori tremurau de frica, ca vor fi aruncati cine stie unde, despartiti de soti si de copii lor.Dar in acelasi timp, erau obligati ca cei mai buni dintre ei, sa predea la noile cadre de partid, acolo unde este casa armatei, in capatul bulevardului linga fosta cofetarie Bulevard, acum este farmacie in locul cofetariei. Era vorba de niste cursuri de clase primare pentru certificat de 4 clase. Nu aveau voie, au fost avertizati sa dea,note mai mici de 1o. Chiar daca elevii batrini erau bita. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Rokeri s moravu Senjorita porfavor

miercuri, 18 noiembrie 2009

Un ministru legionar nabadaios, dar strasnic !!!(reluare)


"Haina nu face pe om, dar spune multe !!!"
Am gresit cind am spus ca, era strasnic sa fii nevasta de ministru in timpul legionaruilor si al razboiului. Problema era ca domnul ministru, nu suporta femeile nici pe timp de pace, nici pe timp de razboi. Vizitele noaptea in camera nevestei, erau atent programnate(stiti de ce), si de scurta durata. In afara de asta, cum am mai scris in atitea si atitea articole d-l ministru era un zgircit fara pereche. Cerea in scris si cu semnatura socoteala pentru orice cheltuiala cit de mica si sa fie justificata. Cu toate ca avea 2 lefuri si de ofiter superior(nu ii mai stiu gradul) si de ministru, caci avea 2 facultati facute la Sorbona in Franta, era si avocat si econmist si ofiter cu Academia Militara facuta in strainatate. Dar traiul linga el era confortabil caci, familia avea femeie in casa mincare cit trebuie, nici un biscuite mai mult. V-am povestit ca l-am cunoscut cind a iesit din puscariile comuniste, un batrinel mic in baston, ras in cap si cu basca. Era contabil intr-un oras de provincie, caci nu mai avea voie sa mai practice meseria de avocat, economist sau ofiter(nici atit). Dar avea amanta tinara de 2o si ceva de ani.Se mai imblinzise, poate fusese stresat si din cauza responsabilitatilor razboiului. V-am mai povestit si o sa caut articolele. Din ditamai Ministru leguionar a ajuns un batrinel mic, in baston, un contabil de provincie. Va mai aduceti aminte de persoana, care a avut o functie mare in timpul legionarilor si dupa venirea comunistilor a fost profesor de matem., la o scoala generala de tara. Dinsul fiind un redutabilm avocat. Dar acesta este mersul istoriei. Nu vreau sa ramineti cu impresia ca era totul strasnic, sa fii nevasta de ministru leg.si in razb. El era dat dracului, nu-mi aduc aminte de familia lui nimic (mi-a mai scapat si mie cite ceva), dar la nervi stiu ca, arunca cu cratitile de tavan. Acesta era hobiul lui. sic ! sic ! sic Aveti grija cu copii ca, ei de mici 2-3 ani stiut tot dar nu pot interpreta atunci, ci mai tirziu. Si eu vorbindu-se in casa de mica de razboi, mi s-a dezvoltat interesul pentru acest subiect, mai ales ca am apucat generatia si intre vecini si la serviciu care au facut razboiul. Pe mine nu ma speriau povestirile, imi bagau adrenalinali instalatie si muream de necaz ca, nu am trait si eu acele vremuri, caci ma plictiseam, ceva de groaza. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Din culise !!!


Cred ca imi scuzati faptul ca, trec de la un subiect la altul pe bloguri, dar nu am ce face, asa fac eu de cind ma stiu, una fac alta gindesc.
Dar ce scriu eu este din culise, lucruri pe care, pe caile cunoscute documentate nu le puteti afla.
Eu am fost rasfatata de soarta si am lucrat si am avut de-a face cu anumite personalitati si le-am cunoscut paralel cu politica, sau problemele voit teatrale, la care ne obliga viata de zi cu zi.
Cind eram mica si ma punea matusa Ileana sau mama vitrega Anisoara sa spun "Tatal nostru", eu dadeam din gura si mintea imi ratacea, cine stie prin ce coclauri. Si cind terminam de spus, imi dadeam seama ca, nu am fost atenta la ce dau din gura si era mare pacat. Asa ca o luam de la inceput si tot asa de 3-4 ori.
Tot asa am facut si cind m-am mai marit, apoi am abandonat acest fel de a pacatui.
Dar sa nu va ginditi ca, in anumite ipostaze in viata, sic ! ma gindeam la altceva, ca nici eu nu mai stiu, nu stiu nici daca eram de fata. Sic !
Ati vazut ca nu copiam la scoala si mai tirziu la examenele de la serviciu, memoram totul vizual pe diagonala si mi-a mers, pina acum de acum incolo, nu mai stiu.
Dar totusi ma uit in acelas timp la 2 televizoare si nu-mi scapa nimic, e putin obositor dar, nu te poti lasa de meserie.
La un tv.ma uit la canalele cu stiri, si la celalalt la filme politiste sau programe interesante de la facea lumii(discv.realitv.etc.). Sic !!Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 17 noiembrie 2009

Nicolo Paganinii(1782-184o),Curierul Mafiei(reluare)


Paganinii este unul dintre cei mai faimosi virtuosi ai viorii, este dintre cei mai valorosi din toate timpurile, avind o intonatie si o tehnica desavirsite, perfecta. Asta se datora unei boli rare prin care incheietuile miinilor, se miscau in toate directiile. Avea o flexibilitate excesiva a incheieturilor.Cel mai important, cinta pizzicata si cu dreapta si cu stinga. Dar avea si mari defecte printre care jocurile de noroc, cind pierzind a trebuit sa amaneteze vioara. Dar fiind in concert prin Europa in 4o de orase, a imprumutat vioara Guaernius de la un francez bogat pe care nu a mai dat-o inapoi.Toate acestea sint redate in cartea :"Defaimarea lui Paganinii " de A. Vinogradov, din care o sa redau citeva fragmente, pentru ca sa va edificati. Nu uitati ca facea parte din Mafia Italiana.
Cind eram mica auzeam mereu pe tata(a carui nevasta fusese pianista italiana) care spunea ca, la concerte Paganinii nu executa bis:cuvintele lui erau mereu:"Paganinii nu repeta".
Felul in care interpreta unele pasaje muzicale era atat de frumos, incat publicul sau deseori izbucnea in lacrimi, si totusi, era capabil sa cante cu atat de multa forta incat la Viena, un ascultator pe jumatate nebun, a declarat ca pentru cateva zile, a vazut diavolul cum il ajuta pe violonist.

Odata ce faima sa a luat proportii, viata lui Paganini a devenit un amestec de triumfuri si excese personale. A castigat sume mari de bani, dar a inceput din ce in ce mai mult sa participe la jocuri de noroc. Acest lucru l-a afectat atat de mult incat la un moment dat, a fost nevoit sa-si amaneteze vioara. A luat cu imprumut o vioara de la un comerciant francez bogat, pentru a-si putea duce la bun sfarsit angajamentul; acesta i-a dat o vioara Guaernius, iar dupa concert, a refuzat sa o ia inapoi. Aceasta vioara a fost comoara lui Paganini si a fost lasata mostenire oamenilor din Genova, de catre violonist, fiind inca pastrata cu grija in oras.

Geniul lui Paganini ca interpret a umbrit munca sa ca si compozitor. A scris mare parte din muzica sa pentru propriile concerte, muzica fiind atat de complicata, incat se credea ca a incheiat un pact cu diavolul. Compozitiile sale includ 24 capricii pentru vioara(publicate in 1820), care se afla printre cele mai dificile lucrari scrise vreodata pentru vioara. De asemenea, a mai compus si 12 sonate pentru vioara si guitara, 6 concerte pentru vioara, 6 cvartete pentru vioara, viola, violoncel si guitara.

Philip Sandblom povesteste in cartea sa "Creativity and Disease", cum putine genii au experimentat agonii atat de fericite ca si Paganini, care suferea de o serie de afectiuni cronice, cum este si sindromul Ehlers-Danlos, caracterizat de o flexibilitate excesiva a incheieturilor. "Acest lucru l-a ajutat pe Paganini sa interpreteze pasajele pentru care este celebru." Sandblom scrie: "Incheietura lui era atat de libera, incat putea sa se miste in toate directiile."

Dupa varsta de 30 ani, Paganini mai exersa rareori vioara. Cei apropiati lui obisnuiau sa se minuneze in fata tehnicii lui si il urmareau indeaproape, pentru a incerca sa observe cum o obtinea.
In concerte, lui Paganini ii placea sa joace farse, cum ar fi sa regleze una dintre corzi cu un semiton mai sus, sau sa cante mare parte a pieselor pe o singura coarda, dupa ce le rupea pe celelalte trei. El isi uluia audienta cu tehnici care includeau pizzicato, atat cu mana stanga cat si cu mana dreapta.

Antonia Bianchi, o cantareata care a mers in turnee alaturi de Paganini in 1825, i-a daruit un fiu, Cyrus Alessandro, pe 23 iulie 1825. Nu s-au casatorit niciodata, dar Paganini a manifestat in tot restul vietii o mare afectiune pentru fiul sau.

A incercat, dar fara succes, sa deschida un casino, la Paris, in 1838. Mai tarziu, s-a mutat la Marsilia si apoi la Nisa, unde a murit pe 27 mai 1840.Vedeti nu a fost fericit niciodata.

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

luni, 16 noiembrie 2009

5 minute sa fii destept.(pe urma poti sa devii la loc prost)


Foto: Inessa Arman amanta lui Lenin. Ce nevasta, revolutionara Krupskaia ?
Stiti, vorba aceea pe care am auzit-o de cind eram mica, in viata este important chiar daca esti prost:"5 minute sa fii destept", si pe urma poti sa fii la loc, prost.
Si in viata si in politica, in dragoste, in totul, este foarte adevarata aceasta vorba scurta si inteleapta.
Cred ca toti, ca si mine ati simtit pe pielea dvs. aceste cuvinte. Numai eu, nu am fructificat niciodata cele 5 mibnute oferite de providenta si am venit dupa aceea cu justificari, ca nu am fost desteapta macar un minut.
Si in politica, vreau sa revin la tringiul conjugal comunist,(Lenin, nevasta Krupskaia si amanta Inessa Armand), cind Lenin era calcat in picioare, dupa spusele apropiatilor familiei lui, de catre soacra cu care locuia(in Elvetia) si totusi si-a adus in casa amanta cu doar 5 copii, caci atitia dost avea ca daca erau mai multi ii aducea si pe aceea adica pe toti 1o, 11, cit o echipa de fotbal, toti citi avea. Dar fie vorba intre noi, ce gusturi proaste avea la femei. Dar nici cu nevasta nu mi-e rusine. Dar tacea chitic, nu era revolutionara cum a descriso pupincuristii comunisti, tacea milc. Si a dat dovada de nervi stapiniti. Dar acolo a fost vorba de bani. Banii din cotizatiile celor care sperau o viata mai buna rusi si germani.
Lenin nu a lucrat nici o zi.In paranteza fiind spus ce faceu ei acolo ca, doar s-a desecretizat faptul ca Lenin a murit de sifilis, la cap care i-a provocat comotia cerebrala?
Dar Lenin a stiut cind, pentru 5 minute sa intre in scena politica a lumii,(mai tirziu decit inceputul), si la sedinta Dumei cind bolsevicii erau in imposibilitate la vot contra mensevicilor, nu aveau nici o sansa. A avut rabdare, a profiitat de cele 5 minute, cind ceilalti au plecat, ca nu au mai avut rabdare si s-au considerat cistigatori si a iesit invingator la puncte, schimbind soarta lumii si a tarii noastre si a poporului nostru amarit care a mai suportat pe pielea lui si acest experiment al unui om care nu a muncit nici o zi.Dar eu am sa reiau articolele, cu toate ca stiu ca dvs, stiti mult mai multe ca mine, din culisele politicii mondiale.
Eu ma plictisesc repede si abandonez emisiunile de la tv. cu acest subiect.
Acum nu ma mai pot documenta din carti caci le-am impartit incluisiv Bibliotecii N.Iorga din Ploiesti si scriu numai din ce-mi aduc aminte. Dar ceva din acestea ce vi le-am spus, cred ca le-ati citit in cartea Dr. Jivago.
In concluzie aceste personalitati ale lumii, integrii , sint oameni ca noi cu bune si cu rele, poate cu rele mai mult ca noi. Ei sint mai imorali ca noi, ca sint suiti pe piedestal, ca sint, ceea ce nu sint.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 15 noiembrie 2009

blonda si kalashnikov

Sint invidioasa !!!Foto: Kalaschnikov(n.1919).
Vad la tv. cit de performante din noile arme Kalasnikov, si mor de necaz. Noi mai ales femeile ne-am chinuit cu vechile Kalasnikov, dinainte de cel de-al doilea razboi mondial cu care mergeam la trageri. Erau rudimentare, aveau numai 5 gloante, si la fiecare din ele faceam manevra de reincarcare. Dar acum, cu tragere la foc automat cu mii de gloante pe minut, pare o nebunie pentru noi. De atunci gindeam, ca eram sortiti mortii, cu arma in mina. Dar despre aceste aventuri cu kalasnikov am mai povestit si am sa mai povestesc. In orice ca, eu in atmata eram in scripte pistolar (nu am tras decit o data cu pistolul), dar ce conta? Trebuia sa fim la numar. De la batrin ul Kalasnicov imi aduc aminte numai de ranile de la umar, chiar cu batista pusa pe umar, sau de pozitia culcat pe ger, pe o patura militara( doamnele mai au si anumite probleme), simtind sub mine, pamintul inghetat. In privinta performantei, daca din gresala din cinci, reusam sa ochesc l sau 2 in tinta(formata de un panou de carton in forma de bust de om). Dar atit puteam, atit faceam, cu critica la sedinte eram toate invatate. Dar ce bine ar fi fost sa primim, arme performante ca acum. Cine stie incotro ocheam si poate ca nimeream, cu atitea focuri pe mint. V-am inveselit, dar a fost adevarat(in anii l98o- l989). Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Horia Sima (19o6-1993) Seful guvernului legionar(6 sept.194o-21 ian1941)(rel.art.din6 sept.2oo9)


Am ramas datoare sa vorbesc despre, "Delirul" si M.Preda.
Cind am explicat lovitura de stat legionara din 6 sept. l94o. La decesul miliardarului Iosif Constantin Dragan binefacatorul lui Horia Sima, alungat din tara de maresalul Antonescu si refugiat in Germania care, de suparat ce a fost ca, a fost alungat, a dezonorat pe fiica gazdei, care a facut si un copil. Sic! (Sa-i acordam circumstante atenuante. S-a intimplat, s-a impiedicat. Sic!) Dar am mai spus si am pus videoclipul de atunci cu Maresalul Antonescu si Horia Sima tinar, Seful Miscarii Legionare. Fiind alungat de Hitler, a fost ajutat de I.C.Dragan sa ajunga in Spania, la Barcelona, unde a fost mai departe profesor de spaniola, in tara era de romana. Dar aceast videoclip l-am pus caci am ramas datoare, pentru a explica situatia grea, a tarii noastre la venirea legionarilor la putere. V-am mai povestit si de ministru justitiei si de primar legionar. Dar legatura este ca atunci cind a scris Marin Preda, romanul " Delirul "primul volum si urma sa il scrie pe al doilea, in acel roman se referea tocmai, la ce explica acum Horia Sima. Acela a fost motivul pentru ca securitatea, sa il" sinucida" pe Marin Preda(l922-l98o) la Palatul Mogosoaia , ca sa nu mai continue, partea a doua a romanului" Delirul" referitor la situatia Miscarii Legionare din l94o si a stopa acest lucru. Aveti ocazia cu acest videoclip sa vedeti din puctul de vedere a lui Horia Sima, situatia din romanul "Delirul" pentru care Marin Preda a platit cu viata in l98o.Securitatea, a spus ca a fost beat si s-a spinzurat. Comunistii nu voiau adevarul, voiau ca totul sa fie bazat pe" Stalin si poporul rus, libertatea ne-au adus" si pe 23 aug.1944, falsificat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Ura !!! Traiasca calculatorul !


Foto:Calculatorul Curta,( fabricat 1947-1972)
Calcuatorul Curta, cu care se faceau inmultiri si impartiri.
Nu mai pot de bucurie cind, ma asez sa scriu la calculator si de fiecare data imi aduc aminte de angajarea mea(1966), cind ma duceam cu vre-o treaba la biroul unde se facea calculul salariilor si vedeam pe fiecare doamna sau domnuisoara, cu numaratoarea in fata si numai pe sefa lor, care era sotia inginerului sef, o vedeam dind la manivela, la masina de calculat mecanica.
La intrarea mea in birou,mi se spunea in soapta sa nu vorbesc, caci tulbur calcularea si daca se intimpla sa rostesc pentru ce am venit, se intrerupeau si spuneau ca trebuie sa o ia de la inceput. Si auzeam in soapta, "unitati, zeci, sute".Fiecare doamna avea norma pentru o luna de a calcula salariile, la 2oo de salariati(erau in jur de lo persoan,e caci atunci(1966), erau la Raf.Brazi cca.2ooo de salariati in total). Pina la sute, caci salariile atunci erau pina intr-o mie de lei, leafa ce o aveau inginerii, economistii, sefii de serviciu.Stiam ca Dir. Gen.B.O.(vazusem statul de plata, cu nr. de marca o1), avea 5.ooo de lei, in care era inclusa si cheltuiala cu protocolul.
Intr-adevar la secretariat, erau in friginer, portocale mereu, pepsi, si cafea la discretie pentru delegatiile, sau vizitatoriu de la Bucuresti de la Min.Petrolului si Chimiei, Boaba, Pescaru si multi altii pe care nu-i mai tin minte.
Totusi noi nu aveam nici o opreliste, mincam de cite ori aveam pofta, dar nu asa pofta ca acum, cind sint un pericol.
Uitati unde a ajuns stiinta. Ce vedem acum intr-un birou? Fete si baieti care in liniste si gratios, calculeaza, scriu, ei stiu ce fac.
In anii 198o am aflat, de la cei care mergeau in excursii la rusi,(pentru comert cu aspiratoare, caciuli de blana, aur), ca si la Moscova in magazine se calcula, tot cu numaratoarea cu bile. Asa mai zic si eu, salt inainte in privinta tehnologiei.
Si eu,(ce norocoasa), am trecut prin toate si ma bucur chiar acum, de progresele ei. Cum am mai spus(din emisiunile tv.), in privinta stiintei in ultimii 6o de ani, societatea a progresat, cit in toate existenta ei.
Si v-am spus ca eu din toti acesti 6o de anisori, nu am pierdut nici un an.
Dar sa stiti ca atunci se murea, la o vista mult mai mica ca acum.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa