Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Queen We Will Rock You !

vineri, 23 octombrie 2009

Romania et company

Capilatia !!!


Foto:tunsoare par pubian

Acum la batrinete am aflat si eu ce inseamna "Capilatia". Capilatia inseamna un impozit pus tinerilor, care au implinit l4 ani si pentru a fi siguri ca, nu sint invatati sa spuna ca, sint mai mici ca sa scape de impozit, erau controlati la parul pubian, de catre inspectori financiari veniti, insotiti de clerici pe teren.
Oamenii s-au rasculat si atunci regele a dorit sa se intilneasca intre 4 ochi cu seful revoltatilor. Ati inteles si ce s-a intimplat mai departe, i-a luat maul. Sic !
Dar si cu impozitul "capilatia" pus de rege, a fost abrogat pentru totdeauna.
Nu spun numele regelui(englez), nu spun anul caci, politicienii nostrii iubiti il pun si la noi in functiune si nu stiu daca vor ceda vreodata, caci cine poate opri cresterea parului pubian. Poate ca or sa faca avere firmele cu produse pe baza de ceara pentru epilare. Sau cine nu are bani scoate fir cu fir cu penseta. Au, au, au ce ma doare !!! Sic!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 22 octombrie 2009

Bobite de roua si fineturi pentru iubiri extraconjugale

mircea cartarascu De ce iubim femeile


Foto: Tiganca prostituata de lux, intretinuta Zaraza.
Una dintre acestea era Zaraza, si povestea ei m-a emotionat intotdeauna nu prin ciudatenia ei nemaivazuta, cat prin faptul ca e adevarata. Zaraza, mai precis Zarada, este un nume tiganesc traditional. El inseamna Minunata. Femeia foarte tanara ce-si facuse intrarea, in seara fatala cand a inceput totul, in localul Vulpea Rosie de pe Selari, la bratul unui ins oarecare dintr-un grup vesel, era intr-adevar tiganca, avea fata aspra, buzele ca de barbat senzual si parul atat de negru si de lucios, incat de buna seama ca fusese dat cu pumni intregi de ulei de nuca. Purta o rochie verde praz, cercei baroc de strassuri si pantofi de asemenea cu strassuri sclipitoare pe catarame.

Grupul tabari la o masa rezervata, se ceru sampanie, se facura glume, se rase nepoliticos de tare. Pe mica scena de cabaret dansa o femeie grasa cu un sarpe letargic. Urma un numar cu porumbei dresati. In fine, aparu, abia vazut prin valurile de fum aromat de la havane, Cristian Vasile. Aplauze nebunesti il insotira.

Probabil ca acest nume, unul dintre cele mai faimoase la vremea lui, nu mai spune prea mult in ziua de azi. Unii-si mai amintesc de cantecele lui, dar mai degraba ca sa rada de vocea nazalizata care iesea din patefoanele cu inregistrari extrem de proaste. Pe vremuri, ca sa inregistreze un cantec, cantaretul trebuia sa-si vare capul intr-un fel de goarna de alama, care-i altera complet vocea. La randul lor, placile "Pathe", chiar si cele de calitate, inregistrate sub sigla "His Master's Voice", erau de ebonita si, cu vremea, se fisurau, imbatraneau, iar acul de fier grosolan le zgaria iremediabil. Cu toate acestea, tangourile lui Cristian Vasile sunt atat de neobisnuite, au o linie sonora atat de originala si de miscatoare si cuvinte de un kitsch atat de induiosator, incat eu, cel putin, le-am iubit de la prima ascultare. Putini mai stiu ca autorul Zarazei, al Ramonei si al neuitatului, desi uitat, Aprinde o tigara a fost Gardel al nostru, atat prin muzica lui, cat si prin viata romanesca pe care a dus-o.

La Vulpea rosie toata lumea venea pentru Cristian Vasile, asa cum Zavaidoc, alta glorie a momentului, facea sa prospere ingerasul, faimosul local al Vioricai Athanasiu. Cei doi mari nu se iubeau. Zavaidoc era cu bandele de la Bariera Vergului, conduse pe-atunci de Borila. Le platea ca sa-l protejeze. Cristian Vasile isi dadea obolul celor din Tei, de la Maica Domnului, fratii Grigore. De mai multe ori guristii se-ntalnisera, insotiti de malacii lor, si scosesera cutitele. Povestea mea incepe insaintr-un moment de armistitiu.
In acea seara barbatul in smoking alb, mult prea sic pentru infatisarea lui de docher dat cu briantina, incepu cu un cantec pe care abia-l compusese. Publicul nu-l stia, asa ca-i sorbi vorbele in tacere. Nu, vocea sa nu era metalica. Era o voce de barbat intreg, ti-l puteai imagina cantand pe Humphrey Bogart. Doar textul era usor siropos, dar prin aceasta contrasta fermecator cu vocea prea aspra, grava si retinuta

miercuri, 21 octombrie 2009

Iubesc femeia

Varg Vikernes

Un motiv poate neintemeiat?


Foto:Varg Vikernes Burzum(n.1973).Foto 1993.
Poate va intrebati de ce v-am pisat cu muzica romaneasca mai ales cea interbelica.
Scriind in citeva articole despre domnul Varg Vikernes, am vazut ca pe google la numele meu si al d.Varg, apar multe formatii rok internationale de succes.
Si m-am gindit in mintea mea aia...(creata), ca asa pot sa promovez si citeva dintre melodiile noastre chiar si mai recente dar reusite, incit stiind ca muzicienii sint atenti la orice, m-am gindit ca poate, poate voi promova si eu cu umila mea perseverenta citeva lucruri despre Romania. Am vazut ca aceste formatii au sustinut concerte si in Romania asa ca celor tineri rokeri interesati le sint cunoscute formatiile.
Am simtit nevoia de a da unele explicatii despre acest comportament insistent de a promova muzica romaneasca chiar si interbelica.Ati vazut cum erau oamenii atunci, chiar si in opinci in Buc.Boxerrul urias era Gogea Mitu, de la care a ramas numele Gogeamitea, cind este descris un om inailt si voinic.
In privinta d-lui Varg Vikernes, asa este, cum se scrie pe google, l-am simpatizat de a inceput, de cind am scris despre dinsul,(este de o seama cu fiul meu cel mic), nu stiu de ce, poate figura inocenta.
Urasc violenta dar nu pot sa recunosc ca de multe ori ma scot din sarite anumite persoane incit as vrea sa le omor, dar ma multumesc cu 3 muste, daca le prind.

Varg Vikernes (Norwegian pronunciation: [ˈvarɡ ˈviːkeɳes]; born 11 February 1973 near Bergen, Norway) is a Norwegian black metal musician, convicted murderer and arsonist, and former far-right political activist. In 1991 Vikernes conceived the one-man music project Burzum, which quickly became popular within the early Norwegian black metal scene. In 1992 he joined the band Mayhem and adopted the stage name Count Grishnackh. Around this time he became affiliated with the Heathen Front and authored several underground writings on Germanic neopaganism.[1] In Metal: A Headbanger's Journey, director Sam Dunn described Vikernes as "the most notorious metal musician of all time".[2]


Capul sus, pieptul inainte !!! papapa Publicat de Odorica Io

marți, 20 octombrie 2009

Cristian Vasile Fotografii din Bucurestiul interbelic(Inaintasii bucurestenilor de astazi)

Cristian Vasile Fotografii din Bucurestiul interbelic(Inaintasii bucurestenilor de astazi)

Cristian Vasile Zaraza, care a luat in fiecare zi o lingurita din cenusa primita de la crematoriu a iubitei lui Zaraza(Ah, barbatii interbelici!)

Trucaj


Totul este trucaj !
Foto extremistul norvegian Varg Vikernes (Contele).
De ce ne mai miram atita intrind in jocul celor inocenti, ca la plecarea Elenei Udrea dupa ce a taiat panglica de la un obiectiv turistic, s-a inchis usa ca nu era nimic terminat, nimic de vazut? Sau cind Boc et.compani a taiat panglica la soseaua de cetura la Gherla s-a surpat soseaua dupa 5 zile?
Ce inainte nu era tot asa? E de notorietate ca tov.Codoi, mama iubitoare si Savant de renume mondial. sic!,care ar fi proiectat sect. Cauciuc de la Raf.Brazi a venit, cu toti liderii de partid la data la care se stabilise ca, se da in functiune sectia, data stabilita de Partid si nefiind finalizat nimic, s-a trecut la strategia SOC. Au adus baloti de cauciuc de la Fab. de Cauciuc Floresti, gata facuti si i-au pus pe banda rulanta si treceau prin fata staifului de partid tot timpul tot aceeasi baloti. Nu era necesar decit sa se puna, un deget pe un balot de cauciuc sa se vada ca era rece, nicidecum cald scos atunci din productie. Sau merele rosii frumoase, legate cu sfoara in pomi in livezi la vizitele lui Ceausescu. Sau vacile mai plinute, caci pe cele costelive, nu erau scoase in fata si cele mai plinute, plimbate pe la CAP-uri sa le vada Nea Nicu, cind se faceau vizite de lucru. El nu vedea ca sint aceleasi? Asa se prosteste poporul, sa se creada ca politicienii, sint mai presus decit prostimea. V-am mai spus, poate ca ei sint mai rai si mai prosti ca noi. Mai plini de vicii, mai imorali, dar noi avem o scuza, sintem pe socoteala noastra, nu pe banii prostilor, care sint prostiti cu buna stiinta, sau fac pe prostii din bun simt sa nu se simta prost conducatorii. Sa nu ne mai lasam prostiti. Capul sus, pieptul in ainte !!! papapa
Publicat de O

luni, 19 octombrie 2009

Comportamentul virstnicilor.


Mereu am vrut sa abordez comportamentul virstnicilor. De cind ma stiu am trait in preajma oamenilor in virsta, tata avea 49 de ani cind am venit pe lume, mamele toate 3 la numar erau in jur de 5o si de ani. Dar pina acum, mi-am facut o parere foarte solida despre ei. Vedeti cit de hotariti se pun pe treaba in toate domeniile? Sic! Prin tot ce fac, dau impresia ca vor sa traiasca o vesnicie. Fac totul metodic, ca pentru o mie de ani. Au singe in instalatie, nu braga. Dar nu despre toti virstnicii este vorba, aici in categoria aceasta nu intra talpa tarii, loazele, cei care sint obisnuiti din vremuri stramosesti, sa fie condusi si nu iau nimic pe cont propriui.
Aici este vorba de cei care au alta constructie sau mai bine zis structura a mobilului uman. Este vorba de cei care au avut ceva de spus in viata lor, nu au fost tiriti de val, ca niste frunze vestejite de toamna, facute musuroi cu maturoiul gunoierilor. Caci nu va sint straini, cei care de la virste tinerte arata si se comporta, ca niste mosneguti. Acestia sint cei care sint calcati in picioare de proprii copii si ajung niste cirpe de sters pe jos. Am sa caut sa ma fac mai bine inteleasa continuind acest articol, care vreau sa fie mai profund sufletesc si mai putin de suprafata sau de conjunctura.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

Viata ca o teapa de Alan H. Cohen


Foto:Alan H.Cohen(n.1954)


Crezi ca nu meriti sa suferi?

Te bucuri de viata?

Spui „da“ cand ai vrea sa spui „nu“?

Ai senzatia ca toti ceilalti sunt mai importanti decat tine?

Nu te astepti la nimic bun?

Te lasi condus de aparente?

Iti înfometezi sufletul?


Alan H. Cohen îti dezvaluie zece motive care îti transforma viata în chin si îti arata ce poti face pentru a îndrepta lucrurile.

Nu am citi inca cartea dar viata ca o teapa, am trait-o si o traiesc inca pina la moarte pe pielea mea.

duminică, 18 octombrie 2009

Jean Moscopol Vecina mea de vis-a-vis

Zavaidoc (Marin Terodorescu 1896-1945)acuzat ca a omorit-o pe Zaraza iubita lui Cristian Vasile.

Logoree, hemoragie verbala


Foto:Jean Moscopol (19o3-198o).
Vedeti ce pronuntie, clara, curata romaneasca au vechii cintareti interbelici? Acum se vorbeste poticnit, aruncindu-se cuvintele dintr-o parte in alta a gurii, incit daca esti mai tare de urechi crezi ca vorbeste in alta limba.Eu de multe ori cind vreau sa inteleg ce spun, incep in gind sa refac totul, prin eliminare si sa leg de ce spune mai departe. De aceea pentru mine este un etalon, perioada interbelica din toate punctele de vedere. A literaturii, a picturii si a muzicii. Chiar eu la scoala din clasele primare eram invatata sa vorbesc cursiv cu intonatie corecta. Cind vad si aud la televizor, aceste fatuci cum le zice Ion Cristoiu, cum vorbesc intrerupt ca si cum se inneaca si inghite la fiecare 2-3 cuvinte socotesc ca, daca ar fi la scoala la care am invatat-o eu, ar fi de risul clasei si le-ar fi gasit o porecla de discreditare potrivita pentru aceste defecte mari de vorbire(sau aceste pauze cu intonatie gresita, acopera emotiile ce nu pot fi depasite).Nu mai zic de vocea tipatoare si certareata, parca imi bate cuie in creier.Si intrebarile puse in mod idiot.
Acum la noi la televizor, sint formatoare de opinie, de retorica niste rebuturi din punct de vedere lingvistic. Mai bine, dar nu mai zic ca va supar.
Dar cine le-a pus mai bine le puneau la emisiunea "Asa Da asa Nu".
In comparatie cu cineva care vorbeste corect, cursiv pentru a nu maltrata limba romana si a primi multe injuraturi de la fiecare din propria casa, vedeti ce pronuntie impecabila, ARE SPRE EXEMPLU JEAN MOSCOPOL.
Acest lucru am vrut sa-l scot in evidenta, de la cintaretii interbelici, Jean Moscopol, Cristian Vasile,Zavaidoc si altii. Spre bucuria mea de scurta durata, eu am apucat in primii ani de la angajare, cind am lucrat cu generatia care se indrepta spre pensionare, de functionari interbelici cu o vorbire, curgatoare si corecta ireprosabila.
Dar macar asta sa fie nenorocirea noastra, in rest totul sa mearga ca pe sirma.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica