Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Jean Moscopol Tot ce e romanesc nu piere !

Poporul roman jefuit nemilos de tagma excrocilor ajunsi la putere prin vot popular


Pictura E.Delacroix(1798-1863), Libertatera conducind poporul.
Sa stiti, ca ce se intimpla acum in asa zisa politica nu este nimic nou. Asa a fost totul de o mie de ani. Daca veti avea rabdarea sa cititi despre boierii instalati de turci la noi ca domnitori, veti vedea ca au platit mii de pungi cu aur, pe care apoi l-au luat tot de la poporul sarac si amarit. Deci tot poporul a platit instaurarea lor la conducerea tarii, au acceptat fara stiinta spolierea lor fara pic de mila.
Ati vedea cum au plecat cind au fost alungati cu care pline cu bunatati, lucruri de valoare si aur. Daca a fost prins unul dintre ei chiar fostul domnitor, in general ceilalti au fugit in tarile occidentale cu toate bogatiile, din care nu s-a mai recuperat nimic niciodata.
La venirea la putere in anii 187o, a liberalilor, dupa conservatori, chiar Eminescu in articolele politice a cerut impreuna, cu toti politicienii de virf ai liberalilor sa se verifice gestiunea conservatorilor,cum au lasat tara saraca. Dar totul s-a impotmolit intr-o mocirla, de jafuri sistematice ale poporului roman, caci credeau ca odata cu alungarea lui A.I.Cuza, si venirea regelui Carol. 1, s-a incetinit jaful tarii. Dar cei care erau la conducerea tarii, isi vazusera nestingheriti de jefuirea tarii fara stirea regelui, recent inscaunat si fara experienta in "politichia" romaneasca, pervertita, de stapinirea otomana.
Viata politica din Romania, a fost la baza scirbirii lui I.L.Caragiale, care a preferat sa se refugieze in ultimii ani din viata la Berlin.
Romania decadenta si imorala, din vremea lui Carol 2 a facut ca legionarii sa fie primiti, cu bratele deschise si sa se inroleze in rindurile lor milioane dfe romani, care credeaui ca se vor distruge, buruienile otravitoare din viata politica a Romaniei. Dar stiti ce s-a mai intimplat. Totusi la venirea comunistilor s-a crezut acelas lucru, ca se va termina cu jaful tarii.
A fost mai estompata, aceasta indeletnicire a conducatorilor tarii caci, erau numai o mina de oligarhi, care se buicurau de bogatiile tarii. Ati vazut cum a sfirsit Nea Nicu si cu consoarta.
Dar acum dupa secole de ingenunchere a poporului, acesta nu este in stare prin vot, sa dea lovitura de gratie acestor jefuitori ai tatii care este adusa la trapta cea mai de jos, a existentei sale, prin vot popular si suveran.
De aceea este, batalia asta pe putere, tocmai ca sa ramina, in continuare la volanul tarii si sa nu fie judecati si condamnati vreodata.
Treziti-va la realitatea adevarata, nu la cea expusa ostentativ la televizor. Altfel, nu va veni nimic bun pentru poporul nostru.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

vineri, 16 octombrie 2009

Romani destepti !


Foto: Mohamed al 2-lea(1432-1481).
Oare cum il chema pe constructorul de origine romana care a construit tunul cel mare pe care il trageau zeci sau sute, de perechi de boi cu care a asaltat si bombardat Constantinopolul, sultanul Mohamed al 2-lea(1432-1481), in 1453? Orban? Stiu precis ca era de pe teritoriul Romaniei.

"Cucerirea Constantinopolului s-a facut prin tradare si ghinion.

"Dar cea mai formidabila arma ramanea, desigur, artileria creata de mesterul ardelean Orban, ale carui tunuri au zguduit din temelii zidurile ce rezistasera atator asedii. Concentrandu-si tirul, la sugestia chiar a unui sol ungur venit la curtea sultanului, turcii au reusit sa creeze brese in Zidul Exterior; Mehmed a gasit si solutia pentru a-si trece flota in Cornul de Aur, ocolind lantul de protectie: corabiile au fost translate pe butuci de lemn, pana in apele Cornului...

In cele din urma insa, desi zidurile Bizantului au rezistat pana la capat, doar ghinionul a facut ca turcii sa patrunda in oras, atunci cand unul dintre aparatori a uitat deschisa o mica poarta construita in zid. Romeii s-au luptat cu vitejie, insusi imparatul Constantin murind eroic, pe zidurile cetatii, dar era deja prea tarziu: la aproape o mie de ani de la caderea Imperiului Roman de Apus, Imperiul de Rasarit inceta si el sa mai existe..."

joi, 15 octombrie 2009

Mango the canary

Buzduganul unei generatii


Foto: Nicolae Labis(1935-1956).
Astazi am vazut la tv. o poezie de Nicolae Labis interpretata de Florin Piersic. Mi-am adus aminte ca, chiar in frageda copilarie, cind a murit(a fost omorit de securitate) Nicolae Labis, era prezent in discutiile din familie. Vad ca si acum acest subiect(moartea lui Nic.Labis), a ramas TABU. Mai tirziu(l968), fiind prietena cu jocheul Pelcu Eugen, cum v-am mai povestit, el avea un prieten pe care il chema Nicolae Labis, la fel ca pe poet, si probabil au fost interesati de viata poetului. Stia totul, absolut totul, despre viata si moartea lui Nicolae Labis. Totusi pentru oameni simpli era ceva important, ca ei sa stie implicarea securitatii din acel timp, cind nici acum vad ca, nu s-a revenit asupra acestei mortii " comandate". Dar vedeti, ca talentul lui a fost folosit de comunisti, poetul fiind adus la Bucuresti, la virsta tinara, s-a vrut sa fie indoctrinat si sa slujasca politicii partidului comunist. Dar nu a fost asa, se vede prin versurile cind a implinit 2l de ani: "Sint 2o de ani si inca unul... N-as vrea nici unul sa i-l dau minciunii" (asta i-a semnat condamnarea la moarte) Dar cred ca va amintiti toti de poezia " Moartea caprioarei ","Mama", "loo".
sau versurile superbe despre iubire:
"Am iubit, iubire pura,
Floare rosie pe gura
Si in inima arsura."
Chiar daca nu aveam televizoare si era periculos sa discutam despre acest subiect, caci ne astepta puscaria(familia noastra era vizata), sau chiar moartea, noi tot stiam prin telefonul fara fir, totul din punct de vedere politic. Dar vedeti ce crud, era regimul comunist incit a omorit un poet despre care se zicea ca este al 2-lea Eminescu, numai ca au vazut ca, nu poate fi indoctrinat. Daca pentru inceput venind in Bucuresti a putut fi prostit, in scurt timp a refuzat sa mai accepte minciuna. Si intr-o seara a fost impins din tramvai si la spital a murit. Avea doar 2l de ani, dar comunistii au taiat firul vietii, ca sa nu mai aiba in el un critic inteligent. Acest subiect l-am reluat, (cred ca v-ati plictisit) doar datorita faptului ca am ascultat, o foarte frumoasa poezie a lui Labis, atit de sensibil si misterios. A fost numit "Buzduganul unei generatii". Sa nu uitati ca politicul brutal, sacrifica geniile unei natiuni. Barem, atunci securitatea avea o scuza, voia brutal sa instaureze regimul comunist, dar acum netrebnicii acestia de la conducerea tarii ce scuza au?Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

miercuri, 14 octombrie 2009

Cu fetele nu-i de glumit !


Cu fetele nu-i de glumit. Uitati ce vad eu in fata ochilor acum la ora 9,2o dim. in parcare. A poposit intre masini o motocicleta. De pe ea coboara motociclistul si o eleva caci vuizavi e o scoala generala. Ea subtirica, slabuta cam de 12-13 ani, de 3o kg.cu ghiozdanul din spate cu tot. El trecut cred de 3o de ani, si-a scos casca si imbratisindu-se se saruta cu spor. Dupa 3o de min, timp in care i-a vazut si cei care au avut treaba la masini, s-au gindit sa-se protejeze, cu casca de motociclist in dreptul fetei. Acum se desprind din imbratisare si apoi se reped, unul in bratele altuia de parca se termina pamintul si urmeaza sa plece definitiv in spatiu. In sfirsit, ea pleaca clatinindu-se, nesigura spre poarta scolii. Nici eu dupa asa pupaturi, de lunga durata nu as mai fi in stare sa merg la scoala. El s-a suit pe motocicleta dupa ce si-a pus casca si pleaca incet uitindu-se inapoi. Oare cum v-a conduce el cu 3 picioare? Nu-l incomodeaza. Sic ! Am vazut totul cu binoclul, caci ochii nu ma ajuta. Ce scoala? Sa o dam la ciini sa o manince,unsa cu untura. Cred ca nu v-am suparat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Che Guevara(1928-1967), un brend de succes !


