Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Marty Robbins Billy the Kid (pina la 22 de ani a speriat America)

Billy The Kid (bandit vestul salbatec 1859-1881)Vintage Gangsta

August 6th, 2009 Posted 3:49 pm In Gangsta By Nwanda

Recent a aparut in presa o scrisoare a lui Billy The Kid in care acesta, in parnaie fiind, cere clementa guvernatorului statului New Mexico, Lew Wallace.


Combinatia proasta e ca Billy The Kid ii daduse deja teapa guvernatorului. In 1879 cei doi avusesera o intelegere potrivit careia Billy trebuia sa depuna marturie intr-un proces legat de confruntarile dintre fermieri si proprietarii Murphy & Dolan Mercantile and Banking, acestia din urma pusesera monopol pe Lincoln County. Dupa proces, Billy da bir cu fugitii. Este prins un an mai tarziu si condamnat la moarte prin spanzurare. Este momentul in care trimite guvernatorului scrisoarea de mai sus. Bineinteles ca ala nu mai pune botu’ si-a doua oara. Cu toate astea, teapa! Billy The Kid isi impusca cele 2 garzi si evadeaza din parnaie. A treia oara a fost cu ghinion, insa. In 1881 este descoperit in casa unui amic si impuscat mortal de seriful Pat Garrett, cel care il vana de ani buni.

vineri, 25 septembrie 2009

Tiberiu Vinca

Heinrch Himmler (19oo-1945) nr.2 in ierarhia germana


Foto:Heinrich Luitpold Himmler s-a născut la München, într-o familie bavareză din clasa de mijloc. Tatăl său, Joseph Gebhard Himmler, a fost profesor la [1] la prestigiosul liceu Wittelsbacher Gymnasium din München; a fost de asemeni directorul liceului. Mama sa a fost Anna Maria Himmler (născută Heyder), de religie romano-catolică. Himmler a avut doi fraţi, Gebhard Ludwig Himmler (n. 29 iulie 1898) şi Ernst Hermann Himmler (n. 23 decembrie 1905)[2]. Copilăria lui Himmler a fost relativ normală, părinţii erau severi, ocupându-se activ de educaţia copiilor lor.

Prenumele Heinrich i-a fost ales după naşul său, prinţul Heinrich de Wittelsbach din familia regală a Bavariei, căruia Himmler tatăl îi fusese tutore[3]. Din 1910, Himmler a fost elev la liceul umanist „Wilhelm” din München, apoi la liceul umanist din Landshut (astăzi liceul „Hans Carossa”), după ce familia se mutase în acest oraş bavarez. Himmler a fost un elev bun, făcând faţă mai puţin în orele de educaţie fizică. La îndrumarea tatălui, Himmler a ţinut un jurnal de la vârsta de zece până la aceea de 24 de ani. Activităţi extraşcolare: şahul, clavecinul, filatelia şi horticultura. În copilărie şi adolescenţă, Himmler avea inhibiţii în raporturile cu persoanele de sex opus.[4]
Potrivit însemnărilor din jurnal, după izbucnirea primului război mondial, Himmler se interesa mult de situaţia de pe front. A insistat ca tatăl său să se folosească relaţiile cu casa regală Wittelsbach, pentru a-i obţine un post de ofiţer cadet. Părinţii s-au opus, dar i-au permis să se pregătească, după absolvirea şcolii în 1918, în regimentul nr. 11 bavarez. Tot în 1918 războiul s-a terminat, cu înfrângerea Germaniei. Odată cu Tratatul de la Versailles, care obliga Germania să-şi reducă drastic forţa armată, au fost curmate aspiraţiile privind cariera de ofiţer de carieră. Himmler a fost scos din cadrul activ al armatei.
Trec de la un subiect la altul ca sa nu va plictisesc si am vazut ca subiectele despre razboi, Securitate, Mafia, KGB, Mosad, pirati, au cel mai mare numar de cititori.

Nu sint de acord asa cum se zice ca Himmler este vinovat de atacarea URSS si dezastrul de pe frontul de est. Nu avea atita putere, el era nr.2 si intre el si nr.1, era o distanta ca de la cer la Pamint. Hitler fiind tot timpul drogat cu droguri puternice credea, ca are lumea la pamint. Himmer ii tinea isonul pentru a-si satisface egoo-ul lui, caci numai asa isi satisfacea orgoliile si aptitudinile dde la nastere si poate chiar dinainte. Sa ne ferim de acest material uman, caci si la noi in politica sint destui din acestia. Am sa continui materialul despre acest Himmler care merita studiat mai aprofundat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa.

joi, 24 septembrie 2009

Cind nu se invata nimic din trecut !


Drumul siberian Yakutsk, cel mai friguros loc din lume,-7o grade C, printre cele mai periculoase sosele din lume. (Rusia).La noi in tara este asa ceva?Dar la noi nu sint 1o luni pe an drumurile inghetate bocna.
Ceva ce este vizibil la toti conducatorii alesi sau nu, dictatorii cei mai cruzi, este ca nici in al 13-lea ceas cind barca se scufunda, ei fiind rupti de legatura cu societatea, nu inteleg acest lucru. Pina in ultima clipa merg cu prostia lor inainte. Asa s-a intimplat cu toti, mai aproape de noi Ceausescu, care nici in fata pluitonului de executie nu si-a pierdut credinta ca il vor salva muncitorii. Nici capii fascisti care cu lupte deasupra capului, din buncarul in care erau ascunsi, nu au cedat, tot timmpul sperind intr-o minune, datorata megalomaniei si credintei ca sint invincibili. Prostiile de tactica si in politica si pe cimpul de lupta, vezibile poate si unor neavizati, nu a dat nici o clipa in mintea lor, o gindire logica la rece.
Cine nu ar fi inteles, in afara de Napoleon si Hitler ca o campanie militara impotriva marii Rusii, nu se incepe la sfirsitul toamnei cind, se instaureaza pe tot intinsul tarii celebra iarna ruseasca, care merge pina la - 7o de grade C.? Cum isi inchipuiau ei ca fac fata, la asa temperaturi? Neimbracati si neadapostiti in mod corespunzator. De aceea au inghetat santinelele in post. Nici Hitler nu a luat aminte de la pataniile lui Napoleon. S-a crezut mai presus de Dumbnezeu.(nu a tinut cont de staturile ofiterilor care il inconjurau). Motocicletele lor si blindatele, nu au fost bune de nimic pe drumuri desfundate, cu noroi de peste 1 m si pe ger in care si apa fierbinte aruncata in aer se transforma in ghiata inmediat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

miercuri, 23 septembrie 2009

Un gind secret


odorica ion [utilizator]
Referitor la articolul de pe HotNews, De ce nu cred in indulgenta F.M.I. de Cristian Orgonas Khris
Sa nu spuneti la nimeni, dar eu cred ca peste citva timp(ani), cind nu ne vom plati datoriile, ne vor ierta daca nu de toate, macar de o parte. Asa s-a procedat mereu. Numai prostul de Ceausescu ne-a condamnat la foame sa le plateasca pe toate(11 miliarde dolari). Si polonezii ce au mai platit atunci din datoria lor mai mare de 4 ori ca a noastra(4o miliarde dolari)? Praful de pe toba. Sa ramina secretul nostru, dar si eu si conducatorii nostrii trag nadejde ca vor plati datoriile la pastele cailor !!! papapa
raspunde trimite
Bookmark: comentariu_6187684
+1 (1 vot)
... (Miercuri, 23 septembrie 2009, 14:28)

ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui odorica ion
Mi-ai provocat un raset mic, in coltul gurii...din ala amar, precum cred ca ai avut si tu gustul cand ai scris mesajul asta. E greu sa faci misto de o natzie de oameni....oricum apreciez ca ai descoperit esenta problemei.
I-am multumit pentru apreciere domnului ToBeOrNotToBe(utilizator)

Cel mai tare arbitru

Sint de acord cu legea despre droguri si prostitutie.


Legalizarea prostituţiei le-ar putea scăpa de amenzi pe practicantele celei mai vechi meserii din lume. În Bucureşti, prostituatele îşi aşteaptă clienţii la colţul străzii şi plătesc peste jumătate din câştiguri proxeneţilor care le păzesc.


Prostituatele aşteaptă intrarea în legalitate pentru a scapa de amenzi şi de proxeneţi Vezi Galerie Articol
Prostituatele aşteaptă intrarea în legalitate pentru a scapa de amenzi şi de proxeneţi Vezi Galerie Articol

Pentru tineri sa-si gaseasca ceva de viitor raportat la personalitatea lor, sa poata sa-si dezvolte aptitudinile si se se dezvolte pentru viitor.
In privinta legii care sa tina sub control prostitutia si drogurile sint intru totul de acord. De ce se imbogateasca numai tiganii si pestii de pe urma bietelor fete, bolnave, batute, ucise?
Numai asa statul le scoate din gheara acestor hiene, care pe fundul lor isi construiesc vile, masini de lux si traiesc ca imparatii. Sint plini de aur si fac nunti de pomina cu pirandele lor. Mai bine banii sa mearga la bugetul; statului pentru salarii si pensii. Totdeauna prostituatele au avut "condicuta". Si marile stabilimente din Bucuresti cu matroane gen Crucea de Piatra au existat si inainte, sub controlul statului,(doctorul si fiscul). Si totul era civilizat.
Daca este nevoie, reiau articolele cu prostituatele de duzina si de lux din Ploiesti.
Cred ca va intereseaza. Dar o sa aveti surprize. Ultimul proces public facut de comunisti, cu ajutorul securitatii( care le-au divulgat), impotriva prostituatelor de lux, a fost in anul 1958.
Capul sus, pieptul inainte !!!

Armata romana (din copilarie in familie mi se vorbea mereu de armata romana si vitejia ei in razboi)

Sa nu ne fie rusine cu tara si poporul nostru !!!

Nu am inteles niciodata citind,ce fel de barbati adevarati sint cei care scriu ca, s-au ferit in mod special de situatii delicate, in care a fost implicata tara noastra. Aceasta este istoria noastra cu bune si cu rele. De unde aceasta pudibonderie comunista? De unde frica aceasta de adevar. Niciodata nu v-a putea fi ingropat adevarul, in cuvinte dulci sau cu ocolisuri. Parca ne este rusine de crezul nostru, de vointa noastra de a ne recupera paminturile stramosesti. De avintul si sacrificiul suprem cu care a plecat tot poporul la razboi. De exemplu in primul razb.mondial, cind reprezentantii Antantei au adus la cunostinta Guvernului Roman acordul tarilor lor, privind Unirea Transilvaniei cu Romania, in schimbul participarii Romaniei la razboi impotriva Puterilor Centrale. Romania a declarat razboi in vara anului 1916, pentru eliberarea provinciilor romanesti, Ardeal, Banat, Crisana, Maramures si Bucovina, de sub asuprirea monarhiei austro-ungare, razboi just, national, care a fost purtata de intregul popor.
Dar ce s-ar fi intimplat cu tara noastra daca razbiul nu s-ar fi incheiat la 11 nov.1918 ora 5 cind s-a semnat actul de armistitiu si la ora 11 s-a declarat ca razboiul a luat sfirsit. Tratatul de pace de la Versailles, ca rezultat al negocierilor Conferintei de la Paris(1919). Aceasta pace a fost cauza pentru care nemtii au inceput cel de-al 2-lea razboi mondial, caci s-au simtit nedreptatiti. A dat apa la moara lui Hitler, pentru a porni a doua urgie asupra Europei , in 2o de ani, de la primul razboi mondial. Ce sanse aveam noi, daca nu profitam de cacialmaua facuta nemtilor, prin aceste tratate de pace? Noi care aveam guvernul intr-un vagon de tren in gara Iasi, 3 sferturi din tara ocupata de nemti si tezaurul tarii la rusi, unde era revolutia bolsevica? Providenta a tinut cu noi, ca urmare a suferintelor noastre. Tot ce am facut a fost pentru, recuperarea teritoriilor noastre stramosesti. De aceea nu inteleg insemnarile mereu scrise(ca o scuza), cum ca cei ce scriu,se feresc de anumite parti din istoria noastra. Cum ar fi conducerea legionara. A fost viata poporului nostru, asa am gindit atunci ca este mai bine, in functie de situatia din tara, de raptul asupra Transilvaniei, Bucovinei, Basarabiei si Dobrogei chiar a doua zi de la preluarera puterii de catre legionari. Deci Eram ca un animal cazut din care, se infruptau toate animalele de prada. La sfirsitul primului razb. mondial, macar regii nostrii Ferdinand I si Maria, au fost vigilenti si au recuperat Basarabia si Bucovina. Dar rusii au spus ca au profitat, de revolutia bolsevica si tara fiind in degringolada am, luat ce era al nostru si nu al lor. Dar asta a fost istoria si sa nu ne fie rusine cu ea, nici de fapte rele, nici de fapte bune. O tara, un popor nu se judeca, ca doua tate, la colt de strada. Mie nu mi-e rusine, nici frica sa scriu, despre drumul greu strabatut de tara si poporul nostru, indiferent cit de intunecat este considerat de unii ca a fost(chiar conducerea legionara). Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 21 septembrie 2009

Noi, un popor de sacrificiu ! (pina cind?)


Foto: baterie romaneasca Pok 97/38, dec.1943 in Crimeea.
S-a vazut ca Armata romana a fost carne de tun. A fost bagata in linia 1. La Cotul Donului, unde am avut cele mai grele pierderi, am fost decimati si cei care au scapat au pierit la Stalingrad(foarte putini au scapat, dar au continuat razboiul, alaturi de rusi, pina in muntii Tatra),lupte grele in Crimeea,Caucaz, Stalingrad, Odesa.Am fost armata de sacrificiu, pentru nemti, apoi pentru rusi. Dar ce folos? Cui i-a folosit? Poporului? As.La sfirsitul razboiului, tara noastra a fost declarata tara invinsa si am dat toate bogatiile tarii,petrol, aur si detoate(si mincare), rusilor ca despagubiri de razboi. Am fost ca o frunza in vint.Pe vremea lui Ceausescu de ce faceam foamea ca nu era minic de mincare?Ca sa platim datoriile externe facute fara cap de Ceausescu, cumparind utilajele vechi de la altii, ex. nemti, de unde am luat instalatii de la vaselina, puse de ei bine in timpul razboiului, iar dupa razboi fiind depasite tehnologic le-am luat noi ca sa platim si mamaliga din ceaun. Cui i-a folosit? Cine a platit timpeniile unor analfabeti cretini? Si acum? Pentru ce facem aceste sacrificii, umane, morale, fizice, psihice? Pentru ce? Cui ii este bine pentru sacrificiul nostru de zi cu zi? Chiar pentru faptul ca, ce se petrece in tara noastra, cauzeaza boala de nervi, la toata populatia, in afara de cei care ne jefuiesc.Sau inebunesc de necaz ca nu fura mai mult.
Am vrut sa va aduc aminte ca noi am fost cei vitregiti de soarta, si pe cimpul de lupta, si in tara de conducatorii nostrii iubiti si mai ales votati. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Armata romana ataca (Stalingrad 1942)(Sotiile si copii lor nu au primit pensie de urmasi)

Stalingrad, oras erou !


Intre 17 iulie 1942 si 2 februarie 1943 a avut loc cea mai mare si sangeroasa batalie a WWII, atat ca resurse, victime (peste 2 milioane de oameni au murit) si poate chiar si importanta. Daca Armata a VI-a Gemana ar fi cucerit Stalingradul (important centru industrial chiar pe malul Volgai) ar fi avut restul Rusiei la dispozitie. Pentru Stalin, caderea Stalingradului era de neconceput si si-a concentrat toate eforturile pentru a nu pierde orasul, reusind pana la urma sa inconjoare si sa elibereze orasul, redus doar la maldare de ruine.

Doar atit vreau sa spun, ca de mica am auzit la Piatra Neamt in familie si la Ploiesti seara cind stateam, cu toate vecinele de vorba pina la lo-ll seara cind povesteau episoade traite in timpul razboiului(erau vaduve de razboi sau fusesera surori de caritate pe front), ca de la Stalingrad n-i se trage noua romanilor si tarii noastre ca am terminat razboiul ca tara invinsa, cu toate consecintele catastrofale pentru noi.Pe google la Asediul Stalingradului daca va intereseaza gasiti amanunte, dar adevarul nostru nu. Asta pentru ca nu s-a spus ca noi romanii, nu aveam ce cauta acolo la asediul orasului de 9oo de zile ( aproape 3 ani). Veteranii de razboi de la Birlad au pus si fotografii cu scene de vitejie ale romanilor, dar ei nu au fost de vina. Vina a fost a maresalului Antonescu care ne-a aruncat in acest asediu, fara sa avem ce cauta acolo. Cum spun si veteranii acest lucru a insemnat suferinta pentru oameni nevinovati si asemenea avenimente sa nu se mai repete niciodata in istoria omenirii. Alaturi de alte mari batalii (Sedan, Verdun ) asediul Stalingradului a facut 3 milioane de victime. Asta este foarte mult, dar grozaviile s-au petrecut in interiorul orasului incercuit (si de noi, care nu aveam nici o treaba pe acolo). Am auzit povestindu-se ca, locuitorii orasului nemaiavind mincare, mincau cadavrele mortilor si cind nu le-au mai avut si pe acestea proaspete, au mers la cimitir si au dezgropat mortii. Nu este firesc sa se ajunga pina acolo, cine ne dadea dreptul noua, sa facem un asediu asa dur si indelungat? Veteranii nu erau de vina, ei au actionat in baza unui cuvint dat lui Hitler. Parca si-ar fi dat cuvintul, ca-si taia propriul deget si trebuia sa o faca, dar aici a implicat nu numai soldatii romani, ci si soarta noastra dupa razboi. Chiar daca armata romana, a intors armele la 23 aug.l944 si a mers cu rusii in Muntii Tatra si la Berlin, din cauza Stalingradului, nu s-a luat in seama. Dar nu am vrut decit sa arat putin, grozavia de la Stalingrad declarat" oras erou." Am vrut sa arat din cele povestite de cei care le-au trait si nu se scrie nicaieri ca, de aici ni se trage raul, dar nu chiar asa ca o ducem rau acum ca, am avut statutul la sfirsitul razboiului de "tara invinsa". Acum tragem ponoasele datorita prostiei noastre, nu rezultatului razboiului. Puteti citi amanunte cum v-am spus dar adevarul este acesta care vi l-am spus: nu aveam ce cauta acolo!!!. Feldmaresalul Paulus s-a predat dupa ce a fost inaintat in grad de Hitler care spera sa continue lupta sau sa se sinucida . Totusi sa recunoastem in al l2-lea ceas, americanii au aprovizionat orasul pe apa(Volga) inghetata cu saniile.(asa s-a spus)Deci si cu ajutorul americanilor a iesit orasul din incercuire. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa.

duminică, 20 septembrie 2009

Vedeti, cita muzica de relaxare si meditatie au japonezii(in general asiaticii)?

Favorizarea venirii legionarilor la putere (6 sept.194o)


Foto:Regele Carol al ii-lea si Elena Lupescu dupa casatoria lor in Mexic.
In ceea ce-l priveste pe rege, "judecata legionara" il avea in vizor. Iritat de valul de simpatie in favoarea Miscarii Legionare si temandu-se de o lovitura de stat din directia lui Codreanu, a inlesnit formarea unui guvern de dreapta Octavian Goga - A.C. Cuza, xenofob, antisemit si antidemo­cratic. Regele, dupa cum am aratat, era derutat si fara sira spinarii. El si-a pus semnatura pe primele legi antisemite, cu toate ca iubea si traia cu o evreica. Dupa cum ii dictau interesele imediate, regele putea sa fie si antisemit. Despre industriasul evreu Max Auschnitt, care ii era prieten si care il pompa non-stop cu valuta, a fost auzit spunand: "Jidanul tot jidan ramane, oricat de simpatic ar fi ca om".
Era notoriu si modul cum evreul executa acest pompaj. Il invita pe rege la o partida de poker, in frumosul palat de la sosea (astazi proprietatea lui Gigi Becali). Regele plusa milioane, iar evreul platea si arunca cartile, desi in realitate avea carti mai bune. Flirtul cu Germania si legiuirile antievreiesti nu au facut decat sa sporeasca pofta de putere a legionarilor. Prim-ministrul Armand Calinescu si-a avertizat regele ca Berlinul nazist vede Dunarea ca pe-un "bulevard comercial si strategic intre Vest si Est". Romania era in vizorul politicii expansioniste a lui Hitler, si mai devreme sau mai tarziu, legionarii vor lua cu asalt Palatul Regal. Calinescu l-a convins pe rege sa actioneze inaintea legionarilor, decapitand miscarea. Se inventeaza o scrisoare insultatoare la adresa marelui istoric Nicolae Iorga, si Codreanu este arestat si adus in fata instantei militare. Codreanu este condamnat mai intai la sase luni de inchisoare, apoi la 10 ani de temnita grea. Mii de legionari sunt arestati, judecati si azvarliti dupa gratii. In noaptea de 29 spre 30 noiembrie 1938, Carol al II-lea face un ultim pas care il apropie de finalul domniei sale: el ordona asasinarea lui Codreanu si a altor 13 fruntasi legionari aflati in inchisoare. Cei 13 sunt scosi din celule, si pe drumul dintre inchisoarea Ramnicul Sarat si inchisoarea Jilava, sub pretextul unei evadari, ei sunt sugrumati cu snururi de sfoara si apoi impuscati in ceafa. Trupurile aduse la Jilava au fost aruncate intr-o groapa comuna, si peste ele au fost turnate galeti de acid pentru a fi dezintegrate. Paul D. Quinlan, care relateaza povestea in cartea sa intitulata "Regele playboy. Carol al II-lea al Romaniei", dezvaluie ca groapa a fost apoi acoperita cu ciment. Razboiul dintre Carol al II-lea si legionari nu va mai putea fi stins, el se va sfarsi cu abdicarea regelui si venirea la putere a generalului Ion Antonescu. Guvernarea National-Legionara nu va dura insa nici ea decat decat vreo patru luni si se va incheia, dupa lichidarea puciului legionar impotriva generalului, cu fuga lui Horia Sima, vicepresedintele Consiliului de Ministri si seful Legiunii.
Am insistat pe faptul ca se implinesc 69 de ani de la 6 sept.194o-21 ian.194l de la conducerea tarii de catre legionari. A fost toamna lor. Au gresit caci au fost prea radicali. Dar vedeti ca tot poporul era cu ei, avea incredere, dar duritatea a stricat.


In vara lui 194o, in urma ultimatumurilor, rusilor si ungurilor, am pierdut, Transilvania, Basarabia si Bucovina si pe 7 sept.194o, a doua zi de la preluarea puterii de catre legionari, Bulgaria ne-a luat Dobrogea. Mai aveam noi deschidere la mare, unde mai faceam noi plaja?
Asa se face istoria, tarile vecine si "prietene", abia asteapta, sa rupa ceva din tara noastra. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa