Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Nu fiti socati !


Sint socata, la Infirmi pe Google am gasit anuntul:" Se cauta voluntari pt.sex cu infirmi", in Elvetia la Basel, se fac cursuri de masaj erotic. Sa mai ziceti ca nu va impartasesc ce gasesc in materie de locuri de munca in occident, f.bine platite. Sic ! Cred ca apreciati efortul meu.).
Nu fiti socati de atitudinea comunistilor fata de handicapati. Eu am povestit ce am patit eu, dar am dat exemplu si din familie. Am exemple de la serviciu si dintre vecini.
Daca scapau cei nedepistati la nastere, erau buni scapati, numai familia se ocuopa de ei, fara nici un fel de ajutor din partea statului. Acum bolnavii sau handicapatii adevarati sau inventati,sint totusi ajutati de catre noi toti prin contributia materiala. Mai bine asa, caci chiar daca nu le-ar da ajutor financiar lor, nu ar imbunatatii situatia tarii, banii s-ar duce in buzunare incognito.
Statul lua amenda, parintilor care nu-si puteau duce copii la scoala din motive medicale. In privinta pensiei soaciale, de 35o de lei lunar, celor care nu au lucrat poate niciodata, era normal sa dea pensiile incepind de la aceasta suma. Caci care este diferenta unuia care, a lucerat 3o de ani si are 5oo de lei pe luna si unul care nu a muncit niciodata? Propaganda electorala care ne costa pe toti, tara fiind tinuta in mocirla nu in apa, ca sa nu se innece.
Partidul voia numai copii sanatosi, scapau numai cei care erau descoperiti mult mai tirziu sau cei care se imbolnaveau de poliomelita.
Comunistii erau cinici, caci nu contribuiau cu nimic, la cresterea sau tratamentul medicamentos al acestor fiinte nevinovate.
Dar ce faceau cu banii ? Plateau economia megalomana, supraproportionata, facuta cu imprumuturi externe inrobitoare pt. poporul nostru, si care a adus moartea lui Nea Pingilica si Codoi.
In vecini si la serviciu, auzeam ca dupa nastere mama, nu a venit cu copilul acasa ca i s-a spus ca a facut un monstru.Special ca sa o faca sa-i fie rusine cu ce a facut si a fost incinerat. Cum sa faca parinti frumosi, sanatori si destepti monstrii? Dar un mic defect, pe care statul comunist nu voia sa si-l asume, condamna un copil nevinovat la moarte. Dar am 2 exemple cu mame socate, care nu au vrut in ruptul capului, sa vina fara copil acasa si au luat unul abandonat in maternitate. L-au iubit, l-au crescut cu drag si dupa ce a trecut socul si au nascut alti copii sanatosi, acceptat de statul com unist.
Aceste lucruri se faceau pe tacute, fara stirea poporului, caci era rusine sa ai copii cu defecte, ii numeau monstrii.
Dar ce faceau cu banii ? Plateau economia megalomana, facuta cu imprumuturi externe inrobitoare pt. poporul nostru, si care a adus moartea lui Nea Pingilica si Codoi. Asa a fost si nu mai vream sa fie.
Am vazut ca presa a scris ca decretul lui Ceausescu de la l oct.1966, a facut lo.ooo de victime. In anii 198o-82, erau socotite 3oo.ooo de victime. Capul sus, pieptul in ainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

vineri, 9 octombrie 2009

Biquini de Bolinha

O societate bolnava ! Bolnava ! Bolnava !


Foto:acad.George Calinescu(1899-1965).
Nu stiu ce v-a ramine in amintirea generatiei tinere de acum, sau chiar a copiilor. Eu de la cea mai frageda virsta chiar, de la difuzor mi-a ramas intipatita in minte
vocile,intonatiile oamenilor de cultura, actorilor. Acum aud in urechi vocea taraganat-pretioasa a lui acad. George Calinescu, vocea de razes moldovean sfatos, a lui Mihail Sadoveanu de la emisiunea despre gramatica limbii romane, vocea pitigaiata a lui poetului T.Arghezii, vocea lui acad. Alex.Graur tot de la emisiunea despre gramatica limbii romane, dupa moartea lui Sadoveanu si G.Calinescu. Stiti, A.Graur a spus la difuzor ca la cur se zice cur, in romaneste, caci fund este de lemn, pe care se toaca zarzavat pe masa. Am in minte si vocea hotatita a lui Topor, care anun ta vremea, care era mult mai precisa ca acum cu toate instrumentele rudimentare ale vremii.Si asta numai din auzite, la difuzor. Am mai spus ca se vorbea foarte mult in familiea mea despre marea noastra actrita Leopoldina Balanuta, dar nu am inteles care era motivul. Dar atunci era actrita la teatrul din Piatra Neamt.
Cu ce o sa ramina in minte tinara generatie si chiar copii de 3-4 ani pe care noi nu ii luam in seama, dar ei retin totul, dar nu-si explica totul? Mintea unui copil chiar mic, este ca un burete uscat care retine tot, si mai tirziu in viata rumega ce a auzit atunci si actioneaza in consecinta, ca dupa invataminte drepte de netagaduit. De aceea copii sint oglinda parintilor, ce fac ei rau fac si copii si fetele rele, au obiceiurile mamelor lor.Ce concluzii vor trage ei despre societatea noastra bolnava, bazata pe furt, minciuna, imoralitate in toate domeniile, mai ales in politica. Cum se va forma generatia viitoare? Unde se va ajunge cu degradarea moralitatii? In continuare vor venii generatii bolnave, care nu vor contribui prin nimic la mersul inainte al tarii.
Cum se vor raporta ei decit ca, la un exemplul pozitiv, degradarea morala a societatii noastre in care ii formam pe ei?
Totusi eu sint optimista caci cred ca nu voi mai fii atunci.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

joi, 8 octombrie 2009

Fiasco total !!!


Foto:"Sindicalistii au dezertat de la marele miting.
Fisco total ! (Liderii de sindicat, parlamentari, membrii ai partidelor parlamentare).
Asa denumesc eu ce s-a intimplat la demonstratia sindicatelor intelectualilor. Ca sa aduca cu autocarele, 2o.ooo de oameni in Bucuresti, din toata tara si jumatate dintre ei sa fie risipiti la pic nic si la cumparaturi, a aratat si guvernantilor ce prosti sintem.
Vorba lui Mircea Badea trebuiau sa mearga acolo, unde trimbitau liderii lor, ca de aceea se dusesera acolo.In Parlament se discuta aprig de Rtzi, Pitzi, etc. Ii durea in fund de sindicalisti.
Cum erau demonstratiile organizate de liderul Camionagiilor Americani Hoffa? De aceea a fost eliminat caci, se unea cu Sindicatul Metalurgistilor si punea America pe butuci. In 1975, l-au facut disparut. S-a zis ca, tocmai in apropierea locului unde a disparut, se turna, fundatia unui bloc cu zeci de etaje si pe el l-au pus la temelie, caci nici acum nu se stie nimic de el.
Dar ati vazut si demonstratiile legionare, la care veneau milioane de oameni in anii 194o, cind si populatia era putina mai ales ca 1/3 din tara era rupta de Romania? Ati vazut discursurile lui Horia Sima si Ms.Ion Antonescu. Erau clare, mobilizatoare,rostite intr-un ritm retoric sacadat ca sa intre bine in cap la oameni. Nu asa ca miorlaiturile de motan in calduri,ca discursurile liderilor de sindicat de acum.
Si la tv. cind ii vad moi si fara continut cum vorbesc, chiar ca ma ia si pe mine lehametea.
Nu mai zic de liderii pensionarilor, caci imi vine sa-i iau la bataie. Parca sint momii. Discursul la demonstratii, trebuie sa fie scurt format din cuvinte accentuate, scurte si repetate.
Pacat ca nu ma solicita, pe mine sa fac discursuri ca le fac de arunca guvernantii in aer luindu-i de nadragii facuti ferfelita, in sus.V-am facut sa rideti nu? Asa trebuie, tot discursul sa fie dur caci, trebuie sa te adresezi oamenilor diferiti intelectual, moral si financiar. Caci nu toti sint amariti acolo, au sotii, soti mai bine platiti, parinti, familie, mici afaceri si au placat la Bucuresti din toate colturile tarii , sa se plimbe gratis, sa vada si ei capitala, sa faca un picnic cu muzica si hora. Daca erau nemincati de 3 zile , intrau peste parlamentari nu dansau de suparati ce erau.In cuvintele tale rostite intr-o retorica sacadata(ritmata), sa-i faci sa fie gata de a speria guvernul, nu cu muzica si dans cum am vazut ca era acolo. Liderii sint moi, discursurile nu sint bune si nu le-a ajuns sindicalistilor cutitul la os. Sa speram ca se vor mobiliza mai bine pentru viitor ca, daca nu-i scoate foamea in strada, totul este un picnic gratis. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 7 octombrie 2009

SID's concert

Batalia pierduta


Cind vad ca noi ca popor am pierdut batalia cu civilizatia,cu viata, ma apuca un pesimism, de-mi vine sa nu ma mai scol dimineata.
Dar imi dau seama ca sint totusi favorizata de soarta.
Vedeti, mereu se vorbeste de inaintarea virstei de pensionare, 65-7o de ani. si toti discuta in naivitatea lor, fie polioticieni sau oameni obisnuiti, ca substratul problemei este sa ramina pe drumuri fara nici un fel de obligatie din partea statului. fara nici un fel de venit.Ia sa ne gindim, la in jurul virstei de 5o de ani, nimeni nu mai are venoie de ei si prefera, un tinar sau o tinara. Ce se intimpla apoi?
Nimic mai simplu dupa citeva luni de somaj, ramin pe liber fara nici un fel de venit, nici leafa, nici somaj, nici pensie si au inainte fiind in virsta si poate chiar bolnavi l5 - 2o de ani fara nici un fel de venit, parasiti, bolnavi, fara asigurare medicala, aruncati in strada pe propriilefamilii ca pe un balast inutil, ca sa nu-i intretina.
Este totul aevea si acum. Stiti cite persoane respectabile din toate punctele de vedere sint boschetari acum in orasul Ploiesti? Imi este rusine sa le dau un ban, de pomana sau vre-un fruct din sacosa(dar le dau, si ma fac ca nu-i cunosc).
Acesta este adevarul ,degrevarea statului de a mai da bani de pensie , dar nu ca i-ar tine cineva la serviciu pina in pragul mortii.
De aceea zic ca totusi sint favorizata de soarta. Cruda, dar nu prea.
Sa vrea soarta, sa aveti o viata, foarte buna, caci in fata sortii toti sintem la voia intimplarii. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 5 octombrie 2009

Imi pare rau ca v-am inoportunat iar (Jos impostorii !!!)


Foto:Elena Leustean(1935 n.Cernauti-d.2oo8 la Buc.) prima sportiva(gimnastica artistica) din Romania care a urcat pe podiumul olimpic Melbourne 1956 medalie de bronz.
Chiar ieri am vazut la tv. pe Primul Ministru, mi s-a parut un prim.m.de la secand-hend, care turuia ceva nu am retinut ce, ca o moara hodorogita care intre pietrele ei tocite de sute de ani macina aceeasi faina sau ca un patefon care are acul rasit de pe placa. Aceasta este impresia mea si de aici mi-am dat seama de ce este necondusa tara, este scapata de tot de sub con trol.La noi in tara face fiecare ce vrea. Nu exista oprelisti nici pentru hoti, criminali, infractori, rromni.
Am insistat sa va arat calvarul pe care il traim si il vom trai, fara sa ne dam seama, deoarece dvs. sinteti in virtejul viietii. Dvs. nu puteti aprecia de la distanta la rece, adevarata fata a situatiei in care va gasiti si ne gasim si noi, cei in virsta dar, pt.scurt timp. Nici in visele horror nu mi-am imaginat ca, voi aprecia comunismul. Acum inteleg perfect si atitudinea comunistilor fata de tigani. Despre legionari am auzit numai. Dar ei terminau (rromii)tiganii, prin deportari, crime, in timp ce comunistii faceau totul pe tacute " mucles". Sub pretext ca-i duc in alta parte ii terminau, de nu se mai stia nimic niciodata de ei. Caci la munca nu-i duceau ca, nu erau buni nici pentru Canal doar asa ca sa li se stearga urma.
Vedeti zilnic ce razboiaie se duc cu rromii(tiganii)si v-am spus ca si eu am simtit pe pielea mea. Era ca un cosmar.
Libertatea prost inteleasa in primul rind de catre stat, ne dauneaza in primul rind noua, locuitorii acesto meleaguri.
Romii(tigani) au bucurii mici sa arate ca sint rai si violenti ca sint puternici si ii termina pe romani si pe ei intre ei.
Caci autoritatile nu vor sa se bage in mod radical, ci numai ii mingiie pe cheliuta. Intelegeti ce vreau sa zic, ca nu sint nici rromii(tiganii) prosti si stiu sa-i prosteasca pe romanii mai slabi la minte. Din acestia sint destui,dar si cei care fac un pact , taxa de protectie, cu tiganii sa fie lasati in pace. Dar ce sa zicem de sefii politiei care, sint platiti (mita), de catre clanurile tiganesti de infractori?
Nu mi-am dorit niciodata disciplina din comunism dar mie mi-a ramas in minte si in cartea de munca, ca se tineau de cuvint.De ex.:la un an de la angajare, posturile adm.fiind blocate, sora si coechipiera de la gimnastica artistica a tarii Puica Ceampelea sora ei Elena Ceampelea era campioana tarii (1965-1966), a avut un accident la coloana, fatal si nu a mai putut concura. Atunci de la serv. Personal mi-a facut propunerea ca mai era o luna pina se deblocau posturile si nu poate sa o puna pe post de munc. pe nr.2 in ierarahia gimnasticii artistice a tarii, fiind sora campioanei nationale. M-au intrebat fara sa ma ameninte, daca vreau pentru o luna sa dau postul meu de functionara, lui Ceampelea P., caci voi fi avansata cu un salariul marit substantial.Eu nu prea voiam dar mi-era frica sa nu fiu pedepsita.Nu m-a amenintat nimeni si asa am facut. Locul meu era tot ca si inainte numai statul de plata il semnam in alta parte. Si nu o sa credeti a fost adevarat, luna urmatoare cind s-au deblocat posturile, am fost avansata functionar principal, cu un salariu marit cu 28o de lei la salariul initial, de functionar simplu de 64o de lei.Este adevarat am cartea de munca in fata. De aceea consider, caci eram foarte tinara si mi-a ramas in minte ca erau corecti(1967).
Numai o mina de fier mai poate face putina ordine in tara, daca nu se gaseste, ne vom scufunda in mocirla morala si fizica de acum tot mai mult pina va dispare neamul nostru drept si cinstit la origine, dar virusat incontralabili de infractori rromi, criminali si tot felul de gunoaie, care ne trag inapoi in timp in comuna primitiva. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

duminică, 4 octombrie 2009

Sa nu fii rasist !!!(noi nu vrem dar ei ne obliga, sa-i consideram o plaga supurind a societatii).


Indemnul sa nu fii rasist este lege, in tara noastra si sintem amenintati cu pedepse aspre. Dar noi ceilalti majoritatea ce sa facem? Sa-i ocrotim pe ei pe cei cetrati cu omenia fie ei (rromi)tigani sau handicapati?
Trebuie sa ne supunem celor care in virtutea faptului ca sint ocrotiti de lege, sint caracterele cele mai mirsave si mai urite? Este adevarat ca de cine ti-e mila si nu il lasi sa moara nu te lasa sa traiestui. Imi aduc aminte ca, in 1971 cind am nascut baiatul cel mare, nastere pelviana(cu picioarele), doctorita Negrutii care m-a asistat, cind eram la perfuzie mi-a spus, sa ma pregateasca, ca sint tinara si mai fac un copil, nu are nuimic, daca il pierd pe acesta. Dupa traavaliul lung de 24 de ore, a spus unei moase din cele 2 care ma apasau pe burta, cind a vrut sa-l apune de un picior care iesise, :"lasa-l, decit sa fie infirm, sa-si chinuie parintii si el sa se chinuie toata viata, mai bine sa moara ". Si parca atunci o forta divina i-a dat putere baiatului meu si la un zvicnet, a iesit in lume. De aici tragem concluzia ca in plin decret nu se admitea copii infirmi, sa cheltuiasca statu, degeaba cu ei. (Apropo am avut o nepoata Irina, care a fost infirma la pat si i s-a spus de la spitalul-camin, ca daca nu sta in fund sa croseteze maca, nu are sanse sa fie tinuta in viata.Parintii au luat-o acasa si au ingrijit-o 4o de ani pina au murit ei, de suparare, in anii 196o). Eu auzind si neacceptind asa ceva poate am contribuint de frica cu un ultim zvicnet la nasterea norocoasa, fara speranta pina atunci.
Acum dupa revolutie se pune accent pe ocrotirea celor cu handicap, chiar daca tara cheltuieste emorm, si cei care sint sanatosi muncesc si pentru ei. Dar cind se intilneste nefericit un handicapat cu un rrom, care au un simt al realitatii iesit din comun, atunci e jale, aceste 2 categorii care nu contribuie cu nimic la binele tarii, dar stiu sa faca rau numai, sub presiunea ca cei uriti din nastere facuti din mame bolnave care au in trecut bolnavi . Sub aspectul ca sint amariti si (rromii)tiganii au o inteligenta diabolica, punindu-i sa contruibuie decisiv la dintrugerea fiintelor, care nu se pot apara. Aceste rebuturi umane printr-un joc al sortii, beneficiind de mila colectiva ca, sa-i lasam ca si asa i-a batut D-zeu destul, ascultind orbeste de inteligenta rromilor iesita din comun la rele, nu sint demni de a abuza de bunatatea noastra colectiva.
Am condamnat pina acum aceasta atitudine, dar este profund gaunoasa, caci ocrotindu-i pe ei, ne dam pe mina celor care profita de prostia lor si ii manipuleaza ca o sabie deasupra capului nostru, de oameni milosi si de buna credinta, intretinuti din munca noastra. Nu sint rasista dar, trebuie sa explic cum societatea este in degringolada si cu ajutorul ehipei de rromi-handicapati. Iar v-am plictisit, dar am trait pe propria piele aceste evenimente. Eu nu am beneficiat de mila nimanui. Sa nu rideti, dar ma semnez, ajutoare de subalterna , de spalatoare de wc-uri din gara.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Jive