Vad ca Che este iar la mare moda. In zilele urmatoare cind voi repara calculatorul am sa reiau articolele si poza acestui revolutionar, care pina acum este integru si in ochii dusmanilor. V-am povestit cum generatia noastra era indragostita de el. Noi ca oile am aflat de la surorile colegelor noastre care erau studente la drept, de Che. Ne-au arat si o fotografie. Cind l-am vazut cu bascalia pe o ureche si cu insigna in fata am picat pe loc lesinate. Noi nu iubeam dar voiam sa fim in trend, adica in pas cu moda atunci.
Stiam ca este medic, dar la aceea vreme nu stiam ca este insurat si avea si 4 copii. Cind mai avea timp sa faca copii, daca era plecat mereu la revolutie, in Africa, America Centrala si multe proiecte esuate? Dar mai bine ca a murit tinar ca, vedeti ce batrin si urit este Fidel Castro?
Cuvintele lui au ramas mai valabile ca oricind : chiar in micile necazuri casnice(foloseam citate celebre), imi ziceam mereu citatul lui:" Nu fac nimic remarcabil, dar ce fac este esential".
Dupa revolutie si mai ales acum spun mereu alt citat al lui :"Decit sa traim in genunchi, mai bine sa murim in picioare "
Pe curind ! Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 11 octombrie 2009

Religia e opiul poporului, inima unei lumi fara inima !


Foto:Patriarhul Teoctist.
Religia este opiul poporului, inima unei lumi fara inima. K. Marx
Nu v-ati intrebat niciodata cum de este posibil, ca la anumite sarbatori ortodoxe, la Catedrale in genunchi. In cita puhoi de oameni calcindu-se in picioare, ocolind bisericile de citeva ori. Citatul lui Marx este adevarul adevarat. Daca v-ati uita la fetele oamenilor indobitocite, saracite, brazdate de suferinte indelungate, chinuite, dar cu toata straduinta lor, Dumnezeu nu si-a intors fata catre ei. Ei asteapta deznadajduiti o minune.
V-am mai povestit cum s-a stabilit ortodoxismul la Constantinopol spre deosebire de catolicism, mai putin desantat. Tocmai ortodoxismul s-a facut cu fala, ca sa impresioneze prostimea, sa se arunce maruntis din convoiul imparatului(cap al bisericii), alimente modeste de pomana.
Sa tina poporul prea plecat, la marinimia imparatului si capilor bisericii, care umblau imbracati cu vesminte din fir de aur si coroane batute, cu pietre pretioase enorme, ca prostimea sa ramina ingenunchiata. Dar acest lucru se intimpla la ortodoxi, Karl Marx inca nu vazuse asa ceva.
Imi aduc aminte de la o noapte de inviere in anii 2ooo cind Patriarhul de atunci Teoctist, la slujba de Inviere era imbracat in straie stralucitoare si cu coroana cu pietre pretioase si ziaristii l-au filmat si la dat la televizor compatindu-l cu multimea saraca si saracacios imbracata, flaminda. A spus si a scos lucrul acesta in relief la tv. Apoi s-a primit ordin si imediat a aparut imbracat in straie albe modeste si fara coroana. Deci totul este un circ.
Atit, am vrut numai sa va atrag atentia in mod umil.Nu il apreciez pe Karl Marx, in general, atitudinea stiintifica fata de Romania anilor 185o, este corecta, dar in privinta religiei are dreptate 1ooo la 1oo cu toate pacatele lui.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa