Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Fii nationalist !!! versuri Octavian Goga

Mihai Eminescu "Adio"

Veturia Goga Privighetoarea lui Hitler


Foto :Veturia Goga(1883-1979) si Octavian Goga (1881-1938)(tradus in 11 limbi), (Caragiale in l5 limbi).Spre rusinea mea eu nu stiu pe dinafara, nici o poezie scrisa de el. Era interzis la scoala, in manuale ,era numai mentionat ca fost Prim Ministru.

Veturia agenta lui Hitler.


"Privighetoare a Romaniei“ pe scena Bayreuth-ului wagnerian de la inceputul secolului trecut, recrutata in 1914 ca agent secret al Berlinului, Veturia Goga a urcat cu vremea toate treptele ierarhiei de umbra a nazismului. Metamorfozata în „Privighetoarea lui Carol II“, Eminenta cenusie, egeria si Marea Doamna a dictaturii antonesciene, l-a slujit pe Hitler, catre care „si-a ciripit“ propriul sot, pe Octavian Goga, dar si pe Carol II, pe Maresal - ca de altfel, pe toti cei din stafful celui de-al III-lea Reich - si i-a condus cu sarg la pierzanie.

Viata si moarte, „intriga si iubire“, politica de culise si spionaj în linia intai a frontului deschis de catre Führer in Estul „salbatic“, toate puse în scena de o femeie de o salbatica vitalitate, cu apetit de felina la ospatul Vietii, care si-a conspirat destinul anume pentru a culege si laurii puterii. Cu orice pret, cu orice risc.

Clarificari : Octavian Goga, Prim ministru(1937-1938), supranumit, "poetul patimirii noastre",( legionar), extremist de dreapta, cu vederi fasciste. In 1938, a declarat, referitor la evrei:"Este urgent sa maturam curtea , e inutil sa toleram la noi, aceste gunoaie".Acuzat de purificare etnica contra evreilor.

Inmormintat dupa un atac cerebral(decedat la 7 mai 1938) , la conacul Goga de la Ciucea cu funeralii nationale. Pelerinaj, a mii de persoane si la Bucuresti si la Ciucea.

Cocacul de la Rasinari unde s-a nascut Octavian Goga, a ramas mostenire nepoatei lui, o foarte cunoscuta actrita, Ili.....T....

Luati aminte si invatati ! Avea dreptate Lenin:"Invatati, invatati, invatati !"

Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Octavian Goga - O clipa

Abia ne-am revazut o clipa
Si iar ne-a despartit talazul
Pandea din umbra nenorocul
Cand tu-mi incolaceai grumazul.

Dar revederea noastra muta
A fost de-ajuns ca sa-nfiripe
Un inteles de-o viata-ntreaga
In falfairea unei clipe.

Mi s-a parut ca-n largul marii,
In noaptea neagra si afunda,
Vad la lumina unui fulger
O luntre care se cufunda.

vineri, 18 septembrie 2009

Le ardea de dans, nu venise inca, criza !

Megalonamia este periculoasa la toate nivelurile si in toate timpurile


Foto:Feldmaresal Friedrich von Paulus(189o-1957)(blocada de la Stalingrad) si unchiul sau domnitorul A.I.Cuza(182o-1873).
Stimati cititori, am scris despre Feldmar. Paulus pentru ca a fost fiul fratelui lui Elena Cuza, insurat cu Elena Rosetti Paulus(1889-1949). Este os domnesc romanesc, a procedat corect la Stalingrad nevrind sa se sinucida. Blocada de 9oo de zile asupra Stalingradului a fost decizia lui Hitler nu a lui, el s-a supus destul de dur, caci stiti ca locuitorii din lipsa de mincare isi mincau chiar si mortii.

Acesta este adevarul, sa nu ne miram de prostiile pe care le fac acum conducatorii tarii. Ginditi-va la Hitler, care a pornit campania din Rusia, la jumatatea lunii octombie, cind in Rusia(U.R.S.S.), incepea teribila lor iarna. Nu a invatat nimic, de la inaintasul sau Napoleon, care tot in acelas timp, in 1812 a plecat sa cucereasca Rusia. Santinelele au murit de frig in post, iar Napoleon era sa fie prins scapind doar cu fuga, si aruncind in lacurile din drumul lor, prada formata mai ales din aur si argint(nefiind recuperata nici acum). Nici nu s-au putut apropia de Moscova care era incendiata, casele fiind de lemn, si locuitoruii fugind din calea urgiei. Lucrul bun a fost facut prin construirea locuintelor solide din piatra, dar care nu mai puteau fii asa usor parasite si incendiate. La campania din Rusia(1812), tara noastra a pierdut Basarabia si Bucovina, data rusilor de catre turci, cu toate ca nu era a lor. Dar Hitler a pierdut campania tot din megalomanie, caci dupa ce ca a plecat la mijlocul toamnei in campanie, a luat-o si ocolit pentru a ocupa o rafinarie ruseasca, pentru a se aproviziona gratis si permanent cu benzina. A pierdut mult timp si va sint si dvs, cunoscute imaginile cu motocicletele cu ataj, nemtesti de altfel foarte bune, dar care au ramas impotmolite in noroaie cu santuri de 1 m. inaltime. Apoi dupa experienta cu Cotul Donului de la inceput cind am pornit si noi, ca niste prosti(pentru a-si respecta cuvintul dat lui Hitler de catre Mares. Antonescu), cu ceea ce a mai ramas la cucerirea Stalingradului, care a durat peste 9oo de zile (blocada). Dar s-a sfirtsit cu predarea Feldmaresalului Paulus. Acesta s-a predat, nedind curs apelului facut de Hitler de a nu se presa, fiind avansat de la gradul de general la cel de feld.mar., primind ordin sa se sinucida. Dar feldm. Paulus a fost priozonier la rusi, apoi in Berlinul de est, ca Inspector de Politie.. A preferat sa se predea sa fie feldm. viu decit feldm. mort. Asa ca si acum Presedintele nostru, dar la scara mica, nostru cu atit mai putin prin megalomania lui, nu tine cont, ca pe timp de pace, distruge un popor intreg prin infometare, degringolada administrativa, distrugerea valorilor invatamintului si sanatatii populatiei. Nimic nu justifica atitudinea megalomanica, acestor impostori pusi din prostie, la conducerea unei tari frumoase si bogate si a unui popor prea rabdator si increzator in minciuni, care nu se invata niciodata minte. Dar curaj, sa vedem ce v-a urma, caci vedeti odata ajunsi la conducerea unor popoare indiferent de renume, nu mai au legatura cu poporul , megalomania le da dreptul sa faca ce vor, distrugind popoare. Asta am vrut sa spun ca, au facut aceleasi prostii si inaintasii conducatori de popoare si anemicii nostrii conducatori primitivi, ajunsi fara vre-un merit ,decit votul democratic , a unor oameni neinformati, la conducerea unui popor ca al nostru, increzator si mult prea, docil. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

joi, 17 septembrie 2009

Toate-s noi si vechi sint toate !


Foto:Hipopotam cascind, dar nu de plictiseala,ci pentru intimidarea adversarilor, adica noi.

Ce a fost descoperit de mult, se reactiveaza acum. De exemplu astazi, am vazut la tv. ca se spune ca abia acum s-a descoperit ca, cascatul revigoreaza sistemul neurologic al organismului.Eu stiu asta din 1978, cind lucram la un laborator la schimb. Tot asa s-a spus la difuzorul intreprinderii si pe pielea noastra am simtit la sch.3 ca, daca ne fortam sa cascam, ne simteam revigorati si nu mai beam si a doua cafea, peste noapte. Nu mai au ce inventa si recurg la ce au inventat altii cu zeci de ani in urma. Stim cu totii, ca prin cascat se oxigeeaza creierul. Dar si prin citeva momente doar, se atipire cind, esti de exemplu la schimb.3(sau la o petrecere), te simti odihnit si poti sa iti continui activitatea ca la inceput, fara cafea. De aceea am lucrat cu persoane care pentru citeva secunde sau mai putin atipeau de-anpicioarelea(scuzati expresia), sau eu chiar invatasem sa dorm pe drum, sau mai ales coborind scarile(dormeam cel mai bine, caci ma lasam cind pe un picior, cind pe celalalt), de la laborator, in instalatie. Cafeaua se gasea greu si daca beai o cafea, nu mai puteai sa o bei pe a doua, caci organismul se dadea peste cap(nu era moda ca acum si organismul nu era obisnuit) si nu mai puteai sa dormi peste zi, nici acasa. Organismele noastre nu erau asa bine adaptate(sau rau), la stres si opuneau rezistenta abuzurilor. Cam atit, despre acest subiect. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

miercuri, 16 septembrie 2009

Dalida My love Portofino

Nici tsumanii nu-i mai opresc ,pe guvernantii nostrii de la pradarea tarii !


Foto: dr.si rev. Joseph Ignace Guillotin (1738-1814), inventatorul ghilotinei la rev.franceza 1789.

Imi pare rau ca folosesc cuvinte nepotrivite,referitoare la sindicalistii care protesteaza in Parcul Izvor, impotriva guvernului. Cuvintul cel mai nedrept, pentru sindicalisti din partea mea este ca, mi-e mila de dinsii. Mi-e mila, caci peste capul lor, peste vointa lor guvernul si presedintele fac ce vor. Nu tine nimeni cont de doleantele si nevoile lor. Sint o masa de manevra, de care si acum in preajma alegerilor prezidentiale, nu le pasa guvernantilor. Nu mai conteaza nimic. Importanti sint cei l5-2o % care vin la vot si voteaza dupa cum vor, cei care organizeaza si numara voturile. Acum si-au dat arama pe fata. Cu demonstratii, rugaminti si apel la ratiune, nu se rezolva nimic. Numai cu ciomagul, dar dur si ferm, caci daca sint numai mingiiati pe spinare, considera ca au fost indemnati, sa faca si mai rau.Stiti cum se zice" un sut in fund este un pas inainte" si o iau de la inceput cu furatul si mai indracit. Ati vazut cum s-a instaurat si s-a iatarit democratia in tarile cu cea mai veche democratie, cu spinzuratoarea, butucul, gidea, satirul si cu ghilotina, caci altfel, de buna voie nu face nimeni nimic, in interesul tarii si al poporului, ci numai cu frica mortii in suflet. Noi acum zicem ca sintem civilizati si mult mai inaintati, ca aceea si credem ca inteleg de vorba buna, de rusinea poporului saracit din furturile lor, dar nimic, nimic din toate acestea. Poate si cei de acum sute si mii de ani, au incercat cu vorba buna si nu le-a reusit. Atunci au pus spinzuratoarea, gidele si ghilotina in functiune. La noi acum sa le dam, un ultim avertisment si daca nu inteleg numai prin greva generala, paralizind tara, implicit si blocarea sau reducerea furturilor si coruptiei, poate asa sa se mai potoleasca. Daca nu cumva au pirghiile, sa fure tot si sa fuga din tara. Daca a pornit avalansa protesterlor, trebuie sa mearga pina la capat. Altfel, ei dupa ce trece taifunul, o iau si mai inversunat de la capat cu furatul.Si atunci nici uraganul, nici tsunami, nu-i mai prind. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

marți, 15 septembrie 2009

"Aruncati-i in apa marii de la conducerea tarii."


Foto: Oliver Cromwell(1599-1658), Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei.
Aruncatii in apa marii de la conducerea tarii. Un mucalit venerabil, la Tebea.
Referitor la democratia de peste 1ooo de ani din Anglia vreau sa spun numai ca Oliver Cromwel(1599-1658) Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei, el insusi parlamentar cel care a dus la Razb. civil intre sustinatorii regelui si parlamentari,razboi sfirsit cu victoria fortelor parlamentare si cu decapitarea regelui Carol 1 la 1649. Un principiu a fost stabilit definitiv in Constitutie. Principiul conform caruia monarhul nu poate guverna, fara consimtamintul Parlamentului.
Vedeti ce prapastie ne desparte pe noi, de democratia instaurata de sute de ani. Cum sa inghitim noi pe nemestacate ca, pe niste galusti cu prune(ce pofta imi face), aceste sute de ani de democratie, cind la noi in tara nu exista traditie in acest domeniu. Insusi Cromvell, am vazut ca prin razboiul civil speriind parlamentarii, care nu mai voiau sa se intruneasca de frica lui ca, avea obiceiul cum a facut si cu regele sa-i scurteze de cap, au fost adusi cu forta in parlament(cu armata), pentru legi ca sa voteze, sa dea legitimitate legilor respective. Nu stiu cit era de democratic ca sa aduci cu armata, sub pedeapsa scurtarii capului parlamentarilor, dar important era principiul. Sa fie votat in Parlamentul Angliei, sa fie legal. De aici se desprinde firul rosu, cu sincope, al legalitatii.
Cu ai nostrii ce sa facem? Sa-i aruncam in mare de la conducerea tarii cum a spus acel intelept senior, la comenorarea de la Tebea a lui Avram Iancu, unde s-au infiintat si mincatorii de rahat, ai nostrii politicieni in frunte cu presedintele cu p mic
Poate o clasa politica mai cinstita, care sa stie de frica poporului, cit de putin, ar fi binevenita, pentru poporul nostru care a indurat si indura multe nedreptati si o viata in saracie si umilinta. Am scris aceste rinduri, am rezerve despre democratia impusa prin forta, sub pedeapsa cu moartea, dar pentru legitimitate aproximativa, dupa parerea mea ca sa vedeti ce departe sintem noi si nu mai putem astepta 1 mie de ani. Trebuie sa inghitim galustile sutelor de ani de democratie din alte tari si sa dam bice noilor politicieni dupa ce ii aruncam, de la conducerea tarii pe acesti venali, care nu stiu ce sa fac sa ne faca rau, si daca ar putea ar lua tara in spinare, s-ar sui pe un vapor si pe noi ne-ar arunca pe toti peste bord, ca un balast nefolositor. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

luni, 14 septembrie 2009

Razbunarea este o mincare, care se maninca rece !


Citatul din titlu este al lui.
Foto: Henrik al IV-lea al Angliei, de Bolingbroke(1367-1413)
Rege din gratia lui Dumnezeu al Angliei, Frantei si lord al Irlandei.(Uzurpator, a eliminat inaintasul Richard al 2-lea al Angliei, [1367-14oo], incuindu-l si lasindu-l sa moara de foame si sete).
Esenta democratiei.
Vad a nu stiu cita oara, cum a evoluat democratia in Anglia sec.XII, XIII, XIV -lea si in continuare, pina in zilele noastre. Regii cei mai abrutizati si mai singerosi de la anii 13oo, chiar uzurpatori, nu faceau chiar, un simulacru de democratie. Dadeau la ce faceau, mai mult decit aparenta de legalitate, angajau experti in constitutie. Invocau Constitutia. Dezbateau monarhia absoluta, fata in fata, de cea constitutionala. Aveau Consiliul Coroanei Nu fac apologia regalitatii, cu toate ca si la noi in tara, s-a mai pus legalitatea in vigoare, dupa venirea regelui Carol 1. Dar ma uit ca la noi nu a avut cum sa, se iveasca esenta democratiei mai devreme, de in ceputul sec. XX-lea. Singerosii regi ai Angliei, au fost nevoiti sa tina seama de Parlament. Judecatorii supremi, de atunci, spuneau ca in Anglia legea, o face Parlamentul. Birurile nu le punea regele dupa vointa lui, ci numai cu aprobarea Parlamentului. Chiar excomunicatul Rege Henrik al VIII-lea, cel care decapita nevestele lui, dupa vini inchipuite, fara sa clipeasca, a fost nevoit sa renunte la un razboi cu Franta, deoarece Parlamentul nu a aprobat infiintarea, unei noi taxe. Chiar daca sfetnicul de taina i-a spus ca taxa, sa se denumeasca :"donatia binevoitoare", breslele mestesugaresti, in frunte cu breasla tesatorilor, au pus min a pe furci, topoare si ciomege si s-au ridicat la lupta, caci ce este astazi "benevol", miine este "benevol obligatoriu". Si oamenii simplii, de la 15oo stiau asta. Si regii va si Henrik al VIII-lea, care a sfidat pe Papa si nu l-a recunoscut drept cap al bisericii, s-a temut de popor si fara aprobarea Parlamentului nu a infiintat taxa, caci daca pleca la Razboi, in urma lui era razboi civil. De un de lua ban, pentru intretinerea armatei in Franta, si unde se mai intorcea? Daca poporul furios il scurta si pe el de cap, cum a mai facut cu Charles al IIlea, decapitat de Cromwell, cel care pentru 6 ani a institutionalizat conducerea Parlamentului. Dar la noi cine sperie pe cei care sint acum la volanul tarii? Sint alesi prin votul a 3 tate. Tipa ca sint alesi. De unde sa avem noi spiritul democratiei ? Citisem acum citeva zeci de ani, ca domnitorii nostrii erau ca niste mosieri, care isi aparau pamintul de vitregiile sortii(turcii si altii), fara vot din Parlament, fara Constitutie. Nu aveau de ales, dar aici, nu s-a inpamintenit, democratia, totul a fost luat la situatia de moment, pe carbuni incinsi sub talpi. Poate in citeva zeci de ani, cine o mai apuca, sa ne bage pe git democratia, ca la gistele indopate, fara voia noastra, ce o iesi. Altfel, cu un popor ingenunchiat fac, acesti netrebnici ce vor. Dar atentie, nici cei mai cruzi si singerosi (de exemplu) regi, ai Angliei nu faceau, chiar ce voiau cu poporul. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

duminică, 13 septembrie 2009

Blestem pe capul nemernicilor si urmasilor lor !


Foto(maimutoi machiat), unul dintre reprezentantii clasei conducatioare ! Ura ! Ura ! Ura !
Vad ca la tv. este mare dezbarete pe subiectul :"Ce este viata ?". Unii spun ca este o lupta, un teatru, in care noi sintem actorii. Eu cu experienta mea trecuta prin comunism spun ca, pentru mine viata este un film. Umor amar, dar cind vad ce se intimpla cu clasa conducatoare a turmei, ma uit ca la film si ma ciupesc ca nu-mi vine a crede, ce vad. Noi prostimea sintem scosi definitiv din rolul de actori si sintem numai spectatori. Unii ne inveselim, altii ne intristam si cei mai multi, sintem deznadajduiti. Nu vedem nici o portita de scapare, caci ni s-a amanetat viitorul si al nostru si al urmasilor nostrii. Eu ma numar printre cei carora, nu le vine a crede ce vede. Eu poate datorita bolii, caci am auzit meereu ca boala mea, este o continuitate a vietii dupa moarte( deci sint ca un mort viu !), vad mult mai tragic situatia. Nu-mi pling de mila, am privit totdeauna politica in mod suspect, cum cu nerusinare isi fac de cap conducatorii tarii, indiferent cine sint, dar pling de mila celor care vin in urma mea, fara nici o speranta, intr-o tara saracita de coruptie, de mizerie cu maimutele acestea politice, care maimutaresc cele mai mari valori ale tarii, in cuvinte pompoase de s-ar rusina si un porc. Ar rosi inainte de termen, sau si-ar face harachiri. Dar maimutele muncinoase, cu un aer sobru, de autotstiutori in integritatea lor, dar care cred ca mor de ris in baie. Sic !
Nu vreau sa fiu rea ca alte dati, dar daca as fi macar cu 1o ani mai tinara as fugi de as minca pamintul si nu m-as opri decit unde e, mama dracilor ca acolo cred ca, este mai bine si totusi mai am ceva sanse. Nu stiu ce sfat sa dau, dar numai bunul Dumnezeu va poate ajuta si indruma ! Acesti netrebnici, dupa ce ingherata pina in 2o15 pensiile, salariile, fac propaganda sa, nu mai dea pensie, bolnavii sint lasati sa moara si la urma urmei tot poporul, in afara de echipa asta largita de 2oo.ooo de nemernici imbogatiti si imbuiobati, este un balast de care trebuie sa scape. Cum? Facindu-le viata grea si amara, cu lefuri mici, in somaj dar nu permanent(cum se practrica inainte in SUA, nu stiu daca si acum), fara medicamente si in stres, in stres pina innebunesc si se urca pe pereti ca, nemernicii sint protejati de bani si bodyguarzi. Ce pacat ca, nu putem pune mina pe ei, sa-i punem in locul nostru, pe fiecare, macar un an. Totusi nu va pierdeti nadejdea caci, cu ocazia crizei acesteia poate le dam o lectie, sa tremure de frica in viitor si sa nu mai ia tot, de la un popor si asa oropsit, intr-o tara bogata, dar furata de toti. In situatie de criza, nu se stie cum vine cobnjunctura suin se intoarce roata. Ati vazut la Rev .Franceza din 1789 cum aristocratia a facut cunostin ta cu min ia poporului? Au sfirsit la ghilotina cu tot cu rege si regina si toata clara aristocratica.Capul sus, pieptul in ain te !!! papapa
Publicat de Odorica